PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw 3.20d Cila hk.

Runo
08-12-2013, 12:49
Çok kısa bir sorum olucak beyaz bmw e92'ye bugün içinde ne tür işlemler uygularsak arabaya canlılık ve ayna görüntüsü kısacası tatmin edici bi parlaklık nasıl verebiliriz ? (Polisaj makinası kullanmadan). Yönlendirmelerinize göre ürünler hemen bauhaustan alınıp bugün detaylı uygulanacaktır.

Ranthor
08-12-2013, 12:54
Araçta harelenme var mı? Normalde polisaj yapman gerekebilir.
Ufak çizikler varsa dolgulu bir ürün kullanabilirsin.

Autoglym Super Resin Polish yada piyasada bilinen adıyla SRP ile hem süper temizlik yaparsın hem de geçicik parlaklık verirsin.

Boya iyi durumdaysa elinle normal bir cila uygula..

Runo
08-12-2013, 12:59
Araçta harelenme var mı? Normalde polisaj yapman gerekebilir.
Ufak çizikler varsa dolgulu bir ürün kullanabilirsin.

Autoglym Super Resin Polish yada piyasada bilinen adıyla SRP ile hem süper temizlik yaparsın hem de geçicik parlaklık verirsin.

Boya iyi durumdaysa elinle normal bir cila uygula..

Abi araçta hiç harelenme yok, boya yüzeyi olarakta gayet temiz. Bu srp dediğiniz ürünü elle uygulayabilir miyim ? Eğer uygularsam mf bez ile mi daha iyi olur yoksa ped ile mi ?

fatihcakin
08-12-2013, 13:30
http://mcdn01.gittigidiyor.net/7967/MEGUIARS-ELLE-WAX-CILA-UYGULAMA-PEDI__79672913_0.jpg

Bu sarı ped ile uygulayın, mf bez ile silersiniz.

Ranthor
08-12-2013, 13:37
Abi araçta hiç harelenme yok, boya yüzeyi olarakta gayet temiz. Bu srp dediğiniz ürünü elle uygulayabilir miyim ? Eğer uygularsam mf bez ile mi daha iyi olur yoksa ped ile mi ?

O zaman SRP alma, direk cila kullan.
Bauhaus da hangi ürünler var bilmiyorum.

Turtle Wax in gloss guard (yeni adı azıcık değişik), sanırım orada bulabileceğiniz en iyi ürün.
sanalpazardan alacaksanız, aquartzın reload isimli ürünü de 10 TL gibi birşey ve fiyatına göre çok güzel parlatır. Bu ürünlerin dayanımı max 1,2 ay ama güzel parlatırlar ve amatörler için kullanımı çok kolay. (sürmesi silmesi çok kolay)

Runo
08-12-2013, 13:44
http://mcdn01.gittigidiyor.net/7967/MEGUIARS-ELLE-WAX-CILA-UYGULAMA-PEDI__79672913_0.jpg

Bu sarı ped ile uygulayın, mf bez ile silersiniz.

Teşekkür ederim çok iyi oldu bu

Runo
08-12-2013, 13:49
O zaman SRP alma, direk cila kullan.
Bauhaus da hangi ürünler var bilmiyorum.

Turtle Wax in gloss guard (yeni adı azıcık değişik), sanırım orada bulabileceğiniz en iyi ürün.
sanalpazardan alacaksanız, aquartzın reload isimli ürünü de 10 TL gibi birşey ve fiyatına göre çok güzel parlatır. Bu ürünlerin dayanımı max 1,2 ay ama güzel parlatırlar ve amatörler için kullanımı çok kolay. (sürmesi silmesi çok kolay)

Abi bugün gerekli olduğu için çok ani bir kararla meg nxt almaya karar verdim. İlk önce meg şampuanla yıkayıp ardından ped ve mf ile uygulamayı düşünüyorum, bakalım nasıl bir sonuç beni bekliyor...

Tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :)

Mert Ali
08-12-2013, 13:54
Meguairs nxt ye vereceğin paraya yazık,ben aldım 2 kere yaptım arabayı sonra kaldırdım depoya. Parlaklığı güzel ama kalıcılığı yok. sağlam bir katı wax almak en iyisi.

