Orijinalini görmek için tıklayınız : GSS (Genel sağlık sigortası) Borcu olanlara müjde.
Onur Fatih
21-11-2013, 13:09
Az önce haberlerde izlerken gördüm af gelmiş gss borcu olanlara.
Forumda bi kaç kişi konu hakkında yazmıştı borcu çıkanda baya çoktu. Hadi bakalım ödemediyseniz şanslısınız benim çıkmamıştı :)
ödeyenlerin içi cızz edecek sağlık olsun .
kaynak ; 4 Milyon kişiye sigorta affı - NG (http://www.netgazete.com/ekonomi/588753.html)
Af olma gibi bir durumun olmadığını dedi yetkili bir kişi. Yeniden yapılandırma söz konusu olacak dedi. Af bencede saçma olur ben 2012 ocaktan beri çalışmadığım her süre için yatırdım. Benim paramı verecek miymiş?
Saçma sapan bi kanun çıkar herkesi ödemeye mahkum et kimisi korkudan,kimisi bilgisizlikten zar zor ödesin sonra af çıkar..Ne hötüm biseydir bu yaa
slowmotion
21-11-2013, 13:15
babam demişti yatırma af çıkacak az kaldı diye. hayırlısı bakalım
adam gibi bildirim yapsalardı bu kadar borç çıkmazdı pat diye abuk subuk bi haberle geçiştirdiler olayı,GSS nin ne olduğunu bilmeyenler bile var şuan.
bu gelir testini nasıl yaptırıyoruz.
sgk ya gidince nasıl devam ediyor prosedür
2011 de Çıktı GSS sonra iyi hazırlanmadı dediler 2012 ye sarktı. 2011 aralık-2012 ocak ayları arasında ortaya çıktı millet korkutuldu vs sabahın 4-5 in de gidip sıraya girdim. Gerekli işlemleri yaptırdım. Çalışmadığım süre boyunca ödedim. Emekliye zam diyor %3 veriyor bir bakıyorum GSS borcu da zamlanmış maaşa gelen zamın 1/3 ü GSS ye gitti. Bir kilo kıyma az yemiş olduk sayelerinde. Sistem çarpık ve neye hizmet ettiği belli değil. Nasıl bir sosyal devlet anlayışıdır bu garip. Her attıkları adımda birilerini mağdur bırakıyorlar. Ben zamanında ödediğim için mağdur durumuna düşüyorum eğer bu gerçek ise. Doğruyu yapsan mağdur, yanlışı yapsan mağdur evi barkı satıp kaçasım var Dünyadan Marsa filan gitsem daha huzurlu ölürüm.
Bu ülkede devlete borç ödemek enayilik oluyor cogu zaman :)
bu gelir testini nasıl yaptırıyoruz.
sgk ya gidince nasıl devam ediyor prosedür
Belge var, g*tündeki donunun markasına kadar soracak neredeyse, onu dolduruyosun. 5 sayfaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Öğrenci olduğumu belirtmeme rağmen bana doldurttular, sonra sizin doldurmanız gerekmiyordu vs. dediler. Kendileri de bilmiyor ne istediklerini. 3 günümü yemişlerdi, hala aklıma geldikce anarım kendilerini. :cool:
Yalnız af ibaresinden kasıt ödemeler silinmeyecek benim anladığım kadarıyla. Gelir testi yaptırıp da ödemeyenler faiz den muaf tutulacak ve ödemeleri taksitlendirilecek. Gelir testine hiç girmeyen ve hiç haberi olmayan vatandaşlarda, var olan borçlarını değilde gelir tespiti yapıldıktan sonra ödemeleri gereken tutardan borçlandırılacak.
SOMEONESPECIAL
21-11-2013, 14:05
SGK 2 Milyon hortumlanınca mı çıkarttılar affı ?
metin_1989
21-11-2013, 15:41
500 tl odedım part tıme calıstıgım ıcın gss borcum cıktı aldıgım maas 450 tl odedıgım tutar 500 tl ve her ayda 27 27 gss oduyorum hakmı bu sımdı haram zıkkım olsun yaa okuyoruz para lazım dıyee part calısanın hakkı bumuu kım vercek 500 tlmı gerıı bır aylık maasım o benım yaa haram zıkkım olsun sıcamasın ınsallah
timucintt
21-11-2013, 15:51
içeriği iyi okuyun.. herkesi kapsamıyor...
Yahu çalışmıyorsan paran yoktur, neden devlete para ödenir anlamam...
Zihniyetlerini s...... ne salak bir hükümettir bu...
ersandeniz
05-12-2013, 08:10
Ali Tezel de yazmış bugün
Ali Tezel Bağ-Kur sigortalısının, GSS'li ve prim borçlusu işverenin gecikme zammına yönelik affın detaylarını yazdı - En Son Sosyal Güvenlik Haberleri - HTEkonomi (http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/900553-buyuk-af-geliyor)
Ocakta Meclis’e gelecek tasarıyla, Bağ-Kur sigortalısından GSS’li ve prim borçlusu işverene kadar 5.5 milyon kişinin gecikme zammının yarısı silinip borç 36 taksite bölünecek.
BAĞ-KUR’LU İSTERSE PRİM BORCU SİLİNECEK
1- Gerek 1479 sayılı Bağ-Kur, gerek 2926 sayılı Tarım Bağ-Kur ve gerekse 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince SGK’ya 24 aydan çok Bağ-Kur prim borcu olanların hem borçları, hem de borçlu oldukları sigortalılık süreleri silinecek. Mesela, BağKur’a (4/B) 10 yıllık 55 bin lira borcu olan birisinin hem 55 bin liralık Bağ-Kur borcu hem de 10 yıllık Bağ-Kur’luluk süresi silinecek.
2- Bağ-Kur’un hem borcunun hem sigortalılık süresinin silindiği dönemlerde SSK çalışması varsa, Bağ-Kur süresi silindiği için artık SSK ile Bağ-Kur çakışması ortadan kalkacağından, esasen Bağ-Kur ile çakıştığı için geçersiz olan SSK prim ödeme günleri de yasal ve geçerli hale gelecek.
İHTİYAÇ OLAN KISIM BORÇLANILABİLECEK
3- Emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, tamamını değil silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek. Mesela, 10 yıllık Bağ-Kur süresinin 3 yılına ihtiyaç olursa bu kısmını ödeyip süresine ekletebilecek.
4- Bağ-Kur’a 24 aydan çok prim borcu olanlar, borcu sildirmek yerine ödemek isterlerse de ana para borcu sabit kalmak kaydıyla, gecikme zamlarının yüzde 50’si silinerek 36 aya kadar taksitle de borcu ödeme hakkına sahip olacak. Öte yandan 24 aydan az borcu olanların sildirme hakkı olmadığı için bu kişiler de gecikme zammın yarısını sildirerek borçlarını 36 ay taksitle ödeyebilecekler.
İŞVERENİN GECİKME ZAMMINA AF
İşçi çalıştırıp SGK’ya bildiren ve bu sebeple işveren prim borcu bulunan işverenlere de prim affı geliyor. Tıpkı 2011 yılında çıkarılan 6111 sayılı Kanun’a benzer şekilde anaparadan indirim yapılmadan , bugüne kadar birikmiş gecikme zamlarının yüzde 50’si silinerek 36 taksitte ödeme imkânı geliyor. Primini zamanında ödeyen işverenler anapara borçlarını yüzde 25 eksiğiyle ödüyor.
GSS BORÇLARINA 36 AY TAKSİT VAR
Zorunlu Genel Sağlık Sigortası kapsamında halen 3 milyon kişinin GSS prim borcu birikti . Bunlardan 550 bin kadarı da gelir testine zamanında gitmediği için borçları aylık geliri 2 asgari ücretten fazlaymış gibi her ay 240 lira borç çıkarılmış . Torba Kanun ile 240 lira borç yazılan kişiler yeniden gelir testine tabi tutulacak. Öte yandan GSS borçlularının anaparaları hariç gecikme zamları da yüzde 50’si silinerek 36 ay taksitle ödenebilecek.
TORBADAKİ HAKLAR
EVDE BAKIMA DA SİGORTA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evde bakıma muhtaç yakınına bakana her ay net asgari ücret kadar para veriyor. ‘Torba’ ile evde bakım yapanlar, her ay prim ödeyerek emekli edilebilecekler.
TAŞERONLARA SÖZLEŞME
Kamuda çalıştırılan taşeron işçilerle işverenleri arasındaki sözleşmeler her yıl değil, 3 yılda bir yenilecek. Taşeronlar yıllık izin ve kıdem tazminatlarını almak için dava açmak zorunda kalmayacak.
2000 SONRASI İÇİN İNTİBAK
2000 ve sonrasında emekli olanların gerçekten çok intibaka ihtiyaçları var. Bu konuyla ilgili de Çalışma Bakanlığı hazırlık yapıyor. Olumlu neticelenirse Ocak 2014’te bu kişilere intibak gelecek.
3 ÇOCUK BORÇLANILABİLİR
Halen sadece SSK’lı çalışmış kadınlar, en çok 2 doğum için (her bir doğum için 720 gün olmak kaydıyla) 1440 günlük süre kazanabiliyorlar. Düzenleme ile doğum borçlanma sayısı 3’e çıkıyor.
AYDA 300 LİRA KREŞ PARASI
Bu arada kadınları hem istihdamda tutmak veya istihdama yönlendirmek hem de doğuma teşvik etmek için, çalışan kadınlara her ay 300 lira kreş yardımı geliyor.
YAŞ BEKLEYENLER MASADA
Emeklilikte yaş bekleyenlerin talepleri de Çalışma Bakanlığı’ndaki hazırlık masasında ama daha tasarıya girmedi. Sesleri duyulursa bu grubun talepleri de Torba Kanun’a girebilir.
KİMLERİ MUTLU EDECEK?
2.5 milyon BağKur'lu esnaf ve işvereni
3 milyon GSS prim borçlusunu
6.5 milyon emekliyi
42 bin kamudaki taşeron işçiyi
Evde bakım parası alan 400 bin kişiyi
300 lira kreş yardımı alacak kadınları
HondatugraL
05-12-2013, 08:13
Benimde vardi kapattirdik kapanmamis bussuru ivir zivir biseler sacmaladilar gelsede kurtulsak
imprezaWRC
05-12-2013, 09:21
Bu devlet ne yazıkki, yakaladığını öper, yakalayamadığını öpemediğinden de geçmiş senelerde olduğu gibi affeder.
Bakınız Unakıtan icraatları.
slowmotion
05-12-2013, 09:25
Bu devlet ne yazıkki, yakaladığını öper, yakalayamadığını öpemediğinden de geçmiş senelerde olduğu gibi affeder.
Bakınız Unakıtan icraatları.
banada öyle geliyor, ama mali müşavirimiz ödeme dedi :D
ne saçma bi sistem gün geçtikçede saçmalıkta ustalaşıyorlar.
Yetkili bir kisiden ogrendim arkadaslar af geliyor.ama bu ssk yada geliri tesbit eden kurum tam serefsiz.bana once 35 tl cikardilar ( kafalarina gore sanirim )ben 1.5 sene 35ten odedim bankaya.sonra yanlis tesbit etmisiz demeden bana 2bin kusur tl borc cikardilar.ulan bankada oduyorum 35 gozukuyo ssk da 35 gozukuyo son ay bana tebligat geliyo aslinda sizin 100 kusur odemeniz gerekiomus yanlslk oldu.sie go diyip kavga dovus mahkemeye verecektim neyseki af geliomus odeme dediler.fakat ustteki gibi gelirse af ben yine mahkemeye veririm
ben 2-3 aydır ödemedim birikti diyordum dün Atm'nin önünden geçerken borca bir bakim dedim kimlik noyu girdim bir baktım ki borcunuz yoktur yazıyor acaip tırstım devlet bunun acısını çok kötü çıkaracak benden diye şuan para biriktirmeye başlamış durumdayım :icon_wack
Geçen ay'a kadar benim 123tl görünüyordu.
Şimdi ise;
Borçlu Dönem Sayısı : 4
Toplam Ana Borç Tutar : 121.21
Toplam H. Faiz Tutar : 8.32
Ödenecek tutar : 129.53tl olarak geçiyor.
Madem af gelmiş te neden her ay belli bir miktar faiz geliyor? Onu anlamadım. :beuj:
Neyin kafasını yaşıyor GSS ya. :icon_wack
Onur Fatih
05-12-2013, 13:42
Bende çıkmıyor borç babamdan dolayı hala ssk lı gözüküyorum ondan olabilir
Biraz daha bekleyin derim af ne oldu bi araştırmak lazım
Gidip sorgulatıyorum bankadan ya da evden kendim bakıyorum, herhangi bir borç yoktur diyor. Sonra ki ay geliyor, yok faiz kesmişler, yok cezası var. Şu sistemi getirenlere ve düzenleyenlere ne kadar hakaret, küfür edilse haktır. 2 yıldır ödeyip duruyoruz, ayı ayına tutan rakam yoktur.
lethaldoze
05-12-2013, 16:09
1547 TL olmuş. Böyle borçmu olur yahuu.
overblack
05-12-2013, 16:31
nerden sorgulanıyor bu?
slowmotion
05-12-2013, 16:54
nerden sorgulanıyor bu?
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
sgkya gitmene gerek yok direk fon a git gelir tespiti orada yapılıyor.bir de ailenden biri gelir tespiti yaptırmış ise senin gelir tespiti yaptırmana gerek yok gss sistemi üzerinden goruyoruz gelir durumuna göre aylık 40 lira 120 lira karsılıgında veya yeşil kart çıkarsa ücretsiz muayene oluyosun.
teşekkürler bilgi için,
sosyal yardımlaşma vakfına gittim,üniden mezun olduğum halde aktıvasyon 2014 temmuza kadar geçerli olduğu için şuan gerek yok dediler gönderdiler..
sigortali ve ya bagkurlu değilsen ödemek zorundasın malesef.2 aydan fazla ödemezsen borcu hastanelerde muayene olamazsın
Ben ödüyorum zaten GSS başladğından beri. Çalıştığım zamanlar hariç. Ödemek zorunda olmak farklı, yaratılan sistem farklı. 25 yaşın üstün de işsiz insanlardan bahsediyoruz. Bunun yerine istihdamı artıracak şeyler yapılsa ya da kafa yorulsa zaten sistem kendini kurtaracaktır. Sanki yan gelip yatıyor insanlar iş aramıyor vs. de ceza gibi bir uygulama getiriliyor. Bu sistem başarısız ve insanları sıkıntıya sokan bir sistemdir. Amaç nedir? Bu sistem ile neyin önüne geçilmiştir ya da nasıl bir sorun, baskı yaratılmıştır, bunları gözlemliyorlar mı? Sosyal devlet anlayışı bu mudur?
Paranı yatır yoksa sana bakmayız bu nedir, bu nasıl bir devlet teşkilat anlayışıdır?
morgy_drag
05-12-2013, 17:49
1 senelık bagkur borcum var..
Ocak tan sonra kapıtırım dıyordum..
Varmı onunla alakalı acaba ceza affı vs
3.074 lira çıkıyor benim borcum. Bu yaşa kadar hiç sigortalı işlem yaptırmadım. (7 Yıl prim ödediğim halde) şimdi ihtiyacım var ama çalışmadığım içinde ödeyemiyorum.
Bu borcun tamamı silinecek mi şimdi? Ben bu muhabbet ilk çıktığında kaymakamlığa gittim, sordu soruşturdu. 106 TL prim çıkartılar ama ne form doldurdum ne de eve geldiler.
Ocakta Meclis’e gelecek tasarıyla, Bağ-Kur sigortalısından GSS’li ve prim borçlusu işverene kadar 5.5 milyon kişinin gecikme zammının yarısı silinip borç 36 taksite bölüneceği yazılıyor.
Habertürk yazarı Ali Tezel bugünkü köşesinde Bağ-Kur sigortalısından GSS’li ve prim borçlusu işverene kadar 5.5 milyon kişinin gecikme zammının yarısı silineceğini yazdı.
Kaynak : http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/buyuk-af-geliyor/90747
GSS BORÇLARINA 36 AY TAKSİT VAR
Zorunlu Genel Sağlık Sigortası kapsamında halen 3 milyon kişinin GSS prim borcu birikti . Bunlardan 550 bin kadarı da gelir testine zamanında gitmediği için borçları aylık geliri 2 asgari ücretten fazlaymış gibi her ay 240 lira borç çıkarılmış . Torba Kanun ile 240 lira borç yazılan kişiler yeniden gelir testine tabi tutulacak. Öte yandan GSS borçlularının anaparaları hariç gecikme zamları da yüzde 50’si silinerek 36 ay taksitle ödenebilecek.
BAĞ-KUR’LU İSTERSE PRİM BORCU SİLİNECEK
1- Gerek 1479 sayılı Bağ-Kur, gerek 2926 sayılı Tarım Bağ-Kur ve gerekse 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince SGK’ya 24 aydan çok Bağ-Kur prim borcu olanların hem borçları, hem de borçlu oldukları sigortalılık süreleri silinecek. Mesela, BağKur’a (4/B) 10 yıllık 55 bin lira borcu olan birisinin hem 55 bin liralık Bağ-Kur borcu hem de 10 yıllık Bağ-Kur’luluk süresi silinecek.
