Orijinalini görmek için tıklayınız : KAMU İHALESİ ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen yardım..
gsgokhan
10-11-2013, 12:34
Arkadaşlar kamu ihalesi hizmet alımı ile ilgili bir ihalemiz oldu fakat yaklaşık maliyetin 490 500 bin lira altında fiyat verildi bu konu ile ilgili nasıl bir itiraz uygulayabilirz konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar varsa irtibat kurabilirmiyiz
slowmotion
10-11-2013, 12:40
Gecen gun benzer durumu bakanliga sikayet ettik, delilleri ispatli iadeli tahahutlu gonderdik bekliyoruz. Sizde oyle yapin. İlgileniyorlar
İhale öncesi ön rakam alımlarını şişirmişler muhtemelen. Pek birşey çıkacağını düşünmüyorum. Düşük rakam veren alır.
gsgokhan
10-11-2013, 14:34
Yalnız hizmet alımı ihale kanununda yaklaşık maliyetin %20 altında teklif verilmesi halinde düşük maliyet raporu isteniyo diye biliyoruz inşallah bişey çıkar..
Aşırı düşük kalacağı için, savunma isterler ama genelde kimse savunma vermez.
kılıfına uydurma teknik şartnemeye uygunluk vs.den alır yürürler ufak ihtimal elenirler onlardan sonraki teklif gecerli olur tabi itiraz icin paranı yatırıp mahkemeye fln basvurman gerekli
gsgokhan
10-11-2013, 16:50
Yani benim net öğrenmek istediğim 1.600 bin liralık bir maliyet çıkarılan iş var ortada ama teklif 1.160 aradaki rakam baya bi yüksek oldugundan bu oranlarda elenme durumu olabilir mi
düşük fiyat soruşturması yapılır ama birşey değişmez aman aman bi fark yok rakamlarda.
Blackbird
10-11-2013, 21:06
Her türlü kılıfına uydurulur işin zor. Ben o para maliyetini kurtarıyorum der çıkar işin içinden.
Olaya hakim değilsen aldım diye sevindiğin ihaleden bile zarar edersin, aldığın ihaleden de pişman olursun sonra gel kurtar beni diye o firmaları çağırırsın.
itiraz için KİK yani Kamu İhale Kurumuna itiraz edin. Düşük teklif sorgulamasından çıkan firmalar çok az.
Yaklaşık maliyet her zaman daha yüksek olur önemli olan teklifler arasındaki fark.. Sonuçta hiç bir firma yaklaşık maliyet sunarken son fiyatlarını vermez kuruma %10-20 yukarıda tutar işin büyüklüğüne göre. Buradan yola çıkarsanız fazla bir şey elde edemezsiniz.
Verilen teklifler arasında çok fahiş bir fiyat farkı varsa o yola gidebilirsiniz aşırı düşük teklifler ile ilgili de bir madde olması lazım kamu ihale kanununda.
Buda tamamen ihale komsiyonu ve işi alan firma ile ilgili bir durum diye biliyorum. Sonuçta firma gerekli taahütleri verip ben bu işi yapacam bu paraya işletmenin iştediği gibi derse risk onun oluyor. İşi bitiremez veya ürünü getiremezse cezalı duruma düşer.
İşin teknik yönünden bir yetersizlik sunmanız daha ikna edici olacaktır. İşletmeye bu yönde bir bilgilendirme yapılıp karşı taraftan da teyit istemeleri sağlanabilir ;)
Muammen bedelin üstüne çıkılırsa sıkıntı var. Altında teklif verilebilir. Muammen bedel her zaman bütçeyi şişirmek ve ihalede aşağılara düşmek, yada rakiplerin az ise , daha çok kar etmek için her zaman maliyetin 3-4 katı verilir. Dolayısı ile yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Ancak şartnamede uymadıkları maddeler var ise, o konuda itirazda bulunabilirsiniz.
gsgokhan
12-11-2013, 21:37
Kik e davayi goturdugumuzde iptal olma durumu var mi peki ? Bilgisi olan
Kik e davayi goturdugumuzde iptal olma durumu var mi peki ? Bilgisi olan
muammen bedelin altında diye kimse ihaleyi iptal etmez. zaten o bedel her zaman çok yukarılarda olur. mesela hadımköy-mecidiyeköy metro hattının yaklaşık bedeli 1.3 milyar euro idi ilk teklif 850 milyon fln...
ancak en düşük teklifte teknik ve ya idari bir sorun var ise o firma elenebilir. başvurunu önce ihaleyi yapan kuruma yapacaksın daha sonra KİK daha sonra ilgili idari mahkeme, sonra bir üst mahkeme hatta insan haklarına kadar gidersin ama silsileyi bozamazsın:)
muammen bedelin altında diye kimse ihaleyi iptal etmez. zaten o bedel her zaman çok yukarılarda olur. mesela hadımköy-mecidiyeköy metro hattının yaklaşık bedeli 1.3 milyar euro idi ilk teklif 850 milyon fln...
ancak en düşük teklifte teknik ve ya idari bir sorun var ise o firma elenebilir. başvurunu önce ihaleyi yapan kuruma yapacaksın daha sonra KİK daha sonra ilgili idari mahkeme, sonra bir üst mahkeme hatta insan haklarına kadar gidersin ama silsileyi bozamazsın:)
Yapım işi ile hizmet işini karıştırmayalım. Yapım işinde sınır değer vardır. Sadece Yaklaşık Maliyet'e bakılmaz. Aşırı düşük sorguya düşen firmalar sorguya tabidir. Sorguya esas kalemler belirlenir ve yazı ile sorgu vermesi gereken firmalara ihale komisyonu tarafından gönderilir. En avantajlı fiyatı veren ilk firma sorguyu verirse iş onda kalır. Veremezse 2. en iyi teklife geçer.
Bu bahsettiğiniz hizmet işi nedir? Teklifi veren firma şartnamedeki koşulları sağlayabiliyorsa 500.000TL de aşağı teklif verse işi alabilir. Ama ihalenin konusu nedir? buradan değilse de özelden yaz sana yardım etmeye çalışayım.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.