Orijinalini görmek için tıklayınız : Fn2 - polo gti-mini cooper s
mert1612
01-12-2013, 21:43
fn2
polo gti
mini s
bu 3 araç arasında tercih yapıcaz sizce hangisi ? ortalama tüketimi çok olmayan günlükte kullanılabilcek ve sorunsuzluk + performansa yatkınlık olarak nasıllar yorumları alalım :)
bu arada araç tercihlerinizi sebepleriyle belirtirseniz daha aydınlatıcı olur
teşekkürler :)
sımdı hepsının dna sı cıkar bekleyin :D
brs_odbs
01-12-2013, 21:45
Ben olsam fn2 alırdım
mert1612
01-12-2013, 21:45
gönlüm gti a daha çok kayıyor ama kullanıcılardanda yorumları tecrübeleri alalım bakalım :)
63owen63
01-12-2013, 22:05
mcs pek kişisel zevklerime uymuyor,
gti'da kötü bir tercih değil ama
3'ünden biri olacaksa eğer fn2 :)
Polo tüketim olarak banko daha iyi.Günlük kullanıma daha uygun.Dp varken bile polis tarafından çevrilmenize imkan yok redline kaymassanız.Ne bilim işte dsg konfor donanım polo biraz daha mantık arabası fn2 biraz daha keyif arabası.Yedek parça olarak fn2 tabiki daha ucuz.poloya göre elektronik aksamı az- manuel.Ha şu güne kadar dsg den sıkıntı yaşadınmı desen 2 sene oldu hiç bişeyim olmadı.Klasik mod listesi yani benimki gibi bir arabayla gayet mutlu olabilirsiniz.Tek derdinizde benimki gibi patinaj olur.Miniyi hiç hiç hiç bilmediğimden klasman arasına koymadım.Ama çok yaktığını biliyorum.
Suleyman
01-12-2013, 22:48
Günlük kullanım için gti hepsine göre kat kat daha iyi ama imkanım olsaydı fn2 alırdım yalan yok :rolleyes::):)
mert1612
01-12-2013, 23:06
anket sonuçları gti dan yana şu an :)
Mantık ya gti yada coopersten yana olurdu ama gönül fn2 ister :)
Bende bu 3ü arasında kalıyorum ama cooperS olacak tercihim...
mert1612
01-12-2013, 23:15
cooperin iç mekanı bana biraz boğucu gibi geldi banada :(
fn2
polo gti
mini s
bu 3 araç arasında tercih yapıcaz sizce hangisi ? ortalama tüketimi çok olmayan günlükte kullanılabilcek ve sorunsuzluk + performansa yatkınlık olarak nasıllar yorumları alalım :)
bu arada araç tercihlerinizi sebepleriyle belirtirseniz daha aydınlatıcı olur
teşekkürler :)
Sorunsuzluk+Performans denilince zaten 2'si eleniyor= FN2 TYPE-R
gespenster
01-12-2013, 23:26
ep3 yada mcs gp dusunebilirsin
mustafa_yaman
01-12-2013, 23:31
Sorunsuzluk+Performans denilince zaten 2'si eleniyor= FN2 TYPE-R
:icon_tup::icon_tup:
mustafamutlubas
01-12-2013, 23:42
1 sene fn2 typer kullandım cuma günü sattım aracımı. 17 binde aldım 27 binde sattım ve 4 bin km full stock bindim. Header-İnjen cai-Warex le yürürü baya değşiti aracın. Ben sökmeye kıyamadım ama sökülürse fn2 ep3 den hiçbir şekilde geri kalmaz. Ben hiç sorun yaşamadım sadece yağ bakımı yaptım ama aracım tr nin en temiz fn2 siydi diyebilirim. Temizini alırsan fn2 bence aralarında en mantıklısı. Yakıt tüketimi olarak uzun yol 8-9 lt civara. Rolling vs gazlamalarda 11-13 lt arasında.
