PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : WI-FI Baglanti sorunu

VWci
07-11-2013, 07:37
Yurtdisinda oldugum icin tahminimi gore 3g-4g sebeke uzerinden eve wi-fi router ile internet aldim. Neyse yeni bir de notebook bilgisayar aldim. Problem burada basladi ya da hep vardi ben de bilgisayar olmadigi icin onceden tespit edememistim.

Durumu kisaca ozetledikten sonra sorunum su:

Bilgisayarimin wi-fi olarak surekli bagli kalmamasi. Yani 5 dakika da ya da 80mb bir veri indirmesinden sonra kopuyor. Birde bire LIMITED CONNECTIVITY donusuyor. Router bilgisayarim bir metre yaninda. Sinyal sorunum yok yani.

Sorunu nasil cozebilirim?

VWci
07-11-2013, 11:22
Surekli WI-FI si kesilen yok mu arkadaslar. Eminim ki ufak bir ayari var bu zimirbitinin ama bulamiyorum...

SerkanYazgan.
07-11-2013, 11:31
Sorun servis sağlayıcınızda ya da modemde. Google da türkçe sayfaları araştırın, çünkü modem modellerine göre sorunlar çıkıyor, basit çözümleri olur genelde. DNS ayarlarını otomatik yapmakla başlayabilirsin, virüste girmiş olabilir, tarattırmanızda fayda var.

VWci
07-11-2013, 12:24
hocam makina 2 gunluk virus olacagini sanmiyorum ayrica zaten norton yuklu taratttim bir sey cikmadi. internette arastirdim windows 8 icin olani degil ama 7 icin olanini buldum on da cocugun yapti ayar ben de yok.

Su an icin etherneti kablosunu modeme taktim oyle kullaniyorum uzun bir ethernet kablosu alayim bari...

SerkanYazgan.
07-11-2013, 15:22
Modemin yerini değiştirin. sinyal bozacak birşey var mı yanında ?

Mr.K
07-11-2013, 15:23
modem bozuk : )

Gunes G.
07-11-2013, 15:30
Ethernet kablosuyla baglandiginda kopma olmadigini anliyorum dogru mu?

O zaman cep telefonundan baglan router'a sonra kontrol et kopuyor mu kopmuyor mu diye.

Kopmazsa ayri koparsa ayri konusacagim.

ProdriveSTI
07-11-2013, 15:38
Modemin guncellemesi varsa mutlaka yapin.Daha sonra tarayicidan modem arayuzune girip,kablosuz ag ayarlarindan 802b/g ve CH11 secenegini yapip modeme yeniden baslatin.Umarim sorun cozulur.

VWci
07-11-2013, 16:05
Ethernet kablosuyla baglandiginda kopma olmadigini anliyorum dogru mu?

O zaman cep telefonundan baglan router'a sonra kontrol et kopuyor mu kopmuyor mu diye.

Kopmazsa ayri koparsa ayri konusacagim.

Aynen hocam, ethernet ile kopma yok. cep telefonu ile baglandigimda ise bazen wi-fi search cikiyor ama bilgisayardak gibi 5 dakikada bir kopma olmuyor. Biraz once skype ile gorusme yaptim baska sitelere girdim kopmadi.

Ben iki turlu cozumu de duymak isterim.

Modemin guncellemesi varsa mutlaka yapin.Daha sonra tarayicidan modem arayuzune girip,kablosuz ag ayarlarindan 802b/g ve CH11 secenegini yapip modeme yeniden baslatin.Umarim sorun cozulur.

Bu cozumu aksam deneyim. Modemdeki menulerde bu secenekler var. Ben de random da. Tesekkur ederim.

Gunes G.
07-11-2013, 17:13
1- Telefonun android ise wifi analyzer diye sahane bir program var onu cek
2- cep telini router'a bagla ve programi calistir
program sana tum cevredeki wireless aglarin SSID'lerini ve hangi kanaldan yayin yaptiklarini ve db cinsinden yayin gucunu gosterecek.
Buradaki amac az yogunluk olan kanallari gorebilmek. Genellikle modemler 11 ve 6. kanallara default ayarli geldigi icin bu kanallarda bir yogunluk goreceksin, bu normal ki kacinman gereken kanallar bunlar zaten.

Programdan bak hangi kanallar az yogunsa o kanali aklinda tut.

