PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meg#105 sonrası swirl alınması ?



dragstar
03-12-2013, 23:40
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde arabama pasta yaparken komple girişip sırasıyla

2000 Grid wet sanding
Meg#105 ı Meg Cut'n Shine 20 cm keçe ped
Meg#205 i Meg Soft Buff 20 cm sünger ile yaptım Fakat swirlleri tam alamadım bide dalga kaldı çok hafif, sanki 105 le 205 arasında orta kalınlıkda pasta veya başka pedle yapmam gerekiyor ?

Daha önce 105 i softbuff la hafif uygulayıp sonrasında sırayla keçeyle ve softbuff süngerle 205 uyguladığımda böyle olmamıştı, ama arabada siyah değildi ondan çokda emin olamıyorum


Şimdiden öneri ve tavsiyeler için teşekkürler,

Antalyalogy
04-12-2013, 00:51
Selam ,
205+soft pad , yün pad +105 in arkasından mükemmel finishi vermeyebiliyor.
105 i keçe pad ile uyguladıktan sonra finishden önce bir de 105 ve polishing pad (meg sarı ped) ile geçip ardından 205 i soft pad ile uygulayabilirsin.
Bu anlattığıma dave in yaptığı şu testte örnek var ..
105 i cutting,polishing ve keçe ped ile ayrı ayrı denemiş , yüzeye çizdiği derin X işaretini bir tek yün pad ile alabilmiş.
Her seferinde ipa ile sildikten sonra hologramlar gizlendiği yerden geri gelmiş.(meguiars ın tüm polishleri hologramları gizleyen dolgu maddelerine sahip)
Bu yüzden uygulama sonrası İPA ile güzelce silip ışık altında tekrar bakmak gerekiyor yoksa aldatıyor insanı.
Ardından da 205 ve finishing pad ile tek seferde mükemmel finişe ulaşmış..
Non-Diminishing Abrasives Test - Meguiars vs. GTechniq - Detailing World (http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=222286)

105 polishing pad uygulama videosu :
1053MPolishingpad.mp4 Video by DefinedDetails | Photobucket (http://s1228.photobucket.com/user/DefinedDetails/media/Tests/1053MPolishingpad.mp4.html)

205 uygulama videosu :
2053MFinishingpad.mp4 Video by DefinedDetails | Photobucket (http://s1228.photobucket.com/user/DefinedDetails/media/Tests/2053MFinishingpad.mp4.html)