Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni telefon Dolandırıcılık Şeklimi Yoksa Gerçekmi :)herneyse bilmekte fayda var

Serkan_UR
05-12-2013, 13:58
30 dk önce 0545 411 41 08 numaradan arandım arayan kişi çağrı merkezi bir atmosferden konuşması bozuk bir kişi

Tüketici hakları ........ den arıyorum dedi xxxx tarihinde yayınlanan kanunla kredi kartları aidatı ve kredi dosya masrafları yasal olmadığı kabul edildi bu süre içersinde sizden alınan bu aidatları geri alablirsiniz vs dedi kart kullanıomusunuz ne zamandır dedi bnde evet 5-6 yıldır dedim yaklaşık 5000 tl gibi bir rakam sizden almışlar :)bunu geri alabilirsiniz dedi..Nasıl alıcaz dedim bunu biz sizin için yapabiliriz size gönderdiğimiz evrakları doldurup göndermeniz yeterli dedi

zaten konuşmanın başından ortasına işgillendim evrakları doldurmanız diyince şimdi bana mail vs atcaklar kart bilgileirmi vs yazmamı isticekler diye aklımdan geçti

sordum evrakları nasıl bana ulaştırcaksınız dedim size kargo ile göndericez dedi doldurup bize göndermeniz yeterli yanlız kargo size geldiğinde 149 tl ödemesi olucak sadece bunu ödiceksiniz dedi :)

teşekkürler bankamla görüşüp dönerim size dedim :)

kanunun çıktığı yada emsal kararın oldğunu tv de gördük bir şekilde geri alınabileceğinide ancak tabikide güvenden yoksun bir konuşma bana göre :)

Başına gelen varmı gelmediyse bile bilginiz olsun yeni bir dolandırma takdiği olabilir yada iyimser bakarsak bizden alınan bu paraları almanın kolay bir yolu var demekki :) her türlü sizinle paylaşmayı faydalı görüyorum

barakuda26
05-12-2013, 14:02
ne yapacaklarını ınsanları nasıl kandıracaklarını şaşırdılar artık yazık gunah, ınanıp atlayan çok olur emınım..

free-hifi
05-12-2013, 14:04
aynen geçirmeye programlanmış bir şebeke telefonu bilişim suçlarına şikayet et hemen.

Kahn23
05-12-2013, 14:06
Anlatmış olduğun konunun aynısını dün sabah turkuaz radyoda dinledim. Maalesef kanı bozuk şerefsizler var..

Onu-R
05-12-2013, 14:07
149 Tl karsidan odemeli bos zarf gonderecekler anlasilan.

Aslinda mantik okey, bir takim ucretlerin geri alinabilmesi icin bir baskasini yetkili kilabiliriz.

Ancak boyle bir durum var ise para mevzusu su sekilde olmali: Madem fazladan odedigim miktari sen tahsil edeceksin, o zaman o tahsil ettigin miktar uzerinden kendi kesintini yap (%20-30-40 neyse), geriye kalan miktari bana ode..

Boyle yapmak varken kapima gelen evrak icin 149 lira vermemi kimse beklemesin.

Yani zaten kesinlikle kendim yapabilecegim ve ekstrem zor olmayan bir seyi baskasina yaptirmam ama, yaptiracak olsam da bir baskasindan alacagimi tahsil etmesini istiyorsam ona para vermem, gitsin kendisi halletsin alsin parayi, sonra kesintisini yapsin yani..

Alican
05-12-2013, 14:07
Geçenlerde benide aradılar, danışmanlık şirketi belli bir ücret karşılığından senin adına işlemleri yürütüyor.

Onu-R
05-12-2013, 14:08
Sizi arayan numarayi savciliga vermeyi dusunur musunuz acaba?

Veya en azindan 155i arayip bir kayda gecirseniz nasil olur?

