Orijinalini görmek için tıklayınız : e 46 3.18 vs focus 1.6 tdci dp yazılım?
Merhabalar; orıon kardesımle bu aksam bulusucaz kendı aramızda denicez ama kardesımle ben cok merak ettık aksamı bekleyemedik konu acıyım dedım :) bende focus 1.6 tdci dp ve yazılım var orıon kardesımdede stock e 46 3.18 143 hp var 2 de 40 da basıcaz vıdeo çekersek burayada yükleriz sızce sonuç ne olur?tahmınlerınızı bekliyoruz :)
turbogsi
07-11-2013, 15:44
dün akşam şans eseri ışıklarda yeni 3 serisi ile kalkdım muhtemelen 3.16 felandır rahat geçdi aracım yazılımlı 90 lık focus muhtemelen senide geçerler :)
flexamin
07-11-2013, 15:48
e46 güzel gidiyor. video çekin bari izleyelim bakalım bizde. 2 de 40 da basmak e46 için biraz adeletsiz olur.
ya o 1. vites de bassın ya da bir senin devrinde birde onunkinde basın.
bu şekilde basarsanız farkı falan net anlayamazsınız.
bılıosunuzkı dızelın ustu yok :) gıdebıldıgı devır altlar bakalım denıcez vıdeo çekmeye calısıcaz :)
2de 40 bmw yi öldürecektr zaten. focus 109 luksa geçer.
flexamin
07-11-2013, 15:52
o zaman dediğim gib o 1. vites 40 sen 2.vites 40 olur. en sağlıklı bu şekilde olur.
focus 109 luk ewet gorucez bakalım...
o zaman dediğim gib o 1. vites 40 sen 2.vites 40 olur. en sağlıklı bu şekilde olur.
Aynen abi 1 40 da bascam :).benim 1 de 55 60 görüyo. 2 De basmam abes olur :)
focusun geçmesi lazım biraz :)
samet_61
07-11-2013, 16:28
focusta hard yazılım varsa duman spec downpipeta varsa bıhıza kadar onde gıder e46lar hantal araclar
Onur Fatih
07-11-2013, 16:39
Arabasini sokerse seni gecer ama sokmzse sen gecersin diye dusunuyorum bir de kimin devrinde basacaksiniz 2-60 falan basma sakin :)
e46 otomatik sanzumansa focus yurur gider, ancak 150-160 tan sonra e46 gelir gecer diye dusunuyorum.
Focus kullandigim icin boyle bir yorum yaptim cunku 160 tan sonra ki tirmanis cok cok yavas oluyor, dolayisiyla e46 hem hacimden hem motor gucunden + ya gececektir.
Dp+ yazilim var diyorsunuz.. Bilmiyorum, birsey kestirmek zor.
Lutfen video cekin cok merak ettim :) Kazasiz belasiz denemeler.
2 60 basma gıbı bı ımkanım yok zaten :D arkadaş 1 40 da ben 2 40 da basıcaz
e46 otomatik sanzumansa focus yurur gider, ancak 150-160 tan sonra e46 gelir gecer diye dusunuyorum.
Focus kullandigim icin boyle bir yorum yaptim cunku 160 tan sonra ki tirmanis cok cok yavas oluyor, dolayisiyla e46 hem hacimden hem motor gucunden + ya gececektir.
Dp+ yazilim var diyorsunuz.. Bilmiyorum, birsey kestirmek zor.
Lutfen video cekin cok merak ettim :) Kazasiz belasiz denemeler.
teşekkürler vıdeo cekıcez ıns :)
Arabasini sokerse seni gecer ama sokmzse sen gecersin diye dusunuyorum bir de kimin devrinde basacaksiniz 2-60 falan basma sakin :)
sökme fln yok adaletli basıcaz :)
2 de 40 da her turlu focusun gecmesi lazim bence
guwen_ar
07-11-2013, 16:59
180 e kadar e46 nin gecicegini dusunmuorm.focus o suratlere kadar 2-3 boy gecicektir.
2 de 40 da her turlu focusun gecmesi lazim bence
Bmw de 1 40 da bascaz
bı düzeltme yapalım o zaman BMW 1 40 basıcak ben 2 40 basıcam...
Bmw manuelse ve 1 de basacaksa, focus gitse gitse 1 boy 1.5 boy onde gider 150-160 a kadar.
bmw nın 1 i 55-58 civarı bıtıyordu hemen 2 ye atacagı ıcın zaman kayıbından oturu focus one cıkabılır.uzuna gidilirse yakalar gibi
bı düzeltme yapalım o zaman BMW 1 40 basıcak ben 2 40 basıcam...
Ankara da olsam stok stok bende katilirdim araniza :)
Ankara ya geldigim zaman seninle bir deneme yapmak isterim.
Ankara da olsam stok stok bende katilirdim araniza :)
Ankara ya geldigim zaman seninle bir deneme yapmak isterim.
deneriz gelırsenız haberım olsun :)
samet_61
07-11-2013, 17:22
1den basan avabntajlı olur aynı vıtes aynı hızda basılmalı
Roll bence adaletsiz olur 0'dan kalkın.Focus şaşırtıcı şekilde fark atarsada şaşırmam.Deneyin görelim:D
onn_dear
07-11-2013, 17:43
Yazilimli focus 1 - 1.5 boy önde olur belli bir hiza kadar sonra bemewe gelir gecer
flexamin
07-11-2013, 17:55
1den basan avabntajlı olur aynı vıtes aynı hızda basılmalı
dizel ile bmw 2. vites 40 km basınca ne olur zannediyorsun ? 2.vites 40 km hız 2000 devir olur yaklaşık bmw de. 1.vites basılmalı. neyin avantajından bahsediyorsun sen?
2.vites 40 da basılırsa dizel bayağı bayağı avantajlı tork bandından dolayı
2 40 basarsak tutunma şansı yok ben alır gıderım basımı :) pıstonlu yazılımlı 206 rc le alttan bastıgımda 3.vıtes sonuna kadar 3 boy ondeydım 4 e atınca gelıp gecıyo ama bırakında gecsın o kadar 2000 cc 200 hp araba :D
rebeloghy
07-11-2013, 19:28
Tahminim focus 140-150 hp ayarında güçler yakın , focusta cok daha yuksek tork , güç kaybı daha az önden çekerde.. (bmw var bmw var demeden olmaz :) ) Focus öne çıkar 5. vitese kadar e46 zor gelir diye düşünüyorum
samet_61
07-11-2013, 19:51
dizel ile bmw 2. vites 40 km basınca ne olur zannediyorsun ? 2.vites 40 km hız 2000 devir olur yaklaşık bmw de. 1.vites basılmalı. neyin avantajından bahsediyorsun sen?
2.vites 40 da basılırsa dizel bayağı bayağı avantajlı tork bandından dolayı
ıkısıde 2de 40da basarsa dızel avantajlı olur 1de bmw basarda 2de focus basarsa bmw avantajlı olur dıyoruz ortak bende palıo var karsı taraf kacta basalım derse basarım dızelmıs atmoymus farketmez bı dızel devrıdne basılır bır benzınlı devrınde deneme boyle olur
arkadaslar zaten bu aksam basamıcaz havalardan dolayı nolur nolmaz rıske atmayalım dedım yarın aksam bı aksılık olmaz ıse basıcaz sonucu buraya yazarım :)
samet_61
07-11-2013, 20:01
e46 uzudna her türlü alır....
120 den sonra e46 inceden ayrılır gibi gibi..
omer_yildir
07-11-2013, 20:09
Bmw saglikliysa 3 un baslarnda arkaya atmasi lazim.
Glf&ASER
07-11-2013, 20:41
Bahsi geçen bmw ile ben denedim;oldukça iyi giden bir araç Yusuf da arcını limitlerinde kullanabliliyor.Focusun durumunu bilemiyorum 140/150hp bandında ise bmw rahat alır..
rahat alır derken denıcegım bmw 450 hp mi?
Glf&ASER
07-11-2013, 21:02
rahat alır derken denıcegım bmw 450 hp mi?
Ferhat sanırım senin araban benim yazdığım hp'lerden oldukça fazla;pardon kardeş lafımı geri aldım..o zaman boşuna buraya konu açma hatta hiç deneme sen kesin alırsın mazota yazık...
5'e kadar Focusun önde olması lazım top speed'e doğru BMW geçebilir.
Ferhat sanırım senin araban benim yazdığım hp'lerden oldukça fazla;pardon kardeş lafımı geri aldım..o zaman boşuna buraya konu açma hatta hiç deneme sen kesin alırsın mazota yazık...
ben bmw alır yada ben alırım demedım zaten ıkısıde hemen hemen aynı guclerde ama arada hacım farkı var ve segmentlerımız zaten farklı bırı dızel bırı devır cevırebılıyo...rahat alması ıcın benı 10 boy gecmesı lazım oyle bı konusuosunuzkı sankı bırı 150 hp dıgerı 400 hp bu lafınıza gore soledım neyse...
Glf&ASER
07-11-2013, 21:58
ben bmw alır yada ben alırım demedım zaten ıkısıde hemen hemen aynı guclerde ama arada hacım farkı var ve segmentlerımız zaten farklı bırı dızel bırı devır cevırebılıyo...rahat alması ıcın benı 10 boy gecmesı lazım oyle bı konusuosunuzkı sankı bırı 150 hp dıgerı 400 hp bu lafınıza gore soledım neyse...
seni 10 boy gecebilmesi için 400hp mi olması lazım..
bektas_talay
07-11-2013, 22:26
focusun torkunu hesaba katmıyorsunuz :)
Yazilimli golf 6 tdi ile cok denedim hem manueliyle hem dsg siyle ikisinede 3 4 boy actim 210 220 lere kadar.
bektas_talay
07-11-2013, 23:19
Yazilimli golf 6 tdi ile cok denedim hem manueliyle hem dsg siyle ikisinede 3 4 boy actim 210 220 lere kadar.
0-100 senin 9.9 saniye , ne zaman deniyorsunuz ?
merak içindeyim kağıt üzerinde focusun alması gerekli
burda bir vs var 180 insignia ve focus remap dp
http://www.youtube.com/watch?v=7-U3lqMc9uA
UOTE=bektas_talay;7138915]0-100 senin 9.9 saniye , ne zaman deniyorsunuz ?
merak içindeyim kağıt üzerinde focusun alması gerekli[/QUOTE]
Kardeşim teknik veriyi bile yanlış yazmissin.arqc e 46 2006 model 318ci.
143 hp 2.0 manuel 0 - 100 9.3 saniye
Arkadaş denemekten vazgeçti ben 1 40 da basiyorum diye
0-100 senin 9.9 saniye , ne zaman deniyorsunuz ?
burda bir vs var 180 insignia ve focus remap dp
Focus Sport vs insignia 180ps fordclubtr - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7-U3lqMc9uA)
vıtes devır konusunda anlasamadık arkadasla ben 2. vıtes 40 da basalım dedım o ben 1 de basarım dedı bende benım arabamın dızel ve ustlerının zaten olmadıgını ve hıcbır yarıs seklınde degısık vıteslerde basma dıye bısıyın olmadıgını varsayarak en ıyısı basmayalım dedım gerek yok basmaya anlasamıyoruz cunku...
tekrar soluyorum 2. vıtes 40 da vıteslerde aynı olmak sartı ıle her zaman zevkle basarım ama ben 1 de basarım dıye bı dunya yok...ole bı yarıs seklıde yok zaten...
benim araç otomatik 3.18, şanzıman oranları aynı-benzer ise 2. vites 40da basması çok adaletsizlik olur, zira bmw kendini toplayana kadar focus yürür gider,bmw nin upuzun bir şanzımanı var.
dizel benzin denemelerinde malesef bu var, dizel bir üst vites olmazsa olmuyor, bmw 2. vites 70, dizel 3. vites 70 biraz daha denk gibi, birbirinize küsmenize gerek yok :)
benim araç otomatik 3.18, şanzıman oranları aynı-benzer ise 2. vites 40da basması çok adaletsizlik olur, zira bmw kendini toplayana kadar focus yürür gider,bmw nin upuzun bir şanzımanı var.
dizel benzin denemelerinde malesef bu var, dizel bir üst vites olmazsa olmuyor, bmw 2. vites 70, dizel 3. vites 70 biraz daha denk gibi, birbirinize küsmenize gerek yok :)
yok kusmedık zaten :)sadece devırde anlasamadık o yuzden basmaya gerek duymadım 2 gundur konusuyoruzda bırıbırımızı kırmanın anlamı yok devırler tutmuyo nokta.
akucukdogan
08-11-2013, 00:39
tekrar soluyorum 2. vıtes 40 da vıteslerde aynı olmak sartı ıle her zaman zevkle basarım ama ben 1 de basarım dıye bı dunya yok...ole bı yarıs seklıde yok zaten...
Bişey diyeyim. Sen herşeyi kendi devrine göre ayarlıyorsun buda karşı tarafa haksızlık olur. Biraz empati kur sen olsan basmak istermiydin ? Benimde dizel arabam var yazılımlı egzostlu vs vs. Bende benzinli arabası olan arkadaşlarımla basıyorum. Bizde şöyle birşey var. Devir bantlarımız uyuşmadığı için ben onlara diyorum ki hız belirleyin istediğiniz viteste basın. Ben benzinlilerle basarken hep onlar 2nci viteste ben üçüncü viteste oluyorum. Arkadaşlarım dostlarım olduğu için hiç bir sıkıntı yok. Gayet keyiflide oluyor denemelisin :icon_tup:
Anlasamiyoruz ne demek ya :)
Ortada iddia mi var sanki? Takilmayin boyle seylere.. Hani gecsen ne olur gecilsen ne olur..
Yalniz su var bmw 2 de basarsa, Ankara nin basindan sonuna Focusu ancak yakalar:) Yani cidden haksizlik olur...
Hani cok problem ediyorsaniz da ilk denemede 1. vites bassin ikinci denemede 2. viteste bassin :icon_tup: veya 2. vites 60 ta yapistirin :icon_tup:
70 - 75 te basın, bmw 2 de focus 3 te olsun çok mu zor :)
veya 45 , bmw 1 focus 2 ;)
flexamin
08-11-2013, 08:37
2. 40 bastırırsan ferro bmw çok altta kalır ağırlık ve arkadan itiş kaybıyla öne çıkarsın belli bir süre..
madem gerçekten arabanızı görme nietindesiniz ikinizede uygun olan o 1. vites sen 2 vites 40 da basmalısın yoksa bunda her insan art niyet arar...
senin tork bandının alt devirlerde olması senin için büyük bir kazanç.
sikilecek eşşek aramayın.....
madem art niyet yok her ikinize de uygun olan o 1. vites sen 2. vites 40 da yada bmw 2 vites 70 sen 3. vites 70 de bas bakalım....
tamam bellı bı sure cıkarım sonra benım arabamdan gucluyse zaten gelıp delıp gecer benı ben kendı arabamın devrınde basarım hayırdır sen 1 de bas ben 2 de bas ben arkadasla yıne basarım onda sorun yokta sız konusma tarzınıza dıkkat edersenız ıyı olur burası babanızın hangarı degıl...
flexamin
08-11-2013, 08:58
tamam bellı bı sure cıkarım sonra benım arabamdan gucluyse zaten gelıp delıp gecer benı ben kendı arabamın devrınde basarım hayırdır sen 1 de bas ben 2 de bas ben arkadasla yıne basarım onda sorun yokta sız konusma tarzınıza dıkkat edersenız ıyı olur burası babanızın hangarı degıl...
ferro bak kardeşim yaşın oldukça küçük. hayırdır falan ? biz adam gibi tavsiye verdik. benim söylediklerimin aynısını kaç kişi yazmış.
ee sen hala dersen o şekilde basmam devirlerde anlaşamadık vs bunda art niyet aranır..
sen ne zannediyorsun dizel ile atmo nun devirlerini tutturabileceğini mi zannediyorsun ?.
yusufu iyi tanırım efendi bir kardeşimizdir. art niyeti olmayan birisidir. birilerinin gelip onu haksızlığa uğratıp sonra geçip orda burda geçtim demesini istemem.
ben ve burdaki çoğu kişininde senin istediğin şekilde basmanın bmw için adaletsiz olacağını söylüyor. aynı şeyi sana yaptıklarında ne düşünürsün?
benim arabamdan güçlüyse nedemek ? denemek istediğin araç senin arabayla yaklaşık aynı hp lere sahip....
bektas_talay
08-11-2013, 09:58
UOTE=bektas_talay;7138915]0-100 senin 9.9 saniye , ne zaman deniyorsunuz ?
Kardeşim teknik veriyi bile yanlış yazmissin.arqc e 46 2006 model 318ci.
