Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : dci megane mi tdi polomu?

cash
04-11-2013, 20:25
arkadaşlar önceki aracım d kasa corsaydı şuan 2 araç arasında düşüncedeyim biri 1.6 TDi Comfortline digeri ise 1.5 dCi Dynamique poloyu 2012 yada 2013 megane ise 2011 olarak düşünüyorm megane özellik olarak çok fazlası var 2 aracın fiyat olarak hemen hemen aynı bu araçlardan hangisi olursa olsun yazılım ve dp ilk olarak yapılacak işler hangi araç daha sorunsuz daha keyifli olur şimdiden teşekkürler.

Kadyr
04-11-2013, 20:28
Dci az yakar cok kacar megane poloda. Ust sinif

huseyinturk
04-11-2013, 20:47
megane kesinlikle

abdullahduymaz
04-11-2013, 20:50
megane bence.. megane kullanıyorum arkadaşlarımda polo var bindim gezdim ama megane bence..

Onur Fatih
04-11-2013, 20:51
Yurumek isteyene polo ama 1.6 dci alinabilirse megan derim :)

cash
04-11-2013, 20:57
evet polo iyi yürüyor ama megane da araştırmalarıma göre hiç fena degil gibi ve fiyat olarakta pek bi fark yok.

Dou
04-11-2013, 21:04
Megane > Polo

Sınıf itibariyle kafadan gitti bir kere.

Oznsrl
04-11-2013, 21:12
polo clio 4 le rakip olur anca :)

Gökhan Bilgin
04-11-2013, 21:37
megane bence.. megane kullanıyorum arkadaşlarımda polo var bindim gezdim ama megane bence..

Megane dizelede bindirdik ya olm :D megane c sınıfı bir araba polo b buna göre karşılaştırma yapın hayırlısı olsun şimdiden.

yesil
04-11-2013, 21:42
Direksiyon hissiyatı, sürüş zevki ve performans olarak polo üstün, geri kalan herşeyde megane üstün

rebeloghy
04-11-2013, 22:00
Bence kesinlikle megane. Megane a kıyasla polo gerçekten dar ve rahatsız. Ayrıca polonun performansı daha iyi deniyor da megane3 dci 110 hp falan değil mi ? polo nun 90 ından aşağı kalır yanı yoktur diye düşünüyorum

Gökhan Bilgin
04-11-2013, 22:07
Bence kesinlikle megane. Megane a kıyasla polo gerçekten dar ve rahatsız. Ayrıca polonun performansı daha iyi deniyor da megane3 dci 110 hp falan değil mi ? polo nun 90 ından aşağı kalır yanı yoktur diye düşünüyorum

105 hp 240 nm tork değerlerine sahip megane 6 ileri vites şehiriçi 850-900 km yapıyorum bir depoyla polo bende düşünmüştüm doğuşun satış anlayışı yüzünden alamamıştık

cash
04-11-2013, 22:12
megane bende aynı güşüncedeydim demekki dogru yoldayız;)

abdullahduymaz
04-11-2013, 22:33
Megane dizelede bindirdik ya olm :D megane c sınıfı bir araba polo b buna göre karşılaştırma yapın hayırlısı olsun şimdiden.

o zaman düzeltiyim :D dizel megane a da bindim ama tce megane kullanıyorum olsun yine megane diyorum poloyla kıyaslayınca :D :D

ates
04-11-2013, 23:07
Megane guzel arabadir az yakar gercektende surusu zevklidir yol tutusu osu busu gercekten tatminlar ama 16 tdi in onu daha acik

d3n1s
05-11-2013, 08:51
hocam yanlış anlama ama atla deve kıyaslanıyor. Polo'nun dengi Clio, Megane'ın dengi Golf. Mütemadiyen Megane da Polo da kullanıyorum, Polo'nun içi çok küçük, arabaya benim ebatlarımda (1.80-1.95m, 85-95 kg arası) 3 tane adam sığamıyoruz. Kullandığım Polo 1.2 benzinli, motoru konusunda yorum yapamam. Kullandığım Megane'lar 1.5dCi ve 1.6dCi. Megane'ın içi çok rahat, çok az yakıyor ve yaktığına göre gayet iyi gidiyor. 1.6dCi Megane alınabiliyorsa tereddüt etmeden alınır, 1.5dCi da adamı üzmez. Kendim alacak olsam, bu iki araç arasından kesinlikle Megane'ı seçerdim.

16EC813
05-11-2013, 08:59
megan hb çok hoşuma gitti sedan gibi :D

ferroo
08-11-2013, 00:14
performans,kalite,surus zevki,dıyosanız kesınlıkle polo ama dıger konulardada megane ustun ozellık donanım vs vs...

Onurkk06
13-11-2013, 17:51
pardon ama hangi kalite hangi sürüş zevki ? polo 1.6 dizelin gidişini bilmiyorum ama diğer her kulvarda megane diyorum ben

B.Koçer
13-11-2013, 17:53
Segment farkı olmasa vw grubu derim ama her zaman üst segment iyidir .

ferroo
13-11-2013, 19:28
pardon ama hangi kalite hangi sürüş zevki ? polo 1.6 dizelin gidişini bilmiyorum ama diğer her kulvarda megane diyorum ben

ıc malzeme kalitesi,surus kalitesi yanı kullanmadıgınız ıcın sanırım bılmıyosunuz ama ben magane de kullandım polo cok zevklı bır arac her ne kadar megane ust segment olsada polo megane dan cok daha kalıtelı bır arac ;)

abdullahduymaz
13-11-2013, 20:10
ıc malzeme kalitesi,surus kalitesi yanı kullanmadıgınız ıcın sanırım bılmıyosunuz ama ben magane de kullandım polo cok zevklı bır arac her ne kadar megane ust segment olsada polo megane dan cok daha kalıtelı bır arac ;)

bende ikisinide kullandım ikisindede uzun süre yolculuk yaptım ama bana tam tersi geldi,polo iç mekanda hangi konuda megane dan daha üstün?

ferroo
13-11-2013, 20:39
bende ikisinide kullandım ikisindede uzun süre yolculuk yaptım ama bana tam tersi geldi,polo iç mekanda hangi konuda megane dan daha üstün?

ıc plastık kalitesi olarak bence megane dan ustun malzeme kalıtesı olarakta ustun bende ıkısylede uzun yola gıttım 1000 km polo bana cok daha rahat geldı...bıkere esnemesı bıle bı vw oldugunu hatırlarıyor ınsana.

yesil
13-11-2013, 20:39

bende kullandım ikisini de. Eski aracım Fransız üretimi megane coupe idi, abimdede 1.6 dizel polo var. Polo'nun içi malzeme ve işçilik kalitesi olarak daha başarılı. İç mekandan gelen tıkırtı sesleride megane a göre daha az.

Şunu belirtmekte fayda var; polonun 1.2 trendline versiyonun malzeme kalitesi comfortline a göre daha düşük. Konsolda comfortline'ın aksine sert plastik kullanılmış.

ferroo
13-11-2013, 20:41
abı bı kere kıyas araclar bırı reno bırı vw bırakında malzeme kalıtesı ıscılık plastık kalıtesı ustun olsun renodan...

ferroo
13-11-2013, 20:48
buda eskı aracım :)suan 2008 focus var 1.6 tdci ıscılık kalıtesı malzeme kalıtesı ve konforu focustanda ustun bunuda belırtıyım...

http://i39.tinypic.com/2yv8e9u.jpg

Gökhan Bilgin
13-11-2013, 21:02
Bu iş zevk işidir kişiye göre değişir bence dijital klima yağmur far sensörü vs hiçbişey olmayan boşline poloya o kadar para vermenin anlamı nedir ? Vw kaliteli araba üretiyor diye bu imajı kafanızdan silmezseniz yakında jant direksiyon falan onlarıda opsiyon haline getirip 1 sene sıra verirler :D

ferroo
13-11-2013, 21:04
Bu iş zevk işidir kişiye göre değişir bence dijital klima yağmur far sensörü vs hiçbişey olmayan boşline poloya o kadar para vermenin anlamı nedir ? Vw kaliteli araba üretiyor diye bu imajı kafanızdan silmezseniz yakında jant direksiyon falan onlarıda opsiyon haline getirip 1 sene sıra verirler :D

o konuda haklısınız bısıy dıyemem dedıgınız gıbı yakında dıreksıyon far fln opsıyonel olucak vw de :D

huseyinturk
13-11-2013, 21:05
Plonun arka koltuklarıyla meganenınkiler arasında sütüdyo daire dubleks daire kadar fark var. Her türlü megane tercih ederdim bende. Artıık bir çok markanın segment bazında aşağı yukarı aynı kalitede araçlar ürettiğine inanıyorum şahsen.

Gökhan Bilgin
13-11-2013, 21:06
Megane'ın geniş olması normal polo b segmenti sonuçta megane ise c segmenti bende düşünüyorum değişmeyi yaza doğru ama ne alıcaz kafamda deli sorular :)

BurakCengizhanoğlu
13-11-2013, 21:12
megane la poloyu kıyaslamayın.2 tane plastik parçası kaliteli diye poloya megane dan daha kaliteli mi diyoruz yani?

rebeloghy
13-11-2013, 21:13
ek olarak polo yu bir çok kez kullandım , direksiyon tepkileri vs benim için gerçekten başarısız bir araç polo. Megane alın üzülmezsiniz.

yesil
13-11-2013, 21:18
Plonun arka koltuklarıyla meganenınkiler arasında sütüdyo daire dubleks daire kadar fark var. Her türlü megane tercih ederdim bende. Artıık bir çok markanın segment bazında aşağı yukarı aynı kalitede araçlar ürettiğine inanıyorum şahsen.

bende megane'ın daha mantıklı olacağını düşünüyorum ama kalite konusunda aynı fikirde değilim. Renault firması ceo sunun marka hedefinin vw kalitesini yakalamak olduğunu söylemesi ve yeni peugeot 308'in vw kadar kaliteli iddaa sıyla pazarlandığı düşünüldüğünde vw ve renault kalitesini tartışmak bana göre anlamsız. Ayrıca malzeme ve işçilik kalitesi segmente göre doğru orantılı artacak diye bir durum söz konusu değil(bir çok firmada durum bu şekilde olsada). Mesela a1 in iç mekan kalitesi Premium olmayan bir çok markanın d segmenti araçlarından çok daha kaliteli

huseyinturk
13-11-2013, 21:29
bende megane'ın daha mantıklı olacağını düşünüyorum ama kalite konusunda aynı fikirde değilim. Renault firması ceo sunun marka hedefinin vw kalitesini yakalamak olduğunu söylemesi ve yeni peugeot 308'in vw kadar kaliteli iddaa sıyla pazarlandığı düşünüldüğünde vw ve renault kalitesini tartışmak bana göre anlamsız. Ayrıca malzeme ve işçilik kalitesi segmente göre doğru orantılı artacak diye bir durum söz konusu değil(bir çok firmada durum bu şekilde olsada). Mesela a1 in iç mekan kalitesi Premium olmayan bir çok markanın d segmenti araçlarından çok daha kaliteli

bazı markalar ve belli segmentler için söyledim onu. Tabiki passatla latitütü kıyaslamak çok mantıklı olmaz düşününce. Ama polo clio 207 208 punto gibi arraçlarda çok fark yok gibi. Fiyatlarını düşününce poloya binmektense 207 daha mantıklı geliyor bana mesela. Belirli bir miktarın üstünü armaya veriyorsunuz çünkü poloda.

yesil
13-11-2013, 21:40
bazı markalar ve belli segmentler için söyledim onu. Tabiki passatla latitütü kıyaslamak çok mantıklı olmaz düşününce. Ama polo clio 207 208 punto gibi arraçlarda çok fark yok gibi. Fiyatlarını düşününce poloya binmektense 207 daha mantıklı geliyor bana mesela. Belirli bir miktarın üstünü armaya veriyorsunuz çünkü poloda.

polo iç mekan olarak gerçekten kaliteli bir araç, c ve d segmentinde vw kalitesi ni sunabilen araçlar var, mesela 508 malzeme ve işçilik olarak passatı aratmaz. Ama b segmenti içerisinde Premium markalar haricinde bu kaliteyi sunabilen bir marka yok. Mantık olarak bakarsak vw almak bana görede mantıklı değil, sunduğu donanıma göre fiyatları oldukça yüksek. vw'nin fiyat olarak mantıklı sunduğu tek araba polo gti sanırım :)

ferroo
13-11-2013, 21:59
megane la poloyu kıyaslamayın.2 tane plastik parçası kaliteli diye poloya megane dan daha kaliteli mi diyoruz yani?

2 tane plastık kalıtesı degıl polo her turlu megane dan kalıtelı bır arac gerek alt takım gerek ıc mekan gerek kaporta gerek saglamlık gerek motor olarak konu 2 tane plastık kalıtesı degıl yanı ha donanımına bıısy dıyemem ama abartmayın 2 sene megane kullandım 1 senede 2012 polo kullandım...

ferroo
13-11-2013, 22:02
fıyat konusundada gercekten poloya en fazla verılebılecek rakam bence 32 33 bın...daha fazlasını haketmıyo benım gozumde...

Oznsrl
13-11-2013, 22:05
2 tane plastık kalıtesı degıl polo her turlu megane dan kalıtelı bır arac gerek alt takım gerek ıc mekan gerek kaporta gerek saglamlık gerek motor olarak konu 2 tane plastık kalıtesı degıl yanı ha donanımına bıısy dıyemem ama abartmayın 2 sene megane kullandım 1 senede 2012 polo kullandım...

yok artık :D megane derken hangi megane la poloyu kıyasladın çok merak ettim megane 3 deme kafama sıkarım burda :D

ferroo
13-11-2013, 22:08
yok o kdarda degıl tabıkı :) megane 2 :D

abdullahduymaz
14-11-2013, 00:34
vw yapınca gözü kapalı kaliteli oluyor tabi insanımızın bakış acısı ne diyim. neyse ama umarım kalite konusunda meg 3 le poloyu kıyaslamıyorsundur daha kaliteli derken.. herkesin kendi tercihi saygı duyarım.

neothenew
14-11-2013, 10:46

Arkadaşlar marka fanatikliğine gerek yok, en başta da yazılmış segmentler farklı. 90-100 ileile giderken yanından otobüs geçince hangi arabada daha güvende hissediyorsun, minik poloda mı, daha oturaklı ve sağlam kasaya sahip Megane III'de mi? Ben polo megane kıyaslamasına Megane diyorum kısaca. Rüzgar sesi testlerine bak, hangisi daha sessiz? Sınıf farkından dolayı Megane poloya göre daha sessiz konforlu ve güvenli. Ha bir de euro ncap testlerine bak, burundan çarpışma sonrası hangisinde yaşam alanı daha fazla zarar görmüş, zaten kararını verirsin.

Golf - Megane III ya da Megane Coupe-Rocco kıyaslaması olsa hadi golfün malzeme kalitesi daha iyi deseniz kabul edeceğim de standart polo için demeyin bunu. Komik oluyorsunuz. Bu arada megane III için baz aldığım üretim ithal üretimdir. Yerliler benim gözümde klasman dışı, ikinci arabamız yerli megane III olduğundan yerli ithal arasında dağlar kadar kalite farkı var gerek montaj işçiliği gerek malzeme kalitesi olarak.

ferroo
14-11-2013, 10:49
Arkadaşlar marka fanatikliğine gerek yok, en başta da yazılmış segmentler farklı. 90-100 ileile giderken yanından otobüs geçince hangi arabada daha güvende hissediyorsun, minik poloda mı, daha oturaklı ve sağlam kasaya sahip Megane III'de mi? Ben polo megane kıyaslamasına Megane diyorum kısaca. Rüzgar sesi testlerine bak, hangisi daha sessiz? Sınıf farkından dolayı Megane poloya göre daha sessiz konforlu ve güvenli. Ha bir de euro ncap testlerine bak, burundan çarpışma sonrası hangisinde yaşam alanı daha fazla zarar görmüş, zaten kararını verirsin.

Golf - Megane III ya da Megane Coupe-Rocco kıyaslaması olsa hadi golfün malzeme kalitesi daha iyi deseniz kabul edeceğim de standart polo için demeyin bunu. Komik oluyorsunuz. Bu arada megane III için baz aldığım üretim ithal üretimdir. Yerliler benim gözümde klasman dışı, ikinci arabamız yerli megane III olduğundan yerli ithal arasında dağlar kadar kalite farkı var gerek montaj işçiliği gerek malzeme kalitesi olarak.

ben megane 2 ıle bu yorumları yaptım 3 u nerden cıkardınız :D ?

yesil
14-11-2013, 11:00
ben megane 3 le yaptım karşılaştırmayı, konu başlığıda 2011 megane için megane 2 nereden çıktı. polo daha kaliteli malzeme ve işçilik olarak. Direksiyon hissiyatı, sürüş zevki ve hafif oynamalarla alınan performanstada polo daha üstün diğer her konuda megane üstün.

neothenew
14-11-2013, 11:29
ben megane 2 ıle bu yorumları yaptım 3 u nerden cıkardınız :D ?

2011 yılında megane 2 üretiliyor muydu??? Konu sahibi arkadaş 2011 megane görüşü istemiş.

KMR2-GT
14-11-2013, 11:56
polonun direksiyon tepkileri gayet güzel iyi yol tutuyor hızlanması güzel ve kalteli her yönden.yüksek hızda hiç tedirgin etmiyor

ama donanım yerlerde.ikisinide kullanıp bı karar ver bence.

Onurkk06
18-11-2013, 17:32
Polo kullanmadım değil kullandım 2006 1.4 comf sadece dizelini kullanmadım plastik kalitesinden kastınız şapatanak diye açılan plastik bardak tutacağı galiba :) polo iyi güzel hoş da megan derseniz işler değişir.bugun 1.6 temiz tdi ler 40 dan aşşağı değil o fiyata çok güzel meganlar var polo da arka camlar bile manuel en basitinden milletimizde ön yargı hala kırılamamış ww mii ooo tamam gözü kapalı al

Oznsrl
18-11-2013, 18:00
yok o kdarda degıl tabıkı :) megane 2 :D

megane 2 ile aynı model poloyu kıyaslasak bile megane her türlü kalitelidir :D megane 3 le aynı model poloyu kıyaslamak zaten gereksiz olurda megane 3 le golf 7 kıyaslancaksa golf her türlü ezer :D

efe_
18-11-2013, 19:41
Polo, yerli üretim megane dan kalitelidir

Gökhan Bilgin
18-11-2013, 19:52
Polo, yerli üretim megane dan kalitelidir

Bu ön yargı hiç bitmiycek sanırım neye göre kime göre yerli üretim megane kalitesiz x vatandaş arabasına bakmaz ilgilenmez a noktasından b noktasına gitmek için kullanır sonra forumda yazar bu araba çok dandik her tarafından ses geliyor hiç sorma gereği duydunuzmu ? Arabanızın bakımların yaptırdınızmı lastikleri ne durumda vs diye. Sizin aracınız ispanya üretimi ispanyadanı yaptırıyosunuz bakımlarını ülkemizin ustalarınada götürmeyin o halde onlarda dandik.

cash
18-11-2013, 22:13
foruma biraz uzak kaldım buaralar son günlerde birkaç megane3 e bindim hepside yerli üretimdi araç içinden gelen sesler beni megane den gerçekten çok uzaklaştırdı megane nin +ları çok fakat aracı alıp 2ay sonra satmak istemiyorum 1.6 POLO ARANIYORRR
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

neothenew
19-11-2013, 20:55
Bu ön yargı hiç bitmiycek sanırım neye göre kime göre yerli üretim megane kalitesiz x vatandaş arabasına bakmaz ilgilenmez a noktasından b noktasına gitmek için kullanır sonra forumda yazar bu araba çok dandik her tarafından ses geliyor hiç sorma gereği duydunuzmu ? Arabanızın bakımların yaptırdınızmı lastikleri ne durumda vs diye. Sizin aracınız ispanya üretimi ispanyadanı yaptırıyosunuz bakımlarını ülkemizin ustalarınada götürmeyin o halde onlarda dandik.

Kusura bakmayın ama önyargı değil. Belki Megane II üretimi zamanında yerli ithal üretimlerde kalite farkı fazla yoktu(HB'ler ithal, sedanlar yerli üretimdi, ikisini de uzun süre deneyimledim hatta yerlilerin daha kaliteli olduğunu bile düşünüyordum o zamanlar) . Buna karşın son üç senedir bu görüşüm değişti.
evde iki adet megane var ikisi de önümüzdeki ay 3 yıl olacak aldığımız. Birisi coupe(Doğal olarak ithal) diğeri de privilige + sunroof hariç tüm ekstraların olduğu full paket 5 kapı megane(Yerli)… Emin olun çok dürüst bir şekilde yerli üretimin çok da başarılı olmadığını söyleyebilirim. Cam ile ön konsolun birleştiği yerdeki fitiller dışarı fırladı, kapı kilit menteşeleri pas tuttu. Alındığı gün direksiyon yanlış açıyla monte edilmişti, serviste giderildi. Direksiyon simidi soyuldu. Ön konsoldan tıkırtılar gelmeye başladı, vb vb…. Ses yalıtımı olarak da coupe inanın daha başarılı. Coupe'de buna benzer bir sorunlar var mı? Çok şükür şimdilik yok. Bir de dokunma hissi olarak emin olun ithallerin malzemeleri daha yumuşak daha kaliteli hissettiriyor. Tarafsız şekilde iki aracın da içine binince farkı zaten görürsünüz… Zaten ilgili forumlarda filan da çok yazıldı çizildi. Benim bundan sonra alacağım araba ne yazık ki Mais üretimi bir renault olmayacak...
Her iki aracın da bakımları yetkili serviste zamanından önce yapılıyor, her iki araç da yaklaşık 30.000 km'lerde… Günlük olarak birebir kıyaslama yapabildiğim için yazma gereği duydum.

Bu arada konu sahibi arkadaşımız da umarım gönlüne göre Polo dizel bulur, keyifle kullanır…:)

cash
19-11-2013, 21:27
sagol arkadaşım buldum sayılır

ferroo
20-11-2013, 00:25
poloların fıyatıda cok yuksek yaaa

Merthan
20-11-2013, 02:24
Bende Megane tercih ederdim hatta öyle bi tercih ederdim ki Polo'ya gidip bakmazdım bile :)

levent
20-11-2013, 03:20
ikisi arasında megane.. ama ithal üretim olacak.. yerli ile arasında uçurum fark var :)

megane'ın sürüş sırasındaki tepkilerini ben daha çok beğenmiştim, polo'nun tek iyi yanı kafadan kolay kolay kaymıyor ama megane aynı koşullarda çok daha rahat ilerliyor virajda benim görüşüm..

e o zaman frankfurt 2011 de Martin Winterkorn (VW Ceo'su), i30'da o malzemeyi nasıl kullanıpta hala bu fiyata satıldığını dile getirdi diye i30, vw den daha mı kaliteli oluyor? ;)

IAA 2011 Hyundai new generation i30 and Martin Winterkorn (Chairman of the Volkswagen AG) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c)

silwerhooks53
24-11-2013, 13:37
arkadaslar megeanın yol tutus guzel demıs ama bız 2007 di de sıfır megane 1.5 dızel aldık orta paket xenon cam tavan harıc o zamandan bu zamana bınıyoruz yol tutus knosuunda fren konusunda korkutuyo hele rızeye gıderken arabayı surerken tedırgın oluyorum dıreksıyon cok yumusak

levent
24-11-2013, 15:16
kıyaslanan araba megane 2 değil yalnız megane 3.. ki megane 2 de yatması hariç güzel yol tutar :)

ve coupe yi özellikle ciddi anlamda zorlamıştım ben virajlarda, gık demedi açıkçası.. polo ile popo çok kolay önüne gelebiliyor en basit şekilde özetlersek :)

silwerhooks53
24-11-2013, 22:52
tmm ama sonucta megane yanı nası yol tutuyo hayret bızdekı meganeda hıcbı sorun yok ama vırajda kamıkaze gıbı hemen yatıyo yenı meganelarda yol tutusunu bıraz ıyılestırmısler gercekten ama trımler olsun falan ıc tarafı gene soyulmalar falan vardır

abdullahduymaz
24-11-2013, 23:36
tmm ama sonucta megane yanı nası yol tutuyo hayret bızdekı meganeda hıcbı sorun yok ama vırajda kamıkaze gıbı hemen yatıyo yenı meganelarda yol tutusunu bıraz ıyılestırmısler gercekten ama trımler olsun falan ıc tarafı gene soyulmalar falan vardır

Megane 3 için konuşuyorum. Bu konuda bunu belirtmek gerekiyor artık. Virajda stokkende guven veriyordu,yayla daha güzel oldu,coille harbi cok cok iyi olur. Yatma sorunu falan yok. Bende Allaha şükür şu ana kadar ne bir soyulma ne başka birşey oldu. Trimlerinden iç tarafından memnunum.

Gökhan Bilgin
24-11-2013, 23:42
Bendede yok soyulma virajda iyimi kötümü bilmiyorum hız falan yapmadığımdan dolayı. Abdullah kardeşim ne diyorsa katılıyorum o her türlü denemiştir ama şu olay cidden oluyosada bizde neden yok soyulma ses yapma anlam veremedi

RenaultSport
27-11-2013, 13:21
megane II şuan sıfırı üretilse bile bence şuanki yeni kasa polodan daha kaliteli daha oturaklı bir araç megane III ile bence kıyaslamak bile hata

maxpower
27-11-2013, 13:54
polonun iç kısımdaki plastikleri çok kötü, meganedan da kötüdür muhtemelen

yesil
27-11-2013, 13:56
megane 3 coupe temiz asfaltta güzel yol tutuyordu ama yolda arka teker ufak bir çukura kasise geldiği zaman direk bırakıyordu arkayı. Direksiyonda şehir içinde pamuk gibi dönüyordu çok rahattı ama hissiyat olarak çok kötüydü.

yasindemir
27-11-2013, 16:20
Sanırım bütçe sebebi ile Polo ile Megane karşılaştırılıyor. Yoksa başka bir mantıklı açıklaması yok. 1 yıl Meg 3 Coupe'ye bindim. Kesinlikle ithal Megane'da aranan konfor genişlik ve kalite polo'dan iyi olacaktır. Performans olarak'ta 105'lik megane bile Polo'dan iyi performans verir. Tecrübe ile sabit.

neothenew
27-11-2013, 16:27
Sanırım bütçe sebebi ile Polo ile Megane karşılaştırılıyor. Yoksa başka bir mantıklı açıklaması yok. 1 yıl Meg 3 Coupe'ye bindim. Kesinlikle ithal Megane'da aranan konfor genişlik ve kalite polo'dan iyi olacaktır. Performans olarak'ta 105'lik megane bile Polo'dan iyi performans verir. Tecrübe ile sabit.

Vayy Yasin, bir an görünce şarşırdım, hoşgelmişsin:)

yasindemir
27-11-2013, 17:00
Vayy Yasin, bir an görünce şarşırdım, hoşgelmişsin:)

Hoşbulduk Oğuzhan kardeşim :) artık bu forumda yazıyorum. Kesinlikle daha profesyonel ve güzel bir ortam.

abdullahduymaz
28-11-2013, 01:24
Ya ben anlamıyorum aynı karşılaştırma clio-golf olsaydı herkes küfür etmişti çoktan,sen ne diyon sınıf farkı var vw kalitesi var diye bende derdim ama olay renault a donunce bir anda tü kaka oluyor renault anlam veremiyorum,poloda kullandım allaha sukur 1.6 tdi comfortline bilmem kaç km de içinde bulundum benim meganla 100 110 korkmadan girdiğim virajda polo 90la girdi eşhedüyü getirdim ister inanın ister inanmayın isterseniz yanlı konuşuyorsun marka fanatiğisin diyin ama bencede polo diyenler daha cok marka fanatiği bana göre,arabam stokken 190 la viraj donmuştum ya yanımda arkadaşımın suratı bembeyazdı arkamda jetta vardı,jettayla kapışıyorduk. polonun üst sınıfı jettayla. kaç tane polocu arkadaşım tanıdığım var gti falan değil hicbiri,hepsi alayına dizel ama kendileri bile kaç kere dediler polo güven vermiyor stockken diye,en azından benim cevremdekiler kabul etti,megane 3 205 tabanlı lastikle cıkıyor polo 185 bu ikisi arasındaki fark bile yeter bence,polo kotudur demiyorum ama tutupta dizel polo bence megane 3 le kıyaslanamaz ki bu benim kişisel görüşümdür,hemde bu trim sesleri benim arabamda yada bindiğim meganlarda gelmiyor sanırım bir tek anlam veremiyorum,ithalinden yerlisinden privielegeinden impressorından expressiona dizelinden benzinlisinden tüplüsüne bir dolu meg3e meg3coupe ye bindim arkadaş bende mi sıkıntı var acaba.. en sert meg3 yayı hr ile kullanıyorum arabamı ve bulunduğum yerin yolları gercekten köstebek yuvası yaylı hali bile kaç kere sürttü ama ona ragmen benim aracım halen daha maşallah tek bir trim sesi yok.. bindiğim pololarda var mıydı onlardada yoktu maşallah,ama onlarda rüzgar sesi rahatsız etmişti beni yuksek hızlarda.. plastik kalitesi ki benim onem verdiğim bir konudur,alt kısımlarda artık cogu marka aynı zaten fakat ustlerde gercekten ister inanın ister inanmayın ama meg3un malzemesi daha yumuşak ve kalite hisli poloya göre.. cok uzun yazdım sanırım vaktini ayırıp okuyanlara teşekkür ederim,umarım yazımdan bir tartışma doğmaz çünkü bunlar benim kendi gözlemlerim yaşadıklarım..