Orijinalini görmek için tıklayınız : Evde Çamurluk Boyama???Acaba...
ghibli06
03-12-2013, 22:21
arkadaşlar merhaba :D
benim şöyle bir sorunum ve hayalim var :) arka çamurluğumun boyanması lazım, sebebi ise yazın güneşin altında benzin akıtması sonucu boyanın yanması... sizce bunu ben yapabilir miyim? yeni evin garajı hacim olarak yeterli, kapalı ve temiz, ısıtma sorunu yok... boyamızın renk tutmama olayı yok çünkü karışım değil, yine kutulu alacağım, alan çok fazla değil ama ben komple çamurluğu boyayacağım, kontak yüzeylerinde (parça olarak diğer boyalar ile birleştiği kısımlar) keskin girintiler var yani parça boyanın sırıtma durumu da yok... aracı ayağım iyileşene kadar bir yere çıkartamayacağım, en azından boyasını yapıp sonrasında Berkay'ın ellerine teslim etmek istiyorum ilgilensin diye :) işte boyanacak kısım:
http://img833.imageshack.us/img833/8371/on8f.jpg (http://img833.imageshack.us/i/on8f.jpg/)
S.Özeren
03-12-2013, 22:26
valla abi zaten boyatcakmışsın , en fazla beceremez boyacıya verirsin :D
Abi güzelce temizle yüzeyi dene bi ya zaten boyatıcaksın.Denemiş olursun yüzeyi güzelce temizleyip boyaya hazır hale getirdikten sonra neden olmasın.Güzelce maskelersin uzaktan uzaktan sıkarsın boyayı çok bir sıkıntı olucacığını düşünmüyorum.
valla abi zaten boyatcakmışsın , en fazla beceremez boyacıya verirsin :D
Samet aklımı okudun :)
Bu arada boyaya ne kadar tiner karıştırıldı boyanırken? Tineri ayarlamayazsanız gene ton farkı olabilir. 2 renk olmaz tabi ama gözü iyi olan insanlar dikkatli bakınca fark edebilir.
ghibli06
03-12-2013, 22:42
tiner-boya-vernik ve sertleştiriciyi yine glasurit alacağım, onların boya kabındaki oranlara birebir uymuştuk...
Hocam 10 sene bu işi yapmış biri olarak kendin boyamaya kalkma derim başın çok ağrır göründüğü gibi kolay iş değildir dikkat etmen gereken bir çok detay var 20 sene araba boyamış usta bile bir çok hata yapıyorken karşına çıkabilecek o kadar çok sorun varki.
Eğer çok istiyorsan sana özelden yapman gerekenleri detaylı bir şekilde anlatırım fakat el ustalığını el alışkanlığını ne yapacaksın hadi herşeyi doğru düzgün hazırladın yüzeyi hazırladın sadece el ustalığı yüzünden boya yanlış düşecek dalga dalga olacak vernik portakallı veya akıntılı olacak
Gel vazgeç bu sevdadan..
ghibli06
03-12-2013, 23:22
Metin Hocam sen bana yine de at özelden tüyolarını :D en kötü gider tekrar boyatırım, tek parça boya için kimsenin ağız kokusunu çekmek istemiyorum, ustalar kendilerini uzay mekiği yapıyor falan zannediyor, malzemesini alıyorum ne derlerse yapıyorum, ne verdiği fiyattan düşüyor ne de benim istediğim gibi yapıyor...
bugune kadar hıc bı tecruben yoksa kesınlıkle yapma derım
ghibli06
03-12-2013, 23:30
bugune kadar hıc bı tecruben yoksa kesınlıkle yapma derım
araba boyamadım ama makine ve jantlarımı boyamıştım...
boyama dıyorum ben yınede :) hanı ben bu ısı bılıyorum ve yapıyorum o yuzden senın sevıyendekı bı kısının ne yapıp yapamayacagını bılıyorum :)
ghibli06
03-12-2013, 23:38
boyama dıyorum ben yınede :) hanı ben bu ısı bılıyorum ve yapıyorum o yuzden senın sevıyendekı bı kısının ne yapıp yapamayacagını bılıyorum :)
yemin ediyorum sıtkım sıyrıldı bu boyacılardan :D garaja gelip boyayacak birini bulurum o zaman inşallah :) sonuçta 1 parça ve aman aman bir iş yok...
Aracı boyamadan önce eski bi kaç parça bulun onları boyayın el yatkınlığınızı arttırın ondan sonra boyayın baya farkeder :)
Bizim Furkan boyar :D otelde vardiya sonrası 2,5 ayda komple 131 astar zımpara boya yaptı :D
Yani yapmak istedikten sonra yapılır :) beğenmezsen en kötü gider boyatırsın abi.
http://i50.tinypic.com/33aro2g.jpg
http://i48.tinypic.com/2db41lf.jpg
ghibli06
04-12-2013, 00:00
var mıydı daha önce boyacılığı? :)
Ben olsam boyardim. Olmazsa da gider boyatirdim... Mal benim para benim... ;)
Sanayide duzgun ustalar bulunsa da zaman zaman yaramaz adamlara da denk geliyorsun. Hicbir sey istedigin gibi olmuyor...