143 hp 2.0 manuel 0 - 100 9.3 saniye
Arkadaş denemekten vazgeçti ben 1 40 da basiyorum diye[/QUOTE]
kusura bakma o zaman yanlış biliyormuşum , ee 0 dan drag yapsaydınız en adili bu olurdu , hadi oda olmadı 3-4 kere denerdiniz sen 1 o 2 ikinizde 2 yani farklı farklı hızlarda , genelde biz öyle yapıyoruz hiç vazgeçtiğimiz olmadı hatta bazen laga düştüğümde oluyor ama ben hiç laga düştüm bidaha deneyelim olmadı denemeyelim frene basayım demiyorum aracı kullanıyosan biliceksin huyunu suyunu..
neyse istanbula falan uğrarsan biz deneriz her türlü viteste kalkarım ben önemli olan sohbet muhabbet :)
2. 40 bastırırsan ferro bmw çok altta kalır ağırlık ve arkadan itiş kaybıyla öne çıkarsın belli bir süre..
madem gerçekten arabanızı görme nietindesiniz ikinizede uygun olan o 1. vites sen 2 vites 40 da basmalısın yoksa bunda her insan art niyet arar...
senin tork bandının alt devirlerde olması senin için büyük bir kazanç.
sikilecek eşşek aramayın.....
madem art niyet yok her ikinize de uygun olan o 1. vites sen 2. vites 40 da yada bmw 2 vites 70 sen 3. vites 70 de bas bakalım....
yani az önceki yorumdada bahsettim ben abi , illa tek deneme yapılacak değil 4-5 kere yapılıp farklı hızlarda denenip uygulanmalı yada 0 dan drag yapılmalı yol ne kadarsa artık , ferro kardeşim biraz sakin olmak bence faydalı neticede burda herkes abi kardeş yani bana direk sözlü bir saygısızlık yapılmadığı sürece ben saygımı bozmam , hadi iyi eğlenceler herkese.
Burdan çıkan sonuç deneme öncesi konu açılmayacak ! :)
rebeloghy
08-11-2013, 11:32
Amaç çok sohbetine muhabbetine denemekse , 1 0 dan kalkarsın sonucu yazarsın
2 40kmden basarsın 3 70 kmden basarsın hepsinin sonucunu yazarsın. 0 dan kalktık 3 boy geçtim , 140da geldi 3 boy açtı dersin olur biter mesela.
İki araç kıyaslanırken senin altların dolu diye x km/s hızda 3. viteste olucam dersin ok da karşı tarafa sen de 3. viteste olcaksın demek garip.
Dizel aracınız var bari 40ta basıcaz ama 3. viteste basıcaz deseydiniz :)
Hız belirlenir , kime hangi vites uyarsa basar..
Hem şu hızda basıcaz, hem benim istediğim viteste basıcaksın sen diyorsunuz , hem de muhabbetine oluyor.
Muhabbetine deneme yaparken viteste diretmek değişik oldu.
akucukdogan
08-11-2013, 11:38
Sen eğer güçlüysen arabanı tanıyorsan neyle yürüyeceğini biliyorsan bir üst vitesten basıp geçersin :heyoo: :heyoo:
ferro bak kardeşim yaşın oldukça küçük. hayırdır falan ? biz adam gibi tavsiye verdik. benim söylediklerimin aynısını kaç kişi yazmış.
ee sen hala dersen o şekilde basmam devirlerde anlaşamadık vs bunda art niyet aranır..
sen ne zannediyorsun dizel ile atmo nun devirlerini tutturabileceğini mi zannediyorsun ?.
yusufu iyi tanırım efendi bir kardeşimizdir. art niyeti olmayan birisidir. birilerinin gelip onu haksızlığa uğratıp sonra geçip orda burda geçtim demesini istemem.
ben ve burdaki çoğu kişininde senin istediğin şekilde basmanın bmw için adaletsiz olacağını söylüyor. aynı şeyi sana yaptıklarında ne düşünürsün?
benim arabamdan güçlüyse nedemek ? denemek istediğin araç senin arabayla yaklaşık aynı hp lere sahip....
ben sızın kullandığınız yanlış terıme kızdım... arkadasada soledım bı senın devrınde basalım bıde benım devrımde basalım 2 40 da dıye ama arkadaş 2 40 da bascagımızı anlamsız olucagını soledı e bende senın devrınde basmam o zaman dedım sadece onun devrınde basıcaksak ne anlamı varkı denemenın ben hem sen 1 40 ben 2 40 basıyım dedım hemde ıkımızde 2 40 da basalım dedım ama 2 40 240 basmayı kabul etmedı bende basmayalım oz aman dedım daha ne dıyım
arkadaşla konuştum sımdı bı benım dvrımde bı onun devrınde ortaya karışık basıcaz musaıt bı zamanda
Onur Fatih
08-11-2013, 13:09
arkadaşla konuştum sımdı bı benım dvrımde bı onun devrınde ortaya karışık basıcaz musaıt bı zamanda
aynen öyle yap ben forumdan biriyle denedim 2 60 basalım dedi ok dedim atmosferik arabası bu arada.
neyse bastık beni geçti ardından benim devrimde basalım dedim 2-40 bassak zaten tutanamaz bile bana
neyse o 1-40 bastı ben 2-40 bastık baktı gelemeyince problem çıkardı arabası hakkında bende üstelemedim kendi devrinde bi kere geçip benim devrimde basmayanla deneme yapmam denmeden önce baştan konuş problem çkmasın bence onun için 1-40 senin için 2-40 kafi.
neyin ne olduğu belli olur deriyajın sağlamsa kalkış yapabilirsiniz ama tavsiye etmem ben pek :)
benım devrım bellı zaten 2 40 2 40 basıcaz ama arkadasın devrı bellı degıl ya o 2 70 ben 3 vıteste basıcam yada o 1 40 ben 2 40 da basıcam bakalım kazasız belasız ıns olsunda gecsın orda bı sorun yok :)
bektas_talay
08-11-2013, 20:25
haahahah her türlü 0 dan kalkılırrrr
:hihih: :hihih:
debriyaj sağlam allaha şükürde lastik kalmadı bende sarmaktan
ben kıyamıyorum 0 dan kalkmaya hıcte 0 dan denemedım benım ısım roll :)
videoları merakla bekliyoruz..
Bmw diyorum. Bmw'de opsiyon fazla ise işi biraz zor :D
2005 318ci cabrio. otomatik.
Polo tdi 1.6 ecufast ile denemıstık.
60 - 200 arası hıc abartısı yaklasık 8 - 9 boy fark oldu aramızda.
Bmw 60 bınde sıfır kondısyonda garaj aracıdır bu arada.
Focusta problem yoksa yazılım güzelse rahat alıcaktır.
rebeloghy
09-11-2013, 15:09
Otomatik - manuel farkı olacak , cabrio - sedan ağırlık farkı olcaktır, boylar 1 er 2 şer kapanır gibi bu maddelerle :)
:):):) polo da yazilama gerek yokmuş 8 9 boy actigina göre stock da gecermis masallah :)
Benim araç 160.000 lerde coupe ve manuel.
fikir verir belki :D
3.18 is 140hp accent era yazılımlı 135 hp civarıydı.
2de 60 civarıydı. 220lerde era bitince bmw gelıyordu yavaş yavaş
2030100
accent era crdi vs bmw 3.18 is by KSVTEC - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318-is_2030100.htm)
2030100
accent era crdi vs bmw 3.18 is by KSVTEC - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318-is_2030100.htm)
Yazilim li 1.6 tdi la cok denedim 60-220 5 6 boy cok rahat oluyo
2030100
e36 318is ile e46 318in yürürü çok farklı e46 hantal biraz.
valla arkadaşla anlaşmak pek mumkun degıl :) benım devrımde anlaşmıştık 2 40 2 40 basıcaktık onun devrındede o 2 65 ben 3. vıteste basıcaktım ama arkadaş kabul etmedı ılla sende 2 de bas dıye bende benım ole bı sansım yok dedım max 5 k donen dızel arcla ben 2 65 nasıl basıyım o yüzden kaldı...
snan1910
10-11-2013, 11:58
Bu nasıl bi deneme konusu ben anlamadım :)
Basın işte bir 40da bide 65 de
Biriniz geçersiniz nolucak sanki
otomatik motomatik benim araba çıksın deneyelim yılan hikayesine döndü valla :D
bende anlamadım :) ben arkadasın dedıgıne uyuyorum valla 2 65 te basarım dedı bende 3. vıteste basarım dedım dızel araçta ben 2 65 te nasıl basabılırm?arkadas kabul etmedı.
benlık bı durum yok ben kabul ettım o 2 65 de basıcak ben 3.vıtes tam turbo doldurmadan bıle basmayı ama arkadaş kabul etmedı tutturdu ılla sende 2 65 te bas dıye benım 2 65 dıye bı devrım yok zaten kesıcıdemı basıyım?daha napabılırım 3 te basıcam turbom dolmadan daha adama yalvarıyımmı basalım dıye :D
benlık bı durum yok ben kabul ettım o 2 65 de basıcak ben 3.vıtes tam turbo doldurmadan bıle basmayı ama arkadaş kabul etmedı tutturdu ılla sende 2 65 te bas dıye benım 2 65 dıye bı devrım yok zaten kesıcıdemı basıyım?daha napabılırım 3 te basıcam turbom dolmadan daha adama yalvarıyımmı basalım dıye :D
Kardeşim senin devrinde bastigimiz zaman ayni viteste olalim diyosun benim devrimde bastigimiz zaman ben bi ust viteste olcam diyosun.bana sorarsan kim hangi viteste basarsa bassin.ben senin istedigin hizda basmayi kabul ediyorum hangi viteste basacagim beni ilgilendirir ama madem konu bu kadar uzadi bi senn devrinde bide benim devrimde basalim bitsin.
aynen ıkınızde deneyın herkez kendı devrınde denesın gönüller bir olsun :)
rebeloghy
10-11-2013, 12:33
İyi de yukarıdaki postlarda siz degil miydiniz 40 kmden basılacak ama illa 2 de basacaksın bmw ile diyen ? Adam tamam 40 ta basalım ama ben 1 de basarım diyince yok yok illa 2 de bas dediniz , şimdi adam illa 2 de 65 olsun diyince vitese niye karışıyorsun oldu :D :D :D
O 2 de 65 yapalım dediğinde madem ben 3 ten basarım dicektiniz , farklı viteste basılabiliyor madem , başında da farklı viteste basılabilseydi...
Adı üstünde rolling start bu , amaç aynı hızdan basmak mevzu bahis araçların denemesi , şanzıman denemesi değil vites kutusu denemesi değil nedir bu vites takıntısı anlamadım
ileriyi gorebılseydık neler olurdu :)
ileriyi gorebılseydık neler olurdu :)
Ileriyi derken ?
bektas_talay
10-11-2013, 12:52
2. de 65 de basabilirsin eğer focusu kullanmayı bilirsen hatta işine gelirdi senin ama neyse teorikte bu iş olmaz yan yana gelip denemek lazım
Bu gece inşallah deneyip gorcez.
otomatik motomatik benim araba çıksın deneyelim yılan hikayesine döndü valla :D
Abi sizin 318 kaç model ?
abdullahçöllü
10-11-2013, 15:39
merakla bekliyoruz..:)
bu gece ***** yer saat 00,00 da bekleriz arkadaşlar...
akucukdogan
10-11-2013, 15:53
Arkadaşlar bakın gülüyorum size her şu konuyu gördüğümde :) Kusura bakmayın ama siz eğlencesine çıkmıyor musunuz ? Yahu 2 farklı hız belirleyin kendinize. Herkes o hıza göre avantajlı olduğu vitesten bassın. Ne deneme mevzusuymuş bi deneyemediniz :)
Arkadaşlar bakın gülüyorum size her şu konuyu gördüğümde :) Kusura bakmayın ama siz eğlencesine çıkmıyor musunuz ? Yahu 2 farklı hız belirleyin kendinize. Herkes o hıza göre avantajlı olduğu vitesten bassın. Ne deneme mevzusuymuş bi deneyemediniz :)
zaten herkes denerken kupasına yapmıyo cogunluk eglencesıne yada arabasını gormek ıcın degılmı?bız arabalarımızı gormek ıcın basıcaz bu gece 00:00 da :)
bektas_talay
10-11-2013, 22:04
:hihih::hihih::hihih:son 1 saat
:hihih::hihih::hihih:son 1 saat
Deneme yarin gece.gelmek ve baska denemek isteyen olursa zevkle denerim.
bugun aslında hava buz gıbıydı tam denemelık neyse saglık olsun :) yarın gece gorusuruz kardesım :)
blumenberg
10-11-2013, 22:38
niye hırr çıkartıyorsunuz amk basın gitsin 2-3 kere, bana kalırsa sıfırdan kalkıp allah ne verdiyse basın..
valla arkadaşla anlaşmak pek mumkun degıl :) benım devrımde anlaşmıştık 2 40 2 40 basıcaktık onun devrındede o 2 65 ben 3. vıteste basıcaktım ama arkadaş kabul etmedı ılla sende 2 de bas dıye bende benım ole bı sansım yok dedım max 5 k donen dızel arcla ben 2 65 nasıl basıyım o yüzden kaldı...
ikinizde 2den 40 basıcaksınızda sonraki denemede neden o adam 2 sen 3. vites. madem ilk denemede sen adamı aşşağı çektin ikinci denemedede sen üstte kalıcaksın...
ya iki denemeyide araçlara göre yapın yani bmw 1. vites 40 focus 2. vites 40 , bmw 2 60 focus 3 60 . yada hiç deneme fln yapmayın
bende anlamadım :) ben arkadasın dedıgıne uyuyorum valla 2 65 te basarım dedı bende 3. vıteste basarım dedım dızel araçta ben 2 65 te nasıl basabılırm?arkadas kabul etmedı.
sen 2 de 65 basamıyorsan o adamda 2 de 40 dan basamaz
denemelerı araclara gore yapıcaz zaten onun devri bıde benım devrim orda sorun yok yalnız bugun arkadasın ısı cıktı o yuzden gelemedı...
[QUOTE=Chn53;7143793]ikinizde 2den 40 basıcaksınızda sonraki denemede neden o adam 2 sen 3. vites. madem ilk denemede sen adamı aşşağı çektin ikinci denemedede sen üstte kalıcaksın...
ya iki denemeyide araçlara göre yapın yani bmw 1. vites 40 focus 2. vites 40 , bmw 2 60 focus 3 60 . yada hiç deneme fln yapmayın
neyse senle tartısmaya gırmek ıstemıyorum :)
Ya arkadaş Ankara da olsam gelirken bagaja kurbanlık atıp getirecem, kesip akıtacam arabalara..:)
Ne sükse yaptınız be kardeşim m3 le c63 kalksa bu kadar meraklanmazdım. Ağzımıza çaldınız bir parmak bal gerisi yok :))
Neyse, kazasız belasız deneyin inşallah.
saol kardesım benım cumlemıze kazasız belasız denemeler nasıp etsın YÜCE ALLAH... dener denemez buraya yazıcam merak etme :)
bektas_talay
11-11-2013, 12:12
niye hırr çıkartıyorsunuz amk basın gitsin 2-3 kere, bana kalırsa sıfırdan kalkıp allah ne verdiyse basın..
bende aynısnı dedim baştan :rolleyes:
bende aynısnı dedim baştan :rolleyes:
Valla bende dedim aynısı.:D En temizi 0 dan kalkmak.Yok unun devri yok senin devrin diye uğraşmaya hiç gerek yok.
onun devri bunun devri şunun devri ne devirmiş arkadaş :D:D:D
Denemeyi yaptık.
Bmw 1 vites 40 focus 2.40 da bastik.
Focus basar basmaz yarim.boy 1 boy aciyo 160 170 e kadar fark sabit 180 gibi bmw gecmeye basliyo.225 de bitirriz diye konustuk.225 de 8 9 boy bmw onde.yanlisim varsa ferat kardesimiz duzeltir.
Denemeyi yaptık.
Bmw 1 vites 40 focus 2.40 da bastik.
Focus basar basmaz yarim.boy 1 boy aciyo 160 170 e kadar fark sabit 180 gibi bmw gecmeye basliyo.225 de bitirriz diye konustuk.225 de 8 9 boy bmw onde.yanlisim varsa ferat kardesimiz duzeltir.
( Ferroo ) evet doğrudur kardeşim 180 kmh sonra devreye hacim giriyor ;) maşallah aracina deneme için teşekkürler
rebeloghy
11-11-2013, 21:58
ferrooo nun aracı ile mi denendi ? başını görmemişim pardon
hacım farklı 180 den sonra kendını gosterdı deneme ıcın tesekkrler kardesım :) bi arada alttan basarız ;)
Focus daha iyi gider diye dusundum Ama.ilginç valla.bmwye helal:) focusada Maşallah elinize.sağlık
Focus daha iyi gider diye dusundum Ama.ilginç valla.bmwye helal:) focusada Maşallah elinize.sağlık
bmw nın devrınde basıldı zaten ben 5 e atınca 180 gıbı gecmeye baslıyor :)
rebeloghy
12-11-2013, 17:11
Bmw nin devri demişsiniz , 2. vites 40km hızdan basmak size uymuyor mu ? Yanlış anlamayın ben de aynı motorlu 307 kullanıyorum da 2. vites 40 yeterince iyi gibi aracınız için.
Bmw nin devri demişsiniz , 2. vites 40km hızdan basmak size uymuyor mu ? Yanlış anlamayın ben de aynı motorlu 307 kullanıyorum da 2. vites 40 yeterince iyi gibi aracınız için.alttan basmadık yani ben bmw nın devrıne uydum
rebeloghy
12-11-2013, 17:55
alttan basmadık yani ben bmw nın devrıne uydum
Anlamadım ben bunu , alttan basmak derken ? Dizel araç için zaten 2 de 40 basılır ki bu da alt oluyor , 2 de 60 benzinliye daha uyar..
