Orijinalini görmek için tıklayınız : Chevrolet’ten şoke eden karar!
Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Chevrolet, Kıta Avrupa pazarından çıkma kararı aldı.
Chevrolet bu bölgedeki pazarlar arasında Türkiye de bulunuyor. Chevrolet’nin bu kararında Avrupa’daki zorlayıcı iş modelleri ve ekonomik krizin etkili olduğu belirtiliyor.
Dünya üzerindeki en büyük 4. otomobil markası olarak bilinen firma Avrupa pazarından çıkarak Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki faaliyetlerine ağırlık vermeyi planlıyor. Bu topluluk içinde Kazakistan ve Ukrayna gibi eski Sovyet ülkeleri de bulunuyor. Şirket bu stratejisi ile birlikte Avrupa’da Opel ve Vauxhall markalarını güçlendirmeyi hedefliyor.
MALİYETİ 1 MİLYAR DOLARI BULABİLİR
General Motors‘un Başkan Yardımcısı Steve Girsky yaptığı açıklamada Avrupa pazarından geri çekilmenin maliyetinin 700 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında değiştireceğini ifade ediyor. Chevrolet 2015 yılı sonuna kadar Avrupa’dan tamamen çıkmış olacak. Chevrolet Avrupa araba pazarında Peugeot Citroen, Volkswagen ve Renault‘un arkasından 4. sırada yer alıyor. Avrupa pazarına ilk olarak 2005 yılında giren Chevrolet burada sadece 8 yıl kaldı.
MANU İLE YOLA DEVAM
Şirket 2011 ve 2012 yılları arasında Avrupa’da 12 tane yeni araç tanıttı. Firmanın Kıta Avrupası genelinde 1.900 bayisi bulunuyor. Ayrıca Chevrolet’in Corvette gibi efsaneleşmiş lüks sporaraba modelleri Avrupa’da satılmaya devam edecek. Chevrolet’nin bir İngliz takımı olan Machester United ile imzaladığı sponsorluk anlaşması da devam edecek.
Kaynak (http://www.erzurumflas.com/chevroletten-soke-eden-karar/)
hakotech
05-12-2013, 22:14
corvette zaten yoktu şimdi iyice zor olur getirmesi..neyse ithal araç almaya devam :)
GokhanRS
05-12-2013, 22:17
corvette zaten yoktu şimdi iyice zor olur getirmesi..neyse ithal araç almaya devam :)
supersport devam etcek diyor kanki
"Ayrıca Chevrolet’in Corvette gibi efsaneleşmiş lüks sporaraba modelleri Avrupa’da satılmaya devam edecek."
Benim bu konuda merak ettiğim nokta. O kadar Cruze Aveo vs. binlerce otomobil satıldı. Bunların servisleri de kalkacak mı ortadan?
saçma bir karar. türkiyede satışları baya iyidi özellikle captivanın
"Ayrıca Chevrolet’in Corvette gibi efsaneleşmiş lüks sporaraba modelleri Avrupa’da satılmaya devam edecek."
Benim bu konuda merak ettiğim nokta. O kadar Cruze Aveo vs. binlerce otomobil satıldı. Bunların servisleri de kalkacak mı ortadan?
servisi opel verir büyük ihtimal.
hakotech
05-12-2013, 22:21
arkadaşlar,ne diyonuz corvette zaten türkiyede yoktuki :) zaten getirilmeyen bi araçtı..ya kişisel ithalat yada galeri ithalatı yani tırnak atılmış ötv'lilerdi :) bu saatten sonrada yine aynı olucak..bide corvette dist..geliyo diyolardı türkiyeye..ulan hayatları yalan bunların..okadarda sevinmiştik bayram havası vardı evde :D
GokhanRS
05-12-2013, 22:21
captivası olan şimdiden çıkarsın elden :D ilerde değeri çok düşer bu haber asparagas çıkmaz ise ki zaten 100 lerce sitede yayınlanmış haber. gerçektir büyük ihtimalle.
ilker_yusuf
05-12-2013, 22:25
Servisi opel veriyordu zaten. Motor gamıda opelden hatta bazı aveo yada kaloslarda direk opel logosu vardı üstünde...
Bu nedenle bence modelleri opele kaydırabilirler.
GokhanRS
05-12-2013, 22:27
arkadaşlar,ne diyonuz corvette zaten türkiyede yoktuki :) zaten getirilmeyen bi araçtı..ya kişisel ithalat yada galeri ithalatı yani tırnak atılmış ötv'lilerdi :) bu saatten sonrada yine aynı olucak..bide corvette dist..geliyo diyolardı türkiyeye..ulan hayatları yalan bunların..okadarda sevinmiştik bayram havası vardı evde :D
pampa avrupada satışı devam etcek yazıyor corvette in, eee? bizde seni avrupalı olarak görüyoruz. :D
He who laughs last thinks slowest :D
hakotech
05-12-2013, 22:27
hiç dikkat etmedinizmi 2006 sonrası corvette ıle opel corsanın dreksiyonu aynıdır :D
hakotech
05-12-2013, 22:29
pampa avrupada satışı devam etcek yazıyor corvette in, eee? bizde seni avrupalı olarak görüyoruz. :D
He who laughs last thinks slowest :D
yok kanka yanlıs bılıyosun ben doguanadoluluyum :D ayrıca hala avrupada satılacak dıyosunuz..olum anlatamıyomuyum nedir..Türkiye'de bu arabanın dist..yani bayi çıkışlı hiçbir zaman arabası satılmadı..bu saatten sonrada yine satılmıcak..yok lan araba yok işte !! :D :D
Bluefish
05-12-2013, 22:31
Zamanında Daewoo'nun Türkiye distribütörü olan Sanko ile yapılan antlaşmayı tanımamıştı GM. O geldi aklıma.
GokhanRS
05-12-2013, 22:33
yok kanka yanlıs bılıyosun ben doguanadoluluyum :D ayrıca hala avrupada satılacak dıyosunuz..olum anlatamıyomuyum nedir..Türkiye'de bu arabanın dist..yani bayi çıkışlı hiçbir zaman arabası satılmadı..bu saatten sonrada yine satılmıcak..yok lan araba yok işte !! :D :D
vay arkadaş avrupa diyoz :D türkiye demiyoruz ki :D
sende avrupai adamsın gerekirse gider cenevreyi basar alırsın gene alırsın diyoruz.
hayır alışım kuvvetli olsa gidip ben alıp vericem sana :D
hay spor gazetesi noluyo layn böle almalar vermeler ahahahah. bidaha gece post yazmıcam
hakotech
05-12-2013, 22:33
Altın altın :)
arada gömçürttün yine bakıyorum.. :D
arada gömçürttün yine bakıyorum.. :D
Ahuhuha :D
hakotech
05-12-2013, 22:36
vay arkadaş avrupa diyoz :D türkiye demiyoruz ki :D
sende avrupai adamsın gerekirse gider cenevreyi basar alırsın gene alırsın diyoruz.
hayır alışım kuvvetli olsa gidip ben alıp vericem sana :D
hay spor gazetesi noluyo layn böle almalar vermeler ahahahah. bidaha gece post yazmıcam
la biz evropalı değilmiydik? hani bizde evropalıydık? la yine niye 3. dünya ülkesi muamelesi gördük şimdi? :D
kanka c7 zo6 gelmeden artık corvette sevdam kapandı..o araba gelsin bi test edilsin nedir ne değildir bi bakalım sonra belki alabilirim..
