PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seattle a gidiyim mi?

dachosen
04-11-2013, 14:19
Herkese selamlar.

Yaklaşık 1 ay önce bıçaklanma olayımdan sonra gerçekten burdan gitmek istiyorum. Haksızlık, o polislerin tutumu falan beni gerçekten çok rahatsız etti uyku uyutmadı. Bilmeyenler için konu:
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/166624-bicaklanma-olayi-yardim.html

Şimdi konuya gelirsek Seattle hakkında bildiklerinizi vede genel olarak Amerikayla ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Çok yakın bir arkadaşım orda ve beni durmadan çağırıyordu gel burda oku gel burda oku diye bende düşünmeye başladım artık. Community College leri araştırdım 2 senelik fiyatları 4 seneliklere göre daha uygun. Neredeyse 3 te 1 i kadar. 2 senelik okulu bitirip 3. sınıftan normal college e geçiş yapmak düşüncesindeyim bilgisi olan varsa görüşlerini bildirirse sevinirim.

Diğer yandan iş imkanıda var arkadaşım restoran sahibi ve iyi de bir geliri var.. Yani para konusundada sıkıntı yok. Orda yakın arkadaşım olması süper bişey ama yaşayanlar varsa tek sıkıntım ayak uydurabilir miyim? Yağmurdan kaçıyım derken doluya tutulur muyum hak hukuk sistemleri nasıldır? 2-3 sene orda okuyup okula 4 seneliğe geçmem mantıklımı yoksa birikimimle ve diplomamla Türkiye ye dönüp mü iş yapmalıyım?

Fikirlerinize ihtiyacım var :) Teşekkürler

maverick2305
04-11-2013, 14:26
öncelikle geçmiş olsun,bu konuda size en iyi yardımcı olacak kişi turbo&quattro nick li yusuf abi olur diye düşünüyorum.

Equinox
04-11-2013, 15:28
Konuyu okumuştum tekrar geçmiş olsun, ama bi laf vardır el şeyiyle gerdeğe girilmez diye. İyi düşünülmesi gerek bence. Gidip de orda bi terslik olursa ortada kalmak kötü olabilir.

İug
04-11-2013, 17:31
Seattle hakkında bilgi veremeyeceğim fakat kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, umarım işinize yarar.
Yurtdışında eğitim gören biri olarak, ilk söyleyeceğim şey kesinlikle ingilizcenizi mükemmel seviyeye getirmek. Aksi taktirde çok zorluk çekebilirsiniz. Özellikle de akademik dil çok önemli.

Ankara'da yaşadığınız için belki pek sıkıntı çekmezsiniz fakat kapalı ve soğuk hava sizi çok sıkıyorsa daha güneyde bir şehir tercih etmenizi tavsiye ederim, şansınız varsa.

Ailenizden uzak kalmayı pek sevmeyen biriyseniz ve arkanızda bıraktığınız insanları çok umursayan biriyseniz, yurtdışı özellikle Amerika mesafe bakımından size sıkıntı yaratabilir.

Tekrar söyleyeceğim ama, dilinizi tam olarak geliştirmeden sakın okula başlamayın. "Okulda nasıl olsa gelişir." derseniz çok zorlanırsınız. Gerekirse bir sene boş boş gezin ama o arada dili tam kavrayın. Bunun için yabancı arkadaş çevresi yaparsanız, size zaman kazandıracaktır.

Yaşadığınız olay için tekrar geçmiş olsun diyorum. Kararlarınızı uzun düşünerek vermenizi tavsiye ediyorum.

Cimmeria
04-11-2013, 17:31
Bence burda yerleşik düzenin yoksa git, oku çalış zamanla görürsün zaten ayak uydurup uyduramadığını.

hele ki etrafında tanıdıkların varsa orda bence çok mutlu olabilirsin, sana ciddi anlamda vizyon katar. Zaman içerisinde gelip gelmeyeceğine karar verirsin türkiyeye. Şimdiden karar versen de oraya gidince fikrin değişir nasıl olsa

Gunes G.
04-11-2013, 17:47
Kac kurtar kendini, kabaca soylemek gerekirse neresi olsa buradan iyi...

dietpepsi
04-11-2013, 17:52
hemen git
5 sene sonra cok iyi noktalara gelebilirsin.
ama çalışıcan ingilizceni geliştiriceksin.
yan gelip yatarsan oralar seni yutar

coolvtec
04-11-2013, 19:43
bence de git. beğenmezsen dönersin. gitmezsen içinde kalır hep.

rebeloghy
04-11-2013, 19:49
Söylenenlere katılıyorum koşa koşa git. okula başlamadan önce dili geliştir mutlaka çok çok iyi değilsen, mozambik olsa buradan iyidir :( Gidip diploma alıp dönersin mutlu olmazsan yine artısı olur , burada kalmaktan fazlasını getirir. Ukraynada okuyacaktım üniversiteyi gitmedim pişmanım keşke gitseydim diyorum ama şuan mastera gidip kalmayı düşünüyorum kesinlikle

bmwberkan
04-11-2013, 19:54
benimde sizin gibi imkanım olsa buralarda saniye durmam giderim

Vtec21
04-11-2013, 20:01
Bence de gidip şansını dene.
Çalışıp çabaladıktan sonra daha iyi basamaklara gelebileceğine inanıyorum.

Gitmemezlik yapıp veya kararını aniden değiştirip vazgeçersen içinde ukde kalır. "Keşke o zaman gitseydim, keşke böyle değil de şöyle yapsaydım." Dememek için gidip yaşamalısın.
Aynı zamanda orada eğitimin boyunca yerleşim yerlerine alışıp ayak uydura bilirsin.

bason
04-11-2013, 20:46
Bir yakınımdan aldığım bilgiler dahilinde çok zorlanacağını düşünüyorum. Benimde böyle bir hayalim var sadece hayal aşamasında.:) Dil çok önemli. Pre-intermediate seviye de biri için 4-5 aya ihtiyaç olabiliyor( kişinin sosyalleşme becerilerine de bağlı) ki bu sosyal dil işin içinde birde teknik dil var meslek ile ilgli. Denemekte fayda var en azından orada kazancağın kısa bir deneyim bile burada seni önlere taşıyacaktır kaybedeğin bir şey olacağını zannetmiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar için oldukça zor bir süreç. Arkadaşlara da katılıyorum başkasının ipiyle kuyuya inme.;) Kendini sağlama al öyle git derim. Fakat oraya gittiğinde de burada yaşadığın olayları yaşamamak gibi bir şey yok.:( yaşam kaliten çok daha iyi durumda olur. Eğitimin kaliteli ve en önemli insan değerinin buradan daha yüksek olacağını zannediyorum. Keşke benimde böyle bir şansım olsa da bende denemek isterdim.

dachosen
04-11-2013, 20:56
öncelikle geçmiş olsun,bu konuda size en iyi yardımcı olacak kişi turbo&quattro nick li yusuf abi olur diye düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum. Yusuf abi görüp yazarsa sevinirim :)

Konuyu okumuştum tekrar geçmiş olsun, ama bi laf vardır el şeyiyle gerdeğe girilmez diye. İyi düşünülmesi gerek bence. Gidip de orda bi terslik olursa ortada kalmak kötü olabilir.

Teşekkürler. Kendi ortada kalır beni bırakmaz kardeşim gibidir. Ama yinede haklısın.

Seattle hakkında bilgi veremeyeceğim fakat kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, umarım işinize yarar.
Yurtdışında eğitim gören biri olarak, ilk söyleyeceğim şey kesinlikle ingilizcenizi mükemmel seviyeye getirmek. Aksi taktirde çok zorluk çekebilirsiniz. Özellikle de akademik dil çok önemli.

Ankara'da yaşadığınız için belki pek sıkıntı çekmezsiniz fakat kapalı ve soğuk hava sizi çok sıkıyorsa daha güneyde bir şehir tercih etmenizi tavsiye ederim, şansınız varsa.

Ailenizden uzak kalmayı pek sevmeyen biriyseniz ve arkanızda bıraktığınız insanları çok umursayan biriyseniz, yurtdışı özellikle Amerika mesafe bakımından size sıkıntı yaratabilir.

