Orijinalini görmek için tıklayınız : SPL Subwoofer - parazit yardımı
Herkese merhabalar, tekrardan tanıtayım aracım doblo, ses sistemi olarak yeni yeni başladım, Şuan hertz esk 165.5 komponent takımı , audison fsk-350 kit kablo ve Qline 150.4 rms anfim var.Ana ünite olarak pioneerin alt seri bir mp3 aux teybi var. Şuan anfide gain'i %30 %40 dan fazla açamıyorum, parazit yapıyor. Kablo takımını aldıgım yere sordugumda teybin rca larının tamir edilmesi gerektiğini ve eski tip teyplerin çoğunda bu sorun meydana geldiğini söyledi. Bu benim canımı sıkıyor ciddi anlamda. Ayrıca spl sistem düşünüyorum, buna uygun mono anfi ve sub gerekli.Aklımda Soundstream T6 15" var fakat bildiginiz spl sub varsa 650TL ye kadar tavsiyelerinizi beklerim :)
Merhaba;
Kardeşimin pioneer'dada aynı sıkıntı vardı. Amfi çıkışlarında sıkıntı oluyor yada bağlantılardada olabilir kontrol edilmesi gerekli.
Yalnız SPL sistemi o bütçeye yapma şansın yok maalesef.Sadece subwoofer'ı alsan bile onu çalıştırmak için bir o kadardan fazlaya patlar
Pardon bir yanlışlık olmuş, sadece sub için 650 TL'ye kadar seçenek sormustum :) yoksa ayrıyetten o sub'a göre mono anfi alacağım
murat_ileri
18-11-2013, 23:18
spl de anfi ve sub almakla sistem yapmış olmayacaksın ilk olarak elektrik sistemininde max verimi hesaplayıp ona göre anfi daha sonra sub seçmek zorundasın, bu işe heves edipte anfilerini yakmadan kullanan çok az insan var. benim tavsiyem net bir bütçe oluştur daha sonra tüm sistemi tamamen elindeki bütçeye göre kur yoksa ciddi sorunlarla karşılamaman mucize olur.
Parazit teyp le alakalı olduğu gibi amfiyle de alakalı olabilir ve daha önemlisi aküden alınan besleme kablosuyla teypden amfi ye ulaşan rca ların yanyana çekilmesi de olabilir.çekilen rca ların 12 volt dan mümkün olduğu kadar uzak ve izole olması gerekir.basit bi çözüm olarak teyb in şasesinden rca ların şasesini bi kabloyla köprüle derim yüksek ihtimal sorunun çözülür.
Yorumlar için teşekkür ederim, kabloylada alakası olabilirmiş doğru söylüyorsunuz. Zaten teybi değiştirip 3 rca çıkışlı teyp almayı düsünüyorum o yüzden eğer kesilmezse kablolara da bir bakım gerekicek. SPL sub öneriniz var mıdır
ne derece bi spl den bahsediyoruz bilmiyorum ama yarışma görecek bi spl ise dd , sound stream makul fiyatlı cadde spl den bahsediyorsak kicker agresiftir magusların bi kısmı agresiftir hem kaliteli hem spl diyorsan alpine.bass dan çok daha önemlisi kablo alt yapısı ve sürecek amfi.ve tabiki bass ın ve arabanın hacminin doğru yerde yakalanıp ona göre bi kabin.
kıcker L5 1 ohmda sür macuistıc 2000.1 ile besle arada bi git arabanın civatalarını sıktır :)
Aslında benim istedigim arabanin heryerinden ses gelmesi degil amacim kaliteli ses ve alt frekanslari iyi calan bir sub. Forumdan Murat_ileri abimle telefonda konuştuk bana bilgilerini düşüncelerini aktardı ona da burdan cok tesekkur ederim sohbeti dusunceleri cok iyi. Kicker iyi guzel fakat ritim yok bence, sert bir yapısı oldugundan dolayi dediginiz gibi arabanın vidalarini gevsetecektir.
olcayozduman
05-01-2014, 20:00
atomic apocalyps 38 cm alt frekansları cok iiidir tavsıyem o sesın nerden geldıgını anlayamassın uzaklardan bır ugultu gelır saglam bı mıt takımı veya mıt range cok ıı olur stınger power kablo veya ass sıgorta sıgortalık bı raz daha para harcaman gerekıyo tabı bıraz daha bekle paranı tamamla bısey soyleyımmı hıc pişman olmazsın veya dd 3515 ii olur derım