Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat trafik azıttı

huseyinturk
13-11-2013, 18:12
Trafik cezasının amacı kural çiğnemeden caydırıcılık değilmidir? Mesela radar kurulurken önceden tabela koymak zorunda değilmi polisler? Son yıllarda gerek yeşil ışıkta 60la geçtiğinizde bile resminizi çeken eds kameraları olsun, gerek 5 km arayla kurulan radarlar olsun trafikte insanın psikolojisini bozuyor, şahsen ben bir korkuyla sürüyorum aracımı. Az öncede haberlerde çıktı helikopterle yukardan trafik denetliyorlar sol şeridi kullandı diye ceza yazıyorlar büyük araçlara. Ceza yazmak için çok güzel emek sarfediyorlar, trafiğin düzeni umurlarında değil diye düşünüyorum. Nereye gidiyor bu cezalara ödediğimiz paralar? Sadece yazmakta değil toplamak içinde inanılmaz bir çaba var.

edit: kamyoncu suçsuz demiyorum, emniyetteki bu ceza yazma çabasını anlamaya çalışıyorum. Çeki halatı yok diye yazılan cezanın, cam filmine yazılan, bu jantlar orjinalmi diye soran memurun cezanın trafiğin düzeninin katkısına inanan varsa benide inandırsın

bason
13-11-2013, 18:15
Haberlerde şu anda izliyorum. Bayanın birine araç sahibi olmadığı halde ceza yollamışlar.:)

stlegal
13-11-2013, 18:20
trafikte hiç tarafsız şekilde trafiğin akışına baktınızmı ben baktım daha ağır kurallar gelmesi lazım..

SGTI
13-11-2013, 18:24
Trafiğin 5 km de bir kaç radar koymasına vs bişey diyemem ama ben denetlemenin az olduğunu düşünüyorum.Bana sorulursa denetlemeler arttırılmalı.Fakat düzgün,adil,dürüst şekilde ! Kırmızı ışık yandıktan sonra 3 saniyesi olduğunu bilen fakat 5.saniyede geçmeye çalışan bugün hayatımı karartmak üzere olan dolmuşlara büyük ceza kesilmeli.
Helikopterle sol şeridi kullandı diye (büyük araçlara heralde) nasıl ceza kesiyolar onu çözemedim plakayı nerden görüyorlar peki ?

Oznsrl
13-11-2013, 18:24
Az öncede haberlerde çıktı helikopterle yukardan trafik denetliyorlar sol şeridi kullandı diye ceza yazıyorlar büyük araçlara.

maltepeden silivriye gittim geldim bugün valla iyi yapıolar daha fazlasını yapmaları lazım bence solda kamyon tırın ne işi var deli gibi gidiolar bide

huseyinturk
13-11-2013, 18:25
trafikte hiç tarafsız şekilde trafiğin akışına baktınızmı ben baktım daha ağır kurallar gelmesi lazım..

Ne gibi mesela? İstanbulda genelde trafik akmadığı için benim anayolları kullandığım saatlerde, dikkatimi çeken bir şey olmadı.

onat
13-11-2013, 18:27
kamyon, otobüs, dolmuş vs vs bu tarz araçların kesinlikle cezalandırılması lazım. beton mikseri sol şeritten gazlıyor, hafriyat kamyonu resmen yarışıyor. bizim ülkedeki özgürlük hiçbir ülkede yok.

stlegal
13-11-2013, 18:29
Ne gibi mesela? İstanbulda genelde trafik akmadığı için benim anayolları kullandığım saatlerde, dikkatimi çeken bir şey olmadı.

ben bahçehirden gazisomanpaşa geçmek için sabah 6:30 da yola çıkıyorum sırf o sabah saati trafiğinde kural tanımaz öküzlerle kavga etmemek için sabah 6 da çıktığım halde bu kadar kendine güvenen sapıkça araba kullanan başka sürücüler asla umurunda olmayan başka trafik bilmiyorum.ve haberlerde çıkar tırın haberini seyrettim adam diyor havada ekibidemi kontrol ediyim havadaki ekibi takip etme kendi şeridini takip et yeter haberin içeriğine bakarsanız tır şöförünün nasıl trafiğin anasını sevdiğini görürsünüz..

huseyinturk
13-11-2013, 18:30
Trafiğin 5 km de bir kaç radar koymasına vs bişey diyemem ama ben denetlemenin az olduğunu düşünüyorum.Bana sorulursa denetlemeler arttırılmalı.Fakat düzgün,adil,dürüst şekilde ! Kırmızı ışık yandıktan sonra 3 saniyesi olduğunu bilen fakat 5.saniyede geçmeye çalışan bugün hayatımı karartmak üzere olan dolmuşlara büyük ceza kesilmeli.
Helikopterle sol şeridi kullandı diye (büyük araçlara heralde) nasıl ceza kesiyolar onu çözemedim plakayı nerden görüyorlar peki ?

Onu görüp birşey demiyor mesela ama aynı polis benim camımda film var diye beni teroristle bir tutuyor. Adil dürüst şekilde denetim yapılmalı tabi ceza kesilmeli, ama bunu trafiğin iyiliği için yapmaları lazım trafikten gelir elde etmek için değil. dürbün vs ile tespit edip aşağıdaki ekibe bildiriyorlar durumu.

maltepeden silivriye gittim geldim bugün valla iyi yapıolar daha fazlasını yapmaları lazım bence solda kamyon tırın ne işi var deli gibi gidiolar bide

Ben arabama cam filmi çektirmiyorum, cam filmi olana yazsınlar cezayı bağlasınlar zihniyetine benziyor senin zihniyetin. O kamyonlar suçsuz demiyorum ama yanlış anlama

BARR
13-11-2013, 18:31
Hafriyat kamyonları rolling yaptığı sürece İstanbulda şart ticari araçlara düzen gelmesi.

adilhcl
13-11-2013, 18:32
arkadaslar star tv de haberlerde ızledım ama yanlısmı anladım bılmıyorum spıker dedıkı araclarda kı ataturk stıckerı gorusu engellıyorsa ve bunu polıs boyle degerlendırıyorsa cezaı ıslem uygulayabılecekmıs cok pıs ayar ve sınır oldum...

levent
13-11-2013, 18:32
şuanki cezalar caydırmak için değil milli gelire katkı olsun diye (tabi bize faydası yok).. caydırıcı dediğin cezayı bir defa yersin, ömür boyu bir daha yemezsin.. öyle olur :)

denetim şart ayrıca, trafiğe çıkmaması gerekipte benden çok trafikte dolaşan araçlar var malesef her ilimizde..

sadece harfiyat kamyonları değil de ticarilere belli saat aralıkları verilecek, belli yaşın üzerindeki araçlar yeterlilik belgesi ile trafiğe çıkacak falan.. kısacası kitapçığın komple değişmesi lazım

huseyinturk
13-11-2013, 18:33
ben bahçehirden gazisomanpaşa geçmek için sabah 6:30 da yola çıkıyorum sırf o sabah saati trafiğinde kural tanımaz öküzlerle kavga etmemek için sabah 6 da çıktığım halde bu kadar kendine güvenen sapıkça araba kullanan başka sürücüler asla umurunda olmayan başka trafik bilmiyorum.ve haberlerde çıkar tırın haberini seyrettim adam diyor havada ekibidemi kontrol ediyim havadaki ekibi takip etme kendi şeridini takip et yeter haberin içeriğine bakarsanız tır şöförünün nasıl trafiğin anasını sevdiğini görürsünüz..

O kamyon şöförü suçsuz demiyorum bende. Ama kanuna göre önce bir caydırıcılığı olması lazım, yani amaçları kamyonun sol şeride çıkmaması olması lazım kamyona ceza yazmak değil. Trafikte binlerce öküz var dediğiniz gibi, polisimiz cam filmi gibi gereksiz şeyleri denetliyor. Geçen mart ayında yağışsız gün zincir soruyor polis bagajda var, sonra çeki halatı soruyor yok ceza yazıyor. İlla yazıcak yani.

rockford34
13-11-2013, 18:33
kadınlara ehliyet vermesinler yeminle bu trafik işi cözülür :))

Sezgin
13-11-2013, 18:34
Hüseyin , ben hergün bahçeşehir- selimpaşa yapıyorum. 2 ve 3 şertili yolların tümünde aynı anda kamyonlar , tırlar yarışıyorlar, yanyana gıdıyorlar. Bir gun o tarafa sabah saatlerinde yolun duserse ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. OTOBÜS KAMYON MINIBUS VE TIR' lara yazılan cezalar ve denetimler az bile..

OmerBLN
13-11-2013, 18:34
Hocam bugün haberlerde vardı adam camına Atatürk yazısı yapıştırdı diye bağlamaya çalışıyo diğer sürücüler itiraz etmese basın gelmese adamın canını yakıcaklar.En son emniyet müdürü geliyor sonra bırakıyorlar adamı artık diyecek hiç bir şey bulamıyorum.Bütçe açıkları için yapıldığını düşünüyorum.

OmerBLN
13-11-2013, 18:36
Diğer konuya bakacak olursak gerçekten hak eden denetlenmesi gerekenlere de gerekli cezaların uygulandığını düşünmüyorum en sol şeritten tam gaz giden kamyon ve tırlar,insan canını hiçe sayan minibüs,otobüs ve taksi şöförleri gibi.

huseyinturk
13-11-2013, 18:37
Hafriyat kamyonları rolling yaptığı sürece İstanbulda şart ticari araçlara düzen gelmesi.

Halk otobüsü işletiyoruz istanbulda polisten ceza yediğimizi hatırlamıyorum ama iett her ay ortalama 1 1.5 bin lira kesinti yapıyor ceza diye. Sanki iett ve emniyet ayrı bölgelerin mafyaları o onunkine ellemiyor :) Yoksa iş saati yenibosna beylikdüzü arası herhangi bir üstgeçide ekip koysalar bütün halk otobüsleri ceza yer trafikte dakikasına yetişebilmek için kasaplık yapıyorlar bütün şöförlerimiz. Dakikaya yetişemezsek iett marazlıyor çünkü maddi olarak :)

arkadaslar star tv de haberlerde ızledım ama yanlısmı anladım bılmıyorum spıker dedıkı araclarda kı ataturk stıckerı gorusu engellıyorsa ve bunu polıs boyle degerlendırıyorsa cezaı ıslem uygulayabılecekmıs cok pıs ayar ve sınır oldum...

haberden sonra spiker uygulayamazlar dedi. Reklam vs amacı yoksa, görüşü engellemiyorsa serbest demişler emniyetten

Kadyr
13-11-2013, 18:38
Radar koyunca tabela koysa ne anlami oluyo ozaman radarin?adam tabela var yavasliyo sonra yapistir. Orda tir a ceza yazmislar ki iyi yapmislar adamlara sadece 1-2. Serit serbest kamyonlar 3.4. Seride cikiyolar bunuda sevdim.

huseyinturk
13-11-2013, 18:42
Radar koyunca tabela koysa ne anlami oluyo ozaman radarin?adam tabela var yavasliyo sonra yapistir. Orda tir a ceza yazmislar ki iyi yapmislar adamlara sadece 1-2. Serit serbest kamyonlar 3.4. Seride cikiyolar bunuda sevdim.

radarda cezayı yerdikten sonra yapıştıramıyormu adam? Ceza yazmak çözüm değil o yüzden gerçi 5 km arayla radara giren bir abim var, yönetmelikte yasak olmasına rağmen

BARR
13-11-2013, 18:42
Hafriyat kamyonları 2'de kaçta basıyorlar acaba:?

huseyinturk
13-11-2013, 18:43
Hafriyat kamyonları 2'de kaçta basıyorlar acaba:?

2yle kalkıyodur onlar zaten en az 3 4te basmaları lazım

berk34
13-11-2013, 18:48
Bende hergün mimarobadan kayışdağına gidip geliyorum . Genelde temi kullanıyorum . Bazen bende gereksiz çok hareket yapıyorum ama trafik varken asla emniyet şeridine girmiyorum , emniyet şeridine girip ilerde polis görünce şuursuz şekilde sağ şeride sinyalsiz dalmıyorum . Yani tek tek yazmaya kalksam bir dünya şey çıkar . Adam sol şeritte 80 ile gidiyor , sellektör yapımca el kol yapmaya başlıyor . Bende artık trafiğe kalmamak için 6.10da evden çıkıyorum ( bahçeşehirde yine trafik oluyor gerçi ) 9 daki dersim için 7.30 da okulda olmuş oluyorum :) trafik cezalarının kesinlikle daha ağır ve adil olması gerek . Radar cezasının yanında emniyet şeridini kullananlara ceza gönderseler yada kemer takmayanlara ... Trafik 70-80 ile akarken bile emniyete dalan servis taşıtları var mesela .

ege_c
13-11-2013, 18:50
Ödediğimiz paraların nereye gittiğini,aslında yapılan cezalandırmaların caydırıcılıktan,ihlallerin önüne geçmekten ziyade ne amaçla uygulandığını hepimiz biliyoruz..Bu konuda size katılıyorum.Ama artık sağ şeritte,önündeki araçtan sadece 3-5 km/h daha hızlı gidiyor diye sollamaya kalkan kamyon şoförlerinden,yolda birbirleriyle sidik yarıştıran otobüs şoförlerinden,metrelerce geriden defalarca selektör yapmama rağmen 20 km hızla sol şeride önüme atlayan dingillerden gına geldi.Şunu da ekliyim..Bayram öncesi sabaha karşı otobanda orta şeritte normalin biraz üzerindeki bir süratte seyir halindeyim.Sol aynama baktım,x firmasına ait(hatırlamıyorum) şehirlerarası sefer yapan bir otobüs yardıra yardıra geliyor,ulan dedim ne olur ne olmaz kendimi biraz sağa çekeyim,aynaları kontrol ederek orta ve sağ şeridi ortaladım,rüzgar gibi geçti yanımdan.Aynalarımı tekrar kontrol ederek orta şeride geçtim tekrar..demeye kalmadı aynı firmaya ait bir otobüs orta şeritten selektör yapa yapa bana doğru yaklaşıyor,hemen kendimi sağ şeride attım,sonradan anladım ki birbirleriyle sidik yarıştırıyorlar..Can mı taşıyorlar,trafiği ve trafikteki insanları tehliyemi atıyorlar umurlarında değil..Allah bu tipteki hepsinin belasını versin,en ağır cezalarla da cezalandırılsın..Evine ekmek götürüyormuş,çoluk çocuğu bekliyormuş,bi uçtan bi uca 3 kuruş paraya yük taşıyormuş gram umrumdaysa şerefsizim..Cebindeki 3 kuruşu da o cezalara ödesinler..

Kadyr
13-11-2013, 18:51
Halk otobuslerinin alayi yatarak gidiyor. Ben hic gormedim basarak gittiklerini.hizli olsun diye hep iett ye binmeye calisirim.
O 80 le giden yavsak varya iste kamera ile onu tespit etsinler surekli sol serit ihlalinden kessinler cezayi

huseyinturk
13-11-2013, 18:53
Bende hergün mimarobadan kayışdağına gidip geliyorum . Genelde temi kullanıyorum . Bazen bende gereksiz çok hareket yapıyorum ama trafik varken asla emniyet şeridine girmiyorum , emniyet şeridine girip ilerde polis görünce şuursuz şekilde sağ şeride sinyalsiz dalmıyorum . Yani tek tek yazmaya kalksam bir dünya şey çıkar . Adam sol şeritte 80 ile gidiyor , sellektör yapımca el kol yapmaya başlıyor . Bende artık trafiğe kalmamak için 6.10da evden çıkıyorum ( bahçeşehirde yine trafik oluyor gerçi ) 9 daki dersim için 7.30 da okulda olmuş oluyorum :) trafik cezalarının kesinlikle daha ağır ve adil olması gerek . Radar cezasının yanında emniyet şeridini kullananlara ceza gönderseler yada kemer takmayanlara ... Trafik 70-80 ile akarken bile emniyete dalan servis taşıtları var mesela .

emniyet kemerine , emniyet şeridine yazılacak cezaları 10 katına çıkarsınlar yinede mantıklıdır. Mimarobada biçen marketin ordaki kavşakta sık sık çevirme oluyor mesela bu jant orjinalmi diye sordular bana evet cevabımada nerden anlıyacam cevabını aldım. içinde peugeot france yazıyor abi dedim konu kapandı :D o kadar bakındı geceydi filmleri farkedemedi heralde yazmadı birşey.

huseyinturk
13-11-2013, 18:57
Halk otobuslerinin alayi yatarak gidiyor. Ben hic gormedim basarak gittiklerini.hizli olsun diye hep iett ye binmeye calisirim.
O 80 le giden yavsak varya iste kamera ile onu tespit etsinler surekli sol serit ihlalinden kessinler cezayi

yatarak gitmiyor aslında bütün özel halk otobüsleri uydu sistemiyle dakikası dakikasına takip ediliyor. Akbilin yanında bir monitör olur dikkat ettiyseniz, orda hangi durağa hangi dakikada girileceği yazıyor. Mesela 1.15 dakika bizim ilk duraktan son durak, iş saatlerinde trafikten yetişemiyor araçlar diye 1.25e çıkarıldı ama boş saattede yükseltildi bu süre. Haliyle bu dakika dolsun diye kasabildiği kadar kasıyor şöförde. Babam çıktığı zaman arabaya şöförün bıraktığı paranın 3te1i kalıyor mesela bize, bekleyemiyor çünkü kendisi yol açık olunca öndeki arabayı yakalıyor her servis..

mkerim
13-11-2013, 18:58
Herhangi bir emniyet biriminin otoparkına dikkat ettinizmi??
hani cam filmi yada orijinal olmayan jant veya plakalar değişik karekterle yazılmış vs vs.
balık baştan mı kokuyor ne?

gökberk
13-11-2013, 19:00
şuanki cezalar caydırmak için değil milli gelire katkı olsun diye (tabi bize faydası yok).. caydırıcı dediğin cezayı bir defa yersin, ömür boyu bir daha yemezsin.. öyle olur :)

denetim şart ayrıca, trafiğe çıkmaması gerekipte benden çok trafikte dolaşan araçlar var malesef her ilimizde..

sadece harfiyat kamyonları değil de ticarilere belli saat aralıkları verilecek, belli yaşın üzerindeki araçlar yeterlilik belgesi ile trafiğe çıkacak falan.. kısacası kitapçığın komple değişmesi lazım

:icon_tup:

huseyinturk
13-11-2013, 19:01
hani cam filmi yada orijinal olmayan jant veya plakalar değişik karekterle yazılmış vs vs.
,
bunlardan bağlayamazlarki zaten, yazdıkları cezada bile açıklayıcı olarak yazmıyorlar madde bilmem kaç yazıyor. Bahane arayıp bulur 77 lira yazıp gönderiyorlar, çeki halatı bulunmaması hangi maddeye giriyor mesela? 77 liramı cezası belli değil ama biz 77 yedik. Cam filminden 77 yiyende var 159da...

turci
13-11-2013, 19:01
Trafik cezasının amacı kural çiğnemeden caydırıcılık değilmidir? Mesela radar kurulurken önceden tabela koymak zorunda değilmi polisler? Son yıllarda gerek yeşil ışıkta 60la geçtiğinizde bile resminizi çeken eds kameraları olsun, gerek 5 km arayla kurulan radarlar olsun trafikte insanın psikolojisini bozuyor, şahsen ben bir korkuyla sürüyorum aracımı. Az öncede haberlerde çıktı helikopterle yukardan trafik denetliyorlar sol şeridi kullandı diye ceza yazıyorlar büyük araçlara. Ceza yazmak için çok güzel emek sarfediyorlar, trafiğin düzeni umurlarında değil diye düşünüyorum. Nereye gidiyor bu cezalara ödediğimiz paralar? Sadece yazmakta değil toplamak içinde inanılmaz bir çaba var.

ben bu yazdıklarını sitem olarak algılıdam,
çünkü mesajında elle tutulur birşey yok.
Almanya'da da radar var sabit ve seyyar olmak üzere ama tabela yok.
sadece radyoda nerelere radar konduğu söyleniyor ama söylenmeyenler de var.
burda da helikopter kullanılıyor, burada da kural dışı hallerde ceza yazılıyor.
yasaklar belli ve katılımcıların bunlara uyması zorunlu.
cam filmi diyorsun,yasak ise yasak bunu sorgulamak gereksiz.
bildiğin halde yaptırıyorsan cezasına itiraz etmeyeceksin.

