Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şömine hakkında

cagri-35
20-11-2013, 17:20
Şömineler hakkında bilgi verebilecek olan varmı verim/fiyat vs.?

Yakıtlı olanlarından mı yoksa elektrikli olanlarındanmı almak gerek. Esas amacım ısınmak değil salonumda güzel bir görüntü yaratmak istiyorum. Farklı şekillerde uygulamalar var tv unıtesıne orta sehpaya vs. ?

Önerisi bilgisi olan varsa sevinirim.

turbo&quattro
20-11-2013, 17:26
Bizde var sus diye duruyor. Elektrikli, 3 senede 2-3 kere kullanmamisizdir :)

blumenberg
20-11-2013, 20:38
bizim evde de var, yıllardır süs niyetine duruyor, baca filtre temizliği yapılmadığından böyle bekliyo, bende yaptıralım istedim hep ama sıra gelmedi bi türlü :)

Can Job
20-11-2013, 20:39
Odun ile ısınmak ve görüntü harika oluyor.
Odun atesınden kesınlıkle zehırlenmede olmuyor.

gökberk
20-11-2013, 20:54
Soğuk havalarda yazlığa gittiğimde geceleri hemen yakarım.
Isıtmasından ziyade ateşi görmek bile insanı rahatlatıyor.

http://www.yukleresim.com/images/2013/11/20/IMG00986-20130907-2038.jpg

cagri-35
20-11-2013, 22:15
aynen yazlıkta benımde kışları en buyuk keyfım somıne yakıp sarap vs takılmak, sımdı evede yapmak ıstıyorum ama daha modern olanlar var ozel yakıtlı vs . yokmudur hıc kullanan

Vts_Power
20-11-2013, 22:30
ben 2.salonuma yaptırdım. teras kısmı kapatıp salon yaptık ısınma sorunu vardı alan çok büyük olduğu için.camlı olan hazır şömine kullandık, yapan usta işinin ehli idi. Çok memnunum hem ısınma hem görüntüsü çok şık.

dt8677
20-11-2013, 23:13
ben 2.salonuma yaptırdım. teras kısmı kapatıp salon yaptık ısınma sorunu vardı alan çok büyük olduğu için.camlı olan hazır şömine kullandık, yapan usta işinin ehli idi. Çok memnunum hem ısınma hem görüntüsü çok şık.

Abicim varmı bir fotoğraf acaba. Bende düşünüyorum balkonu camla kapatıp şömine yaptırmayı

batucan
20-11-2013, 23:20
Çağrı odunun yanışını duymak lazım :) Kozalak attığında çat pat yapacak... boşver yakıtlı falan :) odunla devam :)

ReßeL
21-11-2013, 05:52
Odunlu Yaptirin. Odunun sesi, kokusu ve atesin rengi cok daha farkli.

ghibli06
21-11-2013, 08:14
evin şekli durumu nasıl bilemiyorum ama, daha önceden bir baca tesisatı var mı? baca yoksa sıkıntı olur dışarıdan baca örülmesi gerekir, bir de açık mı kapalı mı istiyorsun ona bakacaksın, klasik sistemler zordur yani bir baca ve şömine açık ise, tütme ihtimali yüksek olur, kapalı sistem tesisatlı önü camlı sistemler aslen sobadır, bacası vs daha mantıklıdır, tütmez kokmaz çekmesi garantidir ama fiyatı yüksektir

eğer evde bir baca tesisatı yoksa, bence alın bir elektrikli uğraşmayın...

yilmazcatalbas
21-11-2013, 08:25
Biraz fazla para verirsiniz belki ama işin ehline yaptırmanızı tavsiye ederim. Çünkü baca çapına göre şöminenin iç ölçüleri hesaplanır buna bağlı olarak çekme ve tütme sorunları ortadan kalkar.

Ayrıca doğalgazla ısınıyorsanız kombi tesisatınızın bir bölümünü şöminenin içinden geçirin böylece kombiniz hatlarda dolaşan suyu ısıtmak zorunda kalmaz sadece suyu tesisatta dolaştırır.

ahk
21-11-2013, 08:38
eğer odunlu şömine yaptıracaksanız normal bacalar ile kullanılmaz yeniden baca yaptırmanız gerekir bunun içinde ya müstakil evde olucaksınız ya da apartmanda son katta oturacaksınız.
İkinci olarak eğer amaç ısınmaysa şömine kazanı çok önemli ve esas fiyatta kazan tutuyor.

Şömine ne kadar ısıtır : Müstakil evde oturuyorum kalorifer çalışırken bazen soğuk havalarda destek için yakıyorum şömine alt kat salonda yanıyor evin ortalama ısısı 24 gibi iken eğer yakarsam salon 30 civarı oluyor üst kat çocuğun odası 27 civarı oluyor.

darkmoon
21-11-2013, 08:55
Bizim yazlıkda üç kağıtçı mütahit şömineyi dışarı alıp barbeküye çevirmiş :D gerçi öylesi daha kullanışlı oldu bizim gibi mangalcı adamlar için.. :)

görüntü istiyorsan bacan varmı yoksa baca kapalımı baca kapalıysa zaten elektrikli yaptırmakdan başka çaren yok.

karsiyakaliozi
21-11-2013, 09:00
Gecen sene bıoetonol lu olandan kurdum ızmır fırması tasarımını kendım yaptım pm den ulasırsan bılgı verebılırım .

mcy
21-11-2013, 09:14
şömineyle ısınma sistemleri çok gelişmiş durumdadır. sistem kombi sisteminden pahalı ama en sağlıklısı. bilgi için aşağıdaki web sitesindeki sayfaya göz atabilirsiniz. firmanın web sitesini ben yapmıştım, çalıştığım dönemde oradan biraz bilgi edinmiştim.

MEDA ŞÖMİNE|444 63 32 | ŞÖMİNE UZMANI VE DANIŞMANI (http://www.medasomine.com/TeknikBilgi.aspx)

frkn_yzc
21-11-2013, 12:32
çağlar şömine var benım bıldıgım ıncelıyın bı