şuan gönlümü almanlara kaptırmış durumdayım ama bi italya sevdam neden olmasın :D hazır kış,kar yağsın kovalamaya başlıcam :D
Daha iyi oldu bi bakimdan, C7 fiyatlari bayiden daha ucuz gelir garanti :D O yuzden de C6 - C5 piyasasi falan daha fazla yukselmez. Servisimiz zaten var, e Allah wescoastcorvette.com'a falan zeval vermesin :D
hakotech
05-12-2013, 22:41
Daha iyi oldu bi bakimdan, C7 fiyatlari bayiden daha ucuz gelir garanti :D O yuzden de C6 - C5 piyasasi falan daha fazla yukselmez. Servisimiz zaten var, e Allah wescoastcorvette.com'a falan zeval vermesin :D
emre konuyu okurken bu yazılırmıydı be kardeşim !! :D
mert_can 41
05-12-2013, 22:53
Çok saçma bir karar burda heryerde kum gibi curuze ve captiva var adamlar pazardan çıkıyo hoş işime de gelmiyo değil 3 yıl sonra çok uyguna captivaya çökerim :D
Edit aslında düşününce mantıklı bir karar oluyo çünkü yeni yasaya göre kredi süreleri kısaltılcak buda sıfır araba piyasasını baya bir vurur çünkü büyük çoğunluk krediyle araç alıyo chervolet te düşük fiyatlarıyla bu pazarda iyidi ama bu yasadan sonra bir çok iş alanı azalacağı için kriz kapıda gibi görülebilir bunu farketilerse az kayıpla pazardan çıkmak yerinde bir karar olur :)
Ahahaha abi bekle 3 tane C6 ilani aciyorum 110 - 120 liradan piyasayi kiriyim :D
hakotech
05-12-2013, 23:11
Ahahaha abi bekle 3 tane C6 ilani aciyorum 110 - 120 liradan piyasayi kiriyim :D
corvetteleri kır 997 tt leri arttır kardeşim..arabamı satar emrenınkini geri alırım :D
DERAN_TUYNER
05-12-2013, 23:12
Kaynak Erzurum flaş dikkate almayın bence resmi bir açıklama olmadan
**** cıkmıs 4 parca boyalı 2 parca degısenlıler 150 den baslıo kardesim :)
Dusse ne olur dusmese ne olur :)
hakotech
05-12-2013, 23:16
**** cıkmıs 4 parca boyalı 2 parca degısenlıler 150 den baslıo kardesim :)
Dusse ne olur dusmese ne olur :)
sorma kanki..hayretle bakıyorum öle araçlara zaten..ulan ikiye ayrılmış corvetteye suan 150 bın lira para istiyolar..ben bu işten bi halt anlamadım valla
sorma kanki..hayretle bakıyorum öle araçlara zaten..ulan ikiye ayrılmış corvetteye suan 150 bın lira para istiyolar..ben bu işten bi halt anlamadım valla
997 tt alabılene kadar satmıyorum :) da para cıkmıo :p
hakotech
05-12-2013, 23:18
997 tt alabılene kadar satmıyorum :) da para cıkmıo :p
la sen iste hemen yollıym aramızda o dediğin şeyin lafı edilmez kardeşim aşk olsun :)
la sen iste hemen yollıym aramızda o dediğin şeyin lafı edilmez kardeşim aşk olsun :)
Eyw cansın da bozar agır gelir :)
hakotech
05-12-2013, 23:23
Eyw cansın da bozar agır gelir :)
garajda yatıyo zaten ne zaman istersen kardeşim :)
darkmoon
05-12-2013, 23:25
Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25286608.asp)
konuya dönersek şaşlıcak bir şey değil bekleniyordu chevrole neticede Gm e bağlı opelin işleri kesat adamlar kendi evinde 50 yıllık opelin kalesi gözüyle bakılan bochumdaki fabrikasını 2016 da kapatma kararı aldı..
eğerki olay opelin satışlarını canlandırmaksa doğru adım olur.. chevrole avrupa çekilirse o kesim opele yönelir vw biraz onlara tuzlu gelebilir..
Ama işde chevroleler çok fena ikinci elde çakılır dibe vurur oda kullanıcıyı ciddi anlamda mağdur eder..
chevrole avrupa ile chevrole amerikayıda karşıtırmamak lazım. ben iki farklı firma diye biliyorum ne kadar merkezde Gm bağlıda olsalar iç işlerinde bir birlerinden bağımsız iki firma diye biliyorum..
Niye orasi yalan haberlerle unlu bir site mi ?
Arastirmadan on yargili davranmayiniz lutfen.