34tb9544
05-12-2013, 14:09
Yeni yontem bu banada mesaj attilar butun paranizi aliyoruz diye :)

despe
05-12-2013, 14:11
neden 150 değil aq

Serkan_UR
05-12-2013, 14:12
149 Tl karsidan odemeli bos zarf gonderecekler anlasilan.

Aslinda mantik okey, bir takim ucretlerin geri alinabilmesi icin bir baskasini yetkili kilabiliriz.

Ancak boyle bir durum var ise para mevzusu su sekilde olmali: Madem fazladan odedigim miktari sen tahsil edeceksin, o zaman o tahsil ettigin miktar uzerinden kendi kesintini yap (%20-30-40 neyse), geriye kalan miktari bana ode..

Boyle yapmak varken kapima gelen evrak icin 149 lira vermemi kimse beklemesin.

Yani zaten kesinlikle kendim yapabilecegim ve ekstrem zor olmayan bir seyi baskasina yaptirmam ama, yaptiracak olsam da bir baskasindan alacagimi tahsil etmesini istiyorsam ona para vermem, gitsin kendisi halletsin alsin parayi, sonra kesintisini yapsin yani..

Sizi arayan numarayi savciliga vermeyi dusunur musunuz acaba?

Veya en azindan 155i arayip bir kayda gecirseniz nasil olur?

aynen senin gibi düşünüyorum eğer hakkaten bu para alınacaksa tahsilden sonra sizden şu kadar talep ediyoruz demesi gerekir :)

İstanbul Polis android uygulaması kullanıyorum mesaj geldiğinde yada arandığımda düzenli olarak bu uygulama ile ihbar ediyorum:)Buraya yazma sebebim başına gelmeyenlere farkındalık yaratmak bunu nasıl kendime vazife görüyorsam ihbarda aynı şekilde....

free-hifi
05-12-2013, 14:14
neden 150 değil aq

BIM de 149 :D 150 czip gelmez

gselcuk
05-12-2013, 14:37
Sakınnnn :))

sweap07
05-12-2013, 14:39
ortalık serefsız kaynıyo kanı bozuklar

Onamdar
05-12-2013, 14:45
Arkadaşlar tamam ok deyin ama yanlış adres ve isim verin.
Kargo iade edilceği için onlara girsin parası.

Runo
05-12-2013, 14:57
Abi direk savcılığa ver, eğer dikkate alıpta uğraşırlarsa arkadaşlara güzel şeyler imzalatırlar :)

Emre Ekrem
05-12-2013, 15:02
cia kobi danışma Nihal diyor, bir öyle kayıt etmiş

Serkan_UR
05-12-2013, 15:03
cia kobi danışma Nihal diyor, bir öyle kayıt etmiş

aynen cia bende baktım :)daha önce danışman olarak arıyorlardı demekki :D

Emre Ekrem
05-12-2013, 15:05
aynen cia bende baktım :)daha önce danışman olarak arıyorlardı demekki :D

Korkulur bunlardan yahu, biraz dürüstlüğe çalışsalar yemin ederim marsa ilk biz ayak basarız. :D

darkmoon
05-12-2013, 15:11
149tl neymiş dosyarların içinde cumhuriyet altınımı yolluyorlarmış..

Serhat
05-12-2013, 16:05
Geçen gün bizim evi de 0539 lu bi numara aradı, ismimizi biliyor Türk telekomdan arıyorum dedi. Ulan numara Turkcell arayan Turk Telekom bu nasıl iş. :) Ne kadar fatura ödüyorsunuz falan deyince size ne dedim kapattı suratıma. Arkasından her arayışımı meşgule attı. Dolandırıcı çok piyasada. Dikkatli olmak gerek.

