PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğruluğu nedir ?

SOMEONESPECIAL
06-11-2013, 09:43
Dikkat!.. Bu araçlara trafik yasak

Pahalı akaryakıt nedeniyle, aracına LPG sistemi taktıranlara kötü haber geldi. Geçmişte muayenede ağırlık sorunu yaşamayan bazı araçlar, Ulaştırma Bakanlığı'nın mevzuat güncellemesi ile artık 'ağır kusurlu' sayılıyor ve trafiğe çıkma izni verilmiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı "Kusurlar tablosu"nu yeniden düzenledi.

Eski mevzuatta LPG sisteminin ağırlığı nedeniyle ortaya çıkan durum, "hafif kusur" kabul ediliyordu ve araç muayeneyi geçiyordu.

Yeni mevzuatta ise, fazla ağırlık "ağır kusur" kabul ediliyor ve trafiğe çıkma izni verilmiyor.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon LPG'li araç var.

Dikkat!.. Bu araçlara trafik yasak | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/dikkat--bu-araclara-trafik-yasak/581702/1/gundem)

İyice bokunu çıkarttılar artık !!!

emp:)
06-11-2013, 09:47
Getz'lerde böyle bir durum vardı zaten. Yolcu ortalama kg* yolcu sayısı+lpg sisteminin ağırlığı aracın fabrika verilerindeki maksimum yüklü ağırlığı geçmemesi gerekiyordu falan..Arabayı kim tartacak bunun için? Sırf laf olsun diye yapılmış bir haber.

Nightfish
06-11-2013, 09:47
Stepneyi söküp yerine lastik tamir kiti koyunca ağırlık mevzusu çözülmez mi acaba ?

SGTI
06-11-2013, 09:48
10 kuruş 10 kuruş arttırmakla kim uğraşıcak demişler direk çözüme gitmişler kısaca

altugkocer
06-11-2013, 09:48
Bu ne demek oluyor şimdi ?

Ağırlık derken ne kadar bir ağırlık ?

Bazı araçlar derken hangi araçlar ?

O zaman muayeneye ağırlığı dengelemek için daha mı hafif gitmek lazım ?

Bu saçmalık ya

Met
06-11-2013, 09:55
Lpg den yeterli kar elde edemiyoruz, benzin yada dizele geçsinler de paramıza para katalım diyor kısaca.

Mivec_4G63
06-11-2013, 09:56
Brc montaj yapmadan önce bu ağırlık mevzusunu kontrol edip yapmıştı. Demekki bildikleri varmış..

SOMEONESPECIAL
06-11-2013, 10:00
Getz'lerde böyle bir durum vardı zaten. Yolcu ortalama kg* yolcu sayısı+lpg sisteminin ağırlığı aracın fabrika verilerindeki maksimum yüklü ağırlığı geçmemesi gerekiyordu falan..Arabayı kim tartacak bunun için? Sırf laf olsun diye yapılmış bir haber.

İyi güzel söylüyorsun da... Getzler son duruma göre muayeneden geçemeyecek
ağır kusurlu olup. Peki Getz sahipleri muayenesiz mi gezecekler, LPG yi mi söktürecekler ?

Emre Ekrem
06-11-2013, 10:01
Saçma sapan işler bunlar, sineğin kanadından yağ meselesi.

free-hifi
06-11-2013, 10:06
3-4 kere okudum haberin mantığını çözemedim basit özet geçecek birisi var mı?

emp:)
06-11-2013, 10:11
İyi güzel söylüyorsun da... Getzler son duruma göre muayeneden geçemeyecek
ağır kusurlu olup. Peki Getz sahipleri muayenesiz mi gezecekler, LPG yi mi söktürecekler ?

Dikkatsiz bir muayene görevlisi sayesinde geçecekler veya kaldıklarında lpg'yi söktürmeleri gerekicek.

Uygulanması ''bence'' imkansız çünkü ruhsatların bir çoğu atmasyon şekilde doldurulmuş durumda. Aynı araba aynı model birisine 1000kg yazmışlar diğerine 1100kg bunu sık şekilde görüyoruz.

Uygulanacaksa Tüv'ün boş ve dolu değerler için araç üreticilerinden bilgi alması gerekir.Hatta LPG li araçları tartması gerektiğini düşünüyorum. Her kitin ve tankın ağırlığı bir değil.

Şuan lpg sisteminin ağırlığını ortalama 65kg den hesaplıyor olmaları lazım..

dragon07
tr deki benzin rezervleri full dolu vede benzin satısı durmus gibi bişey.dolayısıyla baktılar öpemiyorlar onada çözüm bulundu :D

Berkan
su mevzuyu aydınlatcak biri yokmu havada kalmıs baya bide bir lpg kiti kaç kilo :)

edit :65miş

Cimmeria
06-11-2013, 10:12
Dikkat!.. Bu araçlara trafik yasak

Pahalı akaryakıt nedeniyle, aracına LPG sistemi taktıranlara kötü haber geldi. Geçmişte muayenede ağırlık sorunu yaşamayan bazı araçlar, Ulaştırma Bakanlığı'nın mevzuat güncellemesi ile artık 'ağır kusurlu' sayılıyor ve trafiğe çıkma izni verilmiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı "Kusurlar tablosu"nu yeniden düzenledi.

Eski mevzuatta LPG sisteminin ağırlığı nedeniyle ortaya çıkan durum, "hafif kusur" kabul ediliyordu ve araç muayeneyi geçiyordu.

Yeni mevzuatta ise, fazla ağırlık "ağır kusur" kabul ediliyor ve trafiğe çıkma izni verilmiyor.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon LPG'li araç var.

Dikkat!.. Bu araçlara trafik yasak | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/dikkat--bu-araclara-trafik-yasak/581702/1/gundem)

İyice bokunu çıkarttılar artık !!!

Abi teorik olarak bakınca mantıklı aslında, sonuçta araçların güvenli olarak taşıyabilecekleri bir yük kapasitesi var, sonradan takılan bir şey ile o ağırlık kapasitesi aşılırsa trafikte tehlikeli bir durum yaratılmış oluyor.

Ha teoride mantıklı ama her şeyde olduğu gibi pratikte uygulamaya geçince bir çok saçmalık olacaktır kesin bizde...

Burak E.
06-11-2013, 10:33
ozaman kilolar yüksek gösterilicek boş ağırlık benim toledo normalde 1200 kg olması gerekirken ruh satta 1550 kilo yazıyor bu şkeilde ozaman sıkıntısız geçicek muayeneden.

free-hifi
06-11-2013, 10:40
mod lar konu başlığını düzeltebilir mi birazdan yeni yeni konular açılacak.

EM-RE
06-11-2013, 10:41
Bence şu şekilde olucak ruhsat yenilemenin karı güzel ya diyeceklerki bu arabanın kg bilgileri yanlış git yeni ruhsat çıkart.Nasıl bugüne kadar koltuk sayısına yada okuyamadıkları şasi no )(0 mı o mu) yerine ruhsat çıkarttırıyorlardı şimdide yeni ruhsat çıkartırıcaklar.Zannetmiyorum ki bu araba lpg ile gezemez muhabbeti yapsınlar,dünya lpg yi kabullendi.Yada bu çevre olayından vergi muhabbeti dönüyordu lpg li araçların salınımı daha az bunun hesabını kitabını yaptılar lpg liler az vergi ödicek yemedi bu dediler.Bir yerden para kaldırıcaklarda nereden onu bulamadım.

emrekuzdere
06-11-2013, 10:50
En mantıklı olası senaryoda bu

Ahmetfikri
06-11-2013, 10:51
Bi ülkeyi yönetenler niye vatandaşın çıkarı için çalışmaz

aslan
06-11-2013, 10:51
Eğer haber doğruysa sonumuz hiç hayra alamet değil
Allah sonumuzu hayrelesin aminn

