Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızdaki Bitcoin yatırımcıları
Merhabalar aramızda Bitcoin yatırımı yapan ya da mining yapan varsa bu konuda birbirimize fikir verebiliriz. Sadece Bitcoin değil Litecoin Feathercoin v.s v.s konularınıda paylaşabiliriz/tartışabiliriz gidişatları.
Açıkcası 1 aydır bitcoine yatırımım var ama 300 lira ile girdiğim bu işte şuanda tam 763 liram var ve 8'de litecoinim var 60 dolarlık. Son bir ayda yatırımcısına çok iyi kazandırdı. Bitcoine yatırımlarından sonra durdurulmayan bir yükseliş vardı bugüne kadar. Bugün dalgalanmaar oldu ama gidişat yine uzun vadede iyi gözüküyor
Yararlı linkler;
Bu siteden Tüm dünyadaki Bitcoin Borsalarını takip edebilir bir senelik derinlik ve değerleri görebilirsiniz
bitcoinity.org/markets (http://bitcoinity.org/markets)
Bitcointalk dünyadaki en büyük bitcoin ve altcoinlerin forumlarından biri ve türkçe bölümü de var.
https://bitcointalk.org/
Mtgox, BTCChina ve BTC-e
https://www.mtgox.com/
https://vip.btcchina.com/
https://btc-e.com/
Bilmeyenler için Bitcoin ve Diğer coinler nedir ? Ne işe yarar Bitcoine giriş için önemli bir kaynak.
Bitcoin nedir? » Bitcoin Türkiye (http://bitcoin-tr.com/)
daha sonra beraber bu linkleri genişletip mining ve BTC veren siteleride ekleyebiliriz.
Bilmeyenler için Bitcoin ve Diğer coinler nedir ?
tMnNC_l4tVM
Bitcoin Nedir? - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tMnNC_l4tVM)
Merak ettiğim bişey var, sanal olan bir para ile birşey satın aldığımızda birisinin cebine gerçek para olarak giriyor. Bu gerçek parayı sağlayan kim?
Merak ettiğim bişey var, sanal olan bir para ile birşey satın aldığımızda birisinin cebine gerçek para olarak giriyor. Bu gerçek parayı sağlayan kim?
Bu parayı bitcoin minerları çıkarıyor ve çıkarmak için kullanılan donanımlar ve sadece bu ş için üretilmiş mining pcleri usb aygıtları v.s v.s çok çeşitli araçlar var. Ama artık küçük bitcoin madencileri için gelecek yok çünkü elektiriğin pahalı olduğu ülkelerde küçük yatırımcılar artık masraflarını bile karşılayamıyorlar çünkü zorluk seviyesi çok yükseldi çok büyük madencilerin girmesi ile.
NOT: Şuanda piyasada Dolar değeri olarak. 9 MİLYAR dolarlık bitcoin var. Ve her geçen gün özellikle bu ay ÇOK daha değerleniyor.
Grafiğe buradan bakabilirsiniz. https://blockchain.info/tr/charts/market-cap
ontheair
19-11-2013, 18:14
Madencilik kısmını biraz açıklar mısın?
Tam olarak ne yapılıyor?
Bir de oldu ya adam tükkanı kapattı eldeki bitcoin'ler ne olacak?
Madencilik kısmı için ne nedir nasıl çalışır burada açıklanıyor;
Bitcoin Madenciliği (Mining) » Bitcoin Türkiye (http://bitcoin-tr.com/bitcoin-madenciligi-mining/)
Bu sizin bitcoin borsasına girip girmemenize, online cüzdan kullanıp kullanmamanıza bağlıdır. Bitcoin borsasının sitelerinde paranızı bırakmazsanız Kendi oluştrduğunu bilgisayarınızdaki cüzdanınıza Bitcoinlerinizi aktarırsanız ve yedekleyip güvenli bir ortamda ( usb flash disk, bulut saklayıcı v.s ) bitcoinlerinize hiçbirşey olmaz. Bitcoin elinizdeki paranın sanal versiyonudur biryerden alıp orada işlem yapmak veya bir yere bağlılığınız yoktur. Online cüzdanlarda ise evet online cüzdan kullanırsanız (ki hiç tavsiye etmem ve önermem ) evet siteyi kapatıp kaçarsa sahibi bitcoinleriniz uçar gider.
Ayrıca bitcoinleri borsa sitelerinden cüzdanınıza ve istediğiniz birine aktarmak sabit 0.0001 bitcoindir şuanki dolar kuru ile 3 cent eder. Ve Bitcoin gönderimleriniz çoğu sitede 5 dakikayı geçmez o yüzden cüzdannızda saklayıp paranızı anında borsadan işlem yapıp kar ettikten sonra geri cüzdanınıza gönderebilirsiniz. Ki ben böyle yapıyorum. Paranızı cüzdanınızda tutup yedekledikten güvenli bir yerde sonra paranız güvendedir.
İşim teknoloji ile ilgili olsa bile para konusunda eski kafayım.. Elime sıcak para geçecek benim. Yeşil benjaminlerden anlarım coin moin anlamam :)
Bitcoin illegal değildir. Ki zaten bu ekosistemin amacı tamamen ekonomi sistemine bir yenilik getirip tamamen ekonomik özgürlük sağlamasıydı. Bitcoin için sizden kimse vergi almaz paranızı kime gönderip alacağınız engellenemez takip edilemez. Bitcoini almanya ve çin tanıdı Amerka ise dün yaptığı toplantıda yasal olarak tanınacağına dair beyan verdiler.
Ayrıca istanbul sabiha gökçen havaalanında da Bitcoin bankamatiği açıldı geçen hafta. Nakitinizi bitcoine çevirebilirsiniz.
İşim teknoloji ile ilgili olsa bile para konusunda eski kafayım.. Elime sıcak para geçecek benim. Yeşil benjaminlerden anlarım coin moin anlamam :)
Valla abi bende öyle diyordum açıkcası gülünç geliyordu sistem yani bana ilk başta tereddüt ettim çok ama, baktım 200 300 dolardayken almadım almadım çıkıyor durulmuyor piyasası,(tam şuanda 720 dolar kendileri) gözümü kararttım yatırdım paramı. Ve türk borsasıda olduğundan artık 1 saatte paramı yatırıp çekebiliyorum ki paramıda çektim bir kısmını :)
hikaye babacım bit mit dediğin kadar kolaymı para kazanmak
cabrioleter
19-11-2013, 18:35
uyuşturucu kartelleri bayılıyor bu paraya takip edilememesinden dolayı :D
yalnız bi gün dünyanın başı çok pis yanacak bu bitcoin sevdasına ya dur bakalım..
hikaye babacım bit mit dediğin kadar kolaymı para kazanmak
Canlı örneği burada benim :) Ben de diyordum böyle saçmalık mı olur diye de paraları hesapta görüp elime alınca gördüm böyle kolay kazanıldığını.. En azından şu trendi yakalamışken bitcoin. Forexten nasıl para kazanılıyorsa internetten bu iştende böyle kazanılıyor. Sonuçta döviz bu ve de borsası var 9.000.000.000 dolarlık piyasası var ve ABD bile işin farkına varıp nerelere geldiğinin vergilendirmeye v.s çalışıyor.
Bu arada bitcoini bu kadar açıklamamın, anlatmamın sebebi Bitcoin reklamı v.s veya ekstra bitcoinin bilmem ne bi kuruluşundan falan para alıyor olmam falan değil kesinlikle yanlış anlaşılma olsun istemem. Sadece ben para kazandım bu işten ve sürekli yukarı çıkması bu aralar ve yatırım yapana güzel para kazandırması ki bu trend uzun sürmez bu gidişle.
Canlı örneği burada benim :) Ben de diyordum böyle saçmalık mı olur diye de paraları hesapta görüp elime alınca gördüm böyle kolay kazanıldığını.. En azından şu trendi yakalamışken bitcoin. Forexten nasıl para kazanılıyorsa internetten bu iştende böyle kazanılıyor. Sonuçta döviz bu ve de borsası var 9.000.000.000 dolarlık piyasası var ve ABD bile işin farkına varıp nerelere geldiğinin vergilendirmeye v.s çalışıyor.
para yatırıp para kazanıyorsak borsadan ne farkı var ben çozemedım hala biraz araştırayım bakayım şu kadar yatırdım şu kadar kazandım dıye detaylandırırsan daha cazip olabilir
Bitcoin alıp ona yatırım yapıyorsunuz bu kadar basit. Dolar alıp onu alıp satmak gibi. İlk postta belirttim. Benim kenarda duran 300 liram vardı kaybetsem üzülmem şansımı deneyim dedim çok hızlı yükseliyordu. 300 lira Şuanda 768 lira. Bitcoinden kazandığım para bu benim. Birde btccoin üzerinden bir başka çeşit coin olan litecoine yatırım yaptım tanesini 4.16 dolardan aldım 8 adet en son yükselişinde 9.8xx doları gördü ve şuanda 7.98 dolar dan işlem görüyor yani yaklaşık 160 liramda Litecoinim var. Ve hepsini bu 300 liram ile yaptım. Ama çin urayna ve japon piyasalarıyla beraber türk piyasasını nerdeyse her an gözlemledim. Düşüş çıkışlarda güzel noktalarda alış satış yaptım.
bitcoinity.org/markets (http://bitcoinity.org/markets) den piyasayı ve en büyük borsaları takip edebilir Taaa 1 sene önceki değerlereine bakabilirsiniz. Ki şuana 724 dolar olan 1 Bitcoin ocak 2013 te 4-5 dolardan işlem görüyordu :)
Bu bahsettiğin parayı istesen anında nakite çevirebiliyor musun?
Bu bahsettiğin parayı istesen anında nakite çevirebiliyor musun?
+1 Bunu sorucaktim bende ?
Evet. Eskiden japon borsasından veya diğer ülke borsalarından işlem yapmak için para çekmek için aylarca sıra bekleyen insanlar vardı. Ve ya gönderirkende öyle ama bitcoin yaygınlastıkca ve Türkiyede de borsa açılınca artık para yatırmak hesaba geçmesi 1 saatten az bitcoininizi türk lirasna bozdurup para çekme emri verdikten sonrada hesaba geçmesi ise hafta içi saat üçe kadar verirseniz havale 1 saat içinde gerçekleşiyor. saat 3'ü geçtiyse ertesi gün hesabınıza geçiyor.
63owen63
19-11-2013, 19:51
vergi nerde ? Devlet babanın payı nerde ?:) Hoplatırlar söyleyim.
Şuanda böyle bir uygulama yok dünyanın hiçbiryerinde. Olmasıda şuanki koşullarda imkansız. Ama devletler piyasa bu kadar büyüyünce artık kendi paylarını almaya çalışıyorlar. Bitcoini tanıdıktan sonra vergilendirmeye de kesin gideceklerdir.
dietpepsi
19-11-2013, 20:36
30dk de 740 dolardan 630 a dustu
bence anlamayan fazla bulaşmasın
cok fazla hareketli
bir lasvegas atasözü derki kumarı oynatan kazanır... İnceledim baktım gördüm borsa daha mantıklı... En azından legal ve seçeneğin daha fazla... 740 dolardan 630 dolara yarım saatte düşen bi sisteme güvenemem. macera arıyorsanız ve kaybedince üzülmeyeceğiniz paranız varsa girin eğlenın :)
serhatayasli
19-11-2013, 23:34
Bitcoin illegal değildir. Ki zaten bu ekosistemin amacı tamamen ekonomi sistemine bir yenilik getirip tamamen ekonomik özgürlük sağlamasıydı. Bitcoin için sizden kimse vergi almaz paranızı kime gönderip alacağınız engellenemez takip edilemez. Bitcoini almanya ve çin tanıdı Amerka ise dün yaptığı toplantıda yasal olarak tanınacağına dair beyan verdiler.
Ayrıca istanbul sabiha gökçen havaalanında da Bitcoin bankamatiği açıldı geçen hafta. Nakitinizi bitcoine çevirebilirsiniz.
bitcoi'ni nakite çevirebiliyor muyuz BANKAMATİKTEN??
Bu kadar kolay paranın peşinden koşmayın forex'in laciverti gibi bişi anladığım kadarıyla
Evet çok riskli riskine göre zatende kazancı. Zamanı bol olup sürekli uluslar arası piyasaları takip edenler para kazanabilir. Saatler içinde düşüşlerde çıkışlarda çok büyük oranlarda oluyor. O yüzden bilmeyen yatırım yapmasın evet, risk oranı çok çok yüksek yarın 1 dolarda olabilir. Dün mesela 850 dolarları görmüşken bugün 590 olar civarında şuan. Ama işi bilen adam bu düşüşte de kar yapar büyük oranda ki bende ufakta olsa kar ettim, çünkü düşüşte bile çıkış inişlerde çok büyük oynamalar oluyor. Cebimde ki parama yine para kattım. Benim konuyu açma amacım burada yatırım yapan varsa fikir alıp vermek insanlara yatırım yapmasını sağlamak değil.
bitcoi'ni nakite çevirebiliyor muyuz BANKAMATİKTEN??
Paranı bitcoin matikten bitcoin e bitcoinmatikten nakite çevirebilirsin. Bitcoinmatik türkiyede 1(Bir) adet var. İllaki diyorsan ben illa o bankamatikten yapıcam ben böyle yaparım işlemimi var ama bir adet var. Burada ki amaç zaten bankamatikten al-sat yaıp kar etmek değil borsalardan al-sat yapıp kar etmek, sonra paranı bankamatikten mi çekersin giip bankada elden mi çekersin ona kendin karar verirsin. Nasıl doları alıp türk lirası gibi bankamatikten işlem yapamıyorsan bitcoin de de yapamazsın çünkü o da farklı bir döviz. Hemde çok farklı ve çok yeni bu yüzden işlem yelpazesi TL veya USD gibi geniş değil.
Forex ile tek benzer yönü internet üzerinden işlem yapılması sürekli. Bitcoin bir dövizdir, ülkeler bitcoini "döviz" olarak tanımıştır. Kolay para kazanma yöntemi değildir. Aksine bilgili olmayan insanlar çok güzel zarar ederler/ ediyorlar dün geceden beri.
Ya şimdi nasıl üye olacağız, nereye para yatıracağız, ne yapacağız biraz açarsan sevinirim. Bi 500 kağıtta olmazsa ben fişekleyeceğim :D
Bu ara nereye gideceği belli değil dün 850 dolardı 1 Bitcoin şuanda 495 dolar. O yüzden bence verdiğim linklerden piyasayı takip edin bitcoinityden, bitcointalk a üye olun aradığınız çoğu şeyin cevabı var. :)
ontheair
20-11-2013, 15:32
Bu işğ merak edip biraz araştırdım ya böyle birşey normal zaten :)
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25165258.asp
Çok güvenmeyin bu işlere.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/11/21/QRwjB.jpg
Benim anlamadığım bu para neye karşılık üretilip piyasaya sürülüyor. Altın mı ayırıyorlar rezerv olarak dolar mı nedir.
Ben 438 dolarken alım yaptım :) Dünkü gibi birşeyin yaşanacağı belliydi. Balon patladı 1 gün içinde yarıdan fazla değer kaybetti ama dediğim gibi ben düşüşte bile kar ettim iniş çıkışlarda güzel belirledim noktaları al-sat yaptım. DÜN 460 DOLARDI BUGÜN yine 650 DOLAR şuanda tam çin borsasında daha bile fazla... Bitcoin ÇOK RİSKLİ bir yatırımdır burası net, altın dolar gibi bir yatırım aracı değildir, çok dalgalı bir piyasası var nereye gideceği hiç belli olmaz BİR SAAT SONRA 10 DOLAR OLABİLİR. Ama bilgili adam çok iyi borsaları takip eden insan bu işten karlı çıkabilir. Ben hala kar ediyorum bu kadar basit :)
Monopoly parasından farkı ne açıklarmısın dostum.
Anladığım kadarıyla yok, monopoly parasına bi değer biçmişler alıp satıyorlar.
Monopoly parasından farkı toplumun bitcoini para birimi olarak kabul etmesi ve artık buna yatırım yapmasıdır. Bugün monopoly parasınında insanlar para birimi olarak kabul etse ve 9 milyar dolar karşılığı yatırım yapsa monopoly parasıda bir para birimi olurdu. Bitcoin mininginde birşeye karşı basılma olayı yoktur. Bitcoin miningi tamamen belirli sayıda olan (21 milyon) bitcoinin kazılıp çıkarılması ile oluşur. Bitcoinin çıkış amacı manipüle edilemeyen belirli kısım tarafında, devletlerin kontrolünde olmayan, takip edilemeyen tamamen özgür bir ekonomi yaratma amacı ile çıkmıştır. Ha bu amacına ulaşır mı ulaşmaz mı ben orasını bilemem çok ilgilendirmiyor açıkcası benide ben paramın artıp artmamasına bakarım. Bu amacına ulaşıp ulaşmadığını beraber görücez zaten.
Şimdi cebinde cüzdanında taşıdığın paranın bi karşılığı vardır. Yani 1 liralık altınsa altın dövizse döviz yani gerçek paradır. Bu bitcoin hiç bi karşılığı olmıyan hiç bi ülkenin merkez bankasına sokmadığı çünkü karşılığı olmıyan manipülatif bi araç. Hiç bi denetim mekanizmasıda yok. Ama tabi kolay para kazanmak istiyen denesin. Manipüle edilemiyen demişsinde hangi para birimi bi günde 2 günde yarı fiyarına düşer.
Manipüle edilemeyen derken, tabikide manipüle edilebilir her para birimi gibi, kastedilen manipüle devletlerin veya para basan darphane sahipleri ya da paranın büyük kısmını tutan insanlar tarafından kasıtlı kar etme amacı ile manipüle edilemeyen. BTC çok yeni olduğu için herhangi bir büyük güç tarafından kontrol edilmiyor. Dediğim gibi beni ne için veya nasıl nerede çıkarıldığı bağlamıyor.. Beni güzel bir şekilde şuan zahmetsiz evimden al-sat yaparak para kazanıyor olmam bağlıyor. Yatırımımı kat be kat çıkardım ben o yüzden cebime kalan her kuruş benim için kardır.
bitcoin mininge baktımda bu usb ile çalışan aletlerden alsak günlük kazancımız ne olur?
USB ile çalışanlardan büyük server boyutunda olanlara kadar hepsinden 8-9 aydan fazla sıra var. Sipariş verdiğiniz aletin gelme süreci çok uzun olduğu için alet gelene kadar bitcoin çkarma zorluğu çok yükselebileceğinden büyük ihtimal paranızı amorti bile edemezsiniz. Bitcoin çıkarma zorluk tablosu burada ; Bitcoin Difficulty: 609,482,680 (http://bitcoindifficulty.com/)
en ucuz usb stick ne kadar peki?
Çeşitli markalar çeşitli güçlerde çalışan mining yapmadığım için detaylarını bilemiyorum malesef usblerin v.s detaylı bilgi ;
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
Bitcoin Mining Hardware | Bitcoinx (http://www.bitcoinx.com/bitcoin-mining-hardware/)
Onurkk06
21-11-2013, 12:38
Forex tarzı bi olay mı bu acaba?
2Fast4Me
21-11-2013, 20:56
işin rezervini yani mining olayını kafamda netleştirememiştim. güzel bi yazı olmuş. alıntı https://eksisozluk.com/entry/38412145
Mahfi Egilmez'in Bitcoin'le ilgili bugunku yazisi.
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: Bitcoin (http://www.mahfiegilmez.com/2013/11/bitcoin.html?m=1)
slowmotion
23-11-2013, 21:50
Bende btcturk sitesine 50 yatirdim. Siz hangi siteden oynuyorsunuz? Yardimci olacak varmi?
Btcturk tek alternatif zaten suanda. Btcturkten aldim ben. Btc-e ye aktarip orada alsat yapiyorum orasi daha piyasa hareketlerine ani tepkiler veriyor. Tradelerlar icin en uygun site bence suanda btc-e. Gecenlerde bir kismini daha nakite cevirdim btc ve ltclerimin mesela. Btc-e den btcturke gonderip nakite cevirdim. Btcturk dunyadaki en iyi fiyati veren btc borsalarindan biri satarken. Tabi alirkende.
Ltc ve diger altcoinlere de yatirim yapmakta fayda var ornegin litecoin aldim 15 adet ben aldigimda 4,12 den aldim. Kur dalgalanmarinda 8dolardan satip 6 dolardan aldim mesela cok kez. Suanda da 9 dolar civari birsey olmasi lazim litecoinin.
Mining düşünenler için ise artık btc treni kaçmış durumda küçük minerlar için. Mining yapmayı düşününler Litecoin e yönelebilirler. Ben vize haftamdan sonra evimde ki PC'mden 2x HD7850 ile ltc mining yapmaya başlayacağım. Ki ltc ninde kar getirmesi çok sürmez diğer gelişen altcoinlere de yönelmek lazım.
BTC miningine yatırım yapmak isteyenler için hala ise önereceğim platform ise https://cex.io/ 'dur. Kısacası burada kendi bitcoinleriniz ile cloud hashing satın alıp bu şekilde mining yapıyorsunuz. Kısacası burada hem bitcoinleriniz değer kazanıyor, hem de bitcoinleriniz çalışıyor, durduğu yerde öylece beklemiyor.
BDDK: “Kanun kapsamında Bitcoin para değildir”
Son zamanlarda çıkan haberler karşısında BDDK, Bitcoin’in elektronik para olarak değerlendirilemeyeceğini açıkladı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaptığı açıklamaya göre, ödeme ya da elektronik para kuruluşu olunabilmesi için kuruma başvurulması ve gerekli izinlerin alınması gerekiyor.
Bitcoin’in mevcut yapısıyla kanun kapsamında elektronik para olarak değerlendirilmediği belirtilerek, vatandaşları uyaran BDDK, Bitcoin ve benzeri sanal paraların taşıdığı risklerin üzerinde durdu.
Açıklamanın tamamı şu şekilde:
Son dönemde bazı basın yayın kuruluşlarında ve internette “Bitcoin” hakkında çeşitli haberlerin çıktığı görülmektedir.
Bilindiği üzere, 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun” (Kanun) 27.06.2013 tarih ve 28690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun Geçici 1 inci maddesine göre bu Kanunda öngörülen yönetmelikler Kanunun yayımı tarihinden itibaren bir yıl içinde hazırlanarak yürürlüğe konulacaktır.
Kanunun Geçici 2 nci maddesine göre ise Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibari ile ödeme hizmetleri sunan ya da elektronik para ihraç eden ve bu Kanun kapsamında ihdas edilen ödeme veya elektronik para kuruluşu kategorisine dahil edilebilecek olan kuruluşlar Kurumumuzca çıkarılacak ilgili yönetmeliklerin yayımı tarihinden başlayarak bir yıl içinde Kurumumuza başvurarak gerekli izinleri almak ve uygulamalarını bu düzenlemelerde yer alan hükümlere uygun hale getirmek zorundadır.
Herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmeyen ve karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin, mevcut yapısı ve işleyişi itibarıyla Kanun kapsamında elektronik para olarak değerlendirilmemekte, bu nedenle de söz konusu Kanun çerçevesinde gözetim ve denetimi mümkün görülmemektedir.
Diğer taraftan, Bitcoin ve benzeri sanal paralar ile gerçekleştirilen işlemlerde tarafların kimliklerinin bilinmemesi, söz konusu sanal paraların yasadışı faaliyetlerde kullanılması için uygun bir ortam yaratmaktadır. Ayrıca Bitcoin, piyasa değerinin aşırı oynak olabilmesi, dijital cüzdanların çalınabilmesi, kaybolabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi gibi risklerin yanı sıra yapılan işlemlerin geri döndürülemez olmasından dolayı operasyonel hatalardan ya da kötü niyetli satıcıların suistimalinden kaynaklı risklere de açıktır.
Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, yukarıda belirtilen hususların duyurulmasında ve bu çerçevede Bitcoin ve benzeri sanal paraların barındırdığı muhtemel risklerin kamuoyuna hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ozgurluk
26-11-2013, 09:36
Bende btcturk sitesine 50 yatirdim. Siz hangi siteden oynuyorsunuz? Yardimci olacak varmi?
Sistem nasıl şu an ? bu işin bir acemisi olarak ilk gözlemlerin neler ?
ceratoniaorg
26-11-2013, 12:16
İnternetin yükselen değeri Bitcoin için kullanıcılara BDDK’dan uyarı mesajı geldi.
İnternet’in sanal para birimi olarak geçen ve son yıllarda ivme kazanan Bitcoin için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘ndan kullanıcılara uyarı geldi. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde 1.3 milyon dolar değerinde bir bitcoin çalınmış, şirket sadece bazı kullanıcıların kayıplarını karşılayabilmişti.
BDDK da sanal para birimlerini kullanan kişilere bu ve bunun gibi bazı durumlar için uyarıda bulundu. Yayınlanan yazıda “Bitcoin, piyasa değerinin aşırı oynak olabilmesi, dijital cüzdanların çalınabilmesi, kaybolabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi gibi risklerin yanı sıra yapılan işlemlerin geri döndürülemez olmasından dolayı operasyonel hatalardan ya da kötü niyetli satıcıların suistimalinden kaynaklı risklere de açıktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, yukarıda belirtilen hususların duyurulmasında ve bu çerçevede bitcoin ve benzeri sanal paraların barındırdığı muhtemel risklerin kamuoyuna hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir.” ifadeleri yer aldı. Bütün bu risklere rağmen Bitcoin’in gelişimi pek duracağa benzemiyor. Son olarak ABD Senato’sunun sanal para birimi olarak kabul ettiği Bitcoin, değerini 600 dolar seviyelerine kadar çıkarmıştı.
kaynak: Bitcoin Yüzünden Başınız Derde Girmesin (http://www.cioturk.com/bitcoin-yuzunden-basiniz-derde-girmesin/)
slowmotion
27-11-2013, 08:47
Sistem nasıl şu an ? bu işin bir acemisi olarak ilk gözlemlerin neler ?
pek birşey anlamadım. alış ve satış emri veriyorum.biraz takip edeyim dedim. 1200lerdeydi 1 adedi şu an 2200lerde.
50 tl yatırdım 52 oldu geri çekmiştim.bekliyorum.riskli çok haraketli. bence ufak paralarla oynanır
İşlemler geri döndürülemez, evet. Bilgisayarınızda ki cüzdanınızdan da kimse sizin paranızı alamaz, kaybolmaz veya sizin bilginiz dışında işlem görmez. BDDK'nın amacı farklı belli ki. Benim cüzdanımın iki adet yedeği var bir adet mail hesabımda bir adet de google drive duruyor. PC'm çöksede havaya uçsada benim yedeğim duruyor. ONLINE WALLET KULLANMAYIN online wallettlarda ne olacağı belli olmaz. Bunların dışında ki piyasanın çok değişken olmasına tamamen katılıyorum ama bu işini bilen adam için artı bir durumdur bunuda unutmayın. Ve sabah kalktığınızda paranızı 1 dolar bile etmezken görebilirsiniz bunuda göze alın. Kaybettiğinizde üzüleceğiniz miktarlarda yatırım yapmayın. Yasalarca btc para birimi olarak kabul etmese ne olur sanki bddk, reel hayatta çoktaaaan kullanılmaya başlandı. ABD çin almanya v.s v.s kabul etti para birimi olduğunu. Tükürdüklerini yalamazlar umarım bir gün para tatlı gelip vergi istemeye başlayınca.
Ben 300 liramı şuanda 1100 1200 lira yaptım bir kısmını çektim. Geri kalan ile hala trade yapıyorum. Oturduğum yerde evimden.. Taş atmadım kolum yorulmadı ama beynim yoruldu 4 farklı borsayı sürekli takip ediyorum, pc açıkken sekmeler açık takip ediyorum dışarıda da mobilden sürekli takipteyim. Özellikle BTCturk teki fiyatların ne olacağı hiç belli değil. Traderlara önerim btcturkten alıp btc-e gibi hacmi çok daha büyük borsalarda trade yapmaları. İsteyen parasını yatırı istemeyen yatırmaz kimse kimseye zorla birşeye yatırım yapın demiyor :)
ceratoniaorg
28-11-2013, 04:13
bu işte çözemediğim bir şey var mining olayında. mesela okadar yok ama herşeyi uçarak yazıyorum.
Pool fee yüzde 5 in üstünde değil hiçbiryerde 10 yazdım elektrik 1 usd kw diff yüzde 50 olmasına rağmen ilk ayın sonunda kendini amorti edip 5K usd kar a geçiyor nedir bu iş?
Bitcoin Mining Calculator and Hardware Comparison (http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator)
Inanılmaz artış var, tren kaçmış.
Bu arada adamın teki 2009'da 27$ yatırıp unutuyor. Geçenlerde hatırlıyor. Su anki degeri 886,000$. Kafayı yedirtir insana :D
http://www.geek.com/news/norwegian-mans-forgotten-27-investment-in-bitcoin-now-worth-886000-1575490/
Az once Capamag'in paylastigi haber ;
http://static.ow.ly/photos/normal/3RBMO.jpg
4 dolardan 400 tane ltc almıştım şuan 40 dolar seviyesinde ve bir günde bu parayı nakite cevirebilirim ama 1 yıl dokunmayacagım risk budur sisteme girecek arkadaslar sisteme birşey olursa üzülmeyeceginiz bi rakamdan girin ben 3 bin tl ile girdim ara ara alım yaparak ve suan alım yapmıyorum akışına bıraktım :)
ceratoniaorg
28-11-2013, 16:15
iki gündür aralıksız takip ediyorum şirket işlerim olmasa giricem ama henüz fırsat olmadı fakat bu miner muhabbetine iyi taktım kafayı. 8 bin liralık 4 ekran kartı ile günde iki bitcoin çıkardığını söyleyenler varki calculatorde yalancı cıkarmıyor. Bu işi layıkıyla yapan bir örnek vermek gerekirse :http://www.joeydevilla.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/bitcoin-fpga-mining-rig.jpg-.jpg
Kafama yattı bu is :D ufak bir miktarla gireyim ben buna :)
Doğuran para değil mi bu da sonuçta? Hepsi aynı şey, ha faiz, ha borsa, ha bitcoin, ha emlak vurgunu.
Bitcoin altın ile aynı fiyata ulaştı. Şu sıra 1 Bitcoin'in değeri 1.032 $ - 1.242 $ bandında seyrediyor.
diye birşey okudum..
yıne 2013 yılbaşı fıyatlarına gerilerse çok fazla yatırım olmamak kaydıyla alınabılır . ve para unutulur bır kaç yıl sonra çekilir kullanılır. şuan çok yuksek rakamlarda malesef ama kafama yattı benımde
ozgurluk
29-11-2013, 11:44
internetten biraz araştırdım. anlayabildiğim kadarıyla sizlere aktarayım.
Özet olarak ;
mevcut sisteme göre ulaşılabilecek maksimum BTC limiti 21 milyon adet.
şu anda piyasada 11 milyon civarı BTC var. Ve minerlar -btc üreticileri- (her ne kadar gün geçtikçe zorlaşsa da) sürekli BTC üretiyorlar.
Sonuç olarak ortada git gide azalan bir elektronik para birimi, ve buna sürekli artan bir talep var.
Dolayısıyla uzun vadede, arz talep dengesinden dolayı , yatırılan para mutlaka değer kazanacaktır (şahsi görüşüm).
istatistiksel olarak kur dalgalanmalarını incelediğimizde ise zaman zaman tavan ve zaman zaman taban yaptığı olmuş ama genele baktığımızda sürekli artmış..
işin özü fiyatlar -son bir seneye göre- taban yapmışken alınıp , 5 - 6 ay sonra tavan yaptığı bir gün satılarak kayda değer bir kar elde etmek mümkün görünüyor.
Yalnız , burada kafamı şu kurcalıyor... Buradan bir gelir elde etme durumu var , ne olacak bunun VERGİSİ ???
Sistemin şu an ki halinin devlet tarafından kontrolünün yapılabileceğinin yakın zamanda pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Ama bu iş yaygınlaşırsa mutlaka bir şekilde el atılacaktır..
Fakat devlet bu olaylara el attığını noktada bu fiyatlarla alınan BTC ler , mutlaka zarar ettirecektir.. burası kafamı kurcalayan birinci kısım..
ikinci kısım ise kara para aklama mevzusu..
para aklama noktasında , bu sistemin çok cazip olduğu vurgulanıyor. İşin bu kısmıyla ilgili ne olur ne biter hiç bilemiyorum. Bu noktaya kafası basan bir arkadaşımız var ise o da açıklayabilir ne olup ne olmayacağını ..
Para aklama mevzusu söyle, sisteme para girişi ve çıkışı kontrol edilebilir belki banka hesapları aracılığıyla, ama işlemler takip edilemiyor. Bitcoin olarak istedigin sekilde al sat kimsenin ruhu duymuyor. Bu da takibi imkansız hale getiriyor. Benim anladığım budur, yamuluyorsam duzeltin.
Bu konu iyi oldu, bende 2-3 aydır bu sistemi merak ediyordum, bir türlü fırsat bulup araştıramamıştım ilk ağızdan tavsiyeler iyi oldu ama yinede iyice araştımak lazım.
bi sorum olacak bit miner diye bir sayfadan kiralama yapabiliyorsun mining için bu konu hakkında bir bilgi almam mümkünmüdür? sanırım Paylaşım satın alıyorsun ve buna göre mining yapılıyor.
bir sorum olacak illa sanal cüzdan oluşturmamız şartmıdır ? bu btcturkten hesap açsak yeterli oluyor mu hangisi daha güvenlidir acaba ???
bir sorum olacak illa sanal cüzdan oluşturmamız şartmıdır ? bu btcturkten hesap açsak yeterli oluyor mu hangisi daha güvenlidir acaba ???
Sanal cüzdanda risk var. Site gitti mı herseyin gider. Bilgisayarda cüzdan oluşturup yedeklemek daha güvenli.
ceratoniaorg
02-12-2013, 17:56
Btce den alsam 1 bitcoin bu coin i mtgox a aktarabiliyormuyuz. Yada baska bir borsaya?
ebayde falan arada usb minerlar görüyorum onlar nasıl peki plug and play gibi mi yoksa raspberry pi gibi küçük bilgisayarlara takılıp mı kullanılıyo bilen var mı alsak kendini çıkartır ve az biraz kar bırakır mı acaba??
Yiğit G.
16-01-2014, 13:32
bende mining yapmaya başlamayı planlıyorum.Bakalım nasıl para kazanılıyormuş
Arkadasin bilgisayara girmisler trojanla. 2000 eurosu uctu gitti... aman dikkat
BTC'de mining çok zorlaştı. Altcoin'lerde mining yapabilirsiniz ama.
Matrak...
27-01-2014, 20:52
Şu anda 8000TL Mining Pc kurdum kendime altcoinler ile getiri elde ediyorum. Şu anda 2 ekran kartı takılı fakat 3 adet daha sipariş verdim riser kablolar ile bağlantısını sağlayacağım
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/841/9qwq.jpg
Ekran kartlarım gelince
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/513/dthq.jpg
bu sisteme kuracağım hepsini
Hangi ülkelerde faaaliyet gösterdiğini nasıl bulacağız ?
VoodooRush
28-01-2014, 16:54
Şu anda 8000TL Mining Pc kurdum kendime altcoinler ile getiri elde ediyorum. Şu anda 2 ekran kartı takılı fakat 3 adet daha sipariş verdim riser kablolar ile bağlantısını sağlayacağım
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/841/9qwq.jpg
Ekran kartlarım gelince
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/513/dthq.jpg
bu sisteme kuracağım hepsini
Elektrik masrafını hesapladın mı acaba?
Elektrikten para üretmek mi bu )) Dikkat edin gençler ben pek tutarlı bulmadım, riski getirisine oranla fazla gibi..
psikolojikdeli
29-01-2014, 10:09
kendim haricinde tüm kuzenlere para kazandırdım ltc den kendim halen zarardayım
Elektrikten para üretmek değil ilk sayfayı okursanız anlarsınız ne olduğunu.
Bende ltcden kardan zarardayım bu kadarr yükseleceğini tahmin etmemiştim.
BTC'in sınırı ülkesi v.s yok e wallet ı olan herkes internetin ulaşabileceği her yerde sınırsız işlem ypabilir.
Elektrikten para üretmek değil ilk sayfayı okursanız anlarsınız ne olduğunu.
Bende ltcden kardan zarardayım bu kadarr yükseleceğini tahmin etmemiştim.
BTC'in sınırı ülkesi v.s yok e wallet ı olan herkes internetin ulaşabileceği her yerde sınırsız işlem ypabilir.
posta kutun dolu : )
cabrioleter
01-03-2014, 22:48
mt.gox u baymışlar umarım aramızdan birinin canı yanmamıştır..
Thracian
01-03-2014, 23:33
6 şubattan bu yana %90 değer kaybetmiş. Varsa yatırımcısı geçmiş olsun.
Valla aynen oyle isi bilmeyenlere gecmis olsun diyorum. Ben bir ay once felam birakmistim trading isinide cunku sonunda patlayacagimi hissettim. Kardan zararla beraber parami dorde katladim sonuc olarak bu iste. Mtgoxun ucmasi vs ile bence guvenilirligini kaybetti kamuoyu gozunde bitcoin.
SerkanYazgan.
02-03-2014, 17:59
Böyle olacağı belliydi, çok şişirdiler sanal piyasayı. Tam tavan yaptığında da battık iflas ettik ayakları oldu. Her sistemin mutlaka açığı vardır, bu yüzden buralara bel bağlamak saçmalıktan öteye gitmez. Zarar edeniniz varsa geçmiş olsun, umarım karşılanır.
onursumer
02-03-2014, 20:11
çoğu kişi boyle olucağını zaten biliyordu benim kuzende mining yapıyordu
en son 4 tane r290 ile sistem toplamıştı bu boyle gitmicek diye ozellikle uyarıyordu zaten bilinçsizce girenler için hiç iyi olmadı
Ahmet Saraçoğlu
06-03-2014, 09:20
Bitcoin CEO'su ölü bulundu - Teknoloji- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25502764)
Sanırım bu haber fiyatları yine aşağı çekecek...
Thracian
02-05-2016, 23:38
Arkadaşlar bitcoin almak istiyorum. Ne yapmak gerekiyor. Nasıl satılıyor.
Sadece işlemleri yapmış kişiler yazarsa sevinirim.
Deepwebe girmen gerek ama çok tehlikeli Ceo'su bile ölmüş
btcturk vb. sağlayıcılardan alabilirsiniz, sorunuz varsa cevaplarım
Hala aktif olarak yatırım yapan var mi bitcoine ?
Ya şu sistemi biri tamamen açıklayabilirmi nasıl başlarız napılır ne edilir ?
Bitcoin'de onemli değişiklik: İkiye bolunebilir - Bloomberg HT (http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2035830-bitcoin-de-onemli-degisiklik-ikiye-bolunebilir)
var mı burada sistemi kurmuş kimseler ?
Uğruna cinayet işlendi: Sanal para birimi Bitcoin! - Ekonomi Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/ugruna-cinayet-islendi-sanal-para-birimi-bitcoin-2014995/)
olgaryildirim
18-09-2017, 23:25
bu konuyu güncele taşisak ve bu isin profesyoneli bana mayner makinesi ile ilgili detayli bilgi ve paylasimda bulunabilirmi ?
Hangi miner cihazi hakkinda bilgi almak istiyorsunuz? ekran karti mi yoksa asic miner'lar mi?
-Murat Özcan-
19-09-2017, 10:21
Çok garanti bir yatırım aracı değil bence
burak_2885
01-12-2017, 15:50
Az önce biraz bakayım dedim de 2017 yılının başında 1 bitcoin 2000 dolar falanken şuan 10.7k. Var mı sitemizden vurgun yapan birileri? :D Hatta 2010 da 0.03 $
Takip etmeme ve ufakda olsa elimde para olmasına rağmen yatırım yapmadım. (700 $) Şimdi pişmanım :D
78nakres
01-12-2017, 16:28
yıllardır takipteyim yatırım yapmayıp pişman olanlardanım :D
Thracian
01-12-2017, 17:37
6 şubattan bu yana %90 değer kaybetmiş. Varsa yatırımcısı geçmiş olsun.
bu mesajı yazınca 50.000TL param vardı. dolar 2,21. BTC 560$ yani o gün 40tane BTC alırdım bu gün 1.600.000 TL ederdi
2 3 yıldır bitcoini takip ediyorum. Düşük seviyelerde olduğu zaman almayanlar gibi hala pişmanlığını yaşıyorum. Şu an Bitcoin - BTC 36.959 oldu! Deli gibi takip ediyorum daha da düşerse alacam ya.
Takibini bu siteden yapıyorum: Bitcoin Fiyatı: BTC Bugun Ne Kadar? Canlı Grafik ve Yorumlar | Paratic Piyasalar (http://piyasa.paratic.com/kripto-coin/bitcoin/)
VTec_king
02-03-2018, 09:29
Merhabalar aramızda Bitcoin yatırımı yapan ya da mining yapan varsa bu konuda birbirimize fikir verebiliriz. Sadece Bitcoin değil Litecoin Feathercoin v.s v.s konularınıda paylaşabiliriz/tartışabiliriz gidişatları.
Açıkcası 1 aydır bitcoine yatırımım var ama 300 lira ile girdiğim bu işte şuanda tam 763 liram var ve 8'de litecoinim var 60 dolarlık. Son bir ayda yatırımcısına çok iyi kazandırdı. Bitcoine yatırımlarından sonra durdurulmayan bir yükseliş vardı bugüne kadar. Bugün dalgalanmaar oldu ama gidişat yine uzun vadede iyi gözüküyor
Yararlı linkler;
Bu siteden Tüm dünyadaki Bitcoin Borsalarını takip edebilir bir senelik derinlik ve değerleri görebilirsiniz
bitcoinity.org/markets (http://bitcoinity.org/markets)
Bitcointalk dünyadaki en büyük bitcoin ve altcoinlerin forumlarından biri ve türkçe bölümü de var.
Bitcoin Forum - Index (https://bitcointalk.org/)
Mtgox, BTCChina ve BTC-e
MtGox.com (https://www.mtgox.com/)
https://vip.btcchina.com/
https://btc-e.com/
Bilmeyenler için Bitcoin ve Diğer coinler nedir ? Ne işe yarar Bitcoine giriş için önemli bir kaynak.
Bitcoin nedir? » Bitcoin Türkiye (http://bitcoin-tr.com/)
daha sonra beraber bu linkleri genişletip mining ve BTC veren siteleride ekleyebiliriz.
Bilmeyenler için Bitcoin ve Diğer coinler nedir ?
tMnNC_l4tVM
Bitcoin Nedir? - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tMnNC_l4tVM)
buldun mu parayı :)
O siralar baya al sat yaptim cok guzel kar ettim. Hatta buradan bana laf yetistiren arkadaslar bile o siralar, ozellikle son 3 ay BTC ile yatip kalkti :) Ama araba sevdasina ne var ne yok bozdurup cikmistim. 6.xx BTC bozdurdum 3 sene once :) Altcoinlerden duran vardir.