Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tsi 180 mi Ep3 mü ?

guwen_ar
19-11-2013, 20:19
İlk once soyle soleyim allaha sukurler olsun isimizi iyi tutar her sey yolunda olursa ek olarak bi arac almak istiorm ve 2 arac var aklimda.cok alakasiz ama biri bildigimiz ep3 type r digeri ise 180 tsi grubu (ibiza polo vb) bir turlu karar veremedim.
Aralarinda 10 yil kadar yas farki var biri turbo biri atmo.
Hiz olarak bi problem yok 2 side bana yeterli olucaktir.

Siz olsaniz tamamen mantikli dusunseniz ne karar verirdiniz ? :)

ondertopcu
19-11-2013, 20:24
Ibiza cupra alırdım ben

onn_dear
19-11-2013, 20:24
Ep3 aşk, gti mantik evliliğidir. Ben olsam aşk evliligi yapardim

i-vtec07
19-11-2013, 20:25
abi otomobil bölümünüze bakınca zaten günlük kullanmalık turbo bi aracınız var diye gördüm :) (mini)

ben bulursanız temiz bi ep3 almanızı tavsiye ederim o şürüş zevkini tatmalısınız k20 başka bi dünya polo gtı a da bindim ama ep3 teki o ruh yok :)

BARR
19-11-2013, 20:33
Ek araç keyif aracı olur oda EP3 üstüne turbo olur :) 300-350hp setup sorunsuz keyifle kullanılır gazlanır.

guwen_ar
19-11-2013, 20:35
abi otomobil bölümünüze bakınca zaten günlük kullanmalık turbo bi aracınız var diye gördüm :) (mini)

ben bulursanız temiz bi ep3 almanızı tavsiye ederim o şürüş zevkini tatmalısınız k20 başka bi dünya polo gtı a da bindim ama ep3 teki o ruh yok :)

Ya mini olayi farkli mini cauntryman yani bildigin mini jip :D
4 ceker 4 kapi zaten kim bulursa o gidio ailede :D

Tmm bi ep3 m olmadi ama atmo aractanda sıkıldım acikcasi ama iste cok aklimi kurcalio yinede :)

dragon07
19-11-2013, 20:37
ek araçsa kesinlikle typer al her gazladıgında 18lik rusa binmiş gibi olursun düzgünü alırsan

guwen_ar
19-11-2013, 20:44
Ya aslinda type r mantikli gibi.
Cunku iyi kotu palio var surekli bosta sehir ici falan.
Uzun yol desek cooper'la gidiorm ama gel gelelim bizm buralarda ep3 falan anlayan hic yok alip kullanan oldu tabi fakat bsy olsa koy cekiciye istanbula.
Bnmde sewmedigim seyler hani sorun sıkıntı.
180 tsi alsam vw seat hepsinin servisleri mevcut bide yeni bi arac.
Wala karar veremiorm yaa :D

guwen_ar
19-11-2013, 20:45
ek araçsa kesinlikle typer al her gazladıgında 18lik rusa binmiş gibi olursun düzgünü alırsan

Buna katiliorm :D

Merthan
20-11-2013, 02:38

Typer'da, GTİ'da, Cupra'da farklı bir dünyadır.
Sti ve Evo'da farklı bi dünyadır.
Bmw M3 ve S2000'de farklı bir dünyadır. Bu farklı dünyalar kullanıcıya göre değişir.
K20'nin başka bir dünya olduğu kadar TSİ,Mivec,Boxer,M/// motorda başka bir dünyadır.
Benim bu yaşıma kadar en çok keyif aldığım araba STİ'dır ama STİ asla tercih etmeyecek insanlarda tanıyorum.

levent
20-11-2013, 03:01
Ben Polo GTi tercih ederdim, gerek koltukları gerek İbiza'ya göre + olan kalitesi, gerek donanımı, gerek şekli ile..

EP3 çok güzel, özel, ruhlu bir araç ama zaman zaman başa bela özellikle polislerin sıkı denetim yapabildiği küçük yerlerde..

S.Özeren
20-11-2013, 03:45
Typer'da, GTİ'da, Cupra'da farklı bir dünyadır.
Sti ve Evo'da farklı bi dünyadır.
Bmw M3 ve S2000'de farklı bir dünyadır. Bu farklı dünyalar kullanıcıya göre değişir.
K20'nin başka bir dünya olduğu kadar TSİ,Mivec,Boxer,M/// motorda başka bir dünyadır.
Benim bu yaşıma kadar en çok keyif aldığım araba STİ'dır ama STİ asla tercih etmeyecek insanlarda tanıyorum.

s2k , m3 ün klasmanında bile deyip konuya fitili atiyimde kavga çıksın :D (ama ciddiyim )

KMR2-GT
20-11-2013, 08:50
ben typerda aldıgım keyfı hıc bı arabadan alamadım.diğer spor araçlardan gerçekten farklı

RsErdi
20-11-2013, 09:07
ben typerda aldıgım keyfı hıc bı arabadan alamadım.diğer spor araçlardan gerçekten farklı

bir kere typer a binmek şart polo yada cuprayı her zmn alırsın :) ben satıyorum poloyu typer alıcam inş :icon_tup:

Kadyr
20-11-2013, 09:56
Model vs derken gti derim

63owen63
20-11-2013, 09:59
Aşka arıyorsan ep3 , fuckbody de keserse delikli nane :)

fkocak
20-11-2013, 10:20
atmosferik, güçlü, sesi de fevkalade bi motor bence daha keyiflidir. zaten 2. araç olacağı için ben olsam ep3 ü seçerdim

mustafa_yaman
20-11-2013, 10:31
Benim tercihimde typer dan yana olurdu 2.typer mi satali 2 ay oldu özlüyorum:)
3 de alicaz bu gidisle:)

orhan_guney
20-11-2013, 10:34
Ep3 bınıyorsan banka hesabında her zaman 10,000 TL nakitin olacak bunu bilir bunu söylerim.