DERAN_TUYNER
06-12-2013, 06:33
Niye orasi yalan haberlerle unlu bir site mi ?
Arastirmadan on yargili davranmayiniz lutfen.
Yalan haberle nasıl alakalandirdin kardesim ben öyle bur şey demedim
Bir BBC veya CNN varken kusura bakma o siteyi ciddiye alacak değilim
Kaynak gösterseler amenna
http://money.cnn.com/2013/12/05/news/companies/gm-chevrolet-europe/
Nightfish
06-12-2013, 07:07
Gereksizdi bence Chevrolet. Kendilerini bitirdiler Chevrolet ve Opel'i aynı anda satarak. Araçlar aşağı yukarı aynı ( Captiva - Antara / Mokka - Trax vs ) Sonra da neden Opel para kazanmıyor diyorlar. Aynı arabanın Opelini pahalı, Chevroletini ucuz yaparsan kimse de gidip Opel almaz tabi.
Yerinde bi karar olmuş bence, Opel hele ki bir de 1.6 dizeli getirirse Chevrolet çekilince ciddi satış rakamları yakalar.
Gereksizdi bence Chevrolet. Kendilerini bitirdiler Chevrolet ve Opel'i aynı anda satarak. Araçlar aşağı yukarı aynı ( Captiva - Antara / Mokka - Trax vs ) Sonra da neden Opel para kazanmıyor diyorlar. Aynı arabanın Opelini pahalı, Chevroletini ucuz yaparsan kimse de gidip Opel almaz tabi.
Yerinde bi karar olmuş bence, Opel hele ki bir de 1.6 dizeli getirirse Chevrolet çekilince ciddi satış rakamları yakalar.
Mission save er ryan pardon adam opel ag
dragon07
06-12-2013, 08:23
eger chevroleye 1.6 dizel motor getirilirse piyasadan vw toyota dahil olmak üzere hepsini siler :)
Zaten TR de satılan chevrolet ler aslında DAEWOO idi tekrar DAEWOO olacaklar demek...
ersandeniz
06-12-2013, 08:30
Zaten TR de satılan chevrolet ler aslında DAEWOO idi tekrar DAEWOO olacaklar demek...
3 sene öncede kalmışsınız, güncelleyin bilginizi :)))
ayrıca daewoo iflas etmişti, chevrolet rusya, gürcistan ve azerbeycan da satılmaya devam edecek, ayrıca opelle de bazı parçaları ortak, hiç bir zaman daewoo durumunda olmayacak :)
Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25286608.asp)
ersandeniz
06-12-2013, 08:55
alttaki yorumlara bitiyorum yaa, ne çok biliyoruz ülkece :)
CHEVROLET amerikanindı 1976 petrol krızınden sonra petroldeki artişdan dolayı yüksek motor üretmeye devam ettiği için kapanmıştı kore sonradan aldı
zaten chevrolet diye sattıkları japonyada iflas etmiş daewoo idi
Cimmeria
06-12-2013, 09:01
Herkes Türkiyede çok satıyor demiş olabilir de adamlar tüm avrupadan çekiliyorlar sadece bizim ülkeden değil,
ben özellikle amerika merkezli büyük otomobil markalarının bu tip radikal kararlarından korkarım.
Genelde bu tip kararlar alınan yıllar büyük krizler patlar dünyada, hadi hayırlısı bakalım
Chevrolet araçlarınız değerinin çok altında alınır :D
Galericiler bu habere sevinir ;)
Captiva makyajli kasa da cokda guzel aracti iyi iyi :D
darkmoon
06-12-2013, 11:05
daewoo iflas etmedi en başda daewoo iflash edebilicek bir firma değil..
olaylara o kadar basit bakmayın daewoo group dediğiniz devasal bir grup daewoo motor co. onların en ufak dallarından biriydi..
halada daewoo korede ve asya pazarında chevrole modellerini daewoo diye satıyor.
gm ile sanırım farklı bir anlaşmaya girdi daewoo yada belli bir hissesini aldı tam olarak o kadarını bilemiyorum..Gm daewoo idi adı sonradan grubun adı Gm korea oldu..
daewoo,chevrole,opel,buick bunlar aynı araçlar farklı markalar.. başka bir şey değil..
misal opel modelleri amerikada buick amblemi altında satılıyor en basitidinden bir insignia buick regal adıyla satılıyor.. chevrole ve daewoo farklı pazarlarda farklı markalar altında aynı araçları satıyorlar.. keza bu markaların çoğu ortak motor ve trimlerde benzer yada ortak parçaları kullanıyorlar..
m. ali öz
06-12-2013, 16:20
eger chevroleye 1.6 dizel motor getirilirse piyasadan vw toyota dahil olmak üzere hepsini siler :)
:icon_tup: Cruze un tek eksiği 1.6lt dizeldi bence.
Benzinlide bile bu kadar sattı.
3 sene öncede kalmışsınız, güncelleyin bilginizi :)))
ayrıca daewoo iflas etmişti, chevrolet rusya, gürcistan ve azerbeycan da satılmaya devam edecek, ayrıca opelle de bazı parçaları ortak, hiç bir zaman daewoo durumunda olmayacak :)
Güncelledim:) gene daewoo gene daewoo... Cruze,kaleos, vs Daewoo fabrikasında üretilmiyor mu en son da üzerlerine chevy logosu koyuyorlar...
dragon07
06-12-2013, 16:30
eski chevyci olarak dilim döndügü kadar izah edeyim :)
chewrolet krize girmişti seneler evvel sebebi avrupa pazarına düşük hacimli araçlarla girememesiydi.hep motorlar v8 v6 yakıt tüketimleri çok yüksekti.
daewooda avrupa pazarında istedigi yeri elde edememişti yeni marka olmasından ötürü.
2 marka çözüm olarak birleştiler.
chevy daewoonun hisselerinin yüzde 51ini aldı ve amblemini gm motorunu koydu. yüzde 51 mi 52 mi tam emin degilim ama hisssini aldı eminim
sonuç olarak gm motorlu daewoo kasalı chevrolet markalı bi araç ürettiler hepsi bu :)
darkmoon
07-12-2013, 01:36
eski chevyci olarak dilim döndügü kadar izah edeyim :)
chewrolet krize girmişti seneler evvel sebebi avrupa pazarına düşük hacimli araçlarla girememesiydi.hep motorlar v8 v6 yakıt tüketimleri çok yüksekti.
daewooda avrupa pazarında istedigi yeri elde edememişti yeni marka olmasından ötürü.
2 marka çözüm olarak birleştiler.
chevy daewoonun hisselerinin yüzde 51ini aldı ve amblemini gm motorunu koydu. yüzde 51 mi 52 mi tam emin degilim ama hisssini aldı eminim
sonuç olarak gm motorlu daewoo kasalı chevrolet markalı bi araç ürettiler hepsi bu :)
doğrudur bende üç aşağı beş yukarı böyle biliyorum ama net emin olmadığım için yazamadım..
İL Gm Daewoo idi grubun adı ama Gm büyük krize girince bir şeyler oldu tam olarak ne oldu bilmiyorum ama grubun adı değişdi Gm Korea oldu..
Herkes Türkiyede çok satıyor demiş olabilir de adamlar tüm avrupadan çekiliyorlar sadece bizim ülkeden değil,
ben özellikle amerika merkezli büyük otomobil markalarının bu tip radikal kararlarından korkarım.
Genelde bu tip kararlar alınan yıllar büyük krizler patlar dünyada, hadi hayırlısı bakalım
Sonuna kadar katiliyorum ileri görüşlülüktür bu
mehmetRS
07-12-2013, 06:46
her haberde olan bize olacakmış gibi hissetmek bunaltıcı :) bunca cümlenin içinden , ekonomik kriz meselesini ayıkladım kendime sabah sabah can sıkıntısı çıkardım :D
easy_rider
07-12-2013, 07:23
Saabın başına gelen oldu.
mechanic
07-12-2013, 09:55
2015e kadar çıkacaksa nşye şimdiden indirim yapıyor o kadar? bence iflasın da eşiğine geldiler amarikada.