Sonra modeminin arayuzune gir, kablosuz ayarlarina git. Burada modeminin mod'unu 802.11 b/g yap, kanalini demin aklinda tuttugun rakam yap, guc %100, hiz'da otomatik olsun. Kaydet ve modemini yeniden baslat.

Modem yeniden baslarken laptopunun control paneline git, device manager'dan (aygit yoneticisi) kullandigin wireless adapter'i bul, ayarlarina gir, biraz kurcalayinca b/g/n gibi seceneklerin oldugunu goreceksin ayarlarin birinde, onu b/g yap. n'de bu tarz sikintilar cikabiliyor.

Bunlari yaptiktan sonra restart at tekrar baglan wireless ile aga laptoptan, deneme yap. Sikinti var mi yok mu diye, varsa gel gene soyle baska biseyler dusunuruz :)

VWci
07-11-2013, 17:56
telefonum android degil symbian ama benzer program pc de bulurum dediklerini simdi uygulayacagim... tesekkur ederim.

corrado
07-11-2013, 18:12
yaban ellerde bu dertlerle uğraşmakta zor oluyordur. :) geçici bir süre mi ? temelli mi. nerelerdesin ÇAPAN oğli :)

VWci
08-11-2013, 10:51
Valla beyler hepsini denemdim olmadi. Atif hocam gecici olarak Urdun'deyim.

Gunes G.
08-11-2013, 11:03
Soylediklerimin hepsini yapabildin mi? Detaylari alalim o zaman.

Hangi kanala aldin modemi?
Network kartinin modeli ve marka ne?
modemin modeli ve markasi ne?

VWci
08-11-2013, 11:10
Modeli oncelikle 1 sonra da 2. kanala aldim cunku en boslari onlardi.
Network kartinin modeli Intel® Centrino® Advanced-N 6235
Modemde kore mali seowon intech swc-300c

Bir de download ederken oluyor kopma diger turlu sadece surf yaparken kopma ya olmuyor da cok daha uzun araliklar ile oluyor. Sanki makina downloadu wi-fi uzerinden yaptirmak istemiyor. Bir yerler mi ne isiniyor onu korumak istiyor gibi geldi bana.

Gunes G.
08-11-2013, 11:15
Modeli oncelikle 1 sonra da 2. kanala aldim cunku en boslari onlardi.
Network kartinin modeli Intel® Centrino® Advanced-N 6235
Modemde kore mali seowon intech swc-300c

Bir de download ederken oluyor kopma diger turlu sadece surf yaparken kopma ya olmuyor da cok daha uzun araliklar ile oluyor. Sanki makina downloadu wi-fi uzerinden yaptirmak istemiyor. Bir yerler mi ne isiniyor onu korumak istiyor gibi geldi bana.

Ama bu kopma ethernet kablosunda asla olmuyor degil mi?

VWci
08-11-2013, 11:29
Ama bu kopma ethernet kablosunda asla olmuyor degil mi?

evet ethernette olmuyor..

Gunes G.
08-11-2013, 11:58
O zaman ince hareketler yapmaya baslayalim, wireless'in sifreleme modunu TKIP olarak degistir, tekrar dene.

Windowstan degistireceksin bunu, modemin arayuzunde arama bosuna :)

VWci
08-11-2013, 15:07
Selam, surekli TKIP'de idi. Modemin ara yuzunde de TKIP secili. Ne zaman AES yapsam. Zaten baglanamiyorum.

Yaklasik 30 dakikadir. kopmadan kullaniyorum. Tek farkim utorrent ten download yapmiyorum.

VWci
08-11-2013, 15:29
Samsung'un wireless lan adapter guncellemesi varmis onu indiriyorum simdi bakalim herhangi bir sey degisekcek mi?

VWci
08-11-2013, 19:12
Sorun cozuldu gibi. Uzun zamandir kopmuyor. 500mb'a yakin download da yaptim. Kopmadi. Samsung guncellemesi bunun icinmis demekki.

Yardimci olmaya calisan butun arkadaslara cok tesekkur ederim.

Gunes G.
11-11-2013, 12:51
Eh insan bi kontrol eder update'ler tam mi diye :)

VWci
11-11-2013, 15:40
Eh insan bi kontrol eder update'ler tam mi diye :)

:) Bilgisayari yeni aldim daha gecen gun kendi kendine ortaya cikti. O zaman guncelledim. Bir sorun yok.

Dostum seni de yordum kusura bakma...:icon_tup: