Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır ama ikinci el
Yaklaşık 2 ay önce bi tanıdığımıza opel astra sedan bakıyorum, fiyat için 5-6 bayi aradım en son çiftkurtlar şöyle bir teklifte bulundu dedi ki elimde araç var sıfır kilometre ama biz kotayı doldurmak için plaka çıkarttık aracı yaklaşık 5.000TL eksiğine aldık arabayı görmeye gıttıgımızde daha ne temizlenmişti nede bi işlem görmüştü o şekilde garajda yatıyordu sizce bu gerçekten kotayı doldurmak için mi ? Böyle fırsatlar diğer markalardada oluyor mu ?
Baska bayilerdede duydum ama plaka olayini hatirlamiyorum , iyice arastirmadan yanasmayin derim
arabayı alıp plaka cıktıktan sonra vazgeçenler oluyor. araç da bayinin elinde kalıyor. onu satmak istiyordur muhtemelen.
yanasılmayacak bısı yok bana göre dusunun kı siz bi araç alıyorsunuz hıc kullanmadan tekrar satıyorsunuz
arabayı alıp plaka cıktıktan sonra vazgeçenler oluyor. araç da bayinin elinde kalıyor. onu satmak istiyordur muhtemelen.
aracın parası ödenmeden plaka çıkıyor mu?
Kota doldurma olayları olduğu doğru diğer bayilerde yapıyor bunu. ama geçmiş tarihlerde çiftkurtlarla ilgili sorun sıkıntı yaşayan bir abi vardı forumda, uzuunca bir konu. onu bulup bir okuyun derim
en kotu vergısı odenmek zorunda ama bızım aldıgımız araç şirket uzerıne kayıtlıydı sahıbının dıger sırketı uzerıne satıs yapılmıs
Özellikle opelde çok duydum bunu, bence çok da mantıklı. 0 araçtan yaşacanak kaybı direk düşüyorsun. Tabi aldığınız opel, boya makinasi ile gitmekte fayda var aracın başına :)
Dün haberlerde gene yurtdışından yasadışı yollarla araç sokulmuş türkiyeye çiftkurtlarında adı geçti dikkatli olun
Sibel can gibi başınız yanmasın
Kota doldurma olayları olduğu doğru diğer bayilerde yapıyor bunu. ama geçmiş tarihlerde çiftkurtlarla ilgili sorun sıkıntı yaşayan bir abi vardı forumda, uzuunca bir konu. onu bulup bir okuyun derim
Biz aracı aldık bı sıkıntı yok çiftkurtlar sahıbı ıle arac sahıbı çoçukluk arkadaşları gerçi bunun araba alırken bı faktörü olmadı hatta teslimde boya ölçer ile de bı kontrol ettırdı servıs danısmanı gozumun onunde .
mert_can 41
28-11-2013, 10:21
Evet oluyo marka vermicem sıfır km araç satışında müdür olan yakın akrabamız kotasını doldurmak için yapıyodu bunu :)
CeM öZeR
28-11-2013, 10:28
Ay veya sene sonunda zaman zaman bazı bayiler kota doldurma amaçlı şirket adına veya distribütör sıkı distrübütör ve buna izin vermezse aynı holding grubunda başka şirket adına faturalayabilirler. Mesela biz bunu en son 2011 Aralık ayında 5 adet caddy alarak yan kuruluşumuz ersa otomotiv a.ş. adına alıp plakalarını çıkartıp 2012 yılbaşından itibaren satmıştık. Adetler tuttuğunda arabaların karına bakılmaz zaten. :) Ama tabi bu arabalar showroomda öyle temiz temiz plakası üzerine takılmadan satıldı. Bunları test aracı gibi kullandılarsa o firmanın ayıbı...
Ay veya sene sonunda zaman zaman bazı bayiler kota doldurma amaçlı şirket adına veya distribütör sıkı distrübütör ve buna izin vermezse aynı holding grubunda başka şirket adına faturalayabilirler. Mesela biz bunu en son 2011 Aralık ayında 5 adet caddy alarak yan kuruluşumuz ersa otomotiv a.ş. adına alıp plakalarını çıkartıp 2012 yılbaşından itibaren satmıştık. Adetler tuttuğunda arabaların karına bakılmaz zaten. :) Ama tabi bu arabalar showroomda öyle temiz temiz plakası üzerine takılmadan satıldı. Bunları test aracı gibi kullandılarsa o firmanın ayıbı...
Konuyla alakasız ama imzaya çok güldüm ya :D:D:D
Evet oluyo marka vermicem sıfır km araç satışında müdür olan yakın akrabamız kotasını doldurmak için yapıyodu bunu :)
Neden marka vermıyorsunuz ? ben bu konuyu fırmayı kotulemek için acmadım , ayrıca bu kullanıcılar için iyi bi firsat tum ındırımlerın sonunda %10 bı extra ındırım daha olması
orhan_guney
28-11-2013, 10:34
sizin burda bunu yayınlamanız bayiye sıkıntı cıkarabilir,bence güzel teklifde bulunmuşlar hiç düşünme sonucda faturası kesilmiş biz bunlara fake deriz.eğer 5,000 TL oynuyorsa hiç düşünme.
Yaklaşık 2 ay önce bi tanıdığımıza opel astra sedan bakıyorum, fiyat için 5-6 bayi aradım en son çiftkurtlar şöyle bir teklifte bulundu dedi ki elimde araç var sıfır kilometre ama biz kotayı doldurmak için plaka çıkarttık aracı yaklaşık 5.000TL eksiğine aldık arabayı görmeye gıttıgımızde daha ne temizlenmişti nede bi işlem görmüştü o şekilde garajda yatıyordu sizce bu gerçekten kotayı doldurmak için mi ? Böyle fırsatlar diğer markalardada oluyor mu ?
inan bilmiyorum. biz 0 opel alırken plakalı araçlar vardı. müşteri vazgeçince elimizde kaldı, vergisini biz ödedik zararına satıyoruz demişlerdi .
Kota doldurma mevzusu var aynı şekilde yakın akrabam sakarya skoda bayisinden superb aldı. Aracın plakası mevcuttu kota doldurmak için kendilerinin aldıklarını söyledi bayi ve 71 bin liralık modeli 66ya bırakmışlardı. Alınabilir sıkıntı olmaz.
sizin burda bunu yayınlamanız bayiye sıkıntı cıkarabilir,bence güzel teklifde bulunmuşlar hiç düşünme sonucda faturası kesilmiş biz bunlara fake deriz.eğer 5,000 TL oynuyorsa hiç düşünme.
düşünmedik aldık zaten sahıbı araca paşa paşa da biniyor zaten. bayiye bi sıkıntı yok onlarda elinde böyle bi araba varsa satma derdindeler keşke her bayide böle bişi olsa arac alırken ındırımlı alabılsek , ki ben sıfır arac alacak oldugum da herhangı bir bayiyi aradıgımda bu durumu soruyorum böyle bi aracınız var mıdır ? onlarda yok diyolar , herhangi bir sıkıntı olmuyor
orhan_guney
28-11-2013, 10:41
yok derler benide ara bende yok derim onun için bayiye gelmen gerekir, çunku yapılan bayilerde yasaktır, kimiside yan şirket kurar onların adına kiralama diye filo indirimli fatura keser, sonrada o araçları satar müşterisine ama herkese satmazlar kesinlikle bayi ile aranın iyi olması lazım.
düşünmedik aldık zaten sahıbı araca paşa paşa da biniyor zaten. bayiye bi sıkıntı yok onlarda elinde böyle bi araba varsa satma derdindeler keşke her bayide böle bişi olsa arac alırken ındırımlı alabılsek , ki ben sıfır arac alacak oldugum da herhangı bir bayiyi aradıgımda bu durumu soruyorum böyle bi aracınız var mıdır ? onlarda yok diyolar , herhangi bir sıkıntı olmuyor
yok derler benide ara bende yok derim onun için bayiye gelmen gerekir, çunku yapılan bayilerde yasaktır, kimiside yan şirket kurar onların adına kiralama diye filo indirimli fatura keser, sonrada o araçları satar müşterisine ama herkese satmazlar kesinlikle bayi ile aranın iyi olması lazım.
Tek sıkıntı olabileceği yer markanın dağıtıcısıdır herhalde bu oyun onu kandırmak için...
orhan_guney
28-11-2013, 10:48
aynen öyle yoksa ciddi sıkıntılar yaşarlar bayilik bile kapatılabilir aynı olay defalarca tekrarlanırsa cunku aradakı destek farkını dagıtıcı veriyor bayi vermiyor.
Tek sıkıntı olabileceği yer markanın dağıtıcısıdır herhalde bu oyun onu kandırmak için...
bende ınsıgnıa yı boyle almıstım herhangı bır sorun yasamadm
ontheair
28-11-2013, 10:52
Ortada nasıl bir sıkıntı oluyor ben anlamadım açıkçası?
Bayi fatrua kestiği otomobilin parasını distribütör'e ödüyor. Vergisini devlete ödüyor. Üstelik kazanmadığı paranında da vergisini ödüyor. Müşteriye aracı satarken notere satış ödüyor. Müşteriye güzel bir indirim yapıyor.
Ben sıkıntının nerede olduğunu çözemedim. En fazla ODD ve İstatistik Kurumu yanıltılıyor.
orhan_guney
28-11-2013, 10:58
sıkıntı şu bu arada yapılan ındırım varya o rakamı distribütör ödüyor sen diyorsinki distribütör re ben filo satıyorum ındırım ver oda verıyor ama sen kalıp o ındırımı sıradan müşteriye veriyorsun ve aldıgın rakamı ortadan bölüyorsun yanı acık acık distribütör kandırıyorsun :)
Bayi fatrua kestiği otomobilin parasını distribütör'e ödüyor. Vergisini devlete ödüyor. Üstelik kazanmadığı paranında da vergisini ödüyor. Müşteriye aracı satarken notere satış ödüyor. Müşteriye güzel bir indirim yapıyor.
Ben sıkıntının nerede olduğunu çözemedim. En fazla ODD ve İstatistik Kurumu yanıltılıyor.
Dağıtıcı firma yanıltılıyor markanın araçını müşteriye satmış gibi gösterip kendine satıyorsun sonra tekrar bu ıkıncı el olan aracı bu fırmanın bayiliğinde daha çok sıfır niyetinde tekrar müşteriye satıyorsun anlaşılan bu opelde biraz sık rastlanan bir durum
mert_can 41
28-11-2013, 12:56
Neden marka vermıyorsunuz ? ben bu konuyu fırmayı kotulemek için acmadım , ayrıca bu kullanıcılar için iyi bi firsat tum ındırımlerın sonunda %10 bı extra ındırım daha olması
Yanlış anladınız kötülemek için açmadığınız biliyorum konuyu akrabağımın işine bir sorun olmasın diye yazmıştım renault,ford,honda gibi büyük bir yerde satış müdürü aylık bir kotası var bu kotada bazen bir araç falan açık oluyo bunu doldurabilmek amaçlı sıfır bir arabayı kendi üzerine alıp plaka takıyo ve satıyo kullanmadan :)
kia'dada görmüştüm güzel fiyat vermişlerdi aracımı almadan 2-3 ay önce kadar showroomda 0 gibi duruyodu satış elemanı olan bayan solemişti böle böle bayi üstüne diye
darkmoon
28-11-2013, 13:16
bende vectramı zamanında bayi üstünden amışdım kendi araçlarıydı oluyor öyle..
ilker_yusuf
28-11-2013, 14:39
Merhaba;
Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 2013 Martı ayındaki 0 Aracımı yine Opel Bayisinin kotayı doldurması sonucu 31 Kasım'da faturalanmış ve plakası çıkması adına gerçekten güzel bir indirimle edinmiştim.
Araç size satılırken 0 km olduğu için tüm haklarından aynı şekilde faydalanıyorsunuz. Aradaki indirim gerçekten iyi olduğundan bence gözardı edilmemeli bende o zaman çelikjantsız hali 31500civarında olan aracımı çelik jant+ karter koruma+park sensörü 29150 ye almıştım body kıt hediye.
ayrıca tüm bu 29150 'ye alım satım, ilk 6 ay vergisi ve trafik sögortası dahildi.
ilker_yusuf
28-11-2013, 14:43
Ben aracımı alırken aynı şey ford da vardı ancak istediğim başlangıç kalmamıştı sadece fuller vardı. Yine renoda vardı faturalı araç hemen hemen tüm bayiler bunları sağlayabiliyor. ellerinde bir önceki yılın son aylarından kalma faturalı araçta oluyor faturası da
wiesmann
28-11-2013, 15:07
bende eski arabamı bu şekilde aldım. 6 sene boyunca bir sorun yaşamadım. çekinmenizi gerektirecek bir şey yok.
Bence kaçırmayın 2011 de kia ceed 1.6 crdi aldım aynen bu şekilde kota için plaka basmışlar 0 araca 5-6 bin tl ucuza aldım ve 6 ay sonra aynı fiyata sattım.