SULTANOGLU
04-12-2013, 00:44
Bulent abi acikcasi cok zevkli ve eglenceli olabilir :D ama suda var arac rengi tek koponentten bile olsa renk uygulama sirasinda ki kosullar nedeniyle, yuzeye dusen renk farkli olabilir. Uygulama sirasindaki hava basinci, sicaklik . Nem, hatta uygulayan kisinin bile degismesi gibi bir suru etken ciddi olarak iki parca arasinda renk farkliligina neden olur.
Mesela ornek veriyim egitime gelen boyaci arkadaslara bunu anlatmak icin bir boya karistiririz ve hepsini tabancasina koyup plaka boyamalarini soyleriz. Hepsi boyar ve sonucta hepsinin kendi uygulama aliskanliklarindan dolayi bile renk farkliliklari ortaya cikar.
Ayrica eger yanlis hatirlamiyorsam senin aracta ufak sari simlerde vardi. Buda sonucu etkikeyebilir.
Senin kullandigin vernikte 255 vernikti. O vernik 20 dercede 8 saatte kurur. 60 derecede 30 dakka.
Ne ile boyamayi dusunuyorsun birde ?
var mıydı daha önce boyacılığı? :)
Yooo ortaokul'da resimden kalmış hatta :D
evde çamurluk boyaMA abi zaten baslıkta belirtmissin . boyayamazsın. boyarım dersen eger
bantlama videoları yada teknikleerini ögren. en kotü ihtimal ile boyamadan once vurucgın zımpara sulu 800 olsun ve sıkı geç.
boyayı atarken boyanıcak alanın sagına soluna yanı bıtıs yerlerıne geldıgınde eger tabancadan elını cekmezsen bıtıslere cok boya bırıkır akar.
mısal 10 a 50 cm bı yer boyucaksın tabancanın agzıda tam 10 cm genıslıgınde atıyor.
soldan saga gıt. bıtımde boyayı kes sonra sagdan sola gel baslangıcı malzemeden 10 cm 20 cm erkenden el hareketı yapmaya basla .tam baslangıcta tabancadan boya atmaya basla. yanı bı yuzeyı soldan saga sagdan sola olmak uzere 2 kez gec.
vernıgıde boya attıktan sonra en gec 1 saat içerisinde at.
boya ne kuru ne yaş olsun.vernik atmak için.
vernik atmadan once hazırla dinlendir.
Yooo ortaokul'da resimden kalmış hatta :D
degerını anlamamıslar :D
Tek parça boya için kimsenin ağız kokusunu çekmek istemiyorum, ustalar kendilerini uzay mekiği yapıyor falan zannediyor, malzemesini alıyorum ne derlerse yapıyorum, ne verdiği fiyattan düşüyor ne de benim istediğim gibi yapıyor...
Abi bu olaya sonuna kadar katılıyor olmakla beraber; boya derim.. Senin gibi kapalı garajım olsa komple de boyarım.. Ama sağlık açısından biraz riski var hem aracı hem kendini iyi maskelemelisin.. Ustalar hakkında söylediklerine gelince; hepsi nikol tesla anasını satayım manyetik alanda test yapacak sanki al diyorum para yaau yaparız da işte bakalım da falanda filanda cart curt ağız kokusu çekilmez gerçekten..
bymurat___61
04-12-2013, 00:58
bu kendini bilmez boyacılarlan ugrasıcana denemeye deger . BEnde kapıyı boyamayı planlıyorum hem sizin kapalı ortamınızda orda komple araba bile boyanır. Konunnun takıbındeyım. Rengınız zor cidden. Ama gozden cıkarmsınız her turlu yapacagınıza inanıyorum
Agır takıpteyım
ugur_EN_
04-12-2013, 01:39
bi pompacı olarak söylüyeceğim pompacıya aman akmasın derseniz kesin akar sakınan göze çöp batar misali :) ama pompacı benim gibi arabaları seviyosa ve bu camianın içindeyse ve müşteri küstahlık yapmadıysa bi gr bile damlatmadan pompayı alır yerine koyar . . . bu arada yanlış anlama abi bülent'ti sanırım isminiz bmwteam den öyle hatırlıyorum sizle alakası olmayarak bu benzin akma problemide olmuş olabilir istemeden . . .
Abi orayi iyice havalandir. Kesinlikle parfüme dikkat et. Ben parfüm sıkıp küçük bir parça boyamistim. Onca şey boşa gitti. :D
Ayrıca bunca yıldır arabayla ugrasiyosun bence yaparsin. Vernikteki portakallanmayi da boya koruma yaparken zımpara ile alınabilir kolay gelsin
ghibli06
04-12-2013, 07:39
Bulent abi acikcasi cok zevkli ve eglenceli olabilir :D ama suda var arac rengi tek koponentten bile olsa renk uygulama sirasinda ki kosullar nedeniyle, yuzeye dusen renk farkli olabilir. Uygulama sirasindaki hava basinci, sicaklik . Nem, hatta uygulayan kisinin bile degismesi gibi bir suru etken ciddi olarak iki parca arasinda renk farkliligina neden olur.
Mesela ornek veriyim egitime gelen boyaci arkadaslara bunu anlatmak icin bir boya karistiririz ve hepsini tabancasina koyup plaka boyamalarini soyleriz. Hepsi boyar ve sonucta hepsinin kendi uygulama aliskanliklarindan dolayi bile renk farkliliklari ortaya cikar.
Ayrica eger yanlis hatirlamiyorsam senin aracta ufak sari simlerde vardi. Buda sonucu etkikeyebilir.
Senin kullandigin vernikte 255 vernikti. O vernik 20 dercede 8 saatte kurur. 60 derecede 30 dakka.
Ne ile boyamayi dusunuyorsun birde ?
peki ton farkı olmaması için ne yapmak lazım? geçen sene de Aralık ayında boyanmıştı, boya nem vs hemen hemen aynı... boyayı ve verniği tabanca ile atacağım, garajda ısıtma var, ufo desteği de yaparım, 24 saat kalır araba belli bir sıcaklıkta...
boya çok önemli
işin içinde tecrübe olmalı hatta yetenek bile lazım
şanzımanı indiricem de tamam
koltukları sökücem de tamam
komple balataları değişicem de tamam
ama boya başka be usta
öyle bir sırıtıyorki can sıkıyor.
birde şöyle bir gerçek var
her boyada aracın çizgisi daha da kayboluyor
şimdi yaptın olmadı diyelim, sonra üzerine bir boya daha...
Madem illa yapıcam diyorsun sıra ile ne yapacağımıza bakalım.
Yüzeye iyice bak belkide sadece Kalın Pasta ve İnce Pasta ve Cila uygulaması ile kurtarabilirsin. Eğer kurtaramazsan sırası ile anlatıyorum.
Öncelikle arabanın boyası nedir metalikmi yoksa düz boyamı, eğer metalik boya ise bu olayda sadece vernik zarar görmüştür bu yüzden boya atmana gerek yoktur sadece vernik atarak bu işi kurtarabilirsin.
Yüzey matlaştırma pastası veya gri veya kırmızı keçe ve su yardımı ile ıslak bir şekilde yüzeyi matlaştır dikkat et parlak hiçbir yer kalmasın.
İnce yumuşak naylon ile ( sert veya kalın olmasın araba çizilir ) arabanı komple kaplıycak şekilde kapa, sadece boya yapacağın tek parça kaportayı açık bırakacak şekilde maskeleme bantı ile maskele, vernik kapalı kapının kenarından bile içeri girer, dikkat et maskeleme çok önemlidir, vernik atacağın bölgeyi iyi hesapla, sonradan yanlış yeri maskelemişim deme.
Tek parça boyayacağın için 250gr vernik yeterli olacak. Boya atacağın ortamı temizle. Toz Kir Benzin Mazot Parfüm vb koku yayabilecek, havada silikon oluşturabilecek her türlü şeyi temizle ameliyathane kadar hijyenik olmalı.
Kompresörü 3.5 bar basınca getir çalıştır doldur. Boya tabancanı temizle kurut. Vernik Harter Tiner karışımını hazırladıktan sonra boya atacağın yüzeyi son bir kez silikon temizleme bezi ve yüzey temizleme tineri yardımı ile temizle yaklaşık 20 ile 25 cm uzaktan yüzey hafif ıslak olacak şekilde verniği önce kenarlara sonra alttan başlayarak yukarı doğru bütün bölgeye ince bir şekilde hafif ıslak görüntüde uygula sonra bir kere daha sonra bir kere daha 3 kat ince hafif ıslak vernik at akıtmamaya dikkat et.
Bir gün sonra maskeyi çıkar yüzeye ince pasta geç sonra komple arabaya cila geç renk farkı belli olmasın.
İnşallah bir şey unutmamışımdır. Kolay gelsin.
Skyhawk34
04-12-2013, 10:38
Acikcasi el becerisi agirlikli bir durum ben su gune kadar bir cok parcanin boyasini yaptim aracimin kompresör lu tabancayla ne kadar el becerisi olursa olsun ufak bir puf noktayi atlayinca malesef ki günler dir ugrastiginiz emek heba oluyor bunu yapabilirim diyorsan abi yap bence bi kaybin olmayacak hatta kendi yapabilecrklerinide ogrenmis olursun
d.berkay
04-12-2013, 10:46
Bence denenebilir..:)
Benim işler biraz yoluna girsin, benim arabada bir kaç parça boyayacagim :)
ghibli06
04-12-2013, 10:49
Bence denenebilir..:)
Benim işler biraz yoluna girsin, benim arabada bir kaç parça boyayacagim :)
bence o parça boyanmadan detailing yapmanın bir espirisi olmayacak Berkay, o nedenle halledelim istiyorum :)
bi pompacı olarak söylüyeceğim pompacıya aman akmasın derseniz kesin akar sakınan göze çöp batar misali :) ama pompacı benim gibi arabaları seviyosa ve bu camianın içindeyse ve müşteri küstahlık yapmadıysa bi gr bile damlatmadan pompayı alır yerine koyar . . . bu arada yanlış anlama abi bülent'ti sanırım isminiz bmwteam den öyle hatırlıyorum sizle alakası olmayarak bu benzin akma problemide olmuş olabilir istemeden . . .
0HtyF0jux2Q
http://www.youtube.com/watch?v=0HtyF0jux2Q
Yiğit Ş.
04-12-2013, 11:05
0HtyF0jux2Q
Danzel - Pump It Up (OFFICIAL VIDEO) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=0HtyF0jux2Q)
ahahahaahah :D ofiste güldüm herkes bakıyo
kaybedecek çok bişey yok diye düşünüyorum sadece düzgün temiz bir uygulama alanı ve dikkat isteyen bir iş diye düşünüyorum, bende gözümde çok büyütmüştüm kompresörle hasarlı jantlarımı bile ilk günki haline getirdik, aracım lacivert bisiklet düştü üstüne boynuz gidon kapımı 1.5 cm sıyırdı bayagı kötü bi şekilde onu bile rötüşle çok belli olmayacak şekilde hallettim olmayacak şey yok
Burak Mehmet
05-12-2013, 08:50
benim zevkim boya yapmak..ama önce yangın tüpü boyayarak başladım işe. hemde ne yangın tüpleri heder ettim. Sonra oyuncaklar boyadım,sonra ayna kapakları,sonra tamponlar sonra yeni sac parçalar... Tam oldum bu işi kaptım dediğimde altı boyalı tamir görmüş kaporta parçası boyadım rezil ettim....Düzeltmek profesyonel boyacı için bile zor oldu ama dene abi çok zevkli...
ghibli06
06-12-2013, 10:13
komple çamurluk hadi zor, parça boya da mı yapamayız? sonuçta hasarlı bölge 4 parmak falan... sonrasında komple vernik atmamız lazım parçaya...
Oğlum araban zaten siyah parlak. En çok hata gösteren boya türü. Kalkıcan arabayı piç edicen :D
Ver boyacıya ekonomiye can gelsin. Heder olduna batırdığına deymez.
Komple boyucam desen hemen atla derdim. Ama lokal özellikle usta işi.
Portakallığı tutmuyacak. Havalar soğudu boyayı akıtıcan gerek yok.
ghibli06
06-12-2013, 14:44
Q0Y1S0zDGCQ
peki tamam öyle parça falan da boyamayalım, bu paint brush ile boya tamirine ne dersiniz?
Sen bu adamın yaptığını yap :D Yemin ederim senle lokal boya atölyesi açar franchise dağıtırız :D
ghibli06
06-12-2013, 14:54
Sen bu adamın yaptığını yap :D Yemin ederim senle lokal boya atölyesi açar franchise dağıtırız :D
herif gayet basitmiş gibi yapıyor :D
sen arabanın boyasını spreye bastırt yap bak bakalım oluyormu :D
6-7 senedir airbrush tabancam var ama hiç o adam gibi boya yapamadım .cok denedim ama doktor gibi bi elin olması lazım.
ghibli06
06-12-2013, 14:58
sprey ağızları çok geniş, bu ufak ufak atıyor :D
ghibli06
06-12-2013, 15:40
fheERlqNzQA
bu ürün nedir arkadaşlar? aracımdaki problem aynen bunun gibi vernik hasarı, adam bu ürünle çözüyor...
fatihcakin
06-12-2013, 18:08
Vernik akıntısı için illaki o ürüne gerek yok, normal macun da kullanıla bilir.Videodaki üründe macundur, kabının üstünde yazıyor zaten 10-15 dolar gibi bir fiyatı var ebayda.
ghibli06
06-12-2013, 18:10
Vernik akıntısı için illaki o ürüne gerek yok, normal macun da kullanıla bilir.
macunu komple zımparalıyor ama o mantığı anlamadım ben?
fatihcakin
06-12-2013, 18:17
macunu komple zımparalıyor ama o mantığı anlamadım ben?
Öncelikle macun çekmesinin sebebi, zımpara yaparken boyaya kadar inmemek, macun çekmeseydi takoz kullansa bile akan kısmı zımpara yaparken akmayan kısımda haliyle zımpara yapacaktı ve boyaya kadar inecekti.Macun çekerek akan verniğin etrafının seviyesini eşitledi, zımpara yaparak verniğin sadece akan kısmını aldı sonrasında bütün macunu cıkarttı.
Yalnız bu profesyonel bir uygulama, macunu fazla çekersiniz sonra o macunun zımparası için 30 dakika uğraşırsınız veya macun ince olur vernik akıntısını tam alamazsınız oto boya çok sıkıntılı bir meslek.
ghibli06
06-12-2013, 18:33
teşekkürler şimdi anladım zaten bendeki akıntı değil, garaja girebilsem fotoğrafını çekeceğim...
131mirafiori
06-12-2013, 18:49
Benim garajm olsa hiç düşünmeden kendim boyardm :) Elimde yatkn bu tür işlere daha önce 20 takım kadar jant boyadıım ama yer yok o yüzden arabayı boyayamıyorum :)
aliergun
07-12-2013, 02:51
İstediğiniz rengi sprey tüpe bastırıp gayet güzel boyayabilirsiniz. hele boya opaksa 10 numara iş yapmanız mümkün.
ilk jant boyayarak başladım. Daha sonra corsalarımın tamponlarını boyamaya başlamıştım. Baktım herşey süper gidiyor birde lokal boya deneyeyim dedim. :)
Gri corsamın kaputunun ucuna taş gelmişti. sadece oraya macun işlemi yapıp lokal boyamıştım. ilk kaporta işçiliğimdi renk iyi tutmamıştı. birde geçiş için maskeleme yapmıştım fark çok belli olmuştu..
sonra opak beyaz corsamın arka çamurluğunu kendim boyadım garajda. Yüzey hazırlaması biraz zor oluyor. Opak olduğu için istediğin kadar boyayı taşırabiliyorsun nasılsa üzerine zımpara pasta yapınca belli olmuyor. 30-30 gibi bir lokal boyada sadece 2-3 yerde slikonlaşma olmuştu parfüm varken boyayı attığım için. onuda rotus zımpara pastayla çozmuştum:)
Daha sonra yine sprey astar boya vernikle passat tamponuna lokal boya yaptım. fakat tampon olduğu için daha sonra zımpara çiziklerini pastayla almak çook zahmetli oldu. bir daha uğraşmam mesela. komple boyamak çok daha kolay :)
Finali garaja gelen yine opak siyah bir rent a car accentin ön sıfır tamponunu üzerineki arka tamponu vearka sol çamurluktaki eziği çekiçle düzelttip macunladıktan sonra 50lt komp. ve üstten hazneli tabancayla yaptım ki kendimden beklediğimin üzerine bir sonuç çıktı.
Yarın harddiske bakıp bulduğum fotoğrafları atıcam..
Kimse şevkinizi kırmasın kaybeticek 2 şey para ve zaman. Kazandığınız tecrube ikisinede değer :)
teşekkürler şimdi anladım zaten bendeki akıntı değil, garaja girebilsem fotoğrafını çekeceğim...
Son durum nedir. Bir uygulama yapabildinizmi. Eğer İstanbulda olsaydınız beraber halladebilirdik.
http://i42.tinypic.com/x2sd49.jpg
burda benim ustanın aracı gocuk vardı duzelttim astar cektım ve boyadım
http://i40.tinypic.com/20fu938.jpg
burdada dıyer ustanın aracı o duzelttırmıştı kaportacıdan ben sadece astar atıp boya yaptım 2 sınıde aynı gun yaptım .birıne 300 tl istemiş kaportacı dıyerınede 400 istemişler .2 aracta satıldı gitti
bunları nıye paylaşrın dıye soracak olursan bence sen bıraz cekındıgın ıcın başlamıyosun bu işe sana cesaret olsun dıye paylaşmak ıstedım ufak bı tıyo yaptıkca tecrube kazanıyosun bıraz dıkkat ve tıtız davranırsan cogu ustadan guzel yaparsın .
sana tavsıyem paylaştıgın vıdyodakı boyasız pastayla bı dene olmazsa boya yaparsın .
ghibli06
11-12-2013, 20:53
Son durum nedir. Bir uygulama yapabildinizmi. Eğer İstanbulda olsaydınız beraber halladebilirdik.
Metin hocam şu an tek ayak 2 koltuk değneği şeklindeyim :) normalde 15 gün içinde değnekleri atmayı umarken, doktor 30 gün daha basmayacaksın dedi, o nedenle biraz moral bozuk ama yine de vazgeçmiş değilim :)
ghibli06
11-12-2013, 20:59
http://i42.tinypic.com/x2sd49.jpg
burda benim ustanın aracı gocuk vardı duzelttim astar cektım ve boyadım
http://i40.tinypic.com/20fu938.jpg
burdada dıyer ustanın aracı o duzelttırmıştı kaportacıdan ben sadece astar atıp boya yaptım 2 sınıde aynı gun yaptım .birıne 300 tl istemiş kaportacı dıyerınede 400 istemişler .2 aracta satıldı gitti
bunları nıye paylaşrın dıye soracak olursan bence sen bıraz cekındıgın ıcın başlamıyosun bu işe sana cesaret olsun dıye paylaşmak ıstedım ufak bı tıyo yaptıkca tecrube kazanıyosun bıraz dıkkat ve tıtız davranırsan cogu ustadan guzel yaparsın .
sana tavsıyem paylaştıgın vıdyodakı boyasız pastayla bı dene olmazsa boya yaparsın .
siz tüpe mi bastırdınız? parça boya olarak mı attınız?
Boya sabır isteyen bir iş abı öncelik ile onu belirteyim
ben arabamın lip ayna cıta hatta jantlarını dahı kendım boyadım
ılk basta temız bır ortam gerekıyor
ve boyanacak kısımı ıyıce temızleyıp macun zımparaya baslıyorsun
zımpara kesınlıkle cok onemlı
eger zemın duzgun olmaz ıse boya atılınca alttan zımpara ızlerı gozukur ve hıc hos olmaz
Bılal ustanın boyadıgı gıbı dısarıda boyarsan
boya pıslıklerı olur ve kesınlıkle rezıl etmıs olursun parçayı
SULTANOGLU
11-12-2013, 21:10
Bu spreyle yapilan uygulamayi acikcasi senin arabanda bu kadar emekten sonra dusunemiyorum bulent abi.
Aman diyim :)
abı ankaraya bızım proje ıcın geldıgımde gelıp boyayım olmadı :D hallederız yanı :)
ghibli06
11-12-2013, 21:14
http://img571.imageshack.us/img571/4906/hbbn.jpg (http://img571.imageshack.us/i/hbbn.jpg/)
garaj bu şekilde, dışarıda boyamam, ısıtma da var gerekirse UFO falan da yakarım, temizlik konusunda da sıkıntı olmaz...
ufak bi kompresor boya tabancası ısını gorur abı senın bu garajda
ghibli06
11-12-2013, 21:32
abı ankaraya bızım proje ıcın geldıgımde gelıp boyayım olmadı :D hallederız yanı :)
beklerim valla :D
beklerim valla :D
abı bu yakınlarda ahmet abıye gelıcem yıne bızım araba orda yapılıo. sanada ugrarım :)
o garajda boya yaparsanız heryer boya olur 1. ikincisi ise kapıyı acmanız gerekır boya tozu dışarı cıksın diye. kapıyıda açarsanız içeriye toz girebilir. kısacası içerden havayı çekicek dışarı üflicek bişey lazım oraya. artı olarak olduki boya yaptınız arabanızın boyanıcak yeri hariç heryerini kaplayın. aman ne olucak sanki demeyin.
ghibli06
11-12-2013, 21:48
abı bu yakınlarda ahmet abıye gelıcem yıne bızım araba orda yapılıo. sanada ugrarım :)
beklerim süper olur ;) detailing ve boya mangalı yapalım Onurcan da gelsin :)
SULTANOGLU
11-12-2013, 21:48
Ruudvan duygularima tercuman olmussun. Aynen benimde dusuncelerim bunlardir.
ghibli06
11-12-2013, 21:49
o garajda boya yaparsanız heryer boya olur 1. ikincisi ise kapıyı acmanız gerekır boya tozu dışarı cıksın diye. kapıyıda açarsanız içeriye toz girebilir. kısacası içerden havayı çekicek dışarı üflicek bişey lazım oraya. artı olarak olduki boya yaptınız arabanızın boyanıcak yeri hariç heryerini kaplayın. aman ne olucak sanki demeyin.
maseratili foto bulamadım, X5 neredeyse 2 katı, maserati içerdeyken çok mesafe kalıyor her taraftan, rahat yani...
ghibli06
11-12-2013, 21:56
http://img9.imageshack.us/img9/3410/7j4v.jpg (http://img9.imageshack.us/i/7j4v.jpg/)
hah buldum, yani çok küçük değil bence :)
SULTANOGLU
11-12-2013, 21:57
Abi iceride havalandirma sistemi olmadan orada ne yazikki boya ugulamasi yapilamaz. Ve bir baska etkende sicaklik. Ufo ile olmasi cok cok zor. Hem uygulama sicakligi coknonemli, hemde kuruma.
ghibli06
11-12-2013, 22:01
Abi iceride havalandirma sistemi olmadan orada ne yazikki boya ugulamasi yapilamaz. Ve bir baska etkende sicaklik. Ufo ile olmasi cok cok zor. Hem uygulama sicakligi coknonemli, hemde kuruma.
kalorifer de var bildiğin hamam oluyor, ama havalandırma için bir fan ayarlamaya çalışacağım...
mehmetRS
12-12-2013, 12:38
kalorifer de var bildiğin hamam oluyor, ama havalandırma için bir fan ayarlamaya çalışacağım...
tıbbi malzeme satan yerlerden temin edebileceğiniz INFRA RED lambaları kullanabilirsiniz. Mesafeye göre şiddetinide ayarlarsınız. Ciddi güzel sonuclar elde edilebiliyor ufak parçalar için.. Böylece fan mekanizmasının yarattığı hava akımından parça üzerine yapışabilecek toz ihtimalinide minimuma indirmiş olursunuz.
http://img.diytrade.com/cdimg/1192158/13178998/0/1276830425/Philips_Infrared_heat_lamps.jpg
edit : ben plastik parçalar için ortalama 1 er saat süre ile yaklaşık 70-80 santimden cok güzel sonuclar almıştım fırınlama adına :)
edit 2: ben hastane aracılığı ile fizik tedaviye lambaları satan adamdan almıştım.. belki farklı mağazalarda felanda bulunabilir :) 20 lira gibi bir fiyatı vardı sanırım o civardaydı.
amk sanki fabrikada Ferrari boyuyonuz :D
olum hepiniz sanayici adamsınız nan herifler sokakta araba boyuyo amk :D
hacı abi ortam güzel boyayı atmaktan daha önemlisi zemini hazırlamaktır zemini adam gibi hazırlarsan burada rahat boyarsın en fazla boyadan sonra portakal vs kalır onuda zımpara vs ile alırsın yani
ghibli06
12-12-2013, 13:14
tıbbi malzeme satan yerlerden temin edebileceğiniz INFRA RED lambaları kullanabilirsiniz. Mesafeye göre şiddetinide ayarlarsınız. Ciddi güzel sonuclar elde edilebiliyor ufak parçalar için.. Böylece fan mekanizmasının yarattığı hava akımından parça üzerine yapışabilecek toz ihtimalinide minimuma indirmiş olursunuz.
http://img.diytrade.com/cdimg/1192158/13178998/0/1276830425/Philips_Infrared_heat_lamps.jpg
edit : ben plastik parçalar için ortalama 1 er saat süre ile yaklaşık 70-80 santimden cok güzel sonuclar almıştım fırınlama adına :)
edit 2: ben hastane aracılığı ile fizik tedaviye lambaları satan adamdan almıştım.. belki farklı mağazalarda felanda bulunabilir :) 20 lira gibi bir fiyatı vardı sanırım o civardaydı.
hocam bu lamba tam ne yapıyor tozsuz ortam mı sağlıyor?
ghibli06
12-12-2013, 13:15
amk sanki fabrikada Ferrari boyuyonuz :D
olum hepiniz sanayici adamsınız nan herifler sokakta araba boyuyo amk :D
hacı abi ortam güzel boyayı atmaktan daha önemlisi zemini hazırlamaktır zemini adam gibi hazırlarsan burada rahat boyarsın en fazla boyadan sonra portakal vs kalır onuda zımpara vs ile alırsın yani
hacı abi aynı fikirdeyim, en kötü çamurluğu gider boyatırım elimde kalan boya ve vernikle o olur :)
Metin hocam şu an tek ayak 2 koltuk değneği şeklindeyim :) normalde 15 gün içinde değnekleri atmayı umarken, doktor 30 gün daha basmayacaksın dedi, o nedenle biraz moral bozuk ama yine de vazgeçmiş değilim :)
Bülent bey biraz daha sabır o zaman sağlık önemli. Bence burda dikkat edeceğin konu ayağının tam açılması için gerekli olan fizik tedaviye gerekli önemi vermek bıkıpta tamam bu kadar yeter açıldı artık dersen orda kalır daha fazla açılmaz ilerde hareketlerin kısıtlı kalabilir allah korusun.
Boya konusunda anlattıkların kafamı karıştırdı bence çekebildiğin kadar yakın ve net bir fotoğraf çek yolla belkide boyamadan işi halledebiliriz..
Biliyorsun araba boyası katmanlardan oluşur Saç+ Astar+ Macun+ Astar+ Renk boyası+ Vernik. Eğer saca kadar inmemişse sadece vernik hatası ise boyamadan düzeltilebilir bunun bir çok yöntem var.
Bülent hiç uğraşma git boyat, elbiselerin yıkanırken parfümlü deterjan bile kullanıldıysa silikonlaşma olur boya yüzeyinde :) Senin araban bir de parlak siyah en ufak hatayı belli eder, macera aranacak bir renk ve araba kombinasyonu yok sende. Ha altında olsa 90 model favorit bastırırsın sprey kutuya pıs pıs boyarsın paşalar gibi :)
Ama önceklikle detailing işi yapan arkadaşlardan yardım alsan belki boyanmadan çözülür bu iş.
Boya olayında silicon free olayı çok önemli.Bir de araç siyah,hata belli eder.Ama Bülent abi de kafaya koyduysa o çamurluğu o garajda boyarr :D
mehmetRS
12-12-2013, 21:34
hocam bu lamba tam ne yapıyor tozsuz ortam mı sağlıyor?
bu lamba ısıtıyor abi, pek aydınlatmaz. tek amacı ısıtmak. tozsuz ortam sağlaması için özel birşeyi yok tabi :) ama fön makinesi yada ısı tabancası tarzı şeyler bir miktar hava üflediği için, hani olurya sağdan soldan çekip malzemenin üzerine üfleyebilir düşüncesiyle, hava akımı olmadan fırınlama alternatifi olarak söylemiştim.
ghibli06
15-12-2013, 14:47
http://img89.imageshack.us/img89/3646/43o2.jpg (http://img89.imageshack.us/i/43o2.jpg/)
http://img43.imageshack.us/img43/3030/4fq5.jpg (http://img43.imageshack.us/i/4fq5.jpg/)
http://img189.imageshack.us/img189/3461/x93c.jpg (http://img189.imageshack.us/i/x93c.jpg/)
nihayet değneklerle garaja girebildim gizli gizli :D arka çamurlukta benzin deposunun orda akıntı olan yer çok da kötü durmuyor, ancak orayı düzeltmeye çalışan arkadaş verniği biraz aldı gördüğünüz gibi, rötuşla kurtarabilir miyiz? araç siyah sonuçta, parçayı boyamadan ne gibi alternatif uygulamalar yapabiliriz?
fatihcakin
15-12-2013, 15:07
Rötuş yapılsa, bağıra bağıra ben oradayım der. :)
Benim görüşüm problem sadece vernikte
Yapılcak işlem:
Araba komple ince yumuşak naylon ile maskelenicek, vernik atılıcak bölge tek parça 2.000 su zımparası ve sabunlu su ile ıslak bir şekilde komple matlaştırılıcak bu arada vernik akıntısı gibi bozukluklar 1500 su zımparası ile düzeltilicek yüzey silinip kurutulucak 250gr vernik harter tiner karışımı hazırlanıcak yüzey silikon temizleme bezi ile temizlenicek kurutulucak vernik ince ıslak görüntülü 3 kat atılıcak kurutmaya bırakılıcak ertesi gün maskeleme çıkarılıp araba komple pasta cila yapılacak kullanıma hazır hale gelicek..
Dikkat!! Bence Boya yapmaya gerek yok..
ghibli06
15-12-2013, 21:18
Metin hocam komple derken, komple çamurluk değil mi? peki zımpara yapıldıktan sonra boyayı nasıl kontrol edeceğiz sıkıntı var mı diye? bir de boya atmak mı zordur vernik mi?
Boya atmak daha tehlikeli renk değişimi olur renk ayırır renk tutmaz bir çok tehlikesi var ve bence burda gereksiz..
Arabanın tamamı ince naylon ile kaplanıcak vernik atılıcak bölge arka fardan başlayıp arka kapıya kadar etekten başlayıp bagaj ve tavan ayırımına kadar olan bölge açık bırakılıcak şekilde kenarlarından bantlanıcak ve komple vernik atılcakki belli olmasın.
ghibli06
15-12-2013, 21:52
Boya atmak daha tehlikeli renk değişimi olur renk ayırır renk tutmaz bir çok tehlikesi var ve bence burda gereksiz..
Arabanın tamamı ince naylon ile kaplanıcak vernik atılıcak bölge arka fardan başlayıp arka kapıya kadar etekten başlayıp bagaj ve tavan ayırımına kadar olan bölge açık bırakılıcak şekilde kenarlarından bantlanıcak ve komple vernik atılcakki belli olmasın.
Metin hocam o para büyüklüğündeki iz, zımparadan sonra oldu (vallahi ben yapmadım :) ) ama elimi sürünce orda bir iz bir girinti çıkıntı farkedilmiyor, sanki bir şey boyayla verniğin arasına girmiş gibi... zımparalayınca tamamen boya tabakasına indiğimizde orası siyah mı çıkacak?
http://i41.tinypic.com/vwr9z6.jpg
Yukarda kırmızı ile ayırdığım bölge işlem yapacağımız bölge tamamen 2.000 su zımparası sabunlu su ile matlaştırılıcak.. Dikkat boyaya kadar inmeye gerek yoktur !! Boyaya indiğiniz anda bir anda farkında olmadan astarada inersiniz işte o zaman boyamak zorunda kalırsınız. Boya ince bir tabakadır üstündeki vernik kalın ve koruyucu olandır,
benimde niyetim var astarına macununa kadar kendim denicem
konuyu takipteyim...