1 sene fn2 typer kullandım cuma günü sattım aracımı. 17 binde aldım 27 binde sattım ve 4 bin km full stock bindim. Header-İnjen cai-Warex le yürürü baya değşiti aracın. Ben sökmeye kıyamadım ama sökülürse fn2 ep3 den hiçbir şekilde geri kalmaz. Ben hiç sorun yaşamadım sadece yağ bakımı yaptım ama aracım tr nin en temiz fn2 siydi diyebilirim. Temizini alırsan fn2 bence aralarında en mantıklısı. Yakıt tüketimi olarak uzun yol 8-9 lt civara. Rolling vs gazlamalarda 11-13 lt arasında.
Uzun yol 8-9 litre mi? Baya sağlam yakıyor o zaman bu FN2 ler.
mustafamutlubas
01-12-2013, 23:46
Uzun yol 8-9 litre mi? Baya sağlam yakıyor o zaman bu FN2 ler.
evet yani ben 80-90 la gitmedim hiç 120 130 6.viteste gittim 145 de 4.500 devir zaten fn2 den az yakmasını beklemek yanlış olur :)
evet yani ben 80-90 la gitmedim hiç 120 130 6.viteste gittim 145 de 4.500 devir zaten fn2 den az yakmasını beklemek yanlış olur :)
Haklısınız az yakmasını beklemiyorumda normal yakmasını bekliyordum açıkcası :)
yeni iyidir gti yada mcs derim .bence cooper daha şık ve hoş ama sekli semalı daha güzel
E.Bozoglu
02-12-2013, 01:12
Çok yakın arkadaşımda Polo gti çok sevdiğim bir abim de minicooper s var polo gerçekten yakıt olarak yürür olarak çok iyi mini 'de yürür olarak hemen hemen aynı bana kalırsa düşünmem mini'ye binerim :) fn2 hakkımda bilgim yok
Ya anlamiyorum ben bu olumune hondacilari .sorunsuzluk demek icin yeni uretilen bir teknolojinin ustunden yillar gecmesi gerekiyor.typer daki olayda bu degilmi ? Manuel sanziman ustunden 20 sene gecmis hala onu dsg ile karsilastiriyorsunuz.su an hangisi ekonomik ? Hangisi hizli? Hangisi konforlu ? Bunden 3 sene sonra tum problemler cozuldugunde nolucak peki? honda tum spor arabalarinda manuel kullanmaya devam ederken pozisyonu nolucak spor arac pazarinda? Arabada elektronik bir parca yok sorun cikarmiyor sorunsuz oluyor...bu k24 sanzimanlariniz da dislileri pek masum degil bi arastirin isterseniz.2 sene oldu 1 kere servise ugradim dsg den oturu oda yazilim gunxellemesi oldu.bu arabayla sabah aksam sifirdan kalkmassaniz typer kullanir gibi redlineda gezmesseniz birsey olmaz.tecrubesi,sahidi benim en basitinden.
Bu noktadada ben dsg fani olmus gibi gozukebilirim ben yenilikci gelistirmeci gozle bakarim.
Kimsede kusura bakmasin sifir poloya 50 lira isteniyorken bombos 2005 model bir arabaya sirf "vatatatatata" ediyor diye o parayi vermem.buda benim sahsi gorusum.
Benim bile psikolojim bozuldu artik anasini satim.zirt pirt tolga abiyi ariyorum abi bunda bisey var kesin bisey oldu bu sanzimana diye.
Erdem K.
02-12-2013, 07:18
Kriterleriniz arasında yakıt tüketim azlığı da yer aldığı için tavsiyem polo gti'dan yana olmuştur. Şayet yakıt,bakım masrafı ve 2.elinin bence diğerlerine göre daha yavaş olması sizin için sıkıntı olmazsa, 3'ü arasında tercihim mcs olurdu ...
Yakıt tüketimi: Polo GTI
Sorunsuzluk: FN2 Type-R
Polo GTI diye aramaya yazarken bile ilk sırada polo gti yağ yakma, yağ eksiltme kelimeleri çıkıyor. Biraz göz atınca sorun giderildi (sanırım karter havalandırma) değişiyormuş, kimisi motul yağ koyuyormuş vs. farklı farklı çözüm bulanlarda var, sorun hala devam ediyor diyende.. bir de üstüne üstlük lt'si 60tl den doğuşun yağ satması, yorumları okurken bile sıkılıyor insan.
Avatarımla kullandığım araca bakıp marka fanatikliği yaptığım düşünülmesin :)
Arkadaşlarında dediği gibi bugün 2013 polo da 50K TL, 2004-2005 EP3 bile satan var o paraya. Bir de şu var 100K km devirmiş, 10 yaşında bir araba hala neden o kadar para ediyor ? :)
mert1612
02-12-2013, 09:09
Günlükte kullanıcağm için ep3 pek mantıklı değil zaten. Üçünede bi canlı canlı göz atmak lazım en güzeli :)
ortalama tüketimi çok olmayan günlükte kullanılabilcek ve sorunsuzluk + performansa yatkınlık
bunlara bakarak tabiki gtı. s ve fn2 çok yakar
MINI'nin heralde R56 2007- sonrası modellerinden bahsediliyor.
Bu arabaya yakıyor diyenin yatacak yeri yok :D
Ben MINI'ye oy verdim. Polo iç aksam olarak, MINI'yle mukayese edilemez.
FN Type-R bence çok şık bir araç, hiç kullanmadım ancak s2k ve ep3'e bakılacak olursa heralde fn2'de 10+ ltre yakıyordur şehir içerisinde.. Yakıt dezavantajı fazla diğerlerine göre. (2.000cc olduğunu unutmayalım)
Kullanım rahatlığı olarak, MINI ve Polo'nun günlük kullanıma daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Sorunsuzluk deniyorsa, bence 2.0 litre Atmo bir honda kadar sorunsuz bir araç olamaz motorda.. Uzun yıllar keçi gibi kullanırsınız :) MINI biraz nazlı, ucuz maliyetli motor parçalarına sahip. Kronik hastalığı olan modelleri var ancak çözülmeyecek hiç bir sorunu yok.. Yağ yakma vs yok. Polo'da bu sıkıntı vardı bir dönem, hatta motor değişen araçlar bile oldu.. Şuan durum ne bilmiyorum....
Mukayeseyi buna göre yapalım. Ben şahsen, aksesuar mod vs işin içine girdiğinde MINI'yi seçerim.. Sorunsuz ömür boyu kullanırım, beni çok üzmesin vs deniyorsa da FN2 seçerdim..
Yakıt tüketimi: Polo GTI
Sorunsuzluk: FN2 Type-R
Polo GTI diye aramaya yazarken bile ilk sırada polo gti yağ yakma, yağ eksiltme kelimeleri çıkıyor. Biraz göz atınca sorun giderildi (sanırım karter havalandırma) değişiyormuş, kimisi motul yağ koyuyormuş vs. farklı farklı çözüm bulanlarda var, sorun hala devam ediyor diyende.. bir de üstüne üstlük lt'si 60tl den doğuşun yağ satması, yorumları okurken bile sıkılıyor insan.
Avatarımla kullandığım araca bakıp marka fanatikliği yaptığım düşünülmesin :)
Arkadaşlarında dediği gibi bugün 2013 polo da 50K TL, 2004-2005 EP3 bile satan var o paraya. Bir de şu var 100K km devirmiş, 10 yaşında bir araba hala neden o kadar para ediyor ? :)
1-hondaların gereksiz ucması fiyat olarak onu edicek bir araç değil bence(tarstısma cıkmasn off topice gerek yok binkere konusuldu)
2-2000cc
3-üst segmen gibi gibi
Ya anlamiyorum ben bu olumune hondacilari .sorunsuzluk demek icin yeni uretilen bir teknolojinin ustunden yillar gecmesi gerekiyor.typer daki olayda bu degilmi ? Manuel sanziman ustunden 20 sene gecmis hala onu dsg ile karsilastiriyorsunuz.su an hangisi ekonomik ? Hangisi hizli? Hangisi konforlu ? Bunden 3 sene sonra tum problemler cozuldugunde nolucak peki? honda tum spor arabalarinda manuel kullanmaya devam ederken pozisyonu nolucak spor arac pazarinda? Arabada elektronik bir parca yok sorun cikarmiyor sorunsuz oluyor...bu k24 sanzimanlariniz da dislileri pek masum degil bi arastirin isterseniz.2 sene oldu 1 kere servise ugradim dsg den oturu oda yazilim gunxellemesi oldu.bu arabayla sabah aksam sifirdan kalkmassaniz typer kullanir gibi redlineda gezmesseniz birsey olmaz.tecrubesi,sahidi benim en basitinden.
Bu noktadada ben dsg fani olmus gibi gozukebilirim ben yenilikci gelistirmeci gozle bakarim.
Kimsede kusura bakmasin sifir poloya 50 lira isteniyorken bombos 2005 model bir arabaya sirf "vatatatatata" ediyor diye o parayi vermem.buda benim sahsi gorusum.
Benim bile psikolojim bozuldu artik anasini satim.zirt pirt tolga abiyi ariyorum abi bunda bisey var kesin bisey oldu bu sanzimana diye.
Vatata edince ne oluyor ne bitiyor bende bunu anlamıyorum :)
individual
02-12-2013, 11:12
Şöyle söyleyim Seat Ibiza Cupra Ve VW Polo GTI'a göre Mini CooperS şehir içinde daha az yakıyor.
Bu iki araç'da arkadaşımda mevcut full depo ile şehir içinde cooperS'i olan arkadaşım daha fazla geziyor.
Edit:Mini Cooper hep bu tarz karşılaştırmalara yazılıyor ama fiyat olarak her zaman üste kalıyor ve ya cupra yada polo gti tercih ediliyor.Daha yeni bir arkadaşımız 2013 cuprasını sattı 2011 Mini cooper almak istiyor ama uygun fiyata bulamıyor.Şuan ikinci elde 2011 Model Mini CooperS Xenon,camtavan,koldayama,Krom paket,deri koltuk gibi donanımda düşük km'de 55 BinTL altında yok.Olan'da var ama kumaş koltuk,camtavan yok,Manuel.İkinci elde polo gti gibi donanımda mini almak yerine sıfır polo gti yada sıfır ibiza cupra almak daha mantıklı.
En azından geçmişini biliyor olucaksınız ve araç sıfır olucak.
3 aracın içerisinde en eğlencelisi cooper s tir. günlük kullanıma en uygunu ve en az yakanı polo gti dır. otomatik vites düşünülüyorsa zaten cooper s elenmeli, manuel olacaksa cooper s düşünülebilir. type r fiyatları zaten olması gerekenden yüksek. Bu da arz talep meselesi. Az olan araba daha değerlidir her zaman için.
Yukarıdaki modellerden günlük kullanıma en uygunu 4 kapı polo GTİ'dir...Diğer kriterler senin zevkine bütçene kalmış....
i-vtec07
02-12-2013, 14:13
4 kapı polo gtı mantıklı günlük kullanım için ama haftasonu vs için alıcaksanız fn2 derdim bu durumda oyum polo ya :)
Ayrica polo gti ile 3 gunde 2000km uzun yol yaptim.Surekli tam gaz gitsende 12 litreyi asmiyor cruise a baglarsan 4.5 4.8 civarina dusuyor.Bence goz onunde bulundurulmali dsg ayrica oldukcada keyifli.Sehir icinde de dsg sol bacak sigortasi ben sahsen biktim manuelden Istanbul trafiginde.Sadece standart gti biraz fazla sekiyor yolda ama duzelmeyecek birsey degil.
rebeloghy
02-12-2013, 16:48
Kesinlikle manuel MCS derim. Enişteme baskılarla aldırdım, otomatik olduğu halde İzmir'de gerçekten çok makul yakıtı.
İstanbul trafiğinden bıkanlar yada istanbul şartları ile yakıt belirtenlere bakma. İzmir'de ne aynı trafik var (otomatiği şart hale getirecek) , ne aynı tüketim var..
Manuel mcs keyfi mutlu eder izmirde. Şu var tabi ben 1.69 um , eniştem de 1.68 :D Yani sürüş pozisyonu vs tapıyorum ben miniye. Ancak arkadaşım çok çok istemesine rağmen alamadı , boy 1.90 olunca rahat edemedim küçük geldi diyordu ki arabaya at sokmuş gibi oldu afedersiniz :( :D
mert1612
03-12-2013, 11:20
bu gün hem mcs ye hemde polo gti a baktım fn2 typer hem iç tasarım hem dış tasarım + sorunsuzluk ve her zaman olan k20 hayallerimi gerçekleştirmek istediğim için fn2 ye karar verdim :)
CeM öZeR
03-12-2013, 14:40
Şu an son alınan güçler ile polo gti bence en atarlı fn2'yi bile SUS'turur. :) Eğer amaç sadece daha çekici ve tahrik edici görüntüyse fn2 type r,sorunsuzluktada type r . Bunun dışında her alanda gti diyorum ben. :)
mert1612
03-12-2013, 14:54
Bu gün dod a gittim polo gti bakmaya içinde bindim ve 1.2 polodan farksız geldi:( birde pistonlarında sorun olmuş diye komple motor yapmışlar daha 9000 km deki arabaya kafa kurcalamıyo değil
guwen_ar
03-12-2013, 15:30
Cooper in yakiti fazla oldugu solenmis.
Ben 4 cekerini kullaniorm (countryman s)1400 kg uzun yolda 6 litre civari yakio ki normal s ler oldukca az yakar ve oldukca sorunsuz araclar bana gore.
Performans olarakta oldukca tatminkar araclar.(bnm gorusum)daha gosterisli kaliteli saglam araclar.
Tamamiyle kullanım tarzının zevk,tercih,beklenti ile örtüşmesi durumu..Hepsinin de yeri ayrı gerçekten fn2 typer sorunsuz ve farklı bir tarzı olan bir araç ama günlük binilecekse yakıt,pratiklik,dsg ve yeni olmasından dolayı polo gti'ı tercih ederdim..
typermelih
04-12-2013, 09:38
fn2 typer 3 yıl kullandım
hiç güzel bir araba değil bence,sebebi turbo su olan bir arabaya bin 2 dk kullan nedemek istediğimi ozama nanlarsınız. typer atmosferik olduğu için 6000 devre kadar hissiyat çok kötü,6000-8300 devir arasında şahlanıyor.ondada yemişim o devri
kaç sefer x6 kalkışta içimden geçti 200 de yakalıyorum ama ondan sonra geçsem neye yarar
ben tercihimi gti den yadan kullanıtdım
yakıt az,vergi az,turbolu ve stage 2 yapınca fn2 nin canını yakar
satarken herzaman gti daha rahat satar,çünkü yeni nesil turbo teknolojısınden yana,yakıt konfor dsg olması sebebiyle vs vs ...fn2 çok yakışıklı evet orası ayrı...ama ben fn2 aldığıma çok pişmanım açıkçası.tsi candır canandır :) prestij içinse mini olabilir ama mümkünse 214 hp lik olanlarından olsun :)
UK-Type-R
06-12-2013, 11:42
Yaklaşık 1.5 yıldır fn2 kullanıyorum çok performanslı kullanımda 13-14 litreleri görebilirsin fakat uzun yolda 110 a sabitleyim dersen 6.5-7 lt ortalama yakıyor . Yürümüyor kısmınıda katılmıyorum gerekli müdehaleleri yaptıktan sonra bence gayet güzelde yürüyor. Bunu çok kişide kanıtlamaya başladı. Günlük kullanacağım diyorsan şehiriçine çok uygun bir araç.
mert1612
06-12-2013, 12:42
Yaklaşık 1.5 yıldır fn2 kullanıyorum çok performanslı kullanımda 13-14 litreleri görebilirsin fakat uzun yolda 110 a sabitleyim dersen 6.5-7 lt ortalama yakıyor . Yürümüyor kısmınıda katılmıyorum gerekli müdehaleleri yaptıktan sonra bence gayet güzelde yürüyor. Bunu çok kişide kanıtlamaya başladı. Günlük kullanacağım diyorsan şehiriçine çok uygun bir araç.
aynen bende öyle düşünüyorum bana her yönüyle uygun olan bi araç zaten kırmızısını bulursak güzel bir fiyata inşallah sahip olcaz :)