Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin malı Focal olur mu ?
Arkadaşlar gittigidiyor dan Focal coaxial hoparlör aldım.Arkasında Made in China yazıyor ,uyuz oldum.Sanmıyorum Focal Çin' de üretilsin.Canım çok sıkkın :mad:
darkmoon
15-11-2013, 04:41
benim bildiğim fransa ve kanada dışında focallin çinde üretimi yok.. Bilhassa mbquart focal morel gibi markaları çinliler sahtesini yapabilir pahalı değerli markalar..
Metropolhifi 'den öğrendim,son durum şu;
Benim satın almış olduğum PC serisi coaxial hoparlörler Çin'de üretiliyormuş ve çakma falan değilmiş.Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz dediler, seri numarasıdan da kontrol ettiler.
Bilginize arkadaşlar...
Yakinda cocuklarida orda yapariz ucuza gelir :)
arkadaşlar bir malın çinde üretilmiş olması herzaman sahte olduğu anlamına gelmez.
çok büyük markalarında çin üretimi var orjinal.
mesela benim galaxy SII telefonumun arkasında made in china yazıyor
sahte falanda değil.
ama aynen şöyle yazıyor "made in china by samsung"
darkmoon
18-11-2013, 02:27
Dükkan bilgisinede bence o kadar güvenme..
En güzel net bilgiyi Contact us - Focal (http://www.focal.com/en/contact-us) burdan alırsın.
adamlara mesaj çek böyle böyle de sizin ürnünüzü aldım üstünde made in china yazıyor sizin çinde üretiminiz varmı diye sor..
Metropol Hifi'Nin dediği doğrudur.. O seri Çin'de üretim yapılmaktadır. Bu arada iyi günlerde kullanman dileğiyle. Darkmoon adamlarada mesaj çeksen yine aynı şeyi söylicekler ;)
free-hifi
18-11-2013, 07:43
arkadaşlar bir malın çinde üretilmiş olması herzaman sahte olduğu anlamına gelmez.
çok büyük markalarında çin üretimi var orjinal.
mesela benim galaxy SII telefonumun arkasında made in china yazıyor
sahte falanda değil.
ama aynen şöyle yazıyor "made in china by samsung"
İphone nin de arkasında made in china yazıyor :D 4s
ilkercom
18-11-2013, 12:32
o aldığın hoparlör artık kaç liralık bişeydir bilmiyorum ama emin ol fransız yapımlarından kötü çalıyordur. Her markanın çinde üretimi var ancak bazı firmalar alt serilerini çinde üretip üst seri kalite olanlarını anavatanında üretir. bkz : pioneer , sony vs. en azından malezya, meksika veya taiwanda üretirler.
Gunes G.
18-11-2013, 12:49
Focal var Focal var. Giris seviyesi urunler cinde uretilebilir, ust segment urunler hep "made in france" olur.
Burdan detayli bilgiyi alabilirsiniz.
Made in France - Focal (http://www.focal.com/en/206-made-in-france)
Okumaya usenenlere linkteki yazinin anafikri:
"In summary, 100% of our hi-fi loudspeakers and studio monitors as well as the high-end products of our Car audio category are made in France."
darkmoon
18-11-2013, 19:02
Focale bende merak ettiğimden mail çekdim gelen cevap.
Dear Sir,
Thank you for your buy and your interest.
Some of Focal products are made in China, Access line,some Integration products and some of Performance products.
With the French taxes on the French workers, we are not able to have low retail prices, if we want give an acces at lot of people the try the Focal speakers we must work on some products with the China.
Thank you in advance.
Best regards.
Yani kısaca bazı focal ürünlerinin çinde üretildiği fransadaki iş gücü pahalılığı ve pahalı vergiler yüzünden ucuza ürün yapamadıklarını eğer bütün kesimlere ulaşmak istiyorlarsa focalın çinde üretim yapmak zorunda olduğunu yazmışlar..
