Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai I20 vs. Seat Ibiza 1.2 Tsi
Shadow_Dancer
14-11-2013, 16:57
Eşime geçen sene 01 opel corsa almıştık, araba kullanmayı ögrenecegi evrede kullanması için... Maşallah direksiyonunu güzel geliştirdi şimdi sıfır bi araba alma niyetindeyim..
Hyundai donanım olarak çok tatminkar, Sense versiyonunu inceledim, ne varsa doldurmuşlar, navigasyon vs dahil.. Klasik tork konvantörlü şanzıman var 4 ileri.. 1.4 100 hp motorla geliyor...
Seat ise bilindik 1.2 tsi ve 7 ileri dsg kombinasyonunda, donanım olarak tatminkar..
Her ikisi içinde 39 lira fiyat aldım, az bi miktar kredi kullanılacak..
Hyundainin artılar çok ama tsi dsg ikiliside çok cezbediyor..
Siz olsanız ne yapardınız..
Dipnot: Pek çok modeli filtreledim, corsa, 208,punto,yaris vs.. Nihai seçimim ikisi arasında olacak..
Eşime geçen sene 01 opel corsa almıştık, araba kullanmayı ögrenecegi evrede kullanması için... Maşallah direksiyonunu güzel geliştirdi şimdi sıfır bi araba alma niyetindeyim..
Hyundai donanım olarak çok tatminkar, Sense versiyonunu inceledim, ne varsa doldurmuşlar, navigasyon vs dahil.. Klasik tork konvantörlü şanzıman var 4 ileri.. 1.4 100 hp motorla geliyor...
Seat ise bilindik 1.2 tsi ve 7 ileri dsg kombinasyonunda, donanım olarak tatminkar..
Her ikisi içinde 39 lira fiyat aldım, az bi miktar kredi kullanılacak..
Hyundainin artılar çok ama tsi dsg ikiliside çok cezbediyor..
Siz olsanız ne yapardınız..
Dipnot: Pek çok modeli filtreledim, corsa, 208,punto,yaris vs.. Nihai seçimim ikisi arasında olacak..
İbiza yakıt tüketimi konusunda bi adım önde, i20'nin donanım artıları gözünüzü boyamasın bir çoğunu zaten çok az kullanacaksınız belki hiç kullanmayacaksınız. Tsi-dsg ikilisinden şaşmayın derim.
Arkadaşımın ailede var i20 1.4 otm. en boşudur muhtemelen abi ama bayan için ideal bir araç bence, hem bakım maliyetleri hem servisteki güler yüz olarak bakınca. İlerki aşamada 2. eldeki değer kayıpları yakın iki aracın da ama İbiza'nın da yakıt, vergi gibi kullanım maliyetini düşüren avantajları var. Genel kullanım maliyetleri denk hatta İbiza avantajlı konumda kısacası abi :)
Sonuç olarak VAG kalitesini de işin içine sokacak olursak İbiza diyorum ben :)
Sadece şanzıman için bile ibiza tercih edilir abi ki yakıt tüketimide daha ekonomikmiş.Yalnız pololardaki gibi hill holder yoksa kaydırabilir özellikle bayan sürücüler sevmez geri kaydıran arabayı :)
Sadece şanzıman için bile ibiza tercih edilir abi ki yakıt tüketimide daha ekonomikmiş.Yalnız pololardaki gibi hill holder yoksa kaydırabilir özellikle bayan sürücüler sevmez geri kaydıran arabayı :)
ESC + XDS + Hill hold (Yokuş kalkış desteği) + Lastik Basınç Sensörü 950 TL opsiyon ile alınabiliyor :)
i20 çok kalitesiz duruyor dışarıdan bakınca , ibiza bence daha oturaklı ve şık bir görünüme sahip. Ayrıca tsi + dsg kombinasyonu... i20 sanırım 100 hp atmosferik şanzıman aşırı kötü ve keyifsiz ama daha sağlam.
sırf dsg elimde patlarmı orası burası bozulurmu korkusu yeter almamak için bence
Shadow_Dancer
14-11-2013, 17:33
Ben kendime alacak olsam zaten saniye düşünmem, jetta kullandım 1.2 tsi yeterli gelmişti.. ibizayı çok rahat taşır diye düşünüyorum.. Ama hyundai'deki donanım gerçekten güzel.. Kullanılmayacak aksesuar yok gibi.. Beni korkutan tek olay, dsg patlar mı ondan korkuyorum açıkçası..
