PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : max 200 tl'ye İst. da boya koruma

oguzedr
22-11-2013, 10:11
Arkadaşlar ist.da max 200 tl ile boya koruma yaptırmak istiyrm..fakat bütçem belli... cok ayırmadım aracımın diğer bakımları var...o yüzden bu paraya nerde iyi bir şekilde boya koruma yaptırabilirim...marka önemli değil yeterki 10 numara iş çıkarıcak yer olsun

SekoLive
22-11-2013, 10:14
200tl bu piyasa için aşşağıda bir rakam. 200tl ye yapcam diyen herkese de bu iş yaptırılmaz parlatıyım derken vernikden boyadan olmayın.

d.berkay
22-11-2013, 11:03
Eş-Dost tanıdık vs. değilse o rakamlara 10 numara iş çok zor.

imprezaWRC
22-11-2013, 11:20

+1 , malzemeler zaten o kadar tutuyor.

Alican
22-11-2013, 11:35

:) tanıdığa bile o rakama iş yapmıyorum. Eşden dosttan kazanmayacaksam kimden kazanıcam ?

Yanlış anlama olmasın, en kötü 1 gün araç üzerinde iş yapıyorsun kullanılan malzemelerde belli. Bence birazdaha para biriktirip iş yaptırın.

Edit: Fırsat sitelerinde boya koruma 4 kat meguiars cila ile işlemlere 49 tl diyorlar sakın aldanmayınız.

rodya
22-11-2013, 11:37
e bu işin maliyeti nedir peki hakkınca yaptırmak isteyen birisi için?

SekoLive
22-11-2013, 11:38
e bu işin maliyeti nedir peki hakkınca yaptırmak isteyen birisi için?

malzemenin illaki bi tutarı varda bedenen cok yorucu oluyor bi araca komple girmek hakkıyla yapıldıgında.

TaGo
22-11-2013, 11:52
Boya koruma ile parlatma ayrı işler değilmi? benmi yanlış biliyorum.

Boya koruma ağoırlıklı olarak çizilmeye karşı dayanıklılığı artıran ama ortalama parlaklığa sahip ürünler. Parlaklık ise tamamen gloss için tasarlanmış başka ürünler ile yapılıyor.

oguzedr
22-11-2013, 12:47
arkadaşlar sonax ve meg. in bayilerinden 300 tl fiyat aldm...peki size nasıl

Alican
22-11-2013, 12:58
Meg bayiisinden 300tl fıyat aldıysanız bence guzel. Ama yapacakları uygulamayı bir sorsaydınız.

oguzedr
22-11-2013, 13:08
sonax olan 8 katlı nano uygulama diğeri ise sanırım 6 katlı bir uygulama + sonax 3 tanede ücretsiz cila hakkı verio

ruudvan
22-11-2013, 13:08
200 ede olur 150 yede olur bu isler ama zoraki olmus olur yapilan iste yaptik oldu seklinde olur.

306TT
22-11-2013, 13:12
seyrantepe - istanbulgarage oto yıkama bence başarılı

veya autowax istinye garage

oguzedr
22-11-2013, 13:13
arkadaşlar ayrıca bu fiyatların içinde motor koruma detaylı iç temizlik yok onu söylim

rodya
22-11-2013, 15:22
yolda gelen taşların aracı çizmesini engellemek için yapılacak uygulamanın ( nano sanırım bu iş için en uygunu ) maliyeti nedir üstadlar? meg, sonax gibi uygulama merkezlerini sormuyorum. arabayı bırakacağımız kendi garajında yapan arkadaşları soruyorum

çok teşekkürler

YavuzNaz
22-11-2013, 15:27
İki hafta önce arkadaşımın 207 si için uygulama yapalım ucuz yollu dedi, malzeme listesini çıkardım 90 lira tuttu sadece malzemeleri, uygulama yaklaşık 10 saat sürdü. Diyeceğim o ki kimse 200 liraya kaliteli malzemelerle 10 numara iş yapmaz.

GRAFTT
23-11-2013, 00:02
Ben şahsen tüm malzemeleri aldım kendim yapıyorum. Aşağı yukarı pedler, makina, kil, pasta, cila, wax 600 lirayı buldu. İki aracımız olduğu için bize cazip geldi, Şu anda 4 defa uygulama yaptık, 2 uygulama sonrasına wax ve cila biter. Yani toplamda 6 uygulama ve sonrasında 80-10 lira daha verip 6 uygulama yaparız elimizdeki malzemelerle. Ki malzeme olarak Meguiars, Virtus, Auto GYLM gibi markaları kullanıyoruz.

ruudvan
23-11-2013, 00:05
yolda gelen taşların aracı çizmesini engellemek için yapılacak uygulamanın ( nano sanırım bu iş için en uygunu ) maliyeti nedir üstadlar? meg, sonax gibi uygulama merkezlerini sormuyorum. arabayı bırakacağımız kendi garajında yapan arkadaşları soruyorum

çok teşekkürler

maliyet 70 tl den baslar senın abartmana baglı baya baya yukselır.

devil_berk22
23-11-2013, 14:41
hakkıyla yapıcak yerler 500 tl den aşağı fiyat istemiyorlar. belki siteden arkadaşlar biraz daha uygun bir fiyata yaparlar.

Faruk_Vtec
23-11-2013, 15:15
aracınızın marka model ve rengı nedır? fotosu varsa foto ekleyebılırmısınız..

onurgoyunc
23-11-2013, 16:07
Vergi dönemi yaklaşıyor. Kredi kartınız varsa, sonax bonus kartla kampanya yaparsa onu kullanabilirsiniz

oguzedr
23-11-2013, 20:06
arkadaşlar foto nasıl ekliyebilirim bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

douu
24-11-2013, 09:23
Adana'da biz 200 tl diyince millet beyninden vurulmuşa dönüyo istanbulda 200e imkansız demek bu iş. Boşa kosturuyoruz Adana'da demek ya

d.berkay
24-11-2013, 13:52
Valla bence 10 numara iş yapiliyorsa şehir veya konum fark etmeksizin ücretler belirli bir seviyenin üzerinde olmalı. Müşteriler de bunu göze almalı.

i-vtec07
24-11-2013, 14:09
abiler iç dış detailing e kaç para verilmeli işini hakkıyla yapan bi dükkana ? :)

Faruk_Vtec
24-11-2013, 18:34
Adana'da biz 200 tl diyince millet beyninden vurulmuşa dönüyo istanbulda 200e imkansız demek bu iş. Boşa kosturuyoruz Adana'da demek ya

kıra vb. farklılıklardan dolayı fıyatta oynamaların olması normal dıe duşunuorm, adanadakı kıralar hakkında bılgım yok ama ıstanbuldan ucuzdur sanrm..

dqn
24-11-2013, 18:48

Nasıl malzemeler 200lira tutuyor abi?Sıfırdan çeyiz mi düzülüyor:) işin içine nano girmezse araç başı belki 50liralık malzeme bile gitmez.Tabi esnaf için konuşuyorum.Bireysel uygulamada ben bile sırf bin lira civarı para harcadım tek bir araba için.

Valla bence 10 numara iş yapiliyorsa şehir veya konum fark etmeksizin ücretler belirli bir seviyenin üzerinde olmalı. Müşteriler de bunu göze almalı.

Tabi abi sen bu işi yaptığın için böyle konuşuyorsun ama müşteri her zaman en iyi işçiliği en ucuza istiyor.Eğer dediğin gibi olursa piyasa inanılmaz yükselir ve olan müşteriye olur.

douu
24-11-2013, 21:09

İş 10 numara çıkıyor da adam 200 lira diyince kalp krizi geçiriyor :) 2001 model 5 parça boyanmış 1 kere pasta değmemiş heo fırçada yıkanmış araba geliyor. Adama diyoruz ki şu kadar diye adam nasıl kacacagini bilmiyor ordan. Bide müthiş kaportacilarin astarda bıraktığı cizikler geçmiyor diye kavga eden modelleri söylemeyim hiç. Adana'da cidden çok zor bu iş.

