Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo S40 1.6 için yapılabilicekler?

SerkanKurt
17-07-2008, 07:11
biliyorsunuz volvonun 1.6 benzinli motorları 100hp ve yeni nesil motorlara göre bence çok kötü... şimdi bu arabanın motoruna negibi işlemlerle ne gibi beygirler alabiliriz acaba? Atmosferik haricinde Supercharger yada Turbocharger uygulaması kaça patlar ve bu motordan verim alabilirmiyiz ?

arda-m
17-07-2008, 08:06
kardeş yanlış anlama epey volvo bende kullandım hala da kullanıyorum volvonun motora girceksen T5 ya T4 e yüklen daha verimli olur hemde daha sağlıklı olur

C A N
17-07-2008, 08:10
zor araç.. kolay gelsin

tecrübe sonucu benim sana tavsiyem, turbo yada sc işine giriceksen önce aracın için üretilmiş mod parçası varmı onu araştır. sonra projenin ortasında parça bulamazsın çok sıkıntı çekersin. birde beyin konusu var. daha önce müdahale eden varmı türkiyede yada dünyada? bazı beyinler pek oynamaya gelmiyor, mesela benimki. ben diyorum a o yapıyo z :)

Eray Yümsel
17-07-2008, 08:10
ufak tefek paralar. güzel güçler alamazsın... sağlıklı güç almak için 10 15 lira yı gözden çıkarmalısın...

arda-m
17-07-2008, 08:22
heico beyin satılıyor ama rakamlar çok uçuk :) bir de çok elektronik can sıkıyor bir süre sonra :)

SerkanKurt
17-07-2008, 10:55
yüksek güç değil amaç... şöyle söylim 125 le 130 hp arası bişey yapıp çekişi artırmak ayrıca turbo takılırsada öyle devasa barlar değil ufak bar basıp torkunu arttırmak :)

emr_
21-08-2008, 15:44
Aynı volvodan bizdede var.bi iş karşılığı gelmişti yoksa hayatta almazdık.Oda 1,6 cok cok kötü rampada bayılıp kalıyo.2.0'de onlardan farksız. 2.0 t t4 t5 larınında önüne gecilmiyor süper performans gösteriyor....

Mod olayını ilk aldığımızdada araştırmıştım parca vardı ama tr e sorun olur sanırsam bulmak ve motor kaybında orjin parca alımı cok cok yüksek miktarlarda biliyosun.

Ben olsan fazla dalmamaya bakardım kardeşim.Kolay gelsin.

GKD
21-08-2008, 17:12
Bahsettigin kisinin arabası benim arabamla birebir ayni yuruyo ve aynı ies den bahsediyoruz anlasılan o arabayı da gayet geciyorum nasıl olcak simdi?

valla aynı leon dan bahsediyorsak yazılım manuel 1.6 tıydı volvoda stepneyi sökmüştü ve kendi sölediğine göre 15milyarlık modifiye vardı (tabi sadece lafta) ama headers ara boru cai ve OTOMATİK 1.6iesle 180den sonra kimseyi göremedim bu nası olcak arkadaşlarınla bi daha konuş istiyosan :D

Xenomorph
26-08-2008, 21:11
hmm anlasılan aracım hakkında cok konusuluor 1.6 s40 denılen aracı o sekılde yurutmek zor ıstır helekı 185 lık sac jantlarla gıden bı araba yanında herneyse muhatabım degıl o arkadas fakat sunuda belırtmek ısterımkı motora harcadıgım para baskı balata dahıl 4.300 ytldır gerı kalanlar yay komple boya jant koniler sebring vsvs dir unutmayın araba dedıgın yolu tutucak frene bastınmı duracak ve gıdecektır he bı de unutmadan kaporta ve boyasında nokta hata olmayıp ıcı tertemız olacaktır bana gore budur araba sadece lastiklerime verdıgım para 1.200 ytldir

herneyse yazılım ısınde cıddı bır kazık yedıgımı arabamda sacma bır yazılım oldugunu ustune ustluk 48mm lık 1.6 egzoz boruları ve katalızorun oldugunu belırtır ve izo arkadasımın yardımıyla greddy emanage sonrasında su ankı 60lık borularımla ıstedıgım sonucları alırım gıbı fakat dedıgım gıbı ben arabamı it gibi yurutmek ıcın degıl sorunsuz gıden kaportası ip gibi ve ciddi parçalarla modlanmıs bı araba olarak yapmak ıstedım ve bazı yol şartlarında çok garip şeyler yapıp çok insani üzdüm ama bunlar dedıgım bahsettıgım sartlarda yapılabılecek hareketlerdır öle plastik jantlarla kumho lastiklerle yapanları ya hastanede yada hurdalıkta araç basında goruroruz yoksaa hıc para harcamaz takarım t4 tesısatını imprezalarla ugrasırım sonrada sanayıde yatarım neyse uzatmaya gerek yok benım aracımın ne denlı temiz ve bazılarının ulasamayacagı kadar kaliteli parçalarla modlandıgını zaten arabadan anlayan arkadaslarım bilir iyi forumlar

OmerRS
26-08-2008, 21:26
biliyorsunuz volvonun 1.6 benzinli motorları 100hp ve yeni nesil motorlara göre bence çok kötü... şimdi bu arabanın motoruna negibi işlemlerle ne gibi beygirler alabiliriz acaba? Atmosferik haricinde Supercharger yada Turbocharger uygulaması kaça patlar ve bu motordan verim alabilirmiyiz ?

Şimdi sana kilit soruyu soruyorum:)

aracın yeni kasa s40 mı yoksa eski kasa s40 mı. çünkü eski kasa olanlar baya bir cansız. yeni olanlarda ise 1.6 100 hp ford motoru var daha iyi performansa sahip ancak ikisi de uğraşmanın karşılığını kolay alamayacağın motorlar. zetec se ford motorundan güç alırsın ancak onun yerine yeni bir araca geçmen daha mantıklı olur.

senna
26-08-2008, 23:24
konu amacından saparsa gerekli ceza verilecektir bu sefer