PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Swatch Tamiri?

C!N
27-11-2013, 21:26
Arkadaşlar 10 yıldır kullanmakta olduğum bir Swatch saatim var, geçtiğimiz günlerde durdu pilinin bittiğini düşünüp saatçime götürdüm pilinin sağlam olduğunu söyledi, daha sonra Swatch satan bir saatçiye gidip tamir bilgisi almak istedim tamirinin yapılamadığını söylediler. Aranızda bilgisi olan var mıdır acaba bu konuda: Swatch tamiri yapılabiliniyor mu ?

SPORTING
27-11-2013, 21:30
bende swatch yapılamıyor diye biliyorum.

Runo
27-11-2013, 21:30
Herhangi bir swatch mağazasına gittiniz mi ? Giderseniz size yardımcı olucaklardır. Seiko kullanıyorum ve şu an'a kadar hangi saati götürdüysem sorunsuz geri aldım

BlackGetz
27-11-2013, 21:39
Bende Swatch kullanıyorum Pil Ve Kordon harici pek bişeye karışmıyorlar zaten karışsalarda dünyanın parasını alırlar.

evolution_9
27-11-2013, 21:39
ankara bahçelievler 7. caddede mc donals ın karşısındaki saatçide bir usta var benim saatimi tamir ettirmiştim ön camı sökerek

Bad-Fast
27-11-2013, 21:46
kendi teknik serviside yok diye biliyorum bende ;)

cabrioleter
27-11-2013, 21:51
saatinizin modeline bağlı tamir durumu. eğer kapağı açılmayan bir modelse saate veda etmeniz gerekebilir ki büyük çoğunluğunun kapağı açılmaz.

fsunnetci
27-11-2013, 22:34
ön camı ısıtılarak açılıyor swatch saatlerin ama hepsi için geçerlimi tam bilmiyorum...

EREN34
27-11-2013, 22:43
Saat Automatic yani pilsiz ise normal saat gibi arka kapağı var. Kapak açılır pim sökülür babalar gibi tamir edilir. Extra işçilik istemez.

Diğer tiplerdense yani arkada pil kapağı dışında birşey yoksa ön cam kesilip çıkartılır. Makinaya tersten girilir, tamir edilir, daha sonra plastik bazlı ön cam ısıtılarak yerine oturtulur. Su geçirmezlik konusunda genelde saatçiler garanti vermez ama su geçirene denk gelmedim. En azından benim saatçimin yaptıklarında.

Bugünün parasıyla sırf saatin içine girip yeni cam yerleştirmeye 60 lira falan alırlar sanırım. Birde parçası vs derken 90 100 lük olunur gibime geliyor. Tabi sağlam nazın geçen saatçin varsa iş ayrı.

Kahn23
27-11-2013, 22:46
Swatchlar tamir ediliyor camı değişmiyor diye biliyorum. Avm'lerde bulunan swatch store'lar yardımcı olur. En kötü merkezlerine gönderirler. Eren holding ürününün arkasındadır herzaman..

EREN34
27-11-2013, 22:56
Swatchlar tamir ediliyor camı değişmiyor diye biliyorum. Avm'lerde bulunan swatch store'lar yardımcı olur. En kötü merkezlerine gönderirler. Eren holding ürününün arkasındadır herzaman..

Garanti bittiği gün politikaları "öküz öldü ortaklık bitti" şeklinde malesef. Mantıklı olan satılan malın arkasında her zaman durmak tabi. o konuda hemfikiriz.

Gerçi biz Türklerde az değiliz.. Mesela ortaokul çağlarında swatch alıp garanti bitmesine 3 4 ay kala yüksek radyasyona maruz bırakıp saatleri mahvederdik sonra garantiden değişim onayı gelince tutar başka model alırdık:)

evolution_9
27-11-2013, 22:58
taktıkları cam yan sanayi oluyor zaten kalitesi düşük ayrıca tarih yerinde büyüteç falanda olmuyor

Equinox
27-11-2013, 23:00
Garanti bittiği gün politikaları "öküz öldü ortaklık bitti" şeklinde malesef. Mantıklı olan satılan malın arkasında her zaman durmak tabi. o konuda hemfikiriz.

Gerçi biz Türklerde az değiliz.. Mesela ortaokul çağlarında swatch alıp garanti bitmesine 3 4 ay kala yüksek radyasyona maruz bırakıp saatleri mahvederdik sonra garantiden değişim onayı gelince tutar başka model alırdık:)

Abi ortaokul çağlarında radyasyon falan nerden buluyordunuz valla korkulur bizim milletten :D

Bulut Y.
27-11-2013, 23:04
Radyasyonun cevabını bende merak içinde bekliyorum

C!N
27-11-2013, 23:06
Satin arka kapağı açılmıyor arkadaşlar, sadece pil kapağı mevcut.

