PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hadı bakalım su turbo karburutor ısıne bıcozum getırelım

LeKLeK
11-11-2013, 17:24
arkadaslar karburutorlu arabaya turbo takınca duzenlı olmadı bende kece patlattı benzını gerı bastı falan fılan nette assagıdakı gıbı bır vıdeo ızledım anladıgım kadarıyla mercedes 500sel gıbı arabaların benzın dagıtıcısını kullanmıs adam sımdı bu nası calısır ne gıbı sorun olur bunları bırlıkte bı ıstısare etsek ben bunu denemeyı dusunuyorum sımdı benım anladıgım kadarıyla bu benzın dagıtıcı basıncla calısıyo mercedes superchargerlı oldugu ıcın ama bunlar enjeksıyonlu degıl mı dagıtıcıda 8 tane benzın cıkısı var yanı v8 ıcın bunu karburutorlu arabaya tek noktadan verecez tek rekoru mu kullanmak gerekır yoksa hepsını bırlestırıp tek bı gırıs mı yapmalıyız neler yapılabılır bı mantık yurutelım sızlerle

http://www.youtube.com/watch?v=UjfV0c1l47I

mkerim
11-11-2013, 18:17
Nasıl yaptın da yapamadın?
Gerçekten merak ettim. İnternet var, İstemediğin kadar döküman bulabiliyorsun, her yere gidip sorabilirsin, bir sürü yapan varken yapamamak ayrı bir şey. Birde mantık yürütmek vs vs.

tdipower
11-11-2013, 18:20
EFI ye geç boşa uğraşma yorma kendini

berkay_aydin
11-11-2013, 18:21
o kadar konuşmadan sonra böyle bir konu çok farklı oldu ..

LeKLeK
11-11-2013, 18:31
arkadaslar benım arabam lpgde sorunsuz yuruyo sıkıntı yok burdakı amacım benzınde yurutmek calıstırmak

131mirafiori
11-11-2013, 18:43
Bursada bi ustamız var karbüratörlü olarak bir 131 i 2 bara kadar yürütüyor... Yani olmayacak şeyler değil :)

LeKLeK
11-11-2013, 18:47
bende zaten olmaz demedım sadece bu sıstemı bu adam nası calıstırmıs ne yapmıs yapan yada bu konuda bılgısı olan var mı dıye sordum yoksa bende bılıyorum yapıldıgınıda yurudugunude ben lpgde yuruttum sorunsuz sıkıntısız ama benzınde yurutemedım cok fazlada ugrasmadım sımdı benzınıde devreye almak ıcın arastırıyorum

mkerim
11-11-2013, 18:54
Bursada bi ustamız var karbüratörlü olarak bir 131 i 2 bara kadar yürütüyor... Yani olmayacak şeyler değil :)

Bu dediğini 1985 yılında yaptım. Ne tekledi nede bozuldu. Bu kadar imkan varken yapamamak ayrı bir beceri.

LeKLeK
11-11-2013, 18:55
buraya olur mu olmaz mı tartısması ıcın konu acmadım arkadaslar bu benzın dagıtıcısla adam sorunsuz bı sıstem yapmıs calıstırmıs ben bu konu hakkında bılgısı olan fıkır yurutecek yorum beklıyorum bana bu sıstemın nasıl calıstıgını neler yapılabılecegı hakkında yorumlarınızı yapın olurdu olmazdı tartısmasına gerek yok bızde bılıyoz olacagını yapılacagını

tdipower
11-11-2013, 18:58
sene 2013 sen karbüratör turbo ikilisinden bahsediyorsun madem lpg de yürüdün öyle devam et ne bekliyorsun ki bu forumdan?

mkerim
11-11-2013, 19:00
sene 2013 sen karbüratör turbo ikilisinden bahsediyorsun madem lpg de yürüdün öyle devam et ne bekliyorsun ki bu forumdan?

Herhalde birinin getir ben yapayım demesi gerekiyor.

LeKLeK
11-11-2013, 19:03
arkadasım burası bılgı paylasım yerı degıl mı yapmasamda ogrenmek ıstıyorum belkı yarın belkı 2 sene sonra yaparım ogrenmenın neresı yanlıs onu anlamadım ben

slowmotion
11-11-2013, 19:30
arkadasım burası bılgı paylasım yerı degıl mı yapmasamda ogrenmek ıstıyorum belkı yarın belkı 2 sene sonra yaparım ogrenmenın neresı yanlıs onu anlamadım ben

konuyu takipteyim, bende merak ediyorum sırf bu yüzden karbüratörden enjeksiyona döndüm

131mirafiori
11-11-2013, 19:34
o sistem mekanik enjeksiyon sistemi diye geçiyor bildiğim kadarıyla, mercedes ve vw bir kaç modelinde kullandı. Beyinsiz çalışan bir enjeksiyon sistemi :)

Sorunsuz çalışan 2. el bir sistem bulduğunda bunu denemek çok ta zor değil hele ki eli anahtar tutan adamsın çok daha kolay olur...

LeKLeK
11-11-2013, 19:41
bundan 2.el bıtane bulup hemen denıycem zaten aklımdakı o ama bu parca hakkında hıc bı bılgım yok benım anlamaya calıstıgım nedır nasıl calısır ne yaparsam ıyı olur gıbı fıkırler yanı denemeye basladıgımda elımde hazır fıkırler olsun dıye soruyorum

mesela bunu taktıgımda her pıstona benzın rekoru yapacam ama hangı pıstonun emmede oldugunu bu parca nası anlıycak nası ayarlıycam gıbı seyler

LeKLeK
11-11-2013, 19:48
Bu dediğini 1985 yılında yaptım. Ne tekledi nede bozuldu. Bu kadar imkan varken yapamamak ayrı bir beceri.

hocam sızın ustun bılgınız bızı asar bızım kapasıtemız o kadrını almaz bız kendı capımızda amatorce ugrasıyoruz saolun konuya yorum yaptıgınız ıcın ıyı aksamlar sıze

ghibli06
11-11-2013, 23:08
teknik paylaşım? ben mesela en az 10 tane soru sordum proje konusunda cevap yok, ama araba sıfır çizince bomba oldu süper oldu olmaz diyenlere kapak oldu... bu kadar ters cevabın nedenini biraz da kendinde arasan?

boosted_pug
11-11-2013, 23:52
Bahsettiğin malzemenin bi dünya hareketli parçası beyni ördeği nozzle vs. Var ve kinci el fiyatları yaklaşık 500 - 1000 tl arası bence paranı çöpe atmış olursun

Maxi
12-11-2013, 07:09
teknik paylaşım? ben mesela en az 10 tane soru sordum proje konusunda cevap yok, ama araba sıfır çizince bomba oldu süper oldu olmaz diyenlere kapak oldu... bu kadar ters cevabın nedenini biraz da kendinde arasan?

aynen..

şu teknoloji içinde yüzdüğümüz dönemde karburatörler uğraşmak kadar gereksiz birşey olamaz.
karbüratörün turbolu olanının bir sürü ek mekanik parçası olması lazım, düşük basınçlı benzin pompası falan filan, ıvır zıvır uğraşılmaz. ben karburatör bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum öyle söyleyeyim.

LeKLeK
12-11-2013, 08:16
maxi iste sorunda burda bende karburutorden anlorum beyın sıstemınden anlamıyorum karburutorun bana en buyuk avantajı anam babam usulu olmasıydı kaba taslak ayarla calıstır elektronık sıstemde oyle degıl bı sensor bozulda 100 200 lıra o yuzden elektronık sısteme gecmedım ben

ben suanda bu sıstemı ogrenmek ıstıyorum ama bu ıllakı benım arabamda bı sorun oldugunu gostermez konunun benım arabayla hıc bı alakası yoktu herkes arabayla bagdastırdı arkadaslar tekrar soyluyorum ben boyle bı sıstem buldum bunu sadece ogrenmek ıstıyorum ılla arabamda uyguluycam dıye bı kural yok suanda arastırıyorum kafama yatarsa deneyecem ama suanda sadece arastırıyorum nasıl olur nasıl calısır gıbı muhalefet olmak yerıne bılıyosanız yorum yapın yok muhalefet olacaksanız susun daha ıyı kımsenın ukalalık yapmasına gerek yok bılgı paylasım forumu burası bende bılenlerle paylasmak ıstıyorum

ChtArdARSL
12-11-2013, 08:29
190e den cıkma kjet sıstemı mevcut efı ye gectıgım ıcın soktun tam takım olarak 1000tl ye verırım.

Enjektor
Gaz kelebegı
Kjet

yakuza
12-11-2013, 08:40
megasquirt ecu baglayıp enjeksiyon sistemiyle rahat yürütebilirsin tabi her işide her zaman kendin yapamazsın illaki her işin bir uzmanı var, bi uzmandan yardım almalısın

x_power
12-11-2013, 09:08
elektronik yapsan daha güzel ama

illada bu sistemi yapacaksan üstteki arkadaşınkini al 4 silindir için yapacaksan o dağıtıcı yı 4 silindire giden emmeye ayrı ayrı monte edeceksin nozleleri yerleri farketmez kjetin altından turbonun emişine gideceksin (bazı kjetler üstten emer) turbonun cıkışından coolere coolerden emme kelebeğine kelebekten önce blow off bağla gerisi benzin pompası flitre

LeKLeK
12-11-2013, 09:09
hocam yanlıs anlamayın ama ben kendı emegımle kendı ımkanlarımla bıseyler yapmak ıstıyorum yanı bana ait bısey olsun ıstıyorum o yuzden dısardan mudahale almak yerıne kendım yapmak ıstıyorum bu ılk sebebım ıkıncısı ıse kayserıdeyım ben kayserıde ankra ıstanbul gıbı ımkanlar ne yazık kı yok mod konusunda

LeKLeK
12-11-2013, 09:10
ama benım araba v6 yanı 6 sılındır

x_power
12-11-2013, 09:11
bence kendin uğraş öğrenme açısından onu cözersen gerisi gelir biyerden başlaman lazım

LeKLeK
12-11-2013, 09:16
ewet bencede cok haklısın once 6 sılındıre gore bu parcadan bulup alıp ıncelemeye baslamam lazım nası calıstıgının mantıgını cozersem olay bıter galıba bende burda kullanan bılen varsa dıye bı soruyum demıstım ama herkes muhalefet olmak ıcın yorum yaptı

x_power
12-11-2013, 09:17
sen önce malzemeyi al incele sonra turboyu takmadan onunla calıstır sonra turboya geç

LeKLeK
12-11-2013, 09:26
abı ben turboyu taktım arabaya araba lpgde turbolu olarak faal calısır durumda suanda ben benzınıdı devreye almak ıcın bu sıstemı ogrenmeye calısıyorum :)

x_power
12-11-2013, 09:32
ozaman takacan

yakuza
12-11-2013, 10:06
hocam yanlıs anlamayın ama ben kendı emegımle kendı ımkanlarımla bıseyler yapmak ıstıyorum yanı bana ait bısey olsun ıstıyorum o yuzden dısardan mudahale almak yerıne kendım yapmak ıstıyorum bu ılk sebebım ıkıncısı ıse kayserıdeyım ben kayserıde ankra ıstanbul gıbı ımkanlar ne yazık kı yok mod konusunda

seni çok iyi anlıyorum emeğinede sağlık iyi kötü yaptın çalışıyor ama herşey bi yere kadar nasıl bir mekanikçi kaportadan anlamazsa, yada elektrikçi çok fazla mekanikten anlamazsa buda aynı şekilde sen teknik kısmını bir yere kadar gelmişsin limitlerindesin, senin bundan sonra bir uzman yardımına ihtiyacın var illaki kayseride yapmak zorunda değilsin götür ankarada erkut üstad var bladerk nicki onunla iletişime geç sana nasıl bişeyler yapılabileceği konusunda fikir versin veya uygulasın

21dc963
12-11-2013, 18:58
abı bende tofas turbo da turbo olayına gırmeyı planlıyorum ...( bu konulada daha cok yenıyım yaı pek bısey bılmem ama ) rebo nun orjınladen turbolu arabaları var bence sen onları arastr

OmerBLN
12-11-2013, 20:11
Kardeşim SLX karburatörünün bi yerlerini tıkayıp yapıyordu ustam ama inan hiç karburatörle ilgilenmedim bilmiyorum bu sebepten ama çıkış yolu olabilir belki sana.

EVOII
16-11-2013, 00:17
Anlamadıgım eski veya yeni bir sistem ,parasını çöpe atar yada atmaz bir video paylaşmış nasıl oldugunu soruyor elindeki imkanlar dahilinde birşeyler yapma çabasında neden tepeden bakılıyor anlamıyorum yardımcı olmak için çaba sarf edelim yok bunu al yok şunu al kimisinin parası var arkadaş 50 bin liralık 100 bin liralık proje yapar kimininde yok olanlarla birşey yapmaya çalışıyor (yoksa yapmasın canım) zihniyetinde olmamak gerek nacizhane öz eleştirim.

erdem325
16-11-2013, 01:00
k-jetronik vakuma dayali calisan bir alet.
dagitici yada ordek denen aleti turbonun emisine baglarsaniz, araba ne kadar hava emerse, o ordekte emilen havaya bagli olarak o kadar acilir. ordegin acilmasi demek enjektorlere giden benzinin artmasi demek. mantigi teoride cok basit bu sistemin. cis diye gecer bunlar, continuous injection system.
enjektorler kesik kesik puskurtme yapmazlar, surekli puskurturler, ordek denen dagitici da bu puskurtmenin dozunu ayarlar.
yanliz bunu alip takmak isin gercekten kolay kismi, mercedesin benzin pompasini alacaksiniz, dagiticisini alacaksiniz enjektorler alacaksiniz ve baglayacaksiniz, tamamen mekanik ve kolay kurmasi. ama ayar kismi karburatorden de efi den de cok daha zor emin olun. zaten dikkat ederseniz k-jet lerin bircogu kendi arabasinda bile (gercekten anlayan ustalarinin olmamasi ya da cok az olmasi nedeniyle) stabil calismiyorlar.
ben bizzat kendi golfum icin 4 tam takim k-jet i dagittim evde, hepsinin en duzgun parcalariyla bir takim k-jet topladim yine olmadi :)

size bu konuda tek tavsiyem, eger bu sistemi kuracaksaniz "sorunsuz" sekilde calistigindan emin oldugunuz bi k-jet almaniz olur.

bir de bu zimbirtilarin ayari oyle bi tornavidalik degiller, gercekten..

hem emin olun harcayacaginiz para efi ye gecmeniz icin size gerekenden az olmayacaktir.

ghibli06
16-11-2013, 20:39
Anlamadıgım eski veya yeni bir sistem ,parasını çöpe atar yada atmaz bir video paylaşmış nasıl oldugunu soruyor elindeki imkanlar dahilinde birşeyler yapma çabasında neden tepeden bakılıyor anlamıyorum yardımcı olmak için çaba sarf edelim yok bunu al yok şunu al kimisinin parası var arkadaş 50 bin liralık 100 bin liralık proje yapar kimininde yok olanlarla birşey yapmaya çalışıyor (yoksa yapmasın canım) zihniyetinde olmamak gerek nacizhane öz eleştirim.

burada paradan puldan söz eden yok ki? sen videodan teşhis yapabiliyor musun turbo sağlıklı olmuş mu ayarları tam mı ne gibi sıkıntılar var ya da başka yorum yapabilecek bir konu var mı diye? geçmiş konulara bakarsan bu tarz açtığı her konuda olayların doğrusu gösterilmesine rağmen 'ben yaptım oldu işte, bu da patinaj dönme videosu' gibi cevaplar verdiği için bazı üyeler iğneleyici cevaplar yazmış... benim gibi...

EVOII
17-11-2013, 01:48
burada paradan puldan söz eden yok ki? sen videodan teşhis yapabiliyor musun turbo sağlıklı olmuş mu ayarları tam mı ne gibi sıkıntılar var ya da başka yorum yapabilecek bir konu var mı diye? geçmiş konulara bakarsan bu tarz açtığı her konuda olayların doğrusu gösterilmesine rağmen 'ben yaptım oldu işte, bu da patinaj dönme videosu' gibi cevaplar verdiği için bazı üyeler iğneleyici cevaplar yazmış... benim gibi...

giriş, gelişme ,sonuç denklemi bozuk haklısınız.

0M42
17-11-2013, 09:15
Düzgün bir şey yapmak istiyorsan efi şart.Karburatörle de yürür tabi ama iş sadece yakıt sistemiyle bitmiyor ki kara düzen distribütörlü motorlarda avans başlı başına bir sıkıntı.Karburatör olsun avans düzeneği olsun turbo sonrası çalışma mantıklarına tamamıyla zıt bir durum oluşuyor sen sağı solu kurcalayarak aradaki zıtlaşmayı gidermeye çalışıyorsun ama bu bir yere kadar mümkün.

Şonradan yapacağın karburatör üzerinden turbo işlemiyle ne yaparsan yap düzgün bir avans haritası ve düzgün bir afr yakalayamazsın çünkü elindeki mevcut sistem vakuma dayalı bir sistem turbo basıncı geldiğinde saçmalaması gayet doğal.

İllaki karburatör ile yapacağım bu işi diyorsan ebay den 45 mm mikuni karburatör al turbonun emişinden bağla en sorunsuz bu şekilde olur, ama bu şekilde en azından 1 gün yatmış araç özellikle soğuk havalarda geç çalışabiliyor.Bazı amcalar direk manifold içine işeyecek bir enjektör koyup kontağı açar açmaz bir iki sn benzin püskürtmesini sağlıyorlar geç çalışmanın bu şekilde önüne geçiyorlar fakat bu şekilde hazır bir düzenek varmı bilmiyorum özel olarak kendin yapman gerekebilir.

Yada diğer bir alternatif turboyu sök aracından supercharger yap heleki s/c yi bloğun ortasından konumlandırabileceğin uygun emme manifoldu bulabilirsen yada yapabilirsen süper olur s/c yi karburatörden emdirirsin turbodan çok daha sağlıklı ve relax çalışan bir sistem olur.

0M42
17-11-2013, 09:29
sen videodan teşhis yapabiliyor musun turbo sağlıklı olmuş mu ayarları tam mı ne gibi sıkıntılar var ya da başka yorum yapabilecek bir konu var mı diye?

Çok doğru bir yere değinmişsin abi çoğu kişide bu tür videolardan cesaret alıyor.Videoda mevzunun sadece %30 - 40 ı görülüyor halbuki.Kaç afr ile yürüyor avans ne alemde geri kalan parametreler ne durumda muamma.

İki hafta oluyor sanırım buralarda bu işlerde meraklı biriyle bayağı bir muhabbet ettim, tofaşını turbolamış vs. aracı avans vura vura gidiyor belirli devirlerde teklemeler silkelemeler ama bakıyorum elemana yaptım oldu modunda ve içide rahat.Konuştuktan bir kaç gün sonra piston kırmış pistonun fotosunu gösterdi bana resmen erimiş piston.Ona sorunca kabahatli piston, dayanmadı yükü kaldırmadı vs. vs.

ghibli06
17-11-2013, 11:11
Çok doğru bir yere değinmişsin abi çoğu kişide bu tür videolardan cesaret alıyor.Videoda mevzunun sadece %30 - 40 ı görülüyor halbuki.Kaç afr ile yürüyor avans ne alemde geri kalan parametreler ne durumda muamma.

İki hafta oluyor sanırım buralarda bu işlerde meraklı biriyle bayağı bir muhabbet ettim, tofaşını turbolamış vs. aracı avans vura vura gidiyor belirli devirlerde teklemeler silkelemeler ama bakıyorum elemana yaptım oldu modunda ve içide rahat.Konuştuktan bir kaç gün sonra piston kırmış pistonun fotosunu gösterdi bana resmen erimiş piston.Ona sorunca kabahatli piston, dayanmadı yükü kaldırmadı vs. vs.

burada amaç nedir? doğruları 'Bildiğimiz' kadarıyla gösterebilmek... zaten ne turboyu icat eden biziz ne de ilk defa takan... bazı konular var, sanki bizler yapılmasına muhalifmişiz gibi bir hava var... bir şeye 'bu olmaz, böyle sağlıklı olmaz' dediğimizde aldığımız cevap 'yoo ben yaptım gayet de oldu :D' oluyor... konuyu okumaya başlıyorum 'ben zaten yaptım süper oldu bomba oldu, işte videolar inanmayana kapak olsun' modunda başlayıp, 'şu karbüratör işini bi çözelim, bilenler yazsın' şeklinde devam ediyor... burası kocaman bir kütüphane gibi, hem yazılanlar hem de yazanlar, önemli olan doğru arama yapıp o bilgileri bulmakta...

Maxi
17-11-2013, 11:32
ehehe hani derler ya
ateistlik uçak düşmeye başlayıncaya kadardır
feministlik evlenme teklifi alıncaya kadar
ben turbo taktım oldu demekte motoru kırıncaya kadardır :D

maxidisplay bu günler için var ehehe reklam...

XSi
17-11-2013, 11:50
burada amaç nedir? doğruları 'Bildiğimiz' kadarıyla gösterebilmek... zaten ne turboyu icat eden biziz ne de ilk defa takan... bazı konular var, sanki bizler yapılmasına muhalifmişiz gibi bir hava var... bir şeye 'bu olmaz, böyle sağlıklı olmaz' dediğimizde aldığımız cevap 'yoo ben yaptım gayet de oldu :D' oluyor... konuyu okumaya başlıyorum 'ben zaten yaptım süper oldu bomba oldu, işte videolar inanmayana kapak olsun' modunda başlayıp, 'şu karbüratör işini bi çözelim, bilenler yazsın' şeklinde devam ediyor... burası kocaman bir kütüphane gibi, hem yazılanlar hem de yazanlar, önemli olan doğru arama yapıp o bilgileri bulmakta...

sizin de haklı olduğunuz diğer arkadaşın da haklı olduğu noktalar var yalnız..

ghibli06
17-11-2013, 12:04
sizin de haklı olduğunuz diğer arkadaşın da haklı olduğu noktalar var yalnız..

ben de özeleştiri yaptım, ben dahil ters yazıyoruz dedim, ama bir çok konu açılıyor sorduklarım gayet basit:

turbo basıncı nedir
hangi turbo
AFR kaçlarda geziyor
ayarı nasıl yaptın beyinsiz
motorun internallerinde neler var
vsvsvs

bunları bilmeden sadece araba çevirme videolarından oldu ya da olmadı diye yorum yapılabilir mi? sorun tespit edilip ciddi bir şey yapılabilir mi?

XSi
17-11-2013, 14:57
ben de özeleştiri yaptım, ben dahil ters yazıyoruz dedim, ama bir çok konu açılıyor sorduklarım gayet basit:

turbo basıncı nedir
hangi turbo
AFR kaçlarda geziyor
ayarı nasıl yaptın beyinsiz
motorun internallerinde neler var
vsvsvs

bunları bilmeden sadece araba çevirme videolarından oldu ya da olmadı diye yorum yapılabilir mi? sorun tespit edilip ciddi bir şey yapılabilir mi?

tabiki yapılmaz haklısınız ama herkes forumun amacına uygun şekilde bilgi paylaşıp yol göstermiyor malesef :) hatta bazen bişeyler öğrenmeye çalışanla dalga bile geçiliyor toplu olarak :)

LeKLeK
17-11-2013, 19:12
tabiki yapılmaz haklısınız ama herkes forumun amacına uygun şekilde bilgi paylaşıp yol göstermiyor malesef :) hatta bazen bişeyler öğrenmeye çalışanla dalga bile geçiliyor toplu olarak :)

suanda oldugu gıbı hocam sız motoru toplamaya mınumum 4 5 bın tl harcıyosunuz ve sıkıstırma oranını bılıyosun afryı bılıyosun herseyı bılıyosun ben bu motoru rektefıyesı dagır turbolaması dahıl 1000 tl harcadım oldu avans vurmuyo herhangı bı devırde hıssedılecek kadar bı afr degısıklıgı olmuyo tamam bazı seylerı kaba taslak yaptım hesaplamadan yaptım ama bu araba 1000 km yol yaptı ve gundelık degıl bu sadece drıft ıcın motoru sıkıstırmak zorlamak ıcın yurutulerek yapıldı eger kı cok cok anormal bı durum olsaydı ıllakı bı yerlerden patlak verırdı

TEKRAR EDIYORUM LPG İLE BENIM ARABAM YURUYO NE AVANS VURUYO NE ZENGIN NE FAKIR CALISIYO NE HARARET YAPIO NEDE HERHANGI BI DEVIRDE PERFORMANS DUSUKLUGU YASIYO

EWET HAKLISIN BU ARABANIN AFR SINI EGT SINI RAKAMLARLA OLAN DETAYLARINI TAM OLARAK BILMIYORUM AAAA HAKLISIN GHIBLI OLMAMIS BU ARABA :) SEBEP:AFRYI BILMIYORUM

LeKLeK
17-11-2013, 19:14
Bu konuyu bu arabanin olup olmadigini tartismak icin acmadim yada benim arabamda bi sorun oldugu icinde acmadim sadece jetronic sistemi arabama kendi imkanlarimla kendi isciligimle montaj etmek istiyorum deneyen bu sistemi kullanan goren bilen kisilerden fikir istedim sadece okuyabildiysen xsİ demiski ben arabamda kullandim duzen tutturamadim hassas ve sorunlu bi sistem demis ben bu sekilde yorumlari bekliyorum

ReSuL
18-11-2013, 07:06
alakasız gelecek ama biri bana şu avans açma kısma olayını kısaca bi açıklar mı??? avans dediğimiz şey fakirde kalan aracı yada zenginde yürüyen aracı olması gereken 14,6 seviyelerine çekmek değil mi??? yoksa ben bu olayı tamamen yanlış mı biliyorum???

Özellikle Ghibli abi... sen beni aydınlatırsın gibime geliyo :D

mkerim
18-11-2013, 07:35
Afr yi bilmemek arabanın olmadığını göstermez. Fakat hiç bir ölçüm yok. DYNO nun bile 1980 li yıllardan beri olması bir ölçüm yapma aracının olduğunu hatırlatırım. Veya bir gaz analiz makinası ile de basit bir ölçüm yapılırdı. Bende şöyle düşünüyorum. Turbo var ama işlevini göstermiyor orada öylece duruyor. Yani benim arabamda turbo var. Ama bagajda. (kutusunda duruyor) Yani varmı var. Bir bilgi almadan önce elde ne var söyleseydiniz eminimki bir çok kişi yardımcı olacaktı.

ozans
18-11-2013, 17:54
Konuyu görüp merak ettim kabaca araştırdım. Şurda faydalı bilgiler var :

Dune-Buggy.com - Turbocharging and Carburetors (http://www.dune-buggy.com/turbo/carbureted.htm)

LeKLeK
18-11-2013, 22:21
alakasız gelecek ama biri bana şu avans açma kısma olayını kısaca bi açıklar mı??? avans dediğimiz şey fakirde kalan aracı yada zenginde yürüyen aracı olması gereken 14,6 seviyelerine çekmek değil mi??? yoksa ben bu olayı tamamen yanlış mı biliyorum???

Özellikle Ghibli abi... sen beni aydınlatırsın gibime geliyo :D

abı avans soyle dıyım pıston hava yakıt karısımını sıkıstırırken ateslemeyı ne zaman yapması gerektıgıdır yanı pıston yukarı cıkarkende atesleme yaptırabılırsın yada avansı oynayarak pıstonun en ust sevıyeye cıktıgı anda yaptırabılırsın ateslemenın zamanıyla oynamak dıyım sana bızım arabalardada devir yukselınce avans ayarın degısıyo bunada avans vuruyo denıyo kaba taslak

shkodra
21-11-2013, 16:08
Eğer dinlersen sana abi tavsiyesi..

Olmaz işleri olur hale getirmek için uğraşma vaktini ve paranı boşa harcama illaki başarır çalıştırırsın fakat sana kazancı olmaz sadece keyf alırsın..

Herkes para kazanırken sen geri kalırsın henüz gençsin sana para kazanmak evini geçindirmek ailene ve kendine daha iyi bir hayat sağlamak yakışır..

Bir bakarsın yıllar böyle saçma işler ile uğraşarak geçmiş bir arpa boyu yol alamamışsın ben ne yaptım dersin fakat geç olur..

Belki gesi bağlarının sahibisindir paran ve vaktin çoktur o zaman sen bilirsin istediğin gibi oynayabilirsin..

İyi düşün yeğenim...Hırslarına kurban gitme...

LeKLeK
21-11-2013, 19:30
Eğer dinlersen sana abi tavsiyesi..

Olmaz işleri olur hale getirmek için uğraşma vaktini ve paranı boşa harcama illaki başarır çalıştırırsın fakat sana kazancı olmaz sadece keyf alırsın..

Herkes para kazanırken sen geri kalırsın henüz gençsin sana para kazanmak evini geçindirmek ailene ve kendine daha iyi bir hayat sağlamak yakışır..

Bir bakarsın yıllar böyle saçma işler ile uğraşarak geçmiş bir arpa boyu yol alamamışsın ben ne yaptım dersin fakat geç olur..

Belki gesi bağlarının sahibisindir paran ve vaktin çoktur o zaman sen bilirsin istediğin gibi oynayabilirsin..

İyi düşün yeğenim...Hırslarına kurban gitme...

abı sanırım benı en ıyı sen anladın gesı bagları benım olsaydı bunun orjınalını alırdım :) bıraz maddıyatsızlıktan boyle ugrasıyorum abı eldekı ımkanları kullanmak gıbı dıyım sana

LeKLeK
21-11-2013, 19:33
abı sanırım benı en ıyı sen anladın gesı bagları benım olsaydı bunun orjınalını alırdım :) bıraz maddıyatsızlıktan boyle ugrasıyorum abı eldekı ımkanları kullanmak gıbı dıyım sana ve tabıı kı dozunu kacırmadan ısten fırsat buldukca aksamları tatıl gunlerımde falan bos gunumde gezıp para yemek yerıne arabayla vakıt gecırıyorum motor ıcınde oyle aman aman yuksek bı mebla harcamadım abı genelde kendı ımkanlarımla elımdekı malzemelerı kullanarak falan soyledıgın seyde sonuna kadar haklısın ama bı ıse gırıstım abı sonunu getırmem lazım
qqqqqqqqqq