Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancı plaka vurup kaçtı.
kanashibari
21-11-2013, 23:22
Arakdaşlar gece 1 1.5 saat önce başıma böyle bir talihsizlik geldi nasıl bir yol izlemem gerekiyor başına gelen yada daha önce karşılaşan arkadaşlardan tecrüblerini alabilir miyim?
Bursayı bilenler için anlatıyorum 23 suları şirket aracımla arkadaşımın yanından çıktım sarı cami altından ankara asvaltına çıkıyordum tali yoldan ana yola bağlanan kısımda önümde BG ülke kodlu K 951 gerisini şimdi hatırlamıyorum plakalı gümüş gri Laguna araç duruyordu yola çıkmak için.
Ben arkasına geçtim arkamdada araç vardı önümdeki yabancı plakalı araç birden geri vitese taktı refleks olarak kornaya basmama rağmen adam geldi geri geri bana vurdu ve tekrar nanevra yapıp ankara asvaltından garaj istikametine devam etti
bende arkasından yetişeyim diye o anın vermiş olduğu adrenalinle yürüdüm sellektörler kornalar falan filan sallamıyorlar dedim sağı boş geçeyim bari sesleneyim camlar açıktı.
Malesef geçmemle bana tekrar vurması bir oldu sol çamurluğumun far altını ezdi allahtan lastiğe geldi büyük kısmı savrulmadım kontrollu bir biçimde plakasını alabilmek için peşinden gittim yabancı şube müdürlüğünden aşağı doğu garajına döndü hiç birşey yokmuş gibi.
155 polis imdatı aradım plakasını ve durumu anlattım aracı takip ettiğimi plakasını alabilmek için şeklinde bilgi verdim takip etmemem gerektiğini olay yerinden ayrılmama gerektiğini falan söyledi napayım dedim vurdu kaçıyor plakasını görmek için kovaladım dedim başka amacım yok. ekip çıkarıyoruz dedi kapattık
ekip çıkarıyoruz diyince memur bey bende ankara asvaltına geri çıkıp tekrar olay mahaline geldim 10 dk sonra aradım olay yerinden ayrıldığım için ekip benim yanıma gelemeyeceğini ilgili bölge şb müdürlüğünü aramam gerektiğini söylediler hakkımı mahkeme yoluyla arayabileceğimi söyleyip kapattık telefonu
Kusura bakamayın çok uzattım biliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Büyük bir durum yok
Aracımı bu hale soktu bu kaçan şahıs araçta iki kişiydiler çizgili eşofman giymiş kısa boylu tipler.
http://l1311.hizliresim.com/1h/q/us4pk.jpg
Aranel Ciryatan
21-11-2013, 23:25
Öncelikle geçmiş olsun.
O kadar saçma yasalarımız varki. Buda bir örneği yok oradan niye ayrıldın ekip gelmeyecek falan. Şaka gibi.
kanashibari
21-11-2013, 23:28
Öncelikle geçmiş olsun.
O kadar saçma yasalarımız varki. Buda bir örneği yok oradan niye ayrıldın ekip gelmeyecek falan. Şaka gibi.
Garip olanda o yani adam vuracak kaçacak ben polis bekleyeceğim garip sanırım artık bizim ülkedede araç içi kameralar zorunlu olmalı.
Burak K.
21-11-2013, 23:29
Bulgaristan göçmenleri çifte vatandaşlık hakkını kullanarak araba getirebiliyor,e ***** Bursa'da da Bulgar göçmeni çok var plakadan ve bi kaç tanıdık bulursanız ulaşırsınız bence sahiplerine.
Cok gecmis olsun yurdumun polisi trafikde teror estiren sugursuza 320lira ceza yaziyor size vuran cezasiz kalcaktir,..
Ben olsam arkadan frensiz girer onu bariyere sokardim...
kanashibari
21-11-2013, 23:31
Bulgaristan göçmenleri çifte vatandaşlık hakkını kullanarak araba getirebiliyor,e ***** Bursa'da da Bulgar göçmeni çok var plakadan ve bi kaç tanıdık bulursanız ulaşırsınız bence sahiplerine.
İnşallah ulaşırızda arkadaşların derdi neymiş öğreniriz ya vurdun bi dur dimi pardon de bişi de kusura bakma de yok arkadaş adam bastı kaçıyor.
Suriye plakalimi demek istemiyorum
kanashibari
21-11-2013, 23:34
BG=Bulgaristan.
yazıları tam okumadım ama aynısı başıma geldi çok benzer şekilde, çamurluğa vurdu kovaladım kaçmayı başardı, ekip otosu vardı tesadüf, biz bişey yapamayız , savcılığa suç duyurusunda bulunacaksın dediler, plakası da vardı, sonra aracımı servise çektiğimde oradakiler de uğraşır durursun, sonuç alamazsın, 3 sene sürer vs. dediler bende caydım allah belasını versin dedim geçtim kaskodan yapıldı.
muhammet.325
21-11-2013, 23:41
geçmiş olsun keşke durdurma imkanınız olsaydıda bi güzel adamıda arabasınıda pert edebilseydiniz böyle insanlar söz konusu olunca içimden bı gram vicdan kalmıyo.
Abi bi tel açaydın Agaz burun sevişeydik azcık :S geçen gün aynısı benımde basıma geldı ama şu şekilde yolcu taşıyan nilüfer tarzı bi otobus gözümün önünde mercedesi marka otomobili bi sıkıştırdı köprüye cıktı o bp nin orda sonra devam ettı :D şaşa kaldım elımızden gelen bısey olursa soyle abı he bu arada emirin eniştesi rütbeli komiser bi sora istersen belki yardımcı olabilir ?
Onurkk06
21-11-2013, 23:52
Ben bu ülkenin adaletini ..... Adam bg de değeri 3 5 binlarılk arabasıyla vurup kaçıcak polislerde sallamıycak yemin ediyorum iyice soğudum ülkemden
Edit keşke altınızda acımayacağınız bi araba olup bariyerlere fırlatsaydınız takla mı atıyo geberiyo mu yanınızda aileniz kız arkadaşınız vs de olabilirdi
kanashibari
21-11-2013, 23:52
Abi bi tel açaydın Agaz burun sevişeydik azcık :S geçen gün aynısı benımde basıma geldı ama şu şekilde yolcu taşıyan nilüfer tarzı bi otobus gözümün önünde mercedesi marka otomobili bi sıkıştırdı köprüye cıktı o bp nin orda sonra devam ettı :D şaşa kaldım elımızden gelen bısey olursa soyle abı he bu arada emirin eniştesi rütbeli komiser bi sora istersen belki yardımcı olabilir ?
Sağol sorarım emire. Benim takıldığım mevzuuda o bu kadar duyasız mı bu insanlar :(
poliçe tutup kaskodan yaptırıcaksın aracını, onun haricinde de plakayı falan emniyete vermişsin.. bildiğim kadarıyla savcılığa suç duyurusunda bulunup şikayetçi olacaksın mobese falan araştıracaklar bulacaklar vs vs kısacası..
geçmiş olsun, o tip insanlar silahta çeker.. başına daha büyük bişey gelmemiş iyi ki..
131mirafiori
21-11-2013, 23:59
Alkollüdür yada aracı kullanmaya izinleri yoktur abi ondan kaçmışlardır... Arabayı tanıdık bir polis yardımıyla buldur konuşun anlaşın....
kanashibari
21-11-2013, 23:59
poliçe tutup kaskodan yaptırıcaksın aracını, onun haricinde de plakayı falan emniyete vermişsin.. bildiğim kadarıyla savcılığa suç duyurusunda bulunup şikayetçi olacaksın mobese falan araştıracaklar bulacaklar vs vs kısacası..
geçmiş olsun, o tip insanlar silahta çeker.. başına daha büyük bişey gelmemiş iyi ki..
Evet herşey olabilirdi. Ama sanırım ehliyeti yoktu bu kişinin kaçmayı tercih etti hazır yabancı plaka bana ulaşamazlar şeklinde düşündü diye tahmin ediyorum.
kanashibari
22-11-2013, 00:00
Alkollüdür yada aracı kullanmaya izinleri yoktur abi ondan kaçmışlardır... Arabayı tanıdık bir polis yardımıyla buldur konuşun anlaşın....
Yarın vakit olursa buttime gideceğim bakalım ne diyecekler. İşin boyutunu öğrenmek adına.
Sağol sorarım emire. Benim takıldığım mevzuuda o bu kadar duyasız mı bu insanlar :(
Abi sen ne diyosun ya o kadar çok öküz insan varki kimbilir neyin peşindeydi o adamlarda muhtemelen arabada ot içiyolardı yada alkollüydüler biliyosun insanımız müptezel abi:icon13:
131mirafiori
22-11-2013, 00:03
Yarın vakit olursa buttime gideceğim bakalım ne diyecekler. İşin boyutunu öğrenmek adına.
Geçmiş olsun abim olan puntoya olsun sıkma canını :)
kanashibari
22-11-2013, 00:04
Geçmiş olsun abim olan puntoya olsun sıkma canını :)
Yani yaptırırız olur biter. :D
S.Özeren
22-11-2013, 00:23
benimde başıma geldi , kaskodan yaptırıdm
böyle olaylarda ya kaçırmıcaksın , yada kasko veya cepten karşılıcaksın
polis bi işe yaramıyor
Alakasız ama polisimizle ilgili örnek olsun , sokak çıkışına araba parketmiş yokuş aşşağı yol , %60 70 eğimdir yani , fiesta 1.4 tdci çıkmadı geri
3 saat polis bekledik gelmedi, bitane şansa ekip geçerken durdurduk abi şunun sahibini bulun diye adamın dediği şey beni uğraştırma şimdi çalıntı falan çıkar başıma kalır bütün gün uğraşırım
zihniyet bu .
bu akşam takılalım hacı oralarda, sarı caminin ordan aşağıya indilerse bg den akraba ziyaretine gelmiş macırlardır kesin, bulup dövelim :D
Kodu K ise kırcaali plakadır, büyük ihtimal ya çifte vatandaş yada akraba ziyaretine geldiler (bu havada pek sanmıyorum). Forumdan bursadaki göçmen arkadaşalar çözer bu işi.
SekoLive
22-11-2013, 08:20
Çok geçmiş olsun daha büyük bişey olmaması sevindirici
hep aklımda vardır arap plaka bi araba vursa napacaz diye plakayı bile alamazsın arapcan yoksa sen yine bişiler kapmıssın plakadan..
abi dün akşam o vaki,tlerde bende oralardan geçiyordum başka zaman olsa karşılaşırdık
suç duyurusunda vs bulunursan arabayı bulamasalr bile gümrükte bulgaristana geçerken yakalanır diye tahmin ediyorum ama yakalansa ne olur onu bilemiyorum
kifanhom
22-11-2013, 08:47
çok geçmiş olsun ercan ım
valla şaka gibi , insanı çileden çıkarma vakası tam
abi cok gecmiş olsun sende bişey yoksa gerisi teferruat sıkma canını
Çok geçmiş olsun..En nefret ettiğim yollardan bitanesi sarı camiiden önceki bankaların önünde bi ayı yüzünden takla atıyodum az daha..
Yol üzerindeki dükkan,iş yeri vs kameralarından bisey cıkmaz mı acaba plakayı öğrenmek adına ?
blumenberg
22-11-2013, 12:03
geçmiş olsun keşke durdurma imkanınız olsaydıda bi güzel adamıda arabasınıda pert edebilseydiniz böyle insanlar söz konusu olunca içimden bı gram vicdan kalmıyo.
durdurma vs söz konusu olamaz, şaşırdınız mı siz, önünü kesmekten direk işlem uygularlar,
cok geçmiş olsun, üzüldüm, bana da vurup kaçtılar, mobese altında, karakola kadar gittim şikayet ettim, adamların trafik sigortası yok ondan kaçtılar polisi beklemek istemediler dedim, bana savcılıktan kagıt geldi, trafigini düzenini bozmamışlardır diyerek..
böyle bi ülkede yaşıyoruz maalesef
Draniela
22-11-2013, 12:10
nasıl bir yol izlemen gerektiğini bilmiyorum ama ben hürriyette oturuyorum o kadar çok macır var ki o laguna elbet denk gelir eğer araç bulunmazsa. örnek resim linkleyebilirsen sevinirim eski kasadır diye tahmin ediyorum.
Olaya bak arkadas yaaa.gecmis olsun
O an derslerini vermeklazim aslinda.durdurup indirip seviceksin totoslari ...
adamlara ulaşırsan muhattab olma sen ercan, bilgilerini ver yeter
Bulut Y.
22-11-2013, 12:34
Bu ülke git gide yaşanmaz hale geliyor.
Serkan_UR
22-11-2013, 12:43
Garip olanda o yani adam vuracak kaçacak ben polis bekleyeceğim garip sanırım artık bizim ülkedede araç içi kameralar zorunlu olmalı.
:)Orada polisi beklemediğin için hiç pişman olma zaten poliste gelse olay yerine sana birşey yapamayacağını mahkemeye başvurman gerektiğini söylicek :)Çok şükür hasar büyük değil illa polis raporu gerektircek durumda yok...
Arkdaşlarında dediği gibi bursadaki arabacı arkdaşlara bilgi verirseniz birine denk gelir elbet tabi hala bursadalarsa...
Geçmiş Olsun Allah beterinden korusun
hiç birşey yapamıyorsan sınır kapısında durdur, çıkış yapmayacak mı bu araç?
ama radara yakalansalar gümrükte şakır şakır isterler.
devlet kendi alacağına atmaca, vatandaşın alacağına kuzu..
hastayım bu ülkenin adaletine,
birine vurursam bende kaçayım bari öğrendiğimiz iyi oldu.
konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun,
üzerine alınma sakın göndermem yasalara..
overblack
22-11-2013, 14:16
kaskodan yaptır ercan. geçmiş olsun
extreme__
23-11-2013, 04:32
ülke bitmiş valla ya çok şey söyleyecem de söylemek istemiyorum.Geçen lavuğun biri vurmuş arkadaşın arabaya arkadaşta şok geçirmiş beklemediği anda yandan vurmuş ve kaçmış.Arkadaş arabayı hiç hareket ettirmeden polisi aramış 2 saat sonra polis gelmiş ve geldiğinde ilk yaptığı hareket
Polis -Film mi var bu araçta dur ben bir ceza keseyim sana
Arkadaş - Abi kes tamam da daha büyük derdim var araba ne hale geldi
ceza parasını hatırlamıyorum ruhsatı alıp bir güzel yazmış cezayı
fotoğraflarını çekmiş arabanın kaçan kişinin plakasını almış ve gitmiş hala ses yok :)
ülke bitmiş valla ya çok şey söyleyecem de söylemek istemiyorum.Geçen lavuğun biri vurmuş arkadaşın arabaya arkadaşta şok geçirmiş beklemediği anda yandan vurmuş ve kaçmış.Arkadaş arabayı hiç hareket ettirmeden polisi aramış 2 saat sonra polis gelmiş ve geldiğinde ilk yaptığı hareket
Polis -Film mi var bu araçta dur ben bir ceza keseyim sana
Arkadaş - Abi kes tamam da daha büyük derdim var araba ne hale geldi
ceza parasını hatırlamıyorum ruhsatı alıp bir güzel yazmış cezayı
fotoğraflarını çekmiş arabanın kaçan kişinin plakasını almış ve gitmiş hala ses yok :)
tam şerefsizlikmiş o polisin yaptığı.. sövülmeyi de dövülmeyi de haketmiş..
bigün valideyi okula bıraktım eve dönerken sabah sabah bana da kitlemeye kalktı dikkatsizlikten (sözde), oraya buraya da yazarım yazacak şey bulurum elbet derken sen ilk maddeyi polise darptan yaz ondan sonra diğerlerini ben söylerim sana tek tek dedim de yolladı beni lavuk..
arka çamurluktan yapıştırcaktın bi spin atsın bariyeremi giriyo napıyosa yapsın. çok geçmiş olsun :(
Çok geçmiş olsun üzücü bi durum. İşte bizim polisimiz nerde saçma sapan şey var onla uğraşsın mağdur olanın yanında tövbe olmasın insanın çıldırası geliyor.
Başlığı bursa olarak değiştir abi bence daha çok kişi görsün yabancı plaka bi laguna elbet birinin dikkatini çekicektir.Muhtemelen alkollü falandı o yüzden kaçmıştır
kanashibari
23-11-2013, 08:48
Herkese çok teşekkürler önerileri için arkadaşlar.
Malesef kurallar bu şekilde işliyor yurtdışı plaka olduğu için sanırım kanun yolu pek açık değil dava açıp dosyanın sisteme girmesi ve bu işlerle uğraşmak için 2 günüm gidecek ve sadece bekleyecekmişim yakalanırsa yasal işlem başlatılacakmış bu sırada tabi ülkeyi terk etmişse adliyenin tozlu raflarında dosyam zaman aşımına uğrayacak gidecek.
Yaptırma yollarını araştırmaya başladım. Allah kimsenin başına vermesin tecrübe oldu hepimize.