Orijinalini görmek için tıklayınız : Bank Asya Sınavı Hakkında
İyi akşamlar arkadaşlar.
Yaklaşık 1 hafta önce Kariyer.net'ten iş ilanlarına bakınırken Bank Asya (Asya Katılım Bankası A.ş.) da Türkiye genelindeki şubelerinde, Kurumsal Pazarlama / Ticari Pazarlama / Kobi Bankacılığı / Bireysel Pazarlama pozisyonlarında görev almak üzere yetkili yardımcıların alınacağını gördüm. Başvurumu gerçekleştirdim.
Bugün bana gelen e-mail ile sınava katılımım onaylanmış olup, sınava ilişkin detaylar gönderildi.
Çevremde duyduğum bankacılık sınavına giren arkadaşlarımdan birkaç duyum aldım, Genel Yetenek 45 soru ve 20 dakika verildiğini söylediler.
Bankacılık hakkında bu konuda tecrübeli olan forum arkadaşlarımdan yada bankacılık işi ile uğraşan arkadaşlar varsa bu konu hakkında bilgilendirebilirler mi?
Genel Yetenek sınavı derken banka ile ilgili faiz oranları, güncel banka faizleri. vs. bankacılık ile ilgili soru tiplerimidir aceba?
Sınav sonrası başarılı olduktan sonra mülakatta dikkat olunması gereken basamaklar nelerdir?
Bankacılık sektöründe çalışan forum arkadaşlarından tüyo bekliyorum. :)
Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.
Burak E.
08-11-2013, 19:35
genel yetenek sınavında dikkat testi sayısal testler flan var en kötü 70 alman gerek kısacası IQ testi gibi bişi.
tuner faruk
08-11-2013, 19:36
Bankacılıkla ilgili bir sınav değil dikkat ve sayısal ve sözel bölümlerde pratiklik ve yazım yanlışları vs. gibi soruların bulunduğu ve soru çözümünde hıza dayalı olan bir sınav. Sınav esnasında kodlamayı her soruyu yaptıktan sonra yapman senin için daha iyi olur çünkü ek süre verilmiyor 20 dk içinde soruları çözüp kodlamayı yapman gerekiyor.
genel yetenek sınavında dikkat testi sayısal testler flan var en kötü 70 alman gerek kısacası IQ testi gibi bişi.
@Burak E.;
Anladım. Cevabınız için teşekkür ederim. Peki 70 puan sadece Bank Asya'nın kendine göre olan kuralından dolayımı 70 almak gerekiyor, yoksa genelde banka sınavlarında en az 70 mi almak gerekir.?
Teşekkürler.
Bankacılıkla ilgili bir sınav değil dikkat ve sayısal ve sözel bölümlerde pratiklik ve yazım yanlışları vs. gibi soruların bulunduğu ve soru çözümünde hıza dayalı olan bir sınav. Sınav esnasında kodlamayı her soruyu yaptıktan sonra yapman senin için daha iyi olur çünkü ek süre verilmiyor 20 dk içinde soruları çözüp kodlamayı yapman gerekiyor.
@tuner faruk;
Cevabınız için teşekkür ederim. Beni de şaşırttı 45 soruluk sınava 20 dakika konulması. :) Sanırım tüm banka sınavlarında geçerli bu durum. :)
Her soruyu çözümledikten hemen sonra sınav kodlama kağıdını doldurmayı düşünüyorum.
Peki sınavda başarılı oldum varsayalım. Mülakat hakkında bilginiz var mı?
Teşekkürler. :)
Mülakata s.a diye girip dizleri eskimiş pantolon giyerseniz şimdiden hayirli olsun (gerçektir)
Mülakata s.a diye girip dizleri eskimiş pantolon giyerseniz şimdiden hayirli olsun (gerçektir)
Şaka mısın? :)
Tam tersi, görünüşe aşırı önem verdiklerini duydum. Mülakat hakkında tahmin ettiğim kadarıyla alan ile ilgili sorular yöneltilir diye biliyorum. Normal klişe olan sorular yöneltecekler sanırım.
"Neden Bank Asya? Bank Asya'mızın diğer bankalardan olan farkı?" sanırım.
Bad-Fast
08-11-2013, 20:22
hahaha ee işe girdi diyelim , içki karı kız muhabbeti yapınca da kovarlar artık he :) , arkadaşın dediği işe yararsa bide öle değilken öle yapıcaksan diyelim oyunculuk dersleri de al bence :)
Burak E.
08-11-2013, 20:55
bütün bankalarda 70 şeklinde sınavdan sonra eger 70 ve üstü olursa 2 kez mülakat yapıyorlar bank asya gibi katılım bankası arkaşın dedigi gibi olabilir öyle şeyler sevmezler alkol sigara kullanmanı istemezler hatta sevgilin varmı ? ne kdardır birliktesiniz gibi şeyler sorarlar bana namaz kılarmısın felan diye sormuşlardı.
bütün bankalarda 70 şeklinde sınavdan sonra eger 70 ve üstü olursa 2 kez mülakat yapıyorlar bank asya gibi katılım bankası arkaşın dedigi gibi olabilir öyle şeyler sevmezler alkol sigara kullanmanı istemezler hatta sevgilin varmı ? ne kdardır birliktesiniz gibi şeyler sorarlar bana namaz kılarmısın felan diye sormuşlardı.
Halla halla, alkol sigara kötü alışkanlıklar vs. gibi durumları anlarım da özel hayat ne alaka yahu? :) İlginç doğrusu. :)
Neyse sınavı hayırlısıyla atlatabilirsem şansımı denemek isterim. Olduysa ne ala, olmadıysa kısmet nasip sağlık olsun diyelim. :)
Teşekkür ederim yorum yapan arkadaşlara.
Kopruyu gecene kadar ayıya dayı dersen bu iş olur eğer mülaakata kalabılırsen birazcık aşırı dinci olman gerekecek
Inanmayan arkadaşlar olabilir.ben yaşanan şeyleri belirttim.cuppe giyip gidin demedik sonuçta
Kopruyu gecene kadar ayıya dayı dersen bu iş olur eğer mülaakata kalabılırsen birazcık aşırı dinci olman gerekecek
Cevabınız için teşekkür ederim. :)
Köprü durumu sınav sonrasına bağlı artık. :)
Bu arada bilmediğimden dolayı soruyorum, Bank Asya'nın aşırı dinci olması "F For Fethullah" ların elinde olduğu için mi böyle.?
Bu arada bilmediğimden dolayı soruyorum, Bank Asya'nın aşırı dinci olması "F For Fethullah" ların elinde olduğu için mi böyle.?
Aynen oyle cemaat durumundan dolayı
Inanmayan arkadaşlar olabilir.ben yaşanan şeyleri belirttim.cuppe giyip gidin demedik sonuçta
@ynsemr;
Arkadaşım, inanmadım, yalan vs. gibi bir şey mi söyledim sana?
Bu ne celallenme?
Senin deyiminle eskimiş pantolon giyip mülakata öyle girin deme tavsiyen idi.
Ben mülakatta banka ile ilgili ne tür sorular ile karşılaşabilirim diye sordum. Dış görünüş değil.
Sağolsun Burak E. arkadaş, daha önce bu tip mülakata girdiğinden olsa gerek açıklamayı yaptı.
Sana da teşekkür ediyorum yaşanan acı gerçekleri belirttiğin için. :)
Aynen oyle cemaat durumundan dolayı
Hmm, bunu öğrenmem iyi oldu. :) Sağolun.:icon_tup:
Burak E.
08-11-2013, 21:25
yardımcı olduysam ne mutlu bana 2.kez görüşmesilerine gittim işte 2 görüşmede özel hayata girdiler bu sebeble kabul etmedim işi ileride daha farklı şeyler cıkar diye.
cemaat olayları cok fazla ben kırklarelinde okudugum için sordular cemaat yurdamı kaldın diyeç hayır digince suratları düştü elemanların
yardımcı olduysam ne mutlu bana 2.kez görüşmesilerine gittim işte 2 görüşmede özel hayata girdiler bu sebeble kabul etmedim işi ileride daha farklı şeyler cıkar diye.
Demek istefigim buydu işte
Aynen. Özel hayatım ile ilgili bir hayli soru sormaya başlarlarsa şayet, U dönüşü yapacağım bende. ;)
arkadaşın dediği doğru bence dikkate alın. muhtemelen sevdiğin örnek aldığın birisi varmı diye sorarlar nabza göre şerbeti ver :D
Sinav ales tarzi olur.Cumaya gitmiyorsaniz oruc tutmuyorsaniz katilim bankasinda mutsuz olursunuz.O kullandiginiz tabir hic hos degil.Bosuna yormayin kendinizi,
Sinav ales tarzi olur.Cumaya gitmiyorsaniz oruc tutmuyorsaniz katilim bankasinda mutsuz olursunuz.O kullandiginiz tabir hic hos degil.Bosuna yormayin kendinizi,
Cumaya gidiyorum. Orucumu da tutuyorum.
Dini inancım ve ibadetim, benim ve Allahım ile aramda olan birşey.
Farklı insanların islam ile olan bağlılığı hiçkimsenin olmadığı gibi beni de ilgilendirmiyor ama kula kulluk ettirmeleri hiç cazip değil.
Hayır yani yanlış anlamayın ama cemaat kısmında olmayanlara farklı gözle bakmaları veya dışlamaları etik bir durum mudur sizce?
Bu kadar dallandırıp budaklandırmaya gerek yok, bu tarz ortamlar size göre değil ise başka bankalarda denersiniz şansınızı yok eğer ben ekmeğimin peşindeyim diyorsanız o ayrı, herkes gönlünce bir iş ver iş ortamı olsun ister ama olmuyor bazen.
Bu kadar dallandırıp budaklandırmaya gerek yok, bu tarz ortamlar size göre değil ise başka bankalarda denersiniz şansınızı yok eğer ben ekmeğimin peşindeyim diyorsanız o ayrı, herkes gönlünce bir iş ver iş ortamı olsun ister ama olmuyor bazen.
Haklısınız. Bende bundan bahsediyorum işte. Deneyip göreceğiz.
Her neyse, gerekli sorularımın gerekli cevaplarını almış bulunmaktayım.
Yorum yazan, fikirlerini ve görüşlerini paylaşan forum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum tekrar. :)
Forum moderatörlerimden ricam, konuyu kapatabilir veya silebilirler. :)
tuner faruk
09-11-2013, 00:17
Ben daha oncesinde Hsbc Denizbank ve Garantinin sinavlarina katilmistim anlattigim sekildeydi ama mulakatlarda telefon bankaciliginin yaninda sunu saticaksiniz sunu yapicaksiniz falan maas + prim seklinde maas olucak vs dendigi icin mulakatlarda yapamayacagimi soyledim tabi size verilecek gorev nedir bilemiyorum daha once Bank Asyaya basvuru yapmamistim o yuzden mulakatlari nedir bilemiyorum
driftboy
09-11-2013, 00:20
hahaha ee işe girdi diyelim , içki karı kız muhabbeti yapınca da kovarlar artık he :) , arkadaşın dediği işe yararsa bide öle değilken öle yapıcaksan diyelim oyunculuk dersleri de al bence :)
Valla manevi babam dediğim yan komşum içki karı kız da aşırı abartılıdır, ve bunu tüm banka çalışanları merkez bile bilir, istanbuldan bir iki müdürün gelipte burda komşumla takılmışlığı bile vardır, bu ay müdür oldu kendisi :)
Bankasya ise alimlarinda eski bir hocam var danisman olarak. Bir cok ogrencimizi referans ettik ve bir cogu halen calismakta. Dizlenmis pantolon olayi cok komik geldi.... Karsinizda yillarin İK mudur yada uzmanlari var. Bu insanlar ciddi egitimler aliyorlar ve ciddi tecrube sahibi. Sizin 2-3 kere girdiginiz mulakatlari yuzlerce kez yapiyorlar.
Kurum kulturu olarak cok guzel yazmis bir arkadas. Cuma oruc vs olayi yoksa katilim bankalarinda rahat hissedemeyebilirsin. Nasil bazi firmalarda mescit yok, cuma namazi icin izin verilmez yada oruc durumuna gore duzenleme yapilmazsa bazilarinda ekstra duzenleme yapilmasi cok normal...
Basarisindan dolayi referans ettigimiz, duzgun ahlakli ve eger bir kriterse namazini kilmayip arada birasini vs icen ogrencilerimizide benzer kurumlara yonlendirdik ve hala calisiyorlar...
Sen duzgun bir kiyafetle adabini bozmadan git... Eger cemaate karsi bir karsi durusun veya husumetin varsa zaten oradan para kazanmak tutarli olmaz... Bu anlattiklarimin bir cogu kuveyt albarak turkiye finans vs icinde gecerli, ki onlarin cemaat ile baglantilari yok organik olarak...
Suan calistigim universitede cemaatcilerden ve koyu akpli olarak bilinir ama levent kircanin ogluyla calisiyoruz yillardir :) Calisanlarin ise %25-30u anca akp-cemaat(ler) vs kokenli...Buradaki arkadaslari tenzih ediyorum ama kaliteli calisan bulmak zor... Herkesinde bir bahanesi var ise alinmayinca yada ayrilinca...
Umarim basarili olursun...
Bankasya ise alimlarinda eski bir hocam var danisman olarak. Bir cok ogrencimizi referans ettik ve bir cogu halen calismakta. Dizlenmis pantolon olayi cok komik geldi.... Karsinizda yillarin İK mudur yada uzmanlari var. Bu insanlar ciddi egitimler aliyorlar ve ciddi tecrube sahibi. Sizin 2-3 kere girdiginiz mulakatlari yuzlerce kez yapiyorlar.
Kurum kulturu olarak cok guzel yazmis bir arkadas. Cuma oruc vs olayi yoksa katilim bankalarinda rahat hissedemeyebilirsin. Nasil bazi firmalarda mescit yok, cuma namazi icin izin verilmez yada oruc durumuna gore duzenleme yapilmazsa bazilarinda ekstra duzenleme yapilmasi cok normal...
Basarisindan dolayi referans ettigimiz, duzgun ahlakli ve eger bir kriterse namazini kilmayip arada birasini vs icen ogrencilerimizide benzer kurumlara yonlendirdik ve hala calisiyorlar...
Sen duzgun bir kiyafetle adabini bozmadan git... Eger cemaate karsi bir karsi durusun veya husumetin varsa zaten oradan para kazanmak tutarli olmaz... Bu anlattiklarimin bir cogu kuveyt albarak turkiye finans vs icinde gecerli, ki onlarin cemaat ile baglantilari yok organik olarak...
Suan calistigim universitede cemaatcilerden ve koyu akpli olarak bilinir ama levent kircanin ogluyla calisiyoruz yillardir :) Calisanlarin ise %25-30u anca akp-cemaat(ler) vs kokenli...Buradaki arkadaslari tenzih ediyorum ama kaliteli calisan bulmak zor... Herkesinde bir bahanesi var ise alinmayinca yada ayrilinca...
Umarim basarili olursun...
Cevabınız için teşekkür ederim abi.
Sınav sonrası gidip göreceğim zaten. Düzgün bir şekilde mülakata girip, rahat bir şekilde ifade edeceğim kendimi. Umarım başarılı olabilirim. Ha, eğer farklı konularda sorular yöneltip cevap vermemi isterlerse şayet mülakatı kısa kesip karar değişikliğimi belirtirim.
Allah herkesin gönlüne göre versin.
ykavcioglu
09-11-2013, 10:14
Bende katılıyorum, inşallah güzel geçer.
Halkbank ile 6 seneyi devirdim, yükselmek zor