Tekrar söyleyeceğim ama, dilinizi tam olarak geliştirmeden sakın okula başlamayın. "Okulda nasıl olsa gelişir." derseniz çok zorlanırsınız. Gerekirse bir sene boş boş gezin ama o arada dili tam kavrayın. Bunun için yabancı arkadaş çevresi yaparsanız, size zaman kazandıracaktır.

Yaşadığınız olay için tekrar geçmiş olsun diyorum. Kararlarınızı uzun düşünerek vermenizi tavsiye ediyorum.

Teşekkür ediyorum.

İngilizcem mükemmel seviyede değil ama ilk okul 1 den liseyi bitirene kadar ingilizce ders gördüm. Bi işe yaramıştır diye düşünüyorum :)

Gider gitmez her şeyim olacak arkadaş ortamım bile. Yazın ortasında gidip kışa doğru okula başlayacaktım fakat vize konusunda kabul gelir mi bilmiyorum ama erken gidip ayak uydurmayı planlıyorum. Mesela christmas sonrası olabilir..

Bence burda yerleşik düzenin yoksa git, oku çalış zamanla görürsün zaten ayak uydurup uyduramadığını.

hele ki etrafında tanıdıkların varsa orda bence çok mutlu olabilirsin, sana ciddi anlamda vizyon katar. Zaman içerisinde gelip gelmeyeceğine karar verirsin türkiyeye. Şimdiden karar versen de oraya gidince fikrin değişir nasıl olsa

Burda yerleşik düzenim yok işin başında babam duruyor. Beni tutacak sadece evlenmeyi düşündüğüm sevgilim fakat onada bi yol yordam bulucam inşallah :)

Bence gelmicem ama 2 seneden sonra yıllık 30-40 binlik okullara nasıl para yetiştiricem diye düşünmüyo değilim.

Kac kurtar kendini, kabaca soylemek gerekirse neresi olsa buradan iyi...

Abi gaz verirsen giderim ama bu orda evo alıp başını ağrıtmayacağım anlamına gelmiyor :D

hemen git
5 sene sonra cok iyi noktalara gelebilirsin.
ama çalışıcan ingilizceni geliştiriceksin.
yan gelip yatarsan oralar seni yutar

Yan gelip yatmak için değil.. Hayatımdaki dönüm noktasında hissediyorum kendimi. Bundan sonra geleceğim için çok büyük adımlar atıcam. Önemli olan bunun için en iyi yer amerika mı?

5 sene derken mesela neyi kastettiniz?

bence de git. beğenmezsen dönersin. gitmezsen içinde kalır hep.

O konuda haklısınız daha 1 ay oldu aklıma koyalı ama çok alıştım. Gidemezsem çok üzülürüm.

Söylenenlere katılıyorum koşa koşa git. okula başlamadan önce dili geliştir mutlaka çok çok iyi değilsen, mozambik olsa buradan iyidir :( Gidip diploma alıp dönersin mutlu olmazsan yine artısı olur , burada kalmaktan fazlasını getirir. Ukraynada okuyacaktım üniversiteyi gitmedim pişmanım keşke gitseydim diyorum ama şuan mastera gidip kalmayı düşünüyorum kesinlikle

Çok çok iyi değilim dilde dediğim gibi. Dizi anlarım film izlerim ama konuşamam mesela. Bunu geliştirmeliyim. Mutlu olmayacağımı zannetmiyorum kesinlikle ama bakalım herşeyin hayırlısı.

benimde sizin gibi imkanım olsa buralarda saniye durmam giderim

Umarım herkes istediğine kavuşur ama gitmek için elden geleni yapmak gerekir:)

Bence de gidip şansını dene.
Çalışıp çabaladıktan sonra daha iyi basamaklara gelebileceğine inanıyorum.

Gitmemezlik yapıp veya kararını aniden değiştirip vazgeçersen içinde ukde kalır. "Keşke o zaman gitseydim, keşke böyle değil de şöyle yapsaydım." Dememek için gidip yaşamalısın.
Aynı zamanda orada eğitimin boyunca yerleşim yerlerine alışıp ayak uydura bilirsin.

Hayatımda keşke dediğim çoook nadirdir tabiki iddaa dışında :D Gidicem o yüzden. İmkanlar güzel her şey uygun arkadaşım orda ve eğer Türkiyeye gelirsem imkanlarım çok fazla olucak.

Bide orda sizce ne okumalıyım eğer olurda gelirsem yada orda iş hayatına atılırsam hangi bölümler yardımcı olur?

dachosen
04-11-2013, 21:24
Bir yakınımdan aldığım bilgiler dahilinde çok zorlanacağını düşünüyorum. Benimde böyle bir hayalim var sadece hayal aşamasında.:) Dil çok önemli. Pre-intermediate seviye de biri için 4-5 aya ihtiyaç olabiliyor( kişinin sosyalleşme becerilerine de bağlı) ki bu sosyal dil işin içinde birde teknik dil var meslek ile ilgli. Denemekte fayda var en azından orada kazancağın kısa bir deneyim bile burada seni önlere taşıyacaktır kaybedeğin bir şey olacağını zannetmiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar için oldukça zor bir süreç. Arkadaşlara da katılıyorum başkasının ipiyle kuyuya inme.;) Kendini sağlama al öyle git derim. Fakat oraya gittiğinde de burada yaşadığın olayları yaşamamak gibi bir şey yok.:( yaşam kaliten çok daha iyi durumda olur. Eğitimin kaliteli ve en önemli insan değerinin buradan daha yüksek olacağını zannediyorum. Keşke benimde böyle bir şansım olsa da bende denemek isterdim.

Sosyalleşme becerim iyidir ama yakınınız neler dedi de zorlanacaksın dediniz? Sadece dil konusunda mı?

_yekta_
04-11-2013, 21:55
yahu düşündüğün şeylere bak arkadaşım , insanların bu ülkede yerleşik hayatları olmasa koşa koşa giderler emin ol , ne insanlar var bırak ingilizceyi türkçeyi düzgün konuşamıyor , sayıları düzgün söyliyemiyor , yurt dışında sorunsuz yaşıyıp ,bulundukları yerlerde her işlerini hallediyor ,

en kötü ihtimalle hayat tecrübesi olur biraz okul biraz iş en kötü elinde biraz dolarla geri gelirsin türkiye aynı türkiye bir yere kaçtığı gittiği yok , imkanın var hiç düşünme git , düşünürsen gözün korkabilir , aklına gereksiz engeller gelebilir , bırak düşünmeyi , yavaştan başla , biraz kendini boy aynasında yerlerde sürünüyo olarak görsen bile pes etme , zamanla kendini geliştirirsin, ortama alışırsın , olumlu düşün ve hiç durma git , dil bilmiyorsan öğrenirsin sıkıntı olmaz , zaten amerikadaki her yabancı 10 numara ingilizce mi biliyor ? adamlarda işin farkında yavaş yavaş yoluna girer herşey ,

bunları 6 sene yurt dışında yaşamış birisi olarak söylüyorum , dinini her yerde yaşarsın , güzel insanları her yerde bulursun , ama burda düzenli yerleşik bir hayata başlarsan eğer bir daha fırsat geçmez eline sonra üzülmenin bir manası yok

bulaşıkta yıkasan en başta senin hayatın olucak senin imkanların olucak hayat senin olucak iyi düşün ve imkanlarını iyi değerlendir

ve bu arada bu sevgili mevgili olayları boş işler , sen iyi durumda olduktan sonra neler denk gelir , asla kendini daha iyi şartlar için bir insana değiştirme , önce sen önemlisin , önce senin hayatın , ki dünyaya bakışın yer an değişiyor bu hayatta o yüzden aceleye gerek yok

blumenberg
04-11-2013, 22:03
herkes git diyor da orada bişey olmadığını gidince göreceksiniz zaten, ben 7 hafta dayanamadım amerikaya, gerçi yurtdışına 2 haftadan fazla çıkışlarımda hep türkiyeyi özlüyor ve geri dönuyorum hemen, cogunlukla planlarımın cok cok öncesinde donuş yapıyorum, hava koşulları bile beni etkiliyor, türkiyeyi bu yuzden cok severim, amerika yaşanabilecek katlanabilinecek bi ülke değil, o kadar ülke gezdim türkiye gibisini ne gördüm ne yaşadım ne özledim karar sizin :)

rebeloghy
04-11-2013, 22:06
yahu düşündüğün şeylere bak arkadaşım , insanların bu ülkede yerleşik hayatları olmasa koşa koşa giderler emin ol , ne insanlar var bırak ingilizceyi türkçeyi düzgün konuşamıyor , sayıları düzgün söyliyemiyor , yurt dışında sorunsuz yaşıyıp ,bulundukları yerlerde her işlerini hallediyor ,

en kötü ihtimalle hayat tecrübesi olur biraz okul biraz iş en kötü elinde biraz dolarla geri gelirsin türkiye aynı türkiye bir yere kaçtığı gittiği yok , imkanın var hiç düşünme git , düşünürsen gözün korkabilir , aklına gereksiz engeller gelebilir , bırak düşünmeyi , yavaştan başla , biraz kendini boy aynasında yerlerde sürünüyo olarak görsen bile pes etme , zamanla kendini geliştirirsin, ortama alışırsın , olumlu düşün ve hiç durma git , dil bilmiyorsan öğrenirsin sıkıntı olmaz , zaten amerikadaki her yabancı 10 numara ingilizce mi biliyor ? adamlarda işin farkında yavaş yavaş yoluna girer herşey ,

bunları 6 sene yurt dışında yaşamış birisi olarak söylüyorum , dinini her yerde yaşarsın , güzel insanları her yerde bulursun , ama burda düzenli yerleşik bir hayata başlarsan eğer bir daha fırsat geçmez eline sonra üzülmenin bir manası yok

bulaşıkta yıkasan en başta senin hayatın olucak senin imkanların olucak hayat senin olucak iyi düşün ve imkanlarını iyi değerlendir

ve bu arada bu sevgili mevgili olayları boş işler , sen iyi durumda olduktan sonra neler denk gelir , asla kendini daha iyi şartlar için bir insana değiştirme , önce sen önemlisin , önce senin hayatın , ki dünyaya bakışın yer an değişiyor bu hayatta o yüzden aceleye gerek yok
harfiyen katılıyorum , düşündükçe aslında çok rahat aşılacak şeyleri engel gibi algılıyor insan. Kendi kendine engel oluşturuyor.. Örnek olarak laptop umun klavyesinde rusça harfler yok nasıl girerim oradaki sitelere gibi saçma şeyleri bile hesapladım düşünme evrem uzadığı için :)

En güzeli hadi arkadaşlar ben gidiyorum diyip gitmek..

turbo&quattro
04-11-2013, 22:21
Tr ye bu aksam geldim geldim 1 hafta cok yogun olacagim forumada bakamam gibi. Dondugumde detayli yazarim yada konuyu tam okumadim onemli ise pm ile telini yaz musait oldugumda ararim.

turci
04-11-2013, 22:25
bu kadar dramatize etmeye gerek yok, geri dönüşü olmayan bir yer de değil,
gidin görün yaşayın zaten zaman sizin için karar verecektir.
severseniz,başarırsanız kalır tam tersi olursa dönersiniz.

ben bir karar ile arkama bile bakmadan çıktım, iyi ki de çıkmışım kendimi kurtarmışım.
büyük konuşmayayım bir daha döner miyim? asla...

onursumer
04-11-2013, 22:29
aynı şartlarda olsaydım düşünmeden giderdim en azından denerdim beceremesem gelir aynı şekilde hayatıma devam ederdimki bence işin ustesinden gelinemeyecek bir durum yok

onceliğin dilini geliştirmek olmalı

AHMET1907
04-11-2013, 22:31
35 yasindayim, L vize ile bundan sonraki hayatimi Miamide yasama karari aldim, ben bu yasta coluk cocuk bu karari aldiyssm sen hayli hayli yaparsin

mrtysn
04-11-2013, 22:36
Imkaniniz da varken dusunmeyin, gidin. Ben Italya'da okumayi planladim bi' donem, okulla son raddede anlasmazliga dusunce vazgectim ama yuksek lisansta delilik yaparim muhtemelen :) Mutlaka zorlanacaksiniz ilk etapta fakat cogu bakimdan getirisi olucagindan suphem yok.

burakgunay
04-11-2013, 22:41
bu yaz almanyadaydım, almanyaya ağzım açık kaldı, ki kölnde siegburgda kalıyorduk. küçük bi kasabada bile o düzen beni aşık etti. sokaklar tertemiz herkes işinde gücünde kimsenin kimseyle bi derdi yok her saniye güvenlisin. biz ordayken seçim yapılacaktı ve yaptıkları tek reklam, küçücük bilboardlarda (bizdekiler gibi yol kenarlarında hayvani olanlardan değil) parti liderlerinin fotoğraflarını basmışlar. tek reklam bu. buraya kadar şunu soylemek için anlattım, bu şartlarda yaşayan kuzenim, bundan önceki yazı amerikada geçirdi. bizim ağzımızı açık bırakan almanyadan, amerikaya "kaçmak" için gece gündüz ders çalışıyordu. siz düşünün gerisini. dil mil hikaye hepsi tıkır tıkır olur. benim de inşallah ilerdeki planlarım almanyada yaşamak. hakkınızda hayırlısı olsun, umarım gidip çok mutlu olursunuz, toprağınızı unutmadan..

İstanbul
04-11-2013, 23:00
4 sene Londra'da,1 sene de Köln'de yaşamış biri olarak söylüyorum;imkanın varsa hiç düşünme git,imkanı olan bir sürü arkadaşım,eş,dost,tanıdık gitti,büyük çoğunluğu da gayet mutlu mesut yaşıyorlar..ilk etapta illa ki bir adaptasyon süreci,bazı şeylerin zor,ters gelmesi durumu olacak ama inan hepsi geçip gidiyor çok kısa bir zamanda eğer ki biraz da sosyal ve girişken biriysen..aile,iş gibi bazı özel durumları ayarlayabilirsem benim de niyetim var

bilalMW
04-11-2013, 23:03
Community College ler için Amerikanın AÖF'ü diyorlar tamam alakasız örgün öğretim yanlış anlama karalama amacım yok asla. Ama böyle okumuştum bir iki forumda bu doğrumudur ? Neden bir ön yargı vardır Community College lere ? birde mesela iş kariyerde Community College mezunu iyi yere gelen varmıdır ben daha araştırmadım belki sen bakmışsndır dedim. İnşallah seattle'a gidersin,alışırsın ve geri gelmeyi istemezsin.

M_PROJECT
04-11-2013, 23:08
Community College ler için Amerikanın AÖF'ü diyorlar tamam alakasız örgün öğretim yanlış anlama karalama amacım yok asla. Ama böyle okumuştum bir iki forumda bu doğrumudur ? Neden bir ön yargı vardır Community College lere ? birde mesela iş kariyerde Community College mezunu iyi yere gelen varmıdır ben daha araştırmadım belki sen bakmışsndır dedim. İnşallah seattle'a gidersin,alışırsın ve geri gelmeyi istemezsin.

cc bitirip ( 2 senelik ) turkiyede de bir okul bitirmisliginiz var ise , 4 yilliklara gecis yapip bitirdiginiz okulun kredilerini saydirabilirsiniz . Amerikadaki hic bir okul Turkiye ile kiyas kabul gormez . okulunuz onemli olabilir ama cc , cuny , suny vsvs farketmez . ne okudugunuza bagli biraz , is ve kariyeriniz .

psikolojikdeli
04-11-2013, 23:20
30 yaşındayım hani kendime biraz güvensem atlıyıp gidicem durmıycam buralarda her yurt dışına çıktığımda oraya değil fakat buraya berbat bi adaptasyon süreci geçiriyorum, Bulgaristan bile burdan daha fazla yaşanası biyer bence

McS_R53
04-11-2013, 23:35
Senelik 20bin doları gözden çıkartıcaksınız ilk başta. Yeme - içme - konaklama - okul - kitap vs. bunu iyi düşünün.

ikinci olarak Amerika'da vatandaş olmadığın sürece hem okuyim hem çalışıyım olayı yok. çünkü izin vermiyorlar. Yakalanırsan sınırdışı edilirsin. Arkadaşınında başı belaya girer.

