PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka lastik Sürtüyor Neyapmalıyım Yardım!

sinanbaysal
10-11-2013, 14:37
Merhabalar. Öncelikle sıtede genıs bı arastırma yaptım aradıgım cvpı bulamayınca konu actım. Bu tur konularda genelde cevaplar lastık degıstır jant degıstır tablaları yukselt amört sertlerstır tarzında. Fakat ben bunların hıc bırını yapmak ıstemıyorum :D
195 50 15 kullanırken daha onceden cok az traslanmıstı sımdı 205 45 16 kullanıyorum tekrar surtmeye basladı gene traslattım ama kurtarmadı hala surtuyor :(
Daha fazla traslanırsa zararlı olucanı soyledı sımdılık bu sekılde bın surterse gel tekrar halledıcezz bı sekılde dedı. Sımdı netur yontemler ızlemelıyım camurlukda macun var actırırsam bu sefer macun patlıcak kas yaparkan goz cıkartcaz . Denızlıde bu ısten anlayan varmı sanıırım acma kıvırma makınası falan oluyormus. ??

Edit: Bu arada takılanlar olucak emınım Ne Yapmalıyım olucaktı dalgınlıgıma gelmıs kusura bakmayın :)

Mr.K
10-11-2013, 14:39
yanakları 40 yap düzelir 45 yanak çok fazla

neresi sürtüyo tam ?

camurlugun ortasımı
kapıya yakın yerimi
arka tampona yakın yeri mi ?

ortası surtuyosa mecbur açıcaksın
kapı kısmı surtuyosa gene açıcaksın :D
arka tampona yakın sürtüyosa orda vida vs varsa sök vidayı pullu sisteme geç tabancayla çaksınlar geçer.

sinanbaysal
10-11-2013, 14:44
yanakları 40 yap düzelir 45 yanak çok fazla

neresi sürtüyo tam ?

camurlugun ortasımı
kapıya yakın yerimi
arka tampona yakın yeri mi ?

ortası surtuyosa mecbur açıcaksın
kapı kısmı surtuyosa gene açıcaksın :D
arka tampona yakın sürtüyosa orda vida vs varsa sök vidayı pullu sisteme geç tabancayla çaksınlar geçer.

Tesekkurler cvp ıcın malesef lastık degıstıremem lastıkler sıfır ayarında zaten ayrıca 40 da sert kacar.

Lastıgın tam ust kısmı surtuyor dıger taraflar kurtarıyor.. Actırma derken macunlu yer patlarsa?

Agah
10-11-2013, 14:46
kamber kit :D

ERDO
10-11-2013, 14:51
kamber kit :D
bu da bir çözüm :D

sinanbaysal
10-11-2013, 14:52
Valla bende tam edıtleyıp kamber yazıcaktım sız yazmıssınız. Ae101 ıcın kamber yok dıye bılıyorum acaba baska yolla kamber verılırmı . ARka taraflarda denge cubuklarında sankı acı ıcın ayar yerı vardı.. :)

suprolla
10-11-2013, 14:56
üstteki vidayı sök...10luk sanırım o 8lik al...işte sana kamber :D
yada o lastikleri sök ver bana...o ölçüde lastik arıyorum 1haftadır :D

bymurat___61
10-11-2013, 14:58
1 derece kamber verielbilir. Ama ae lerin kitine de pek denk gelmedim bakmak lazım ebaye ama fazla surtuyosa kamberde fazla cozum olmaz malesef 2 dereceyı gecmemk lazım zaten bence.

bymurat___61
10-11-2013, 14:59
o toe ayarı kamber deil dostum yanı arka lastıgın sağ sol ayarı diyebilirz.

sinanbaysal
10-11-2013, 15:06
üstteki vidayı sök...10luk sanırım o 8lik al...işte sana kamber :D
yada o lastikleri sök ver bana...o ölçüde lastik arıyorum 1haftadır :D
Emınmısın :) nasıl yanı nerde bu vide bıraz acarmısın. Lastıkler satmayı dusunmuyorum malesef ama sen coıller satarsan ozaman olur ahahha :D

1 derece kamber verielbilir. Ama ae lerin kitine de pek denk gelmedim bakmak lazım ebaye ama fazla surtuyosa kamberde fazla cozum olmaz malesef 2 dereceyı gecmemk lazım zaten bence.
Ya zaten yarım cm daha pat olsa surtmucek... Lastıgın orta tarafına degmıs zaten cok az bı payla yanı... Arkaya 4 kısı bınınce ne olcak tabı :)

o toe ayarı kamber deil dostum yanı arka lastıgın sağ sol ayarı diyebilirz.

Anladım bılgılendırme ıcın saolun..

Mr.K
10-11-2013, 15:18
macunlu yer patlarsa yapcak bişey yok yenidn yaptırırsın

ya macunlu yer patlicak tekrar boyatıcaksın
yada mevcut lastiğini söküp yeni lastik takımı alıcaksın

yani hem karnın doysun hem pastan dursun durumu herzaman pek mümkün olmuyor malesefki.

215*40 çok sert olmuyo bu arada bilgin olsun.

sinanbaysal
10-11-2013, 15:21
macunlu yer patlarsa yapcak bişey yok yenidn yaptırırsın

ya macunlu yer patlicak tekrar boyatıcaksın
yada mevcut lastiğini söküp yeni lastik takımı alıcaksın

yani hem karnın doysun hem pastan dursun durumu herzaman pek mümkün olmuyor malesefki.

215*40 çok sert olmuyo bu arada bilgin olsun.

Pasta dursun gene karnımızı baska bıseyle doyururuz hesabı benımkısı :) Bakalım abı su kamber olayını arastıralım olmadı camurluk ıcındekı 8 mm lık payı kıvırcaz oda kurtarmazsa actırcaz boyancak ..

suprolla
10-11-2013, 15:34
Emınmısın :) nasıl yanı nerde bu vide bıraz acarmısın. Lastıkler satmayı dusunmuyorum malesef ama sen coıller satarsan ozaman olur ahahha :D

Ya zaten yarım cm daha pat olsa surtmucek... Lastıgın orta tarafına degmıs zaten cok az bı payla yanı... Arkaya 4 kısı bınınce ne olcak tabı :)

Anladım bılgılendırme ıcın saolun..

amortisörün taşıyıcıya bağlandığı 2 vida var ya onlardan bahsediyom....o vidalar 10mm olması lazım...sen üsttekini 8mm vidayla değiştirirsen bi miktar kamber vermiş olcan...

Mr.K
10-11-2013, 15:46
he ben çamurluk içindeki pay kıvrık oldugunudusunerek konustuydum zaten o zmn muhtemeln kurtarır o zmn.

sinanbaysal
10-11-2013, 15:51
amortisörün taşıyıcıya bağlandığı 2 vida var ya onlardan bahsediyom....o vidalar 10mm olması lazım...sen üsttekini 8mm vidayla değiştirirsen bi miktar kamber vermiş olcan...
hacı bır kısı daha soyledı bunu sımdı yarın bı denıcem ıns bı sıkıntı olmaz bu ısten..

he ben çamurluk içindeki pay kıvrık oldugunudusunerek konustuydum zaten o zmn muhtemeln kurtarır o zmn.

su vıda ıle kamber olayına bı bakayım eger olursa kıvırtmam artık ..

suprolla
10-11-2013, 15:57
ben o şekilde 3-5 araba biliyodum sıkıntı olmamıştı ama uzun vadede bişi diyemem

Oznsrl
10-11-2013, 16:21
lastik seçimi yanlış olmuş 195 45 16 alsaydın keşke. kullandığın jant ne onu yazmamışsın oem dışında bi jantsa sorununu en basit et değeri yüksek olan bi jant çözer. mesela aracın orjinali et35 dir sen et 30 jant taktıysan yarım cm dışarı çıkar ama et 40 olan bi jant takarsan yarım cm içeri girer böylelikle çamurluğa sürtmemesini sağlayabilirsin.

AdemAr
10-11-2013, 16:55
benimde ön sol sürtüyor onu nasıl etcez :D

sinanbaysal
10-11-2013, 17:00
ben o şekilde 3-5 araba biliyodum sıkıntı olmamıştı ama uzun vadede bişi diyemem
anladım bı denıcem saol kardesım ..

lastik seçimi yanlış olmuş 195 45 16 alsaydın keşke. kullandığın jant ne onu yazmamışsın oem dışında bi jantsa sorununu en basit et değeri yüksek olan bi jant çözer. mesela aracın orjinali et35 dir sen et 30 jant taktıysan yarım cm dışarı çıkar ama et 40 olan bi jant takarsan yarım cm içeri girer böylelikle çamurluğa sürtmemesini sağlayabilirsin.
2. el aldıgım ıcın malesef secme sansım olmadı.. Enkei rpf01 jantın markası et degerıne hıc bakmadım..

benimde ön sol sürtüyor onu nasıl etcez :D
ozaman hafıf traslatsan gecer sarnırım
:)

CasabLanca
10-11-2013, 17:08
sürtmeler için en iyisi kamber vermek :D

sinanbaysal
10-11-2013, 17:12
sürtmeler için en iyisi kamber vermek :D

Arkadasların dedıgı sekılde amortısore baglı 2 cıvatanın ust tarafındakı cıvarayı 10 mm yerıne 8 mm takarak mı daha saglıklı olur yoksa alt vıdayı 8 mm lık takıp altına somun yerlestırerek mı ? :)

sinanbaysal
10-11-2013, 18:10
Yarın bu ısı halledelım enkelerı takalım guncel olsun :)