Alttan kastınız 2 de 20yle mi basacaksınız ?
samet_61
12-11-2013, 18:22
hala basmadınızmı
Onur Fatih
12-11-2013, 18:34
bmw için 1. vites 30 dur devri
focusun en iyi yürüdüğü vites ve devir 2-40
dyno çıktısından inceleyebilrsin ben focus geçer diye bekliyordum
bmw için 1. vites 30 dur devri
focusun en iyi yürüdüğü vites ve devir 2-40
dyno çıktısından inceleyebilrsin ben focus geçer diye bekliyordum
valla 180 e kadar gecemıyo ama 180 den sonra gecıyo kardesım :)ben 210 da bıraktım zaten... bı arada 2 40 2 40 basıcaz arkadas musaıt olunca...o gun basamadık arkadaslarını bırakcagı ıcın...
Onur Fatih
12-11-2013, 22:02
valla 180 e kadar gecemıyo ama 180 den sonra gecıyo kardesım :)ben 210 da bıraktım zaten... bı arada 2 40 2 40 basıcaz arkadas musaıt olunca...o gun basamadık arkadaslarını bırakcagı ıcın...
düz gördüğün bi yolda 40-120 ve 40-180 sürelerini alır mısın :)
düz gördüğün bi yolda 40-120 ve 40-180 sürelerini alır mısın :)
carsamba yada persembe alım kardesım :)
sanzumanı cok kısa ya yuksek suratlere ızın vermıyor 220 de kesılıyor :)
Onur Fatih
12-11-2013, 22:23
sanzumanı cok kısa ya yuksek suratlere ızın vermıyor 220 de kesılıyor :)
yok son dişlisi uzun baya 230 görebilir bence yol lazım bolu tünelinin inişini biliyorsan orda görebilir :D
1 2 3 4 ıyıde 5 e atınca bısıler oluyo :) 200 e kadar basarım artık kımle bascaksam :D
rebeloghy
12-11-2013, 22:37
neyse artık anlatamadım ben durumu anlaşamayız da zaten.. Sizin fikriniz başka olabilir ama Aynı hızdan basmaktır rolling start ın olayı. Karşı tarafın vitesini seçmek = dur bak böyle geçicem dur dur bu sefer olcak çabasıdır..
İlla geçene kadar 2 de olmazsa bak 2 de 30 dan falan basın hatta stop etsin bmw :) :) 40 kmden basmak zaten sizin avantajlı haliniz 80 den basalım dese adam tamam diyicem neyse hayırlı sürüşler..
neyse artık anlatamadım ben durumu anlaşamayız da zaten.. Sizin fikriniz başka olabilir ama Aynı hızdan basmaktır rolling start ın olayı. Karşı tarafın vitesini seçmek = dur bak böyle geçicem dur dur bu sefer olcak çabasıdır..
İlla geçene kadar 2 de olmazsa bak 2 de 30 dan falan basın hatta stop etsin bmw :) :) 40 kmden basmak zaten sizin avantajlı haliniz 80 den basalım dese adam tamam diyicem neyse hayırlı sürüşler..
bmw 1. vıtesten bastı ben 2 den bastım benım alt devır dedıgım benım devrım dedıgım bmw nın benım devrıme gore basmasıdır surda haklısın vıtesıne karısma konusunda ama ıkımızde alttan basıcazkı focusun devrı olsun bız 1 40 2 40 bastık noldu ?ııkımızde alttan bassaydık (YANİ FOCUSUN DEVRİNDE) bassaydık nolcagını bu forumda ısten az cok anlayan herkes bılır ;)umarım anlatabılmısıımdır kardesım :) saygılarımı sunuyorum...
arkadas benı gecınce ben bıısymı dedımde sen dur sole gecıcem bole gecıcem gıbı seyler yazmıssın ben kendısını denedıkten sonra tebrıkte ettım aracının uzunda cok guzel gıttıgınıde kendısınede soledım burdada soledım alttanda basalım dedım gerek yok baska zaman denerız dedı oldu bıttı daha ne dıye uzatıyosun onu anlamadım...ha yıne anlamıyosan ben arkadasa rıca ederım benım devrımdede basarız noldugunu yazarım o zaman anlarsın ;)
rebeloghy
12-11-2013, 23:20
arkadas benı gecınce ben bıısymı dedımde sen dur sole gecıcem bole gecıcem gıbı seyler yazmıssın ben kendısını denedıkten sonra tebrıkte ettım aracının uzunda cok guzel gıttıgınıde kendısınede soledım burdada soledım alttanda basalım dedım gerek yok baska zaman denerız dedı oldu bıttı daha ne dıye uzatıyosun onu anlamadım...ha yıne anlamıyosan ben arkadasa rıca ederım benım devrımdede basarız noldugunu yazarım o zaman anlarsın ;)
Kardeş , ben aracını da emeğini de tebrik ediyorum. Yürütme çabanı da zevkle izliyorum keşke videolu olsaydı diyorum yanlış anladın.
Anlatmak istediğim 40 km hız zaten alttır. Yazılımlı dizel araçla , benzinli N/A bir araç denerken yazılımlı dizel 2000 devirde olsun , benzinli araca sen de 3000 bin civarında ol demek alt devir değil , adaletsizlik olur diyorum.
Aracına yada sana bişey diyen yok. Alttan basmak kavramı geçiyor orda bişeyi düzeltmek istedim. İki turbo yada sc li araç denerken alt üst basılır ama turbo vs atmo basarken durum farklıdır. Diğer araç ne olursa olsun 2. vites 40 km hız en en iyi durumun oluyor senin , o konumda elinden geleni yaparsın. Geçilmiş tebrik etmişsin , aynı denemeyi karşı tarafı üst vitese alıp demek garip oluyor.
Rahatsız ettiysem kusura bakma. yorumlansın diye konu açılıyor yorumluyoruz.. iyi akşamlar
estagfurullah kardesım :)
abdullahçöllü
13-11-2013, 08:10
keyifli bir deneme olmuş belliki.. bmw 1 de de bassa belli bir hıza kadar çok fazla iddalı olamamış anlaşılan ama hacim farkı son noktayı bmw lehine koymuş.. araçlarınıza bileklerinize sağlık.. 10 adeti aşan fcs kullanıcısı olarak dizelde 180-190 hıza kadar fcs göstermesi gereken başarıyı göstermiş bence.. ama fcs da daha fazlasını beklemek biraz abartı olur galiba. bir bmw hastası olarak 316 i nin bile 225 hızları gördüğüm için 318 in topspeed te normal olanı yapması gayet normal ve başarılı..:)
bektas_talay
13-11-2013, 22:10
geçen bende bi video çektim ama yol yoktu ve arada yavaşlamak zorunda kaldım eee yoğun saat oluncada :)
edit: kadranım bozuk rölanti 1800 de duruyor 1000 devir fazla gösteriyor yanlış anlaşılmasın
Focus 1.6 tdci hybrit turbo remap + trafic 0-200 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6hum2HsudiA)
masallah :)su turbo ısı ne kadar tuttu kardesım?
bektas_talay
13-11-2013, 23:05
masallah :)su turbo ısı ne kadar tuttu kardesım?
ben kendim söktüm taktım turboyu bana maliyeti 2 adet turbo yağ contası oda tanesi 12.5 tl :) toplam 25l tl..
pal büyütmeye para vermedim yakın bi arkadaşım yaptı.
fakat sök tak pal büyütme işlemi vs hepsini bir yapan turbocular var 600 e yapıyor ama remap şart oluyor dyno üstünde tabi.
alttan basmadık yani ben bmw nın devrıne uydum
bmw nın devrınde basıldı zaten ben 5 e atınca 180 gıbı gecmeye baslıyor :)
Bmw nin devri derken ? Sen demedin mi kardeş 40 da basalim kim ne viteste basarsa bassin diye.benim devrim 2 65 basarsak kafa bile cikartamassin.yazmiyim dedim ama neyse.
Onur Fatih
04-12-2013, 20:45
Bmw nin devri derken ? Sen demedin mi kardeş 40 da basalim kim ne viteste basarsa bassin diye.benim devrim 2 65 basarsak kafa bile cikartamassin.yazmiyim dedim ama neyse.
sen focusu bu şekil geçebildiysen o focusun yazılımı kısık kaç hp nedir ne değildir bilmiyoruz yolun bu tarafa düşerse denemek isterim bende ;)
sen focusu bu şekil geçebildiysen o focusun yazılımı kısık kaç hp nedir ne değildir bilmiyoruz yolun bu tarafa düşerse denemek isterim bende ;)
Kesinlikle katılıyorum.Yazılımlı dp lı focus vardı bende stock sekilde 3.18in gecme imkani yok.Benim dısımda megane coupe denedi oda gecmisti.Bu focus ya kısık yada bi sıkıntı vardir.
318 1.9 118hp olanlardan değil 2000cc 143 beygirlik olanlardan, ve duyduğuma göre arkadaşımızın aracı (Allah kaza bela vermesin) baya temizmiş, olmaz diye bişey yok.