Ben yıkama iç dış uygulama cam filmi koruma filmi araç kaplama vs işlerini yapıyorum. Bizi en çok zorlayan iş sabah araba bırakıp akşama geri istemeleri. Adam 6-7 saate arabayi isteyip bide kusursuz iş istiyor. Ben de 2 gün ugrasirim arabaya. Hakkımı verdikten sonra 3 gun de ugrasirim.

Bide Adana'nın sıkıntısı her köşe başında iç detaylı temizlik 60 lira komple pasta cila boya koruma 50 lira cam filmi 70 lira yazan adamlar. Adam 3 gün sonra mosmor olacak filmle benim çektiğim 3mi llumar i kiyasliyo. Burda bu iş zor anlayacağınız.

Alican
24-11-2013, 22:56
İş 10 numara çıkıyor da adam 200 lira diyince kalp krizi geçiriyor :) 2001 model 5 parça boyanmış 1 kere pasta değmemiş heo fırçada yıkanmış araba geliyor. Adama diyoruz ki şu kadar diye adam nasıl kacacagini bilmiyor ordan. Bide müthiş kaportacilarin astarda bıraktığı cizikler geçmiyor diye kavga eden modelleri söylemeyim hiç. Adana'da cidden çok zor bu iş.

Ben yıkama iç dış uygulama cam filmi koruma filmi araç kaplama vs işlerini yapıyorum. Bizi en çok zorlayan iş sabah araba bırakıp akşama geri istemeleri. Adam 6-7 saate arabayi isteyip bide kusursuz iş istiyor. Ben de 2 gün ugrasirim arabaya. Hakkımı verdikten sonra 3 gun de ugrasirim.

Bide Adana'nın sıkıntısı her köşe başında iç detaylı temizlik 60 lira komple pasta cila boya koruma 50 lira cam filmi 70 lira yazan adamlar. Adam 3 gün sonra mosmor olacak filmle benim çektiğim 3mi llumar i kiyasliyo. Burda bu iş zor anlayacağınız.

douu selam,
Fiyatının neden farklı olduğunu müşterilere güzel bir dilde anlatmalısın, benim çevremdede var 100tl ye iç dış motor yapanlar. Herkez nasibini yer, bazende kafana takmayacaksın. Allah doğru yoldan ayırmasın.

drago
24-11-2013, 23:00
grupanya bilmem ne gibi fırsat sitelerini kollayın, uygun rakamlara çıkıyor bazen.

mesela:

http://www.grupanya.com/ankara/firsat/procar-bosch-car-service-paket?irc=hp-ccd

douu
24-11-2013, 23:02
douu selam,
Fiyatının neden farklı olduğunu müşterilere güzel bir dilde anlatmalısın, benim çevremdede var 100tl ye iç dış motor yapanlar. Herkez nasibini yer, bazende kafana takmayacaksın. Allah doğru yoldan ayırmasın.

Amin kardeşim. İkna edip arabayı teslim ederken pazarlık yaptığına pişman olan çok insan oldu. Biz işimize devam ediyoruz. Allah herkese bol kazanç nasip etsin.

huseyinturk
24-11-2013, 23:12
Amin kardeşim. İkna edip arabayı teslim ederken pazarlık yaptığına pişman olan çok insan oldu. Biz işimize devam ediyoruz. Allah herkese bol kazanç nasip etsin.

çorluda aynı işi yapan bir abim var, müşterinin tipine göre 500 liralık işe 1500 fiyat çektiğine şahit oldum. Bazı adamlardan para kazanmamak daha karlı demişti :) Allah kolaylık versin sizede, iknaya fazla uğraşmayın bence kestirip atın daha güzel dönüş alırsınız.

ruudvan
24-11-2013, 23:16

bak kendin diyorsun her kose basında var dıye.
sımdı bır arabalık malzeme lıstesını hazırlıyorum.

arkadasların sorusuna bı malıyet hesabı yapıcam herkes neyın ne oldugunu gorsun.

her malzemedende optımum sevıyede yazıcam.

