PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaki İs-Siyah Lekeler Nasıl Çıkar?

tuzemen
04-11-2013, 18:12
Herkese selamlar;

aracıma yazılım yaptırdığım için kara dumanımız eksik olmuyor *****:D.fakat arkada da baya bir is biriktiriyor 5-6 gün dokunmazsam.geçen yıkamacıda köpükle yıkandı fakat çıkmadı.yıkamacı arka tampona bir ilaç sıktı(kendi tabiriyle) suyu püskürttü hemen çıktı kirler.fakat bagaj kapağındakiler çıkmadı.şuan üzerinde is veya kir olmamasına rağmen siyah lekeler var.aracımda beyaz renk oldukça çok farkediliyor.bunları çıkarmanın çözümü nedir?en kısa zamanda resimde ekleyeceğim zaten.:)

PimPCaR
04-11-2013, 19:44
alkol işe yarayacaktır deneyebilirsin.

CasabLanca
04-11-2013, 19:58
en iyi yöntem pasta, onun dışında cif :D

tuzemen
04-11-2013, 20:28
alkol işe yarayacaktır deneyebilirsin.

en iyi yöntem pasta, onun dışında cif :D
pastayı bende düşündüm de ayda bir yapsam aşırı olmaz mı:Dsonuçta boyadan vernik tabakası alıyoruz.
alkol veya cifin boyaya herhangi bir zararı olur mu peki?

Onrcn
04-11-2013, 21:29
kil deneyin

drago
04-11-2013, 21:32
önce arka tarafın is olması problemini çözün bence

egsoz ucu şık duruyor olabilir, ama dumanlı ise araç yapacak bir şey yok, egsozun ucu aşağıya bakacak ve tampondan önce bitecek

tdipower
04-11-2013, 21:34
neden duman atıyorsun kaç beygir aracın?

tuzemen
04-11-2013, 22:10
kil deneyin
teşekkür ederim araştıracağım..

önce arka tarafın is olması problemini çözün bence

egsoz ucu şık duruyor olabilir, ama dumanlı ise araç yapacak bir şey yok, egsozun ucu aşağıya bakacak ve tampondan önce bitecek
egzoz ucunu yaklaşık bir 15 derece kadar aşağı ve hafif sağa doğru verdirdim ama sadece is olayını geciktirdi.içeri alma olayını deneyeceğim.

neden duman atıyorsun kaç beygir aracın?

araç orjinalinde 68hp yazılımla 94 hp oldu.dpf orta susturucu felan orjinalinde yok zaten.son susturucuyuda ben iptal ettirdim.devamına düz boru kaynattırdım.aşağıdaki videodanda attığı duman hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.videoda son susturucu var bu arada.ayrıca duman olayı düşük devirde(1200-1800) arası gaza tam bastığımda ve sürekli dip gaz gittiğimde oluyor.

8di-wjkaHy8

uqur
04-11-2013, 22:36
enjektörlere baktırın bide turboya kontrol amaçlı bu kadar duman fazla gibi geldi

berkay_aydin
04-11-2013, 22:48
Cif deneyin :)

tuzemen
05-11-2013, 08:24
enjektörlere baktırın bide turboya kontrol amaçlı bu kadar duman fazla gibi geldi

Araç yaklaşık 4 bin km önce bakıma girdi.bilgisayara bağlandığında enjektör hatası verdi.rölantide iken 1 ile 3. Silindirlere fazla mazot işiyor araç.yani rölantide 2 ve 4.silindirlere 80-80 püskürtüyorken diğer iki silindire 120-120 işiyor.gaz verildiğinde ise hepsi aynı 100 olarak püskürtüyor.ustam önemli bir problem olmadığını söyledi.turbo da felan zaten bir sıkıntı yok.daha yeni 50 bin km oldu araç.

