Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiralamadan Çıkan Araçlar?
Arkadaşlar abiler bildiğiniz üzere araç arıyorum. Bir modele yönelmiş değilmiş her çeşide bakıyorum ama bir modelde baktığım araçların çoğu hatta hepsi kiralama şirketinden çıkma. 2013 model 10.000de araçlar mesela. Bunlarda sorun sıkıntı olurmu? Km düşürme vs olayı olabilir mi? Bir tanesine gidip baktık içi falan çok temiz ama insanı kuşkalandırıyor genede. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
mert_can 41
13-11-2013, 23:19
Kilometre düşürme bir ihtimal olabiliyo mesela 1 hafta önce alınmış arabayı kiraladık km 3 bin deydi yani senede çok çok fazla km yapıyolar ama genelde kiralık arabalar çok hor kullanılıyo yarısı kiralayanların acemi oluyo bir sürü şey olabiliyo çok sıkı bir baktırılmadan alınmamalı bence :)
İstanbul
13-11-2013, 23:22
Kiralama şirketinden çıkmış 10 bindeki aracı siz 30 bin km kullanılmış gibi farzedin,eşşeğe biner gibi biniyolar çünkü genelde bu tip araçlara..mümkünse şahıstan alın derim
Hangi firmadan alacagina bagli. Kurumsal ve buyuk kiralama sirketleri km falan dusurmez ne ise onu satar hasari vs de dahil. Tabi sonra galericilerin eline duserse sonu *****....
Bütün yaz havaalanında rent a car otoparkındaydım. Avis Budget 10.000 oldu mu satıyordu çoğu aracını çok nadir 15.000'e kadar kullanıyorlardı. Km düşürme olmuyor hepsinde o gözle bakmamak lazım.
Buğra abiye aynen katılıyorum.
Kuzene '12 Haziran'da 1.2 Trendline TDi Polo aldık mesela şirket çıkışlı 9000km de idi, boya vs de yoktu yani bahsedildiği gibiydi araç tamamen.
Hangi firmadan nasıl bi kiralık araç alcağına bağlı kanka.. Çok düşük km'lerdekiler kısa süreli kiralama yada beğenmeyen istemeyen müdürlerden şeflerden vs. dönen araçlarda olabiliyor..
İstanbul
13-11-2013, 23:27
Asıl mesele km nin düşük veya orjinal olmasından ziyade o süre zarfında nasıl kullanıldığı,bu yaz 2012 model bir C 180 kiraladım Bodrumda,7 bin küsür km de idi fakat artık nasıl kullanıldıysa her yerinden ayrı ses geliyordu ve ön 2 koltuğunda ileri geri alma kolu kırıktı mesela
Baktığım araç karşıda bir galerideydi. Görünüş olarak bayağı iyi bir galeriydi. Araç büyük bir kiralama üstüne kayıtlıydı ama galerici satışı üzerine almış geçici belge ile. İlanlardaki diğer muadil araçları aradığımda ise direk sorum kiralamadan mı çıkma mı oluyordu ve aldığım cevap hep aynı evet kiralamadan çıkma oluyordu. Genel olarak hatasız boyasız kazasız trameri sasesi tertemiz araçların ama bakımları olsun, kullanım stili olsun insanın içini kemiriyor net olamıyorum.
Muharrem C.80
14-11-2013, 01:07
Melihçim çalıştığım firmanın kiralama üniteside bu şekilde çalışıyor her ay filosunu yeniliyor i30-focus-qashqai-320 gibi araçları ayda bir 10-15bine gelmeden satılığa çıkarıp yeni araçları katıyor bünyesine satılan araçlarda aynı firmanın satış departmanında satılıyor . Dersenki illegal bir durum olmazmı bu işi yapan firmanın kalitesi ile doğru orantılı. Küçük çaplı galerilerde bu işten yol bulabilirler tabi ama kurumsal firmalarda km düşürmenin sözkonusu olduğunu sanmıyorum.
GuneyOnur
14-11-2013, 07:26
Melih Abi bizde galeri olarak büyük firmalardan alıyoruz genelde firmada değilde firmadan çıktıktan sonra oynuyorlar galericiler kmleriyle ama bizim çalıştığımız firmalar hem aracı yetkili servise sokup hemde km garantisi verdiği için böyle bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Ayrıca Üst Segment Araçları genelde Üst Düzey Yöneticilere verdikleri için fazla boyalı-değişenli ve sorunlu olmuyor araçlar.
Ayrıca Budget ile çok çalıştık İstanbul araçlarını genelde şehirdışında kiraya veriyorlar sonrasında kiralama dönemi bitince çekici tırlarla tekrar İstanbul'a gönderiyorlar.Budget genelde era,symbol tarzı araçları 40.000 80.0000 arasında geri alıyor.
kuzenim kiralamada hatrı sayılır bir firmada çalısıyor .piyasa fiyatı anlaşmaları geregi vs. herneyse altına toplu alıp 5-6bin e gelince hemen 2.ele yollanıp satılıyor hem kiralamadan kar hem ucuz alımdan kar edip güncel fiyattan satılıyor :). buarada biraz hırpalandıkları aşikar ki 5binde ne olabilr gerçi
ben işin içindeyim sana söyledim yine söyliyeyim eğer direk firmadan alırsan sıkıntı yok araclar 6 ay kullanılıp satılıyor dusuk kmde en azından mantıgı söyliyeyim sana filo indirimiyle zaten ucuza aldıkları ıcın 6 ay sonra aldıkları indirimli rakamın üstünde fiyatlara satabiliyolar bu şekilde aklında şüphe kalmasın (6 ay içinde ne mtv ödüyorlar nede ilk bakımını yapıyorlar bunlar tabi onlar için ciddi rakamlar totalde)
alınabilir duruyor genelde direk firma tarafından satılan araçlar ki zaten bir çoğu 20bin km civarlarında oluyor buda bir motor için çok düşük bir km sayılır. beni kuşkulandıran aracın elektrik sistemi. araca uzaktan takip ve kontrol için sensörler takıldığından bu sensörler garantiyi mutlaka bozacaktır bu durumda ilerde sıkıntı oluşturabilir gibime geliyor.
ilker_yusuf
14-11-2013, 08:14
Bu durumda bence de hangi firmadan alacağına bağlı. Kurumsal firmalarda filo olarak kullanılmış belirli segmentler temiz olabiliyor. Teyzemlerin firma sürekli olarak onlara kiralık araçlar vermektedirler.
Kendisi bir dizel toyotasını 3 yıl kullandı. 43000 kmde şirket aracı değiştirdi boyasız kazasız.
Focus var şuan 2 yaşında 19.000 km de boya yok kaza yok mis gibi... bunlar gibi iyi firmalardan çıkış bulursan bence alınır hatta şahıstan almaktan daha güzel olur. Çünkü ne bakımları aksatılıyor nede başka bir durum en azından motorda şanzımanda cartta curtta büyük filo araçlarında sıkıntı yaşamzsın belki bir iki parça boya olr o kadar...
Karşı binamdaki bir komşum intercity firmasında çalışıyor onlarda da zaman zaman 2. el araçlar olabiliyor istersen sorarım nasıl bakılabileceği ile ilgili
dragon07
14-11-2013, 08:26
avis budget almira gibi büyük şirketlerin 2.ellerini alabilirsin satşları nerede yapılıyor ilk önce onu ögren moruk
şans meselesi aracı kimin kullandığına bağlı
2 tane 2012 c4 var bitanesi patronda diğeri tabiri caizse ortalık malı.
patrondaki 3k devirin üstünü görmemiştir heralde otoban dışında. daha motor sesi sıfır gibi.
diğeri için yorum yapmıyorum
Melihçim çalıştığım firmanın kiralama üniteside bu şekilde çalışıyor her ay filosunu yeniliyor i30-focus-qashqai-320 gibi araçları ayda bir 10-15bine gelmeden satılığa çıkarıp yeni araçları katıyor bünyesine satılan araçlarda aynı firmanın satış departmanında satılıyor . Dersenki illegal bir durum olmazmı bu işi yapan firmanın kalitesi ile doğru orantılı. Küçük çaplı galerilerde bu işten yol bulabilirler tabi ama kurumsal firmalarda km düşürmenin sözkonusu olduğunu sanmıyorum.
+1
Büyük kiralama firmalarından çıkan arabalarda km problemi olmaz, trafiğe çıkış tarihine dikkat edin 15.000km yapmış bir araba 3,4 ayı geçmemeli. Kiralama firmaları boya değişen durumu konusunda da ne ise onu söylerler ama bunu alan galericinin saklama ihtimali var tabi:) Piyasada gördüğünüz kurumsal ikinci el satış yapan firmaların (galeriler değil) çoğu zaten tedariklerini bu şekilde filolardan karşılarlar. :)
Kafamı karıştıran diğer konu ise araçların yetkili servise hiç sokulmamış olması. Bakımları yapılmamış yani. Bir de dikkatimi çeken trip geriye dogru saymıyor. Hani su km kaldı bakımına falan diye. Benim 2008 clioda bile vardı. Lastikler 10.000 deki arabaya göre garipti. En büyük avantaj garanti olması da biz garantiye uygun kullanamayız ki arabayı hemen çıkar garantiden :) kafa cok karışık, üstüne kayıtlı olan firma daha once uymadığım bir firma, saydıklarınızdan olsa bir nebze icim rahat edecekte iste.
Yorum yapan herkese ayrıca tek tek teşekkürler :)
Bu durumda bence de hangi firmadan alacağına bağlı. Kurumsal firmalarda filo olarak kullanılmış belirli segmentler temiz olabiliyor. Teyzemlerin firma sürekli olarak onlara kiralık araçlar vermektedirler.
Kendisi bir dizel toyotasını 3 yıl kullandı. 43000 kmde şirket aracı değiştirdi boyasız kazasız.
Focus var şuan 2 yaşında 19.000 km de boya yok kaza yok mis gibi... bunlar gibi iyi firmalardan çıkış bulursan bence alınır hatta şahıstan almaktan daha güzel olur. Çünkü ne bakımları aksatılıyor nede başka bir durum en azından motorda şanzımanda cartta curtta büyük filo araçlarında sıkıntı yaşamzsın belki bir iki parça boya olr o kadar...
Karşı binamdaki bir komşum intercity firmasında çalışıyor onlarda da zaman zaman 2. el araçlar olabiliyor istersen sorarım nasıl bakılabileceği ile ilgili
Öğrenilecek birsey varsa öğrenirseniz cok sevinirim.
avis budget almira gibi büyük şirketlerin 2.ellerini alabilirsin satşları nerede yapılıyor ilk önce onu ögren moruk
audi vs grubu dod'da gidiyo. koç avis budget vs.de audi grup araç yoktur mesela onlar genelde koç.un firmalarında birmot intercity gibi
Vw grubunu Hedef Filo'da veriyor. Ve çok temiz araç çıktığını söylemem :)
Burak Mehmet
14-11-2013, 11:03
Mondeom kiralamadan çıkma ama şöyle. ilk olarak 0 km uzun dönem olarka 3 yıllığana kiraladık 3 sene bindik 130.000 km yok yaptık sonra. istedik bize sattılar... Eğer bu şekilde bulabilirsen sorunsuz sıkıntısız binersin kardeşim..
Melih, bu arada bütçe nedir ?
Bütçe olarak arabasına göre düşünüyorum. Üst limit 77.000 diyebilirim ama kredi çekmek istemiyorum o yüzden 50.000 nakitim ile almak istiyorum. Hani olursa a 3-4 krei çekeyim diyorum zorlamasın daha fazla.
Bi tane Golf var 2013' 2000km'de 1.2tsi dsg . Onu söyleyecektim sana ama fiyat +10k aşıyor.
Bi tane Golf var 2013' 2000km'de 1.2tsi dsg . Onu söyleyecektim sana ama fiyat +10k aşıyor.
Benzinli arabaya 60 vermem :D s2k harici :rolleyes:
Bütçe olarak arabasına göre düşünüyorum. Üst limit 77.000 diyebilirim ama kredi çekmek istemiyorum o yüzden 50.000 nakitim ile almak istiyorum. Hani olursa a 3-4 krei çekeyim diyorum zorlamasın daha fazla.
Giden bisey araniyosa Polo Gti falan olur aslinda :)
Giden bisey araniyosa Polo Gti falan olur aslinda :)
Yağ yakma problemi kafa bulandırıyor kardeşim, gidenden ziyade ekonomi arıyorum :)
sixt te 4600 kmde clio grandetour vardı benim arabamdan temizdi :D
Yalan yok ben hayvan gibi zorlayarak kullaniyorum arac kiraladigim zaman :D
ozellikle daha once kullanmadigim seyler kiralayip deneme yapmak en buyuk hobim :icon_wack
Yalan yok ben hayvan gibi zorlayarak kullaniyorum arac kiraladigim zaman :D
ozellikle daha once kullanmadigim seyler kiralayip deneme yapmak en buyuk hobim :icon_wack
Kaba tabir olacak ama sizin gibiler yüzünden kiralık araçlara sıcak bakamıyoruz işte :D
Müşteri arabası olsun, kiralık olsun akrabamın olsun. Ne gazına basıyorum ne hor kullanıyorum. Kişiden kişiye değişiyor demek :)
Melih Kardeşim arkadaşlara katılıyorum. Şirket ve kullanıcı önemli.
rebeloghy
15-11-2013, 16:32
Abi yanlış anlamayın ama büyük denilen şirketlerden birinden araç alan arkadaşım davalık oldu. 8 binde diye aldıkları golf komple boyalı çıktı. isim lazımsa özelden vereyim , nasılsa büyük şirketiz bizle uğraşmak zor diyerek de ittirebiliyorlar :( Biraz üst segmentte araç baktığınız için temiz bulma şansınız daha yüksek, 5-10 binde ne olabilir ki al gitsin diye iyice baktırıp alıp binebilirsiniz. Fakat ne olursa olsun vereceğiniz rakam az buz değil , 10 binin altında gerçekten 0 gibi bir araçsa alınabilir..
Kiralama aracından vazgeçtim arkadaşlar. Ruhsat sahibinden olmadığı sürece araç almıcam. Bir araç buldum galeride akrabasına bırakmış konsinye olarak. Bugün baktım yarında babamla bakıcam. Bakalım hayırlısı ile araba işini bitiricem inşallah sıkıldım artık :D Alması satmasından daha zor :)