Orijinalini görmek için tıklayınız : suzuki swift 1.5 yakıtı hk.
Suleyman
05-12-2013, 19:04
Merhaba arkadaşlar,
76k km de en son bakımı 1.000 km önce falan yapıldı ancak yol bilgisayarı değil direk ölçtüğümüz şekilde yazıyorum 150 tl 95 oktan shellden yakıt alınmış ve yaklaşık 30 küsür litre benzinle 150 Km tek gidilebilmiş(şehir içi) sorun ne olabilir :icon_wack
Bu arada araç otomatik.
onursumer
05-12-2013, 19:46
ben 1.4 otomatik getz ile 190tl ile ortalama 380km yapıyorum şehir içi
bahsettiğiniz tuketim değil sanki biryerlere benzin akıp gidiyor gibi :)
deposu delik yada biyerden kaçırıyo olmasın :) nerdeyse 1 tl yakmış
Suleyman
05-12-2013, 19:56
Valla duyunca ben de imkansız nasıl olur gibisinden tepki verdim ama ne denli bir sorun bu kadar yakmasına sebep olmuş olabilir acaba bu arada bakımları özel serviste yapılmış.
tek seferdemi böyle olmuş acaba yoksa süreklimi oluyor tek seferse yakıt istasyonuyla ilgili bi durumdur belki olur mu olur :)
Suleyman
05-12-2013, 21:07
tek seferdemi böyle olmuş acaba yoksa süreklimi oluyor tek seferse yakıt istasyonuyla ilgili bi durumdur belki olur mu olur :)
Normalde de çok yaktığından şikayetçiydik aslında ama ilk defa ölçme gereği duymuş tanıdık ve sonuç ortada :)
Tamamen tahmini konuşuyorum bu kadar çok yakıyosa zengin karışımla çalışıyo olabilir egzozdan siyah duman atar yada oksiyon sensörü vb bi sensör arızalanmıştır servise gidip arıza için pc ye bağlatmak mantıklı olur :)
Suleyman
05-12-2013, 22:25
Tamamen tahmini konuşuyorum bu kadar çok yakıyosa zengin karışımla çalışıyo olabilir egzozdan siyah duman atar yada oksiyon sensörü vb bi sensör arızalanmıştır servise gidip arıza için pc ye bağlatmak mantıklı olur :)
Ben bi ilgileneyim aracı görmeyeli çok oldu zaten :) kontrol ederim egzozu
o2 sensörünü kontrol edin
akışmetre ve oksijen sensörüne bakmakta fayda var...
Suleyman
08-12-2013, 16:28
Yarın ilgilenmeye çalışacağım servis durumlarıyla az önce aracı kontrol ettim elimden geldiğince, siyah duman durumu yok gözlemlediğim kadarıyla.Merak ettiğim bir şey var benzin ibresi orta çizginin az üstündeyken 3-4dk rölantiden hemen sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda ibre orta çizginin altına düştü, kadranın, yol bilgisayarının vs bozuk olma ihtimali yoktur herhalde :confused:
i-vtec07
08-12-2013, 17:01
Yarın ilgilenmeye çalışacağım servis durumlarıyla az önce aracı kontrol ettim elimden geldiğince, siyah duman durumu yok gözlemlediğim kadarıyla.Merak ettiğim bir şey var benzin ibresi orta çizginin az üstündeyken 3-4dk rölantiden hemen sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda ibre orta çizginin altına düştü, kadranın, yol bilgisayarının vs bozuk olma ihtimali yoktur herhalde :confused:
şamandırası bozuk olabilir mi acaba belki yanlış gösteriyodur yakıt seviyesini:confused:
KA®ANLIK
08-12-2013, 17:20
Eğer ki benzin hesabı yapacaksanız,
Şamandıranın bozuk olabilme ihtimali veya kullandığınız net benzin miktarını bilemeyeceğinizden;
Aracın deposunu doldurup, belli bir km yapıp tekrar deposunu doldurun...
Tekrar benzin aldığınız zaman almış olduğunız litreyi yaptığınız km ye bölün.
Km de kaç litre benzin yaktığınızı ona göre görün. Daha sonra o günün benzin fiyatına göre fiyatla çarpıp kaç kuruş yaktığını görürsünüz.
Diğer şekilde aldığınız benzinin ne kadarını kullandığınızı bilemeyeceğiniz gibi ibrenin rampada veya düz yolda sizi yanıltacağını, olduğundan farklı miktarda göstereceğini göz ardı etmeyin...
Öyle hesap edin...
Yoksa yaptığınız tüm hesaplar afaki kalacaktır.
Suleyman
08-12-2013, 18:28
şamandırası bozuk olabilir mi acaba belki yanlış gösteriyodur yakıt seviyesini:confused:
Şu sorunu bulup çözsek zaten baya iyi olacak.
Eğer ki benzin hesabı yapacaksanız,
Şamandıranın bozuk olabilme ihtimali veya kullandığınız net benzin miktarını bilemeyeceğinizden;
Aracın deposunu doldurup, belli bir km yapıp tekrar deposunu doldurun...
Tekrar benzin aldığınız zaman almış olduğunız litreyi yaptığınız km ye bölün.
Km de kaç litre benzin yaktığınızı ona göre görün. Daha sonra o günün benzin fiyatına göre fiyatla çarpıp kaç kuruş yaktığını görürsünüz.
Diğer şekilde aldığınız benzinin ne kadarını kullandığınızı bilemeyeceğiniz gibi ibrenin rampada veya düz yolda sizi yanıltacağını, olduğundan farklı miktarda göstereceğini göz ardı etmeyin...
Öyle hesap edin...
Yoksa yaptığınız tüm hesaplar afaki kalacaktır.
Evet bu aklıma gelmemişti teşekkürler
bu arada oksijen sensörü arızalı olsa motor arıza ışığının yanması gerekmez mi?
Gokmen Erbas
08-12-2013, 18:34
piste çıkmış olmalısınız :)
pompacı hava basmış olmasın
Suleyman
08-12-2013, 18:43
piste çıkmış olmalısınız :)
Swift ile hiç çıkmadım :):)
pompacı hava basmış olmasın
ihtimal vermiyorum çünkü aracın fazla yakıtından zaten şikayetçiydikte ilk defa bu kadar fazla yaktığına şahit olduk