1 adet keçe 55tl. max 10 arabada kullanabılıyorsun. burda uygulama yapan kısı cebınden 55tl sını malzemeye baglayıp uzun vadede kazanmayı planlıyor.
tek kullanımlık 5tl bedel biçelim.
aynı şekilde makine ve tabla nerden baksan 800 lira tutuyor bunada 100 araç yaptın makınen ve tablan bıttı dıyelım bunada uzun vadede bı yatırım yapmıs oluyorsun bunada tek kullanımlık 8tl dıyelım.
ardından hare ıcın sunger ve cıla ıcın sungerler var bunlarada tek kullanımlık 10 tl bedel bıcelım.
meguıars pasta aldıgımızı varsayalım.ve hare gıderıcı bunların fıyatları aynı.bır araba ıcın ıse 250 ml harcanıyor dıyelım.
25tl carpı 2 dedıgımızde 50 tl burası yapıyor.
cila kullanılacakbunuda meguıars aldık dıyelım. 20 tl yazdıgımızı varsaydık.
bu cılayı sılmek ıcın de bez lazım bugun en kotu cıla bezı 10 tl.
1 cılaya 1 hare gıderıcıye 1 de pastaya toplamda 3 adet kullandık 30 tl.bununda bellı omru var bunada 10 araba yaptıgını varsaydık yıne uzun vadede yıne bı yatırım yapmıs olduk 3tl de buna yazdık.
elektrık ve suyu saymıyorum.onu musterının mekanında uygulama yaptıgımızı varsayarak.
aracı yıkamak ıcın de sampuan gereklı bu sampuanın lıtresı 20 tl desek ve 100 ml olarak bı uygulam abası 1 uygulama sonu kullansak 4tl de bu yapıyor .

uygulama yapıcaz kil kullanıcaz ee meguıars kıl 30 tl .
bunuda 2 arabaya kullandın yerı geldı 1 arabaya kullandın çöp oldu bunada 30 tl yazdık.

ufakta olsa jant vs temızlemek ıcın temızleyıcı tarzı urun gereklı bunada 4tl yazdık.

kurulama bezı jant fırçası ve dıer ekıpmanlar ıcınde bı 10 tl yazalım bz lısteye.

şimdi alt alta toplayalım.

5+8+10+50+20+3+4+30+4+10 : 144tl tuttu burası.

musterının otoparkında calıstıgımızı varsaydık oda nerden baksan 10-15 km uzaklıkta bıze 20 tl de aracımıza benzın aldık.
1 paket sıgara ıctık sonucta calısyoruz.7tl
yemek yedık tek kısıyız. 15 tl de ona yazdık.(artı ıcecek kola vs)
bunlar ne tuttu.42tl

144+42 tl ne eder 186
200 lıra dedıgımızı varsaydık eksı 186 14tl
gunun sonunda 14 tl ıcın calıstıgını gormek kımseye mutluluk vermez.
detaılıng uzun vadelı bı calısmadır.
tek araclık yada bır grup araclık detaılıng herzaman zarardır.
bu yuzden 200 tl deıl 500 de olsa butık bır calısan ıcın cok degıldır.
eger ısı tıcarete dokersenız.
bezlerı en kalıtelısınden alıp uygulama pedlerıne mınımum zarar verıp malzemedende caldın mı 200 e degıl 100 tl yede yapılır bu ıs.
burdan 200 tl ye bu ısı yapan lar sakın yanlıs anlamasın ben yerı geldı 100 lıraya da bu ısı yaptım gerek elımızde malzememız vardı gerek arabanın durumu ıyıdı.
ama yerı geldı anlastıgım ucretten fazla harcamada yaptm.
o yuzden yok kardesım 200 e bu ıs yapılırmı cok fazla dıyen adama ya guzel bı dılle durum anlatılır anlamıyor ıse kose basındakı yıkamacı tavsıye edılır.
mukemmel bı ıs ıcın oncelıkle malzeme kalıtesı ardından uygulamacının bılgısı ve tecrubesı ardından yaptıranın aracına ozverılı davranmasından geçer.

can_gnr
24-11-2013, 23:20
Aracınızın rengi nedir
Meguıars ürünleri ile ben yapabilirim yerim Gaziosmanpaşa da

Bora Ergun
24-11-2013, 23:43
Özel mesaj attım bakarsanız sevinirim