Orijinalini görmek için tıklayınız : kredi notu merak ettim ogrendim
paulharris
04-11-2013, 18:55
evet arkadaslar insan merakli bir varlık ya bende ara sıra farklı seyler merak ediyorum..konuyu kotuye yormayalım o kadar da merak degil yani :)
neyse velhasıl kredi notumu ogreneyim dedim...2.5 tl karsılıgında Bireysel - Anasayfa (http://www.kkb.com.tr/btr)
adresinden kredi notumuz ogrenilebiliyor...seneye dugunum icin kredi cekersem verirler bu kredi notuma gore herhalde :D
kredi notum 1299 cıktı...ne az riskliyim nede cok riskli...orta karar imişim....
risk raporunda tum bankalar taranıyor..nerde kimden kredi cektiginiz gozukuyor..vede hangi aylarda gec yatırmıssınız belli oluyor...bankalarda bu kredi notuna gore kredi kullandırıyırlar onaylıyorlar yada reddediyorlar
Tam olarak nasıl öğrendin ? biraz baktım da tam anlayamadım.
paulharris
04-11-2013, 18:59
Tam olarak nasıl öğrendin ? biraz baktım da tam anlayamadım.
sagda uyelikten uye olacaksın..istenen bilgileri gir... en sonda uye olduktan sonra giriş yapıp 2.5 tl kredi kartından odeme yapacaksın....ondan sonra pdf olarak risk raporunu indirebiliyorsun hocam
fatih_selvi
04-11-2013, 19:07
Pek güvenilir gibi gelmedi site dikkatli olun bence
paulharris
04-11-2013, 19:09
yok hocam google a kredi risk raporu yaz...tum siteler bu siteyi gosteriyor..hatta garanti bankasının kendi sitesi bile bu siteyi gosteriyor
İbrahim33
04-11-2013, 19:10
son derece güvenilir.devletin kurumu zaten.ayrıca şifredir vs. diğer bağlantılarda https olarak gözüküyor adres.sıkıntı olmaz bence.
mert_can 41
04-11-2013, 19:15
En temizi bankadan öğrenmek hemde ücretsiz bir memura rica edin hemen bakıyolar ben öyle yapıyorum :)
Benim 1519 çıktı. bu sayı büyüdükçemi risk artıyor yoksa küçüldükçemi ? geçenlerde kredi başvurusu yaptım. anında red edildi.
paulharris
04-11-2013, 19:21
Benim 1519 çıktı. bu sayı büyüdükçemi risk artıyor yoksa küçüldükçemi ? geçenlerde kredi başvurusu yaptım. anında red edildi.
hocam birde burdaki siteyi incele..orada acıklaması var..daha once kredi cektiysen gec yatırıp yatırmadıgın ayları buradaki siteyi okuyarak ogrenebilirsin...
puan arttıkca risk sayısı azalıyor...en ustteki yesil olan en az riskli sınıfına girenlerin hemen kabul oluyormus basvuruları.....
KREDİ NOTU NASIL HESAPLANIYOR (http://www.teknolojiserdar.com/?Syf=26&Syz=248971)
1880 çıktı en az riskli gözüküyor
Başvurmadığım hatta hesabım bile olmayan bankalardan mesaj geliyor kredi isterseniz şu kadar var gelin şubeden kimliğinizle alın diye
Kredi kartlarınızın aylık ekstresindeki borç tutarının tamamını zamanını gerçirmeden ödemeye dikkat edin aynı şekilde kredilerinizide
benimde çok merak etiğim bir durum, hiç takmadan kredimi bitirdim bu ay kurtuldumda puan ne oldu meraklıyım :D
1 den 1900 a kadar puanlama varmış. 1 den başlayıp , en yüksek riskliden , en az riskliye doğru gidiyormuşuz. 1500 lerde kredi çekemiyorum. merak edenlerin bilgisi olsun.
Nüfus cüzdanı seri no 3 karakter yazamıyorum
1 den 1900 a kadar puanlama varmış. 1 den başlayıp , en yüksek riskliden , en az riskliye doğru gidiyormuşuz. 1500 lerde kredi çekemiyorum. merak edenlerin bilgisi olsun.
