Orijinalini görmek için tıklayınız : megane 1.5 dizel turbo sesi
selamlar arkadaşlar.
1.5 dci aracım var trigerini değiştirdim bu arada turbodada ötme vardı onunda söktürdüm temizlettirdim balansını yaptılar problem yok.
araç normal çalışırken ses yok, debriyaja bastığım zaman turboda ıslık sesi var . neden anlamadım varmı tecrübesi olan?
debriyaj bilyasıdır öten turboyla alakalı olduğuna eminmisin debriyaja basıp gaza basınca sesde azalma artma varmı
evet seste azalma artma var turbo ötmesi bea. yada hava kaçırıyor bieyerden
debriyaj bilyasını tanırım az çok .
evet seste azalma artma var turbo ötmesi bea. yada hava kaçırıyor bieyerden
debriyaj bilyasını tanırım az çok .
debriyajla bi alakası olmayacağından söyledim bence turboyla alakası yok debriyaja basmazsen ses geliyorsa :) bilya o bilya :D
abi tamada turbo sesi gibi bea megane larda turbo gibimi ıslık öttürüyormu debriyaj?
yaklaşık 800 km uzaktan bukadar tahmin edebildim :D fakat turbo her daim öter affetmez
hea turboyu söktürdüm bakımlarını yaptırdım temizlettim balansını yaptırdım taktırdım :) hortumlardan borulardan kacak olabilrmi biyorumda, vites değiştirirken genelde ötüyor,
Turbo ile ilişkili borular ve kelepçeleri kontrol edilmesinde yarar var bence. Bahsettiğim kısımlarda sorun yoksa arkadaşların dediği gibi debriyaj setindeki bilyadır. Bilya ses yapıyorsa komple set değiştiriliyor 200-250 lira civarı debriyaj seti.
Bende geçen hafta Getzimin debriyaj setini değiştirdim, zamanla sertleşme olduğu için debriyaj bitmemesine rağmen 92 bin'deki arabamın debriyaj setini değiştirdim. Baskı ve balatada sorun yoktu ama rulman elle çevirmeyle bile acayip ses yapıyordu.