İbrahim33
16-01-2014, 12:39
yeni konu açmak istemedim.

az önce bir özel numara aradı nataşa şiveli :) bir kadın ; aloo ben ukraynadan arıyorr , ıbrahiim ben seni tanıyor sen sarışın ben biliyor arkadaş olalım mı falan filan dedi.

bende özel numara olduğu için belki dedim dakika tl'ler bizden gider , teşekkür ettim kapattım.

nedir bu olay hiç başına gelen var mı ? arayıp konuşanları biliyordukta , ismimi , tipimi falan bilmesi garip geldi bana.yeni bir numara mı , yoksa arkadaşlar mı beni işletti sizce ? :)

darkmoon
16-01-2014, 12:44

az önce bir özel numara aradı nataşa şiveli :) bir kadın ; aloo ben ukraynadan arıyorr , ıbrahiim ben seni tanıyor sen sarışın ben biliyor arkadaş olalım mı falan filan dedi.

bende özel numara olduğu için belki dedim dakika tl'ler bizden gider , teşekkür ettim kapattım.

nedir bu olay hiç başına gelen var mı ? arayıp konuşanları biliyordukta , ismimi , tipimi falan bilmesi garip geldi bana.yeni bir numara mı , yoksa arkadaşlar mı beni işletti sizce ? :)

Bence tek açılaması var aşk adamsın ibrahim git bir dujj al canım :)

mkerim
16-01-2014, 12:51

Zeki ve yaramaz bir arkadaşa sahipsin demekki. İyi numara bende birilerine yaptırmaya karar verdim. Etkili olacağını düşünüyorum.:)

oselami
16-01-2014, 12:51

lise yıllarımızda ses kayıtları vardı onlarla işletiyoduk arkadaşları :) eğer işletme gibi bi durum varsa sizinkiler aşmış baya kadın falan bulmuş :D

Tekos
16-01-2014, 12:52
Bunlar ilk başta mesaj yolu ile millete ulaşmaya çalıştılar,yemedi ve çok şikayet eden oldu.Şimdi de telefon ile arıyorlar geçenlerde benide aradılar. Falanca falanca'dan arıyorum diyor ama çok hızlı şekilde sanki Tüketici hakları danışma kurulu gibi bir şey söylüyor.İsmimi söyledi ve devam etti bu Zaman'a kadar 5000Tl.'ye yakın bir para ödemişsiniz bunu geri alabilirsiniz dedi , ben de hayır dedim yok öyle bir şey , ben kredi kartı aidatı ödemiyorum diyince tamam dedi telefonu kapattı direkt.Bence dolandırıcı işi bu,kansızlar...

altugkocer
16-01-2014, 13:01

Benim başıma gelmedi ama başına gelen arkadaşlarım oldu.

Kadın çok güzel bir şekilde konuşuyor ben falanca yerden (yurtdışı) arıyorum. Seni tanıyorum, ben senden çok etkilendim (muhtemelen facebook/twitter vs. den görüp) diyerek senin de boş anına denk gelip de inanırsan ( ki nice arkadaşlarım abazalıkları yüzünden inandı :D ) durum vahim.

Ben senin yanına gelmek istiyorum bana 2000 TL (misal) yol parası lazım bir de adresini ver (adres istemesi biraz daha inandırmak için) TR'ye gelince hemen senin yanına gelmek istiyorum diyip körpecik masum insanları kandırıyorlar :D

darkmoon
16-01-2014, 13:04
benim facebook avatarında denny drejo var gören kaçıyor Allaha şükür yırttık :D

İbrahim33
16-01-2014, 13:13
Benim başıma gelmedi ama başına gelen arkadaşlarım oldu.

Kadın çok güzel bir şekilde konuşuyor ben falanca yerden (yurtdışı) arıyorum. Seni tanıyorum, ben senden çok etkilendim (muhtemelen facebook/twitter vs. den görüp) diyerek senin de boş anına denk gelip de inanırsan ( ki nice arkadaşlarım abazalıkları yüzünden inandı :D ) durum vahim.

Ben senin yanına gelmek istiyorum bana 2000 TL (misal) yol parası lazım bir de adresini ver (adres istemesi biraz daha inandırmak için) TR'ye gelince hemen senin yanına gelmek istiyorum diyip körpecik masum insanları kandırıyorlar :D

iyi ayıkmışız öyleyse :)

Evrenoz
16-01-2014, 13:22
Madem bu kadar iddialısınız, madem "kesin" geri alabileceğinizi iddia ediyorsunuz, Kart aidatımı 5000 TL geri alın, aldıktan sonra 149 TL değil 1000 TL'sini size vereyim.

Deseydin, kıvırırlardı kesin

Evrenoz
16-01-2014, 13:25

Aynısını bana yaptılar, facebooktan mesaj olarak ama..

İngilteredeyim, gelmem lazım, geldikten sonra bana iş ayarlarsan çalışıp öderim falan dedi.. ( ba ba ba hem uçak parasını vericem hem de iş ayarlıcam )

Neyse muhabbeti uzattıp, yaramaz bir kızım falan demeye başladı. Fotoğraf yolladı bir miktar.. Biraz daha zorladım, beraber oluruz geldiğimde dedi..

Madem tanımadığın ve sana sadece para veren biriyle beraber olmayı kabulleniyorsun, ingilterede neden bunu yapmıyorsun? Taş gibi hatunsun sana gecelik benden istediğin 300 usd yerine 1000 usd verecek tonla adam bulursun dedim..

Ben ****** muyum'a getirdi konuyu..

Dedim ******sun :)

Sonra siktiri çektim, yazmadı bi daha :)

İngilizce dönüyor tabi bu muhabbetler

camsemih
16-01-2014, 13:29
aradım numarayı meşgule atıp tekrar bir bayan aradı. arkadan başka kişilerde telefonla görüştükleri sesi geliyor ayrıca başka kişilerde telefonla konuşuyor bir yandan. evrakları gönderdim noldu benim para falan dedim size geri dönüş yapılmadı mı dedi yok yapılmadı bana bu numaradan ulaşın bekliyorum dedim ve kapadım :D

Yiğit G.
16-01-2014, 13:30
şimdi annemi aradım oda bahsediyordu geçen geri alabiliyormuşuz diye aman dedim dolandırıcılık yapıyorlarmıs dikkat et diye ne dese begenirsiniz :D Onuda 90 tl çarpmışlar bu yolla... Neyse dedim giden gitmiş en azından daha fazla istememişler :D

Emre Ekrem
16-01-2014, 13:46
Aynısını bana yaptılar, facebooktan mesaj olarak ama..

İngilteredeyim, gelmem lazım, geldikten sonra bana iş ayarlarsan çalışıp öderim falan dedi.. ( ba ba ba hem uçak parasını vericem hem de iş ayarlıcam )

Neyse muhabbeti uzattıp, yaramaz bir kızım falan demeye başladı. Fotoğraf yolladı bir miktar.. Biraz daha zorladım, beraber oluruz geldiğimde dedi..

Madem tanımadığın ve sana sadece para veren biriyle beraber olmayı kabulleniyorsun, ingilterede neden bunu yapmıyorsun? Taş gibi hatunsun sana gecelik benden istediğin 300 usd yerine 1000 usd verecek tonla adam bulursun dedim..

Ben ****** muyum'a getirdi konuyu..

Dedim ******sun :)

Sonra siktiri çektim, yazmadı bi daha :)

İngilizce dönüyor tabi bu muhabbetler

süpermiş, yay fotoları başımıza gelmesin :D

Evrenoz
16-01-2014, 13:53
Sildim gitti çoktan

blumenberg
16-01-2014, 14:09
sen parayı al içinden 149 değil 1000 lirasını al, bana kalan kısmı yolla diyecektiniz :)

HondatugraL
16-01-2014, 15:36
Arkadaşlar tamam ok deyin ama yanlış adres ve isim verin.
Kargo iade edilceği için onlara girsin parası.

e onlarda adresı sallıyorsa suçsuz gunahsız bırıne gırıcek para :beuj: