Orijinalini görmek için tıklayınız : kedilerin en yavşaklarından ''ŞERAFETTİN''..yardım lütfen !!!
slmlar herkese..
1 hafta önce erkek siyam kedisi aldım henüz 60 günlük..ilk başlarda eve ısındı vs herşey güzel gitti ,maması,kumu,köpüksüz şampuanı,taragı,makası,törpüsü,oyuncakları,tırmala ma aleti, tasması vs vs kedi için alınabilecek ne varsa eksiksiz şekilde aldım pet shop tan.. fazlasıyla alıştık ona resmen evin neşe kaynağı oldu lakin ;
birgün hanımla birlikte market alışverişine gittik rafta whiskas yaş mama gördüm dedim şero'ya alayım şundan yavrucuk bayram etsin ve eve geldim şero mamayı görünce deliye döndü , açtım kutuyu verdim bir parça arkamı bi döndüm mama bitmiş ulan dedim kuru mamayı sevmiyor demek biraz daha vereyim dedim verdim oda aynı bitti.. bi süre kuru mama yemedi sonra bi dostum whiskas verme o hayvana iyi gelmez dedi..veteriner arkadasımı aradım oda verme dedi ve whiskası kestim..
hayvan 2 gündür 2sn yerinde durmuyor yaramazlıklar , oyunlar gırla gidiyor ama eşimle beni canımızdan bezdirdi ,eşimide benide kaç defa tırmaladı bacagımı kanattı, sürekli ıssırıyor , cidden bu whiskas mı şerafettin'i böyle yaptı nedir ne değildir , ceza vereyim diyorum kıyamıyorum daha minicik bi kedi o sonucta..
gecenin bu vakti 03:50 de foruma konu acmakta buldum çareyi ama yazı bile yazdırmıyor piskopat bi hayvan oldu çıktı neler oluyor bu hayvana?!!
elbette ki kediler özelliklede yavruları oyuncu hayvanlardır ama harbiden bu kadarınada pes artık !!! bilinçli kişilerden yardım bekliyorum..
gece en aktif olduklati zaman ucle bes arasi biz de yatak odasindan atiyoruz ki alti yasinda uyandirmak için parfum siselerini düşürür durur :)
gazeteden sopa yapip agaci yasken egitin... kesinlikle elinizle yapip eli alistirmayin
gazeteyi kötü bilsin elinizi değil sonra misafir va onların eline atlarlar.. kediler de terbiye oluo ama ugrastirir kopek gibi değil.. islak mamaya alistirmayin cidden sonra yemek istemiolar kuru mama, kediniz erkekse kesinlikle whiskas filen vermeyin kaliteli mamalar kullanin market mamasi degil, market mamalarinda cinko miktari yuksek ve idrar yolunda kristalize olup tikama yapiyor, sonra tedavisi cok zor, sormak istedikleriniz olursa pm atabilirsiniz
gece en aktif olduklati zaman ucle bes arasi biz de yatak odasindan atiyoruz ki alti yasinda uyandirmak için parfum siselerini düşürür durur :)
gazeteden sopa yapip agaci yasken egitin... kesinlikle elinizle yapip eli alistirmayin
gazeteyi kötü bilsin elinizi değil sonra misafir va onların eline atlarlar.. kediler de terbiye oluo ama ugrastirir kopek gibi değil.. islak mamaya alistirmayin cidden sonra yemek istemiolar kuru mama, kediniz erkekse kesinlikle whiskas filen vermeyin kaliteli mamalar kullanin market mamasi degil, market mamalarinda cinko miktari yuksek ve idrar yolunda kristalize olup tikama yapiyor, sonra tedavisi cok zor, sormak istedikleriniz olursa pm atabilirsiniz
Ewet whiskası kestim ama acaba bu hayvan whiskas tan sonra mı böyle oldu??? Kuru mamasıda iams marka ben şimdi royal canin alıcam araştırıp iyi bir mama olduğunu öğrendim , evde aslan kesilse ondan yine vazgecmem çünkü parası pulu önemli değil onun sorumluluğunu aldım ben.
Çok siyam gördüm eşim dostum besleyen oldukça fazla ama ben böyle bir muzur bir siyam daha görmedim fırlamalıkta üstüne yok
Whiskasın yaş mamasını sadece bir kere verdim bulamadığımdan normalde aldığım mamayı, kendi kedimde ama böyle birşey yaşamadım açıkcası. Normalde proplan somonlu olanını alırdım hep belki kuru mamanın cinsini sevmemiştir, her kedi her kuru mamayı yemeyebilir.
fatihcakin
05-11-2013, 07:55
Kolunu bacağını bağlayın :D Enerji patlaması olmuş kedide :)
63owen63
05-11-2013, 08:00
Mamalık oldugunu sanmıyorum, Kedinin 'adanalığı' tutmuş gibi:)
snan1910
05-11-2013, 08:00
Whiskas ı bende ilk zamanlar bir kaç kez verdim sonrasında kuru mamayı çok isteksiz yedi daha da whiskas vermedim, suanda hafta da bir kez royal canin in yaş mamasını yeme hakkı var :)
Onun dışında hareketliliği için günün belli saatlerinde çok hareketli oluyorlar yapcak bişey yok :) elinizi ısırmaması için kolonya sürerseniz elinize yaklaşmaz
BerkayKamaci
05-11-2013, 08:04
Bizimki 7 yaşında hangi mamayı alırsan al yemiyor. Tek yediği mama "Micho". Veterinerler kesinlikle tavsiye etmiyor bu mamayı en ucuz ve en kötü mama diyor ama yapıcak birşey yok hayvana tavuk veriyoruz yemiyor "Micho" hastası :)
Parfüm şişelerini düşürme hastalığı bizimkinde de var. İstediği şey olmazsa yıkar döker ortalığı :D
He bide sabah alarmı kapatıp uyuyakalma gibi bir şansımız yok. Alarm çaldıktan sonra hemen gelip uyandırıyor :D
Yavruların tırnakları ince olur veterinerinize rica edin kessin. O tırmalamala olayı oyun oynamak için yaptığı hareketler. Yaş mama vermeyin arada değişiklik olsun diyorsanız yoğurt,ayran yada yoğurdun suyunu verebilirsiniz. 8-9 aylık olana kadar aşırı hareketli olurlar sonra ergenliğe girince gereksiz sinir stres başlar çiftleşme içgüdüsüyle tavsiyem. 9-12 aylık arasındayken kısırlaştırmanız.
Bizimki 7 yaşında hangi mamayı alırsan al yemiyor. Tek yediği mama "Micho". Veterinerler kesinlikle tavsiye etmiyor bu mamayı en ucuz ve en kötü mama diyor ama yapıcak birşey yok hayvana tavuk veriyoruz yemiyor "Micho" hastası :)
Parfüm şişelerini düşürme hastalığı bizimkinde de var. İstediği şey olmazsa yıkar döker ortalığı :D
He bide sabah alarmı kapatıp uyuyakalma gibi bir şansımız yok. Alarm çaldıktan sonra hemen gelip uyandırıyor :D
Michonun uretim tesisleri vs izmirde..cagatay yem firmasi ve turkiyenin en buyuk kompleksine sahipler..veterinerlerin kuyruk acisi ise hem kendilerine sattirmiyorlar hem de mamalari daha ucuza geliyor onlar kazanmiyor diye b.kluyorlar.Micho kotu bir mama degil icin rahat olsun.
yavruyken bu tarz davranışları normal, yaşını aldıkça ağırlaşacak zaten. Mama olarak whiskastan uzak durun. Profesyonel mamaları kullanmaya çalışın. Genesis,Proplan,Hills iyi örneklerdendir.
snan1910
05-11-2013, 09:04
Michonun uretim tesisleri vs izmirde..cagatay yem firmasi ve turkiyenin en buyuk kompleksine sahipler..veterinerlerin kuyruk acisi ise hem kendilerine sattirmiyorlar hem de mamalari daha ucuza geliyor onlar kazanmiyor diye b.kluyorlar.Micho kotu bir mama degil icin rahat olsun.
Temizmama olarak geçiyor, numune istedim gönderdiler, royal caninle karıştırdım götürdü bizimki,
Kitten maması 3kg 15tl ydi yanlış hatırlamıyorsam, royal canin in fiyatlar ***** :) kullanıcam bende temizmamayı, internette öven de var kötüleyende.
İbrahim33
05-11-2013, 09:18
koşu bandı varmı evde abi ? :)
https://www.59saniye.com/kosu-bandi-kedileri/
Yavru kedinin hoplamasi ziplamasi tirmalamasi normal..eger oynamiyorsa ve haylazlik yapmiyorsa problem var demektir.En iyisi tirnaklarini kestirin ve oyuna birakin onu..Mama olarak whiskas degil imkaniniz varsa Orijen ve Royal Canin oneririm en iyi aromalar onlarda.
Snan1910, o tesislerde baya ozenle calisma var ilk basta bende tereddut ettim ama numune ucretsiz gonderimi vs sende almissin gormussun :) veterinerler acik mama adi altinda satiyorlar iste kar koyup.Normalde uretici ve tuketici direkt alisveris bagi oldugu icin hesapliya geliyor mesele bu..
crazydog
05-11-2013, 09:32
Oyun oyun oyun :) akşamları yorucu oyunlar oynayın sonra mışıl mışıl uyur :)
eskiden kedim vardı makarnayı çok severdi rahmetli :)))
ortagamm doktorun burda :D
Benim evde de yavru kaplan! var. (bildiğiniz tekir ama, yaşına göre kalıbı ve gücünden dolayı kaplan demek geliyor içimden)
aynen bu şekilde hoplamalar zıplamalar, düz duvara tırmanmalar - ki genelde bu tür şeyleri erkek kediler yapar, benimkisi dişi azmanı :)
benden önce de söylendiği gibi hazır küçükken eğitmeniz gerekiyor, bir bakıma doğruyu yanlışı göstermeniz lazım.
Benim yöntemim fısfıslı oda spreyinin içini boşaltıp su dolduruyorum, kızdığımı belirtmek için belli bir tonda ses çıkartıp (YAPMA! gibi), bu fısfıstan sıkıyorum kıçına doğru. tabi su ve ıslaklıktan kaçtığı için yaptığı şeyi bırakıyor.
Zamanla o YAPMA! sesini öğrendiğinden, sesin arkadasından su gelecek diye bırakıp uzaklaşıyor.
Bir kedinin sözünüzü dinlemesi o kadar gurur verici ki anlatmam, sözünüzü dinlerken onu izlemek, devir kesiciye girmesi an meselesiyken vites büyütmek gibi ahaha :D
ontheair
05-11-2013, 10:26
Laser pointer'la canını çıkar bak bakalım bir daha yapıyor mu :)
Bende iki tane var ikisi de cins. Bir tanesi açlıktan ölür ama beğenmediği mamayı yemez. Öteki de ne verirsen sıkıntısız götürüyor. Hatta eğer öteki mamasını yememişse onunkini de yiyor.
Gerçi şu an ikiside obezite sınırında :)
Gunes G.
05-11-2013, 10:29
Bir mama iyi mi kotu mu diyebilmek icin oncelikle kotu tanimini yapmamiz lazim.
Kotu mama nedir? Kedinin yemek istemedigi mama kotu mudur? Ya da Yabanci marka olmayan mama mi kotudur?
Acik konusmak gerekirse micho, hills, proplan royal canin hepsi asagi yukari ayni kalitedir. Icerikleri benzer, kullanilan urunler benzerdir. Hepsinde bu canlilarin dogada yemedikleri tahillar ve misir gibi "filler" yani fiyati ucuzlatip miktari arttiran urunler vardir. O yuzden micho'ya kotu diyen biri varsa hills'e de proplan'a da royal canin'e de kotu demek durumundadir. Kisaca Micho kotu bir mama degildir, ama gunun sonunda basit bir market mamasidir...
Daha iyi mamalar yok mu? Var olmaz mi. Icinde tahil bulunmayan, %80 lere varan et konsantrasyonuna sahip mamalar mevcut. Zaten kaliteli mama dendigi zaman DUNYADA akla gelen markalar "Orijen, Innova Evo, Instinct, Taste of the Wild, Welness" gibi markalardir, hills proplan royal canin bildiginiz market mamasidir. Burda en super kalite mama diye itelenmeye calisildigina bakmayin, o isler oyle olmuyor iste ;)
Yabanci kaynakklari arastirin, goreceksiniz...
Bu arada Serafettin ile ilgili olarak, genelde kediler 2-2.5 aydan sonra 1 yasina kadar azgin moda gecerler, bitmeyen bir enerjileri olur. Ama 6-7. aydan sonra yavas yavas azalacaktir merak etmeyin, biraz sabir :)
Kedim doğurduğunda 4 yavrusu oldu, o 4 yavru ilk aylarda sürekli bir hareket halindeydi. Birbirleriyle oyalandiklarindan biz birsey hissetmedik :D Gunluk yaşantıları yarım saat kavga(kavgadan kastım gures seklinde) devamında birkac saat uyku seklindeydi. Küçükken boyle :)
flexamin
05-11-2013, 10:38
marketlerde bulunan kedi mamaları çok sağlıksızdır onların hepsi 3. ve 4. kalite ürünlerdir.
kedi için mamayı veterinerlerden alın.
normal gıda da yararlı olanlar ve sevdikleri
yumurta ( tüylerini canlandırır ve parlaklığı sağlar)
tavuk eti sindirimine iyi gelir
mutalaka kedi otu alın ( kendini yalayarak temizlediği için tüyleri yutabiliyor ve kedi otu kusturarak tüyleri dışarı atılmasını sağlar)
kedinizin düzenli olarak aşılarını yaptırın sağlığı için çok önemli.
kediler belli dönemde çok hırçınlaşabiliyorlar ama zamanla geçiyor. oyunu çok severler. benim kedi gecenin 3'ünde 4 ünde saçımı çekerek uyandırıyor kalkıp beraber mamasının yanına gidiyoruz o da mamasını yiyor tabi ki bu sırada başında beklememi istiyor :)
hırçınlaştığı dönemlerde ufak pufuduk oyun topları var onlardan alıp atın önüne oynasın durun tüm enerjisini atsın. sonra kendiliğin yorulup uyumaya yatağına gider.
aksine bizde hep yaş mama verirdik, kuru mamayı aralara yayayardık.
oyun oynama sırasında bazen abartabiliyorlar, ben hep ip ile yorardım ve az tırnak yememiştim :)
oturduğumuz yer müsait olduğundan çıkıp gezme özgürlüğü vardı, arada tavşan yakalar gelir stres atardı,yorulurdu.
tabi yakaladığı tavşanı getirdiğinde dayağı yerdi.
tuvaletini dışarı yapardı, çıkıp girmek istediği zamanlarda kapıyı tırmalardı,24 saat eve hapis değildi.
yaşadığınız yer ile alakalı olarak evin yolunu unutturmayacak şekilde özgürlük tanıyabilirsiniz.
Laser pointer'la canını çıkar bak bakalım bir daha yapıyor mu :)
Bilmiyorum o lazer ışığı gözlerinde bir sıkıntı yaratıyor mu ama kesinlikle her iki taraf için de keyifli bir yöntem :)
Gunes G.
05-11-2013, 11:02
marketlerde bulunan kedi mamaları çok sağlıksızdır onların hepsi 3. ve 4. kalite ürünlerdir.
kedi için mamayı veterinerlerden alın.
Mama Pet shop'tan alinir, keza veterinerler harika suslu laflarla en cok kar ettikleri mamayi en iyi diye musterilerine satmayi cok iyi bilirler...
Herkes veterinere ilk ugradiginda sorsun dunyanin en iyi mama markalarindan 3 tanesini soyle diye, %95'i hills proplan royalcanin diyecek neden acaba :)
Kimseye sormayin, kendiniz arastirin. Asla turkce kaynaklara itibar etmeyin, sadece yabanci kaynaklari okuyun, kendi kararinizi kendiniz verin.
flexamin
05-11-2013, 11:07
Mama Pet shop'tan alinir, keza veterinerler harika suslu laflarla en cok kar ettikleri mamayi en iyi diye musterilerine satmayi cok iyi bilirler...
Herkes veterinere ilk ugradiginda sorsun dunyanin en iyi mama markalarindan 3 tanesini soyle diye, %95'i hills proplan royalcanin diyecek neden acaba :)
Kimseye sormayin, kendiniz arastirin. Asla turkce kaynaklara itibar etmeyin, sadece yabanci kaynaklari okuyun, kendi kararinizi kendiniz verin.
birşey alacaksam araştırarak alırım zaten ;) ben proplan vs diye bir marka vermedim dikkat ettiysen... ama şu da bir gerçek wiskas ın hakkında çok fazla iyi şey söylenmiyor tr ve yurt dışında...
ayrıca %70 pet shop'dakilerin hayvan sağlığı vs konusunda pek bir bilgisi yok. senin dediğine göre veteriner para kazanmak için herşeyi satmaya çalışır ya pet shop sahipleri farklı mı?
Gunes G.
05-11-2013, 11:14
birşey alacaksam araştırarak alırım zaten ;) ben prolan vs diye bir marka vermedim dikkat ettiysen... ama şu da bir gerçek wiskas ın hakkında çok fazla iyi şey söylenmiyor tr ve yurt dışında...
