Orijinalini görmek için tıklayınız : İçme Suyu Alırken PH Seviyesine Mutlaka Dikkat Edelim.
Arkadaşlar içinizde bu konuda bilinçli buna dikkat eden kişiler mutlaka vardır ama çoğunlukla arkadaş ortamımın ve aile dostlarımızın bu konuda hiç mi hiç bilinçli olmadığını,doğal olarak dikkat etmediklerini görüyorum ve burada da siz TT ailesine paylaşmak istedim. Çok önemli olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.
Su alırken(Pet,Litrelik,Damacana) PH seviyesinin en az 7 yani Alkali olmasına dikkat edin. Hatta mümkünse 7 nin de üstünde olmasına dikkat edin.
PH seviyesi 7 'nin altında olan sular asidik özelliğine sahip sulardır ve içerisinde bakır,demir,çinko,kurşun gibi elementleri taşır.
Dolayısıyla bu sular geçtiği boruları aşındırarak ilerler ve vücudumuza ciddi zararlar verir.
Zaten içtiğiniz zaman ağzınızda ekşi ve metalik gibi bi tat bırakıyor yani ben az çok hissediyorum.
'Sağlıklı besinler' ile ilgili okuduğum bi kitapta PH seviyesi 6 olan bir suyun 7 olan suya göre 10 kat daha aşındırıcı olduğu yazıyor.
Yani kısacası PH seviyesi 6 olan bir su hemen hemen gazlı içeceklere eşdeğer gibi gözüküyor.
Ülkemizdeki büyük spor klüplerinin çoğu bunun bilincinde ve sporculara uygun sular veriliyor.
Ben Hikmet Karaman tarafından bilinçlendirilmiştim ve sizinlede paylaşmak istedim.
Mutlaka PH seviyesi 8-8.1-8.2 gibi olan suları tüketin benden söylemesi :)
ben de pet olan hiç bir şey kullanmayın der kaçarım :D
Aykut106
07-12-2013, 22:46
Saka ph ı en ideal olandı sanırım 7.2 biliyodum ama 8.2 heralde yukardaki uyarıya gore..
dikkat etmediğimiz bi gerçek.. oysa hepimiz ilk okulda öğrenmiştik aslında bazik sular içilmesi gerektiğini :) yani azıcık bazik :D
semprimena
07-12-2013, 22:53
Suyun icine alkaboost gibi veya vb. Damlalar ile takviye yapabilirsiniz. Bunlar pahali gelirse karbonatta olabilir. Misal 1lt su/ bir cay kasigi. Cunki kan ph'i 7.4- 7.8 arasidir ve vucut alkali kalmak icin kendini devamli kontrol eder. Kitap okumayi seven arkadaslar icin ; "alkali diyet" ve "tokuz ama aciz", isimli kitaplari tavsiye ederim. Ozellikle vucut gelistirme ile ilgilenen arkadaslarim mutlaka okuyunuz. Alinan protein ve karbonhidratlarin asidite degerlerini arastimanizi tavsiye ederim.
Maxiboost
07-12-2013, 22:56
Sise sularla borunun alakasi yok, cesme suyuyla var. Ayrica saydiklarin metaller suyun ph derecesini etkilemezler ancak ph derecesinin metal iyonlari uzerinde farkli etkileri olabilir. Daha fazla suda cozunme vs gibi. Tavsiyene gelince katiliyorum.
Maxiboost
07-12-2013, 22:58
Suyun icine alkaboost gibi veya vb. Damlalar ile takviye yapabilirsiniz. Bunlar pahali gelirse karbonatta olabilir. Misal 1lt su/ bir cay kasigi. Cunki kan ph'i 7.4- 7.8 arasidir ve vucut alkali kalmak icin kendini devamli kontrol eder. Kitap okumayi seven arkadaslar icin ; "alkali diyet" ve "tokuz ama aciz", isimli kitaplari tavsiye ederim. Ozellikle vucut gelistirme ile ilgilenen arkadaslarim mutlaka okuyunuz. Alinan protein ve karbonhidratlarin asidite degerlerini arastimanizi tavsiye ederim.