çok merak ediyorum avrupa ucuz iş gücü karşısında ne kadar dayanabilecek. Şimdilik kendi markalarını ürettiriyorlar. peki çin özgün mühendisliği çözünce ne yapacaklar.
darkmoon
18-11-2013, 19:10
çok merak ediyorum avrupa ucuz iş gücü karşısında ne kadar dayanabilecek. Şimdilik kendi markalarını ürettiriyorlar. peki çin özgün mühendisliği çözünce ne yapacaklar.
çin istese şimdide özgün mühendislik yapar ama onlarda satamıycaklarını biliyorlar maden in china yada prc ibaresi olduğu sürece kendi brandları çok zor dünyada kabul görür..
o yüzden replica bence daha tercihleri geçen telefoncuda bir note3 replica gördüm yok böyle bir şey orjinali bilmesem orjinalinden iyi yapmışlar derim.. kasa one on one aynı onu geçdim adamlar romu one on one aynısını yapmışlar elle kontrol gözle kontorl akıllı kaydırma sistemleri pen ile devreye giren özellikler Nfc falan hepsi var ekranıda kaliteli çift işlemcili gayet akıcı ve hızlı şimdi adam o telefonu özgün bir tasarımla satsa kaç kişi alır ama replica yapdımı peynir ekmek gibi satıyor vatadaş 1800 tl vericeğime orjinaline buna veririm 400-500 tl diyor..
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Bilgi paylaşınca güzel :rolleyes:
Evet Focal 'in bazı alt serileri Çin 'de üretiliyormuş bunu da öğrenmiş olduk.Metropol Hifi 'deki beyefendi "aldığınız ürün coaxial olarak çok kaliteli bir üründür gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz ,satınalmış olduğunuz yer bizim bayimizdir orada ücretsiz montaj yaptırabilirsiniz" dedi.İlgisine teşekkür ettim.
Bu arada almış olduğum hoparlörler ;
Önler için Focal PC 165 80watt
Focal PC 165, car audio coaxial hifi speakers to customize your car sound system. (http://www.focal.com/en/expert/277-pc-165-3544053750101.html)
Arkalar için Focal PC 130 60watt
Focal PC 130, car audio coaxial hifi speakers to customize your car sound system. (http://www.focal.com/en/expert/276-pc-130-3544052750102.html)
Bunları amplifikatör ile besleyeceğim, o da Hertz HCP4D 4x85 watt
http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/hertz_HCP4D_tech.pdf
Bu arada Hertz in arkasında da PRC üretimi diyor :D
darkmoon
19-11-2013, 12:38
hertz ler zaten prc onu biliyoruz focal speaker sınıfının mercedesi gibidir ondan şaşırdık.. en elit markalardan biridir..
ilkercom
19-11-2013, 13:02
focal e gelene kadar ne markalar var. focalden daha prestijli ve daha kaliteli sese sahip. onlar çine geçeli yıllar oldu. hatta geri döndüler ülkelerine. Bkz : scan speak = tymphany adamlar danimarkaya geri döndü.
darkmoon
19-11-2013, 13:11
yerli üretim marka çok az kaldı amerikan japon menşei li markaların hemen hemen hepsi çine geçdi.. bir rainbowu bilirim hala halis mulis almandır birde brax focalinde kaliteli üst serilerini ben çinde ürettiriceğini sanmıyorum onlarda gene fransadır..
Gunes G.
19-11-2013, 13:35
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Bilgi paylaşınca güzel :rolleyes:
Evet Focal 'in bazı alt serileri Çin 'de üretiliyormuş bunu da öğrenmiş olduk.Metropol Hifi 'deki beyefendi "aldığınız ürün coaxial olarak çok kaliteli bir üründür gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz ,satınalmış olduğunuz yer bizim bayimizdir orada ücretsiz montaj yaptırabilirsiniz" dedi.İlgisine teşekkür ettim.
Bu arada almış olduğum hoparlörler ;
Önler için Focal PC 165 80watt
Focal PC 165, car audio coaxial hifi speakers to customize your car sound system. (http://www.focal.com/en/expert/277-pc-165-3544053750101.html)
Arkalar için Focal PC 130 60watt
Focal PC 130, car audio coaxial hifi speakers to customize your car sound system. (http://www.focal.com/en/expert/276-pc-130-3544052750102.html)
Bunları amplifikatör ile besleyeceğim, o da Hertz HCP4D 4x85 watt
http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/hertz_HCP4D_tech.pdf
Bu arada Hertz in arkasında da PRC üretimi diyor :D
Verdigin linkte 4x 70w @ 4Ohm @ TDH %<1 diyor.
%10 TDH'de output degeri veren firmanin herseyden once sikko zihniyetinden oturu hicbir urununu kullanmazdim ben olsam...
Dostum su an aktepe sounda yim focal cinde yapildini ogrendim.
Ekmek bile cin isi olcak as kaldi:)
ilkercom
19-11-2013, 14:10
Hertz bence focalden iyi firmadır. Özellikle hsk serisi çok beğendiğim bir seri. HV165L ayarında bir midbass yok piyasada. Adam gibi besle HV serisi midbaslar utopia ayarında çalıyor. Ve güç olarak K serisinden çok daha güçlü. Ne focali abartın gözünüzde büyütün , ne de hertz i hafife alın. BEnim evde kullandığım sony amfi de %6 THD ile 6ohm 85 watt yazıyor. ben 4 ohm speaker ile sürüyorum. hesinlikle bir eksikliği yok.
çinde iş gücü ucuz olduğu için tüm üreticiler çinde fabrika kurmaya yada çine iş yaptırmaya yöneldi. isteklerine göre mal üretilir . a kalitede , en dandiğide.
Peki arkadaşlar Çin işi Japon işi bunu geçtik artık , bu THD değerlerini bana bir bilen anlatabilir mi? Üç farklı değer var nedir ne değildir ?
http://img4.imageshack.us/img4/7349/hbsy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/4/hbsy.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Gunes G.
19-11-2013, 14:59
Total Harmonic Distortion demektir THD.
Detayini merak ediyorsan google'dan devam edebilirsin, ama kabaca soylemek gerekirse THD %1'in altinda iken output rakamlarindan bahsedilir.
CEA 2006-A raitings yaziyor bak orda, ona bak her zaman. THD artmasi demek, sesin frekansinin bozularak anfiden cikmasi demek. Bozuk ses demek yani. %10'u gectim %3 bile inanilmaz yuksek bir bozulma rakami. Sacmalik yani... Anfi gotunu patlatarak 85w verebiliyor diye o anfiyi 4x85w diye satan zihniyeti kinarim arkadas kusura bakmayacak Hertz. Boyle mallik ben hayatimda gormedim ya, oldu olacak hoparlorleride PMPO yazip satsinlar, RMS filan dusuk kaliyor *****...
darkmoon
19-11-2013, 15:42
Focal güzel markadır dandikde diyemeyiz ama büyütülücek marka değil büyütülücek markalarda var o ayrı focal sadece mercedesi dir benim fikrimce...
bu sektörün ferrarisi de var porscheside var rollye royce u da var.. esas büyütülücek markalar tabiki onlardır :)
imkanı olan gitsin tabiki 2 bin dolara matrix m2 alsın varsa dahada imkanı matrix m3 alsın 3 bin dolara.. supremo alsın 2500 dolara..
hsk iyidir zaten iyi olmasından mütevelli fiyatlarıda focalden aşağı kalır yanı yok..
hsk 850 ise k serisi bin tl den başlıyor arada 200-300 marka değeri farkından oynarki doğaldır..
hertz de alınıcak tek modelde bana göre hsk dır.
esk dsk falan alınmaz demiycem ama o paraları hak edermi tartışılır bence hayatta haketmez.. bence bir roadstar falan componentden ciddi bir ses kalitesinde farkı yok aşt serilerin..
500-600 tl dsk esk gibi orta alt sınıf bir compa vericeğine vatandaş gitsin 100 tl ye bence roadstar falan alsın infinityler var 200 tl ye onlardan alsın şahsen bana göre daha akıl karı olur..
Focalin v serileride güzel o başka .. focalde ne alsan üzmüyor.. ama bazı markalarda sadece belli modelleri iyi hertz gibi.. kickerda da bana sorsalar ks yada rs derim onun altı bana göre yaramaz..
Total Harmonic Distortion demektir THD.
Detayini merak ediyorsan google'dan devam edebilirsin, ama kabaca soylemek gerekirse THD %1'in altinda iken output rakamlarindan bahsedilir.
CEA 2006-A raitings yaziyor bak orda, ona bak her zaman. THD artmasi demek, sesin frekansinin bozularak anfiden cikmasi demek. Bozuk ses demek yani. %10'u gectim %3 bile inanilmaz yuksek bir bozulma rakami. Sacmalik yani... Anfi gotunu patlatarak 85w verebiliyor diye o anfiyi 4x85w diye satan zihniyeti kinarim arkadas kusura bakmayacak Hertz. Boyle mallik ben hayatimda gormedim ya, oldu olacak hoparlorleride PMPO yazip satsinlar, RMS filan dusuk kaliyor *****...
Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim.Bu şekilde ancak 13 cm. leri tam besler ama 16 cm. ler için yeterli gelmeyecek ve sesi bozacak yanlış anlamadıysam.
Gunes G.
19-11-2013, 23:15
mp3 filan dinleyeceksen hissetmeyebilirsin sesi asiri miktarda acmadigin surece, zaten coaxial sistem oldugundan sahneleme ya da hifi gibi kasinti durumlar filanda yapmaya olanak yok, o yuzden isini gorebilir o anfi gucu 70w olsa bile.
mp3 filan dinleyeceksen hissetmeyebilirsin sesi asiri miktarda acmadigin surece, zaten coaxial sistem oldugundan sahneleme ya da hifi gibi kasinti durumlar filanda yapmaya olanak yok, o yuzden isini gorebilir o anfi gucu 70w olsa bile.
Anladım sağolasın bilgiler için ,belki ilerde değiştiririm.
ilkercom
20-11-2013, 08:42
Bi defa kavram kargaşası var. Adamlar standart ölçüme göre THD oranımız on binde iki ( 0,02 ) demiş ki hi-fi sınıfına girer klasman olarak. ( bence girmez ) Orda yazan %1 veya %10 yük altında yapılan ölçüm. adamlar dürüstlükle yazmış. Brax vs bunları yazmıyor bile. adamlar 1 watt üzerinden THD ölçüyor. tam yükte onlar da da %3 veya %5 e gelir.
piyasada THD oranı yüzde 10 binli oranlarda olan çok amfi var. hepsinin karakteri farklı.
Olaya geniş çerçevede bakmak lazım. Hertz dediğiniz firma elletromedia grup bünyesinde yani audison ile aynı firma aslında. sattığı mallar fiyat olarak çok uçmuş sanırım 350 liraya alıyorduk hskları. eğer 800 filansa sakın bulaşmayın.
bu arada roadstar 100 değil 50 lira :D ve tizleri HSK dan daha iyi.
darkmoon
20-11-2013, 08:49
Olaya geniş çerçevede bakmak lazım. Hertz dediğiniz firma elletromedia grup bünyesinde yani audison ile aynı firma aslında. sattığı mallar fiyat olarak çok uçmuş sanırım 350 liraya alıyorduk hskları. eğer 800 filansa sakın bulaşmayın.
hsk lar çok pahalılandı 350 tl ye hsk varsa altın gibi fiyattır geçen sene 500tl ye yurtdışından biri getirmişdi aracına takmamış sıfır ürün ankaradan arkadaşa almışdık.. şu anda dükkan fiyatı 800-850 arası..
roadstarı örnek olarak verdim hani onu o fiyata alıcağına çeyrek fiyatına bunu al aklıma o sıra en ucuz tek marka o geldi onu yazdım örnek olsun diye :)
ilkercom
20-11-2013, 08:56
hsk lar çok pahalılandı 350 tl ye hsk varsa altın gibi fiyattır geçen sene 500tl ye yurtdışından biri getirmişdi aracına takmamış sıfır ürün ankaradan arkadaşa almışdık.. şu anda dükkan fiyatı 800-850 arası..
roadstarı örnek olarak verdim hani onu o fiyata alıcağına çeyrek fiyatına bunu al aklıma o sıra en ucuz tek marka o geldi onu yazdım örnek olsun diye :)
iyi bir örnek olmuş. benim arabamda bağlı bi çift. bi çift de evde sinema sistemine bağlı. midbaslar öyle güçlü değil ama tweeterlar gerçekten efsane. bi alın deneyin derim. ben artık speaker a verdiğim paralara yanıyorum :D
darkmoon
20-11-2013, 09:03
iyi bir örnek olmuş. benim arabamda bağlı bi çift. bi çift de evde sinema sistemine bağlı. midbaslar öyle güçlü değil ama tweeterlar gerçekten efsane. bi alın deneyin derim. ben artık speaker a verdiğim paralara yanıyorum :D
murtaşdayken bir gün yanımda takdılar bir araca iki takım komp.. bana orda dedikleri pionner getirtiyormuş roadstarı yanlış hatırlamıyorsam yada markayı karıştırmıyorsam.. kendi getirttiği bir ürünmüş kötü değil demişlerdi..
zaten ordan aklımda yer etmiş.
ilkercom
20-11-2013, 09:13
distibütörleri aynı olması lazım. roadstar isviçre markası ama tamamen çin işi.
darkmoon
20-11-2013, 09:58
bende zaten bundan sonra pahalı düşünmüyorum şimdiye kadar harcadığım paralara yazık..
gene hastalık o başka aldığım her araçda orjinal kolonları değiştirir takarım orjinal boyutlarda bir şeyler birde anfi desteklerim olur biter uğraşmam fazlasıyla..
Gunes G.
20-11-2013, 10:48
Bi defa kavram kargaşası var. Adamlar standart ölçüme göre THD oranımız on binde iki ( 0,02 ) demiş ki hi-fi sınıfına girer klasman olarak. ( bence girmez ) Orda yazan %1 veya %10 yük altında yapılan ölçüm. adamlar dürüstlükle yazmış. Brax vs bunları yazmıyor bile. adamlar 1 watt üzerinden THD ölçüyor. tam yükte onlar da da %3 veya %5 e gelir.
piyasada THD oranı yüzde 10 binli oranlarda olan çok amfi var. hepsinin karakteri farklı.
Oncelikle sadece THD ile hi-fi olunmaz. THD sadece bir parametre.
Bahsi gecen anfi class D bir anfi. Class D ile ilgili kabaca ekonomik ve yuksek verimlilige sahip bir sistem diyebilirim, hepsi bu. Hi-fi filan cok baska dunyalar. Degil D, AB anfiyle bile hi-fi muhabbetine girilmez. Neyse bu ayri bir konu.
Anfi ureticisinin distortion olceklendirmesi boyle bir anfi icin 100 Hz @ 4ohm'da olabilir, 1KHz @ 4 ohm'da olabilir ve burada belirtilen rakam sadece "on bilgi" dir.
Anfilerin cikis gucu bir takim standartlar cercevesinde konusulur ki CEA2006 ortak kullanilan standarttir bu konuda. Cunku CEA der ki THD %1 ya da %1'in altinda kalmak suretiyle 14.4 Voltta ve 4 ohm yukte uretebildigin guc kadar guclusun. Boyle bir standardizasyon olmasa herkes kendince "king" olur.
Bu yuzdendir ki %10 THD'de bir anfinin gucunun ne oldugunu bilmek kullaniciya birsey kazandirmaz, anca ureticiye "masturbasyon" yapma imkanini verir keza cikis gucleri daha yuksek gozukur ve kullanici bu kadar rakamin arasinda neye bakacagini genelde bilmez. Klasik kapitalist kaktirma yontemleri bunlar, yadirgayacak bir durum yok.
Tam yukte Brax'ta %3-5'e gelir demissin THD'de ama bu dogru degil. 1120W diye satilan MX4B, %1 thd'de 13.8V'ta 270w @ 4 Ohm veriyor. 1080w eder toplamda. Keza CEA2006 standartinda olcum yapilsa 1120w'i net verecektir yine %1 thd.
Brax'in uretim kalitesi acimasizdir, ezer. Audison, Focal, Hertz filan tanimaz yani bu da ek bilgi. Ama yine de hersey uretim kaliteside degil, muzik subjektif bir seydir, kimine guzel gelen tonalite digerine gelmeyebilir. O yuzden brax'in morel'in dibine inseniz bile, dinleyen adam kendi capi kadar alir o muzigi bunuda unutmamak lazim...
dinleyen adam kendi capi kadar alir o muzigi bunuda unutmamak lazim...
güzel laf...
ilkercom
20-11-2013, 11:17
Oncelikle sadece THD ile hi-fi olunmaz. THD sadece bir parametre.
Bahsi gecen anfi class D bir anfi. Class D ile ilgili kabaca ekonomik ve yuksek verimlilige sahip bir sistem diyebilirim, hepsi bu. Hi-fi filan cok baska dunyalar. Degil D, AB anfiyle bile hi-fi muhabbetine girilmez. Neyse bu ayri bir konu.
Anfi ureticisinin distortion olceklendirmesi boyle bir anfi icin 100 Hz @ 4ohm'da olabilir, 1KHz @ 4 ohm'da olabilir ve burada belirtilen rakam sadece "on bilgi" dir.
Anfilerin cikis gucu bir takim standartlar cercevesinde konusulur ki CEA2006 ortak kullanilan standarttir bu konuda. Cunku CEA der ki THD %1 ya da %1'in altinda kalmak suretiyle 14.4 Voltta ve 4 ohm yukte uretebildigin guc kadar guclusun. Boyle bir standardizasyon olmasa herkes kendince "king" olur.
Bu yuzdendir ki %10 THD'de bir anfinin gucunun ne oldugunu bilmek kullaniciya birsey kazandirmaz, anca ureticiye "masturbasyon" yapma imkanini verir keza cikis gucleri daha yuksek gozukur ve kullanici bu kadar rakamin arasinda neye bakacagini genelde bilmez. Klasik kapitalist kaktirma yontemleri bunlar, yadirgayacak bir durum yok.
Tam yukte Brax'ta %3-5'e gelir demissin THD'de ama bu dogru degil. 1120W diye satilan MX4B, %1 thd'de 13.8V'ta 270w @ 4 Ohm veriyor. 1080w eder toplamda. Keza CEA2006 standartinda olcum yapilsa 1120w'i net verecektir yine %1 thd.
Brax'in uretim kalitesi acimasizdir, ezer. Audison, Focal, Hertz filan tanimaz yani bu da ek bilgi. Ama yine de hersey uretim kaliteside degil, muzik subjektif bir seydir, kimine guzel gelen tonalite digerine gelmeyebilir. O yuzden brax'in morel'in dibine inseniz bile, dinleyen adam kendi capi kadar alir o muzigi bunuda unutmamak lazim...
THD tek kriter tabii ki değil. amfi için ayrı parametreler var speaker için bile. ben dinleyip alırım. dinlemeden alıyorsam o iş maceraya girer. speclerine bakarak ooo bu süper denilen çok fiyasko gördük.
hertz için hi fi dir demedim. hatta bence hiç bir amfisi hi fi değil. audison için bile thesis serisi haricinde hi fi denecek amfi vr serisi . belki yeni modeller farklıdır.
walla kim ne der ne düşünür bilmiyorum da ben focal ürünlerini genel olarak beğenmiyorum. saygım sonsuz adamlar büyük firma. mallar sağlam kaliteli. ama fiyatına göre sesi çok iyi değil. bugün utopia serisine verdiğin parayla daha kaliteli 2 set speaker alırsın. tanıdığım hiç bi hi-fi meraklısının evinde/arabasında focal yok. olanlarda hi-fi iddiasında olmayan adamlar.
velhasıl kelam bu işler zevk işi logitech z5500 dinleyip mest olan da var, hiç bir markayı beğenmeyip kendi kendine speaker hatta driver üreten adamda var.