Onur Fatih
04-12-2013, 21:15
Kesinlikle katılıyorum.Yazılımlı dp lı focus vardı bende stock sekilde 3.18in gecme imkani yok.Benim dısımda megane coupe denedi oda gecmisti.Bu focus ya kısık yada bi sıkıntı vardir.
ben e36 328 leri geçiyorum e46 320 leri geçiyorum hemde boy boy araya eyalet girer
rebeloghy
04-12-2013, 21:19
ben e36 328 leri geçiyorum e46 320 leri geçiyorum hemde boy boy araya eyalet girer
e36 3.28i konusu hali hazırda vardı , polo gti ile kafa burun giden araç. Sizin araçta yazılım dışında neler var polo gti kadar yürüyecek merak ettim vallah:soru:
benım aracımın yazılımı kısık,benım aracımın devrı 2.40 sende aynı vıtes aynı hızda bas madem araban cok ıyı gıdıyo gel hemen basalım 2 40 da uyarmı?solemıyım dedım ama bana ıstedıgın vıtetste ıstedıgın hızda basarız dedın oraya geldın 1.40 bastın yok ben 2 40 basmam dedın gel hemen basalım 2 40 araya kac tane tır gırıyo vıdeo cekelım burda koyalım olurmu?
neden buyutuyosun anlamıyorum o kadar konustun her vıteste her devırde basarım dıye orda basmadın hanı solemıyım dedım ama nereye kadar daha uzatıyosun yok benım devrımde basmısız...sen nıye o zaman 1 40 da bastın ben 2 de bastım ? gel 2 40 2 40 basalım 40 200 o zaman gor daha uzatmanın ne anlamı var ?
adama sen kacta bascaksın dıyoruz ıstersen 2 70 bas dıyorum yok kardes 1 40 basarım daha ıyı demedınmı?sıdmı nıye burda 2 65 basarsam kfa bıle cıkartamasssın dıyosun ?ben sana o gujn demedımmı 2 65 bas dıye!!! ha ayrıca 180 e kadar rahat aramızda 2 boy fln vardı gec 1 boyu...dahada uzatma 2 40 aynı vıtes aynı basalım vıdeo cekılsın buraya koyalım olurmu?
318 1.9 118hp olanlardan değil 2000cc 143 beygirlik olanlardan, ve duyduğuma göre arkadaşımızın aracı (Allah kaza bela vermesin) baya temizmiş, olmaz diye bişey yok.
Evet 143 hp bizimde denediklerimiz.
ha bu arada evet benım aracın yazılımında sorun var bastan beri yanı arac son vıteste 200 ü gecmıyo yazılımdan kaynaklı bı sorun var vakıt bulamadıgım ıcın gıdemedım yazılımcımın yanına :)
ha bu arada evet benım aracın yazılımında sorun var bastan beri yanı arac son vıteste 190 ı gecmıyo yazılımdan kaynaklı bı sorun var vakıt bulamadıgım ıcın gıdemedım yazılımcımın yanına :)
Kimse kendini kandirmasin 143 hp bmw 140 hp focusu gecemez.Ben yazılım sonrasi dp yaptım farkında degildik aracda geri dusme vardi daha once gectigim arabalari gecemiyodum.Dyno yaptim tekrar öyle anladık sıkıntıyı ve hallettik araba daha cok acildi sonra.Yani en ufak seyler etkileyebiliyo dikkat et.
Kimse kendini kandirmasin 143 hp bmw 140 hp focusu gecemez.Ben yazılım sonrasi dp yaptım farkında degildik aracda geri dusme vardi daha once gectigim arabalari gecemiyodum.Dyno yaptim tekrar öyle anladık sıkıntıyı ve hallettik araba daha cok acildi sonra.Yani en ufak seyler etkileyebiliyo dikkat et.
o zamanlar farkında degıldım yzılmımda sorun oldugunu ama bıkac kısıyle deneyınce aracın 200 de tıkandıgını farkettım bız o sekılde arkadas 1 40 ben 2 40 bastık 180 190 a kadar 2 boy kadar ondeyım benım arac tıkandıgı ıcın normal olarak gecıyo yanı bastan berı benım aracımda yazılımdan kaynaklı sorun var yenı farkettık :)vakıt bulunca gıdıcem ayara...benım devrımde bassaydık zaten bmw le ılçe olurdu kı arkadas nolcagını bılıyo o yuzden o aksam denemeye bıle gerek yok kardesım dedı bende tamam dedım. sımdı gelmıs 2 65 te bassak sen kafada cıkartamazdın demiş ben senı yazılımında sorun varken 180 190 a kadar zaten 2 boy gecıyorum ne 2 65 ınden bahsedıyosun ?cuma gunu gel aynı vıtes aynı hız 2 40 da basalım nolcagınıda herkez gorsun...
Onur Fatih
04-12-2013, 21:54
e36 3.28i konusu hali hazırda vardı , polo gti ile kafa burun giden araç. Sizin araçta yazılım dışında neler var polo gti kadar yürüyecek merak ettim vallah:soru:
büyük enjektör var 40 tan 160-170 lere kadar 5-6 boy oluyor aramızda ;)
o zamanlar farkında degıldım yzılmımda sorun oldugunu ama bıkac kısıyle deneyınce aracın 200 de tıkandıgını farkettım bız o sekılde arkadas 1 40 ben 2 40 bastık 180 190 a kadar 2 boy kadar ondeyım benım arac tıkandıgı ıcın normal olarak gecıyo yanı bastan berı benım aracımda yazılımdan kaynaklı sorun var yenı farkettık :)vakıt bulunca gıdıcem ayara...benım devrımde bassaydık zaten bmw le ılçe olurdu kı arkadas nolcagını bılıyo o yuzden o aksam denemeye bıle gerek yok kardesım dedı bende tamam dedım. sımdı gelmıs 2 65 te bassak sen kafada cıkartamazdın demiş ben senı yazılımında sorun varken 180 190 a kadar zaten 2 boy gecıyorum ne 2 65 ınden bahsedıyosun ?cuma gunu gel aynı vıtes aynı hız 2 40 da basalım nolcagınıda herkez gorsun...
Sakin ya tamam 2 40 basariz:D sıkıntiya gerek yok ben daha önce denedigim icin yazdım.focus yazilim ile ciddi anlamda yürüyo.Bu arada ben daha sonra üstüne box yaptim 170 cikti ama kıstık birazdaha tahmini 163 civariydi.Sonra arabayi taniyamiyosun zaten bi anda kaderi degisiyo:) korkmadan 150 155 civari kullanilir.bence box ile ac birazdaha.
ferro bi senin bi bmw nin devrinde bascaz yazmıştın, 40 ta adam basmış sen niye 65 te basmadın 3.vitesinde ? hız belirlenir dediğin gibi isteyen istediği viteste basar?
Yazılımlı 1.6 tdi a atar gider yapıyordun bak video koymuşsun 122 lik passatla öyle yürüyorsan arabanın 140 bg olmasına da imkan yok emin ol passat değil de golf yada en azından a3 filan olsaydı onu da geçemezdin yada kafa baş giderdin, senin aracın 130 bg, 128 lik stok kia pro ceed le denesen çok çekişmeli olacak.. yazacağımdan değil de yine girdik yazdık, herkese atar gider yapıyorsun gereksiz yere tartışma yapıyorsun gerek yok hepsi teneke parçası sonuç olarak. Adamı geçsen ne olur geçilsen ne olur amacın aracını görmek mi yoksa şuna nasıl koydum demek mi ? Ben senin geçildiğin video görmedim 1.6 mazda, 122 passat, sıkıntılı gsi hepsini geçiyorsun maşallah, düzgün giden dohc corsa gsi ın imkanı yok o farkı yemesine. Geçer.
2 de 40 basmışsın zaten kendi devrinde , daha focusun devri ne oluyor o senin dediğin focusun devri filan değil, dizelle benzinlinin devri uyuşmaz sen 3 te 60 bastığında adamı 3 te bastıramazsın hangi araç o hızda en iyi nasıl yürüyorsa öyle basar o zaman bul bi gt30-35 impreza 4 te 70 basın alttan belli bi hıza kadar geçtin mi sayılacak? öyle bi tatmin yöntemi yok maalesef, amaç tartışma değil umarım yanlış anlamazsın..
Bu arada sen 2 40 basmissin dedikleri gibi senin devrin o araba 2 40 zaten basamaz.Sen ayarini duzelt oyle dene tekrar .
snan1910
04-12-2013, 22:06
Mesele nedir bilmemde bmw 2 de 40 bascağına rölantide bassın :D çok insafsızca olur.