Alkali icicem diye vucudu karbonata bogmanin alemi yok. Sonradan birseyleri degistirme cabamiz yuzunden duzgun gida bile kalmadi piyasada. Dogal olan yollar secilmeli bence.
Sise sularla borunun alakasi yok, cesme suyuyla var. Ayrica saydiklarin metaller suyun ph derecesini etkilemezler ancak ph derecesinin metal iyonlari uzerinde farkli etkileri olabilir. Daha fazla suda cozunme vs gibi. Tavsiyene gelince katiliyorum.
Doğrudur,bu konuyla ilgili baya kaynak okudum internetten falan video'da izledim.
7 nin altında olan tüm suların bu şekilde olduğu yazıyor.
semprimena
07-12-2013, 23:09
Alkali icicem diye vucudu karbonata bogmanin alemi yok. Sonradan birseyleri degistirme cabamiz yuzunden duzgun gida bile kalmadi piyasada. Dogal olan yollar secilmeli bence.
Bertan bey, ben tibbi verilere gore yazdim. Karbonata bogma gibi bir sey sozkonusu degil. Arastirma yapipmi yazdiniz bilmiyorum, ancak yazdiklarim tibbi verilerdir. Bu arada bir dipnot; zemzem suyu ph degeri 10 uzeri oldugu yazili "aciz ama tokuz"adli kitapta ve baska kaynaklarda.
Bertan bey, ben tibbi verilere gore yazdim. Karbonata bogma gibi bir sey sozkonusu degil. Arastirma yapipmi yazdiniz bilmiyorum, ancak yazdiklarim tibbi verilerdir. Bu arada bir dipnot; zemzem suyu ph degeri 10 uzeri oldugu yazili "aciz ama tokuz"adli kitapta ve baska kaynaklarda.
Bunu bende duymuştum bi seferinde demekki doğruymuş.
biz kucukken parkların bahcelerın cesmelerınden su ıcıyorduk
ozaman ph mh yoktu ozaman bısı olmadıysa sımdı hıc olmaz :)
Aynen ya parkta bahçede tulumbadan su içerdik.Hayat su alıyorum ph seviyesi 7.1.
Maxiboost
07-12-2013, 23:51
Kaynaginda siselenen sular kaynaktan direk siselere aktarilir. Barajlardan dagitim merkezlerine ordan evimizin kapisina ordan da muslugumuza kadar dosenmis bir tesisat icinde yol almazlar. Hatta bu tesisat icinde beklemezler. O yuzden kaynak haricinde musluk suyunda oldugu gibi tesisattan kaynakli metal icermezler.
Kaynaklarinizin yazarlarini ve uzmanlik alanlarindaki yerini gozden gecirmekte fayda var. Sonucta herkes kitap yazabilir, tipki internet gibi.
Kimya ile ilgili az cok bilgim var, muhendis birisi varsa bizi bilgilendirirse daha iyi olur. Bahsettiginiz agir metallerle ph iliskisi aslinda ph derecesiyle alakali. Ph derecesi dusuk yani asidik ozellikte olan suyun icinde bahsettiginiz ve bahsetmediginiz agir metallerin cozunme imkani artar. Bu demek degildir her ph dusuk suda bu metaller vardir ancak temas ve karisma haline suda cozunebileceklerdir.
Gunde ne kadar su iciyorsunuz bilmiyorum ama ben icecegim suya ektra karbonat, katmayi tercih etmem, sonucta cokturucu ozelligi olan bir malzeme. Tabi karistirdiginiz suylada alakali. Yapay sodyum bikarbonat uretimide oldugundan gida ile ilgili mumkun oldugunca sanayiden uzak kalmaya calisiyorum. Bu hassaslik benim tercihim tabi :)
Maxiboost
07-12-2013, 23:54
Bro ph zaten tek basina bir faktor degil. Bende cok cesmeye dayadim agzimi, hala soguk soguk cesmede yardiriyorum arada ama o tesisattan gecerken cidden saglam metal kirec vs aliyor bunyesine. Bunu bu yasta hissedemeyiz ama ilerde bobrek tasi vs olarak geri donuyor insana :D
semprimena
07-12-2013, 23:56
Bu yadiklariniz icin; o zamandada elbette ph vardi, ama bu kadar dillenmiyordu yada bilinmiyordu. Misal, sigara bize zarar verir. Bunu biliyoruz degilmi?, ama dunden bugune, yarina, zararini gormesekte ilerleyen zaman icinde, yillar gectikce zararini mutlaka gorecektir kullananlar. Bu gibi konulara uzun zaman bazli bakilmalidir.
Kaynaginda siselenen sular kaynaktan direk siselere aktarilir. Barajlardan dagitim merkezlerine ordan evimizin kapisina ordan da muslugumuza kadar dosenmis bir tesisat icinde yol almazlar. Hatta bu tesisat icinde beklemezler.
Yok yanlış anladınız,benim boru diye kast ettiğim bizim vücudumuzdaki yutkunduğumuz boru yani çeşme borusu değil.
Maxiboost
08-12-2013, 00:03
Yok yanlış anladınız,benim boru diye kast ettiğim bizim vücudumuzdaki yutkunduğumuz boru yani çeşme borusu değil.
Borumu la o organ :D tahris eder ama hissetmezsin muhtemelen. Edecek derecede asidik suyu icecek erkek yoktur herhalde :D
Borumu la o organ :D tahris eder ama hissetmezsin muhtemelen. Edecek derecede asidik suyu icecek erkek yoktur herhalde :D
Valla bilmem öyle diyorlar :)
SerkanYazgan.
08-12-2013, 01:04
Bence ph dan çok dikkat etmemiz gereken diğer bir unsur şişelenmiş suların güneş altında kalmaması. Çünkü küçük su da olsa damacadana da olsa güneşi gördüğü zaman kullanılan plastik malzemeden dolayı kanserojen etki yapıyormuş. Depolama daha önemli... Tabi bunu devlet kontrol etmiyor biz ise hiç kontrol edemiyoruz...
en iyi ph şuan saka da var diye biliyorum ayrıca şişe üzerinde yazan ph lara ne kadar güvenilir bekleyen suyun ph'ı düşer
en iyi ph şuan saka da var diye biliyorum ayrıca şişe üzerinde yazan ph lara ne kadar güvenilir bekleyen suyun ph'ı düşer
neden? hangi reaksiyondan dolayı?
ph muhabbetinin öneminin büyük olduğunu bende birkaç yıl önce duymuştum.. Hatta haberlerdede vermişlerdi, TR'de bir kişi ölmüştü içtiği sudan, o sebepten ph a ve içilen suya dikkat edin diye haber yapmışlardı.. Pet olayına bende karşıyım, ama çoğu zamandada el mahkum durumu söz konusu olabiliyor. Üzerinde yazan değerlerin yalan olduğu birçok firma varken sulardaki yazılarada güvenmek ne derece güvenli bilemiyorum. Asıl ben hep bişeyi merak ediyorum. Okulum Şile'de olduğunda gidiş ve dönüşte hep karşılaşırım, Şile - Çekmeköy yolu üzerinde Şile'den dönerken BJK Nevzat Demir tesislerine gelmeden herkes yolun sağında bidonla su dolduruyor, mesela Bostancı sanayinin üstündeki mezarlığın önündende.. Benim merak ettiğim bu suların hijyeni ne alemde asıl? o geçtiği demir boruların içindeki pas durumu mikroplar vs vs ? Bildiğimiz musluk suyuyla aynımı yada gerçekten kaynak suyu olup güvenilirmi? Bunlar gibi daha birçok yerde var..
halilkarakas
08-12-2013, 14:17
ben de pet olan hiç bir şey kullanmayın der kaçarım :D
plastik olan birşeyden sıcak içecek içmeyin sıcak yemeklik v.s birşeyler yemeyin. plastikçi olduğum için hammadde sonuçta petrolden yapılıyor :) dikkat edersek 100 yaşımıza kadar yaşarız :D
alper_pug
08-12-2013, 16:33
Evde kullandığım damacana suyun ph ına baktımda 6.7 yazıyor. Ölür müyüm? :D
ahanda paranoya :D ne içtik ki la biz hep yıllarca :icon_wack