Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşil Tendonu Yaralanmaları...
ghibli06
19-11-2013, 12:44
arkadaşlar forumda da paylaşmıştım, 3 hafta önce şanssız bir kaza gelmişti başıma, olay ağır olduğu için hayati risk olan kısıma odaklandılar mecburen, bu arada ben ayağımdaki sıkıntıyı hissetmeme rağmen ancak belli bir aşamada ayağıma odaklanabildiler, MR vs derken sonuç belli oldu, aşil tendonunda kopma!
bu konuyu açmamın 2 sebebi var, birincisi benim gibi 35 yaşını geçmiş erkeklerde bu olayın olma ihtimali ne yazık ki yüksek bir yüzdeymiş, ben de yeni öğreniyorum... özellikle haftasonu sporcuları ya da arada bir halısahada oynayan kişiler risk altında, açma germe çok önemli, sigara içmek aşil tendonunu zayıflatabiliyormuş bunu da öğrendim, ben sigara kullanmam alkol de çok azdır... sigara nerelere kadar etki edebiliyor görün...
2. sebep ise bu yaralanma için her doktorun ayrı bir yöntemi olduğunu gözlemlemem, kimisi direk yatırıp dikelim derken kimisi benimkisi gibi açı verilebilen atelle iyileştirme öneriyor... bu nedenle Allah korusun başına gelenler mutlaka 2-3 ayrı doktordan görüş alsın...
insan sağlığını kaybedince anlıyor bazı şeylerin kıymetini, inşallah düzeleyim düzenli spora tekrar başlayacağım, bütün arkadaşlarım sağlığına dikkat etsin, ayak sağlığını da ihmal etmeyin, sağlıcakla kalın...
Geçmiş olsun. Ben o bahsedilen ameliyatı oldum. 4 sene geçti. Fizik tedavi kısmını aksattığım için ayağım hala Allah 'ın verdiği gibi değil.
ghibli06
19-11-2013, 12:55
Geçmiş olsun. Ben o bahsedilen ameliyatı oldum. 4 sene geçti. Fizik tedavi kısmını aksattığım için ayağım hala Allah 'ın verdiği gibi değil.
süreç uzun maalesef, size de geçmiş olsun... hiç bir zaman Allah'ın verdiği gibi olmuyor ama tama yakın bir iyileşme öngörülüyor, en can sıkıcı kısmı sol ayağım olduğu için bir müddet manuel araba kullanamayacağım...
Yaşınız 30un üstündeyse ve halısaha macı yapıyorsanız bana birşey olmaz demeyin gerdirme hareketleri yapmadan maça başlamayın. sonra benim gibi aşil tendonunuz kopar. ameliyat olursunuz topugunuzdan baldırınıza kadar yararlar 30 dikişle kapatırlar. sonra ayagınız 3 ay dizinize kadar alcıda durur.... daha yazayım isterseniz
tesekkür ederim bana total reptürlerde yani tam kopmalarda ameliyattan başka seceneğimin olmadığı söylendi 3 doktora gittim aynısını dediler. sizin tam kopma değil sanırım atel tedavisi dendiğine göre
süreç uzun maalesef, size de geçmiş olsun... hiç bir zaman Allah'ın verdiği gibi olmuyor ama tama yakın bir iyileşme öngörülüyor, en can sıkıcı kısmı sol ayağım olduğu için bir müddet manuel araba kullanamayacağım...
ghibli06
19-11-2013, 12:59
tesekkür ederim bana total reptürlerde yani tam kopmalarda ameliyattan başka seceneğimin olmadığı söylendi 3 doktora gittim aynısını dediler. sizin tam kopma değil sanırım atel tedavisi dendiğine göre
bana doktorun biri tama yakın kopma dedi, 2 doktorsa %50-55 dedi, aynı MR ve muayene sonucunda... şu n ayak 120 derecede sabitlendi, ilaç masaj vs ile 2 ayımız geçecek öyle görünüyor...
Bülent abi tam olarak türkçesi nedir bu kopugun?
ghibli06
19-11-2013, 13:04
http://www.ftr-sporhekimligi.com/haberimg/201048144518.gif
işte tam burası
bana sormamışsın ama yazayım. Aşil tendon reptürü topugu arka baldır kasına bağlayan hesapta 2 ton agırlık tasıyabilen vücudumuzun en sağlam kası :)
Bülent abi tam olarak türkçesi nedir bu kopugun?
Abi futbol kulüplerinin doktorları bu konularda daha tecrübeli oluyorlar.
Babamın yan ve çağraz bağları kopmuştu voleybol oynarken bi kaç doktor gezmiştik ama en son altayın doktoru ameliyat etmişti baya memnun kalmıştık.
ghibli06
19-11-2013, 13:08
Abi futbol kulüplerinin doktorları bu konularda daha tecrübeli oluyorlar.
Babamın yan ve çağraz bağları kopmuştu voleybol oynarken bi kaç doktor gezmiştik ama en son altayın doktoru ameliyat etmişti baya memnun kalmıştık.
evet aynen spor hekimleri bu konuda daha tecrübeli, şu an tedaviyi yürüten doktorum da sporcuların doktoru... çok geçmiş olsun çapraz bağlar da çok sıkıntılı...
bana sormamışsın ama yazayım. Aşil tendon reptürü topugu arka baldır kasına bağlayan hesapta 2 ton agırlık tasıyabilen vücudumuzun en sağlam kası :)
Teşekkürler
Bendede sol femur kırıgı ve sol diz anotomisi var
bana doktorun biri tama yakın kopma dedi, 2 doktorsa %50-55 dedi, aynı MR ve muayene sonucunda... şu n ayak 120 derecede sabitlendi, ilaç masaj vs ile 2 ayımız geçecek öyle görünüyor...
Geçmiş olsun, bu devirde doktor milletine fazla güvenmiyeceksin..:)
ghibli06
19-11-2013, 13:43
Geçmiş olsun, bu devirde doktor milletine fazla güvenmiyeceksin..:)
Ahmet Abi çok sağol vallahi, senle konuştukça daha rahatlıyorum :) konuyu da özellikle bilgilendirme maksatlı açtım, sen bu konuda daha güzel bilgiler verebilirsin, başına gelmeyen bu işin ciddiyetini bilemiyor...
geçmiş olsun kardeşim. Allah şifa versin
Teşekkürler
Bendede sol femur kırıgı ve sol diz anotomisi var
fatihtemizer
19-11-2013, 14:09
abicim gecmıs olsun..benim dikkatimi ceken kısmı sigara ile ilişkisi oldu bu yazından sonra daha dogrusu okudugum anda sıgarayı bırakma kararı aldım ve paketı cope attım zaten bırakmak ıstıyordum saglıgımı bozmustu ıcmeye baslıyalı..tekrar gecmıs olsun..
ghibli06
19-11-2013, 20:48
abicim gecmıs olsun..benim dikkatimi ceken kısmı sigara ile ilişkisi oldu bu yazından sonra daha dogrusu okudugum anda sıgarayı bırakma kararı aldım ve paketı cope attım zaten bırakmak ıstıyordum saglıgımı bozmustu ıcmeye baslıyalı..tekrar gecmıs olsun..
evet bu sigara mevzusu çok önemli, Allah korusun kopma durumunda iyileşme sürecini bile çok etkiliyormuş...
Abi cok gecmis olsun
Babam eski hakem son zamanlarinda hatta birakmasina sebep olmustu
Asla iyilesti bitti deme asla %100 iyilesmiyor
Bir gun arabaya adim atarken bile tekrar kopabilir...
Asil tendonu gercekten adini hikayesini hak ediyor
öncelikle çok geçmiş olsun.benim de ön çaprazım kopmuştu, ameliyat oldum ve 8-9 aylık bir fiziktedavi süreci geçirdim.aşil ameliyatında da bundan daha uzun bir süreç olabilir.size ameliyat olun yada olmayın diyemem.sadece fiziktedavi çok önemli merkezi iyi seçin ve bu uzun sürece kendinizi hazırlayın derim.bu kesinlikle korkulcak birşey değil sizi asıl iyileştirecek olan fiziktedavidir.tekrardan çok geçmiş olsun.
ghibli06
19-11-2013, 22:33
öncelikle çok geçmiş olsun.benim de ön çaprazım kopmuştu, ameliyat oldum ve 8-9 aylık bir fiziktedavi süreci geçirdim.aşil ameliyatında da bundan daha uzun bir süreç olabilir.size ameliyat olun yada olmayın diyemem.sadece fiziktedavi çok önemli merkezi iyi seçin ve bu uzun sürece kendinizi hazırlayın derim.bu kesinlikle korkulcak birşey değil sizi asıl iyileştirecek olan fiziktedavidir.tekrardan çok geçmiş olsun.
evet yaralanma iyileştikten sonra fizik tedavi ve düzenli hafif spor için kendime söz verdim...