Üçüncü olarak tabiki çok güzel memleket bu sene ocak ayında bende tamamen yerleşmek üzere gidiyorum. Ayrıca Community College okuyacağım tekrardan. Sana tavsiyem eğer ki durumun çok iyi değilse finansal açıdan daha çok orta eyaletlere gitmen olacaktır. Yani Colorado, Utah vb. gibi. Daha az para harcarsın.

Eğer herhangi bir sorun olursa bana ulaşabilirsin.

bason
04-11-2013, 23:54
Sosyalleşme becerim iyidir ama yakınınız neler dedi de zorlanacaksın dediniz? Sadece dil konusunda mı?

Zorlanacaksın derken dil en basit kısmı bence. Çalışma hayatı çok zor olacaktır. Fırsatlar ülkesi vs bunlar biraz hayali. Ha çalışırsın, öğrenirsin mesleğinde ilerlersin ve bunun karşılığını rahatlıkla alırsın. Benim yakınım uluslararası ilişkiler okudu burada ve yüksek lisansa gidip orada kaldı akademik devam ediyor en son öyle idi. 1yıldan fazla oldu görüşmeyeli. Git orada oku vs oranın kültür yapısı çok çeşitli ve farklı sonuçta. Amerika'ya gidipte geri dönen insan daha fazladır benim gördüğüm, duyduğum bu yönde. Amerika'nın da bir sürü sorunu var. Ülkemizden ne yaık ki çok daha iyi tabi. En azından hayatının bir bölümünü orada geçirmen bile buraya döndüğünde işine yarayacaktır.

coastguard
05-11-2013, 00:02
Senelik 20bin doları gözden çıkartıcaksınız ilk başta. Yeme - içme - konaklama - okul - kitap vs. bunu iyi düşünün.

ikinci olarak Amerika'da vatandaş olmadığın sürece hem okuyim hem çalışıyım olayı yok. çünkü izin vermiyorlar. Yakalanırsan sınırdışı edilirsin. Arkadaşınında başı belaya girer.

Üçüncü olarak tabiki çok güzel memleket bu sene ocak ayında bende tamamen yerleşmek üzere gidiyorum. Ayrıca Community College okuyacağım tekrardan. Sana tavsiyem eğer ki durumun çok iyi değilse finansal açıdan daha çok orta eyaletlere gitmen olacaktır. Yani Colorado, Utah vb. gibi. Daha az para harcarsın.

Eğer herhangi bir sorun olursa bana ulaşabilirsin.

Amerikan vatandaşı olmasan bile öğrenci isen Hem okuyup hem haftalık belli bir saate kadar çalışmaya izin veriliyor diye biliyorum ?
Yanlış mı hatırlıyorum yoksa!

driftboy
05-11-2013, 00:03
Benzer şeyi ben yaşadım, çok yakın bir arkadaşımın babası belçikada yaşıyodu. Liseniz bitince buraya gelin diyodu hep, maddi anlamda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz, evden yardım almanıza bile gerek yok burda okulun dışında günde 4 5 saat çalışarak bikaç ay içinde altına araba bile alırsınız dedi, evdekilerde gitmek istiyosan git dedi ve ben gitmedim.

Arkadaşım gitti, 2 senelik okudu, mezun oldu geçen sene geldi, ben hala okuyorum ve daha bitmedi, bitmeyecek gibi :D şuan orta çaplı bi firmada ordaki 2 yıllık okul ve dilden dolayı direk müdür olarak başladı ve 4500 lira maaş alıyor. Orda da kendi çalışarak 10. ayda e46 aldı.

Kısacası ben pişman oldum böyle bi fırsatı kaçırdığım için, sizdede böyle fırsat varken kaçırmayın, en azından deneyin sonradan pişman olmamak adına..

bason
05-11-2013, 00:03
Amerika'da ve Canada'da hem okuyup hemde çalışmak yasak diye hatırlıyorum bende. Bunun yanında okulun bünyesinde çalışma imkanı veriliyordu sanırım belli bir haftalık saat karşılığında. Yanlışım olabilir.

Dou
05-11-2013, 00:16
Seattle'da ablam yaşıyor. Yaşam olarak güzel bir yer. Yalnız ülke bazında ne kadar kuzeye gidersen o kadar hayat pahalı, aynı şekilde suç oranı da düşüyor. İki büyük firma var, Microsoft ve Boeing, özellikle başarılı ünilerden birinde bilgisayar ve uçak mühendisliği diploman ve iyi bir gpa notun varsa iş bulman daha kolay (ama garanti değil).

Amerika'da okuyup vatandaşlığa geçiş hakkında bilgim yok, fakat Kanada'ya kıyasla daha kolay olmadığı kesin. Özellikle çalışmıyorsan senelik ayırman gereken bütçenin $30-50.000e yakın olacağını unutma okul ücretleri dahil. Amerika da yaşayan arkadaşlarımız daha iyi özetler oranın şartlarını.

Hele ki uzaktan gözüktüğü ya da anlatılanlar gibi, Türkiye'de yaşam pahalı da burada ucuzmuş gibi gelmesin, özellikle Türkiye'de kazanıp burada harcamaya kalkarsan. Boktan bir kaşar peynire 7$ verdiğin zaman hayatın pahalılığını anlıyorsun. Her şey benzin ve araba değil.

Kısaca imkanın varsa durma git, fakat kesinlikle çok iyi ön finansal analizini yap ve önlemini al ülke değiştirmeden önce, benim sana önerim bu şekilde olur.

Dou
05-11-2013, 00:20
Amerika'da ve Canada'da hem okuyup hemde çalışmak yasak diye hatırlıyorum bende. Bunun yanında okulun bünyesinde çalışma imkanı veriliyordu sanırım belli bir haftalık saat karşılığında. Yanlışım olabilir.

Yanlışın var

Kanada'da ilk 6 ay çalışman yasak, kampüs içi işler haricinde.

6. aydan itibaren çalışma izni çıkıyor.

2 senelik bir okuldan mezun olursan, mezun olduktan sonra 2 senelik ek bir çalışma vizesi veriliyor, okuduğun bölümün önemine ve okulun prestijine göre 3 seneye kadar çıkabiliyor bu ek izin.

Bu ek olarak verilen 2 senelik çalışma izni süresince 1 sene tam zamanlı çalışırsan ve firman sana kefil olursa p.r olma hakkını elde ediyorsun, yani göçmen olabiliyorsun.

turbo&quattro
05-11-2013, 05:09
Amerika icin alacaginiz F1 diger adi ile orgenci vizesi ile okulunuz devam ederken kampus icinde 20 saatten fazla calisamazsiniz. Hala vizeniz var ve okulunuz tatil ise bu saat 40a kadar cikabilir. Kampuste yapacaginiz is okudugunuz bolum ile alakali olmak zorunda degil ama geneli kantin vs.. 3-5 kurus para kazanabileceginiz islerdir. Kampus disi icin ise yasal olarak mumkun degil.

F1 ile akademik olarak 1 yili tamamladiktan sonra alaniniz ile ilgili kampus disinda yaz ve kis tatillerinde full time yada okul devam ederken en fazla part time olarak 20 saat calisabilirsiniz.

Ranthor
05-11-2013, 07:07
edittttttttttttt

ersandeniz
05-11-2013, 08:07
bekar olsam hiç düşünmeden giderim..
en kötü ihtimal cv'nize amerikayla ilgili 1-2 şey eklenir..

63owen63
05-11-2013, 08:08
Öyle bir imkanım yok ama iş bulabilecek imkanım olsa direk giderim..

MatraX_07
05-11-2013, 08:26
ileride ''keşke gitseydim'' demektense bi git kendi gözünle gör derim

Velter
05-11-2013, 08:34
2006'dan beri düzenli olarak kısa süreli Amerika'ya gidiyorum.

2008 senesinde 1 sene San Diego'da kaldım.

5 sene geriye gidebilseydim bir şekilde hayatıma Amerika'da devam etme kararı alırdım.

O yüzden şansın varken muhakkak git.

Seattle'da bulunmadım ama okuduklarıma göre güzel bir şehir.

ToyGun
05-11-2013, 10:09
Naçizane 3 ay Work&Travel deneyimim oldu, Wisconsin eyaletinde. Sizinkinden biraz farklı tabi ama ben de deneyimlerimi paylaşayım, fikir verebilir.
Hayatımın acı tatlı en güzel 3 ayını geçirdim diyebilirim. Ailemden çok fazla yardım alamadım kötü maddi durumlardan dolayı, o gazla köpek gibi de çalıştım diyebilirim, hoş yaptığım iş can kurtaranlıktı bir otelin kapalı aqua parkında. saati 8$a çalışıyordum, ve oradan aldığım para yediğim yemeğe, içtiğim biraya, arabamın benzinine, üzerime giydiğim kıyafete yetti. Hatta geri döndüğümde buradan aldığım borçları da ödedim.

Elimde kahvem, altımda araba (500$'a satın alınmış Chevy Lumina), eyaletler arası o yollarda giderken hissettiğim özgürlüktü. O kadar özlem duyuyorum ki, anlatamam. Şuan yaşım genç olmasına rağmen, oldukça uzun bir süre bir daha çıkabileceğimi sanmıyorum. Bu durum da oraları benim için daha da çekici kılıyor.

Aileniz bir şekilde alışır, anne-baba-abi-kardeş durumu anlayışla karşılar, 2 günde bir aradığınızda, Skype'dan görüştüğünüzde iyi olduğunuzu bilmeleri yeter ama, hatun durumu farklı oluyor. Anladığım kadarıyla onu da yanınıza almaya çalışacaksınız? Umarım başarabilirsiniz, aksi halde, en ufak şeyler büyüyüp sorun oluyor. Geri dönülmez yollara giriyor.

Her şerde bir hayır lafına pek inanan bir insan değilimdir ama bu duruma en güzel söylenecek söz gibi gözüküyor :)

BaR1s
05-11-2013, 10:13
Git kardeşim.

dachosen
05-11-2013, 14:23
Herkese cevapları için teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler, fikirler gerçekten çok yararlı oluyor.

Bu süreden sonra gitmezsem zaten içimde kalıcak.

therev
05-11-2013, 14:39
amerikada buyumus biri olarak biraz yazmaya calisiyim. bence yapabilirsin amerikada fakat calismak cok onemli her tur sektorde is bulabilirsin fakat o sektorde bir yere gelmek sana bagli. turkiyeden gidenler genel olarak benzinciler de ve takside calisiyorlar. kazanilan para az bir para degil o yuzden cok calismak islerine gelmiyor. gidip kendini bu tarz bir durumda bulursan sknti buyuk olur. amerikada genel olarak turkler birbirine yardimci olmaktansa kimi nasil s.kerim diye bakiyorlar bu bir gercek.

seatlle cok soguk olucaktir haberin olsun. belki dili oturttuktan sonra daha sicak yerlere gecebilirsin :) eger gitmeye karar verirsen haber verirsin babam hala new jerseyde yasiyor belki yardimim dokunur :)

Gunes G.
05-11-2013, 15:51
herkes git diyor da orada bişey olmadığını gidince göreceksiniz zaten, ben 7 hafta dayanamadım amerikaya, gerçi yurtdışına 2 haftadan fazla çıkışlarımda hep türkiyeyi özlüyor ve geri dönuyorum hemen, cogunlukla planlarımın cok cok öncesinde donuş yapıyorum, hava koşulları bile beni etkiliyor, türkiyeyi bu yuzden cok severim, amerika yaşanabilecek katlanabilinecek bi ülke değil, o kadar ülke gezdim türkiye gibisini ne gördüm ne yaşadım ne özledim karar sizin :)

Orada ne var biliyor musun? Duzen var, insanlarin birbirine saygisi var, insanlarin hayvanlara saygisi, dogaya saygisi var. Okuzluk yapanlari buradaki gibi bagrina basmiyor insanlar orada, disliyorlar. Emniyet seridinden yardiramiyorsun orda, kan aliyorlar. Kanunlara uymak zorunda kaliyorsun, duzen icinde yasiyorsun bunlar var.

Basinda kac cocuk yapmani soyleyen, kizlarla erkekleri ayirmaya calisan, doganin kanunlarina bile karsi gelen, dogaya zarar vererek para kazanmayi normal goren, insanlarin hayatini hice sayan, fasist bir yonetim yok.

Devlet dairesine gidip, standart yapilmasi gereken bir is icin rusvet vermek yok, saglik hizmeti almak icin gunlerce bekleme salonlarinda yatmak, hatta belki bu bekleme suresinde olmek yok, yaptiklari isi gozuyle yapan devlet calisanlari yok...

5 liraya benzin, %250 fiyatina otomobil, 700 lira asgari ucret yok. Sacma sapan vergiler, gotunden donunu bile almaya calisan bir hukumet yok.

Seviye farki var orda seviye, seviyesizlikten kiriliyoruz burada, kalitesiz kalitesiz insanlar, dusuk seviyeli muhabbetler, eziklikten kompleksten geberen bir topluluk var burada. Low level toplama kampi gibi burasi, ne kadar ezik var hepsi buraya toplanmis sanki. Yapilan espriler bayagi, konusulan konular ilkokuldan oteye gitmiyor, kimsenin bilgisi ve egitimi yok ama dunya kadar fikri var, kisisel gelisim adina yapilan hicbir aktivite yok, gelismek isteyende yok zaten herkes king cunku burda...

Sen hala "cok ozluyorsan" burayi, bu tamamen romantik vatanperver hissiyatlar yuzundendir diye dusunmek istiyorum...

mmustu
05-11-2013, 16:01
Orada ne var biliyor musun? Duzen var, insanlarin birbirine saygisi var, insanlarin hayvanlara saygisi, dogaya saygisi var. Okuzluk yapanlari buradaki gibi bagrina basmiyor insanlar orada, disliyorlar. Emniyet seridinden yardiramiyorsun orda, kan aliyorlar. Kanunlara uymak zorunda kaliyorsun, duzen icinde yasiyorsun bunlar var.

Basinda kac cocuk yapmani soyleyen, kizlarla erkekleri ayirmaya calisan, doganin kanunlarina bile karsi gelen, dogaya zarar vererek para kazanmayi normal goren, insanlarin hayatini hice sayan, fasist bir yonetim yok.

Devlet dairesine gidip, standart yapilmasi gereken bir is icin rusvet vermek yok, saglik hizmeti almak icin gunlerce bekleme salonlarinda yatmak, hatta belki bu bekleme suresinde olmek yok, yaptiklari isi gozuyle yapan devlet calisanlari yok...

5 liraya benzin, %250 fiyatina otomobil, 700 lira asgari ucret yok. Sacma sapan vergiler, gotunden donunu bile almaya calisan bir hukumet yok.

Seviye farki var orda seviye, seviyesizlikten kiriliyoruz burada, kalitesiz kalitesiz insanlar, dusuk seviyeli muhabbetler, eziklikten kompleksten geberen bir topluluk var burada. Low level toplama kampi gibi burasi, ne kadar ezik var hepsi buraya toplanmis sanki. Yapilan espriler bayagi, konusulan konular ilkokuldan oteye gitmiyor, kimsenin bilgisi ve egitimi yok ama dunya kadar fikri var, kisisel gelisim adina yapilan hicbir aktivite yok, gelismek isteyende yok zaten herkes king cunku burda...
Sen hala "cok ozluyorsan" burayi, bu tamamen romantik vatanperver hissiyatlar yuzundendir diye dusunmek istiyorum...

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:

typh10
05-11-2013, 16:06

Noktasına,virgülüne, her kelimesine katılıyorum :icon_tup:

tunerviper
05-11-2013, 16:09
halen burada mısın. Git uçak bileti filan bak :)

bason
05-11-2013, 16:11

İlla ki orada da vardır bahsettiğiniz çeşitte insanlar. Ancak sosyal devlet anlayışı ve düzeni oturmuş bir ülke. hukuk ve devlet işlerinde burada ki gibi sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Orada devlet halk için çalışıyor burada tam tersi bir durum söz konusu. Yaşam kalitesi çok daha iyidir.

Türk aile yapısı oldukça yakındır. En büyük sorun bu. Ailene, yıllarca beraber gülüp eğlendiğin arkadaşlarına olan hasret. Telefonda anne iki damla göz yaşı döktüğü zaman ne kadar kötü oluyor insan.:)

turbo&quattro
05-11-2013, 16:12
Gunes g nin yazdiklarinin aynisini bir ara bende yazmistim ama forumun cahilleri tarafindan vatan hainligi ile suclanmistim :D

Maalesefki gercekler bu sekilde, bu guzel ulkede keske daha farkli sekillerde yasayabilseydik.

Low-Rider
05-11-2013, 16:19
Eline sağlık Güneş.

İmkanım olsa durmam 1 dakika..

izo
05-11-2013, 16:22

Yazdiklarinin ozellikle bu kismina katiliyorum abi; isin kotu yani kimse kotu oldugunu, eksik oldugunu, bilgisiz veya egitimsiz oldugunu, degismek gerektigini, ilerlemek gerektigini, daha cok calismak gerektigini vb. kabul etmiyor....

Insan ve sosyal sermaye kalitesi olarak cok kotu sayilmayiz, bizi toplum olarak boyle tutan yillardir icimize ilim ilim islemis tembellik...

Benim de tavisyem sudur; Amerika'ya gel, ama kesinlikle bir amacin olsun. Yaptigin iste/egitimde ne olursa olsun bir hedef sec kendine.

Eger egitim alacagim diyorsan community college'dan basla, alisma surecinde ingilizceni gelistir, amerikali arkadaslar edin (Turklerden busbutun soyutlama ama kendini, yoksa yalnizlik cekersin), bi yandan mutlaka kulturu daha iyi ogrenebilecegin-sosyal iletisimin cok oldugu bir iste calis, ortalama yap, parani biriktir ve iyi bir universiteye devam et. akademik kpnularda bana danisabilirsin...

Kendi isini de yapabilirsin, veya bir iste calismaya da devam edebilirsin. Ama unutma, mutlaka o zaman da bir hedefin olsun, o iste/alanda en iyi yere gel, en kaliteli yerlerde calis...yusuf abi bu konuda cok basarili bir ornek, ona danisabiirsin.

turbo&quattro
05-11-2013, 16:34
Izzet daha basarili olamadik yahu ama az kaldi insallah :) zoru gecti kolayi kaldi gibi gibi.

Konuyu okuyanlara ufak bir bilgilendirme olsun. Bazi community college ler ESL ( english second language ) kurslarini ucretsiz veriyor hicbir yasal durumunuza bakmadan. Burada yapabilirmiyim yapamazmiyim diye dusunenlere alternatif ve uygun fiyatli bir deneme/yanilma yontemi olabilir.

turci
05-11-2013, 16:35
Güneş g'nin yazdıkları olayı özetlemiş :)
hayat kişinin kendi hayatıdır ve aile arkadaş çevresi bir yere kadar bağlar.
ben karar verirken bu kıstası değerlendirdim ve gözlerimi karartarak, tek kelime Almanca bilmeyerek Almanya'ya geldim.
ilk 1 senede nasıl adapte olduysam buradaki düzene,Türkiye'ye gittiğimde aptallaşmıştım :)
adamlarda yaptığın iş ile,statün ile saygı görmüyorsun aksine insan olduğun için saygı görüyorsun.
düzen her konuda had safhada ve hayvan hayatına bile insan kadar önem veriliyor.

en önemlisi Türkler'den mümkün olduğunca uzak durmaya ve mümkün olduğunca iş yapmamaya özen göstermek gerekiyor.

Hemşeri hemşeriyi gurbette s.ker sözünü unutmamakta fayda var, öylede oluyor zaten.

bason
05-11-2013, 16:37
Güneş g'nin yazdıkları olayı özetlemiş :)
hayat kişinin kendi hayatıdır ve aile arkadaş çevresi bir yere kadar bağlar.
ben karar verirken bu kıstası değerlendirdim ve gözlerimi karartarak, tek kelime Almanca bilmeyerek Almanya'ya geldim.
ilk 1 senede nasıl adapte olduysam buradaki düzene,Türkiye'ye gittiğimde aptallaşmıştım :)
adamlarda yaptığın iş ile,statün ile saygı görmüyorsun aksine insan olduğun için saygı görüyorsun.
düzen her konuda had safhada ve hayvan hayatına bile insan kadar önem veriliyor.

en önemlisi Türkler'den mümkün olduğunca uzak durmaya ve mümkün olduğunca iş yapmamaya özen göstermek gerekiyor.

Hemşeri hemşeri gurbette s.ker sözünü unutmamakta fayda var, öylede oluyor zaten.

Abi aldırsana beni yanına.:D

turci
05-11-2013, 16:46
Abi aldırsana beni yanına.:D

Rıza senin ailevi durumunu bildiğimden söyleyeyim, sen gelemezsin :)
ayrıca artık eskisi kadar kolay değil gelmek..

bason
05-11-2013, 16:52
Rıza senin ailevi durumunu bildiğimden söyleyeyim, sen gelemezsin :)
ayrıca artık eskisi kadar kolay değil gelmek..

Aynen abi. Hem aile hemde dediğin gibi askerlik yok, daha 1 yıl bile iş tecrübesi yok vs.:) Dil okulu ile gidipte orada(Amerika için) iş arayıp giren insanlar var mı?

_yekta_
05-11-2013, 18:26
Herkes çok güzel şekilde duygu ve düşüncelerini paylaşmış , herşey çok güzel herkesin ortak görüşü gitmeniz yönünde

ama bunun yanında birşey söylemek istiyorum , siyaset illa hergün hayatımıza karışıyor ama lütfen suçu geçici şeylere atmayalım , bu devlet düzeni ilk kurulduğu günden beri var , kendi insanını bir araya gelip bunlar devleti yıkacaklar korkusu olan bir devlet düzeninde yaşıyoruz ki amacımız paylaşmak güzel zaman geçirmek ama olmuyor işte devlet burda diyor ki hangi hükümet olursa olsun , Millet üstün değildir , birilerinin uydurduğu kanunların olduğu devlet üstündür mantığı var Kapı komşumuz bulgaristan da bile vatandaşın devlet için değeri o kadar büyük ki üzerine yük bindirmemek için banka konularında bile daima Vatandaşı tutar

Kızmaca bozulmaca yok arkadaşlar , işte bu yüzden ya bu ülkeyi düzeltmek için mücadele etmek gerek ki ona para , güç , 10 kg billur lazım ,

kendi hayatını huzurlu yaşamak isteyen adam ise işte böyle binbir dertle uğraşıyor ama anlatılmayan neler var neler

Bu ülkenin düzeni böyle , delet düzeni böyle , bu düzenin içindeki iyi insan sayısı ne yazik ki az , dürüst insan az , yok işte arkadaşım insanlarla huzurlu iyi geçineyim diyen adam yok

Zaten memleketi karıştırmak için içerden hainler , dışardan düşmanlar , ekonomi karışık , bulunduğumuz ülkenin yeri savaşlar , istihbarat örgütleri mücadelesi bilmemne derken

Bahane çok bu ülkede mutsuz olmak için , huzursuz olmak için , sıkıntılı olmak için , nerden tutarsan bu ülkede elinde kalıyor , forumun hakim olduğu alan içerisinde bile yani araç konularunda bile binbir türlü sıkıntı var

Hükümette değişse , ekonomi de değişse bilmem neyse değişse temeller bozuk arkadaşım

imkan varsa gidin , orda düzen kurun , zaten yurt dışına giden herkes birbirinin ne söylemek istediğini hissediyor , gitmeyenler anlamayanlar boş gözle bakıyor........

Bakış açısını genişletmek , yeni fikirler öğrenmek , iyi bildiğin şeyin daha iyisi olduğunu bilmek ,

daha düzgün insanlar görmek , düzenin parçası olmak ............. yeni bir insan olmak önünde git
arkadaşım

TigeR
05-11-2013, 18:41
bence gidilir en kötü bir amerika tecrübesi olur abi seni burda bağlayan birşey yoksa git her türlü daha rahattır

izo
05-11-2013, 18:56
Yalniz bir konuya aciklik getireyim, saglik sistemi berbat burada. Hem pahali, hem yavas hem de sigorta ve tazminat davalari baskilari yuzunden aldiginiz saglik hizmetinin etkililigi tartisilir.

Bir de devlet daireleri...inanilmaz yavas. Universal bir sey sanirsam, bir ulkenin gelismislik seviyesiyle burokraside islerin yurumesi arasinda bir iliski yok. Calisma kartimi almak icin 2 saattir bekliyorum, yaptigim hesaplara gore 2 saat daha bekliyecegim

bilalMW
05-11-2013, 19:45
cc bitirip ( 2 senelik ) turkiyede de bir okul bitirmisliginiz var ise , 4 yilliklara gecis yapip bitirdiginiz okulun kredilerini saydirabilirsiniz . Amerikadaki hic bir okul Turkiye ile kiyas kabul gormez . okulunuz onemli olabilir ama cc , cuny , suny vsvs farketmez . ne okudugunuza bagli biraz , is ve kariyeriniz .

şimdi abi ben dış ticaret örgün kesin onlarda öyle bölüm yok :D ve işletme bitirdim açııktan tamamladım. şimdi gittim cc bitirdim. sınavsız parasıyla sen sayısal sen tm cisin demeden istediğin bölüme gidebiliyormuyuz ?

https://eksisozluk.com/community-college--225452?nr=true&rf=ghetto%20university abd de böyle mumaele görürmüyüz cc mezunu insan ?

maskman
05-11-2013, 19:58
tekraradan geçmişolsun bencede gitmelisin

M_PROJECT
05-11-2013, 20:52
şimdi abi ben dış ticaret örgün kesin onlarda öyle bölüm yok :D ve işletme bitirdim açııktan tamamladım. şimdi gittim cc bitirdim. sınavsız parasıyla sen sayısal sen tm cisin demeden istediğin bölüme gidebiliyormuyuz ?

https://eksisozluk.com/community-college--225452?nr=true&rf=ghetto%20university abd de böyle mumaele görürmüyüz cc mezunu insan ?

kardesim 2 yillik bisi okursun , ne istersen , sonra danismanin senin onceki trde okudugun bolume bakar transcriptini ister derki su kadar krediyi sayariz saymayiz , sende devaminda 4 yillik bir okula gecmek istiyorsan placement test alirsin ( toefl da alirsin eger eslden devam etmediysen ) gecersin okuluna . kimse sana sayisal tm fln demez .

Benim kiz kardesim micro biology okurken yaninda fine arts yapti ve cift major mezun oldu pre med olarak .simdi de mcat sinavini alip tip okuyacak . yani okumak istiyosan istedigini okursun biraz da paraya bakar :D

turbo&quattro
05-11-2013, 20:54
Paraya bakar cok net olmus Ev arkadasim 35 yasinda hala ogrenim kredisi oduyor :D

M_PROJECT
05-11-2013, 21:23
Paraya bakar cok net olmus Ev arkadasim 35 yasinda hala ogrenim kredisi oduyor :D

bi noktadan sonra hep para konusuyor :D en iyisi suny cuny okuyup bitirecen :D

coastguard
05-11-2013, 21:38
Bileydim dv 2015 çekilişi için başlık açar tüm tt ailesi olarak komple başvuru yapardık 3 günle kaçırdık :)

bason
05-11-2013, 21:59
Bileydim dv 2015 çekilişi için başlık açar tüm tt ailesi olarak komple başvuru yapardık 3 günle kaçırdık :)

4 Kasım son diye çıkmıştı. Bir baktım 2 kasımda bitmiş başvuru süreci.:) Bir ibare aklımı çeliyor belli ki ingilizcem yetersiz kalıyor o noktada. En az lise mezunu ve 2 yıl iş tecrübesi aranıyor mu? Yoksa en az lise mezunu olmayanlar için mi 2 yıl tecrübe aranıyor orasını anlamadım?

coastguard
05-11-2013, 22:16
4 Kasım son diye çıkmıştı. Bir baktım 2 kasımda bitmiş başvuru süreci.:) Bir ibare aklımı çeliyor belli ki ingilizcem yetersiz kalıyor o noktada. En az lise mezunu ve 2 yıl iş tecrübesi aranıyor mu? Yoksa en az lise mezunu olmayanlar için mi 2 yıl tecrübe aranıyor orasını anlamadım?

Evet abi ya lise mezunu olacak yada 2 yıl iş tecrübesi olacak ama lise mezunu olmayanlar için bir meslekte uzman olmak gibi bir şey istiyorlar .

Sanırım kısaca lise mezunu değil isen bir meslek sahibi olmalısın,

Aşçı,kaportacı,boyacı,marangoz vs kısaca sanatın olmalı yani

bason
05-11-2013, 22:22
Evet abi ya lise mezunu olacak yada 2 yıl iş tecrübesi olacak ama lise mezunu olmayanlar için bir meslekte uzman olmak gibi bir şey istiyorlar .

Sanırım kısaca lise mezunu değil isen bir meslek sahibi olmalısın,

Aşçı,kaportacı,boyacı,marangoz vs kısaca sanatın olmalı yani

Okul açısından sıkıntım yokta, ben hem en az lise mezunu hem de en az 2 yıl iş tecrübesi beraber istiyorlar sandım. 2 yıllık iş tecrübem yok o yüzden öyle mi böyle mi derken kaldı.:D Bir dahakine artık.:)

dachosen
06-11-2013, 22:44
Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ocak-şubat gibi gidiyorum inşallah. Fakat şimdi aklıma takılan ve tam anlamıyla cevabını bulamadığım bi konu var.

Toefl vermeden oraya gidicem. 2 seçenek var.. 1. si dil okuluna kayıt olup ordan koleje geçmek diğeri ise zaten community college lerde her daldan ders alınabildiği gibi ingilizceye hazırlık derside alınıyor o şekilde seviye sınavlarına girip geçebilirim. Hem dil okulu gibi zorunlu 3 aylık para verdiysem 3 ay 5 aylık para verdiysem 5 ay gitmek zorunda kalmadan hemen seviyeye uygun olduğum an geçicem.

Ama bu konuda tam da bilgili değilim varsa bilen yardımcı olabilir mi?

Gidicem diye o kadar mutluyum ki anlatamam. Umarım okul kabulunden sonra vizede falan bi sıkıntı çıkmaz. Tekrar teşekkürler herkese

GokhanRS
06-11-2013, 22:48
gitme, gidersen bütün ankara yas tutar seni özler :D

en iyisi beni yolla oraya :D

imprezaWRC
06-11-2013, 23:04

Yazmak istediklerimi resmen özetlemişsin, klavyene sağlık :icon_tup::icon_tup:

dachosen
06-11-2013, 23:17
gitme, gidersen bütün ankara yas tutar seni özler :D

en iyisi beni yolla oraya :D

Abi gel benle şov yapalım orda :D

GokhanRS
06-11-2013, 23:22
Abi gel benle şov yapalım orda :D

pavyon açalım orda :D amerikalılar eğlence görsün :D

mechanic
07-11-2013, 09:04
sen daha burda mısın? -benim yorumum da bu.

stlegal
07-11-2013, 09:19

imza yaparımda çok uzun :icon_tup::icon_tup::icon_tup:

volume81
07-11-2013, 10:01
Anadolu teknik lisesi bilgisayar programcılığı okudum daha sonra KOU bilgisayar programcılığı ( 2yıllık ) okuyorum 5 yılım hala bitmedi iyi bir firmada 2 yıldır BT yöneticiliği yapıyorum toplam 3 yıl iş deneyimim sertifikalar vs var

Gitmek için nasıl bir yol izlemeli askerliği daha yapmadım 2 yıl tecil hakkımda duruyor green card vs işimi şans'a bırakmakda istemiyorum açıkcası

derdim gideyim ufak bir ev altımda araba işimi düzgün yapıp kendimi geliştireyim

Bilgi işlem-IT-BT adına ne derseniz işte ortalama maaşları nelerdir ?

M_PROJECT
07-11-2013, 10:27
Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ocak-şubat gibi gidiyorum inşallah. Fakat şimdi aklıma takılan ve tam anlamıyla cevabını bulamadığım bi konu var.