Sakin ya tamam 2 40 basariz:D sıkıntiya gerek yok ben daha önce denedigim icin yazdım.focus yazilim ile ciddi anlamda yürüyo.Bu arada ben daha sonra üstüne box yaptim 170 cikti ama kıstık birazdaha tahmini 163 civariydi.Sonra arabayi taniyamiyosun zaten bi anda kaderi degisiyo:) korkmadan 150 155 civari kullanilir.bence box ile ac birazdaha.
kardes burda ıstedıgın vıteste ıstedıgın hızda basarız dıyolar bulusuyoruz ben 1 40 bascam dıyo denıyoruz gel bıde benım devrımde basalım dıyorum kardes gerek yok dıyo...kı oncden konustugumuz halde sonra yok 2 65 bassak kafa bıle cıkartamassın fln yazıolar ben onun devrınde bastıgım halde 180 190 a kdar zaten ondeyım benım aracımda sorun oldugu ıcın gecıyo normal olarak daha burda gelmıs senın devrın dıyo benım devrım 2 40 gelsın bıde aynı vıteste basalım noluyo herkez gorsun daha uzatıp duruyo ona uyuz oluyorum... ha bu arada su yazılım sorunumu bı halledelım de yazılımı actırcam :)
ferro bi senin bi bmw nin devrinde bascaz yazmıştın, 40 ta adam basmış sen niye 65 te basmadın 3.vitesinde ? hız belirlenir dediğin gibi isteyen istediği viteste basar?
Yazılımlı 1.6 tdi a atar gider yapıyordun bak video koymuşsun 122 lik passatla öyle yürüyorsan arabanın 140 bg olmasına da imkan yok emin ol passat değil de golf yada en azından a3 filan olsaydı onu da geçemezdin yada kafa baş giderdin, senin aracın 130 bg, 128 lik stok kia pro ceed le denesen çok çekişmeli olacak.. yazacağımdan değil de yine girdik yazdık, herkese atar gider yapıyorsun gereksiz yere tartışma yapıyorsun gerek yok hepsi teneke parçası sonuç olarak. Adamı geçsen ne olur geçilsen ne olur amacın aracını görmek mi yoksa şuna nasıl koydum demek mi ? Ben senin geçildiğin video görmedim 1.6 mazda, 122 passat, sıkıntılı gsi hepsini geçiyorsun maşallah, düzgün giden dohc corsa gsi ın imkanı yok o farkı yemesine. Geçer.
2 de 40 basmışsın zaten kendi devrinde , daha focusun devri ne oluyor o senin dediğin focusun devri filan değil, dizelle benzinlinin devri uyuşmaz sen 3 te 60 bastığında adamı 3 te bastıramazsın hangi araç o hızda en iyi nasıl yürüyorsa öyle basar o zaman bul bi gt30-35 impreza 4 te 70 basın alttan belli bi hıza kadar geçtin mi sayılacak? öyle bi tatmin yöntemi yok maalesef, amaç tartışma değil umarım yanlış anlamazsın..
yoo yanlıs anlamadım ben denedım zten 170 hp oldugu solenen golf 1.6 tdi la 170 den sonra benı 2 boy kadar gecıyo dıye bazı yerlerde solemıstım sanırım sen gormedın...ayrıca bastıgım aracların hıcbırı sorunlu degıl bunu nerden cıkardın?gsı da cok guzel gıdıyo passatta mazdada baska aracla denemedıgım ıcın vıdeo yok dogal olarak...ayrıca ben poloyada golfede bı atar yapmadım bunu nerden cıkardın ? o konuda kac kere soledım amacım atar gıder degıl sadece aracımı gormek ıstıyorum benı akc boy gecıcekler dıye sen benım butun yazdıklarımı tersmı okuyosun?
flexamin
04-12-2013, 22:12
sen 2.40 basmadın mı ? onun devri diorsunda yazılımlı dp li dizel focusun devri kaç ? 1000 devirde mi yada rolantide iken mi bastırcan ?
dizel ile benzinli devir tutmaz hiçbir zaman.. atmo araca gel 2. 40 basak dersen (dizel aracın torkunun max olduğu yerde bastırmaya çalışırsan amacının ne olduğu bellidir) adam haklı arkadaş kimse aracının gitmeyeceğini bildiği adaletsiz devirde hızda ve viteste basmaz dizel ve turbo araçlara karşı.
flexamin
04-12-2013, 22:14
Mesele nedir bilmemde bmw 2 de 40 bascağına rölantide bassın :D çok insafsızca olur.
aynen amaç belli kardeşim :)
bu arada kar mar yağmadan haberleşekde biz bir basak bakalım eskiye göre ne kadar fark var
amacım atar gıder olsa bunu 1.6 tdci focusla yapmam emın ol...burası forum dımı hersey tartısılır denenır olculur bıcılır ınsanlar bunun ıcın burda sen cıkıp gelmıs sıkıntılı araclrla basmıssın demıssın bındınmı bastıgım aracların hepsıne? ben 170 hp oldugu solenen golfun benı gectıgınıde forumda soledım bunu okudunmu sen? kıme atar gıder yapmısım?golflerle pololarla jettalarla basarım yanlıs nalasılma olmasın ama aracımın nasıl yurudugunu gormek ıstıyorum dıye belırtmısım kac kere sen daha gelmıs atar gıder yapmıssın golflere dıyosun...
yoo yanlıs anlamadım ben denedım zten 170 hp oldugu solenen golf 1.6 tdi la 170 den sonra benı 2 boy kadar gecıyo dıye bazı yerlerde solemıstım sanırım sen gormedın...ayrıca bastıgım aracların hıcbırı sorunlu degıl bunu nerden cıkardın?gsı da cok guzel gıdıyo passatta mazdada baska aracla denemedıgım ıcın vıdeo yok dogal olarak...ayrıca ben poloyada golfede bı atar yapmadım bunu nerden cıkardın ? o konuda kac kere soledım amacım atar gıder degıl sadece aracımı gormek ıstıyorum benı akc boy gecıcekler dıye sen benım butun yazdıklarımı tersmı okuyosun?
Gece gece beni uğraştırıyosun ;)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/168254-ankarada-deniyecek-yazilimli-polo-16-tdi.html
ankarada varsa 1.6 yazılımlı dizellerden megane polo,jetta,golf,ceed,i30 ne varsa denerim...
valla oraya gelıcek basıcak gerı donucek kadar durumum olsa emın ol gelırdım ama ımkanlar dahılınde gelemem ne yazıkki :)ama senin gelme durumun varsa yada bı gun olursa ısı gucu bırakır senın 170 hp polonla denemeye gelırım :)
yapıldı kardesım :)ozellıkle ankaradakı 170 hp poloları beklıyorum gece 3 4 5 6 farketmez denerım...
ben sımdı sehır dısına gelemem ımkanım yok dedımya herkes atar gıder yapar...arkadasım varsa 1.6 dizel polon cık gel ben gelemem gelecek olsam senı boyle konusturmam zaten anlayabılıyomusun soledıklerımı?
keşke ankarada olsanızda denesek hep bırlıkte ankarada basıcak 1 tane polo yok :)
Ben düzden okuyorum da sende unutkanlık var heralde ? yazayım mı daha ? Senin focus dp+ yazılım 160 ta oluyor du bi aralar 125-130 da kalmış ?
onur kardes sen getır duzgun corsa gsı da ben onlada basarım burası tt hersey konuslur tartısılır dımı masallah sen herseyı gereksız bulmussun bız o zaman hıc konu acmayalım hıc bısıy yazmayalım
kardes sen ıyımısın? denemek ıstemek atar yapmakmı demek?ben hepsınde denemek ıstedıgımı belırtmısım...saplarım gecerım koyarım gıbı seyler solemısmıyım?
actıgım konunun ıcıne gırde yazılanları oku 1 tane gecerımlı fln konusmusmuyum yada atar gıder yapmısmıyım? polo gecer ama kac boy oldugunu gormek ıcın basarım bıle demısım sen cıkmıs herkeze atr gıder yapıosun demıssın...neyse uzatmayalım senın anlayıs tarzın cok degısık
snan1910
04-12-2013, 22:51
aynen amaç belli kardeşim :)
bu arada kar mar yağmadan haberleşekde biz bir basak bakalım eskiye göre ne kadar fark var
Tabi abi linea satılık satılmadığı sürece deneriz :)
rebeloghy
04-12-2013, 23:06
ferroo bir konuda inat ettin.
Roll denilen deneme türü , rolling start tan gelir yani hareket halinde basılır 0 dan değil. şimdi bu tip denemeler marsta venüste falan bile hız belirlenir o hızdan aynı anda basılarak yapılır.
Yüklü dizel ile bi yere kadar m3 falan bile geçersin , geçmek olursa tabi.. ep3 bulalım 4 te 60 tan basalım mesela dizel aracımla geçeyim ? Kime ne anlam ifade edebilir ki ?
Yani kabul etmen gerek şu ; alttan mı basacaksınız dizel vs atmo için 40 zaten alt oluyor işte , bmw 1 40 sen 2 40 olursun ki senin en iyi oldugun durum bu. 65 ten basılır bmw 2 sen 3 te olursun..
100-200 denencek olsa sen 4 tesin diye 4 te bascaksın mı diceksin ? Yani insanlar bunu anlamanı bekliyor. Deneme için hızı konuşursun , atmo ile onu 2000 devirlere düşürerek basmak olmaz olamaz. Yarın turbo araçla denerken de şanzımanın el verirse ona dersin 5000 6000 devirde bas diye.. Aynı hesap oluyor.
Bu kadar insan bişey diyorsa vardır bi mantık de kapat bence :)
neden buyutuyosun anlamıyorum o kadar konustun her vıteste her devırde basarım dıye orda basmadın hanı solemıyım dedım ama nereye kadar daha uzatıyosun yok benım devrımde basmısız...sen nıye o zaman 1 40 da bastın ben 2 de bastım ? gel 2 40 2 40 basalım 40 200 o zaman gor dahanın anlamı var ?
Bak kardea üzüldum bu tavrina.ben sana o gun de dedim arabanda sknti var diye git yazilimcinla gorus diye.2 boy yok diyosun da seninle denem sonrasi videoyu beraber izlemedik mi demedik mi yarim boy 1 boy anca var diye sonra boyle foruma yazcam sende tamam demedin mi onceki yazdiklarina bak kardes yalanci oluyosun..ben olani dedim ben 2 40 2 40 bassam 200 ustunde gelir yine sana boy boy acarim bu 1.seninle 2 65 bassak kafa cikartamazsin bu da 2..devrinde bastin da noldu videoda uzunda 8 9 boy yiyosun daha ne konusuyosun ki kardes.
benım aracımın yazılımı kısık,benım aracımın devrı 2.40 sende aynı vıtes aynı hızda bas madem araban cok ıyı gıdıyo gel hemen basalım 2 40 da uyarmı?solemıyım dedım ama bana ıstedıgın vıtetste ıstedıgın hızda basarız dedın oraya geldın 1.40 bastın yok ben 2 40 basmam dedın gel hemen basalım 2 40 araya kac tane tır gırıyo vıdeo cekelım burda koyalım olurmu?
Kardes sen orda demedin mi 4 kisiydik hatta vites farketmez 40 da basalim diye.ben sana demedim mi farkli farkli deniyelim diye yok 1 kere yeter demedin mi orda 4 kisiydik burda boyle konusuyosun.beni 1000 boy da gecebilirsin ama yalan soyleme lutfen.
valla sana dıcek hıcbı sozum yok ben orda senın devrınde bastık gel bıde alttan basalım dedım kac kere yok benzınım yok yok gerek yok dıye basmadın gelmıs buraya yok 8 9 boy gecerım dıyosun tamam gel alttan basalım benı 8 9 boy gec olurmu benım aracımda bastan berı zaten sorun var yazılımında arac 200 u gecmıyo sen kendını kandırabılırsın 8 9 boy gectım dıye aramızda 200de ben bıraktıgımda 2 3 boy vardı 200 den sonra ben bıraktıgım ıcın sen zaten aca aca gıttın onuda 8 9 boy olarak burda soledın benım ıcın cok sorun olmadıgı ıcın burda bısıy demedım sımdı gelmıs yok 8 9 boy actım vs vs...ılk once adam olda dedıgın lafın arkasında dur bana bulusmadan once kardesım her devırde her vıteste basarım dedın farketmez dedın orda kardes senın ıstedıgın gıbı bastık bıde alttan basalım gorelım dedıgımde nıye basmadın benı o sekılde 1 boy gecsene neyse uzatmıcam anlamıs olduk yanı tamam en ıyı gıden senın aracın dostum ;)
sna orda kac kere kardes bak 2 65 te basabılırsın 2 70 de basabılırsın dedım hemde kac kez sen yok kardes 1 40 basarım daha ıyı dedın tamam dedım sonra gel bıde alttan basalım dedım kıvırmaya basladın hep gecıcegın sekıldemı basıyosun sen bole? aracımın basından berı yazılım sorunu var 200 u gecmıyo zaten kopruden sonra ben bıraktım dıye soluyorum daha gelmıs buraya uzunda 8 9 boy yıosun kardes ne konusuyosunkı dıyosun tmam kardes senın araban benım arabamı 50 boy gecıyo sen rahat ol tamam...
flexamin
05-12-2013, 08:57
o 1 40 sen 2 40 olduğunda onun devrimi oluyor senin devrin mi?
2-40 da kaç k devirdesin? karşındaki araba atmo bir araç özellikle bir bmw 2 vites 40km hızda bmw 1000-1500 devir arasında olur sence bu mantıklı mı ?
200 den sonra tıkanıyorum diorsun 200'den sonra nekadar gidebileceksin ? 250-260 ? yapacağın max hız 225 olur taş çatlasa..
arabamda sorun var diyorsun. sorun varsa ilk önce sorununu hallet sonra dene.. ha yok sorunla da denerim diyorsan da burda yok arabam 200 den sonra gitmiyor yok şöyle yok böyle demeyeceksin bu duruma herkes güler...
şunuda unutma kimse aptal veya enayi değil gelipde senle senin canlı olduğun yerde en ölü haliyle basmaz. ha öyle bastırdığında da geçince geçtim mi uçup kaçıyorum mu sanıyorsun ?
o 1 40 sen 2 40 olduğunda onun devrimi oluyor senin devrin mi?
2-40 da kaç k devirdesin? karşındaki araba atmo bir araç özellikle bir bmw 2 vites 40km hızda bmw 1000-1500 devir arasında olur sence bu mantıklı mı ?
200 den sonra tıkanıyorum diorsun 200'den sonra nekadar gidebileceksin ? 250-260 ? yapacağın max hız 225 olur taş çatlasa..
arabamda sorun var diyorsun. sorun varsa ilk önce sorununu hallet sonra dene.. ha yok sorunla da denerim diyorsan da burda yok arabam 200 den sonra gitmiyor yok şöyle yok böyle demeyeceksin bu duruma herkes güler...
şunuda unutma kimse aptal veya enayi değil gelipde senle senin canlı olduğun yerde en ölü haliyle basmaz. ha öyle bastırdığında da geçince geçtim mi uçup kaçıyorum mu sanıyorsun ?
2 40 da tam 2200 devırdeyım...arkadas denemeden once kardesım ıstedıgın devırde vıteste basarım sorun yok farketmez denerız demıstı o yuzden ılk ole bastık sonrada alttan basıcaz dıye anlasmıstık o zamanlar yazılımımında sorun oldugunu farketmemıstım hanı stok halde bıle denedıgımde 200 rahat goruyodu ama yazılımdan sonra 180 den sonra ısteksızlık ve 200 u gecememe gııb bı durumu oldu sonrada farkettım ama bız arkadasla anlastıgımız ıcın her vıteste her devırde basarım dedıgı ıcın gel bıde alttan basalım dedım kımseyı salak yerıne koymam sız merak etmeyın bız farkı gormek ıcın alttan basıcaktık ama arkadas kabul etmedı bende bunu one surdum hanı basmadan once alttanda basıcaktık benım dedıgım gıbı anlasmıstık orda nolduda basmadı alttan? cokmu onemlı benım onu gecıcek olmam o gun arkadasta soledı aten aracında sorun var ustlerde tıkanıyo cıddı bı sekılde dıye yanı amac zevktı hanı alttan bassak ben gecsemde bı sorun olmucaktı denememızdekı amac buydu ben buna kzııyorum zaten
Kardes bin tane sey dedin en son 1 kez basalim 40 da kim hangi viteste basarsa bassin demedin mi bak orda 4 kisiydik yalan yakismiyo.sana o anda dedimki 3 4 kez farkli farkli basariz dedim gerek yok 1 kez basalim demedin mi.yakismiyo sana bu tavırlar.
serkanOC
07-12-2013, 13:35
vay arkadaş sabahtan beri okuyorum her sayfada bi video görürüm, bi uzlaşma görürüm diye vallaha boş geldik buralara kadar.. kusura bakmayın ama konu gereksiz uzamış buralara sonu da yok biri çıkıp 'sen haklısın' demeli bi an önce..
yada çıkıp tekrar denenmeli ki iki tarafta hızda anlaşmalı 50 başlar 200 biter veya 80-180 diye gaza yarım basacan yok lastiklerin havası eşit olacak böyle bir şey yok.. bir de bu kayda alınmalı ki kimin erken bastığı kimin kaç boy fark attığını izleyenler kendi karar versin yoksa arada gereksiz polemiğe sebep oluyor..
İbrahim33
09-12-2013, 17:55
la konuda 1 ay öncede tartışılıyordu hala tartışılıyor :)
Focusu olan abimiz aracınız kac hp?
Beyler çok tartışmayın adamın üzerine gitmeyin. Ayıp oluyor.
Sanki arabaları kendiniz üretiyorsunuzda sidik yarıştırıyorsunuz.