Orijinalini görmek için tıklayınız : mabook air vs toshiba qosmio x500
mimarsertac
03-12-2013, 11:56
macbook air 13.1inç ya da toshiba qosmio x500 arasında bugün içerisinde acil karar vermem lazım. Bilgisayarı mimari tasarım programları için kullanıcam autocad, archicad, 3dmax gibi. Oyun v.s. performansıyla ilgilenmiyorum. Kullananları varsa ya da bilgisayardan iyi anlayanlardan yorum bekliyorum.
Ahmet Saraçoğlu
03-12-2013, 12:00
Bütçe ne kadar?
air de almayı düşündüğün modelin işlemcisi ne?
Bende iç mimarım ve 3d görselleştirme ile profesyonel olarak uğraşıyorum.3ds max mac osx te çalışmıyor , illa windows kurman gerekecek.O zaman da asıl performansı yerine işlemcisi ne akdarsa o kadar performans alacaksın 3dsmax te.
Max için en önemli parametre işlemci , ekran kartı.Air in bende hastasıyım ama sağlam bi pc ye uzak masaüstü bağlanma haricinde max ile ticari iş yapılmaz airde.
mimarsertac
03-12-2013, 12:04
olay şöyle; teknsa çalışanlarının 2 yılda bir ucuz ürün alma şansı oluyormuş ya da onun gibi bir şey. Babam madeni yağ sektöründe, bugün teknosa tırcısı iş yerine gelmiş muhabbet etmişler. Adam bu 2 makineden birini alacak bize uyguna satacak. Adam detaylardan anlamıyor macbook air 13.1 ya da toshiba x500 var dedi. macbook hangi modeli o yğzden tam bilmiyorum.
Ahmet Saraçoğlu
03-12-2013, 12:09
çalışma için olmasada alıp farkla satma açısından air alınabilir o zaman.Yada max harici günlük kullanım için.
air 13.3 ler iyidir.11 inchlerinde bile i5 işlemci mevcuttur,bana kalsa taşınabilirlik ve uzun ömür konusunda AİR derim,programlar için windows kurulup sorun çözülebilir,sonuçta SSD harddisk barındırıyo ve hız stabilirlik muhteşem.yinede tercih sizin.ben olsam mac e yakın paralara laptop almazdım.
mimarsertac
03-12-2013, 12:22
Babam arayıp hadi karar ver hemen deyince toshiba olsun dedim. Memnun kalırım umarım. Yardım edenlere teşekkürler.
hondafit
03-12-2013, 13:56
air'la o işleri yapamazsın macbook pro md212 yada me664 modeline bakman lazım
air ı küçümsememek lazım :)
hondafit
05-12-2013, 10:10
air ı küçümsememek lazım :)
Air kullanıyorum apple mağazasında çalışıyorum :)
hangi mağzasında çalışıyorsun merak ettim :)