Orijinalini görmek için tıklayınız : Emeklilik, sosyal sigorta vs işlerinden anlayanlar yardımcı olabilirmi?
Arkadaşlar sorum biraz karışık ama sıkılmadan okursanız çok memnun olurum. 1980 yılında kurulan bir aile şirketimiz var. Babam, annem ve dedem kuruyorlar şirketi. Daha sonra dedem ayrılıyor ve bugüne kadar annem ve babamın ortaklığıyla şirket devam ediyor. Şirket kurulduğunda ortaklara zorunlu sigorta yapılması gerekiyormuş ama o zaman anneme sigorta yapılmamış. Anneminde sigortaya girişi 2000 yılının 1. ayı. Annem şu anda 57 yaşında ve hala emekli olamadı. Sigortayla görüştüğünde 60 yaşını beklemesi gerektiğini söylüyorlarmış. Ek bilgi olarak 2000 yılından sonra çocuk doğurmadığı için doğum borçlanması vs olmuyor. Sorum şu ki,
1-) Annemin hemen emekli olması için yapılabilecek birşey varmıdır?
2-) Gitsek devlete desek 1980 yılında sigorta yapılması gereken kişiye sigorta yapılmamış vs olayı anlatsak başımıza bir iş açılmadan (ceza vs.) sorunu çözebilirmiyiz?
İstanbul
30-11-2013, 17:57
Ali Tezel var duymuşsunuzdur belki,bu işi Türkiye'de en iyi bilen adamlardandır,onun danışma büroları var,oraya giderseniz en sağlıklı cevabı alırsınız diye tahmin ediyorum,Ankaradakinin adresi buymuş;
Adres: Mithatpaşa Cad. No:10/14 KIZILAY / ANKARA
Tel: [0312] 432 02 79 / 432 02 89
Ali Tezel var duymuşsunuzdur belki,bu işi Türkiye'de en iyi bilen adamlardandır,onun danışma büroları var,oraya giderseniz en sağlıklı cevabı alırsınız diye tahmin ediyorum,Ankaradakinin adresi buymuş;
Adres: Mithatpaşa Cad. No:10/14 KIZILAY / ANKARA
Tel: [0312] 432 02 79 / 432 02 89
Ali Tezel'in bürosuna gitmek aklımda var ama adamlar utanmasalar cevap verdikleri harf başına para istecekler. O yüzden ilk olarak buraya yazdım.
İstanbul
30-11-2013, 18:02
Ali Tezel'in bürosuna gitmek aklımda var ama adamlar utanmasalar cevap verdikleri harf başına para istecekler. O yüzden ilk olarak buraya yazdım.
Haklısınız,danışmanlık ücreti alıyorlardır muhakkak ama bence en sağlıklı cevabı alıp yanlış bir iş yapmamak için deneyin derim
Haklısınız,danışmanlık ücreti alıyorlardır muhakkak ama bence en sağlıklı cevabı alıp yanlış bir iş yapmamak için deneyin derim
Burdan bir bilen çıkmazsa, dediğiniz gibi Ali Tezel'in bürosuna gideceğim.
ersandeniz
30-11-2013, 19:28
Burdan bir bilen çıkmazsa, dediğiniz gibi Ali Tezel'in bürosuna gideceğim.
Eski sgk denetmeni bir arkadas var, telefonu yok, facede görürsem sorarım, olmadi isyerinde pazartesi sorarım, ama para vermeyin tezele, en gec pazartesi aksami dönüş saglarim size
Eski sgk denetmeni bir arkadas var, telefonu yok, facede görürsem sorarım, olmadi isyerinde pazartesi sorarım, ama para vermeyin tezele, en gec pazartesi aksami dönüş saglarim size
Ö.M. gönderdim.
darkmoon
01-12-2013, 11:41
yeni sgk yasasına göre emeklilik yaşı 64 yada 65 olmuşdu prim ödemelerini tamamlasan bile o yaşları beklemen gerekiyordu ali tezel genç bakışda öyle demişdi..
bundan çok şikayet eden insanlar var zaten o yaşdan sonra emekli olsanne olmasan ne alıcağın para hastaneye gidicek falan diye..
Yeni yasa bildiğim kadarıyla herkes için uygulanmıyor. Tabi yanılıyor da olabilirim.
dostum o iş astarı yüzünü geçer
sen gidip sgk ya ben 1980 de girdim ama benim girişimi 2000 de yaptılar dersen o şirkete 1980 yılından bu güne kadar sgk bildirgesi kestirirler primlerdi usulsüzlüktü poktu püsürdü inan çıkacak rakamı aklın almaz
ersandeniz
02-12-2013, 13:17
dostum o iş astarı yüzünü geçer
sen gidip sgk ya ben 1980 de girdim ama benim girişimi 2000 de yaptılar dersen o şirkete 1980 yılından bu güne kadar sgk bildirgesi kestirirler primlerdi usulsüzlüktü poktu püsürdü inan çıkacak rakamı aklın almaz
Arkadaşım da aynen böyle dedi, SGK bu aralar açığı kapatmak için yakaladığını koparıyormuş.
Emeklilik için 25 yıl sigortalı olması gerekiyormuş, ancak 15 yıl sigortalılığı ve 60 yaşı sağladığı için kısmi yaşlılık aylılığından faydalanabiliyormuş.
eğer 1 haziran 1999dan önce sigortalı olsaymış, 20 yıl sigortayla emekli olabilirmiş.
Ancak, kısmi yaşlılık aylığının miktarı hakkında bilgisi yok
Kısmi emeklilikten faydalanmak için bir çözüm arayışındayız ama hala bulamadık.
ersandeniz
08-01-2014, 08:51
Geçmiş yıllar Bağ-Kur'lu yapılabilecek, prim affı geliyor, ali tezel - En Son Sosyal Güvenlik Haberleri - HTEkonomi (http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/910474-gecmis-yillar-bag-kurlu-yapilabilecek)
bir yasa teklifi varmış, geçmiş yılların bağkurlu yapılabilmesine dair