Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corolla - Elentra - Cerato Hangisi ?

ÖmerF.Bayar
27-11-2013, 10:46
Herkeze iyi forumlar
Irakda ufak bir iş girişiminde bulundım Allah utandırmasın. Bu yüzden burada çalışacak kişi için bir araç almak istiyorum, lüks bir araç olmasına gerek yok ama yeni olsun ki yarın öbürgün bozuldu diye sürekli beni aramasın yada koparmaya çalışmasın, Istanbuldayken birde bunu sorun etmek istemiyorum :)
Corolla - Elentra - Cerato olarak 3 araba var aklımda, hangisini önerirsiniz ? yakıt önemli değil dayanıklı olsun, bozulmasın kısaca yağını, suyunu ve benzinini koyup devam edecek bir araç lazım. Sebebiyle birlikte yanıtlarsanız sevinirim.
Eskiden olsa heralde Corolla alırdım direk ama yenileri nasıldır ?
Elentra ve Cerato da aynı fabrika uretimi yanılmıyorsam, onlarada baya cefakar diyorlar ama bilenden duymak lazım.

Kahn23
27-11-2013, 10:48
Araplar Toyota'yı sever. Yeni de eski de olsa onlara ideal bence. 2. şık olarak ben olsam Elantra'yı seçerdim.

ÖmerF.Bayar
27-11-2013, 10:54
Arapların sevmesi önemli değil, Turkiye den getiricem elamanı burada çalışacak adam bulmak zor. Toyota bana da en mantıklı gelen ama kullanandan duyarsam iyi olucak benim için.

darkmoon
27-11-2013, 10:55
ırak derken kuzeymi .. orda en büyük sıkıntı servis yokdur ordaki tek resmi servis toyota servisidir onlarda çok sonraya gün verir araya adam rüşvet vermen gerekir.. eğer öyleyse toyota al derim..

Bizede o böölgede servis açma teklifi gelmişdi ama bölgede sıkıntı çok olduğu için yanaşmamışdık..

darkmoon
27-11-2013, 10:57
Araplar Toyota'yı sever. Yeni de eski de olsa onlara ideal bence. 2. şık olarak ben olsam Elantra'yı seçerdim.

arap dedinmi coğrafya çok önemli toyotayı hiç göremiyceğn şu anda hyundainin hegomonyasının olduğu yerler var artık..

toyotalar suv da olmassa olmazları oluyor genelde oda olsun land cruiserın üstüne zaten dünyada arazi aracı yok..

ÖmerF.Bayar
27-11-2013, 11:01
ırak derken kuzeymi .. orda en büyük sıkıntı servis yokdur ordaki tek resmi servis toyota servisidir onlarda çok sonraya gün verir araya adam rüşvet vermen gerekir.. eğer öyleyse toyota al derim..

Bizede o böölgede servis açma teklifi gelmişdi ama bölgede sıkıntı çok olduğu için yanaşmamışdık..

Aynen kuzeyde, bölgeyi biliyorsunuz heralde, tuttuğum ev Duhok Avro City de ( Güvenlikli olduğu için ) ofis Zaho da, en az 100 km yol yapıcak yani. Ama dediğiniz gibi tek servis Toyotayda direk alıyım Corolla çiksin aradan.

darkmoon
27-11-2013, 11:04
ben gideli 4 sene oldu belki yeni servis açılmışdır gene araştır ama benim zamanımda en büyük sıkıntı oydu oralarda bir tane resmi toyota servisi vardı onlardada çok sıra vardı çok sonrasına gün veriyorlardı ancak işde araya rüşvet adam falan koyucaksın öyle alıyorlardı..

ÖmerF.Bayar
27-11-2013, 11:05
ben gideli 4 sene oldu belki yeni servis açılmışdır gene araştır ama benim zamanımda en büyük sıkıntı oydu oralarda bir tane resmi toyota servisi vardı onlardada çok sıra vardı çok sonrasına gün veriyorlardı ancak işde araya rüşvet adam falan koyucaksın öyle alıyorlardı..

Anladım iyi oldu bunu bilmek sagolun, hemen soruşturuyorum, servis sıkıntısı çıkmasın başıma birde :)

Mutu
27-11-2013, 13:02
Sıcak ülkelerde özellikle Toyotayı tercih etmelerinin nedeni klima kalitesi diye biliyorum ben.
Ablamlar ırak'ta çalışırken de, ofiste 2 klima yetersiz diye 3. yü de taktırdıklarını biliyorum.
Servisi de varmış. O zaman toyota çıkarım senle ırak'a. :D

ÖmerF.Bayar
04-12-2013, 12:26
Toyota nın hem servis hem diğerlerine nazaran daha avantajlı olduğunu düşünerek ( satmak istesem) 2.4 lt Camry aldım 2.el 70k kmde, tanıdığım birinin arabasını aldım o yüzden 2.el olmasını dert etmedim.
@darkmoon un verdiği bilgi çok önemliydi teşekkür ederim.

ÖmerF.Bayar
04-12-2013, 12:29
Sıcak ülkelerde özellikle Toyotayı tercih etmelerinin nedeni klima kalitesi diye biliyorum ben.
Ablamlar ırak'ta çalışırken de, ofiste 2 klima yetersiz diye 3. yü de taktırdıklarını biliyorum.
Servisi de varmış. O zaman toyota çıkarım senle ırak'a. :D

Bende bugünlerde 3 klima açıyorum ama ısınmak için :D