Orijinalini görmek için tıklayınız : focus 1.6 tdci vs corsa 1.7 dti ?
Merhabalar; konuyu arkadasımın ıstegı uzerıne acma geregı duydum arkadasım 1.7 dti aldı bu hafta bakımlarını yaptırıp hemen dumanlı dıye tabır edılen yazılım yaptırıcaz tabı yazılım fln olunca hemen bana dıktı :D ne olur ne bıter 40 200 basıcaz bu sefer ole vıteslerde anlasmazlık fln yok...deneyınce vıdeoları yuklucem hep beraber izleriz :)
duydugum kadarıylada 1.7 dtı lar agresıf bı yazılımla 130 hp 300 tork fln gelıyomus tahmınlerınızı alabılırmıyım :) saygılarr
berkay_aydin
15-11-2013, 22:31
emme manifoldu büyük mü ? düz boru var mı ? sadece yazılımla 100 beygiri geçerse iyi bana göre :D sıfırdan kalkarsanız 1-2-3 corsa önde olacaktır sonra focus yetişiyor :)
emme manifoldu büyük mü ? düz boru var mı ? sadece yazılımla 100 beygiri geçerse iyi bana göre :D sıfırdan kalkarsanız 1-2-3 corsa önde olacaktır sonra focus yetişiyor :)
corsada son ıptalı var yazılım var dıyelım :) bendede dp ve yazılım var sıfırdan kalkmıcaz hıc huyum degıl :) 40 200 basıcaz denedınızmı sız?
berkay_aydin
15-11-2013, 22:35
yazılımlı 1.6crdi proceed'le denemiştim, 1-2-3 ben önde oluyorum 2 boy kadar, 3'ü bitirince geliyor 140'a doğru geçiyordu :)
bi hurafedir gidiyor yazılımla 130hp die :) 100e kadar anca tutunur bence sonra focus önde olucaktır.
ben bılmıyorum valla genelde ole bı solentı var sert bı yazılımla 130 hp olabılır sanırım sonucta 1.7 ya tam anlamadıgım ıcın yorum yapamam...bakalım 2. vıtes 40 basıcaz deneyen oldumukı hıc?
CasabLanca
15-11-2013, 22:40
siz yazılım yapana kadar full basınç limitde bir corsa var bizde onla basalım mı
berkay_aydin
15-11-2013, 22:40
emme büyük düz boru bir corsa 110 hp çıkıyor genelde benim bildiğim :)
buyuk turbo fln yoksa basalım...hangı corsa tanıırım belkı?
Onur Fatih
15-11-2013, 22:46
siz yazılım yapana kadar full basınç limitde bir corsa var bizde onla basalım mı
bahsettiğin corsa mı :)
Focus kopartır bence :)
akının corsaysa bahsettıgım corsa o degıl onla akınla konustum musaıt bı zamanda basıcaz bu aksam konustuk :D bahsettıgım corsayı yenı aldık arkadasıma bakalım yapsın denıcez :)sızın bahsettıgınız akının corsamı?
CasabLanca
15-11-2013, 23:08
akının corsaysa bahsettıgım corsa o degıl onla akınla konustum musaıt bı zamanda basıcaz bu aksam konustuk :D bahsettıgım corsayı yenı aldık arkadasıma bakalım yapsın denıcez :)sızın bahsettıgınız akının corsamı?
akının corsa dediğim
bir tanede büyük turbo var
kısık yazılım var
açık 1.3 cdti var :D her telden corsa var
akınla basıcaz zaten bgun basıcaktıkta rahatsızmıs musaıt bı zamanda basıcaz ıns :Donunda corsa lımıtlerde oldugu dumandan bellı oluyo zaten :)
benım focus lımıt fln degıl normal gundelık yazılım var lımıt olmasına gerek yok cok zevklı zaten :)
ilk başta yanyana sonra focus geçer diyorum ben
110 lara kadar beraber gidersiniz sonradan focus yavaş yavaş geçmeye başlar fark 1.5 boyu geçmez
mert0640
16-11-2013, 14:32
Bende denemek isterim.
Susturucu iptali yazilim var
Bende denemek isterim.
Susturucu iptali yazilim var
pm at haberleselım deneyelım :)
110 lara kadar beraber gidersiniz sonradan focus yavaş yavaş geçmeye başlar fark 1.5 boyu geçmez
nası bu kadar emınsınız belkı corsa gecıcek denedınızmı :D ?
mert0640
16-11-2013, 15:03
pm at haberleselım deneyelım :)
perşembe enkaya gelirsen orda deneriz
ılla persembe gerekmıyo bulusup basabılırız persmbe gelemeyebılırım
mert0640
16-11-2013, 15:15
ılla persembe gerekmıyo bulusup basabılırız persmbe gelemeyebılırım
bi gün belirlensin o zaman bende uymaya çalışıyım....
Yarin Ankara da olucam.
Ferro kardesim seni pm lerim bir deneme yapariz makarasina..
Yarin Ankara da olucam.
Ferro kardesim seni pm lerim bir deneme yapariz makarasina..
olur kardesım :)
bektas_talay
16-11-2013, 22:56
wg iptali düz boru hard yazılım focus tokatlar
arkadasım yaptırana kadar varsa yazılımlı 1.7 deneyebılırım arkadası beklemek bıraz zaman alıcak gıbı :D
yarın aksam ***** yere gecıcez 3 arac...varsa yazılımlı lımıtlerde corsa denerım
gece 11 30 gıbı ***** yerde olucaz 3 4 5 arac gelmek ısteyenlerı beklerız
bugün kimseyi bulamazsınız :)
perşembe günü gelin , bende denerim :)
CasabLanca
18-11-2013, 17:47
perşembe gününe 90 - 100 - 120 beygirlik 3 corsamız var :D kademe kademe deneyelim :hehe:
mert0640
18-11-2013, 17:51
perşembe gününe 90 - 100 - 120 beygirlik 3 corsamız var :D kademe kademe deneyelim :hehe:
bende varım kanka 100 hp civarları benide yaz :D
sımdı geldım ewe 3 4 arac denememızı yaptık sohbet muhabbet geldık :) persembe gelırsem 3 lu basarız ;)
sımdı geldım ewe 3 4 arac denememızı yaptık sohbet muhabbet geldık :) persembe gelırsem 3 lu basarız ;)
Güzel geceydi ayağına sağlık kardeşim. Bir dahakine kalabalık gidelim organize gidelim çok ayak üstü oldu bu.
Focusa da maşallah deli makine:icon_tup:
akucukdogan
19-11-2013, 00:21
Sonuçlar ne oldu ?
Güzel geceydi ayağına sağlık kardeşim. Bir dahakine kalabalık gidelim organize gidelim çok ayak üstü oldu bu.
Focusa da maşallah deli makine:icon_tup:
aynen kardesım kalabalık daha ıyı olur :)senınde ayagına saglık gelen arkadasınında araclarınıza masallah gayet zevklı bı geceydı...
Onur Fatih
19-11-2013, 00:37
Sonuclari merak ettik :)
akucukdogan
19-11-2013, 00:39
Arkadaşlar çok coollar cevap verme gereği hissetmiyorlar :) Neyse maaşallah araçlarınıza.
Sonuçlar ne oldu ?
Focus passatı 3-4 boy geçti, 170-180 civarı passat burun çıkardı ama Ferhat 200 den sonra geçildiğini söylüyor bende göstergede max 190 gördüm. Şaştık kaldık..
Aklıma yazılım geldi... Yani yazılım yaparken bazı ayarlar bozuldu herhalde ki 20-30 km sapma normal değil.
ben passat 1.4 tsi 122 ve mazda 3 denedık arkadastan yana sıkıntı yoksa vıdeo koyarım yarın arkadas koyma derse sonucu kendı solesın :)
anaa solemış :D ewet ıbrede bı sıkıntı var sanırım kardesım baktırıcam onada :)
Arkadaşlar çok coollar cevap verme gereği hissetmiyorlar :) Neyse maaşallah araçlarınıza.
yazdıgını yenı gordum ben sonra yazdım zaten ;)
ben passat 1.4 tsi 122 ve mazda 3 denedık arkadastan yana sıkıntı yoksa vıdeo koyarım yarın arkadas koyma derse sonucu kendı solesın :)
Koy kardeşim koy sıkıntı yok, ben plaka görünmesin diye sıkıntılandım da plaka görünmüyor zaten.
vıdeo arkadasımda yarın alıyım yuklerım kardesım
Onur Fatih
19-11-2013, 00:45
Passat nasil burun cikariyor 122 hp ve focustan agir
akucukdogan
19-11-2013, 00:46
Bende bulayım bi tane 122lik passat bakalım ne olacak sonuç merak ettim :)
Passat nasil burun cikariyor 122 hp ve focustan agir
tam 200 deyken passat gelmeye baslıyodu ben 200 deyınce genelde bırakıyorum zaten
Bu arada konu corsa dti konusu. Yarışan arabalaralakasız :)
Ferhat onu kesin kontrol ettir çünkü benim 200 basmam için 6. Vitese atmam gerekiyor.. Bende sapma var desek mazda 3 te aynı süratleri söyledi.
Yazılımcınla bir görüş istersen.
aynen ole yapıcam kardesım :D
nası bu kadar emınsınız belkı corsa gecıcek denedınızmı :D ?
chipli focusada chipli 1.7 yede çok bindim onun üzerinden yorum yapıyorum, ayrıca stock olarakta 2 aracada sahibim biri pederin olmak üzere :)
[QUOTE=weST.27;7159383]chipli focusada chipli 1.7 yede çok bindim onun üzerinden yorum yapıyorum, ayrıca stock olarakta 2 aracada sahibim biri pederin olmak üzere :)
anladım dogrudur :)
chipli focusada chipli 1.7 yede çok bindim onun üzerinden yorum yapıyorum, ayrıca stock olarakta 2 aracada sahibim biri pederin olmak üzere :)
chıplı focus 200 den sonra nasıl pekı?benımkı 200 dıyınce artık yawaslıyor 200 e kadar hosuma gıdıyo ama 200 den sonra sıkıntı oluyo :)
yokmu 1.7 dti haftaya pazartesi deneyelim
CasabLanca
19-11-2013, 23:18
perşembe gelirsen 3-4 tane corsa var deneriz her türlü benzinliye kadar, pazar günü gelirsen 20 tane corsa var :D
bu hafta gelmem zor ya maddı durum ***** :Dhaftaya bı gece ortak bı noktada bulusuruz deneriz;) bırazdan passatla mazdayla bastıgım vıdeoları yuklemeye calısıcam :)
deneme 2 50 olarak yapılmıstır...
https://www.facebook.com/photo.php?v=469470019838973&set=vb.100003279364708&type=2&theater
kısa yolda bı deneme yaptık abimle abimin araç full basıncta wg hortumu yok lımıtlerde arac...video cekmedık 2 40 bastık 3 un sonuna kadar basabıldık 2 boy önde oluyorum yakın zamanda ***** yerde deneme yapıp vıdeo cekıcem.bu ufak bı bılgı olsun ıstedım.
Akin abimi kullandi araci
yok ahmet abi kullandı benden iyi sofordur kendılerı :)
ha bu arada akının eskı aracıyla basmadım yanlıs anlasılma olmasın (da) corsayla bastım
Ben ys ile bastiniz sandim ondan sordum pardon
ne pardonu sorun degıl ne farkader kardesım havalar duzelsın bı kac dtı basıcaz ***** yerde senıde davet edıyım :)
gelmek ısteyen 1.7 dti gelebılır bu aksam ***** yerde olucaz
gelmek ısteyen 1.7 dti gelebılır bu aksam ***** yerde olucaz
Limitte olan corsayı geçiyorsanız sadece yazılımlı 1.7 lerle denemenize gerek yok bence.
Denediğiniz corsanın yazılımı kimin ?
Aynen ben stock 1.6 tdci focusu 1 boy anca geciyorum :D
Mazda-Passat-Focus denemesine bakılırsa Focus yürümüyor pek.
122lik ağır kasalı Passat ile bu kadar az fark olmamalı.
Ben 122lik A3 ve Golf ile denediğimde 200'de araya direkler giriyor. Yazılımlı (PSchip) 122lik DSG Golfle yan yana, yazılımlı DP'li (Ecufast) 122lik manuel 17 Jantlı Leon'u da kaput farkıyla geçiyorum. Aracımda sadece Ecufast yazılım var.
Yazılımlı DP li Cülyetta yı 2-3 boydan fazla geçiyorum. Bunlardan kıstas alabilirsin.
Focus'un yazılımla vereceği 130-140 hp aralığı, belki o da bence Baran :)
Golf'e olan getirisini küçümsememek lazım yani 1.6 TDi lar özellikle şanzıman oranlarını yazılım sonrası çok daha verimli kullanabiliyor bana kalırsa. Normal yani öyle gitmen :)
evet o denedıgımızdeki zaman pek yurudugu solenemez son susturucu ıptalı vardı bıkac sıkıntısı daha vardı 180 e geldıgınde kösuluyordu ama sunuda soluyum dp lı yazılımlı golf 6 la denedıgımde aynı sekılde 2 boy gecebılıyodu beni ankarada varsa yazılımlı golf 6 onlada denerim problem degıl
Limitte olan corsayı geçiyorsanız sadece yazılımlı 1.7 lerle denemenize gerek yok bence.
Denediğiniz corsanın yazılımı kimin ?
corsanın yazılımını booster yaptı ama tam denyemedık 3 sun sonuna kadar denedik 2 boy cıvarı ondeydım bu aksam deneyip sonucu paylasıcam...
evet o denedıgımızdeki zaman pek yurudugu solenemez son susturucu ıptalı vardı bıkac sıkıntısı daha vardı 180 e geldıgınde kösuluyordu ama sunuda soluyum dp lı yazılımlı golf 6 la denedıgımde aynı sekılde 2 boy gecebılıyodu beni ankarada varsa yazılımlı golf 6 onlada denerim problem degıl
O Golfte de sıkıntı olabilir veya yazılımı kısık vs olabilir. Gerçi benimki de açık değil o ayrı konu. Sonuçta yazılım var, yazılım var.
O Golfte de sıkıntı olabilir veya yazılımı kısık vs olabilir. Gerçi benimki de açık değil o ayrı konu. Sonuçta yazılım var, yazılım var.
yazılımının remaps tr yaptığını 170 hp olduğunu soledı tanımıyorum sahıbını benı 2 boy fln gectı ben 180 de koşulduğum ııcn 190 dan sonra basamadım zaten...o zaman son ıptalı benı baya gerıye dusurmustu :(
170hp fazla iddialı olmuş benim aracım 140hp o kadar söleyim..
ben arkadasın yalancısıyım bana ole solendı bende pek ıhtımal vermedim ama bısıyde dıemıosun :)
rebeloghy
17-01-2014, 23:31
Tabi tabi demek lazım :)
Baran abi bi ara deneyelim de direk saydırmalı sohbet olsun , tanışmış oluruz maksat muhabbet :) :D Arkadaşa jetta alicaz inşallah yardımını isticeğimiz konular da olcak ilerde :)
122 lik passat dumansız 1.7 yle dener mi ?
bızde 1.7 var deneyelimm sızede uyarsa?
bızde 1.7 var deneyelimm sızede uyarsa?
Benim yazılımıda Erhan abi yaptı sizinki limitmiş benimki dumansız + astra jantı var.Sizce gerek var mı ? :)
bu ısler bellı olmuyo belkı sızın aracınızda cıger var gıbı gıbı :)maksat muhabbet
CasabLanca
19-01-2014, 23:33
bu ısler bellı olmuyo belkı sızın aracınızda cıger var gıbı gıbı :)maksat muhabbet
ferhat benim corci ciğersiz ama çıkacağınız zaman mutlaka haber ver bana ben denerim
3. 1.7 corsam ciğerli olsaydı limitte gezerdim :D
Olur deneriz yinede :)
ferhat benim corci ciğersiz ama çıkacağınız zaman mutlaka haber ver bana ben denerim
bızımkındede cıger yok gıbı :) tamam haber verırım kesın persembe yada cuma cıkabılırız ben bıdaha denıcem cunku orj susturucusunu taktık fark varmı bakıcaz
berkay_aydin
19-01-2014, 23:57
122 lik passat dumansız 1.7 yle dener mi ?
122'lik leon bile denemesin üzülüyorlar :D
aybrskck
09-02-2014, 01:45
yazılımının remaps tr yaptığını 170 hp olduğunu soledı tanımıyorum sahıbını benı 2 boy fln gectı ben 180 de koşulduğum ııcn 190 dan sonra basamadım zaten...o zaman son ıptalı benı baya gerıye dusurmustu :(
Geçenlere muhabbeti yapılmıştı son iptali top speed de yaklaşık 20 km geri atıyor diye hatta deneyenler oldu ilk Bektaş söylemişti çok ciddiye almadılar deneyenlerin hepsi doğruladı daha sonra geri attığını o yüzden kesilmiş olabilir araç 190 da
Geçenlere muhabbeti yapılmıştı son iptali top speed de yaklaşık 20 km geri atıyor diye hatta deneyenler oldu ilk Bektaş söylemişti çok ciddiye almadılar deneyenlerin hepsi doğruladı daha sonra geri attığını o yüzden kesilmiş olabilir araç 190 da
aynen bende dogruluyorum :)
zaten sonu geri taktirdim
cerato44
15-09-2014, 14:48
focus tdci passat 1.4 tsı 122 hp ye gelemez arkadaşlar hayal görmeyin.
maunel bile olsa passat geçer focusu hele 200 den sonra aça aça gider
focus tdci passat 1.4 tsı 122 hp ye gelemez arkadaşlar hayal görmeyin.
maunel bile olsa passat geçer focusu hele 200 den sonra aça aça gider
stock focus var bende deneyelım ıstersenız focusla?
camsemih
23-09-2014, 20:15
stock sa bende passat geçer diyorum.
ıkısıde stock olursa tabıkı passat gecer ama 1.4 tsi 122 lık 200 de kesılıo ınce ınce hatta 190 gıbı
cerato44
26-09-2014, 22:55
215 220 leri görüyor passatlar ara hızlanmaları dizellerden güçlü hergün bindiğim aletler tsilar.
focusu alır her alanda.
İbrahim33
28-09-2014, 10:49
stock focus , belki kısada kafa tutabilir 122 lik passata ama. passat uzunda harcar focusu.
benzer bir organizasyona bende gelirim, tekrarlanırsa.
1.7 dti bekir paşaoğlu dumanlı yazılım, egr, kat ve wg hortum iptali var araçta.