Edit: Berkan aynı şeyler geçmiş aklımızdan :)
Benim gördüğüm kadarıyla şans işi abi biraz, bir de güvenilir olan müşteri memnuniyeti yüksek olan bir plazadan araba almak önemli ileride çıkabilecek büyük yada küçük sorunlara karşı seni madur etmemesi lazım yani plazanın garanti kapsamı olayında özellikle. Bu konuda Hyundai genel anlamda çok başarılı, çok önem veriyor. Arkadaşın Elantranın jantlar vernik atmıştı, servise gidip söyledik anında 4 tane sipariş ettiler.. Bunun gibi örnekler yani :)
Shadow_Dancer
14-11-2013, 17:48
Benim gördüğüm kadarıyla şans işi abi biraz, bir de güvenilir olan müşteri memnuniyeti yüksek olan bir plazadan araba almak önemli ileride çıkabilecek büyük yada küçük sorunlara karşı seni madur etmemesi lazım yani plazanın garanti kapsamı olayında özellikle. Bu konuda Hyundai genel anlamda çok başarılı, çok önem veriyor. Arkadaşın Elantranın jantlar vernik atmıştı, servise gidip söyledik anında 4 tane sipariş ettiler.. Bunun gibi örnekler yani :)
Yav doguştan araba almak bana da mantıklı gelmiyor.. Dün gittim altura adamlar yine suratımıza bakmadılar.. Karşısında ki bayraktara gittim ilgi alaka 10 numara.. Hyundai'de 5 ileri şanzıman olsa alacam ama 4 ileri olması mide bulandırıyor.. opelde var 4 ileri şanzıman bas bas bagırıyor araba..
darkmoon
14-11-2013, 17:50
Erkek olarak kendime ibiza derdim şanzıman ve motordan.. ama hanımıma bu ikilemde ben kalsam i20 derdim..
neticede hanımlar için lüks konfor donanım daha ön planda oluyor motor gücü şanzıman v.b o kadar mühim olmuyor bakımları bile genelde bizler yaptırıyoruz :)
o yüzden hani güneşilikde ışıklı aynası olması dsg şanzımandan olmasından daha önemli oluyor genelde bir bayan için :) tabi bu yazdığım işin şakası genelleme yapmıyorum kesinlikle :)
Shadow_Dancer
14-11-2013, 17:54
Erkek olarak kendime ibiza derdim şanzıman ve motordan.. ama hanımıma bu ikilemde ben kalsam i20 derdim..
neticede hanımlar için lüks konfor donanım daha ön planda oluyor motor gücü şanzıman v.b o kadar mühim olmuyor bakımları bile genelde bizler yaptırıyoruz :)
o yüzden hani güneşilikde ışıklı aynası olması dsg şanzımandan olmasından daha önemli oluyor genelde bir bayan için :) tabi bu yazdığım işin şakası genelleme yapmıyorum kesinlikle :)
Yok haklısın kesinlikle, ben ona dsg diyorum o bana navigasyon diyor :D tsi diyorum, katlanır ayna diyor...
Pişman olur muyum o kafamı kurcalıyor.. Bi de dsg'nin hassaslıgı..
