PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW arızalı parça(kamber) sorunu.

Mr.K
19-11-2013, 12:17
Vakt-i zamanında araba arka sol tarafından darbe almıştı,soğuk bir kış günüde dsc dtc kapalı sürmemek lazımmış..

Neyse sonrasında bozuk bitane parçayı deiştim lastik düzeldi.(eski hali pozitif kamber duruyodu.Ancak bu şekil tarif edebiliyorum.

Daha sonrasında rot ayarına gittim,yalnız şöyle bi sorun var,Sağ taraf darbe almayan taraf yani.Orjinal olarak 2.5-2.7'ye kadar izin veriyo.(negatif kamber)

Ama gel gelelim sol taraf yani darbe alan taraf,1.5 1.6'dan fazla gram oynamıyo..

Araba z4,manuel'de arka bagaja 11kg koyun diyo(ya da 14 tam hatırlamıyorum),bende 3-4tane akü koyup öyle rot ayarı yapıyorum her seferinde(olurda hani ağırlık koy öyle ayar yaptır diyen olursa diye yazıyorum bunu)Çünkü ağırlık koyulmayınca ekranda görünen değer max 1.8civarı falan oluyo. : )

Neyse kısacası şimdi yürüyende sıkıntı nerde hangi parça olabilir fikri olan var mı acaba ?(yürüyen genel olarak e46 ile aynı zaten.

Alt salıncak yamuktu bende orjinali ile değiştim..(5nolu parça)

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/g/q/227.png

Buda bulunan genel tüm aksamlar..

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/f/c/230.png
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/k/r/222.png

fikri olan paylaşırsa sevinirim,herhangi bir arıza kaydım bulunmuyor arabada ,direksiyon açı sensörü yanılmıştı pc bağlayıp direksiyonu 0'da sabitleyip rot ayarı yaptım sıkıntı geçti hemde kodlandı otomatikman.Ama gel gelelim dediğim gibi durum.Bende her 2 tekeride -1.5ta bıraktım şuan böyle yatıyo garajda..

ghibli06
19-11-2013, 12:49
şaseciye gittin mi hiç? muhtemelen yamuk bir yerler var, iyi bir şaseci anlar sorunu...

Mr.K
19-11-2013, 16:05
abi burda şaseci diye biyer yok ki :/ :(

bmw servisi araba kodalamyı bıle bılmıyo serviste kendim istediğim özellikleri açtım. :D
bitek software update biliyolar onun harici,hata kodu silme,bide retro fit o kadar..

tr'de olsam topkapıda zaten cozerım ama malesef ki tr'de değilim.Deneme yanılmayla kaçyüzbaloncuk parça değişmem gerekcek hem vakit hem nakit..

en kötü ihtimalle bitane arka sol e46'nın komple alıcam(çıkmacıdan) o şekil bakıcam ama nokta atışı yapmak istiyorum açıkcası..

senna
19-11-2013, 16:16
1. fotoğrafta 4 numaralı parça içinden çatladıysa yada kaydıysa ayara getiremezsin

e46da başka bir durumdan dolayı söküp taktım

arka aksı söküp parçaları komple yere indirin bence üstünde yağlı takozlar falan var boşluk yaptıysa değiştirirsiniz hem

yaylanınca yada ufak yaylanmada ses varmı arka tarafta?

Mr.K
19-11-2013, 16:27
yok yaylanınca vs hiçbises yok garc gurc vs anladım dediğini o mercedeste başıma geldi değişince aynen kaderi değiştidediğin gibi..

kış zaten işer yok olmadı bi lift alıyım seyyar zaten ağaç kütüklerim var kendim sökcem olmad butun takım taklavatım var zaten.

o 4 numaralı parçaya yarın kaldırıp bakarım seyyar ampulle,olmadı sökebiliyosamda dağıtcam artık komple napıyım.

yada komple dediğin gibi arkayımı indirsem bilemedim napsam,4numaralı parça aklımda ama.

Bu arada tornacıdamı geçirilmesi lazım o parçanın yoksa ben takabilirmiyim ?

ekleme+

55binde araaba darbeyle oluşabilcek boşluk olabilir mi bahsettiğin parçalarda ? Yoksa zamanla mı yıpranıyolar ? anlatabildim mi bilmiyorum

senna
19-11-2013, 16:30
ben o parçayı 1 haftada yanlış bir işlem nedeniyle bozdum :) bozulabilen parça darbe almış ya ufak araba belki oda etkendir

aksı sök gerisi çok kolay şekilde iniyor aşağı ışıkla dikkatli bakarsan kayıp kaymadığını en azından görebilirsin belki yuvasından oynamıştır biraz

aslan
19-11-2013, 16:33
Plastik takozları kontrol ettinmi?

Mr.K
19-11-2013, 16:34
@aslan

herhangi bi çatlak boşluk yok gözüküyo

amortisorde hafif bi ezilme var ama herhangi bi yağ kaçağı veya işev yerine getirememe durumuda sözkonusu değil.

senna
19-11-2013, 16:43
bence ilk başta ışıkla iyice iki tarafa bir bak en azından ne farklı ne değil onu görürsün usta da değiştirebilir sende değiştirebilirsin sonra nasılsa rot ayarına gidecek

Gunes G.
19-11-2013, 16:58
Sasenin baglanti noktalarini olcsene sag sol olarak. Zaten direk cikar ortaya mal