Toefl vermeden oraya gidicem. 2 seçenek var.. 1. si dil okuluna kayıt olup ordan koleje geçmek diğeri ise zaten community college lerde her daldan ders alınabildiği gibi ingilizceye hazırlık derside alınıyor o şekilde seviye sınavlarına girip geçebilirim. Hem dil okulu gibi zorunlu 3 aylık para verdiysem 3 ay 5 aylık para verdiysem 5 ay gitmek zorunda kalmadan hemen seviyeye uygun olduğum an geçicem.

Ama bu konuda tam da bilgili değilim varsa bilen yardımcı olabilir mi?

Gidicem diye o kadar mutluyum ki anlatamam. Umarım okul kabulunden sonra vizede falan bi sıkıntı çıkmaz. Tekrar teşekkürler herkese

sen bi basvur vizeni fln al ..

yerinde olsam ocak subat diosun yari donemde okula yazilman zor olabilir .

herhangi bir community college a kayit yapar esl alirim , biraz dilin varsa seviye testi zaten yapicaklar , level olarak 3 4 cikarsan 1 semesterda bitirir placement test alir istedigin bolume gecersin . Yalniz F1 vize alicaksan , ve okula gidiceksen , okulu aksatma . Benim bir cok arkadasim gece yatagindan alinip sen okula gitmiyosun napiyosun diye sorgulandilar . Devamsizlik onemli !!

HaKo
07-11-2013, 10:48
Amerikaya hiç gitmedim ama 10 a yakın ülke gezdim bunlardan bir taneside İngilitereydi , insan gerçekten oradaki düzene ve uygulanma şekline hasta oluyor.

Ama yorumları okurken bi istanbulun taşı toprağı altın mantığı gördüm bazı arkadaşlarda. Gidip orda güllük gülistanlık bir hayatım olacak diye heyacana kapılma derim , sonuçta kültürünü yaşayışını insanlarını en önemlisi de dillerini bilmediğin bir ülkeye gidip yerleşmeyi düşünüyorsun.

dachosen
07-11-2013, 13:37
sen bi basvur vizeni fln al ..

yerinde olsam ocak subat diosun yari donemde okula yazilman zor olabilir .

herhangi bir community college a kayit yapar esl alirim , biraz dilin varsa seviye testi zaten yapicaklar , level olarak 3 4 cikarsan 1 semesterda bitirir placement test alir istedigin bolume gecersin . Yalniz F1 vize alicaksan , ve okula gidiceksen , okulu aksatma . Benim bir cok arkadasim gece yatagindan alinip sen okula gitmiyosun napiyosun diye sorgulandilar . Devamsizlik onemli !!

Tam olarak dediğinizi anlayamadım. Şimdi ben daha erken mi başvuruyım diyorsunuz?

Okulu kesinlikle aksatmıcam oraya gitme amacım okul.

M_PROJECT
07-11-2013, 13:40
Tam olarak dediğinizi anlayamadım. Şimdi ben daha erken mi başvuruyım diyorsunuz?

Okulu kesinlikle aksatmıcam oraya gitme amacım okul.

okullar acildi , kayitlarin bir cogunu kacirdin , ilk yarida kayit alan okul bulursan zaman kaybetmeden baslarsin . yani kisin ben okumaya gitcem diye konsolosluga gittiginde sana sorarlar , seni hangi okul kabul etti , neden bu zamani sectin vsvs diye . bunlari onceden arastirman lazim . Sen vize surecini arastir simdiden , daha sonra ordaki arkadasindan cevredeki okullari arayip kayit imkani varmi yok mu ogrenmesini iste . Tabi bunlari ogrenci vizesi F1 icin basvuru yaparsin diye diyorum , turist vizesi almayi dusunuyorsan farkli bir prosedur isler . Turist vizesini F1 e cevirebilirsin ayrica .

turbo&quattro
07-11-2013, 14:00
Seattle da yasayip yasayamacagini gormen icin bence ilk basta b1/b2 al yani turist vizesi. Sonra zaten f1 a kolaylikla cevirebilirsin hatta Tr dekinden daha kolay bile olabilir.

dachosen
07-11-2013, 16:54
Konuştuğum bi kadın turist vizesini F1 vizesine amerikada çeviremiyeceğimi söylüyor. Ne kadar doğrudur?

turbo&quattro
07-11-2013, 17:10
O kadinla mumkunse bir daha gorusme :)

Abd ye gider gitmez basvuru yaparsan evet sikinti olabilir ama iki ay sonra fln basvurursan hicbirsey olmaz.

dachosen
07-11-2013, 17:36
Arkadaşlarımda kadının pek bilgili olmadığını söylüyor. Türkiye ye git ordan F1 vizesi al derlermiş bana..

B1 vizesi mi daha mantıklı F1 mi. Turist vizesi alıyım okulu orda mı ayarlıyayım?

turbo&quattro
07-11-2013, 17:44
Ben o sekilde yapardim her ihtimale karsi. Belki seattle yi begenmeyeceksin, belki istedigin okulu bulamayacaksin gibi gibi... Zaten aklina yatan biryeri buldugunda ve okulda seni kabul ettiginde i-20 ile birlikte ( okula kabul formu ) i-539 status degisimi formu dolduracaksin. Bu form da sadece evraklar konusuyor gocmenlik burosu seni mulakata fln cagirmiyor. He bu sure icerisinde i-94 biterse ( havalimaninda pasaportuna ufak bir kagit yapistitacaklar abd den cikman gereken tarih yazan ve turist vizesi icin 180 gundur ) ulkeden cikman gerekebilir ama rmin degilim hala devam eden vize islemlerin olacagindan.

dachosen
07-11-2013, 18:34
Bilgiler süper çok teşekkürler. Düşünen arkadaşlarada iyi kaynak oluyodur.

Seattle da yaşayacağım kesin beğensemde beğenmesemde çünkü arkadaşım orda ve onun evinde kalıcam aynı okula gidicez.

Gideceğimiz okulun (shoreline cc) türk advisor ı varmış Özlem diye.. Onun mailini alabilirsem işler dahada rahatlıcak.

İstanbul
07-11-2013, 18:49
Bilgiler süper çok teşekkürler. Düşünen arkadaşlarada iyi kaynak oluyodur.

Seattle da yaşayacağım kesin beğensemde beğenmesemde çünkü arkadaşım orda ve onun evinde kalıcam aynı okula gidicez.

Gideceğimiz okulun (shoreline cc) türk advisor ı varmış Özlem diye.. Onun mailini alabilirsem işler dahada rahatlıcak.

Araştırıp buldum,bayanı tanımam:) Bahsettiğin isim Bilen Özlem Şener,mail adresi bsener2@shoreline.edu okuluda inceledim,güzel görünüyor,hayırlısı olur senin için inşallah

dachosen
07-11-2013, 19:58
Hemen bi email gönderdim. Valla çok teşekkür ederim bulamam diye araştırmaya uğraşmamıştım bile :)

Antalyalogy
07-11-2013, 21:07
Izzet daha basarili olamadik yahu ama az kaldi insallah :) zoru gecti kolayi kaldi gibi gibi.

Konuyu okuyanlara ufak bir bilgilendirme olsun. Bazi community college ler ESL ( english second language ) kurslarini ucretsiz veriyor hicbir yasal durumunuza bakmadan. Burada yapabilirmiyim yapamazmiyim diye dusunenlere alternatif ve uygun fiyatli bir deneme/yanilma yontemi olabilir.

Selamlar bu konuda ayrntılı bilgi nereden alabilirim.Amerika da 1-1,5 yıl İngilizce geliştirmek için gitmeyi düşünüyorum.Seattle da akraba yanında konaklama olacak..
Teşekkürler

turbo&quattro
07-11-2013, 21:12
Gitmeyi dusundugun yer( ler ) de bulunan kolejlerin web sitelerine bak orada programlar altinda ESL ve onun sartlarini belirtirler.

bilalMW
07-11-2013, 21:25
CC'ler kafaya yatıyor maliyet bakımından ama işte tek TR'de üff abdde okumuş havası veriyor orada kurumsal şirketlerde biraz sıkıntı ön yargısı var bende. :s bunun için sırf özel araştırma yapacağım. ccliler nerede? cCc !

nitrosystem
07-11-2013, 23:04
Bi süre Londra'da kaldım.için de kalmasın mutlaka git.hoş ben mutlu olamadım ama.içinde kalmasından iyidir.