Cif deneyin :)

Cifi en kısa zamanda deneyeceğim :D

i-vtec07
05-11-2013, 09:04
ne kadar duman o kadar randuman diye bi söz var :D

kil ile çıkabilir

Chn53
05-11-2013, 09:12
Cif falan deneme sakin rezil eder boyayi , en guzeli cizik giderici tarzinda olan cilalar hemen cikariyor . Ben denemedim ama tinerde cikarabilir

cembasmaci
05-11-2013, 09:30
Gazyagı da ise yarayabilir...

d.berkay
05-11-2013, 09:41
Kardeşim cif falan sakın deneme aman diyeyim. Cifin içindeki aşındırıcı taneler aracını zımpara yapmış gibi çizer.

Tavsiyem AutoGLYM SRP. En kolay ve kısa yoldan tamamen zararsız şekilde temizleyebilirsin. İlla yıkama önnesi bişeyler uygulayayım dersen Meguiar's Superdegreaser deneyebilirsin. Ama o da detay fırçası ile hafif geçmeden tam temizleyemiyor.

Met
05-11-2013, 09:45
İşte dizel aracın da bu sıkıntısı var :D Pasta falan da yapma sakın :)

Bagajı cf yaptır, arka tamponu da siyaha boyat veya kaplat. Hem araç hafifler hemde temizlik derdin azalır :D

tuzemen
05-11-2013, 10:35
Kardeşim cif falan sakın deneme aman diyeyim. Cifin içindeki aşındırıcı taneler aracını zımpara yapmış gibi çizer.

Tavsiyem AutoGLYM SRP. En kolay ve kısa yoldan tamamen zararsız şekilde temizleyebilirsin. İlla yıkama önnesi bişeyler uygulayayım dersen Meguiar's Superdegreaser deneyebilirsin. Ama o da detay fırçası ile hafif geçmeden tam temizleyemiyor.

Çok teşekkür ederim abi önerin için.:) autoglym i deneyeceğim.bu arada aracı kısa zamanda boyaya vericem birkaç parça boyanıp montajı yapılacak(spoiler-marşpiyel).onları halledikten sonra far temizliği için yanınıza uğrayacağım bagajın halinide görmüş olursunuz :D

İşte dizel aracın da bu sıkıntısı var :D Pasta falan da yapma sakın :)

Bagajı cf yaptır, arka tamponu da siyaha boyat veya kaplat. Hem araç hafifler hemde temizlik derdin azalır :D

Yok ya o kadar da değil :D

M.A.D
05-11-2013, 11:10
kanka araban beyaz sen ne diye dumana giriyon ki :D ben cilacı adamım chipten bu yüzden soğuyabilirim yani :D

tuzemen
05-11-2013, 11:46
kanka araban beyaz sen ne diye dumana giriyon ki :D ben cilacı adamım chipten bu yüzden soğuyabilirim yani :D

Ahahahah:D kanka artık son çare turbonun basıncını açtırıcam bir miktar:D yazılımla biraz kullan soğuyacağını hiç zannetmiyorum :D

d.berkay
05-11-2013, 20:30
Çok teşekkür ederim abi önerin için.:) autoglym i deneyeceğim.bu arada aracı kısa zamanda boyaya vericem birkaç parça boyanıp montajı yapılacak(spoiler-marşpiyel).onları halledikten sonra far temizliği için yanınıza uğrayacağım bagajın halinide görmüş olursunuz :D

Yok ya o kadar da değil :D

Tabi ne zaman istersen yardımcı olurum..
Arkadaki siyahlığı tahmin edebiliyorum çünkü benim Corsa'da aynı durumda :rolleyes:

aliergun
08-11-2013, 21:38
Ben corsayı 2 haftada bir Vinet sıkıp eldivenle ovalayıp sonra cila yapıyordum. böylelikle hem isten kurtuluyordum hemde tutunmasını azaltıyordum. 205-srp tarzı ürünlerde işe yarıyor. ama daha uğraştırıcı oluyor.

weST.27
08-11-2013, 23:26
gaz yağıyla giriş geçiyor arkadaşın aracında denedik onayladık :)