Veteriner insani inandirir, boyle bir gucleri var ve sonuna kadarda kullanmaktan cekinmezler bundan bahsediyorum. Yoksa Whiskas'in icinde neler oldugu bile belli degil tam olarak oralara hic girmeye gerek bile yok :)
Pet shop'larinda dunyadan haberi yok, o konuda hak veriyorum. Aklina esen pet shop acabildigi icin ne bir guvenilirligi ne de bir itibari var pet shoplarin... Pet shop'tan alinir dememin sebebi, kafa karistiracak bir veterinerin olmamasi. Pet shop'taki saticiya "hade len" der kulak asmazsin ama veteriner suslu bir laf etti mi ayni sekilde "hade len" diyemez insanlarin cogu bu yuzden pet shop dedim. Yoksa al birini vur otekine :)
Ya ne yuzsuzler var anlatamam, adama diyorsun ki en iyi mama hangisi, adam diyor ki hills. Neden diyorsun? En karli o diyor. Simdi buna o diplomayi verene mi kizayim, mezun eden hocaya mi, yetistiren ana babaya mi bilemiyorsun...
Baska modellerde var, dunyanin en iyi markalarindan birini soyluyorsun, hayatinda duymamis odun ama o markayi, "oo o marka mi cok kotu cok kotu, bir suru sikayetci hastam var, blabla bla" diye basliyor.
Veterinerden korkulur :)
flexamin
05-11-2013, 11:17
inanıp inanmamak sana bağlı. eğer biraz araştırmacı olursan zaten sorun olmaz. ;)
veterinerler mamamı satıyor? bayağı işi büyütmüşler o zaman :)
ben Köln'de yaşıyorum ve burada herkes marketlerden alıyor mamalarını, market mamaları iyi veya kötü tartışılır ama sonuçta hayvanınız için beğenmediğiniz mamayı yiyemeyen insanlar bile mevcut.
bu kadar takılmamalı bence.
Gunes G.
05-11-2013, 11:30
inanıp inanmamak sana bağlı. eğer biraz araştırmacı olursan zaten sorun olmaz. ;)
Bende tam bunu diyorum :icon_tup:
kediniz elinizi kolunuzu ısırıyorsa kolanya sürün işin aslında sirke daha etkili ama kolanya herkes için iyi bi çözüm :))
yaşı gereği oynaması vs cok doğal ama ona yüksek sesle bağırın yapmaması gereken şeylerde zamanla sözünüzü dinlemeye başlayacaktır. küçük bi cocuk gibi kızın :) ve sakın itme kakma vurmayın oyun sanıp iyice üzerinize gelecektir :D
Veteriner vs değilim ama 4 tane kedi büyüttüm hep işe yaradı :) buda en son kedim :)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1391473_608356492554396_892725972_n.jpg
Maxiboost
05-11-2013, 11:53
Bitane ufaklikta bizim eve yamandi resmen :D sarman spec kendisi. Annesi kardesleri arac altinda ezilmis tek basina duruyodu. Peder gel diyince koca evin etrafini dolasip kapiyi bulup beklemis. İlk gun annesini vs arastirdim sutlu ekmek fln verdik ama
Hikayeyi ogrenince aldik eve :D ihale gibi kedi kisacasi. Kuru mama vs aldim tum ekipmanlari asilarini yaptirdim. Mama olayini arastirdigim kadariyla ve mantigim bastiginca bana en sagliklisi dogada beslenis tarzi olan cig et vs geliyor. Sonucta dogada nasil besleniyorsa oyle beslemek lazim diye dusunuyorum?
Abi ısırır tırmalar da oyun oynarken yapar gerçek anlamda değil..
Islak mama verme diyip(biri daha söylemişti) royal canin alabilirsin diyen arkadaş da benim.. Çünkü benim kedimi ölümden döndüren mama oldu royal canin.. Çok iyi besliyordu, illa ki daha iyisi vardır.. 3 yaşındayken 9 kg dı iran ankara kırması kedim, obez değil gayet hareketliydi..
Abi cam sil gibi bir şeye su doldurup spray olarak üfleyebilecek şekilde yani, yapmasını istemediğin şeylerde üstüne sıkabilirsin.. Oyun oynayacaktır, yatakta ayağaını sallasan ayağana sarılır falan.. oyun oyna canını çıkar saatlerce uyur zaten..Ama mutfğa, tezgaha çıkmasını istemiyorsan, gördüğün zaman heme suyu sık zaten korka korka kaçar..
flexamin
05-11-2013, 12:07
hangi hayvan olursa olsun çiğ et hayvanı hırçınlaştırır. ayrıca zor hazmederler.
bir hayvan kan tadını aldıkça daha çok saldırganlaşır.
Yaşı gereği zıppır olması normal,
girmesini istemediğniz odaların eşiklerine koli bandını ters şekilde yapıştırın,patisi deydiği an kaçar sonra bandı sökün..
bi sonraki gün kapının eşiğinde bekler :)
dbahadir
05-11-2013, 12:34
hocam kendin kaşınmışsın. Gidip kediye Şerafettin adını verirsen olacağı budur. :D