PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen saxo 3k hakkında

c20let
21-11-2013, 12:40
1.4 benzinli citroen saxo buldum 3 kapı araç. Yarın bakmaya gideceğiz. Hiç bilmediğim araç. Neresine bakılmalı nereye dikkat etmeli motoru, yürüyeni can alıcı noktaları neresidir. Aracın ilk çürüme yapan yerleri neresidir kaportasına bakarken nereye dikkat etmeliyim. Teşekkürler.

c20let
21-11-2013, 17:32
Yardim ! Yarin erkenden bakacagim

skyhigh
21-11-2013, 17:37
sx modeli olması lazım 1.4 kapı içleri motor havuzunda çürükler oluşabiliyor şanzımanını motorunu kontrel ettirin direksiyon kutusu ve ön takım bozulması kroniktiir

c20let
21-11-2013, 18:42
sx modeli olması lazım 1.4 kapı içleri motor havuzunda çürükler oluşabiliyor şanzımanını motorunu kontrel ettirin direksiyon kutusu ve ön takım bozulması kroniktiir

Teşekkürler dikkat edeceğim.

XSi
21-11-2013, 22:32
silindir kapak contası çürür belirli bir yaşta ve antifriz zamanlı değişmediyse.. beyaz duman yağa su karışma kontrol edilmeli

direksiyon kutusu da kroniktir

onun dışında canavar gibi arabadır 2 sene aktif olarak peugeot 106 1.4 kullandım oldukça keyifliydi, hafif olduğundan çok az yakardı.

c20let
21-11-2013, 23:01
silindir kapak contası çürür belirli bir yaşta ve antifriz zamanlı değişmediyse.. beyaz duman yağa su karışma kontrol edilmeli

direksiyon kutusu da kroniktir

onun dışında canavar gibi arabadır 2 sene aktif olarak peugeot 106 1.4 kullandım oldukça keyifliydi, hafif olduğundan çok az yakardı.

Umarım güzel çıkarda araç alırım. İlk defa çokça içime sinen bi araç buldum hemde bütçeme göre. Denilenler aklımda dikkatlice bakıp baktıracağım teşekkürler.

EREN34
21-11-2013, 23:04
Arka torsiyonda kronik denebilir. Arka lastiklerde kamber veya yolda giderken arkadan gacırtı gucurtu varsa torsiyon elden geçmek ister. Yaklaşık 500 lira yer.

gökan
21-11-2013, 23:04
4 sene kullandım ön takım 6 7 ayda gıder arka torsıyon bılyası aynaları cok hassas motor yagına dıkkat et

_driver_
21-11-2013, 23:06
http://www.techturkey.com/forum/members/14461-aga81.html

shrek vtr sahibi şenola pm atarsanız yardımcı olabilir

c20let
21-11-2013, 23:11
http://www.techturkey.com/forum/members/14461-aga81.html

shrek vtr sahibi şenola pm atarsanız yardımcı olabilir

P.m. attım teşekkürler.

4 sene kullandım ön takım 6 7 ayda gıder arka torsıyon bılyası aynaları cok hassas motor yagına dıkkat et

Arka torsiyonda kronik denebilir. Arka lastiklerde kamber veya yolda giderken arkadan gacırtı gucurtu varsa torsiyon elden geçmek ister. Yaklaşık 500 lira yer.

Sağolun abilerim dediklerinize ayrıca dikkat edeceğim.

aga81
22-11-2013, 03:28
Once soyle binin bi gezin araci iyi dinle direksiyonda bosluk varmi direksiyon kutusu sıkintidir genelinde aracin her vitesini dene yolda giderken atiomu vitesten die turladiktan sonra ac kaputu radyator borusunu sık yumusakmi sertmi die yumusaksa durum iyi sertse conta gidik oluyo genelde zaten hararet problemi yapar sonra motor icinden kelebekten gaz ver arabaya ve yag cubugunu kaldir yag buhari veriomu anlikta olsa ona bak normalde azda olsa ufler yag buhari vermiyorsa durum iyi on saseye bak sagina soluna icten oralarda duzelme var sa zamanla illa kufleniyorsonra arkaya gec genel corafyasina bak aracin tekerlerin durusuna sag solu tutuyomu aklima gelenler bnlar suan gun icjnde hatirlarsam biseyler yazarim

c20let
22-11-2013, 06:32
Once soyle binin bi gezin araci iyi dinle direksiyonda bosluk varmi direksiyon kutusu sıkintidir genelinde aracin her vitesini dene yolda giderken atiomu vitesten die turladiktan sonra ac kaputu radyator borusunu sık yumusakmi sertmi die yumusaksa durum iyi sertse conta gidik oluyo genelde zaten hararet problemi yapar sonra motor icinden kelebekten gaz ver arabaya ve yag cubugunu kaldir yag buhari veriomu anlikta olsa ona bak normalde azda olsa ufler yag buhari vermiyorsa durum iyi on saseye bak sagina soluna icten oralarda duzelme var sa zamanla illa kufleniyorsonra arkaya gec genel corafyasina bak aracin tekerlerin durusuna sag solu tutuyomu aklima gelenler bnlar suan gun icjnde hatirlarsam biseyler yazarim
Tesekkurler hepsini dikkate alacagim

c20let
22-11-2013, 14:16
Abilerim kardeslerim dediginiz her yere baktim baktirdim. Kaza boya degisen yok, motorda torsiyonda direksiyon kutusunda hicbir sorun yoktu km orijinal fiyattada anlasip aldim hepinize tesekkur ederim

aga81
22-11-2013, 14:38
Hayirli olsun

rebelh
22-11-2013, 14:45
c2 lerinde ön takım sorunu var mı?
benim araçtanda takır tukur sesler gelmeye başladı

skyhigh
22-11-2013, 15:28
hadı hayırlı olsun bı fotosunu paylaşta gorelım merak ettım yapılıcak edılceklerı yazalm allah kaza bela vermesın

c20let
22-11-2013, 16:10
Hayirli olsun

hadı hayırlı olsun bı fotosunu paylaşta gorelım merak ettım yapılıcak edılceklerı yazalm allah kaza bela vermesın

Teşekkürler, konusunu açmayacaktım temizleyene kadar ama şimdilik bir iki resim attım.

Kafamdaki görüntü bu yaza kadar hiç bir şey yapamam ama.
http://www.performance-car-guide.co.uk/images/L-Saxo-1.6i-VTS.jpg

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/170370-citroen-saxo-14i-3k.html