guwen_ar
20-11-2013, 10:40
Bizim buralarda type r a dokunmus olan usta bile yok :D
10 bin bnm icin gecerli bsy oldu koy cekiciye ist.a bsy oldu koy cekiciye ist.a ki ben sakin kullanan biriside deilm hani illaki bsy olur .

serkanokan
20-11-2013, 10:45
Hangisini alırsan aklının diğerinde kalacağı bi karşılaştırma :) içine sinen bir polo gti alınacak fiyata biraz araştırılıp temizliği bilinen bir ep3 de bulunabilir. Polodaki yağ yakma ve dsgde oluşabilecek sorunlar tedirgin ediyor insanı. Kazasız, temiz bir type r daha ağır basıyo bana göre. Temiz bir type r her zaman para eder, istediğin zaman da satıp polo gti alınabilir. Düzgün bir polo bulma ihtimali çok daha kolay olacaktır hem de..

dragon07
20-11-2013, 11:34
ikisinede bin kararını öyle ver :D

kerem_euk34
20-11-2013, 11:41
keyif almak istiyosan typer
yok hızlı olsun günlük rahat kullanım olsun diosan gti cupra vs. olabilir

guwen_ar
20-11-2013, 11:46
Konfora onem veririm ic tasarim falan pek ilgimi cekmez :)
Peki soyle bi type r satip gti yada cupra alan yok mu ya :)

KMR2-GT
20-11-2013, 11:50
Konfora onem veririm ic tasarim falan pek ilgimi cekmez :)
Peki soyle bi type r satip gti yada cupra alan yok mu ya :)

Ben polo aldım Ama dizel:D kısaca allah benim belamı versin:D

shumi
20-11-2013, 11:50
her 3 aracada bindim,yeni olan araçlar konforlular,iyi yürüyorlar,özellikleri güzel orası aşikar...yalnız ep3 ün tadı bence hiçbirinde yok

çok fenasın sen efe :D

MertSerhanÖ.
20-11-2013, 13:38
stock ep3 al bitanede geçiyim biraz seni :P :D:D

rebeloghy
20-11-2013, 14:09
golf v gti neden olmasın ? manuel alınır hem ep3 ten konforlu , hem 1.4 tsi dan hacimli ?

Zorbey
20-11-2013, 14:44
Ben olsam Cupra alırdım. Yeni her zaman yenidir. Hem de yakışıklı.

Bir diğer düşünce güzel bir e30 un sesi keyfini diğerleri vermez :D (apaçi mod )

guwen_ar
20-11-2013, 14:58
stock ep3 al bitanede geçiyim biraz seni :P :D:D
Serhancim ustunden atlarim :D

golf v gti neden olmasın ? manuel alınır hem ep3 ten konforlu , hem 1.4 tsi dan hacimli ?

Dogru diosunda abi golf gti sewmiorm .

rebeloghy
20-11-2013, 15:21
Serhancim ustunden atlarim :D

Dogru diosunda abi golf gti sewmiorm .

Keşke golf gti parasına s3 olsaydı o zaman diyorum :) :D 2.0 tfsi makine daha mantıklı geliyor konudaki 2 seçenekten de , fakat aralındaki tercihim cupra olurdu benim de.

Polo gti gerçekten cupra kadar spor değil , görüntü vs. Yere basışı bile bi tedirginlik uyandırıyor bende sanki cupranın döndüğü yerde takla atar hissi veriyor.. Cupra ile mutlu olursunuz diye düşünüyorum

guwen_ar
20-11-2013, 16:14
Keşke golf gti parasına s3 olsaydı o zaman diyorum :) :D 2.0 tfsi makine daha mantıklı geliyor konudaki 2 seçenekten de , fakat aralındaki tercihim cupra olurdu benim de.

Polo gti gerçekten cupra kadar spor değil , görüntü vs. Yere basışı bile bi tedirginlik uyandırıyor bende sanki cupranın döndüğü yerde takla atar hissi veriyor.. Cupra ile mutlu olursunuz diye düşünüyorum

Onun kararini verdim zaten tsi alirsam cupra olucak :)
İci bos ama dedigim gibi beni ilgilendiren dışı :)

mtcvtc
20-11-2013, 18:42
sizin konuya benzer bir konu geçen sene açmıştım çok arada kaldım gittim en son ep3 aldım sonuna kadar doldurdum günlükte bindim her bindiğimde inanılmaz zevkle bindim arkadaşımın polo gti'ı var benimle aynı anda aldı oda ben arabaya totalde bindiğim kadar yatırdım enson sattım o hala biniyor huzurla.sonuç olarak huzurlu gezmek istiyorsan tsi ama çılgın bir araç istiyorsan ep3 al tabiki bankadada bi 10bin 20bin dursun rahat durmassın çünkü:)

FeaTuRiNG
21-11-2013, 07:55
Cupra al, bas yere : )

Yigit-Y
21-11-2013, 08:08
Ben her ikisinede bindim.

Zevk alicaksan ep3 başka bir dünya.

Tsi dsg sadece huzur :)

muzikantt
21-11-2013, 08:23
Typer alma imkanı varken tsi bakmaya gerek yok.TSİ zaten daha sonrada alabilirsin.