Türkiye'deki en büyük sorun saygısızlık ve kural tanımazlık, cezalarla bunlara çözüm getirilmez aksine çözüm eğitimde.
bir Alman İstanbul trafiğinde araç kullanamaz iddia ediyorum çünkü o adam trafikte kuralını kendi koymaz, aksine kurallara riayet eder.
Türk ehliyeti Avrupa'da kabul görmüyor deniyor, ben olsam bende kabul etmem o ehliyeti.

mkerim
13-11-2013, 19:03
Bu denetleyenlerin ehliyeti var mı acaba. Kuralları düzenleyenlerden bahsediyorum. Yada boğaziçi köprü girişini bir anda kaosa çeviren bayan şube müdürüne ne demeli. Acaba istanbulda kaç km araba kullanmış.

huseyinturk
13-11-2013, 19:08
ben bu yazdıklarını sitem olarak algılıdam,
çünkü mesajında elle tutulur birşey yok.
Almanya'da da radar var sabit ve seyyar olmak üzere ama tabela yok.
sadece radyoda nerelere radar konduğu söyleniyor ama söylenmeyenler de var.
burda da helikopter kullanılıyor, burada da kural dışı hallerde ceza yazılıyor.
yasaklar belli ve katılımcıların bunlara uyması zorunlu.
cam filmi diyorsun,yasak ise yasak bunu sorgulamak gereksiz.
bildiğin halde yaptırıyorsan cezasına itiraz etmeyeceksin.

Türkiye'deki en büyük sorun saygısızlık ve kural tanımazlık, cezalarla bunlara çözüm getirilmez aksine çözüm eğitimde.
bir Alman İstanbul trafiğinde araç kullanamaz iddia ediyorum çünkü o adam trafikte kuralını kendi koymaz, aksine kurallara riayet eder.
Türk ehliyeti Avrupa'da kabul görmüyor deniyor, ben olsam bende kabul etmem o ehliyeti.

Cam filmi yasak değil ama, mahkemeye veren kazanıyor iptalini. Ayrıca cam filmi diye yazdıkları madde sürücünün görüşünü engelleyecek trafikteki kişileri tehlikeye düşürecek aksesuar ve eklentiler olarak geçiyor, madem bu film görüşü engelliyor trafiği tehlikeye sokuyor belediye başkanından valisine neden hepsinin arabası zifir siyah filmli onları insan kullanmıyor yada trafiğe çıkartmıyorlarmı? Emniyetin araçları zifir filmli? Eğitimsizlik her yasak denileni sorgulamadan kabul etmektir bence. Yanlış anlaşılmasın kimseyi aşağılamak vs istemem ama benle aynı sınava girip, benim yaptığımın yarısını yapamayan adam bana ahkam kesiyor üniforma içinde. Bu jant orjinalmi diyor, nerden anlıyacam diyor. Almanyada böyleleride yoktur eminim. almanyada yaşıyorsanız elle tutulur kısımları anlayamamanızı anlarım orda gördüğünüz tavırla burdaki bir değil.

Polise laf söylemiyorum özellikle vurguluyorum tekrar tekrar, çevirmede iyi akşamlar beyfendi ile durdurup gerekli kontrolleri yapıp devam edebilirsiniz yada şu eksik şu maddeye istinaden cezai işlem uygulanıcak vs diyen polise canım feda.

mkerim
13-11-2013, 19:12

ben burada polislerin özel arabalarından bahsetmiştim.

huseyinturk
13-11-2013, 19:14
ben burada polislerin özel arabalarından bahsetmiştim.

Ben bağlanan araçlar olarak algıladım abi onu kusura bakma :) Arkadaşım var benim liman polisi mesela aracında cam filmi app vs var ama bened korkuyorum diyordu en son çevirmeye girerken.

Absinthé
13-11-2013, 19:17
Emniyet şeridine girenlere kallavi bi ceza yazsalar ve düzgün denetleseler büyük paralar kazanırlar aslında. Eminim ki herkes mutlu olur.

Onurkk06
13-11-2013, 19:19
Ödediğimiz cezalar marmaray oldu :) böyle giderse de eyfel kulesi şeklini alacak

TarikS
13-11-2013, 19:51
Cezalar ve denetimler kesinlikle yeterli degil

Ornek vereyim ben her ciktigimda TEM'de gazliyorsam ayda 1 kere ceza geliyor, caydirici degildir bu, korkutmaz da.

Ama Italya'da Haziran ayinda 3 gun araba kiraladim, diken ustunde de kullandim, cok dikkat ettim, yine de 3 aydir her ay 40 euro ceza geliyor, Allah belalarini versin :D

turci
13-11-2013, 19:55
Cam filmi yasak değil ama, mahkemeye veren kazanıyor iptalini. Ayrıca cam filmi diye yazdıkları madde sürücünün görüşünü engelleyecek trafikteki kişileri tehlikeye düşürecek aksesuar ve eklentiler olarak geçiyor, madem bu film görüşü engelliyor trafiği tehlikeye sokuyor belediye başkanından valisine neden hepsinin arabası zifir siyah filmli onları insan kullanmıyor yada trafiğe çıkartmıyorlarmı? Emniyetin araçları zifir filmli? Eğitimsizlik her yasak denileni sorgulamadan kabul etmektir bence. Yanlış anlaşılmasın kimseyi aşağılamak vs istemem ama benle aynı sınava girip, benim yaptığımın yarısını yapamayan adam bana ahkam kesiyor üniforma içinde. Bu jant orjinalmi diyor, nerden anlıyacam diyor. Almanyada böyleleride yoktur eminim. almanyada yaşıyorsanız elle tutulur kısımları anlayamamanızı anlarım orda gördüğünüz tavırla burdaki bir değil.

Polise laf söylemiyorum özellikle vurguluyorum tekrar tekrar, çevirmede iyi akşamlar beyfendi ile durdurup gerekli kontrolleri yapıp devam edebilirsiniz yada şu eksik şu maddeye istinaden cezai işlem uygulanıcak vs diyen polise canım feda.

sorgulamamaktan kastım, yasa varsa ortada uyulması gerekli hee saçma birşeyse zaten mahkemelere başvurulmalı dediğiniz gibi..

eğitimsizlikten kastım,
yasayı koyan da uygulayan da ve uyması gerekenler de eğitilmeli anlamında.

evet çok şükür Almanya'da anlattığınız tarzda polis ve sürücüler yok, çok rahatız.
Allah Alman devletimize zeval vermesin :)

dediğim gibi trafikte ki her katılımcıya saygılı olmak ve eğitim şart.

mkerim
13-11-2013, 19:58
sorgulamamaktan kastım, yasa varsa ortada uyulması gerekli hee saçma birşeyse zaten mahkemelere başvurulmalı dediğiniz gibi..

eğitimsizlikten kastım,
yasayı koyan da uygulayan da ve uyması gerekenler de eğitilmeli anlamında.

evet çok şükür Almanya'da anlattığınız tarzda polis ve sürücüler yok, çok rahatız.
Allah Alman devletimize zeval vermesin :)

dediğim gibi trafikte ki her katılımcıya saygılı olmak ve eğitim şart.

o kadar eğitimlilerki sormayın. otoşov oto haberle büyüdük biz diyecek kadarda bilinçliler.

Mutu
13-11-2013, 20:04
Kimse bana işlerini yapıyor falan demesin. Bayram dönüş trafiği emniyetten bi otobüs yanaştı geçtim ortaladım yol vermedim, dibime kadar girdin . Polis falan yok, denetlense ileride emniyetten girenlerin yaptığı trafik engellenecek akıcı olacak trafik. 1 km gittim 15 dakikada ileride karşı tarafta polis, karşı şeritten o 15 dakikada max 30 araba geçiyordur. Bizim şeritte 10 km falan kuyruk var. Bu polis mi görevini yapıyor? Güldürmeyin beni. Anca stickerdan, filmden, aksesuardan ondan bundan ceza yazsınlar.

huseyinturk
13-11-2013, 20:05

Ornek vereyim ben her ciktigimda TEM'de gazliyorsam ayda 1 kere ceza geliyor, caydirici degildir bu, korkutmaz da.

Ama Italya'da Haziran ayinda 3 gun araba kiraladim, diken ustunde de kullandim, cok dikkat ettim, yine de 3 aydir her ay 40 euro ceza geliyor, Allah belalarini versin :D

imza için çokmu uzun bu post :D

Mutu
13-11-2013, 20:11

haha benim 1 arkadaşım da öyle çok dikkat ettim radar yazısına falan bana ceza gelmez falan diyordu. Ben sadece bi kere önümdekilerin gazabına uğrayıp kaçamaktan yedim 5 günde(1200 km) . 27 euro. O italyada toplam 3, ispanyada da 2 ceza yediydi. :D

EM-RE
13-11-2013, 20:32

:D ahauahau

DoganSuper
13-11-2013, 20:39
cukka doldurmak için diye düşünüyorum :)

sanctuary35
13-11-2013, 20:41
bu ticari araçları (kamyonet, kamyon, tır) çok güçlü yapmayacaklardı. tamam torku yüksek olsun ama şanzımandan kısmaları gerekiodu. 130-140 giderken arkadan transitin sellektör yapması nedir ya

BlackGetz
13-11-2013, 20:44
Helikopterli Denetim Resmen Başladı :)

TarikS
13-11-2013, 20:51
Polis helikopterleri videolu kayit yapsin bari de cocuklarimiza izletiriz :D

huseyinturk
13-11-2013, 20:57
bu ticari araçları (kamyonet, kamyon, tır) çok güçlü yapmayacaklardı. tamam torku yüksek olsun ama şanzımandan kısmaları gerekiodu. 130-140 giderken arkadan transitin sellektör yapması nedir ya

transit konusunda katılıyorum, dikiz aynasında arka camım hizasında bir çift far arkadan taciz gibi yanıp yanıp sönüyor

Oznsrl
13-11-2013, 21:05
Ben arabama cam filmi çektirmiyorum, cam filmi olana yazsınlar cezayı bağlasınlar zihniyetine benziyor senin zihniyetin. O kamyonlar suçsuz demiyorum ama yanlış anlama

hayır kardeşim alakası yok. 3 şerit 2 şerit tırın gittiğini gördüm bugün kaç kez hele ki tır tır o sollamaya çıkmasın biri 30 la gidiyo biri 31 le bkle ki sollasın :) direksiyon vuranı bile var soldan tam geçiorum tırı götüm götüm şeridime giriyo falan valla yalan yok baya tedirgin gittim geldim baya yolu :)

transit yine iyi harfiyat kamyonlarıda baya hızlı gidiyo :D

Erdal Uzunoglu
13-11-2013, 21:13

aynn abı kaılıorum bu konuda sana :icon_tup:

huseyinturk
13-11-2013, 21:18
hayır kardeşim alakası yok. 3 şerit 2 şerit tırın gittiğini gördüm bugün kaç kez hele ki tır tır o sollamaya çıkmasın biri 30 la gidiyo biri 31 le bkle ki sollasın :) direksiyon vuranı bile var soldan tam geçiorum tırı götüm götüm şeridime giriyo falan valla yalan yok baya tedirgin gittim geldim baya yolu :)

O kadar konunun içinden kamyoncuları alıp, az bile yapıyorlar diye çıkışınca öyle geldi bana o zaman. Temi çok kullanmıyorum gazabına uğramadım hiç kamyoncuların ondandır belki :)

Wromm
13-11-2013, 21:20
Polis helikopterleri videolu kayit yapsin bari de cocuklarimiza izletiriz :D

Video'u vermek için extra para ister bunlar :D:D

Oznsrl
13-11-2013, 21:29
O kadar konunun içinden kamyoncuları alıp, az bile yapıyorlar diye çıkışınca öyle geldi bana o zaman. Temi çok kullanmıyorum gazabına uğramadım hiç kamyoncuların ondandır belki :)

bende çok kullanmıyorum hatta 2.kez geçtim oralardan bide çorluya gitmiştim o kdr onun için baya zorlu geçti :D bi kere gidip gelsen ne demek istediğimi anlarsın zaten :)

huseyinturk
13-11-2013, 21:34
bende çok kullanmıyorum hatta 2.kez geçtim oralardan bide çorluya gitmiştim o kdr onun için baya zorlu geçti :D bi kere gidip gelsen ne demek istediğimi anlarsın zaten :)

gidip gelmişliğim var çorluda okudum levente çok gelip gittim temden zor durumda kalmadım ama hiç. Ama her grupta olduğu gibi kamyonculardada vardır sıkıntılılar illaki altındaki aracın büyüklüğüne güvenenler, özellikle harfiyat kamyonlarında sefer sayısına göre çalıştıkları içinmidir nedir bir ambulans özenimi var. O kadar çürük bizim içimizdede vardır ama biri girip bu foruma hepinizi bağlasınlar az bile size dese hoş olmaz heralde :)

Low-Rider
13-11-2013, 21:37
Şu yan yol girişlerinde ekipler dursa kaynak yapmaya çalışanlar yüzünden oluşan trafik düzelir.

Devlet büyükleri geçeceği zaman çokta güzel yan yol girişlerinde duruyorlar ve ip gibi akıyor, ama trafik olan yerde, trafiğe sebep olan durumlarda polisleri göremiyoruz ne yazık ki

BlackGetz
13-11-2013, 21:37
Video'u vermek için extra para ister bunlar :D:D

Valla baya ciddiler Tülay Komiserin Açıklamasını okudum bgn.

2. köprü üzerinde denetim gerçekleşmiş kamyonlara köprü çıkışında giydirmişler :)

setnogrom
13-11-2013, 21:40
Kurallara uyulduğu sürece sorun olmaz.
Uzun yolda 90-120 mis gibi gidiliyor yeter ki amaç erken gitmek değil sapasağlam sağlıklı ulaşmak olsun.
Altınızda ki araç ne olursa olsun 4 yada 5 tane metal saplamaya (bijon) bağlısınız.

xx

+soner
13-11-2013, 21:43
Tek bir sorun var oda klasik ama gerçek olan herkesin ehliyet alması.

Adam parketmeyi beceremiyosa, aynaları nizami şekilde kontrol edemiyorsa, trafik kültürünü çözememişse ne diye verirsin ehliyeti ? Sözde ehliyet almak zorlaştı vs deniliyor hala bir sürü KAZMA ehliyet alabiliyor rahat bir şekilde.

Ceza yemeyelim diye kendimizi kasıyoruz diken üstünde araba kullanıyoruz. Bundan dolayı kaza yapmayacak olsak bile yapacak hale düşüyoruz gerilmekten.

UK-Type-R
13-11-2013, 22:16
Kurallara uyulduğu sürece sorun olmaz.
Uzun yolda 90-120 mis gibi gidiliyor yeter ki amaç erken gitmek değil sapasağlam sağlıklı ulaşmak olsun.
Altınızda ki araç ne olursa olsun 4 yada 5 tane metal saplamaya (bijon) bağlısınız.

xx

O metal saplamaların tanesi 4 6 civatada cm2 ye 4 ton da kopuyor :))) Genel olarak hondada m15 civata kullanıldıgını varsayarsak yaklasık 6 tonda kopuyor tanesi :) Lütfen o küçük civatalarımızı görmezden gelmeyelim :)

Mert Safa
13-11-2013, 22:27
Herkese ehliyet veriyorlar ve herkes istanbul trafiğinde inanılmaz rahat :) Biz trafikde dikkat edenlerde hep bunu görüyoruz bence.
Geçen gün E5 de Beylikdüzü'nde sol şeritte bi jetta 70 80 hızında ama şeridi bi ortalıyo bi giriyo anlamadım :) sağım falan bomboş gittim yanına baktım adam telefonla uğrasıyo :) bastım kornaya girdi şeridine bıraktı telefonu insanlar bıraksan üstüne cıkıcak.. Evet ben dikkat etmek zorundayım kornaya basmayıp sağdan usul usulda rahatca gecebilirdim ama bu kadarda rahatlık fazla ya

huseyinturk
13-11-2013, 22:28
Şu yan yol girişlerinde ekipler dursa kaynak yapmaya çalışanlar yüzünden oluşan trafik düzelir.

Devlet büyükleri geçeceği zaman çokta güzel yan yol girişlerinde duruyorlar ve ip gibi akıyor, ama trafik olan yerde, trafiğe sebep olan durumlarda polisleri göremiyoruz ne yazık ki

dün güngörenden levente geliyorum e5te haliç girişinde motorlu trafik geçti önümde dur dedi aha dedim yedik filmden cezayı :) 3 araçlı konvoy geldi sonra geçti önüme 2 focus 1 merso. Mersedeste gazete okuyor arka koltukta kurtlar vadisi pusudaki amerikalı kel dayım gibi birisi. Takıldım bende trafikte peşlerine baya geldim hızlı hızlı, arkadaki focusta bir adam sürekli arkayı gözetliyor telsize bişeyler dedi motorlu trafik geldi arabanın içine baktı tırstım çıktım peşlerinden. Ama o trafikte jet gibi getirdiler beni m.köy çıkışına kadar sağolsunlar

AdemAr
13-11-2013, 22:48
birde sürekli görüyorum bu iettler e5 te emnıyet şeridini kapata kapata gidiyorlar. bu kurallar sadece vatandaşamı var ? kerizmiyiz ulan biz

huseyinturk
13-11-2013, 22:56
Polis sök dedi, vatandaş sökmedi | HABERDE SON NOKTA-SONKALEMEDYA.COM (http://www.sonkalemedya.com/haber/deneme-50494/polis-sok-dedi-vatandas-sokmedi/1307.html)

mesela kesinlikle siyasi olduğuna inanmıyorum Atatürk resmini sök uyarısının. Yine yazılmak için yazılmaya çalışılan bir ceza gibi... Yok Atatürk'ten bir rahatsızlıkları varsa Allah belalarını versin zaten

extreme__
14-11-2013, 07:09
güzel para kazanıyorlar cezalardan gerek e5 deki 70 gerekse büyükçekmecedeki tabelasız olan ve hız sınırı 50 olan kameranın cezaları.

e5 deki 70 hız limitine uyarken halıcıoğlu taraflarında yanyoldan sağa içeri girdiğinizde bir anda 30km hız yazan radarla basbaşa kalıyoruz acı fren yapsan bir yana fren yapmasan ceza yeme duygusu bir yana 2 aydır radarlara dikkat etmeme rağmen toplam 600 kusur tl ye yakın ceza yedim.

Heryerden alıyorlar daha neler görücez kim bilir.

Bide bonus var geçen haberlerde denk geldim kanunu çıkartıyorlarmış garsona verdiğimiz bahşişten bile vergi alıcaklarına dair gülüyoruz artık :D

darkmoon
14-11-2013, 07:23
banada 3 defa saçma sapan ceza geldi hatta bir tane aldığım aracın önceki sahibinin cezaları bana rücu etti neyse hallettim onlarıda ne olursa olsun istanbul trafiği rezalet ben beylikdüzünden levente gidiyorum yolda kapışanımı istersin başka araçların sürücülerinin hayatlarını tehlikeye atabilicek şekilde sürenlerimi istersin..

adam orta şeritte yanından sol şeritten geçiyorum bildiğin aracının yarısı sol şeride kayıyor ben geçerken adama korna çalıyorum çalmasam beni bariyere sürükliycek ve bunun farkında bile değil normal şeridinin içinde gidemeyen insanlardan bahsediyoruz..

XoR
14-11-2013, 07:33
Sabah 05:55'de işe geliyorum. İnsan gibi kurallar dahilinde 70 kmh ile kullanıyorum E5'de. Sabah saydım net 17 kişi arkadan gelip üstüme çıkacak şekilde dibime girdi ki en sağ şeritte gidiyorum.

Ya Merter - Zincirlikuyu arasında kamera diye bir şey yok ve bundan dolayı 70'i sikleyen yok ya da herkesde hayvan gibi para var gelen hız cezasını ödüyorlar. Bi *** anlamadım ben bu işten. Eğer kameralar aktif değilse bende basıcam skerim böyle aşkın ızdırabını kamyon otobüs minibüs ne var ne yok tamponumda geldi zilyon tane sellektör yedim

ersandeniz
14-11-2013, 07:57
niye isyan ediyorsunuz ki, kural varsa uymayana ceza da var.. adam gördüğünü görmezden mi gelsin, görmezden gelen de görevini ihmal eden aldığı maaşı haketmeyen şerefsizdir..

setnogrom
14-11-2013, 08:01
O metal saplamaların tanesi 4 6 civatada cm2 ye 4 ton da kopuyor :))) Genel olarak hondada m15 civata kullanıldıgını varsayarsak yaklasık 6 tonda kopuyor tanesi :) Lütfen o küçük civatalarımızı görmezden gelmeyelim :)

Görmezden gelmemek değil fakat 1 tonluk aracın yüksek hızlardaki yaratacağı tonaj hiç az değildir.Ayrıca o cümle sadece teşbihdir:)

xx

yasko
14-11-2013, 08:50
bu sabah Beylikdüzü-Çemberlitaş arası 5-6 tane çevirmeye denk geldim en az 3 araç çevirmişler agresif tavırlı memurlar kafasına göre çeviriyor..

ersin_srndg
14-11-2013, 09:11
Bu sabah Ataşehir ve Kadiköy de cam filminden ceza kestiler. Aynı gün içinde 2 tane ceza.
İtiraz etmememe rağmen,tavırları hiç hoş değil memur arkadaşların.İnsan kendini cinayet zanlısı zannediyor.
Sizlere sormak istediğim bu yasal mıdır? ilk cezamda 7 gün film izni yazıyor. 2. cezamdada aynısını yazdı.ceza yoksa çekiciye yüklerim tavrında konuştu.

Berkan
14-11-2013, 09:26
Sabah 05:55'de işe geliyorum. İnsan gibi kurallar dahilinde 70 kmh ile kullanıyorum E5'de. Sabah saydım net 17 kişi arkadan gelip üstüme çıkacak şekilde dibime girdi ki en sağ şeritte gidiyorum.

Ya Merter - Zincirlikuyu arasında kamera diye bir şey yok ve bundan dolayı 70'i sikleyen yok ya da herkesde hayvan gibi para var gelen hız cezasını ödüyorlar. Bi *** anlamadım ben bu işten. Eğer kameralar aktif değilse bende basıcam skerim böyle aşkın ızdırabını kamyon otobüs minibüs ne var ne yok tamponumda geldi zilyon tane sellektör yedim

valla bende ilk başta 70 le gidiyodum sirket aracıyla özellikle e5 karsıya kdr ve(merter ups-havaalanı arası) gectigmiz 3-5 ay baktım olcak gibi degil aynı sellektörün bini bin para .1tane bile gelmedi ceza

Bu sabah Ataşehir ve Kadiköy de cam filminden ceza kestiler. Aynı gün içinde 2 tane ceza.
İtiraz etmememe rağmen,tavırları hiç hoş değil memur arkadaşların.İnsan kendini cinayet zanlısı zannediyor.
Sizlere sormak istediğim bu yasal mıdır? ilk cezamda 7 gün film izni yazıyor. 2. cezamdada aynısını yazdı.ceza yoksa çekiciye yüklerim tavrında konuştu.

ilk cezayı yediğin gibi izinlisin trafikten 2.nin yazamaması lazım diye biliyorm net bilenler söyler zaten

Caesar
14-11-2013, 09:28

edit: kamyoncu suçsuz demiyorum, emniyetteki bu ceza yazma çabasını anlamaya çalışıyorum. Çeki halatı yok diye yazılan cezanın, cam filmine yazılan, bu jantlar orjinalmi diye soran memurun cezanın trafiğin düzeninin katkısına inanan varsa benide inandırsın

Uyarı koymak zorunda. Uyarı koymasının sebebi ise TC Anayasasında geçen;

Türkiye Cumhuriyeti devleti; vatandaşına pusu kuramaz.

İbaresi yüzündendir. Uyarısız olduğunu kanıtlarsanız pusu kurmuş demektir. Dava açılabilir.

XoR
14-11-2013, 09:44
valla bende ilk başta 70 le gidiyodum sirket aracıyla özellikle e5 karsıya kdr ve(merter ups-havaalanı arası) gectigmiz 3-5 ay baktım olcak gibi degil aynı sellektörün bini bin para .1tane bile gelmedi ceza

Yarın sabah 100km civarı süratle gelicem. Tarihi not al ceza gelirse hesap no pm atarım %50 kısmını sana yazıyorum :D

darkmoon
14-11-2013, 09:57
uyarı var zaten bol bol metrobüs tarafında radar hız şeridi gibi bir tabela var ara ara koymuşlar..

cezada hemen gelmeye bilir yıl sonu toplu yollayabilirler klasik.. sonra bana ceza gelmedi diyenler 3-4 ay sonra süpriz cezalarla karşılamasın..

XoR
14-11-2013, 09:59
Arabanın arkasına projektör yada güçlü bir flash taktırmayı planlıyorum bu şekilde ben 70'le giderken tepeme çıkan hayvanlar için

Berkan
14-11-2013, 10:01
Yarın sabah 100km civarı süratle gelicem. Tarihi not al ceza gelirse hesap no pm atarım %50 kısmını sana yazıyorum :D

forumu pideciye götürürm hallederiz haha :D

Toriumun oralardan - haramidere beylikdüzü güzergahından bir tırsıp basmamaya çalışıyodum da.. :D patron yedi 2 kez :D onun dışında heryerde şirket aracı spec 70üstü :D

mkerim
14-11-2013, 10:09
Zamanında 1980 li yıllarda izmir çeşme yolunda havadan helikopter ile trafiği kontrol etmeye çalışıyorlardı. Sol şeritten milleti sollarken üzerinde bir helikopterden bağırıyorlar mavi araba mavi araba sağdan git şeridine gir diye. o zaman acaip eğlenirdik. tepede helikopter aşağıda biz. gazla babam gazla.
sonrada ne arayan olurdu nede soran.

Mivec_4G63
14-11-2013, 10:09
http://imgim.com/7732incii3945914.jpg

Ben bi soru soracağım bu gibi kameraları yeni yeni görüyorum, bunlar şehre girişlere konulan kontrol kameraları değil mi? Radar özelliği yok bunlarda? Aksi durumda her gün boğaziçi köprü çıkışında ve ümraniye tünel çıkışından sürekli 100lü hızlarla geçiyorum. Radar değil bence bunlar herkes kaptırıp geçiyor.

edit: Resim yeteneğim çok kötüdür şimdiden kusura bakmayın, buna benzer bişeydi ama :))

mkerim
14-11-2013, 10:17
http://imgim.com/7732incii3945914.jpg

Ben bi soru soracağım bu gibi kameraları yeni yeni görüyorum, bunlar şehre girişlere konulan kontrol kameraları değil mi? Radar özelliği yok bunlarda? Aksi durumda her gün boğaziçi köprü çıkışında ve ümraniye tünel çıkışından sürekli 100lü hızlarla geçiyorum. Radar değil bence bunlar herkes kaptırıp geçiyor.

edit: Resim yeteneğim çok kötüdür şimdiden kusura bakmayın, buna benzer bişeydi ama :))

Çizgiyi ortalarsan seni okuyamayacaktır.

Sezgin
14-11-2013, 12:33
Çizgiyi ortalarsan seni okuyamayacaktır.

O sistemdeki acik duzeltildi. Aynisi atakoy sahil icinde gecerli.

Onurkk06
14-11-2013, 14:25
Atakköy sahilinde var galiba taksiciler bile70 le gidiyo :)

AdemAr
14-11-2013, 14:58
taksici ve minibüscülerin yavaşlamadığı yerde bende genelde yavaşlamıyorum sonucta adamlar hergun aynı yolu kullanıyorlar :)

darkmoon
14-11-2013, 15:05
taksici ve minibüscülerin yavaşlamadığı yerde bende genelde yavaşlamıyorum sonucta adamlar hergun aynı yolu kullanıyorlar :)

geçenlerde taksicinin teki çıkmışdı 33 tane ceza gelmiş diyordu ana haberde bu E5 deki radalardan onlarada pek bel güven olmaz .. :)

kaanege
14-11-2013, 15:32
para lazımdır genelde devlete para lazım olduğunda bu kadar bokunu çıkartıyorlar

mkerim
14-11-2013, 15:49
O sistemdeki acik duzeltildi. Aynisi atakoy sahil icinde gecerli.

bu kötü haber. dikkat etmek lazım

Mutu
14-11-2013, 16:08
geçenlerde taksicinin teki çıkmışdı 33 tane ceza gelmiş diyordu ana haberde bu E5 deki radalardan onlarada pek bel güven olmaz .. :)

Karşı yakanın taksicisidir o. 33 tane ceza yiyen taksici çoktan işi bırakmak zorunda kalırdı yoksa. :o :D

huseyinturk
14-11-2013, 22:49
iett bize e5te 80i geçmeyin diyor. Açık buldummu yardır yardır basıyorum ben ,olsun herangi bir ceza gelmedi. Eds 70 olayı aktif değil ama e5 te nerdeyse sürekli ford connect geziyor üstünde kameralı hareketli eds ona dikkat etmek lazım

huseyinturk
14-11-2013, 22:52
Birde stikerdan ceza yazmışlar bir arkadaşıma diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilir diye.. Kodumun e5inde mecidiyeköyden taa nerelere kadar her yerde metro, şu kadar metre metro yaptık, metroyu biz bulduk gibi reklamlar dikkat dağıtmıyormu? Benimkini dağatıyor şahsen okuyup okuyup saydırıyorum

gsi_club
14-11-2013, 23:37
Tr de gene cezalar fazla sayilmaz.
ben arkadasimin basina geleni yazayim (belçika için konusuyorum)
araba park halinde iken polisler ellerinde metre ile gelip ölçüyorlar aracinin 11 cm den alçak oldugunu görünce araci çekici ile çekip bagliyorlar.araci istenilen sekilde (11 cm) olmasi için bir dünya para veriyor çektigi sikinti ve ödedigi cezayi söylemiyorum bile.
Tr bu sekilde olsa yandi bu kadar insan.siz siz olun dua edin güzel vatanima

huseyinturk
15-11-2013, 00:09
aynı zihniyet ordada var demekki duran araç ne yapıyorsa memura yada basıklığının ona ne zararı varsa..
Tr'de o gibi yasaklara çözüm bulmuşlar zaten abi işleyemiyoruz o suçları. 11cm arabayla bile rahat gezebilmek mucize burda

turbo&quattro
15-11-2013, 00:30

Cogu yerde olusan asil trafigin sebebi budur.Aslinda az biraz dusunceli olsa insanimiz trafik bu kadar cekilmez hale kesinlikle gelmez. Ist da 4 gun kaldim genelde taksi kullanmaya calismama ragmen sanki 4 yil gibi geldi. Yanimda tum dunyayi gezmis, yasamis Amerikali misafirim vardi gozlerine inanamadi trafigi ve insanlarin birbirlerne olan saygisizliklarini gorunce. Sinirleri sanki alinmis olan o insan bile trafikte kendinden gecti, cildirdi cogu zaman...Allah yardimcisi olsun hergun trafik cekmek zorunda olanlarin cidden cekilir dert degil.

FATİH
15-11-2013, 10:57
biz de cezalar hazineye mali kaynak sağlamak için var; trafiği düzene sokmak ve insan güvenliğini sağlamak için değil.

rodya
15-11-2013, 10:59
yıl sonu yaklaştı. muhtemelen kota sebebiyle neredeyse her yerde çevirme var şuan
kemer , telefon vs ne bulurlarsa yazıyorlar

HaKo
15-11-2013, 12:16
şu helikopterle takip edip kamyonlara ceza yapıştırıyorlarsa inşallah devam ederler o uygulamaya gece gündüz , tem oto yolunun anasını s. onlar zaten en çok. 3 şeridi kapatan şerefsiz bile gördüm hiçbiri birbirini geçemiyor yolu resmen bloke ediyorlar

Kadyr
15-11-2013, 18:51
Simdi haberlerde soldan giden kamyonlari aliyolardi fsm de.bundan sonra arayip direk bende sikayet edecegim ipneleri gercekten bu solu isgal edenlere uyuz oluyorum.bide adam polise ceza yazarsan seni mahkemeye veririm diyor:D

mimarsertac
16-11-2013, 08:54
dün bir 207 rc le mans vardı 1.köprüden çıkınca kadıköy yönüne doğru. Öyle bir makas attı ki adam sağındaki toyotayı resmen emniyet şeridine sürdü. Bunları da takip etsinler helikopterle.

Kadyr
16-11-2013, 09:53
dünde 1. köprü yolunda golf7 yardıra yardıra gidiyodu şerefsiz öyle makasmı atılır. cesaret hapı içmiş resmen

darkmoon
16-11-2013, 10:16
aslında en güzeli rusya çin deki gibi araç içi kameraları zorunlu hale getiricekler siz o zaman görün şenliği youtube da mynet de tonlarca hatalı sürenlerin videoları yayınlanır polisde boş durmaz o videoları değerlendirir millete ceza üstüne cezalar yağar..

SekoLive
16-11-2013, 10:17
aslında en güzeli rusya çin deki gibi araç içi kameraları zorunlu hale getiricekler siz o zaman görün şenliği youtube da mynet de tonlarca hatalı sürenlerin videoları yayınlanır polisde boş durmaz o videoları değerlendirir millete ceza üstüne cezalar yağar..

istanbulda biz yine şanslıyız sanrım... geçen ankara düzce yaptık bazen iyi arac sürmek çaresiz kalıyordu :)