SOMEONESPECIAL
06-11-2013, 10:54
Eğer haber doğruysa sonumuz hiç hayra alamet değil
Allah sonumuzu hayrelesin aminn

arkadaşlar sizinle bi sorunumu paylaşmak istiyorum.akıl akıldan üstündür. muayenem bitmek üzere sızdırmazlık için projeyle gittim.ruhsatta boş ağırlık 1610 yazıyor.arabada 31 litre gaz deposu var. gazla birlikte araç 1665 kg ağırlığında oluyormuş.arabanın kendi ağırlığı ile azami yüklü ağırlığı arasında en az 300 kg olması gerekiyormuş arabada ön kabut sol tarafındaki etikette azami yüklü ağırlık 1930 kg yazıyor.yani kurtarmıyor. ruhsatta ise azami yüklü ağırlık 1815 kg yazıyor.bana en fazla 20 lt lik ve daha azı depo takabilirsin dediler. 20 lt. simit tank yokmuş saten gazcıda. bide ne işe yarayacak o tank. şimdi bi ihtimal olursa diye honda efe den aracın teknik bilgilerini istedim. bi işe yarayacakmı bilmiyorum biz bu arabalara gaz taktıramayacakmıyız ne saçma sapan işler anlamadım sizinde başınıza gelmez umarım paylaşmak istedim

Başka bir forumdan alıntı yaptım... Sızdırmazlıktan geçmiyormuş. Dolayısıyla muayeneye giremiyorsun.

ersandeniz
06-11-2013, 10:54
ben resmi evrağa ulaşamadım
sadece Şişman LPG tanklar muayeneden geçemiyor - ZAMAN (http://www.zaman.com.tr/ekonomi_sisman-lpg-tanklar-muayeneden-gecemiyor_2162455.html) bu haberde ayrıntı var ama, ne ulaştırma bakanlığının ne de tüvtürkün sitesinde bulamadım

edit: eğer sızdırmazlıkta sorun çıkıyorsa, mevcut lpgli araçları etkilemeyecek demektir, bana biraz da milleti lpgden soğutmak için pompalanan bir habermiş gibi geldi..

GRKN
06-11-2013, 10:56
tüv istasyonlarındakı kontrol elemanların kulandıgı bılgıdayarlarda bunun la ılgılı emnıyetle entegre calısan bı sıstem var yani marka model gırıldıgınde standart degerlerı veren bir sistem yakın zamanda tıcarı aracımda benzer bı soru n yasadım sıstemdekı olması gereken kg dan yaklasık 25 kg fazla idi ama bu kılo ıle yaklasık 6 yıldır muayeneden gecıordu bu arac bu yenı baslayan bı uygulamaymıs yenıden proje cızdrmem gerektıgınden falan bahsetmıslerdı ama bır sekılde cozduk .....

SOMEONESPECIAL
06-11-2013, 10:59
ben resmi evrağa ulaşamadım
sadece Şişman LPG tanklar muayeneden geçemiyor - ZAMAN (http://www.zaman.com.tr/ekonomi_sisman-lpg-tanklar-muayeneden-gecemiyor_2162455.html) bu haberde ayrıntı var ama, ne ulaştırma bakanlığının ne de tüvtürkün sitesinde bulamadım

edit: eğer sızdırmazlıkta sorun çıkıyorsa, mevcut lpgli araçları etkilemeyecek demektir, bana biraz da milleti lpgden soğutmak için pompalanan bir habermiş gibi geldi..

Anlaşıldı. Muayeneye girerken nasıl Amerikan parkları iptal ediyorsak;
küçük tank takıp öyle gireceğiz sonra da eski tankla yola devam.

Öyle başa böyle tarak :)

yavuz364
06-11-2013, 11:00
Şahsi araçlarda 5 kişi görünen aracı 4 kişi olarak değiştirirseniz 1 kişi ağırlığından dolayı sorunu ortadan kaldırabiliyorsunuz..

Birde bu sorun aslında Tüv le ilgili birşey değil. onlar yapılması gerekeni yapıyorlar..

Sorun araç firmalarının nedendir bilmiyorum . belki vergi ile ilgili bir sorunu vardır. Ucuz araç getirebilmek için ruhsata azami yük sınırını ucu ucuna yazmasından doğuyor.. Mesela 5 kişi + bagaj olunca bile azami sınırın üstüne çıkmış oluyorsunuz..
Kaliteli markalarda flan (veya pahalı diyim) bu sorunu görmedim ben

Burak
06-11-2013, 12:50
Bi bu kalmıştı.

HondatugraL
06-11-2013, 13:20
Benzın fıyatları 5 tl benzınlı araca burdan kıtledıler
Dizel desek emisyondan ayvayı yiyor, onada burdan kitlediler
Geriye bitek lpg kaldı buna yapacak bişey yok fıyatta artıramıyorlar " ağırlık ağır kusurdur " diyelım takamasınlar dizelden ve benzınden kıtleyelım demişler.

Oy veren eller dert görmesin.

Cankat
06-11-2013, 14:21
Şu an bu konuyla başım dertte.1 ay önce aracıma lpg taktırmaya gittiğimde mühendis teknik olarak bu araca takamayız dedi.Aracın muayeneden geçmesi için kuru ağırlığıyla max ağırlığı arasında minimum 300 kg fark olması gerekiyor.Lpg taktırdığınızdaysa 65 kg daha ekleniyor kuru ağırlığa.Bu arada aracım gümrük girişli e30 316 coupe.Normalde kuru ağırlığı 1000 kg civarı max 1450.Fakat araç gümrükten girerken kuru ağırlığı 1200 kg yazmışlar.Karayolları kantarına çıkayım ölçün dedim olmadı.Borusandan onaylı belge istedim aracın teknik verileriyle ilgili, aracınız bizim ithalatımız olmadığı için teknik verilerine ulaşamıyoruz dediler.İki seçenek kalıyor.Ya makine mühendisine proje çizdirip aracın ağırlığını düşürteceksiniz (5 kişilikten 4 kişiliğe inincede oluyor sanırım).Bu seçenek 600 ila 800 tl civarıydı sorduğumda.Yada üreticiden veya ithalatçıdan onaylı belge alıp emniyette kuru ağırlıkla ruhsatı değiştireceksiniz.En son BMW AG ye mail attık.Adamlar anında döndü.50 euro karşılığında onaylı belge yollayacaklarını söylediler.Belgeleleri bekliyoruz.Bir gelişme olursa paylaşırım buradan..:o

Edit:lpg siz şansımı deneyim dedim.Arada 250 kg olduğundan 200 tl'm yandı..

snan1910
06-11-2013, 14:27
Otomatik getz ler ve otomatik yarislerin bazılarında var bu sorun ve yeni değil, bayadır uygulamada olan birşey

VWci
06-11-2013, 15:27
suzuki jimny lerde de vardi boyle bir sikinti.

Chn53
06-11-2013, 15:33
bu olay oncedende vardı noldu değerlermi düştü anlamadım.

bi haber yapıyolar hiçbişeyi yazmıyolar nasıl haber bu

m. ali öz
06-11-2013, 15:41
Bu ülkede nefes aldıkça otomobil tutkusunu sanal alemde yaşamaya karar verdim.
Benzin, vergi derken Lpg ye de engel olurlarsa ilgi alanımı değiştirmem gerekecek :)

Falmor
06-11-2013, 15:49
Benim ruhsatımda azami yüklü ağırlığı yazmıyor.

wrcsinan
06-11-2013, 16:12
bizde arabayı hafifletiriz. karbon kaput, kapı :D

edemirbas
06-11-2013, 16:52
İşyerlerine at arabasıyla gideriz 10 sene içinde, nasıl olsa arpa daha ucuz, vergiside yok

_yekta_
06-11-2013, 21:18
ne ülke be .........

darkmoon
06-11-2013, 21:24
uzun zamandır bakan açıklama yapıyordu eski ve yeni eski farketmeksizin bütün dizel araçlara ek vergi getiricez diye.. o zaman biraz mevzuyu çakmışdım eski araçların %90 ı nerdeyse Lpg li.. dizel ler zaten dizelle çalışıyor..