20 puan daha alırsam tam puana ulaşıcam :D
paulharris
04-11-2013, 19:28
hocam o zaman sskda gozuken maasınızda etki ediyor olabilirki kesin ediyordur...yada baska seyler etki eder..... ben 1 ay once arabayı tamamen krediyle alayım diye bi deneme yaptım..10 bin tl kredi veriyorlardı bana 1299 puanımla....kabul ettiler...sonra almaktan vazgectim... baba bank aldı :D simdi babama veriyorum her ay taksitle :)
20 puan daha alırsam tam puana ulaşıcam :D
Çıtayı bu kadar yükseltmeyelim lütfen. bizim işimiz daha zor oluyo sonra :D
hocam o zaman sskda gozuken maasınızda etki ediyor olabilirki kesin ediyordur...yada baska seyler etki eder..... ben 1 ay once arabayı tamamen krediyle alayım diye bi deneme yaptım..10 bin tl kredi veriyorlardı bana 1299 puanımla....kabul ettiler...sonra almaktan vazgectim... baba bank aldı :D simdi babama veriyorum her ay taksitle :)
1buçuk yıl çalışmadım. işe gireli 4 ay oluyo. belkide etkileyen budur. bi süre başvuru yapmam artık.
Öğrenci halimle 1324 çıktı :D son kredi kullanım tarihimi gösteriyor ama ben hiç kredi kullanmadım bugüne kadar? Kartlar full dolu ama ödemeleri hiç gecikmiyor sanırım + puan sağlamış.
987 :((( kredi kartımdaki son 2.30 kuruşuda buraya harcadım :D benim bi düzene sokmam lazım bunları :(
gokselaltinok
04-11-2013, 23:03
Rapor işlemlerinden rapor talebi diyorum şu anda rapor hizmeti verilememektedir diyo. Doğru yerdenmi yapıyorum acaba?
Bu notlar nasıl oluyor mesela gecikmiş bi ödemeden dolayı düşen puan belli bi süre sonra (ehliyetteki ceza puanı gibi) tekrar yükseliyor mu yoksa sonsuza kadar hep eksi olarak görünüyor mu o gecikme ?
Bu notlar nasıl oluyor mesela gecikmiş bi ödemeden dolayı düşen puan belli bi süre sonra (ehliyetteki ceza puanı gibi) tekrar yükseliyor mu yoksa sonsuza kadar hep eksi olarak görünüyor mu o gecikme ?
düzenli ödemeler sonrası yukselıyor puan
düzenli ödemeler sonrası yukselıyor puan
peki ben son çektiğim kredide 3-4 ay gecikmeli ödemiş olsam, sonra 10 yıl boyunca ne kredi kartı ne de kredi kullanmasam, 10 yıl sonra çekeceğim kredide bu eksi puan olarak çıkar mı karşıma ? şimdi daha net anlattım sanırım :)
gokselaltinok
04-11-2013, 23:20
5 yıllık geçmişe bakıyolar sadece
powerfuL
05-11-2013, 20:25
bugum bankaya sordum her kredı puanı sorguladında puanın dusuyor dedı sankı kredı basvurusu yapıp red alıyormusun gıbı aslı varmı ugrasmakmı ıstemedı acaba
İbrahim33
05-11-2013, 20:36
bugum bankaya sordum her kredı puanı sorguladında puanın dusuyor dedı sankı kredı basvurusu yapıp red alıyormusun gıbı aslı varmı ugrasmakmı ıstemedı acaba
biraz sallamış gibi abi.
şubeme dilekçe verirsem ücretsiz öğrenebilecekmişim, şube dışı bilgi paylaşımı yasakmış, mal bu garanti ya sanki komşu mehmetin notunu sorduk :D
peki ben son çektiğim kredide 3-4 ay gecikmeli ödemiş olsam, sonra 10 yıl boyunca ne kredi kartı ne de kredi kullanmasam, 10 yıl sonra çekeceğim kredide bu eksi puan olarak çıkar mı karşıma ? şimdi daha net anlattım sanırım :)
o şekilde sıkıntı olur en azından 1 kredi kartı alıp düzenli ödeme ile puanını yükseltebilirsin, Önemli olan uzun süre kredi çekmemek değil düzenli kredi kartı, kredi ödemesi puanını yükseltecektir.
focus musty35
05-11-2013, 21:44
burdakı kredi notu ıle bankadakı buro notunuz aynı olmaz kredı notu 1000 tl dan az ıse kredı kartı basvurularınız red olur kredı notu 1500 den yuksek cıkanların bankda kmh hesabuı yuksek ve en az 4 5 kredı kartı ve bu lımıtlerın en az 15 000 tl baslıyor olması lazım kredı kartınızı hesap kesım tarıhlerı arasından tam yatırırsınız puan olarak artıya gecersenız kkb onlıne sıstemde son 18 ayın kredın gecmısı olur aldıgınız odedıgınız ve borclu oldugunuz kredı ve kredı kartları gozukur ve son olarak tr de en ennn ennnnnn zengın sabancı koc vs bıle kredı puanı 1750 1800 den fazla olmaz 1000 tl kredı kartı olup benıom 1800 puan cıktı dıyenlere bırsy demıyrm :) konu hakkında sorusunu olana cvblarım
burdakı kredi notu ıle bankadakı buro notunuz aynı olmaz kredı notu 1000 tl dan az ıse kredı kartı basvurularınız red olur kredı notu 1500 den yuksek cıkanların bankda kmh hesabuı yuksek ve en az 4 5 kredı kartı ve bu lımıtlerın en az 15 000 tl baslıyor olması lazım kredı kartınızı hesap kesım tarıhlerı arasından tam yatırırsınız puan olarak artıya gecersenız kkb onlıne sıstemde son 18 ayın kredın gecmısı olur aldıgınız odedıgınız ve borclu oldugunuz kredı ve kredı kartları gozukur ve son olarak tr de en ennn ennnnnn zengın sabancı koc vs bıle kredı puanı 1750 1800 den fazla olmaz 1000 tl kredı kartı olup benıom 1800 puan cıktı dıyenlere bırsy demıyrm :) konu hakkında sorusunu olana cvblarım
Kredi notu benimkinden düşük olup kredi çekenler var.. kredi notunun nasıl bir anlamı var acaba ? geçmiş kredimdeki düzensiz ödemeler sebep oldu diye düşünüyorum red almama. kredi kartı ödemelerim son 4 aydır düzenli. bundan sonrada böyle giderse kredi notu yükselir diyolar ama geçmiş dönemdeki düzensiz ödemelerimi düzeltmeyecek neticede..5 yıl kadar kredi çekemicez gibi görünüyo şuan.
focus musty35
05-11-2013, 22:32
Kredi notu benimkinden düşük olup kredi çekenler var.. kredi notunun nasıl bir anlamı var acaba ? geçmiş kredimdeki düzensiz ödemeler sebep oldu diye düşünüyorum red almama. kredi kartı ödemelerim son 4 aydır düzenli. bundan sonrada böyle giderse kredi notu yükselir diyolar ama geçmiş dönemdeki düzensiz ödemelerimi düzeltmeyecek neticede..5 yıl kadar kredi çekemicez gibi görünüyo şuan.
ben sana sole soleyım benım son 23 aydır deıl asgarı odeme odemede gecıkme vs hıcbır sıkıntım yok kredı kartlarım 500 tl olanda var 1500 tl olanda toplamda 4 tane sırket sahıbıyım aylık cırom 1 mılyon tl den fazla fakat 2010 yılında 500 tl kart ıcın odeme duzensızlıgnden avukatlık oldum onun yuzunden kredı notum cok zor artıyor kredı notunu artırmk ıcın dusukte olsa kredı cek 3000 4000 tl bıle olur duzenlı ode eger kredı cıkmaz kredı kartıda cıkmassa nakıtın varsa bankaya gıdıp ornk yapı kredı 4000 tl kmh hesabım yatırıcm bana 4000 tl lık blokelı kredı kartı cıkarın de onlar senın 4000 tl yıo blokelyıp sana 3500 tl kart verırler onu en az 6 ay duzenlı ode sakın ama kart basvurusu yapma kredı basvursu yapma her kart ve kredı basvuıruın senı en az 3 4 ay gerı atar
İbrahim33
15-03-2014, 18:56
Gelir belgesiz kredi veren banka var mı ? Sigorta girişim var.K.k kullanıyorum , herhangi bir yamuğum olmadı bankalara.
Mikrop_Ali
15-03-2014, 19:22
artık kredi çekmek istemiyorum nalet olsun maaşın yarısı bunlara gidiyor yaza bitiyor kurtuluyorum bu beladan...
mehmetRS
15-03-2014, 19:25
4-5 yıl süreyle kredi kullanamayacağım, kafam rahat :)
Bana da daha önce hiç kredi kullanmadığım için puan kırmış....... Saçma......
mehmetRS
15-03-2014, 20:07
Bana da daha önce hiç kredi kullanmadığım için puan kırmış....... Saçma......
kullanana, en ufak ödeme sıkıntısında zorluk,
kullanmayana, daha önce kredi ürününüz yok diye zorluk,
kredi kartı olmayana zorluk,
bir tek babama kolaylık , ben bu işi anlamadım, adam emekli hekim, 12 dakikada çatır çatır gitti aldı çıktı ziraat bankasından :D
vay arkadaş dedim mevzuya bak :)))
coastguard
15-03-2014, 22:47
Gelir belgesiz kredi veren banka var mı ? Sigorta girişim var.K.k kullanıyorum , herhangi bir yamuğum olmadı bankalara.
Kefilsiz Gelir Belgesiz Kredi ( DenizBank ve Teb ) (http://forum.donanimhaber.com/m_80054464/tm.htm)
bu konuya bir bak kefilsiz,belgesiz kredi çıkabiliyor gelen mesaja aldanma gelir belgesi vs istiyoruz derse bile
bankaya git bankada 2 ayrı çalışanda bile farkedebiliyor
arkadaşımın başına geldi ilk memur hayır çıkmaz diyor 2.si krediyi veriyor
biraz insiyatifde var işin içinde
Kredi başvurularında başvuruyu yaptığınız şube bile etkiliyor kredi çıkmasını.. Daha doğrusu o şubedeki yetkililer, müdür vs..
Babam yıllar önce birşey için kredi çekecekken normalde pek gitmediği şubeden başvuru yapmıştı, (o arada çekilmiş 1 2 kredi vardı hali hazırda) reddedildi. Bi kaç gün sonra aynı bankanın sürekli çalıştığı şubesinde müdüre kredi çekmem gerek dedi, bi saat sonra çekmek istediği para cebindeydi :)
Bu işlerde sürekli sabit şube ile çalışmak çok farkettiriyor, olmayacak işleri oldurtuyor. Şimdi kredi mredi yok bireysel müşteri hizmetlerindekiler ben bile saçma bir şey için bile olsa şubeye gitsem ayrıcalık tanıyorlar pederden ötürü
Kredi başvurularında başvuruyu yaptığınız şube bile etkiliyor kredi çıkmasını.. Daha doğrusu o şubedeki yetkililer, müdür vs..
Babam yıllar önce birşey için kredi çekecekken normalde pek gitmediği şubeden başvuru yapmıştı, (o arada çekilmiş 1 2 kredi vardı hali hazırda) reddedildi. Bi kaç gün sonra aynı bankanın sürekli çalıştığı şubesinde müdüre kredi çekmem gerek dedi, bi saat sonra çekmek istediği para cebindeydi :)
Bu işlerde sürekli sabit şube ile çalışmak çok farkettiriyor, olmayacak işleri oldurtuyor. Şimdi kredi mredi yok bireysel müşteri hizmetlerindekiler ben bile saçma bir şey için bile olsa şubeye gitsem ayrıcalık tanıyorlar pederden ötürü
Bildiğim kadarıyla kredilerden ilk önce verenler sorumlu bankada, en ufak imzadan en üst imzaya kadar. Bu nedenle insiyatif onlarda yani
İbrahim33
16-03-2014, 08:30
Kefilsiz Gelir Belgesiz Kredi ( DenizBank ve Teb ) (http://forum.donanimhaber.com/m_80054464/tm.htm)
bu konuya bir bak kefilsiz,belgesiz kredi çıkabiliyor gelen mesaja aldanma gelir belgesi vs istiyoruz derse bile
bankaya git bankada 2 ayrı çalışanda bile farkedebiliyor
arkadaşımın başına geldi ilk memur hayır çıkmaz diyor 2.si krediyi veriyor
biraz insiyatifde var işin içinde
pazartesi saldıracağım onlara :)
bende şöyle birşey buldum.
Kefil – Gelir Belgesi Olmadan Kredi Veren Bankalar 02.02.14 - A101-Bim-Şok Market Aktüel Ürünler (http://aktuelurunler.com.tr/kefil-ve-gelir-belgesi-olmadan-kredi-veren-bankalar-02-02-2014.html)
Sanirim ben hesaplatsap 100 dahi cikmaz :)
gidin herhangi bir banka şubesine sordurun ama bankalar arası puan farklılıkları olabiliyor.100 150 puan arası oynayabiliyor.sordurduğunuz bankayla hiç alakanız yoks o güne deyin o bankadaki işlemlerinizin gecikmelerine veya düzenine göre değişiklik gösteriyor.
İbrahim33
17-03-2014, 19:32
gittim , bi *** vermediler :)
şimdi finansbankı sorguladım , 1800 veriyor.ne yapim 1800 lirayı bee.
http://i.hizliresim.com/wOPMXP.png (http://hizliresim.com/wOPMXP)
987 :((( kredi kartımdaki son 2.30 kuruşuda buraya harcadım :D benim bi düzene sokmam lazım bunları :(
Bu mesajı yazalı bayaa olmuş kredilerimi düzenli ödedim hiç aksatmadım 1706 şuanda ;) güncell cekim
Arkadaslar yanlis bilgilendirme yapmiyayim ama bildigim kadariyla risk kriterinizi sorgulatmaniz puaninizi dusuruyor.
timucintt
14-06-2014, 22:10
hikaye bunlar.... ben aylık 800 tl net kazanıp sırf zengin patronu kefil oldu diye 250.000 tl kredi çekebilen adam biliyorum... yani kredi notu aslında sadece göreceli bence o günden sonra :D
Arkadaslar yanlis bilgilendirme yapmiyayim ama bildigim kadariyla risk kriterinizi sorgulatmaniz puaninizi dusuruyor.
Kredi notu sorgulamak değil kredi arayışında olmak bankalara rastgele kredi başvuru yapmak düşürüyor ;)
hikaye bunlar.... ben aylık 800 tl net kazanıp sırf zengin patronu kefil oldu diye 250.000 tl kredi çekebilen adam biliyorum... yani kredi notu aslında sadece göreceli bence o günden sonra :D
Kefil olursa /// hipotek /// teminat. Olursa iş değişir ben Türkiye'nin %80 ninden iyi kredi notuna sahipmişim benden kötü puanı olup benim cekenileveğimden yüzlerce katını çekebilecek insanlar var ;) kefil felan olmadan
Kredi notu sorgulamak değil kredi arayışında olmak bankalara rastgele kredi başvuru yapmak düşürüyor ;)
Yess doğru ama kriter sorgulaması da düşürüyor diye biliyırum. Hatta ben kriterim yüksek olsun diye 1000 tl çektim ve ödemesi ayın 25inde olmasına rağmen 1inde ödüyorum.
Bahsettiğim kriter sorgulamanın da gereksiz ve puan düşüren bir eylem olduğunu da halkbankasından iyi bir kademede yönetici olan arkadaşım söyledi. O yüzden yanlış yönlendirmek istemiyorum dedim.
- borç bakiyesi
- red başvuru sayısı
Bunların yanında da 2 kriter daha var ama şu an hatırlayamıyorum.
Bu mesajı yazalı bayaa olmuş kredilerimi düzenli ödedim hiç aksatmadım 1706 şuanda ;) güncell cekim
masallah 6 ayda nası becerdın yahu
puan yuksek olabılır fakat ödemeler düzensiz ise vermıyorlar kefilsiz kredi