16EC813
21-11-2013, 09:26
hergençkızın rüyası olan gelinlik gibidir ep3 :D +18 lik rus muhabbetine de katılıyom :D

Merthan
28-11-2013, 14:11

Biraz abartmamışmısın Cupra'nın döndüğü yerde GTİ takla atar gibi geliyor demekle?
Bu çok yanlış bi düşünce bence.
GTİ tüm testlerde Cupra'dan daha iyi yol tutuyor.
Yere basış görüntüsünün fazla bir önemi yok.
Gallardo GTR'dan çok daha fazla yere basıyor ama GTR her pistte Gallardo'yu ağlatıyor :)

CeM öZeR
28-11-2013, 14:24
Biraz abartmamışmısın Cupra'nın döndüğü yerde GTİ takla atar gibi geliyor demekle?
Bu çok yanlış bi düşünce bence.
GTİ tüm testlerde Cupra'dan daha iyi yol tutuyor.
Yere basış görüntüsünün fazla bir önemi yok.
Gallardo GTR'dan çok daha fazla yere basıyor ama GTR her pistte Gallardo'yu ağlatıyor :)

Öyle deme adam emekli pilot...

guwen_ar
28-11-2013, 14:35
Cupra al, bas yere : )

Mantikli dusunce cupra ..
Abi sıkılırsan haberim olsun kirmizi yere basik sunroflu bi cupra'm alsun isterim :D

cnatkr
28-11-2013, 16:39
Güven zor bi karar.Benim düşüncem turbo bi arabaya geç:) Bırak ep3 ü cupra yı biradaha bekle ben yazılım atıyım nasıl yürüdügünü gör sonra sanada bi gti alalım :D

guwen_ar
28-11-2013, 16:49
Güven zor bi karar.Benim düşüncem turbo bi arabaya geç:) Bırak ep3 ü cupra yı biradaha bekle ben yazılım atıyım nasıl yürüdügünü gör sonra sanada bi gti alalım :D

Can'cim tmm 208 gti alayim manuel falan da butce kisitli :D
Sana simdi 40 bin teklif etsem saldirirsin bana ortasini falan bulma sanizimiz da yok yani :D

MertSerhanÖ.
28-11-2013, 17:04
yalnız peşin peşin söyliyim cupra alıcan benimki kadar gitmicek.Baştan kabullen ha dersen ki bende gizli spec'ciyim ozaman yürüyebilirsin belki benle.Dimi?:icon_tup::D:D:D:D:D

cnatkr
28-11-2013, 17:36
Can'cim tmm 208 gti alayim manuel falan da butce kisitli :D
Sana simdi 40 bin teklif etsem saldirirsin bana ortasini falan bulma sanizimiz da yok yani :D

Ayıp ediyosun niye saldırıyım bidaha burgaza gelmem sadece:D saka biyana bütce 40 bin civarı ise birazdaha zorlayabilirsen 2013 ibiza al bence yoksa serhan seni coook üzer:D stock olarak kıyaslarsak eski kasalara göre 2013 ler bariz hızlı.

guwen_ar
28-11-2013, 17:59
yalnız peşin peşin söyliyim cupra alıcan benimki kadar gitmicek.Baştan kabullen ha dersen ki bende gizli spec'ciyim ozaman yürüyebilirsin belki benle.Dimi?:icon_tup::D:D:D:D:D
Serhan sana tunel yaparim hic biyere gidemezsin :D

Ayıp ediyosun niye saldırıyım bidaha burgaza gelmem sadece:D saka biyana bütce 40 bin civarı ise birazdaha zorlayabilirsen 2013 ibiza al bence yoksa serhan seni coook üzer:D stock olarak kıyaslarsak eski kasalara göre 2013 ler bariz hızlı.

2011 alirsam serhan uzcek 2013 alirsam sen uzcen ben en iyisi sagdan yavas yavas ilerleyim :D

CenKeR
28-11-2013, 18:01
- Abi TypeR Almaaaa :D :D ( Alırsan Burgaz gişelerde beklerim burgaza sokmam seni hayallerimi rahat bırak :D )

ulas79
28-11-2013, 18:28
eğer ikinci el sıkıntısı yoksa 43 bin tl ye ***** sitede astra j 16T 180 hp manuel var hem yüklemeye de gelir hem donanım olarak baya doludur
ilan no:143903260
(ilan sahibini tanımam sadece fikir amaçlı paylaştım)

Suleyman
28-11-2013, 18:28
:):):):):):):):)

guwen_ar
28-11-2013, 18:41
- Abi TypeR Almaaaa :D :D ( Alırsan Burgaz gişelerde beklerim burgaza sokmam seni hayallerimi rahat bırak :D )
Ulan cenker sirf sana inat 1-2 ayda olsa bi ep3 alasim war ama neysee :D

eğer ikinci el sıkıntısı yoksa 43 bin tl ye ***** sitede astra j 16T 180 hp manuel var hem yüklemeye de gelir hem donanım olarak baya doludur
ilan no:143903260
(ilan sahibini tanımam sadece fikir amaçlı paylaştım)

Abi tsk ediorm suanlik cupra var aklimda :)

rebeloghy
28-11-2013, 18:54

ŞAhsi görüşümü yazmışım yorumumda. Gözümde yarattığı imaj bu , araba testlerde viraj dönmüyor mu demişim sanki. Forumun mizah departmanı iş başında :icon_tup:

Modifiyeli polo gibi duruyor diyorum her ortamda da savunurum bunu , fikir istenmiş yazmayalım mı :icon_wack

Merthan
28-11-2013, 19:58
Kardeşim sen şahsi yorumunu yazıyorsunda ben Ahmet usta'nın yorumunu mu yazıyorum?
'Cupra'nın döndüğü yerde Gti sanki takla atar hissi veriyor' yazmışsın böle gereksiz bir yorum mu olur?
Kaç sefer Cupra ile döndüğün virajı Gti ile viraj döndün de takla attın?
Sen yanlış bi yorum yapıyorsun bende senin yanlış yazdığını buraya yazıyorum.

Modifiyeli Polo gibi duruyor diyebilirsin bu gayet normal herkes her arabayı beğenmez ama sen öyle bişey yazıyorsunki baştan aşşağıya saçma.

Ayrıca kimse mizah departmanı değil burda,senin gibi laf olsun diye yorum yapanlar yüzünden konular kirleniyor.

rebeloghy
28-11-2013, 21:03
Kardeşim sen şahsi yorumunu yazıyorsunda ben Ahmet usta'nın yorumunu mu yazıyorum?
'Cupra'nın döndüğü yerde Gti sanki takla atar hissi veriyor' yazmışsın böle gereksiz bir yorum mu olur?
Kaç sefer Cupra ile döndüğün virajı Gti ile viraj döndün de takla attın?
Sen yanlış bi yorum yapıyorsun bende senin yanlış yazdığını buraya yazıyorum.

Modifiyeli Polo gibi duruyor diyebilirsin bu gayet normal herkes her arabayı beğenmez ama sen öyle bişey yazıyorsunki baştan aşşağıya saçma.

Ayrıca kimse mizah departmanı değil burda,senin gibi laf olsun diye yorum yapanlar yüzünden konular kirleniyor.

Yanlışım kendimi tam olarak ifade edemeyişim. Klavyeden anlatamayabiliyor insan bazen demek istediğini. Cuprayı direksiyonuna oturarak test etme imkanım oldu, gti da ise sadece yolcu oldum. Yorumda anlatmak istediğim sürüş hissi değil , sadece görüntü itibari ile verdiği his idi. Gti ı kullanan arkadaşımın ''kabiliyeti sebebi ile belki de bana bi tık geride hissi verdi, belki yol zemininden ötürü olmuştur , belki lastik farkıdır bilemiyorum.

Konuda kirlilik yarattıysam konu açıp fikir almak isteyen kişiden özür dilerim, yazımın baştan aşağıya saçma bir tarafı yok. 10 cümle içinden 1 cümleyi eleştirip bütün yazın saçma , laf olsun diye mesaj atan insansın , gereksiz yorum vs vs şeyler yazmanız da hoş oldu :rolleyes: edit : Yaptığım yorumları , başka konulara yazdıklarımı okursanız laf olsun diye mesaj atan biri olmadığımı görebilirsiniz. 4- 5 sene kadar üye olmadan takip ettim , yazcak bişeyim olana kadar okumakla yetinmeliyim diye. Kırıcı olmak herşeyden daha kolay şu ortamda, canın saolsun neyse uzadı iyi akşamlar.

Merthan
28-11-2013, 21:15
Yanlışım kendimi tam olarak ifade edemeyişim. Klavyeden anlatamayabiliyor insan bazen demek istediğini. Cuprayı direksiyonuna oturarak test etme imkanım oldu, gti da ise sadece yolcu oldum. Yorumda anlatmak istediğim sürüş hissi değil , sadece görüntü itibari ile verdiği his idi. Gti ı kullanan arkadaşımın ''kabiliyeti sebebi ile belki de bana bi tık geride hissi verdi, belki yol zemininden ötürü olmuştur , belki lastik farkıdır bilemiyorum.

Konuda kirlilik yarattıysam konu açıp fikir almak isteyen kişiden özür dilerim, yazımın baştan aşağıya saçma bir tarafı yok. 10 cümle içinden 1 cümleyi eleştirip bütün yazın saçma , laf olsun diye mesaj atan insansın , gereksiz yorum vs vs şeyler yazmanız da hoş oldu :rolleyes: edit : Yaptığım yorumları , başka konulara yazdıklarımı okursanız laf olsun diye mesaj atan biri olmadığımı görebilirsiniz. 4- 5 sene kadar üye olmadan takip ettim , yazcak bişeyim olana kadar okumakla yetinmeliyim diye. Kırıcı olmak herşeyden daha kolay şu ortamda, canın saolsun neyse uzadı iyi akşamlar.
Ya yanlış anlamışsın yazdıklarımı kırıcı olduysam özür dilerim amacım kırıcı olmak değil böle düşünürsen cidden üzülürüm.
Sadece yazdığın yazının yanlış olduğunu söledim sana gereksiz,yanlış bir yazı olmuş bunu söylemek istedim.
Polo Gti viraj kabiliyeti Cupra'ya göre iyi olan bi araba olduğu için yazdım bunları.
Kırıcı olduysam o benim ayıbımdır tekrar özür diliyorum senden kardeşim.

ARZ1
28-11-2013, 21:23
corsa opcyide düşünebilirsiniz aslında

cnatkr
28-11-2013, 21:25
Serhan sana tunel yaparim hic biyere gidemezsin :D

2011 alirsam serhan uzcek 2013 alirsam sen uzcen ben en iyisi sagdan yavas yavas ilerleyim :D

Yok be sen al yeterki yazılımda yaparız sahane olur:) bol bol gazlarız:)

rebeloghy
28-11-2013, 21:38
Ya yanlış anlamışsın yazdıklarımı kırıcı olduysam özür dilerim amacım kırıcı olmak değil böle düşünürsen cidden üzülürüm.
Sadece yazdığın yazının yanlış olduğunu söledim sana gereksiz,yanlış bir yazı olmuş bunu söylemek istedim.
Polo Gti viraj kabiliyeti Cupra'ya göre iyi olan bi araba olduğu için yazdım bunları.
Kırıcı olduysam o benim ayıbımdır tekrar özür diliyorum senden kardeşim.

Konuyu iyice p*ç ettim ama valla şu toplumda böyle cevap alabilince mutlu oluyorum inanın :) Başta ben tam olarak anlatamadım haklısınız , teşekkür ederim şu tavrınız için böyle cevap yazdıktan sonra istediğiniz lafı söyleyin mutlu olurum :rolleyes: ..

edit : az önce gördüm seçeneklerden alakasız , sahibini de tanımıyorum ama bütçe var ise neden olmasın ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-astra-h-opc-145324025/detay/

guwen_ar
29-11-2013, 08:44
Yok be sen al yeterki yazılımda yaparız sahane olur:) bol bol gazlarız:)
Biraz daha zamani var haci yil bi bitsin bakalim da :D

edit : az önce gördüm seçeneklerden alakasız , sahibini de tanımıyorum ama bütçe var ise neden olmasın ?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-astra-h-opc-145324025/detay/)

Saolasin opel dusunmuyorum ..

kutsal
29-11-2013, 14:37
1.6 si = 14 - 18 bin arasi . bence bu vti nin edeceği para

vti = 25 -30 bin arası. bu ep3 ün edeceği para

ep3 = 45 -55 bin arası. buda s2000 in edeceği para bnece

bu hondacılar çıldırmış olmalı :) 30 bını gecemeyen megane rs gıbı bı araba varken o paralar ep3 e haram bence sırf egzoz sesı dınlıycem dıye 50 bın duzgun bı ep3 e vermek cok mantıksız. alırım 0 polo yada ıbıza bılemedınız 208 bakarım rahatıma ;9

guwen_ar
29-11-2013, 14:58

bu hondacılar çıldırmış olmalı :) 30 bını gecemeyen megane rs gıbı bı araba varken o paralar ep3 e haram bence sırf egzoz sesı dınlıycem dıye 50 bın duzgun bı ep3 e vermek cok mantıksız. alırım 0 polo yada ıbıza bılemedınız 208 bakarım rahatıma ;9

Kanka mantikli dusunup kararimi verdim zaten 40-42 bin arasi 2013 cupra iyidir :D

Merthan
29-11-2013, 15:41

Aman bu yazdıklarını Honda'cılar görmesin :)

HaKo
29-11-2013, 15:53
otomobil kısmında yazdığına göre cooper s e biniyorsun. 2. bir araç olarak cupra ya da gti almanın ne mantığı varki ?

guwen_ar
29-11-2013, 16:12
otomobil kısmında yazdığına göre cooper s e biniyorsun. 2. bir araç olarak cupra ya da gti almanın ne mantığı varki ?

Cooper s all4 (countryman) biraz daha jip tarzi bsy 4 kapi 4 ceker spor bi otomobil deil.

Burak Demirci
30-11-2013, 04:19
kullanan bilir ep3 k20 sesi gidişi sorunsuzluğu adamı zaten kendıne aşık etmeye yeter en basıtınden 2002 yılında çıkan bir araçla 2013 yılında çıkan bir aracı karşılaştırıyorsan vardır bir sebebi. polo aile arabası gibi istedğimde az gazlıyayım dersin limitin bellidir poloda 1.4 araç sonuçta ama typer oyle değil sesi gidişi devir çevirişi sorunsuzluğu kafan bozulsa yap bir turbo typer alayına gider yap önü açık motor parçası çok kısaası biri aile arabası diğeri safkan yarış arabası benım gözümde seçim senın

Burak Demirci
30-11-2013, 04:28

herkes bindiği aracı savunur ama emın ol typardan sonra leon cuprayada başka hızlı arabalarada binen herkesin içinde o typer aşkı sesı hala yatar, bu yeter zaten aracın tercih edilmesinde.türkiyeye az giriş yapmış araçlar zamanla değeri fazlalaşıyor alır almaz bu alan kişinin tercihi ama tipsiz megane rsle typarı kıyaslama yane kahve fincanı gibi kasası var 0 polo al yükle typer al yükle ikisinede bin ozman anlarsın milletin neden 45 50 liraları verdiğini ep3e paşa. huzur isteyen gitsin poloda almasın seatda almasın araba 10 bın kmde yağ yakıyor cayır cayır sandık mtoru sorunu hele bunlar yenı araba geçsin typer gibi bir 10 12 yaşlarına gelsinler görebilecekmisin sen 1.4 tsi adam gibi sonuç açık ara herzaman ortada unutma bunu ;)

92Sİ
30-11-2013, 07:05
polo GTİ ların yağ yaktığını bende bi kaç yerden duymuştum ama emin olamamıştım. şimdi kesinlikle eminim... Bide şöyle düşünmek lazım tabi; Neden hondalar diğer arabalara göre pahalı ???

Tunç
30-11-2013, 07:18
Donanım yaş olarak falan TSİ Tabikide çok mantıklı ama Typer başka dünya :)

mad_max1978
30-11-2013, 09:31

zaten 2-3 sene öncesinde 26-27 ye satılıyordu ep3 ler.bir anda fırladı fiyatlar.

KMR2-GT
30-11-2013, 09:52

olay sadece egzos sesı degıl.kullanım keyfı olarakta cok farklı bı araç.ayrıca atmosferık sevenlerın (benim gibi) başka seçeneği varmı.rollıng e cıkosun 20 araba 19u turbo lu sadece senın araban atmosferık düşünsene:D

bendekı typer 250hpdı sehır ıcı 9lt ortalamam vardı.bu kadar hızlı olup az yakan yoktur.tercıh etmek ıcın bı cok sebep var.ha gıdıp 50 lıra falan saçmasapan rakamlar o konuda haklısın.

kutsal
30-11-2013, 13:31
herkes bindiği aracı savunur ama emın ol typardan sonra leon cuprayada başka hızlı arabalarada binen herkesin içinde o typer aşkı sesı hala yatar, bu yeter zaten aracın tercih edilmesinde.türkiyeye az giriş yapmış araçlar zamanla değeri fazlalaşıyor alır almaz bu alan kişinin tercihi ama tipsiz megane rsle typarı kıyaslama yane kahve fincanı gibi kasası var 0 polo al yükle typer al yükle ikisinede bin ozman anlarsın milletin neden 45 50 liraları verdiğini ep3e paşa. huzur isteyen gitsin poloda almasın seatda almasın araba 10 bın kmde yağ yakıyor cayır cayır sandık mtoru sorunu hele bunlar yenı araba geçsin typer gibi bir 10 12 yaşlarına gelsinler görebilecekmisin sen 1.4 tsi adam gibi sonuç açık ara herzaman ortada unutma bunu ;)
tmm unutmam :)

zaten 2-3 sene öncesinde 26-27 ye satılıyordu ep3 ler.bir anda fırladı fiyatlar.
kar amacı güdenlerin eline gectı fıyat yukseldı sımdıde herkes pıyasası o zannedıyor zengın işi typer biz ulaşamayız :) :) :)

olay sadece egzos sesı degıl.kullanım keyfı olarakta cok farklı bı araç.ayrıca atmosferık sevenlerın (benim gibi) başka seçeneği varmı.rollıng e cıkosun 20 araba 19u turbo lu sadece senın araban atmosferık düşünsene:D

bendekı typer 250hpdı sehır ıcı 9lt ortalamam vardı.bu kadar hızlı olup az yakan yoktur.tercıh etmek ıcın bı cok sebep var.ha gıdıp 50 lıra falan saçmasapan rakamlar o konuda haklısın.

fıyatlar yuksek olmasa zaten mantıklı olabılr ama bu fıyatlara tercıh edılmez dusuncelerıme işik tutmuşsun

MeRT*
30-11-2013, 13:41

:icon_tup:

Merthan
30-11-2013, 17:37
Şu cümleyi okuyorumda yani dicek bişey bulamıyorum...Tam bir 'Hondacı' yorumu.
Megane Rs hakkında acaba neler biliyorsun çok merak ediyorum.
Frenleri nedir? Yol tutuşu nedir? Konforu nedir? Donanımı nedir? Yürüyeni nedir? Motoru nedir? Mühendisi kimdir? Pist süreleri nedir?
Salla babam salla,yeterki Honda'yı savunalım gitsin...

F4R
30-11-2013, 17:42
Frenleri nedir? Yol tutuşu nedir? Konforu nedir? Donanımı nedir? Yürüyeni nedir? Motoru nedir? Mühendisi kimdir? Pist süreleri nedir?

malesef bazıları için spor araba sadece rollde gazlama, egsoz sesi vs vs.... sok bakayım ep3 le megane rs'i piste o zaman anlar iki arabanın farkını....

Merthan
30-11-2013, 22:46
malesef bazıları için spor araba sadece rollde gazlama, egsoz sesi vs vs.... sok bakayım ep3 le megane rs'i piste o zaman anlar iki arabanın farkını....
Maalesef öyle.
Megane Rs örneğinin verilmesi çok büyük talihsizlik olmuş.

ÇALIŞKAN07
30-11-2013, 22:57
Tsı al huzura er bence hem model hem komfor hemde yeni nesil bir araç
Ama ep3 içinde bir hevesse mutlaka denemelisin

Zero
30-11-2013, 23:44

:icon_tup:
Birsey yazmak istemedim ama motor sesi disinda kahve fincani tipli mrgane rs ten daha ustun ne yani var acaba type r in?Konu 3 sene bindigim rs e sicramis su anda da polo gti kullaniyorum satin alma amacli kisa sure 1sefer fn2 kullandim.Hepsi alakasiz araclar birbirinden ama en optimumu polo gti dir diyebilirim bunlarin icinde.En spor hissiyati veren type r en iyiside megane rs tir bu listede.Gerisi hep kisisel fanatizm yorumu olur soylediklerimin aksini iddia etmek icin.

Aşkın Ersoy
02-12-2013, 22:12
Ep3 sahibi olarak konuşuyorum bu ikinci Ep3 Typer'ım satıcak olsam yine Ep3 alırım zevki başkadır hatta bambaşkadır :))

RenaultSport
05-12-2013, 13:11

komikmi olmaya çalışıosun yoksa ciddimisin bu yazıda :)
böyle yorumlar okudukça hondadan iyice soğuyor insan..

bundan 2-3 sene evvel en kral yürüyen feh typer ı 28 e aldık. 2 sene binip o civarlarda yine sattık.
Şuan en kral feh typer gözümde 25-26 dan yukarı etmez. Üstünü yazanlar yaptığı masraflardan zarar etmemek için yada arabadan kar etmek isteyenlerdir.
Ha vermiyorlarmı ep3 leri o paralara patlasın ellerinde derim alırım o fiyatlara mis gibi bir Megane Rs güzel bi yazılım turbo cooler (270-280hp) ile caff cufff en kral ep3 le yürütürüm.

atesaydiner
05-12-2013, 17:41
Ford Focus ST 2005-2009 kasa candır...

guwen_ar
05-12-2013, 17:48
Ford Focus ST 2005-2009 kasa candır...

