PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni aracım..

Dou
30-11-2013, 04:10
Esasında Toyota Camry almaya gitmiştim Honda Yetkili servisinden satılık, fakat sıfır alındığından beri tüm bakımları burada yapılmış, komple stock (hava filtresinden kat. ına kadar üzerinde), kazasız boyasız Civic Si görünce Camry'nin yüzüne bakmadım, Hondacı ruhuma yenik düştüm.. 2008 model 88.000 km de (mil değil)

Günlük binmek için aldım, en azından 2-3 sene atmosferik oynamadan binerim.. Sonra satıp 4wd bir şey almam yüksek ihtimal turbolamaktan ziyade. Gerçi vaktinde eski arabama da dokunmayacak, atmosferik binecektim. Nasip :)

K20Z3 makine var üzerinde 200 hp. Donanım olarak FN2 den farklı olarak ESP yok, sunroof ve kilit diff var. Kapak, emme manifoldu ve egzantrik yapısı itibariyle k20z serisinin en potansiyelli motoru diyebiliriz.

Komple stock olmasından ötürü günlük kullanımda normal bir civicten farksız, gerçi bassam da gitmiyor eski aracıma göre. LSD baya fark ediyormuş önden çekişte bile olsa, yol tutuş olarak type-r dan daha iyi stock haliyle. :)

Coupe'nin tasarımını beğenmiyorum, gerçi bu kadar temiz coupe de olsaydı kasasına bakmaz alırdım. 4 kapı olması da farklılık oldu benim için. FD2 type-r havası veriyor :D

http://i40.tinypic.com/o6fthj.jpg
http://i41.tinypic.com/xeoog.jpg
http://i39.tinypic.com/2mds12s.jpg
http://i42.tinypic.com/25tw4sk.jpg
http://i44.tinypic.com/24l4mky.jpg
http://i41.tinypic.com/2qvvbd1.jpg

Bir kaç foto daha ekleyeceğim..

_muhaRRem
30-11-2013, 04:14
Hayirli olsun kazasiz belasiz turbolayarak bin insallah :)

skunk 2
30-11-2013, 04:37
Maşallah hayırlı olsun çok güzel :)

SeK23
30-11-2013, 04:47
Burdanmı ogrencektm hain :D

Mutu
30-11-2013, 04:54
Güle güle kullanın. Yanlış anlamazsınız umarım ( araç çeşitliliğine rağmen) dünyanın her yerinde hondacı hondacı diyesim geldi. :D

ProdriveSTI
30-11-2013, 05:19
Masallah gule gule kullan.TL olarak ne kadar fiyati. :D

Mutu
30-11-2013, 05:24

Moral bozmaktan başka işe yaramıyorsun adaş. :ofk: :D

Dou
30-11-2013, 05:43
Hayirli olsun kazasiz belasiz turbolayarak bin insallah :)

Eyvallah cümlemize kazasız belasız inşallah :)

Bunuda turbolarsam k serisi üzerine PhD yapacağım yeter artık :hehe:

Maşallah hayırlı olsun çok güzel :)

Teşekkürler

Burdanmı ogrencektm hain :D

Lan olm benim bile yeni haberim oldu aldıktan sonra kendime geldim :hehe:

Güle güle kullanın. Yanlış anlamazsınız umarım ( araç çeşitliliğine rağmen) dünyanın her yerinde hondacı hondacı diyesim geldi. :D

Problem yok, buradaki hondacılar genelde çinli, o yüzden ben aralarında sırıtıyorum :D

Şaka bir yana, Camry den daha keyifli olduğunu düşünüyorum. 1. araba sorunsuz olmalı, keyifli olursa ne ala.

