Orijinalini görmek için tıklayınız : Monster Q47P170SM01 17.3" Notebook
Designer
05-11-2013, 12:32
Monster Q47P170SM01 17.3" modeli Notebook almak üzereyim baya bi araştırdım baktım ettim herkes gayet memnun..özellikleri şu şekilde sıralayalım aşağıya
Intel® Core™ i7-4700MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.40GHz; 47W; 22nm
Intel® HM87 Express Chipset
Intel Smart Response Teknolojisi desteği içerir.
3GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX770M 192-Bit DX11
17.3" Full HD ( 1920 x 1080 ) Mat LED Ekran
16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM
RAID 'siz Depolama
750GB Western Digital Scorpio Black 7200RPM
8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü
Türkçe Klavye ( TR ) Işıklı
İşletim Sistemi Linux (Türkçe) + Windows 8 Sürücü DVD 'si
2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v4.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter
2.0 MP Kamera
Parmak İzi Okuyucusu
Internal Bluetooth™ v4.0
Bu şekilde bi makina buda linki
Monster Notebook (http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=444967&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR)
Tercih etmemin sebebi üzerindeki donanıma kıyasla diğer markalara göre baya hesaplı bugün bu donanımda bi samsung asus dedik mi fiyat 5liradan başlıyor bu ise 4300tl..artı olarak başka marka aldığımızda bundan 3 4sene sonra performansı bizi kesmediğinde upgrade yapamıyoruz mecbur makinayı yenilememiz lazım ama monster da işlemci ekran kartı ram bi ton parçayı değiştirebiliyor/artırabiliyoruz kısaca masaüstü pc almış gibiyiz aslında tak takıştır seçeneğin bol
Şimdi sormak istediğim bu modeli kullanan var mı memnun mu son çıkan oyunlardan max settings de fps değeri verebilecek olan var mı ve daha önemlisi Monster'ın sitesinde ödeme şekline baktıgımızda sadece tek bi kart ile ödeme yapabiliyoruz oda ben de yok..bu sadece internet sitesinde mi böyle gözüküyo yani mağzasına gidildiğinde daha fazla kart seçeneğimiz olur mu yoksa bunu bonus kart ile satan başka yerler var mı?
güzel bilgisayar ama sistemde ssd yok galiba? muhakkak ssd takviyesi yapın. değişikliği hissedersiniz.
SSD eksik değil üzerinde ki HDD, RAID 0 katı sürücü ile SSD'ye dönüştürülebiliyor...
Şahsen ben oyun laptoplarında Alienware öneririm üstelik Dell garantisi ile bana göre çok daha iyi bir seçim olur.
Alienware 18 HD Dizüstü Oyun Bilgisayarı ile İlgili Ayrıntılar | Dell (http://www.dell.com/tr/p/alienware-18/pd.aspx?c=tr&cs=trdhs1&l=tr&s=dhs&~ck=mn)
Designer
05-11-2013, 13:05
Bide fiyatını görebilsem şu 18 liğin hoşuma gitti makina ama muhtemelen baya pahalı bi alet o..bi araştırayım bakalım onuda
Designer
05-11-2013, 13:16
Şimdi yurt dışı fiyatına baktım 18 liğin..Paylaştığım monster donanımında olanı 3000usd çıkıyor 17liği var 2000usd tamamen aynı özellikler monster ile kasa tasarımıda daha güzel ve fiyat aynı düşünebilirim ama baktığım yurtdışı fiyatıydı..Tr de 4lira civarıysa alınabilir ama bunlarda Monster gibi sonradan upgrade'e uygun mudur?
onurgoyunc
05-11-2013, 14:40
1 senedir benzer özellikli monster kullanıyorum, çok memnunum. Benim ürün Ms-1762 Kasa i7 3630 işlemcili ve gtx670 ekran kartı var. Eğer Bursa'daysanız bayilerine gidin, Mustafa beyle görüşün:
Proset
Bilişim Hizm. Bilg. San.ve Tic. Ltd.Şti.
( +90 (224) 252 22 93 (pbx)
; +90 (224) 252 33 82
* Kırcaali Mh. Namık Kemal Sk. Tuğtaş Apt. No:2
Osmangazi/ BURSA
: ..::PROSET BİLGİSAYAR::.. (http://www.prosetbil.com)
Siparişin geleceği dönem uzun bir süre teslimat problemi vardı, bayi sağ olsun herkes beklerken ben ürünü almıştım :)
Designer
05-11-2013, 17:13
Teşekkürler tavsiyeniz için, ödeme şekli hakkında bir bilginiz var mıdır ?
onurgoyunc
05-11-2013, 17:22
Ödemeyi kredi kartına taksitle yapmıştım, hatta kendi sitesinden daha avantajlı olmuştu bayinin taksit sayısı :)
Kullanan 2-3 arkadasim vardi :) tek sikintilari biraz kaba olmasi kasalarinin , tabi oyuncu bilgisayari oldugu icin gormezden geliyorlardi . Performanslari gercekten ust seviye ve fiyatlarini hak ediyorlar , bende 5-6 ay once alicaktim ama 3-4 ay sonrasina veriyorlar tarihi diye vaz gecmistim
Monster P170HM kullanıyorum gayet memnunum. Genelde oyunları masaüstüden oynuyorum ara sıra notbooka geçiyorum masaüstünü aratmıyor kesinlikle. Fanları çok sessiz ve kolay kolay ısınmıyor 45-50 dereceyi geçmiyor. GTX560M kartla ULTRA ayarlarda Dirt 3 ortalama 23 Fps, Crysis 2 ortalama 20 Fps ve Metro 2033 ortalama 11 Fps seviyelerinde. Ufak bi o.c. ile çok daha iyi sonuçlar alınabiliyor. Ayrıca ssd raid0 yapmanı tavsiye ederim
Cimmeria
05-11-2013, 17:48
oyun için laptop yerine desktop toplasanız daha ucuza gelmez mi ? Hem ileride upgrade daha kolay olur.
17 ,nç laptop pek kolay taşınmaz ordan buraya :)
Donanım listesindeki herşeyi bi fulleyeyim dedim 14bin TLdeydi bıraktım :D
Ben 2 ay önce kasa topladım. Laptopmu kasamı diye arada kaldım hatta, sonra 17inc üzeri olan şeylerin artık laptop değil desktop oldugu kanısına vardım inceleyince :) He ama arkadasınıza gidiyorsunuzdur çift pc takılıyorsunuzdur falan o zaman böyle bişi bence mantıklı ama sadece evde oyun oynuyorsanız bence kasaya yönelin.
onurgoyunc
05-11-2013, 18:01
Taşınması zorluyor ama çekilmez değil :) Yanında verilen sırt çantasını kullanıyorum, kısa dönem gelip-gideceğim zaman yanıma almıyorum
Şarj cihazıda ağır , her gün toplu taşımayla taşıyacaksanız tavsiye etmem
bende donanımı yüksek pc alacağımda monster'ı araştırmıştım özellikle dh forum'da firma gayet aktif kendisine göre kullanıcı kitleside var, fiyatına göre donanımsal olarak gayet iyi cihazlar toplayarak satıyorlar. servis ve pazarlama olarak ne kadar ilgililerdir bilmiyorum bi ara sikayetvar.com 'da şikayet sayısı gayet fazlaydı ve bende almaya çekinmiştim sonrasında da gidip 2 3 bin lira fazla vererek güzel bir hp sunucu alıp eve kurdum :D gayet mis gibi de kullanıyorum performans kaygım da yok :D
Designer
05-11-2013, 21:19
Hepinize ortak cevap veriyim tek tek alıntı yapmadan :) Şimdi 4lira gibi bi rakama nasıl bi desktop toplanır farkındayım ama benim durumum şu şekilde. Deli gibi oyun oynayan biriyim ama aynı zamanda programda kullanıcaz oyun makinaları programları gayet güzel açabiliyor ama program makinaları oyunları açamıyor. Şuan yaşadığım evde 5 ev arkadaşı uni öğrencisiyiz. Evde bi quadro ekran kartlı falan bi iş makinası var birde nvidia gtx560ti oyun makinası. Quadro olan oyunlarda vasat 560ti nin yanına yaklaşamıyor. Programlarda eyvallah gayet güzel makina ama 560ti de çok kötü değil hani yani en azından beni kesiyo program performansı. Ki benim alacağım makinada gtx 770m var. Kısaca hem sorunsuz sıkıntısız ultra settings de oyun performansı hem de 3d max rhino gibi modelleme programlarını sıkıntısız kullanma artı olarak 2sene sonra makina beni kesmediğinde upgrade yapabilme özelliği için MONSTER'ın bu modeli tercihim :) Şuan tek kafamı kurcalayan internet sitesinde ödeme şekli kredi kartı olarak bakınca yanlış hatırlamıyorsam sadece world kart ile 12taksit imkanı sunuyo ama ben de world kart yok malesef bu makinayı bonus kart ile alabiliyorsak işte o zaman on numara olucak :)
63owen63
05-11-2013, 21:23
2006 da s96j modelini aldım monster ın, kadıköy caferağada fokus bilgisayar distribütörüdür.
7 yıldır çok yükümü çekti, şuan bile ondan yazıyorum. Monsterın ile duygusal bağ bile kurabilirsin , tavsiye ederim :)
tam iyi güzelde monster pc sıkıntı zatn kasaları özünde msi kasalarıdır çin montajıdır gerçi artık hepsi oralarda neysede. müşteri kalitesi filan sıkıntı monster'ın çok olumsuz yorum okudum böyle ciddi bir sistem alacaksam her koşulda arkamda olacak bir servis destek anlayış beklerim.
Designer
05-11-2013, 21:33
tam iyi güzelde monster pc sıkıntı zatn kasaları özünde msi kasalarıdır çin montajıdır gerçi artık hepsi oralarda neysede. müşteri kalitesi filan sıkıntı monster'ın çok olumsuz yorum okudum böyle ciddi bir sistem alacaksam her koşulda arkamda olacak bir servis destek anlayış beklerim.
O zaman 6 7lira vericez o özelliklerde asus toshiba hp samsung falan bişey alıcaz :P Bilemiyorum tabi servisini falan ama kötüyse bile fiyatı güzel o fiyata o performans serviside kötü olsun dert değil :) tabi gerçekten kötüyse
Nightfish
05-11-2013, 21:34
Birden fazla Monster sahibi oldum. Gayet güzel, parasının karşılığını hak eden bilgisayarlar. Kasası cidden rezil. Bir de, dua edin bozulmasın. Hayatımda karşılaştığım en rezil servise sahipler.
Designer
05-11-2013, 21:44
Alienware 17 Gaming Laptop | Dell (http://www.dell.com/us/p/alienware-17/pd.aspx#overrides=)
Şuda kafama yattı şimdi ortadaki 1999usd olan ama Türkiye fiyatı önemli. Tamamen aynı özellikler 4liraya geliyor 300tl daha ucuz Monster'dan ve kasa tasarımı daha güzel. Tr de nerde buluruz acaba
onursumer
05-11-2013, 21:54
ayırdığın bütçe çok düşük değil tavsiyem kampanya doneminde
VATAN COMPUTER - ASUS - G750JH NOTEBOOK CORE İ7 2.40GHZ-16 GB-756+256-17.3-4GB-W8 TASINABİLİR BİLGİSAYAR - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-g750jh-cv067h-g750jh-notebook-core-i7-240ghz-16-gb-756+256-173-4gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69055)
bu cihazı tercih etmen şuana kadar hiçbir müşterimden şikayet almadım 3d ekran ve gozluğu ile geliyor
ortalama 5600tl civarına satıyoruz 780m ekran kartı var 256 bit 1 haftadır test ediyorum ciddi başarılı cihaz
açıkcası bu tarz cihazlarda asus dışındaki markalara pek güvenemiyorum :D
ayırdığın bütçe çok düşük değil tavsiyem kampanya doneminde
VATAN COMPUTER - ASUS - G750JH NOTEBOOK CORE İ7 2.40GHZ-16 GB-756+256-17.3-4GB-W8 TASINABİLİR BİLGİSAYAR - Notebook (http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-g750jh-cv067h-g750jh-notebook-core-i7-240ghz-16-gb-756+256-173-4gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=69055)
bu cihazı tercih etmen şuana kadar hiçbir müşterimden şikayet almadım 3d ekran ve gozluğu ile geliyor
ortalama 5600tl civarına satıyoruz 780m ekran kartı var 256 bit 1 haftadır test ediyorum ciddi başarılı cihaz
açıkcası bu tarz cihazlarda asus dışındaki markalara pek güvenemiyorum :D
altıma imzamı goydum,sana puanım 100 panpa
Designer
05-11-2013, 22:04
Usta 5600tl diyosun 4liranın üstüne 1600lira :P o bizi aşar ya :)
Usta 5600tl diyosun 4liranın üstüne 1600lira :P o bizi aşar ya :)
770,780 li alırsan durum bu. 765li msilar var cıncık gibi işte ekran kartı biraz daha düşük kalıyor.
Designer
05-11-2013, 22:27
Benim alacağımdada 770 var 4300tl ye geliyor paylaştığınla alıcağımı karşılaştırdım bi 780 faktörü birde ssd faktörü var ekstra olarak..onları benimkine ekleyince 6200tl ye çıktı fiyatı..780 son nokta şimdilik 770m bize yeter ilerde kesmezse takarız bi 780 upgrade e açık zaten :) yanlız o makinada o kampanyalı fiyata iyiymiş cidden biraz daha bütçem olsa onu alırdım :)