Onerin icin tsk ederim kararimi verdim ;)

mad_max1978
05-12-2013, 23:28
komikmi olmaya çalışıosun yoksa ciddimisin bu yazıda :)
böyle yorumlar okudukça hondadan iyice soğuyor insan..

bundan 2-3 sene evvel en kral yürüyen feh typer ı 28 e aldık. 2 sene binip o civarlarda yine sattık.
Şuan en kral feh typer gözümde 25-26 dan yukarı etmez. Üstünü yazanlar yaptığı masraflardan zarar etmemek için yada arabadan kar etmek isteyenlerdir.
Ha vermiyorlarmı ep3 leri o paralara patlasın ellerinde derim alırım o fiyatlara mis gibi bir Megane Rs güzel bi yazılım turbo cooler (270-280hp) ile caff cufff en kral ep3 le yürütürüm.

Senin aracının ilanını görmüştüm sahibinden comda 25000 liraya.demekki olabiliyormus:)

RenaultSport
06-12-2013, 08:46
Senin aracının ilanını görmüştüm sahibinden comda 25000 liraya.demekki olabiliyormus:)

ozaman ilan fiyatından önce içeriğini iyi oku ..
Araca 15.000 TL ekstra parça koyup stock f7r parası yazacak halim yok..
Yazımıda iyi oku feh typer için konuştum üzerine masraf yapıp zarar etmek istemeyenler için fiyatın 5-10 fazla yazılması normal zaten feh typer için 25 ten yukarısı haram..
Bir arkadaş atmosferik giderinden bahsetmiş o paraya turbo megane rs le yürüo falan filan yazmış
gelsin benim aracımında maliyeti 28.000 i buldu aracım atmosferik .. bu fiyat olayı sadece aracın gideriyle oluosa gelsin osurtayım bende 50.000 tl yazayım ozaman :)

dragon07
06-12-2013, 08:48
25e beli bükülmemiş typer bul ruhsatını senin üstüne yaparım okan

mad_max1978
06-12-2013, 09:38
25 e f7r alana kadar 28 e tek parça boyalı megane rs alırım. Sende bunu iyi okuuu

RenaultSport
06-12-2013, 09:50
25e beli bükülmemiş typer bul ruhsatını senin üstüne yaparım okan

ben 25 e typer var alın diye birşey söylemedim olması gereken fiyat bu üstünü haketmiyor dedim. Kalkıp 3 tane kar etmek için araba alıp satan kişi 50.000 tl yazarsa adamlarda ona buna bakarak gaza geliyor olay o zaten başka bişi değil kalkıpta stock bir ep3 e ne kadar temiz olursa olsun 30 dan yukarısını verenede anlam veremiyorum zaten..

25 e f7r alana kadar 28 e tek parça boyalı megane rs alırım. Sende bunu iyi okuuu

kardeşim ben f7r ı atmosferik yükleyip gazlamak için aldım aldığım para + yapacağım masrafıda hesap edip aldım senin gibiler için stock f7r larda var 13-14 lira eli ayağı düzgün stock istiosan git onlardan al benim satma derdim yok kendi zevkim için yaptım para benim araba benim isteyen alır isteyen uzaktan bakar videolarını izler .. ss f7r bana şuanki maliyetine stock oynanmamış masraf edilmemiş megane rs ede typer ada binerdim zaten herkesin kendi zevki stock binceksen git al o paraya eli yüzü düzgün bi megane rs tın tın stock stock sunroofunuda açıp gezersin işte ne güzel typer dan çok daha iyidir.. :icon_tup:

Ha dip not bende kendi görüşümü söyleyim o altınızdaki yürüyen tabut 106 gti lara 15-20 lira vereceğime alırım stock f7r döner dolaşır 106 gti ın içinden geçerim buda benim zevkim mesela yapmadığım şeyde değil stockken 20 lira yazan 106 ı boylar boyu geçtim :) en düzgün (stock) 106 gti da gözümde 11 den yukarı etmez.

mad_max1978
06-12-2013, 10:01
Yaw 106 yi 50 boy gecsen ne olur gecmesen ne olur:) senin mantigina göre söyledim ben.madem type r 28 falan eder f7r yi altinlada kaplasan 25 etmez:)istersen 2jz swap yap.type rida isine gelen alir o fiyatlara.milletin keyfinin kahyasimisin

RenaultSport
06-12-2013, 10:01
Yaw 106 yi 50 boy gecsen ne olur gecmesen ne olur:) senin mantigina göre söyledim ben.madem type r 28 falan eder f7r yi altinlada kaplasan 25 etmez:)istersen 2jz swap yap

ben sana feh typer 28 e aldık şuandada 25 ten yukarı etmez dedim. Senin verdiğin örnek gırlak f7r .. stock f7r zaten 13-14 ten fazla etmez bu noktayı anlamıyorsun sen yada anlamak istemiyorsun. Sana şöle kısaca sölim ben 25 e typer alsam 15.000 tl sadece yürürüne ekstra parça koyup zaten yine 25 e satmam tabiki 40.000 tl yazarım sen bence yazdıklarımı iyi oku anla sonra cevap yaz.

2jz swap f7r yap 30.000 e ben alıcıyım cümle alem içindede yemin ediyorum sana tiko 30 bin tl verip alacam :icon_tup:

mad_max1978
06-12-2013, 10:06
Tamam haklısın kardeşim sustum.f7r yide severim bu arada.

RenaultSport
06-12-2013, 10:11
f7r seviosanda yapılan emeğe biraz saygı duymanı beklerdim.
Yapılmayan yada yapılmaya üşenilen yada korkulan bir araca girdik halada ufak tefek uğraşıyoruz.
Bu kadar uğraştan sonra sadece yapılan masrafı üzerine koyup araca o fiyatı yazmam kadar doğal birşey yok. Alan kişide bukadar uğraşmadan parasını verip almış olcak. Ha açıkça sölemek gerekirse zaten satmak gibide bir derdim yok ilanı açış nedenimbu taraflarda denemeye pek araç bulunmuyor belki gören hızlı araçlar olursa denemek için mesaj atar diyeydi ilanıda iyi okursan anlarsın aslında..
Neyse sonuç olarak bende 106 gti ları severim tabut dediğime bakma ama forum ortamı sende kusura bakma.

gokcell13
06-12-2013, 10:19
180 lık tsi gurubu icin sunları soyleyebilirim.Modern, yeni çizgiler,otomatik vites secenekleri vs. suan alınabilecek baska arac yok gibi. EP3 ler 10 yaslarını doldurdular, yoruldular yarıstılar.Ep3 den aldıgın haz ile tsi gurubundan aldıgın haz aynı olmayacak.Type R yarıs arabasıdır ( Pist drag vs.) S. içinde pek rahat gezemessin. Diger modeller ile ş.içi hem gazlar hemde piyasa yapabilirsin. Seçim senin. Type R hacimli araba, atmosferik muhendislik harikası bir motora sahip.Tamamen haz meselesi.

gokcell13
06-12-2013, 10:22

Bekledigim cevap bu :D Alem adamsın Efe.

SDR_07
06-12-2013, 10:41
ben kıyaslama yapmam ikiside çok faklı dünya bence hangisini için daha çok istiyorsa onu al her ikisi ilede mutlu olabilirsin

mad_max1978
06-12-2013, 10:51
f7r seviosanda yapılan emeğe biraz saygı duymanı beklerdim.
Yapılmayan yada yapılmaya üşenilen yada korkulan bir araca girdik halada ufak tefek uğraşıyoruz.
Bu kadar uğraştan sonra sadece yapılan masrafı üzerine koyup araca o fiyatı yazmam kadar doğal birşey yok. Alan kişide bukadar uğraşmadan parasını verip almış olcak. Ha açıkça sölemek gerekirse zaten satmak gibide bir derdim yok ilanı açış nedenimbu taraflarda denemeye pek araç bulunmuyor belki gören hızlı araçlar olursa denemek için mesaj atar diyeydi ilanıda iyi okursan anlarsın aslında..
Neyse sonuç olarak bende 106 gti ları severim tabut dediğime bakma ama forum ortamı sende kusura bakma.

Estağfurullah sende kusura bakma. Benim demek istediğim bazi talep gören arabalarin piyasasi inanilmaz artti 2-3 sene içinde. Mesela 2-3 sene önce boyasiz 15 e clio rs ilani gorulebiliyordu.16 17 milyara orijinal sarı 106,27-28 e type r alinabiliyordu.ama artık imkansız.bi tarafimizida yirtsak sonuç degismeyecek:) arabana yaptıklarını okudum techte izledim videolarini önceden. İnşallah dahada hizlanirsin.bu arada konudayi da işgal ettik kusura bakmayın

dc_crx
06-12-2013, 11:18
Ya aslinda type r mantikli gibi.
Cunku iyi kotu palio var surekli bosta sehir ici falan.
Uzun yol desek cooper'la gidiorm ama gel gelelim bizm buralarda ep3 falan anlayan hic yok alip kullanan oldu tabi fakat bsy olsa koy cekiciye istanbula.
Bnmde sewmedigim seyler hani sorun sıkıntı.
180 tsi alsam vw seat hepsinin servisleri mevcut bide yeni bi arac.
Wala karar veremiorm yaa :D

birşey sorucam TSİ yeni nesil ep3'den anlamayan tsi'dan nasıl anlayacak?

bence ep3 sesi yeterli bence :D

guwen_ar
06-12-2013, 11:40
birşey sorucam TSİ yeni nesil ep3'den anlamayan tsi'dan nasıl anlayacak?

bence ep3 sesi yeterli bence :D

Bulundugum bolgede vw ve seat servisi mevcut.yeni araba zaten garantili vs.
Honda yok ki olsa bile serviste 3 kati daha fazla fiyat sunuyolar ayrica serviste calisanlar bile atiyorum 20 kisiden 1 kisi anlar type r dan.

Ayrica olay sadece ses ise gixxer i calistirip gaz vermek yeterli.bana gore dunyanin en guzel sesi :)

SGTI
06-12-2013, 11:43
180 lık tsi gurubu icin sunları soyleyebilirim.Modern, yeni çizgiler,otomatik vites secenekleri vs. suan alınabilecek baska arac yok gibi. EP3 ler 10 yaslarını doldurdular, yoruldular yarıstılar.Ep3 den aldıgın haz ile tsi gurubundan aldıgın haz aynı olmayacak.Type R yarıs arabasıdır ( Pist drag vs.) S. içinde pek rahat gezemessin. Diger modeller ile ş.içi hem gazlar hemde piyasa yapabilirsin. Seçim senin. Type R hacimli araba, atmosferik muhendislik harikası bir motora sahip.Tamamen haz meselesi.

Bu yorumu dikkate alabilirsin.Fanatik değil objektif bakış açısı.