Orijinalini görmek için tıklayınız : focus 2 1.6 tdci için voglantmı ? eıbach mı?
arkadaslar karar verdim bu 2 marka arasından secım yapıcam cok sert olsun ıstemıyorum konfor on planda olsun esıt bassın yeter :)hangısı daha kalıteli daha ıyı bı urun yorumları alalım :)hangısı olursa olsun 5 cm olucak...
kış geldi takma bence, ben ibiza varken kar küreyici gibi geziyordum ankarada
focus için bilmem ama ben ibizada vogtlandtan memnun kalmıştım
alımda dursun evde yaza dogru takıcam zaten :)
evde duran parça hep kaşıntı yapar yazı beklemeden takarsın, bende hep öyle oldu :D
paran da cebinde kalır, acil bişeye lazım olur neme lazım ;)
kısın genelde otoparkta duruyo cıkarmıyorum ankaradada pek kar yagdıgı solenemez zaten :D
bora1311
29-11-2013, 23:59
vogtland 2007 yılından beri sorunsuz kullanıyorum, tavsiye ederim...
Vogtland kullananlar genelde memnun. Bi kaç Eibach yayda orantısız düşme olduğunu okumuştum.
Biz Focusta H&R kullanmıştık 35 mm oda fena değildi
kış geldi takma bence, ben ibiza varken kar küreyici gibi geziyordum ankarada
focus için bilmem ama ben ibizada vogtlandtan memnun kalmıştım
İbiza da nasıl memnundunuz ?
Bende ibiza da voglant 35mm kullanmıştım. Gram esneme yoktu, patır kütür zıplaya hoplaya gidiyorduk.
Ferhat ben eibach tavsiye ederim. Oem yaylar kadar yumuşak ve konroflu 40mm+ lara da çıkma bence .
Eibach önü 6, arkayı 3.5 düşürüyor.
Vogtland'da ön arka eşit düşürüyor.Şu an bende Vogtland 3.5 kullanıyorum çok memnunum...
onn_dear
30-11-2013, 12:14
focusta vogtland daha eşit düşürür, focuscular bunu bilir bunu söyler :)
Eibach önü 6, arkayı 3.5 düşürüyor.
Vogtland'da ön arka eşit düşürüyor.Şu an bende Vogtland 3.5 kullanıyorum çok memnunum...
sertlik durumu nasıl ben aracın zıp zıp zıplamasını ıstemıyorum hanı tabıkı bıraz set olucak ama cok set olsun ıstemıyorum*
Bende ibiza da voglant 35mm kullanmıştım. Gram esneme yoktu, patır kütür zıplaya hoplaya gidiyorduk.
Ferhat ben eibach tavsiye ederim. Oem yaylar kadar yumuşak ve konroflu 40mm+ lara da çıkma bence .
kardesım 3.5 benım ıstedıgım gıbı düşürmez boşuna para gıder 5 cm ıyı olur gıbıme geliyor :)
Focus için voglant kullanıpta memnun olmayan görmedim en ideali o gibi duruyor.
kardesım 3.5 benım ıstedıgım gıbı düşürmez boşuna para gıder 5 cm ıyı olur gıbıme geliyor :)
Yaylı ve yaysız focus resimleri vardı bulamadım bulsam gösterecektim 3.5 cm in ne kadar tatlı olduğunu.
3.5 olduğu zaman tatlı oluyor:icon_tup: 3.5 üstü faça:D
Yaylı ve yaysız focus resimleri vardı bulamadım bulsam gösterecektim 3.5 cm in ne kadar tatlı olduğunu.
3.5 olduğu zaman tatlı oluyor:icon_tup: 3.5 üstü faça:D
resımlerı bulursan at beklıyorum :D 5 cm cokmu basık durur :)
resımlerı bulursan at beklıyorum :D 5 cm cokmu basık durur :)
Oem jantlarla evet, çok basık olur. Basık durmasindan ziyade teker camurlugun içine girer yada girmeye yakin durur + yan taraflar açılır yani tekerin sagi ve solu kaportaya uzak durur.( insallah tarif edebilmisimdir :) ). Diger yandan 3.5 veya 4 lük yay kullanirsan, tekerler camurluga löp diye oturur ki bence bu ideal olandir.
İlla 5 takacam diyosanda 18 jant şart. Buda ekstra maliyet demektir.
Ama benim fikrim 4 çok hoş durur ve senin istediğin görüntüyu, alcakligi sağlayacaktır.
serkanokan
30-11-2013, 20:49
Standart Hali
http://img14.imageshack.us/img14/7905/iwtq.jpg
Vogtland 3.5 sonrası
http://img24.imageshack.us/img24/8387/caax.jpg
sertlik durumu nasıl ben aracın zıp zıp zıplamasını ıstemıyorum hanı tabıkı bıraz set olucak ama cok set olsun ıstemıyorum*
Eibach önü fazla düşürdüğü için doğal olarak daha konforsuz + sekmede var.Beni baya rahatsız etti ama görünüm tabiki 10 numara :)
Vogtland'da hafiften çamurluk arasını kapatır ama eşit düşürür.Konforda Eibach'a göre çok daha güzeldir...
Öndeki Vogtland, arkadaki Eibach...
http://i.imgur.com/eeTrIgn.jpg
Boldenon
30-11-2013, 21:59
Standart Hali
http://img14.imageshack.us/img14/7905/iwtq.jpg
Vogtland 3.5 sonrası
http://img24.imageshack.us/img24/8387/caax.jpg
Tam kararında olmuş bence. Focus kullananların voglanttan memnuniyetini okudum hep.
benzınlyse ontaraf hafıf havada kalıyor vogtlandda
, dızelse gayet ıdeal ama
konforuda gayet ıyıdır yuzde 15 20 azalır konfor ama yol tutusta bı o kdr artar..
araç dizel... sanırım voglant alıcam butun focuscular voglanttan memnun :)focusun yol tutusunun artacagını dusunmek gerıyo beni ;)
tdipower
30-11-2013, 23:47
kesinlikle vogtland
voglant 5 cm ankarada uygun bulabılcegım bı adres varmıdır bılen varmı?
jantlarını 17 18 ınce yanaga gecersen o zamanda cok fark goreceksın
valla yay yokken de çukurda böbrek taşı düşürüyodum, vogtlandı takınca pek değişme olmamıştı, 5likti bendeki üstelik.
benim memnuniyetim: konfordaki değişim minimumdu (zaten yoktu ama oran olarak)
asıl takma amacım öncelikli olarak yol tutuş (ki fazlasıyla verdi) ve görüntü idi (vadettiği düşmeyi sağladı)
valla yay yokken de çukurda böbrek taşı düşürüyodum, vogtlandı takınca pek değişme olmamıştı, 5likti bendeki üstelik.
benim memnuniyetim: konfordaki değişim minimumdu (zaten yoktu ama oran olarak)
asıl takma amacım öncelikli olarak yol tutuş (ki fazlasıyla verdi) ve görüntü idi (vadettiği düşmeyi sağladı)
Haklısın süspansiyonlar normaldede sert. Ama bende sanki amortisör/yay ekipmanları yok gibiydi yani traktör nasıl hop hop zıplayarak gidiyorsa bende o şekilde gidiyordum. :) Demekki bana benzinli yayı itelediler.
Yol tutuş konusunda enfesti evet :icon_tup:
3.5 eibach pro kit
http://img203.imageshack.us/img203/2583/fotoraf0008r.jpg
5 cm eibach
http://www.focusclubtr.com/uploads/post-3138-0-69675900-1356610769_thumb.jpg
http://www.focusclubtr.com/uploads/post-3138-0-96071200-1356610781_thumb.jpg
bektas_talay
01-12-2013, 20:06
onasıl bir yay "bomonti" arkada hareket alanı bırakmamışsın press var o yaylarda sıfır aldıysanda replika ürün madurusun :)
alacaksan h&r al voglant da iyi ama bi hr olamaz kullanıp test ettim şahsen.
focus üstündeki tüm modları denedim koni + h&r 3.5 , vogt 3.5 , aibach 5 , air aklına ne geliyorsa artık.
vogt. önden yüzme yapıyor çok yumuşak kalıyor bilgine.
h&r tam kararında (bence) aibach 5 de benim ön dibine vuruyor ve çok sertti arkada tatmin etmediği için 2 cm press yapmıştım
kardesım 5 cm voglantta bunun gıbımıa basar benım aracı? tam bunun gıbı basık olurmu yanı?
bektas_talay
01-12-2013, 22:09
kardesım 5 cm voglantta bunun gıbımıa basar benım aracı? tam bunun gıbı basık olurmu yanı?
5 cm vogt yok , 3.5 cm var
5 cm vogt yok , 3.5 cm var
sıctık o zaman eıbach alıcam o zaman 5 cm yada hr
genel olarak hr kullananlar yol tutuş basıklıktan memnun ancak konfor yönünden sıkıntı olduğunu duymuştum
Eıbach 5 ayarına yakın dusme yakın ıstıyorsan yanı benımkısı gıbı araya parmak gırmez tam hızada durur. vogtland alıp tablayıda 2 parmak asagı alıp amortısor mılınden kısaltıcaksın. ne sekme olucak konforunda cok degısmıcek normal vogtlandlı halıne gore yol tutusun ıse muazzam olucak...
onasıl bir yay "bomonti" arkada hareket alanı bırakmamışsın press var o yaylarda sıfır aldıysanda replika ürün madurusun :)
focus üstündeki tüm modları denedim koni + h&r 3.5 , vogt 3.5 , aibach 5 , air aklına ne geliyorsa artık.
h&r tam kararında (bence) aibach 5 de benim ön dibine vuruyor ve çok sertti arkada tatmin etmediği için 2 cm press yapmıştım
normal vogntlandda evet sert kullanımlarda sportıf surucuyu cok tatmın ettıfı soylenemez ama normal kullanıcıyı sertlık konfor oranıyla cokca tatmın eder..
konılerı soracagım cokfark ettımı memnun muydun parasına gore
ndn amrtısor mılınden kestırıyımkı eıbach 5 cm cokmu sert olur?
Yazmayı unuttum 5 lik eibach önden 1 arkadan 2 bakla aldırmış.
Mazda 3 e eibach 4 lük yay almıştık ( focusla aynı platformda olduğu için örnek veriyorum) Gerek yol tutuş gerek konfor açısından çok memnun kaldık..
Dediğim gibi voglantı ibizada kullandım çok patır kütürdü.. Demekki focusta farklı reaksiyonlar veriyor.
Ama ben yinede 4 lükten üstünü önermiyorum. Konforu 0 a indirir, yürüyeni yorar + sert viraj dönüşlerinde davlumbaz/çamurluklara sürtme yapar.
Özet olarak 4cm + kule gergisi :cool:
Sertlıkle beraber sekmede yasarsın cok dusecegı ıcın.. ama vogtanda gore aman amanda sert olmaz.. sekme olur ama... sekme ıstemıosan mılden aldıracaksın ..
bektas_talay
04-12-2013, 17:10
sert çukurda dibe vurur dipte çalışır , 5 cm çok sertti benim araçta zevk alamıyordum
konılerı soracagım cokfark ettımı memnun muydun parasına gore
bence coilover daha iyi tutuyor yol tutuşunu konuşcaksak ,
sertlik yumuşaklık ayarı konide hikaye hiçbi fark yok
ben olsam okadar parayı bi amortisöre verilmez