EREN34
27-11-2013, 23:24
Abi ortaokul çağlarında radyasyon falan nerden buluyordunuz valla korkulur bizim milletten :D

Radyasyonun cevabını bende merak içinde bekliyorum

Hastanelerdeki görüntüleme cihazlarından:) Gerçi yeni nesil makinalar eskisine göre daha iyimser seviyede sanırım ama eski cihazlarda saatin Allah'ı şaşıyordu valla:D

edit: Ortaokulda plakasız mobiletimde vardı:D Orta okul ve lise yıllarım biraz değişikti benim:)

frkblt
28-11-2013, 08:35
Swatch saatleri otomatik modelleri haric acilmak icin dizayn edilmemistir.

Ama arkadaslarin dedigi gibi cami kirarak tamir eden ustalar war fakat su alma durumudoz konusu oluyor. Su dan koruyarak kullanirim derseniz yaptirin. Sirkeci Şah As Han da bunu yapan ustalar mewcut.

Bu arada swatch artik Eren Holding bunyesinde degil. Sawatch Group kendisi geldi Turkiye ye.

aslan
28-11-2013, 08:40
Tamir ettirip boş yere uğraşma bence verecegin paraya yazık al yenisini olsun bitsin
Yada güzel bir replika verelim sana olmadı;)

Kahn23
28-11-2013, 08:46
Bu arada swatch artik Eren Holding bunyesinde degil. Sawatch Group kendisi geldi Turkiye ye.

Bundan eminmiyiz ?

Eren Holding (http://www.erenholding.com.tr/swatch_2_26)

frkblt
28-11-2013, 09:00
Bundan eminmiyiz ?

Eren Holding (http://www.erenholding.com.tr/swatch_2_26)

Kesinlikle eminim. Swatch yetkili bayisiyiz cunku.
Soyle bi durum soz konusu swatch store lar hala Eren Holding in.
Fakat ithalatci konumunda degiller.

Swatch grup sadece swatch in degil bunyesindeki tum markalarin Turkiyedeki Distribitorlugunu bitirdi (mewcut distiribitorleri) swatch Group olarak ofis actilar Turkiyede.

Suan sadece Longines degismedi ancak bikac ay sonra Longines icinde ayni durum olucak.

Edit: attiginiz link tede bu durum belirtiliyor. Perakende de denmis

Kahn23
28-11-2013, 09:02
Kesinlikle eminim. Swatch yetkili bayisiyiz cunku.
Soyle bi durum soz konusu swatch store lar hala Eren Holding in.
Fakat ithalatci konumunda degiller.

Swatch grup sadece swatch in degil bunyesindeki tum markalarin Turkiyedeki Distribitorlugunu bitirdi (mewcut distiribitorleri) swatch Group olarak ofis actilar Turkiyede.

Suan sadece Longines degismedi ancak bikac ay sonra Longines icinde ayni durum olucak.

:icon_tup:Hmm anladım. Ben swatchstore'ları öyle bildiğim için söyledim. Bilgilendirme için teşk.. :)

B.cihangir
28-11-2013, 09:37
1 torba dolusu bozuk swatch saatim var benden sana tavsiye yaptırmakla uğraşma dikiş tutmuyor çünkü

frkblt
28-11-2013, 09:46
:icon_tup:Hmm anladım. Ben swatchstore'ları öyle bildiğim için söyledim. Bilgilendirme için teşk.. :)

Rica ederim.

Tamir konusu haric Swatch la ilgili yardimci olmaya calisirim herkese.

HaKo
28-11-2013, 09:50
swatch gibi bir saati 10 sene taktıysan yeter zaten artık yenisini alma vakti gelmiş :)

Kahn23
28-11-2013, 10:03
Rica ederim.

Tamir konusu haric Swatch la ilgili yardimci olmaya calisirim herkese.

Bu ürünün kayışı hakkında yardımcı olabilirmisin ?
Store'lardan maalesef yardım alamadım :(

WARM REBEL (SUOM702) - Swatch Türkiye (http://www.swatch.com/tr_tr/watches/fw2013_original.product-SUOM702.html)

frkblt
28-11-2013, 10:18
Bu ürünün kayışı hakkında yardımcı olabilirmisin ?
Store'lardan maalesef yardım alamadım :(

WARM REBEL (SUOM702) - Swatch Türkiye (http://www.swatch.com/tr_tr/watches/fw2013_original.product-SUOM702.html)

War elimizde.

HondatugraL
28-11-2013, 11:46
Suvoçlar tamir ediliyor bildiğim kadarı ile nekadara yaparlar bilemem. Benim duydugum suvoçların camı değişmediği idi.

frkblt
28-11-2013, 12:01
Suvoçlar tamir ediliyor bildiğim kadarı ile nekadara yaparlar bilemem. Benim duydugum suvoçların camı değişmediği idi.

swatch lar kullan at mantugu ıle uretılmıs saatlerdır.
saatın tamır edılmesı uretılısı acısından mumkun degıldır
otomatık modellerı harıc onlar arka kapaktan acılabılıyo
ancak dıger tum modellerı kapalı kasa yanı sadece pıl degısebılıyo
tamır eden ustalar ıse camı kırarak kadrandan makıneyı acıp mumkun mertebe tamır edıyolar ama bu seferde su ya karsı dayanıklılıgı kalmıyor saatın.

aynı mantıkla cam ları degıstırıyolar.

fakat yukarıda dedıgım gıbı bunlar tamamen alternatıf olarak gelıstırılmıs uygulamalar.

StyleALP
29-11-2013, 11:19
Swatch İrony Windfall (https://www.google.com.tr/search?q=swatch+irony+windfall&rlz=1C1GGGE_trTR552TR562&espv=210&es_sm=93&source=lnms&sa=X&ei=2mmYUt2kN4rhywPp9IL4Aw&ved=0CAgQ_AUoAA&biw=1024&bih=678&dpr=1) model saatimin çalışması durdu ve kayışı koptu. Bunun tamirini yaptırabileceğim önerebileceğiniz bi yer var mı?

blumenberg
29-11-2013, 12:37
bence tamir ettirmeyin çünkü düzen tutmuyor, bi saatim var, istanbul'a göndere göndere b, hal olduk, meret burada da yapılamıyor, yapılınca da bi süre sonra yine düzen tutmuyor :)

frkblt
29-11-2013, 12:58
Swatch İrony Windfall (https://www.google.com.tr/search?q=swatch+irony+windfall&rlz=1C1GGGE_trTR552TR562&espv=210&es_sm=93&source=lnms&sa=X&ei=2mmYUt2kN4rhywPp9IL4Aw&ved=0CAgQ_AUoAA&biw=1024&bih=678&dpr=1) model saatimin çalışması durdu ve kayışı koptu. Bunun tamirini yaptırabileceğim önerebileceğiniz bi yer var mı?

pil'ini degistirtinizmi saatinizin?

kayıs metal arasından silikon gecer buyuk ihtimalle o silikon kopmustur bu modelin kronik sorunudur.
kordon tamir edilemıyor malesef ancak swatch bayi lerini arastırın cıkma kordon warsa ellerınde onun parcalarını kullanarak yapılabılır. onun harıcınde kordon yenısı ıle degısecek.

pil degıstırdınız fakat calısmadıysa Sirkeci Hamidiye caddesı Şah As Han da tamirini yapan ustalar war

coolvtec
29-11-2013, 15:06
SWACH saatlerin müşteri memnuniyeti çok iyidir. en azından bizde öyle. eşime şu çok ince olan saatlerden ilk çıktığında almıştık. içi açılmayanlardan. bir süre sonra ön camın içi hafif toz almaya başladı. müşteri ilişkileri aradık. saati gmnderin dediler. gonderdik bir süre sonra sıfırı geldi:) alalı 10 yıl olmuş ama yinede bir irtibata geç bence.

rahmi
29-11-2013, 15:11

4 sene önce vardı bende bu surekli kullanmadığım halde kordon kopmuştu o zamanlar 55 tl vermiştim orj kordonuna, pilini falan değiştirdim öyle attım kenara, belli zaman geçti baktım saat çalışmıyor. O zamandan beri öyle duruyor sormadımda hiç tamir oluyor mu olmuyor mu diye.

StyleALP
29-11-2013, 15:57
pil'ini degistirtinizmi saatinizin?

kayıs metal arasından silikon gecer buyuk ihtimalle o silikon kopmustur bu modelin kronik sorunudur.
kordon tamir edilemıyor malesef ancak swatch bayi lerini arastırın cıkma kordon warsa ellerınde onun parcalarını kullanarak yapılabılır. onun harıcınde kordon yenısı ıle degısecek.

pil degıstırdınız fakat calısmadıysa Sirkeci Hamidiye caddesı Şah As Han da tamirini yapan ustalar war

Pilini değiştirmedim dediğiniz gibi göstereceğim ustaya.

Teşekkür ederim.

4 sene önce vardı bende bu surekli kullanmadığım halde kordon kopmuştu o zamanlar 55 tl vermiştim orj kordonuna, pilini falan değiştirdim öyle attım kenara, belli zaman geçti baktım saat çalışmıyor. O zamandan beri öyle duruyor sormadımda hiç tamir oluyor mu olmuyor mu diye.

Kordonunuza talip olabilirim :P

cookies
29-11-2013, 16:06

Ben 12 senedir kullanıyorum bozulsun diye bekliyorum artık yeter :rolleyes: az 3 tane ortası plastik kordon aldım zaten saatin yarısından fazlaydı.. En son çare orjinal çelik kordon aldım.. Hiç uğraşma yine kırılacak çünkü tamamen endüstriyel bir hata..

C!N
29-11-2013, 23:06
Arkadaşlar farklı saatlerim mevcut zaten fakat bu saatimi günlük kullanımda çok seviyorum, rahat bir kullanımı var, irony model olmasına karşın çok da ağır değil o sebeptendir tamir ettirmek istemem.

Kahn23
21-04-2014, 12:32
C.tesi günü kayışı değiştireyim dedim 50TL fiyat çekti.
Zaten saatin sıfırı 129TL.

Uyguna yapacak bi arkadaşımız çıkar mı? :)