2- Bağ-Kur’un hem borcunun hem sigortalılık süresinin silindiği dönemlerde SSK çalışması varsa, Bağ-Kur süresi silindiği için artık SSK ile Bağ-Kur çakışması ortadan kalkacağından, esasen Bağ-Kur ile çakıştığı için geçersiz olan SSK prim ödeme günleri de yasal ve geçerli hale gelecek.
İHTİYAÇ OLAN KISIM BORÇLANILABİLECEK
3- Emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, tamamını değil silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek. Mesela, 10 yıllık Bağ-Kur süresinin 3 yılına ihtiyaç olursa bu kısmını ödeyip süresine ekletebilecek.
4- Bağ-Kur’a 24 aydan çok prim borcu olanlar, borcu sildirmek yerine ödemek isterlerse de ana para borcu sabit kalmak kaydıyla, gecikme zamlarının yüzde 50’si silinerek 36 aya kadar taksitle de borcu ödeme hakkına sahip olacak. Öte yandan 24 aydan az borcu olanların sildirme hakkı olmadığı için bu kişiler de gecikme zammın yarısını sildirerek borçlarını 36 ay taksitle ödeyebilecekler.
Son habere göre;
Borçlu Dönem Sayısı, 24
Toplam Ana Borç Tutar, 2755.50
Toplam H. Faiz Tutar, 318.57
Toplam Tutar = 3074.07
silinecek borç = 159,28 hiç zahmet etmesinler benim için :)
speed_emre
05-12-2013, 18:55
silenecek borcu nerde yazıyor? ben yapılandırdım. Eskiden 250 tl borcum vardı. Düzelttiler aylık 45 tl ye düşürdüler ödedim baya simdi ödediklerim gözükmüyor 3 aydırda ödeyemedim. Yukarıdakı verilen linke bir baktım 881 tl borcum gözüküyor nasıl oluyor bu iş anlamadım ya?
yardımcı olabilcek kimse varmı?
6 aydır sigortalı olarak çalışıyorum ama hala borç bindiriyolar.bu nasıl iş çözemedim.
Nette haber sitelerinde gezinirken mynet'te farkettim haber başlığını. GSS prim borcu olanların silineceği ve 36 taksite bölüneceği yazılıyor.
Sanırım yılbaşından sonra bir güzel açıklarlar taslağı.
Bunca insan boş yere borcunu ödemiş durumda. Ve benim gibi aff'ı bekleyen onlarca insan varken bir an önce açıklık getirmeleri gerek gerekli görevlilerin bu duruma.
Linkteki haberi okuduktan sonra iyice kafam karıştı benim de. Borcların bir kısmına af gelineceği bildiriliyor da her ay faiz ne demek oluyor. Orası aklımı karıştırdı.
Absinthé
05-12-2013, 19:40
Önce insanları kendine yalandan borçlandır sonra affet kral sensin , iyi valla.
Gss olayını şans eseri 2 ay önce nette takılırken öğrendim.Benin anlamadığım olay bu adamlar bana askerde olduğum süre içinde de borç bindirmişler askerden geldim 3 ay bekledim sigortalı bir işe girdim sigortam ödendiği halde yine borç bindirmişler bunun bir açıklaması var mı?
Borçlu Dönem Sayısı : 15
Toplam Ana Borç Tutar : 1767.35
Toplam H. Faiz Tutar : 146.45
Açıklama :
GSS Borçlanma Prim Borcu
Borc Tutar :
1913.80
bir milyar küsür borcum vardı iyi iyi :D
Gss olayını şans eseri 2 ay önce nette takılırken öğrendim.Benin anlamadığım olay bu adamlar bana askerde olduğum süre içinde de borç bindirmişler askerden geldim 3 ay bekledim sigortalı bir işe girdim sigortam ödendiği halde yine borç bindirmişler bunun bir açıklaması var mı?
Borçlu Dönem Sayısı : 15
Toplam Ana Borç Tutar : 1767.35
Toplam H. Faiz Tutar : 146.45
Açıklama :
GSS Borçlanma Prim Borcu
Borc Tutar :
1913.80
ben askerliğim ve çalıştığım dönemleri telefonla ankara sgk yı arayarak müdüre kadar ulaşıp bildirdim daha sonra 10 dk içinde borç sıfırlandı diğer 20 dk sonra borç bildiğiniz indirime girmişti 650 tl lik borcumu 170 lira olunca ödiyim dedim :)
Low-Rider
06-12-2013, 12:50
Ne yapmak gerekiyor beyler ?
Benim 900 küsür lira gözüküyor, bu borç neden yazılıyor ben anlamadım bir şey
darkmoon
06-12-2013, 12:53
af gelsede faizi silerler ana parayı siliceklerini hiç sanmam.. zaten bu gss yi ciddi ödiyen varmı çevremde hemen hemen herkesin gss ye borcu var daha bir tane ödiyen bir insan görmedim..
bu sistem çok güzelde bunu bedavaya hizmeti vermesi gerekir.. parayla sağlık güvenlik hizmeti olmaz.. milleti durup dururken borçlandırıp sonrada öde demek aklım beynim almıyor...
darkmoon
06-12-2013, 13:56
şimdi bakdım bende 8 yıllık bağkurluyum banada 360 tl gss borcu yazmışlar ödiyeni öpsünler..
chatlaxs
06-12-2013, 14:32
1800 Küsurda benim olmuş :D
Emir_b16a
06-12-2013, 14:39
dün tv de izledim faiz borçları silinicek ana para silinmiyo 36 aya kadar taksitlenebilio
yani borcunuz hala birikiyo ama faizsiz
af geldiğinde ana para duracak faizi silecekler her zaman ki gibi
Bu sistemi kuranlara lanet olsun. Her sigorta borcu gözüktüğün de borcumu ödedim Kasım ayı borcu çıkmadı ve ben ödemedim haliyle. Bugün göz doktoruna gittim muayene olmak için. Ancak sigortalı gözükmediğim ortaya çıktı. Telefon açıyorum çıkmıyorlar. Bu sistemi kuranlara kan kusuyorum. İnşallah kendileri daha beter durumlara düşerler. Sağlık ihtiyacın olup, saçma sapan getirdikleri sisteme ne olursa olsun konu sağlık olduğu için uymak durumunda bırakılıp, sağlık ihtiyacını karşılamak adına doktora gittiğin de hizmet alamamak. Öyle ötmesi kolay meydanlardan ama alayı yalancı ve en yakınlarını bırakın kendisinden başkasını düşünmeyen bu adamların sonu ne olacak bilemiyorum. Bitmiyorlar biri gider başkası gelir. Yaşam enerjimi aldılar artık. Öyle öfekliyim ki, şiddetin çözüm olduğunu düşünmezdim.
yeni yıldan sonra diş estetik vs bir kaç konuyu daha karşılamayacak ssk kısacası insanları soymaya devam edecekler..
gözlüğüm kırıldı, büyük ihtimal göz numaram da yükseldi. Rahatsız ediyor, çok acil bir durum değil gibi gelebilir. Kitap okuyamıyorum, bilgisayar ekranına uzun süre bakamıyorum vs. gözlerim yoruluyor. Sosyal hayatımı etkiliyor. Aynı göz numaraları için de gözlük almak istemiyorum. Hani kendimi geçtim çok acil bir durum değil idare edilebilir. Ancak yarın öbür gün acil bir mevzu olsa ne olacak? 4 sene git otur el kaldır orada her ay cebine 10bin tl girsin kendilerine sağlanan avantajlar+ kendilerine sağlayabilecekleri olası rantlar vs full sağlık hizmetleri de vardır bir de emekli olurlar 4 senede.Yazık ya, yazık. Şu toplumu, halkı düşünen o 550 kişiden bir tanesi çıkmaz.
1800 TL borç çıktı bu lanet sistemi niye zorunlu yaparlar ki anlamıyorum.Durduk yerde devlete borçlanıyoruz.Ama inat ettim bu parayı ödemeyeceğim.
1800 TL borç çıktı bu lanet sistemi niye zorunlu yaparlar ki anlamıyorum.Durduk yerde devlete borçlanıyoruz.Ama inat ettim bu parayı ödemeyeceğim.
Zaten yakında çökecek bu sistem inşallah siyasal anlamda sonunu getirecektir. Böyle rezillik olmaz. Ben ödedim de ne oldu hizmet alamıyorum ki. Bende ödemeyeceğim.