Orijinalini görmek için tıklayınız : yağ kaçakları
arkadaslar aracımın altında yag kacagı var cok asırı degıl ama aracımı lıfe kaldırdıgımda altı sanzuman ve dıfransıyel kısmanda var oda egsoza damlıyor ve koku yapıyor koydugum yerde olmuyor ama arabama basınca bır yerde durunca koku yapıyor ve bırde gecenlerde bır rampa cıktım dık devırsız cıktım duz de bır durdum arabanın altı yanıyor sankı her yerden duman gelıyor arabanın ıcını bıle sardı ama ustama goturuyorum yerını bulamıyor en son sanzuman ve dıfransıyel baglantı nontası dedı motor yagı tam dıfransıyal yagı bıraz fazla olabılır sanzumanda tam gıbı gozukuyor cozemedım :( acaba basına gelen var mı :(
Şanzıman yağı ağır kokar akan yağın motordan mı şanzımandan mı aktığını kokusundan da ayırt edilebilir.
Ben bir ara motor yağı sızıntı önleyici katkı kullandım yağ damlatma sorunum ciddi ölçüde azaldı ama hala devam ediyor.Fakat bendeki sızıntı katkının halledebileceğinden daha fazlaydı.Sende az damlatma varsa sorunu tamamıyla giderebilir.
arsenikli
29-11-2013, 22:39
En güzeli yıkatmak önce yıkatın pırıl pırıl olsun sonra bulursunuz kaçağı
cok agır bı kokusu var evet bı de rampa cıkınca o kadar duman vermesı heralde sanzuman devırsız oldugundan bır yerden zorlayıp attımı acaba :(
krank keçesinden veriyor olabilir şanzıman bağlantısı falan diyorsunuz yıkatınca belli olur
Yakın zamanda motor kapağı açıldıysa kapaktan atıyor olmasın? İyi sıkılmadıysa veya conta düzgün yerleştirilmediyse yapar.
By_HaNNibaLL
30-11-2013, 00:59
5 liraya 2 tane balata spreyi ile güzelce altini temizleyip biraz kullanin arabayi sonra tekrar kontrol edin yağin nerden geldiğini anlayabilirsiniz bu şekilde.
Bende geçen fark ettim şanzımanın orada damla damla yağ birikintisi gördüm orası mı burası mı derken triger değiştirilirken üst kapak contası kenarından atmış oradan geliyormuş, bulamasaydım iyice temizletip kaçak avına çıkacaktım..