2. alacağım araba Honda-Acura olmayacak, kendime söz verdim bu sefer :hehe:

Moral bozmaktan başka işe yaramıyorsun adaş. :ofk: :D

4 taklalı boyasız 160.000 km de Vtec alamazsınız o kadar diyeyim :D

Agah
30-11-2013, 06:28
hayırlı olsun keşke TR de de olsa bu araç :) şu devir saati göstergesinden buraya getirtemezmiyiz ya :D

Tunç
30-11-2013, 06:49
Hayırlı olsun güle güle kullan

stlegal
30-11-2013, 07:10
hayırlı olsun :)

slowmotion
30-11-2013, 07:28
hayırlı olsun, böyle aracı tr den mahrum bırakanların kulağı çınlasın

metin_1989
30-11-2013, 07:50
gule gule kullanın masallah :)

Dou
30-11-2013, 08:17
Herkese çok teşekkürler

hayırlı olsun, böyle aracı tr den mahrum bırakanların kulağı çınlasın

Araç tasarım olarak Türkiyedekiyle biraz farklı

Türkiye'deki Civic'e en benzer k20 motorlu araç Acura CSX Type-S. Pek bilinmez çünkü sadece Kanada pazarı için üretildi, ilginçtir EP3 jantları kullanılıyor. Benim araba ile teknik olarak birebir aynı (yine k20z3 motor ve şanzıman var), sadece tasarımı ve marka olarak farklı.

Üvey kardeş diyebiliriz :D Fakat o kadar az satıldı ki ikinci elini bile bulmak oldukça zor.

http://gallery.8thcivic.com/albums/2009-Acura-CSX-S/csx1.sized.jpg

Acura CSX - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Acura_CSX)

SinanTT
30-11-2013, 08:58
Burdanda hıyırlı olsun diyem :D Güle güle binersiniz inş.

-Ata-
30-11-2013, 09:07
tekrar hayırlı olsun kanka mis :)

McS_R53
30-11-2013, 11:04
Ohh güle güle kullan :D Ben 4 çeker şeyler bekliyordum o soğukta karda :D

kadi-R
30-11-2013, 11:40
hayırlı olsun güle güle kullan gercekten farklı bi araçmış

fatihtemizer
30-11-2013, 11:49
Hayırlı olsun gule gule kullan

McS_R53
30-11-2013, 11:54
Bi tur verirsin artık geldiğimde ahaha kanka 23'ünden sonra evi kiraladım ordayım zaten gölün karşısı gelirsin artık :D

Berkan
30-11-2013, 11:58
hayırlı olsun Doğu bu hali Türkiyedekinden daha güzel zaten :D

onn_dear
30-11-2013, 12:06
maşallah çok güzel bir araç, TR'de olmaması üzücü

_Burak_
30-11-2013, 12:19
ceyarim hayirli uğurlu olsun
Honda fetisisti :)

5500
30-11-2013, 13:24
maşallah hayırlı olsun.

DoctoR
30-11-2013, 13:34
- Hayırlı olsun. Türkiye'de Honda'nın birçok modelinin sadece fotograflarını görebilmek üzücü maalesef...

Dou
30-11-2013, 18:33
Çok teşekkürler arkadaşlar

Bi tur verirsin artık geldiğimde ahaha kanka 23'ünden sonra evi kiraladım ordayım zaten gölün karşısı gelirsin artık :D

Ahahaha gel bekliyorum :D Niagara meeting yaparız

onursumer
30-11-2013, 19:17
hayırlı olsun bence çok güzel bir seçim yapmışsın :) polis derdide çok olmaz orda komple headers falan yapılıp keyfi çıkarılır valla :D

Dou
30-11-2013, 21:50
hayırlı olsun bence çok güzel bir seçim yapmışsın :) polis derdide çok olmaz orda komple headers falan yapılıp keyfi çıkarılır valla :D

Teşekkürler Onurcum, valla free-flow egzoz hayatta almam bir daha, belki kaliteli free flow olmayan bir cat-back olabilir. Hızlı gitmesi-yarışma gibi bir derdim yok günlük kullanıma %100 uygun olmalı. Polisler pek karışmıyor evet..

Burada en büyük dert sigorta, soygun yapıyorlar bildiğin. Ve yaptırmak zorundasın plakan çıkmıyor yaptırmassan. Bittiği zaman yenilemessende $10.000 cezası var.

Direk gelip bismillah diyerek corvette alırsan aylık 800 dolar sigortaya ödersin, dışarıdan onu al bunu al diye söylemek en kolayı. Biraz daha beklemek lazım onun için, belki vatandaşlığı aldıktan sonra :D

Ben bu arabaya bile aylık ev sigortasıyla beraber $400 ödeyeceğim. İlk sene diye katlanacağız. İleride düşüyor.

aakdeniz
30-11-2013, 22:14
Kusura bakma Doğu ama bunu yapmam gerekiyor, biliyorsun :D

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20120213055636/uncyclopedia/images/5/52/Double-facepalm.jpg

serkanOC
30-11-2013, 22:26
maşallah kazasız belasız kullanın duruşundan belli çok güzel..

Dou
30-11-2013, 22:30
Kusura bakma Doğu ama bunu yapmam gerekiyor, biliyorsun :D

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20120213055636/uncyclopedia/images/5/52/Double-facepalm.jpg

AHAHAHAHAH :hehe:

3. Hondayı alırsam triple yapmak lazım :D

maşallah kazasız belasız kullanın duruşundan belli çok güzel..

Teşekkürler

Eyup Duygun
30-11-2013, 22:38
Hayırlı olsun Doucum.

Kazasız belasız bin inşallah

Yiğit Ş.
30-11-2013, 22:52
kazasız belasız kullan doğucum :)

Kakus
30-11-2013, 23:55
Hacı ben 4 çeker bekliyordum ama ötelemişsin fikirlerini. Hayırlısı olsun, çok güzel araç. İyi günlerde, güle güle bin. Çok da stock bırakma, yap bi'şeyler. Ruhunu öldürme. : )

Dou
01-12-2013, 04:44
Hepinize teşekkür ederim :)

Daghan_cc
06-12-2013, 22:24
Kardesim gule gule kullan. Degisik ulke degisik arabalar. Cok sanslisin tadini cikar...

Merthan
06-12-2013, 22:29
Hayırlı olsun. Bu araçta bildiğimiz K20 motor'a sahip dimi Typer'daki?

-Ata-
06-12-2013, 22:43
K20Z3 var üzerinde Dou yazmış hatta ilk mesajında TR'dekiler K20A2

BAŞAR
06-12-2013, 22:47
hayırlı olsun güle güle kullanın...

JackJones
06-12-2013, 23:14
Yapmayınn bunu bana :D Alan var alamayan var içim gitti yemin ederim :) Allah kaza bela vermesin 40 bin kere maşallah :)

Burak-Akın
06-12-2013, 23:47
Maşallah.. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin

Hondanın bu versiyonlarını neden getirmezler tr ye anlamıyorum

OmeR-FE
06-12-2013, 23:56
MasAllah kanka hayirli olsun.
Cok begendim.

Dou
07-12-2013, 01:06
İlk 500 km izlenimim,

Araç günlük kullanım olarak son derece konforlu, hatchback type-rlara göre ağırlık merkezinin daha iyi olması, arka süspansiyonun bağımsız olması, kilit diff standart olması aracı hem iyi yol tutan hemde konforlu bir araç haline getirmiş. Bugüne kadar kullandığım en iyi yol tutan fwd honda diyebilirim kesinlikle.

Yakıtı fena değil ama turbo type-r ım daha az yakıyordu (şaka değil). Yarım depo ile 180 km yapabildim şehir içi kullanım. Sanırım ecu filtre kat vs. herşeyin stock olmasının etkisi var. Yakın zamanda o2 sensörlerini yenilerim belki bununla alakası vardır.

Yedek parçası k20a2 ye göre daha ucuz burada, nedenini bilmiyorum bazı parçaları gerçekten çok ucuz. Örnek vermek gerekirse OEM honda o2 sensörü $110, biz ep3 type-r a bosch marka olanını amerika fiyatını o paralara bulamıyorduk :)

Kardesim gule gule kullan. Degisik ulke degisik arabalar. Cok sanslisin tadini cikar...