ChtArdARSL
14-11-2013, 17:55
bence ıbıza alınıp garantıde eklendımı cıcek gıbı dert tasasız bınılır.. İ20 ibiza gore fazla yakıyor ama bır okadarda gıdıyor :)
Shadow_Dancer
14-11-2013, 18:04
bence ıbıza alınıp garantıde eklendımı cıcek gıbı dert tasasız bınılır.. İ20 ibiza gore fazla yakıyor ama bır okadarda gıdıyor :)
Hyundai 5 yıl garanti veriyor, Seat 1000 lira istiyor ortalama garanti için :)
darkmoon
14-11-2013, 18:06
Yok haklısın kesinlikle, ben ona dsg diyorum o bana navigasyon diyor :D tsi diyorum, katlanır ayna diyor...
Pişman olur muyum o kafamı kurcalıyor.. Bi de dsg'nin hassaslıgı..
Bilirim teyzemle ablamda başıma geldi araba bakınıyorduk a3 dedim jazz dediler golf dedim jazz dediler astra dedim jazz dediler hatta en son mercedes B dedim yok gene jazz dediler en son bende jazz dedim tamam jazz dediler :D
sorsan kendince haklı nedenleri var elbet ama o nedenler senin benim aklımın ucundan bile geçmez :)
individual
14-11-2013, 18:31
ibiza hem yakıt olarak avantaj hemde vergi olarak ;)
Shadow_Dancer
14-11-2013, 18:42
Tartışılmaz haklısın.. Bakalım hanımı kandırabimek önemli :)
Donanım almayın araba alın:)
1.2 TSI-DSG kombinasyonu gerçekten çok iyi.Hem az yakıyor hemde iyi gidiyor.8-9 saniye 0-100ü.1.2 TSI da ise ben pek DSG sorununa rastlamadım.Ama garantiyi uzatırsanız içiniz rahat eder.
Shadow_Dancer
14-11-2013, 18:46
Yakıtı nasıl 1.2 tsi'ların? Şehir içi ortalamaları ne alemde acaba.. Hyundai 8*9 arası yakar diye tahmin ediyorum..
bu avantajları para verip ekstra alıcagın 1000 liraya say soner. doğuşun tırıvırısıyla vs. ugrasmıcaksın 1-2 lt fazla yakıcak yakarsada zaten. yengenin işi bilmioyrum ama işe gidip gelmeyeceksede arabayla ztn nekdr kullnılcakki
Shadow_Dancer
14-11-2013, 18:54
bu avantajları para verip ekstra alıcagın 1000 liraya say soner. doğuşun tırıvırısıyla vs. ugrasmıcaksın 1-2 lt fazla yakıcak yakarsada zaten. yengenin işi bilmioyrum ama işe gidip gelmeyeceksede arabayla ztn nekdr kullnılcakki
Senede 10k max.. O da thy benim gibi..
yani navi.se navi Soner cok fark etmez 10k için ztn
Ercan'dan fiyat aldınmı
Shadow_Dancer
14-11-2013, 19:09
yani navi.se navi Soner cok fark etmez 10k için ztn
Ercan'dan fiyat aldınmı
Ondan aldım fiyatı zaten :) Bakalım bişeler olur bu ay..
individual
14-11-2013, 20:21
Yakıtı nasıl 1.2 tsi'ların? Şehir içi ortalamaları ne alemde acaba.. Hyundai 8*9 arası yakar diye tahmin ediyorum..
Benim aracım 1.2 tsi dsg sehir içi 6-7 litre ile geziyorum gecen gün ikibucuk saat trafikde kaldım 9.5litre oldu ortalamam.uzun yolda 140km sabit hız arac full dolu bagaj dolu ortalama 5.5 ile 6 litre arasında geldim bodrumdan.arac boş ankara yaptım tek başıma 5.5 litre ortalama 120km mininum hızım
Edit:Sırf DSG için bu ibiza alınır.O vites geçişlerini hiç hissetmiyorsunuz.Sorun yaşayan yokmu var ama manuel'de dahi sorun çıkabiliyor kısmet.
driftboy
15-11-2013, 01:36
50.850 km'dir i20 kullanıyorum, hemde en bos modelini, kesinlikle i20 derim. Simdiye kadar dağ bayır çayır girmediğim yer kalmadı. Mermer işi yapıyorum şantiye şantiye ocak ocak geziyorum gık demedi. Hiçbir sorun çıkarmadı. 180 liraya 1090 km yaptım, klima açık min hızım 100-110, 190 lara çıktım defalarca. Yakıtı ciddi derecede az. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Ne servis ne yedek parça nede arıza konusunda..
50.850 km'dir i20 kullanıyorum, hemde en bos modelini, kesinlikle i20 derim. Simdiye kadar dağ bayır çayır girmediğim yer kalmadı. Mermer işi yapıyorum şantiye şantiye ocak ocak geziyorum gık demedi. Hiçbir sorun çıkarmadı. 180 liraya 1090 km yaptım, klima açık min hızım 100-110, 190 lara çıktım defalarca. Yakıtı ciddi derecede az. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Ne servis ne yedek parça nede arıza konusunda..
i20'nin oto dizel seçeneği yok bro.
Konu sahibi benzinliyi sormuş olsa gerek. Senin değerler dizel. :D
Ayrıca biri donanım alma araba al demiş de, i20'yi bisiklet sınıfında falan değerlendirmiş sanırım. Neyse.
ErayCerit
15-11-2013, 03:23
Sırf Doğuş yüzünden alınmaz o araba. Bana kalırsa Hyundai alın. Ki zaten ne tsi ne de dsg umrunda değildir eşinizin. Donanım olsun yeter :)
darkmoon
15-11-2013, 04:49
Donanım almadıkdan sonra araba neye yararki..
ben arabayı donanımı için alırım şahsen ne kadar dolu o kadar iyi lüks konforlu rahat ve keyifli..
şirkete araç alırsın anlarım arabanın ticaretini yapıyorsundur kiralama taksi işi falan anlarım donanıma gerek yokdur o tip araçlarda..
ama kendi keyfine zevkine kişisel şahsına araba alıyorsan sende herşeyin en iyisini lüksünü hak ediyorsundur ve bence en iyisi dolusu lüksü olmalı.. Neticede her şey bizim için yapılıyor..
Shadow_Dancer
15-11-2013, 08:28
Su hyundaiye bi vites daha ekleseler ölürler sanki anasini satim.. 4 ileri sanziman ciddi sorun bana gore, corsada bas bas bagiriyor araba.. Neyse bakalim daha zamanin var dusunmek icin...
driftboy
15-11-2013, 09:50
i20'nin oto dizel seçeneği yok bro.
Konu sahibi benzinliyi sormuş olsa gerek. Senin değerler dizel. :D
Ayrıca biri donanım alma araba al demiş de, i20'yi bisiklet sınıfında falan değerlendirmiş sanırım. Neyse.
bendeki manuel kanka manuel adına konustum ben oto oldugunu okumamısım :)
CeM öZeR
15-11-2013, 09:53
sırf dsg elimde patlarmı orası burası bozulurmu korkusu yeter almamak için bence
Bugüne kadar elinde patlayıpda cebinden doğru düzgün para veren görmedim ben dsg için, garanti sağolsun. 2010-2011 lerde kaldı o sıkıntılar. Güncel dsg'lerde %99 hiç bir sıkıntı çıkmaz kalıbımı basarım. Dsg elde patlasaydı biz gti ve ibiza cupra kullanıcılarının hali harab olurdu. Hee şanzumandan sıkıntı yaşayanlara sor 2011'den yukarı çok nadirdir. :) Ben ibizanın ikinci elde çok daha iyi olduğunu düşünüyorum i20'den...
Nightfish
15-11-2013, 09:56
İnsanlar sırf DSG için alınır demiş. Ben de tam tersini söylüyorum. Sırf DSG olduğu için alınmaz. Diğer forumları geçtim sırf bu forumdan onlarca insan DSGden dolayı konu açtı. Manuel vites olsa ben de Ibiza derdim ama konu otomatiğe dönünce kesinlikle Hyundai derim.