Dedim içimden bunlar yakında sırf benzin satabilmek için yeni lpg'li araçlarada bir yaptırım bir yol getirirler diye.. maksat benzin satılsın..
iyi güzel hoşda 5 tl ye kim aracını yürütebilir el vicdan .. yazık çok yazık..

chatlaxs
06-11-2013, 21:34
muayene sırasında araç nerde ölçülüyor ? hiç dikkat etmedim :beuj:

darkmoon
06-11-2013, 21:35
muayene sırasında araç nerde ölçülüyor ? hiç dikkat etmedim :beuj:

aracın ölçülmesine gerek yok ruhsatta ne yazdığınında bir önemi yok..

Her aracın zaten sistemde resmi teknik verileri vardır kayıtı kuyutu vardır orda çıkar..

drago
06-11-2013, 21:38
söktürmeye bahane arıyorum zaten de, söktürmesi için de proje falan yapılması ıvırı kıvırı çok diyorlar

yoksa 2. kere düşünmeyeceğim bile

Burak-Akın
06-11-2013, 21:46
insanımızdan nasıl daha fazla para alabiliriz diye düşünmüşler akıllarına bu saçma uygulama gelmiş

KOSEREN
06-11-2013, 21:50
Rezilliğe bak sineği bile geçti yağ çıkarma mevzusu.

darkmoon
06-11-2013, 21:54
en güzeli motorsikletide geçdim normal bisiklet.. gerçi bu seferde bisiklet sürenlerin sayısında patlama olursa pedal çevirme vergisi alırlar diye korkuyorum..

HondatugraL
07-11-2013, 03:50
bizde arabayı hafifletiriz. karbon kaput, kapı :D

Aracın orjınalliğini bozduğu için ceza yazarlar. " bu ne siyah renk ruhsatta sadece beyaz yazıyor " der sivri zekalılar :rolleyes:

997TT
07-11-2013, 06:27
Fazla agirlik yol tutus ve frenaji bozar. Buda guvenligi tehlikeye atar.
Kit taktirip agirlikartiyor. Bu araca 3-4 kisi birde bagaj konuyor. Uygulama dogru...
Ozellikle Accent lere bakin,taksilerin arkasi asagida ve bindiginizde besik gibi. Kit takilicak aracin ozellikle arka aksdaki parcalari degismeli/guclenmeli(amortisor-yay-salincak vs)
Lpg ci olarak uygulamayi dogru buluyorum. Guvenlikten tasarruf olmaz...

free-hifi
07-11-2013, 09:50
ne yapacağız şimdi bu konu açıklığa nasıl kavuşacak ?

Kadyr
17-11-2013, 20:55
ne yapacağız şimdi bu konu açıklığa nasıl kavuşacak ?

bende merak edıyorum ocak ayını beklıcez sanırım

Octane
17-11-2013, 21:14
şu haberden sonra genellikle tüplü sıradan aile otomobillerine(accent era linea sümbül fluence megane 2 focus astra v.b.) fiber/carbon fiber parça üreten adam köşeyi döner, mevzu ağırlıksa :)

Ome_RS
17-11-2013, 21:34
çok sacma
ben aracımı genellikle tek veya max 3 kişi kullanıyorum lpg sistemının agırlık farkı nerde
o zaman arac agırlıgı değişiyor diye bagaja yuk de atmayalım yada arka koltuga tek biriside oturmasın
hatta buyuk patronların arka sagda yolculuk etmesi yasaklansın
bazı aracların boş donanımları ile full donanımları arasında 100kg kadar fark oluyor donanıma göre yürüyende parca farkı varmı hiç sanmıyorum