Teşekkür ederim abicim, bu daha başlangıç. Yolumuz uzun. Kendine dikkat et :)

Hayırlı olsun. Bu araçta bildiğimiz K20 motor'a sahip dimi Typer'daki?

Evet türkiyedeki typerlara oldukça benzer motoru var. Emme manifoldu, kapağı, egzantrik yapısı k serisi motorların içinde (jdm k20a hariç) en potansiyeli olan motor.

Hazır ESP yokken keşke elektronik gaz kelebeği de koymasalardı çok daha iyi olurdu.

K20Z3 var üzerinde Dou yazmış hatta ilk mesajında TR'dekiler K20A2

FN2 ler k20z4, daha benzer a2 ye göre. Fakat ondada ufak tefek farklılıklar var.

hayırlı olsun güle güle kullanın...

Teşekkürler

Yapmayınn bunu bana :D Alan var alamayan var içim gitti yemin ederim :) Allah kaza bela vermesin 40 bin kere maşallah :)

Teşekkür ederim :)

Maşallah.. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin

Hondanın bu versiyonlarını neden getirmezler tr ye anlamıyorum

FD kasanın nin far ve stopları çok daha güzel (zaten tek fark far-stop ve tamponlar) ama yine de bu kasa ve k20 motor kombinasyonunu bulabilmek güzel oldu.

MasAllah kanka hayirli olsun.
Cok begendim.

Teşekkür ederim Ömercim, beğenmene sevindim :)

DallaraF395
07-12-2013, 01:10
Hayirli olsun gule gule kullanin

ALi_G
07-12-2013, 01:15
yaptın yine yapıcağını hondacılığını ordada konuşturdun duramadın 2 dk :D

Dou
07-12-2013, 03:27
Lan olm ilk arabayı bildiğin araba alacan :D Bunu almasaydım sorun çıkartması en az ihtimal olan Camry alacaktım.

Ha bu kasada k20, heleki sıfır gibi görünce tutamadım kendimi o bi gerçek :)

B.Koçer
07-12-2013, 08:32
Hayırlı ugurlu olsun :)

alp1903
07-12-2013, 10:52
Hayırlı olsun Dogu, güle güle kullan. Çok güzel şansın var bundan sorna kesinlikle awd bişiler kullan oralarda :)

UO başlarsanda haber et :D :D

kickboxer
07-12-2013, 11:38
kanka konuyu yeni gördüm maşallah oğlum:D araba mermi:D karda kalırsan bir sti çeker sıkıntı olmaz:D:D

levent
07-12-2013, 15:19
Doucum hayırlı olsun, o kadar is350 aldırmaya çalıştım sana ama buna kısmetmiş demek ki :) Ama yalan yok içime doğmuştu :D

SametAkyol
07-12-2013, 15:31
keşke tr de de olsa şu SI lardan ama işte...

Dou
08-12-2013, 04:45
Hayırlı ugurlu olsun :)

Hayırlı olsun Dogu, güle güle kullan. Çok güzel şansın var bundan sorna kesinlikle awd bişiler kullan oralarda :)

UO başlarsanda haber et :D :D

Teşekkür ederim alpcim,

Bundan sonraki hedefim bunun yanına sıfır sti almak, 2 sene içerisinde inşallah yeni kasası çıktığında. :)

UO ya bu sıralar başlayabiliriz arkadaş server açıyor, haber veririm. :D :D

kanka konuyu yeni gördüm maşallah oğlum:D araba mermi:D karda kalırsan bir sti çeker sıkıntı olmaz:D:D

Kanka kilit var sikinti yok alayına isyan kar lastiklerimi de taktım bekliyorum yağsın diye :D

Doucum hayırlı olsun, o kadar is350 aldırmaya çalıştım sana ama buna kısmetmiş demek ki :) Ama yalan yok içime doğmuştu :D
Teşekkür ederim yavrum :)

Valla ben pek düşünmüyordum görmeden önce. En azından kafamdaki fwd honda alma sırası en gerilerdeydi.

Lexus'un hastasıyız hakikaten farklıymış, bmw falan *** yesin :D Ama benim bütçemdeki lexuslar 100-150+ km lerde olduğu için camry lere bakmayı tercih etmiştim

hadekaa
13-01-2014, 18:06
maaşallah kazasız belasız

Dou
17-01-2014, 08:14
Teşekkür ederim

Ufak bir güncel olsun, proje başlığı açacak halimiz yok stock arabaya buradan devam edeyim. :)

Aracım şu an 89.500 km de, günlük biniyorum. Servis kayıtlarında daha önce hiç subap ayarı yapılmamış. Bakım periyodunda subap ayarı kilometre bazlı değil, subap sesine göre (eğer gerçekten fazlaysa) ayar yapın diye belirtilmiş.

DIY subap ayarı, $360 istedikleri için arkama bakmadan uzaklaşıp, inat ettim kendim yaptım.

Toplam 5 saat sürdü, ilk kez olduğu için 3-4 kez kontrol ettim her silindiri. Tabi sürecin uzamasında cam plastiği ve demirini de sökme zorunluluğu da var ne yazık ki, ep3 typer kadar kolay değilmiş. Neyseki sağ tekerleği söküp krank kasnağından motoru döndürmeme gerek kalmadı, aynı işlemi alternatör üzerinden gerçekleştirebildim, bu süreyi çok ciddi miktarda kısalttı. +++Neyseki bir subaru değil, motor indirmeden de yapılıyor :)

Metrik sentil bulmak en büyük problemdi, burada herkez inch e göre ayar yaptığı için benim açımdan yeterince hassas değil. Bu sebepten kendim detaylı (0.02mm-1.00mm arası) sentil aldım yurtdışından.

http://i41.tinypic.com/ru63yv.jpg

http://i42.tinypic.com/29m5fky.jpg

Gözümü korkutmuyordu desem yalan söylemiş olurum, fakat marş bastıktan sonra herşeyin yolunda olması ve sesin azalması güvenimi arttırdı. Başlangıç bu şekilde, bakalım ileride nolacak.

Velter
17-01-2014, 08:58
Hayırlı olsun Doğu.

Keşke oralardayken daha fantazi bir şey alsaydın ama bende senin gibi 4 kapı tercih etmiştim.

Güle güle kullan

Dou
17-01-2014, 09:02

Çok fantazi peşinde değilim açıkçası, sadece yeni sti'yı bekliyorum. Bu günlük arabam olarak kalmaya devam edecek bir aksilik olmassa.

Tabi zaman ne gösterir bilinmez.. :)

Dou
20-01-2015, 02:53
Arabamı alalı 1 sene olmuş, toplamda 16.000 kilometre yol yapmışım. Şu anda 103 bin kilometrede. Ufak bir güncelleme yapalım. Sonra arabayı satınca hatıra niyetine okuyorum bazen, iyi de oluyor :)

Bazen soran arkadaşlar oluyor, araç Si olunca 160 hplik sananlar var. Türkiyede ki FN2 typerda bulunan motorun çok benzeri, yine 200 hp. Hatta egzantrik, kapak ve emme manifoldu daha verimli ve kilitli diferansiyel var. Sadece Si nin orjinal gaz kelebeği typerlara göre daha ufak, onuda değiştirdim zaten.

Bugüne kadar yaptıklarım

- Buji ve subap ayarını daha önceden zaten yapmıştım, önceki sayfalarda mevcut.

- Emme(vtc) kasnağı, triger zinciri, zincir gergisi ve zincir guide ları değişti. VTC kasnağı Z3 lerde kronik problem ve ilk çalıştırmada gürültü yapabiliyor. Değiştirmessen de zinciri uzatıyor. Bir kerede hepsini değiştirdim, kurtuldum.

- Flashpro, RRC gaz kelebeği ve cold air intake taktım. Flashpro almayı düşünmüyordum ilk başta, fakat 3.5 inç CAI alınca Flashpro'da almak farz oldu araba mafla çalıştığı için. Aslında iyide oldu, MAF tan MAP a geçiş yapmış oldum. Dip gaz ayarı kısa sürsede, partial throttle ayarı biraz vakit aldı, birde üzerine burada iklim +35 dereceden -20 ye kadar değiştiği için ayrı ayrı zamanlarda kontrol etmem gerekti.

Kış geldi, ayarını kontrol ettim. IAT ye dikkat 12F = -12 derece yaklaşık :D

http://i57.tinypic.com/28utj4z.png

Filtrenin motor içi fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadı, fakat kutudan çıkmış hali bu. Aküyü şasinin yanına aşağıya doğru almanız gerekiyor filtreyi kullanabilmek için, neyse ki akünün oturacağı metal parçayı kitin yanında gönderiyorlar.

http://d5otzd52uv6zz.cloudfront.net/1b03d0e3-cfdb-4853-998a-4b8821a311e1-800.jpg

Gaz kelebeğinin direk kıyaslama fotoğrafını da şu şekilde gösterebilirim, ben çekmedim ama çap farkı tam olarak bu. Stock egzozlu arabaya buyuk gaz kelebegi şart mıydı? Kesinlikle hayır. Fakat hazır Flashpro almışken bunu da 100 dolara sıfırını alınca pek düşünmedim.

http://i1187.photobucket.com/albums/z398/Honduh4life/2012-02-10160044.jpg

Bundan sonra yapacaklarım

- Test pipe aldım. Tabi yanında o2 sensörünüde değiştireceğim. Takmak için baharı bekliyorum. Taktıktan sonra tekrardan ayarı bi kontrol etmek lazım.

- Hem pist hemde günlük kullanım için balata ve disk aldım. En zor karar verdiğim şeylerden biri bu oldu, ortasını bulmak oldukça zor.

- Süspansiyonu değiştireceğim, henüz almadım. Neuspeed sport yaylar, Koni turuncu ön amortisör, koni sarı arka amortisör, ve progress 22mm arka viraj demiri hem pist için hemde günlük kullanım için optimum kombinasyon olarak seçtim. Buna da karar vermek zor oldu, süspansiyon konusunda kağıt üzerindeki verilere göre karar vermek %100 doğru sonucu getirmeyebiliyor. Fakat Civic Si lar için benim yerime önceden araştırmış birilerinden yardım almam kararımda etkili oldu. Alçalıp alçalmaması umrumda bile değil, hatta aynı yükseklikte kalsa daha bile iyi benim için. Kar küremek istemiyorum :D

- Orjinal debriyajını aldım. Amazonda 100 dolara bulunca tutamadım kendimi. Şu anda debriyajın durumu iyi, fakat 100 bini geçti sonuçta kenarda dursun.

Şimdilik bu kadar

http://i61.tinypic.com/apcy9y.jpg

Ufak bir video çektim, son olarak onuda paylaşayım. Katalitik konvertör henüz üzerinde aracın, komple standart egzoz.

BVwf2q_4CEU

1998corsa
20-01-2015, 07:24
Merhabalar;
bende amerika ya tasındım 4 gun once texas houston a ne arac alsam dıye dusunuyorum butcem 3500, hem 25, 30 mpg arası yakıtı olsun hemde sık olsun ıstıyorum sızın onerınız ne olurdu acaba....

aracınızda cok guzel duruyo komple egzoz dan sonra hırıltısı daha guzel olur :D

kazasız belası kullanmanız dılegıyle

izo
20-01-2015, 07:27
Guzel olmus masallah, ugrasmaya devam...

Dou
20-01-2015, 07:32
Çok teşekkürler. Sona doğru yaklaştık artık, bi süspansiyon sistemini elden geçirdikten sonra tamamdır. Fakat piste ilk çıktığımda süspansiyonun stock olmasını özellikle istiyorum ki gelişmeleri görebileyim.

Dipnot: Bu kıtaya gelince elim tornavida tutar oldu, DIYman oldum bi anda işçilik fiyatlarını duyunca. Türkiye'de iken elim tornavida tutmaz düşüverirdi. Sadece arabayı değil, kendimi de geliştirdim sanırım :D

Merhabalar;
bende amerika ya tasındım 4 gun once texas houston a ne arac alsam dıye dusunuyorum butcem 3500, hem 25, 30 mpg arası yakıtı olsun hemde sık olsun ıstıyorum sızın onerınız ne olurdu acaba....

aracınızda cok guzel duruyo komple egzoz dan sonra hırıltısı daha guzel olur :D

kazasız belası kullanmanız dılegıyle

Teşekkürler

Hani 3500 e bulabilseniz önerebilirim bu arabadan aslında, fakat yine bi 6-7000 usd ve üzeridir fiyat olarak Si lar. İstediğiniz paraya bulabilirseniz öneririm ama kesinlikle, fwd ler arasında gayet sürüşü zevkli bir araba. Direksiyon hissiyatı konusunda kullandığım en iyi Honda, s2000 dahil, belki LSD nin etkisi vardır.

Yakıt olarak iyi, flashprodan sonra baya fark etti. 600+ yapıyorum yazın karma kullanımda. Fakat 6. vitesi zaten type-rlara göre uzun olduğu için uzun yolda ekonomik diyebilirim.

Egzoz aman almayayım :) Belki tuz vs. etkenlerden ötürü çürürse free flow olmayan Invidia Q300 falan olabilir, ama modifiye değil revizyon amaçlı olur.

1998corsa
20-01-2015, 07:34
3500 e bundan yok ama ep serisinden var 1 adet, belki o olabilir.

600 üstü dediğiniz km veya mil mi ?

Dou
20-01-2015, 07:38
Kilometre hocam, 600 mil yapmak için hybrid falan almak lazım :)

EP lerde fena değil. Fakat 160 hp ve 5 ileri şanzımanlı olduğu için Honda camiası tarafından her zaman üvey evlat olarak görülmüştür Amerika kıtasında.

1998corsa
20-01-2015, 07:44
hmm iimis 600 km

ona dikkat etmemistim o zaman almaya gerek yok zaten k20 olunca oda 6 ileri diye düsündüm

Dou
20-01-2015, 07:50
Uzun yolda 750 leri yakalar ama kilometre, ben genelde tatlı-sert kullanımla 600 ü geçiyorum yazın. Özellikle flashprodan sonra MAF tan MAP a geçip, birde üzerine STFT yi ince ince ayarlayınca ciddi miktarda azaldı tüketimim. Çok vakit aldı ama oldu.

Kışın, mümkünatı yok. Okula gittiğim mesafe 4 kilometre, dönünce de bir 4 kilometre daha. Sıfır derece ve altında zaten ısınmıyor araba git gel. 3000 rpm i geçmiyorum genelde, fakat yine de yazın yakaladığım rakamlar teknik olarak imkansız.

levent
20-01-2015, 08:17
Adam sorunsuz olsun diye Camry veya Lexus IS bakarken DIYcı oldu çıktı arkadaş :)

Dou'cum maşallah diyeyim, araba alırsam mapper ım yapacağım seni :p

600 km şehir içi için iyiymiş bu arada, tabi bir İstanbul değildir trafik ama olsun 385 mil eder yaklaşık olarak :)

98corsa @ ismini bilmiyorum kusura bakma :) Corolla XRS de bakabilirsin veya Scion tC, E15 kasa XRS 1.8 180hp 2zz motorlu, lift li falan. Honda'ya geçene kadar tatmin eder, Scion ise 2.4 ama ekonomiktir yine, ikisi de karma kullanımda tüketim beklentilerini karşılayabileceğin, aksesuar parça bulabileceğin araçlar (tabi piyasalarını bilmiyorum :) )

Veya Es kasa coupe Civic al derim :)

Dou
20-01-2015, 08:29
600 km full sehir ici degil tabiki. Arada kisa mesafeli otoban kullanimlari var ama uzun yol denmez

Istanbul trafigi ile hic kiyaslanmaz tabi. 2 senedir gormedim daha da beter olmustur

Sagol Leventcim. Ayipsin her zaman ayarlariz sen al yeterki

Berkan
20-01-2015, 08:37
trafigin güzelligne baksana 1tane araba geçti koca yolda :D

dahamı beter olmuştur nedemek bomb.. oldu :D heleki ***** saatler Allah korusun akıl karı degil ev-iş farklı yakada olması :D

i-vtec07
20-01-2015, 21:29
Hondaların şu kendine has filitre sesi yokmu muhteşem ya . :)

kazasız belasız abi .

edit : unutmadan bişey sormak istiyorum bu yeni kasa sı lar nasıl tutuldumu orda :D 2.4 var sanırım 7000 dönüyo :( nasıl bi motor tecrübe edebildiniz mi ? :)

SinanTT
20-01-2015, 21:45
Cigerto ecnebi memlekete gittin ama formundan bişey kaybetmemişsin videodan izlediğim kadarıyla maşallah

Dou
20-01-2015, 22:14
Hondaların şu kendine has filitre sesi yokmu muhteşem ya . :)

kazasız belasız abi .

edit : unutmadan bişey sormak istiyorum bu yeni kasa sı lar nasıl tutuldumu orda :D 2.4 var sanırım 7000 dönüyo :( nasıl bi motor tecrübe edebildiniz mi ? :)

Sağolasın. 2012 den sonra k24 e geçtiler evet. Fakat problem egzozda vtec yok artık tabi baya bir eleştiri aldı. R18 civicler gibi kapağa entegre manifold kullanılıyor yenilerde.

Ben 8500 rpm dönüyorum, vtec 4200 rpmde açıyor.

Cigerto ecnebi memlekete gittin ama formundan bişey kaybetmemişsin videodan izlediğim kadarıyla maşallah

Sağolasın Sinanım, zorlamadan attım vitesleri. Daha baya gideri varda yapasım yok :)

Dou
21-01-2015, 05:24
http://i57.tinypic.com/2wexenn.jpg

Mertcan kardşşşşime teşekkürler, Detroit Auto Show'da buluştuğumuzda alacağım kendisinden :D

Emre Ekrem
21-01-2015, 07:38
Kazasız belasız maşallah.

volkan23
21-01-2015, 10:26
lan honda lan bu takaşi gil bizi bundan nasıl mahrum koydu yav yollasa en cok satılacak yerlerden biri türkiyedir eminim yapılırmı bu yav. :(

volkan23
21-01-2015, 10:28
bu arada maşallah kazasız belasız bınersınız umarım.

Ahmet.S
21-01-2015, 12:32
Eline sağlık Dou iyi cesaret hiç yapmadığın bir işe niyetlenmek parçalarda uygun olunca insan dayanamıyor alıyor herhalde.

Dou
25-02-2015, 22:52
Güncel olsun

106 bin kilometreyi geçtim. Kayışı ve tüm kasnakları kontrol etmek için söktüğümde gergi bilyasının durumunun iyi olmadığını fark ettim. Komple gergi ile almak fiyat olarak daha mantıklıydı. Bilya TL kurunda 150 tl civarına gelirken, komple gergi ile birlikte alınca 180 tl ye geliyordu. Hazır gergiyi değiştirirken kayışı da değiştirdim.

Tabi ki kendim değiştirdim, ilk defa yaptığım için yaklaşık 1 saatimi aldı. Herhalde bir daha yapsam yarım saate bitiririm.

http://i61.tinypic.com/2r6npee.jpg

http://i60.tinypic.com/28hk6zc.jpg

Sırada değişecekler

- PCV valfi ve hortumu

- Termostat ve radyatör üst hortum (CAI den ötürü uzun hortum aldım)

e.adakale
25-02-2015, 22:58
elinize sağlık forumda amerikadan Türk rüzgarları esmeye başladı artarak:icon_tup::icon_tup::icon_tup: