Orijinalini görmek için tıklayınız : Arıza ışığı söndürme yöntemleri ?
erdemköksal
10-11-2013, 22:34
Motor kontrol sistemi arızası veya diğer arıza lambalarını kendi uygulamaları ile söndüren arkaşlar varsa bizede yardımcı olabilirmi :beuj:
mesela bende Motor kontrol sistemi arızası (EOBD) yandı normal giderken nasıl söndürebilirim???:beuj:
araç: clio sport
sorun olduğu için yanmış olabilir..
arıza tespit cihazına bakıp sorunuda çözdükten sonra arıza kaydı silinebilir..
Cihaz yoksa akünün eksi kutbunu sök,bir süre bekledikten sonra tak.Belki düzelir.
bLackModeL
11-11-2013, 10:14
en kolay yontem bu ama sen yınde bı cıhaza baglattır arabanı bostan yere yanmaz o lamaba tup felan yoksa...
bende de kat iptalinden sonra kandırıcı kullanmadım. katı bağlattıktan sonra sönmedi. motor sigortasını söküp taktım. ilk marşa bastığımda bir şey yok sonra tekrar yanıyor.
civic ep2
erdemköksal
11-11-2013, 13:38
Çok teşekkürler arkadaşlar... pc ile bağlanıp söndürdüm kat tan yapmış iptal değil fakan gaz potansiyometresi hata yaratmış falan filan fakat bu konuyu actım bilgisi olan arkadaslar servis ışığı vb. gibi ışıkları söndürebiliyorsalar pc bağlantısız burda paylaşsınlar ve herkez faydalansın ....
Frequency_48
11-11-2013, 15:59
Bluetooth lu ELM 327 alıyorsun..
Android telefonun varsa ücretsiz Torque programını indiriyorsun.
Arıza kodunu silmekten başka aracında tam yol bilgisayarı oluyor. ecudaki her türlü veriyi ekranda görebiliyorsun.. maliyeti de 60-70 tl gibi...
ateşleme avansından tut enjektörlerden dakikada geçen yakıt miktarına kadar ecuda ne varsa artık.. hangisi sana lazımsa seçip güzel bir ekran yapabilirsin..
Bluetooth lu ELM 327 alıyorsun..
Android telefonun varsa ücretsiz Torque programını indiriyorsun.
Arıza kodunu silmekten başka aracında tam yol bilgisayarı oluyor. ecudaki her türlü veriyi ekranda görebiliyorsun.. maliyeti de 60-70 tl gibi...
ateşleme avansından tut enjektörlerden dakikada geçen yakıt miktarına kadar ecuda ne varsa artık.. hangisi sana lazımsa seçip güzel bir ekran yapabilirsin..
Her aracta calismiyor elm327 Muhtemelen clio sport da calismayacaktir
Avrupa araclar yuksek model yillarinda calisiyor genelde
Kablolu Elm327 çakması cihazı kullandım ben 2003 Clio 1.6 16V de.Program olarakta Proscan kullanıyordum.
Gösterge panelini sök ayrı bi ampulü vardır küçük çıkar gitsin :D :D
t-jet ali
11-11-2013, 19:17
bizimde kat iptal,yanıltıcı taktık işe yaramıyor .arıza ışığı yanıyor.yurt dışında yanıltıcı simülatorlar var ama burada bulamadık,işe yarar mı getirtsek
Frequency_48
11-11-2013, 21:13
Sensör yanıltıcı ile uğraşacağınıza 100 yoğunluklu metal katalitik konvertörler var ebay de.. oldukça ucuz. Lİnki de burada
metal catalytic | eBay (http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=metal+catalytic&_nkwusc=metal+cataylitic&_rdc=1)
ELM 327 yi 2004 model araçtada kullandık çalıştı. ELM nin desteklediği protokoller var ecu yla uyuyorsa sorun olmaz. 2000 modelde bile çalışabilir. Genellikle piyasada bulunan bol arabalarda çalışıyor. Arkadaşın Cliosunda denedik 2006 model çalıştı. arkadaşın arabasında da kesinlikle çalışır bence..
Örneğin bendeki subaruya bağlanamadığım için bana program ve kablo 450 tl ye mal oldu ecuyu okumak :-) Daha XP tabanlı tablet alacağız gösterge adına..
t-jet ali
11-11-2013, 22:07
teşekkür ederim,katalitikte düşünüyorum ama ondanda emin olamıyorum.euro 4 motorda arıza ışığı söndürürmü bunlar
mehmetRS
11-11-2013, 22:20
cliosport için koltuğun altındaki hava yastıgı kabloları yerinden oynayınca zart zurt yanan arıza lambasına karşı çözüm önerisi sunayım bende katkım olsun :) Fakat bunu yaptıgınızda koltuk hava yastıgı haliyle calısmayacaktır. Spor koltuk felan takarsanız yaparsınız öyle diyeyim ;
soketi cıkarıyorsunuz, koltukta kalana değilde, tesisatten gelenin artı ve eksi uclarını birleştirecek şekilde arasına 3kOhmluk direnci lehimliyorsunuz. Dahada yanmaz fakat dikkat edilmesi gereken şey, hava yastıgı var gibi algılar.. ne olursa olsun tehlikeli bir iş. Ben spor koltuk takarken yapmıştım zamanında ( yapmamıştım, arkadaşım yapmıştı gerçi :) )
Gösterge panelini sök ayrı bi ampulü vardır küçük çıkar gitsin :D :D
Kanka Çözümüne hayran kaldım. :D
çıkar gitsin... :)
erdemköksal
12-11-2013, 11:31
bencede bu çözüm bi harika dostum :D:icon_tup:
erdemköksal
12-11-2013, 11:46
yokmu 2002 clio sportta elm 327 deneyen ?
2002 dediğin makyajlı kasa mı? Eğer öyleyse çalışıyor.
erdemköksal
12-11-2013, 13:55
2002 dediğin makyajlı kasa mı? Eğer öyleyse çalışıyor.
evet makyajlı kasa ama bu elm 327 de 1 ve 2 diye 2 adet model var far ediyomu hangisi çalıştı onu öğrenirsek ozaman ben alırım bunu :D yakıp yakıp söndürürüm :D
Ebay den almıştım Çin den gelmişti.Cihazı bulamadım ama linktekinin aynısı.
ELM 327 Car OBDII Interface with CD | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/ELM-327-Car-OBDII-Interface-with-CD-/360755995412?pt=UK_Cars_Parts_Vehicles_Other_Vehic le_Parts_Accessories_ET&hash=item53febba314)
e36 da çalışıyormu Elm327 bilgisi olan varmı
erdemköksal
12-11-2013, 17:39
Ebay den almıştım Çin den gelmişti.Cihazı bulamadım ama linktekinin aynısı.
ELM 327 Car OBDII Interface with CD | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/ELM-327-Car-OBDII-Interface-with-CD-/360755995412?pt=UK_Cars_Parts_Vehicles_Other_Vehic le_Parts_Accessories_ET&hash=item53febba314)
Sahibindende var onlar aynisi sanirim :icon_wack
Frequency_48
26-11-2013, 00:07
Metal katalitikler Euro 3 ve 4 emisyon normlarını karşılıyor.
bencede bu çözüm bi harika dostum :D:icon_tup:
kökten ama :))
OBD I için olan (bmw e30) uygun bi arıza tespit cihazı yok mu?? şöyle bütün ecu değerlerini görebileceğimiz??? yakın bi zamanda arkadaşım ABD'ye gidecek geitrtiyim... :D