PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : crx e hangi disk & balata

16EC813
07-12-2013, 15:25
arkadaşlar crx imin ön fren disklerini bisefer aldırdım ama sanırım baya bi atıklık yapmış bu nedenle ön fren disklerimi ve balatalarımı degiştirmeyi düşünüyorum
almışken bi sefer olsun iyibişey olsun istiyom ***** crx lerin biraz frenler zayıf e bide biraz hızlanınca :D daha da bi gerekli oldu

daha önce kullanmış ve halen kullanan arkadaşlar tavsiye istiyorum

fazla abartılı olmamak kaydıyla tabii :D

MeRtCaN
07-12-2013, 15:34
EK civic kaliper ve disk olarak degıstırrsen bıraz daha ii olabılır abı :)

16EC813
07-12-2013, 15:43
EK civic kaliper ve disk olarak degıstırrsen bıraz daha ii olabılır abı :)

nası yanii mertcan :soru::beuj:

Mikrop_Ali
07-12-2013, 16:07
abi ben sadece önlere trw disk balata taktım integra westinghouse taktım frenler çok iyi durumda

16EC813
07-12-2013, 16:16
abi ben sadece önlere trw disk balata taktım integra westinghouse taktım frenler çok iyi durumda

bu integra westinghouse birebir oluyo mu peki alicim ??

elpadre
07-12-2013, 16:17
gıt ebc balata al onun bıle faydasınıı gorursun

By_HaNNibaLL
07-12-2013, 16:17
Gürsel abi bence az bekle murat zaten ocak 1 gibi gelicek bi 10 gün gezsin tozsun sonra senin derdine ilaç olur

16EC813
07-12-2013, 16:19
Gürsel abi bence az bekle murat zaten ocak 1 gibi gelicek bi 10 gün gezsin tozsun sonra senin derdine ilaç olur

agaa zaten askere gitmeden bi işlem yapmıştı murat artık kurtarmaz :( yeni almamız şartt

16EC813
07-12-2013, 16:20
gıt ebc balata al onun bıle faydasınıı gorursun

agaa onlardan da şikayet varmış ne bilem bilemedim ki :soru::beuj:

By_HaNNibaLL
07-12-2013, 16:23
agaa zaten askere gitmeden bi işlem yapmıştı murat artık kurtarmaz :( yeni almamız şartt

mertcan abi yazmiş ya EK kasanin frenleri yada vti 4 disk fren şeklinde takilirsa cicek gibi olur.

İlla marka olsun diyosan 3 bin cıkar gözden :D

elpadre
07-12-2013, 16:23
agaa onlardan da şikayet varmış ne bilem bilemedim ki :soru::beuj:

ben kullandım hıcte sıkıntı yasamadım bıtene kadar dıbıne kadar kullandım yanı :)

16EC813
07-12-2013, 16:41
ben kullandım hıcte sıkıntı yasamadım bıtene kadar dıbıne kadar kullandım yanı :)

ebc balataları oem disklemi kullandın ? hangirengini kullandın ?

Mikrop_Ali
07-12-2013, 16:56
bu integra westinghouse birebir oluyo mu peki alicim ??

direk oluyor abi hatta büyük olduğu için fren pedalı yumuşuyor

16EC813
07-12-2013, 16:58
direk oluyor abi hatta büyük olduğu için fren pedalı yumuşuyor

eywallah alicim ben bi araştırayım o zaman :icon_tup:

MKT
07-12-2013, 17:19
B20 motorlu CRV jeeplerin disk-balata ve fren tertibatını olduğu gibi kullan abi.EBC yellow stuff balata birde sanayiden çelik hortum yaptır mıhhh gibi olur.

16EC813
07-12-2013, 17:27
B20 motorlu CRV jeeplerin disk-balata ve fren tertibatını olduğu gibi kullan abi.EBC yellow stuff balata birde sanayiden çelik hortum yaptır mıhhh gibi olur.

çelik hortumu geçensene yaptırdım bizim burda iyi bi hortumcu var ona komple degiştirdim
bu crv lerin frentertibatını uygularken herhangi bi işlem gerekiyo mu agaa :soru: bide uygulayan var mı crx e ?

elpadre
07-12-2013, 17:28
ebc balataları oem disklemi kullandın ? hangirengini kullandın ?

oem disklerle kullandım :D

oyle yazma bırdaha yuregıne ındırıcek adam krangı spoon a yolluyordu bır ara :D

timucintt
07-12-2013, 17:56
yapabileceğin en uygun fren yenilenmesi... orijinal boyutda ön arka disk almak, ön 242 arka 239, sonra ön ve arkaya çelik hortum almak, ve adam akıllı fren balataları + civic crx için fren merkezi tamir kitiyle işi tamamlamak ve en son olarak dot 4 ile komple sistemin havasını almak bu crxin zaten dünyasını değiştirecektir...

azcık para varsa integra ön disk 262 ve kaliperini alıp fren merkezini integra ile değişmek ve arka dağıtıcıyı 40/40 ile değişmektir aynı şekilde bunlara sıfır disk ve çelik hortum alacaksın... integranın arka diskini ihtiyacın yok çünkü crx ile aynı...

paran bolsa crv komple porya jant ön arka dağıtıcı merkezi takacaksın...

16EC813
07-12-2013, 18:02
yapabileceğin en uygun fren yenilenmesi... orijinal boyutda ön arka disk almak, ön 242 arka 239, sonra ön ve arkaya çelik hortum almak, ve adam akıllı fren balataları + civic crx için fren merkezi tamir kitiyle işi tamamlamak ve en son olarak dot 4 ile komple sistemin havasını almak bu crxin zaten dünyasını değiştirecektir...

azcık para varsa integra ön disk 262 ve kaliperini alıp fren merkezini integra ile değişmek ve arka dağıtıcıyı 40/40 ile değişmektir aynı şekilde bunlara sıfır disk ve çelik hortum alacaksın... integranın arka diskini ihtiyacın yok çünkü crx ile aynı...

paran bolsa crv komple porya jant ön arka dağıtıcı merkezi takacaksın...

eywallah bilgilendirme için kardeşim :icon_tup:
peki bu dediklerinin tamamını uygulaması varmı ? varsa ne gibi sıkıntıları var onuda yazarmısın kardeşim ?

timucintt
07-12-2013, 18:10
eywallah bilgilendirme için kardeşim :icon_tup:
peki bu dediklerinin tamamını uygulaması varmı ? varsa ne gibi sıkıntıları var onuda yazarmısın kardeşim ?

abi crv nin uygulanmışı fazla yok ama integranın uygulanmışı bol ve çok iyi oluyor.. crv biraz fantazi çünkü 5 bijona geçiyorsun akson göbekleri bile değişecek en başta ve crv nin fren sistemi konvansiyonel değil ABS bir sisteme göre tasarlandığı için sen crv fren merkezini konvansiyonel frene çevirdiğin an vereceğin paranın karşılığında tam bir fren gücü alamıyacaksın.... hidrolik boruları bile farklı çünkü crvde dağıtıcısı elektronik vs... he crx de ALB olsa accordtaki gibi crv fren sistemi nur nimet olabilirdi.. ama astarı yüzünden gereksiz maliyete çıkacaktır... crx orijinal toplaman 600 800e bitecekken integra 1000-1200 liraya bitecekken crv nerden baksan 2 lirayı bulacak ve integra frenleri kadar duracak... çünkü diskin çokda büyük olması çok şey farkettirmiyecek 2cm için 1000 lira fazla bence :) onun yerine integra fren uygulayıp delikli çizikli disk almak daha mantıklı :)

16EC813
07-12-2013, 18:26
abi crv nin uygulanmışı fazla yok ama integranın uygulanmışı bol ve çok iyi oluyor.. crv biraz fantazi çünkü 5 bijona geçiyorsun akson göbekleri bile değişecek en başta ve crv nin fren sistemi konvansiyonel değil ABS bir sisteme göre tasarlandığı için sen crv fren merkezini konvansiyonel frene çevirdiğin an vereceğin paranın karşılığında tam bir fren gücü alamıyacaksın.... hidrolik boruları bile farklı çünkü crvde dağıtıcısı elektronik vs... he crx de ALB olsa accordtaki gibi crv fren sistemi nur nimet olabilirdi.. ama astarı yüzünden gereksiz maliyete çıkacaktır... crx orijinal toplaman 600 800e bitecekken integra 1000-1200 liraya bitecekken crv nerden baksan 2 lirayı bulacak ve integra frenleri kadar duracak... çünkü diskin çokda büyük olması çok şey farkettirmiyecek 2cm için 1000 lira fazla bence :) onun yerine integra fren uygulayıp delikli çizikli disk almak daha mantıklı :)

eywallah kardeşim o zaman integra üzerinde yogunlaşalım :icon_tup:
peki bişey sorcam maliyet karşılaştırması yaptıgımızda buna alternatif bi brembo veya muadili disk ve balatalar düşünürsek hangisi bitıkk önde olur :soru::beuj:

16EC813
09-12-2013, 09:22
karar veremedim halendahaa :soru::beuj::confused::(

yakuza
09-12-2013, 11:25
trw disk trw balata çelik fren hortumları ve oem fren hidroliği

16EC813
09-12-2013, 16:12
trw disk trw balata çelik fren hortumları ve oem fren hidroliği

şuan bu seti mi kullanıyosun ? ne kadar farketti ?