Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel araç seçimi ?

cyclonee16
10-11-2013, 20:58
Merhaba arkadaslar

Başlıktada belirttiğim üzere dizel bir araç alma arifesindeyim fakat kafamda bir kaç model var karar veremiyorum seçenekler ;

Punto,fiesta,rio ve clio 3 fiyatlar birbirine oldukça yakın amacım 1 sene kadar binip satmak kafamı agrıtmasın ufak tefek oynamalarla bir seye benzesin yeter yardımlarınızı bekliyorum

Birkan61
10-11-2013, 22:10
Grande Punto hakkında bir sorun varsa yardımcı olmaya hazırım, elimden 3 tane multijet grande punto geçti :)

Mutu
10-11-2013, 22:36
Grande Punto hakkında bir sorun varsa yardımcı olmaya hazırım, elimden 3 tane multijet grande punto geçti :)

Sinyal kolu arızası kronik mi? Bir de ön takım hassasiyeti yüksek diyorlar o doğru mu?

Sinyal kolu arızasını arkadaşın araçta yaşadık, 400 tl verdik sıfırına, aza mal olmuyor, benim de düşündüğüm bir kasa o sebeple merak ettim. :icon_tup:

Birkan61
10-11-2013, 22:48
Sinyal kolu arızası kronik mi? Bir de ön takım hassasiyeti yüksek diyorlar o doğru mu?

Sinyal kolu arızasını arkadaşın araçta yaşadık, 400 tl verdik sıfırına, aza mal olmuyor, benim de düşündüğüm bir kasa o sebeple merak ettim. :icon_tup:

Kronik denilebilir, gp forumunda bu sorunu yaşayanlar var ama tek tük..

Aynı sorunu çok samimi bi abim yaşadı aracında, sinyal kolunu değiştiler sorun yine düzelmedi. Meğersek sigorta kutusunda bi kaç yer oksitlenme yapmış ondan dolayı airbag arıza ışığı falan yakıyormuş. Hatta deneme amaçlı eski kolu taktık sıkıntı yoktu :)

Sorunu iyi çözmek gerekiyor aslında.. Serviste direk değişime gidiyolar. Önce sağlam bi elektrikçi görmeli o sorunda..

Ön takıma gelince, son aracımda 17 jant + yay vardı.. Öyle Trabzonda köy yoluna dahi vurdum hiç bi sıkıntı yaşamadım ön takımla. Hatta dönüşte sağlam bi çukura girdim, jantı kırdım :) İstanbula gelince rotcuya girdim 1 milim hata yoktu..

Birazda kullanımla alakalı, düzgün kullanımda kolay kolay birşey olmaz..

Varsa başka sorunuz zevkle yanıtlarım :icon_tup:

CRUEL
10-11-2013, 23:09

Aynı sorunu çok samimi bi abim yaşadı aracında, sinyal kolunu değiştiler sorun yine düzelmedi. Meğersek sigorta kutusunda bi kaç yer oksitlenme yapmış ondan dolayı airbag arıza ışığı falan yakıyormuş. Hatta deneme amaçlı eski kolu taktık sıkıntı yoktu :)

Sorunu iyi çözmek gerekiyor aslında.. Serviste direk değişime gidiyolar. Önce sağlam bi elektrikçi görmeli o sorunda..

Ön takıma gelince, son aracımda 17 jant + yay vardı.. Öyle Trabzonda köy yoluna dahi vurdum hiç bi sıkıntı yaşamadım ön takımla. Hatta dönüşte sağlam bi çukura girdim, jantı kırdım :) İstanbula gelince rotcuya girdim 1 milim hata yoktu..

ibizamı puntomu ? :)

aron76
10-11-2013, 23:16
Her ne kadar peugeot 308 kullansam da sıralamanda en güzel tercih punto olur bence.

cyclonee16
10-11-2013, 23:24
Yorumlar için tesekkurler
Aslında ilk secenek punto ama activeler 22 23 bin lira piyasası baya bir canlı birde sizce 75 mi 90 mı olmalı bakımları biribirınden farklı maliyetler keza öyle aradaki farka değer mi

aron76
10-11-2013, 23:29
75 liğin yakıt tüketimi çok asılmazsanız eğer daha azdır. Benim aracım 112 lik. Ama 92 likler benden daha az yakıyor.

Mutu
10-11-2013, 23:38

Yok bizim sinyal kolu bozuktu. Güvendiğimiz elektrikçi, korna çalmıyordu gittiğimizde, fakat sinyal falan çalışıyordu. Boardda sıkıntı vardı, o sebeple komple dğeiştirdik. Sinyalde sapma ve korna sorunsuz hale geldi. :icon_tup:

Birkan61
11-11-2013, 09:06
Simdi isteyim pek vaktim yok aksama detayli cevap vericem. Ulan o degilde 2009 yilinda 2006 model grande punto active multjiet 63000deki aracimi 19a e zor satmistim piyasa nasil canlanmis bellisi yok :D

kso021
11-11-2013, 09:15
Grande punto dynamic yada emotion 22.000-25.000tl aralığında alınabilir

ofli
11-11-2013, 09:19
bende dizel araçlara baktım bence renault serilerine bakacaksan megane 2 al temiz bulursan hayatta fransız aracına binmem diyordum cam tavan dijital klima lastik basınc sensoru elektrikli katlanır ayna v.s beni cok cezbetti aldim gitti 100k da ilk sahibinden hatasız boyasız 2004 model arac bulunca hemen aldım tavsiye ederim donanım olarak cok iyiler.

cyclonee16
11-11-2013, 17:00
75 liğin yakıt tüketimi çok asılmazsanız eğer daha azdır. Benim aracım 112 lik. Ama 92 likler benden daha az yakıyor.

75 liklerin az yaktıgını okumustum bır kaç yerde ama pek sakin kullanabilecegimi zannetmiyorum birde birkaç ekleme düşünüyorum yazılım vs.

slowmotion
11-11-2013, 17:01
polo dizel öneririm

cyclonee16
11-11-2013, 17:04
Simdi isteyim pek vaktim yok aksama detayli cevap vericem. Ulan o degilde 2009 yilinda 2006 model grande punto active multjiet 63000deki aracimi 19a e zor satmistim piyasa nasil canlanmis bellisi yok :D

Şimdi o km araçlar min 25 ah ah ben 22 ye bile razıyım :D

cyclonee16
11-11-2013, 17:06
Grande punto dynamic yada emotion 22.000-25.000tl aralığında alınabilir

Active düşünmüyorum açıkçası aralarında cok bir fiyat farkı yok

cyclonee16
11-11-2013, 17:09
bende dizel araçlara baktım bence renault serilerine bakacaksan megane 2 al temiz bulursan hayatta fransız aracına binmem diyordum cam tavan dijital klima lastik basınc sensoru elektrikli katlanır ayna v.s beni cok cezbetti aldim gitti 100k da ilk sahibinden hatasız boyasız 2004 model arac bulunca hemen aldım tavsiye ederim donanım olarak cok iyiler.

Bizimde bir tanıdık hatcbak benzinlisini almıştı dediğiniz araçlar ciddi dolu sizin aracınız sedan mı bildiğim kadarıyla sedanlar bıraz daha pahalı sorun olmazsa aldıgınız fiyatı pm ler mısınız

cyclonee16
11-11-2013, 17:11
polo dizel öneririm

Hangi modelden bahsediyorsunuz örnek verebilir misiniz ?

Birkan61
11-11-2013, 17:48
ibizamı puntomu ? :)

İki arabanında birbirine göre artısı var :)

Şahsım olarak gönül punto, mantık ibiza :)

Zaten ibizayıda cam tavanlı punto ararken aldım, köye gidicektim araba yoktu tanıdıktan denk geldi hala bende 2 sene oldu :D

İbizanın artısı kaliteli oluşunu hissettirmesi, yol tutuşunun puntodan iyi olması ( orj lastiklerle yaylarla)

Puntonun artısı kesinlikle en başta frenleri. Bosch marka frene sahip ve ben hayatımda böyle güzel freni olan bi araba sürmedim :) İbizada bu fren güvenine sahip değilim..

Hangisinin temizini bulursak onu almak daha mantıklı olur bu soruda :D

Yorumlar için tesekkurler
Aslında ilk secenek punto ama activeler 22 23 bin lira piyasası baya bir canlı birde sizce 75 mi 90 mı olmalı bakımları biribirınden farklı maliyetler keza öyle aradaki farka değer mi

90'lık olan iyidir, hoştur. Bende kullandım son arabam 90'lıktı 6 vites olması bi artı..

Evet uzun yolda motoru rahatlatıyor 160'dayken 3000 devirde oluyor araç ama kaç kere kullanıyoruz? ki zaten bu araç 6da değil 5'deyken daha az yakıyor defalarca denedim.

90'lık olanların parçaları biraz daha pahalı 75'liğe göre. Bana soracak olursanız 75 + yazılım mantıklı seçim olur :) Piyasada temiz uygun fiyatlı 90'lıkta pek yok gördüğüm kadarıyla.

90'lığın aman aman bir fazlası yok o 75'liğe göre iyiki almışım dedirtmedi bana..

Bahsi geçen polo yeni kasaysa sözüm yok ama eski kasa kedi göz kasalardan olan pololardansa gereksiz pahalılıktalar.

Şöyle diyim 2006 model temiz boş donanımda bir polo 2008 full donanım ibiza alabiliyor. Aynı şekilde puntonun full donanımlısınıda alıyor :)

ibizada poloyla aynı motoru kullanıyor..

dqn
11-11-2013, 17:59
İki arabanında birbirine göre artısı var :)

Şahsım olarak gönül punto, mantık ibiza :)

Zaten ibizayıda cam tavanlı punto ararken aldım, köye gidicektim araba yoktu tanıdıktan denk geldi hala bende 2 sene oldu :D

İbizanın artısı kaliteli oluşunu hissettirmesi, yol tutuşunun puntodan iyi olması ( orj lastiklerle yaylarla)

Puntonun artısı kesinlikle en başta frenleri. Bosch marka frene sahip ve ben hayatımda böyle güzel freni olan bi araba sürmedim :) İbizada bu fren güvenine sahip değilim..

Hangisinin temizini bulursak onu almak daha mantıklı olur bu soruda :D

Bende de 2009 model grandepunto fun vardı benzinli.Yazmadan geçemezdim frenler cidden efsane:) 2 sene punto ile 1.4 TDI fabiayı eş zamanlı kullandım.İbizayla fabia neredeyse aynı araç diye söylüyorum, bence punto daha iyi yol tutuyor.Belki bendeki spor süspansiyonlu diye olabilir ama fark bariz bir şekilde ortadaydı.Sonuç olarak dediğiniz gibi hangisinin temizi bulunursa o alınmalı.

Birkan61
11-11-2013, 18:04
Bende de 2009 model grandepunto fun vardı benzinli.Yazmadan geçemezdim frenler cidden efsane:) 2 sene punto ile 1.4 TDI fabiayı eş zamanlı kullandım.İbizayla fabia neredeyse aynı araç diye söylüyorum, bence punto daha iyi yol tutuyor.Belki bendeki spor süspansiyonlu diye olabilir ama fark bariz bir şekilde ortadaydı.Sonuç olarak dediğiniz gibi hangisinin temizi bulunursa o alınmalı.

Fun modelinde 16 jant 195 lastik var fabrika çıkışı o yüzden iyi :)

Ötekiler 175 ve 185 genişliğinde çıkıyor fabrikadan. 60 65 yanak..

Puntolarımdan birinde :D 225/35 taktım çarpışan araba gibi bir milim atmıyodu araba :)

Fabia, Polo, İbiza aynı motor zaten 1,4 TDI 3 silindir.

İbizanın bir artısı fabrika çıkışı hız sabitleyici var ama puntolarada serviste 500 liraya takılıyor artık hız sabitleyici. Ama sadece ankaradaki semahattin abimiz yapıyor kartaş servisi :)

OnurÖzden
11-11-2013, 18:15
bir buçuk yıldır 1.3 mjet gp kullanıyorum. genel olarak memnunum araçtan, sakin kullanımda şehir içi 5-5,5 litre yakıyorum. sert kullanırsan 6 litreleri görüyor. ön takımı bana göre sağlam dağ bayır kullandım, bir sıkıntı çıkarmadı. eksileri; yol sesi, görüş açıları alışasıya kadar sıkıntılı, city direksiyonun bozulması (2010'dan sonra düzeltildi deniyordu)
başka aklıma gelen eksisi yok.

cyclonee16
11-11-2013, 22:47
Tercihim puntodan yana olacak gibi peki diğer araçlar için yorumu olan varmı

UK-Type-R
12-11-2013, 01:10
Toyota auris kullanıyorum 64 k km de fren disk torna balata değişimi dışında birşey yapmadım tavsiye ederim ses gelen aksamı yok kronik tek sorunu yüksek hızlarda fren :)

cyclonee16
12-11-2013, 16:49
Toyota auris kullanıyorum 64 k km de fren disk torna balata değişimi dışında birşey yapmadım tavsiye ederim ses gelen aksamı yok kronik tek sorunu yüksek hızlarda fren :)

Auris cok mantıklıda bütçeyi aşıyor:)

huseyinturk
12-11-2013, 16:58
punto var bir tanıdığımda. İçi, kullanımı beklemediğim kadar iyiymiş, 2011 model 65bindeydi sanırım, araç dizel. En ful olanı söylemişti ne olduğunuda unuttum ama daha dolusu yokmuş düşünürsen fiyat alırım. Arabanın içi sıfır gibi ama gerçekten.

cyclonee16
12-11-2013, 17:46
punto var bir tanıdığımda. İçi, kullanımı beklemediğim kadar iyiymiş, 2011 model 65bindeydi sanırım, araç dizel. En ful olanı söylemişti ne olduğunuda unuttum ama daha dolusu yokmuş düşünürsen fiyat alırım. Arabanın içi sıfır gibi ama gerçekten.

Tabiki fiyat alırsanız çok sevinirim araç arayşındayım buaralar

extreme__
12-11-2013, 18:00
Kardeşim 120 binde grande punto var bende evimizin 2. arabası benim ilk arabam yani bahsettiğiniz sinyal kolu arızası vs olmadı kişiden kişiye şans olarak değişiyor bu yani herkeste çıkmayabiliyor araba işi biraz şans işi ama sorarsan nasıl bir araba diye gözün kapalı al derim yeri bende hala başkadır ön takımla ilgili 17 jant basık hiçbir sorun yaşamadım gerek frenleri gerek yol tutuşu ve 70 80 le gittiğinde örnek sahil yolunda 4 litreyle geziyorum karar senin görünce yaziyim dedim hayırlısı olsun

cyclonee16
12-11-2013, 18:20
Kardeşim 120 binde grande punto var bende evimizin 2. arabası benim ilk arabam yani bahsettiğiniz sinyal kolu arızası vs olmadı kişiden kişiye şans olarak değişiyor bu yani herkeste çıkmayabiliyor araba işi biraz şans işi ama sorarsan nasıl bir araba diye gözün kapalı al derim yeri bende hala başkadır ön takımla ilgili 17 jant basık hiçbir sorun yaşamadım gerek frenleri gerek yol tutuşu ve 70 80 le gittiğinde örnek sahil yolunda 4 litreyle geziyorum karar senin görünce yaziyim dedim hayırlısı olsun

Yormunuz için tesekur ederim secımım punto olucak buyuk ıhtımal

huseyinturk
12-11-2013, 18:32
Tabiki fiyat alırsanız çok sevinirim araç arayşındayım buaralar

ulaşamadım şuan ama aklımda, ilanı yok sanırım fotolarıyla yollarım fiyatını

cyclonee16
12-11-2013, 18:35
ulaşamadım şuan ama aklımda, ilanı yok sanırım fotolarıyla yollarım fiyatını

Cok iyi olur özelden mail adresimi gönderiyorum

huseyinturk
12-11-2013, 18:39
Cok iyi olur özelden mail adresimi gönderiyorum

tamamdır en yakın zamanda dönüş yaparım inşallah

cyclonee16
13-11-2013, 12:35
Listeye ibiza da eklendi yokmu öneride bulunacak olan ?