1.2 tsi ve stok kullanılacak araçta dsg sıkıntı çıkartmaz bu kadar büyütmeye gerek yok. ayrıca Dsg sorunlarında araç yetkili servis bakımlıysa iyi niyet kapsamından yine değiştiriliyor zaten.
2011 model dsg arızası ve 6071TL. İyi niyette yok :(
Muhtemelen 1.6tdi ama yine de paylaşmak istedim.
http://www.techturkey.com/forum/7148347-post16.html
Bugüne kadar elinde patlayıpda cebinden doğru düzgün para veren görmedim ben dsg için, garanti sağolsun. 2010-2011 lerde kaldı o sıkıntılar. Güncel dsg'lerde %99 hiç bir sıkıntı çıkmaz kalıbımı basarım. Dsg elde patlasaydı biz gti ve ibiza cupra kullanıcılarının hali harab olurdu. Hee şanzumandan sıkıntı yaşayanlara sor 2011'den yukarı çok nadirdir. :) Ben ibizanın ikinci elde çok daha iyi olduğunu düşünüyorum i20'den...
tamam sıkıntı cıkarıcak diye bir garanti yok ama cıkarmayacak diyede yok
niye 40000++ TL verip böyle bir korkuyla yasıyımki garantiye girermi, en kötü iyi niyete girermi garantiyi uzatmaya para versemmi. gördük caddy 11 konusundaki iyi niyeti baya baya 6bin tl cik
acılan konuları goruyoruz değişen motorları vs goruyoruz.. dsg si olmasa yag yakanı cıkıyo yok aynadan egzonundan cıkan dumanı kontrol eden ok düzgün rodaj yapmassan olabilir . ki bu durumları yasamayanda kendi sanslı olarak sayıyo. sans niye olmaması lazım zaten koca vw grupsun
İnsanlar sırf DSG için alınır demiş. Ben de tam tersini söylüyorum. Sırf DSG olduğu için alınmaz. Diğer forumları geçtim sırf bu forumdan onlarca insan DSGden dolayı konu açtı. Manuel vites olsa ben de Ibiza derdim ama konu otomatiğe dönünce kesinlikle Hyundai derim.
aynı seyleri dusunen biri cıktı
soner kanka 5 sene garantin var 4 vitesi falan dert etme senede 10.000 km zaten yenge memnunsa tipinden oyundan buyundan vitesini umursamaz. sonra bide ben bunu istemiyodum zorla aldırdında memnun degilimde gibi ihtimalleride unutma :D
Performans arıyor olsam araç alırken dsg tercih edilebilir ama bayan kullanacaksa ne kadar sorunsuz + donanımlı o kadar iyi bana göre. Bizde ötv indirimi yapılmasını bekliyoruz anneye araba almamız gündemde. İ20 çok hoşumuza gitti. İbiza daha güzel duruyor ama i20 hem daha donanımlı hem daha sorunsuz izlenimi çiziyor.
...
Ben dedim lafımında arkasındayım.İ20 ilk çıktığında babamın işi gereği bayi lansmanına katılmıştık.Hatta babamla 1.4 dizelini 1 haftaya yakın kullandık.Yani araca binmeden incelemeden yorum yapmıyorum..
Ben araç alırken önce donanıma değil yol tutuşuna, performansına,sağlamlığına,yakıtına ve 2.eline bakarım.Bunlardan geçer not alırsa donanıma bakarım.İ20 asla kötü bir otomobil değil ama yukarıda yazdığım maddelerden benim nazarımda geçemedi.Bu yüzden gırtlak donanımı beni cezbetmiyor.
i-vtec07
15-11-2013, 16:10
abi yaris e veya jazz a baktın mı :) bence yaris yada jazz alın ikisininde yeni kasa 7 ileri olan versiyonları az yakıyo bildiğim kadarıyla :) iyi niyetli doğuş oto 6000 kitleyebilir ben o riske girmezdim şahsen.
Shadow_Dancer
15-11-2013, 16:28
abi yaris e veya jazz a baktın mı :) bence yaris yada jazz alın ikisininde yeni kasa 7 ileri olan versiyonları az yakıyo bildiğim kadarıyla :) iyi niyetli doğuş oto 6000 kitleyebilir ben o riske girmezdim şahsen.
Abim yarisi o muhtesem sanzimani yuzunden istemiyorum, :) jazzin da fiyat olarak masallahi var :)
Hahaha annenden nasılda biliyorsun:D
i20'nin navisi ne bilmiyorum ancak eğer elantra'larda kullanılan navigasyonsa zaten inanılmaz kullanışsız . dokunmatiği ise ayrı bi intihar sebebi
Soner,
sorun çıkarmasın,kafam rahat olsun,donanımlı olsun uzun yıllar binelim diyorsanız ve milletin aaa hyundai'a para mı verilir demelerine karşı gülüp geçeceksiniz i20 alın:)
dsg sorun çıkarma ihtimalini göze alıyorsanız,daha konforlu ve daha kaliteli bunlara rağmen daha donanımsız olanı tercih edecekseniz ve araç her bakıma girdiğinde bu fatura ne böyle demeyecekseniz ibiza alın:)
bence ikisini de bir test edin yenge karar versin:)
Soner,
Yeni Yarislerde şanzıman sorunu çözüldü diye duymuştum,eskiler tam bomba ama en ufak bayırda bile çok kaçırıyodur araba. İçi çok boş ve basit gelmişti bana.
Dsg'den ziyade Doğuş'tan dolayı o gruptan araba almayı düşünmüyorum artık.Çok ukhalalar,adam yerine koymadıkları oluyor.
Yeni Hyundai'ler tip olarakta donanım olarakta çok iyi,ben alacak olsam donanım için Hyundai alırdım.
turbo&quattro
17-11-2013, 17:02
Soner,
Birak kizcagiz ne istiyorsa onu alsin :)
yeni yarisin benzinli otm leri mmt değil cvt şanzımana sahip abi, d4d lerde mmt var bu arada :)
Shadow_Dancer
17-11-2013, 19:20
Soner,
sorun çıkarmasın,kafam rahat olsun,donanımlı olsun uzun yıllar binelim diyorsanız ve milletin aaa hyundai'a para mı verilir demelerine karşı gülüp geçeceksiniz i20 alın:)
dsg sorun çıkarma ihtimalini göze alıyorsanız,daha konforlu ve daha kaliteli bunlara rağmen daha donanımsız olanı tercih edecekseniz ve araç her bakıma girdiğinde bu fatura ne böyle demeyecekseniz ibiza alın:)
bence ikisini de bir test edin yenge karar versin:)
Fatih,
zaten ona bıraktım kankacım, tutturdu ekran diye.. Evin heryeri lcd diyorum anlamıyor :)
Soner,
Yeni Yarislerde şanzıman sorunu çözüldü diye duymuştum,eskiler tam bomba ama en ufak bayırda bile çok kaçırıyodur araba. İçi çok boş ve basit gelmişti bana.
Dsg'den ziyade Doğuş'tan dolayı o gruptan araba almayı düşünmüyorum artık.Çok ukhalalar,adam yerine koymadıkları oluyor.
Yeni Hyundai'ler tip olarakta donanım olarakta çok iyi,ben alacak olsam donanım için Hyundai alırdım.
Hakan,
Kankacım mmt var diye biliyorum bende. Demek ki yanlış biliyormuşum ona da bakayım tekrar.. Olmadı hyundai ödeme açısından da kolay olacak zaten.
Soner,
Birak kizcagiz ne istiyorsa onu alsin :)
Yusuf,
sana yazacak bişe bulamadım, facetime ara lan :)
yeni yarisin benzinli otm leri mmt değil cvt şanzımana sahip abi, d4d lerde mmt var bu arada :)
Levent,
wikipedi gibi adamsın toyota konusunda :) Sagolasın kardeşim..
turbo&quattro
17-11-2013, 19:32
Aradim yuzume kapattin :D