Sezgin
08-12-2013, 14:16
MF bez nedir ? Ayrıca Meguiar's ın sanırım boyle toz almak ıcın bı urunu var. Eskiden bu tahtakelede falan satılırdı renklı renklı sopası olurdu ucunda ona benzeyen ? Nedır bu ıkısı. Cok alakasız oldu gerci :)

i-vtec07
08-12-2013, 14:20
MF bez nedir ? Ayrıca Meguiar's ın sanırım boyle toz almak ıcın bı urunu var. Eskiden bu tahtakelede falan satılırdı renklı renklı sopası olurdu ucunda ona benzeyen ? Nedır bu ıkısı. Cok alakasız oldu gerci :)

microfiber bez arabayı çizmemek için kullanılan bezlerdir abi :) ama şu marketlerde 3-5 liraya satılanlar çizebilir ben onlardan kullanıyorum memnunum ..

yapımarketlerden temin edebilirsiniz uzun tüylü olanlar iyidir iş görür markadan markaya fark eder ama onu söyliyim :) en iyi deneme yanılma yolu :)

Sezgin
08-12-2013, 14:21
microfiber bez arabayı çizmemek için olan bezlerdir abi ama şu marketlerde 3-5 liraya satılanlar çizebilir ben onlardan kullanıyorum memnunum ..

yapımarketlerden temin edebilirsiniz uzun tüylü olanlar iyidir iş görür markadan markaya fark eder ama en iyi deneme yanılma yolu :)
şu peluş modeli olanlar var tuylu ozaman onları denemek lazım

Mert Ali
08-12-2013, 14:28
meguairs ın toz alma püskülü duster. 100 küsür lira dolaylarında,çok hafif tozları almak için kullanılabilir ama günlük,haftalık tozları almak için gereksiz,boyayı çizer her ne olursa olsun.

Ranthor
08-12-2013, 15:06
NXT hem çizip kapatır, hem parlatır, amatörler için rahat.
ama fiyatına göre çok dayanıksız ürün.
SRP den iyi değil..SRP 35 TL filandı, NXT ne kadar?

Mert Ali
08-12-2013, 15:08
nxt 50 lira civarında.

i-vtec07
08-12-2013, 15:13

nxt kaç hafta dayanır abi haftada 1 kere arabayı yıkadığımızı düşünürsek :)

ben nxt alıcaktım ama hem plastik yerlere gelirse iz bırakır diyenler oldu hemde öğrenci bütcesinin aşan bi fiyatı var

gittim gene sonax hızlı cila aldım

Ranthor
08-12-2013, 15:25
Valla nerde yıkattığına bakar.. Birşey diyemeyeceğim.

Öğrenci bütçesinde aquartz reload al 10 TL filan, sonax dan çok çok daha iyi. Tabi bulabilirsen.

http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/114186-aquartz-reload-incelemesi.html

Bulamazsan uygun fiyata
autoglym radiant wax (srp yeni formulasyon cok ovuyorlar) 20 TL 500 ml

AUTOGLYM**YENİ FÖRMÜL**Radiant Wax Çizik Giderici Cila*500 ML*FLİTOP KAPAKLI P.ŞİŞEDE* (ID#340205): satış, İstanbul'daki fiyat (http://erdemboya.ticiz.com/p340205-autoglymyeni-formulradiant-wax.html)

AUTOGLYM**YENİ FÖRMÜL**Radiant Wax Çizik Giderici Cila*500 ML*FLİTOP KAPAKLI P.ŞİŞEDE* (ID#340205): satış, İstanbul'daki fiyat (http://erdemboya.ticiz.com/p340205-autoglymyeni-formulradiant-wax.html)

Runo
08-12-2013, 17:08
Arkadaşlarım abilerim nxt cila bulamadık malesef, hava durumu ürküttüğü için pek aramak için uğraşmadık. Turtle Vax'ın deri temizleme bakım sütü vardı onu aldık ve güzelce uyguladık, umduğumu buldum desem yeridir, düşünenlere öneriririm (bej renk için)

Runo
08-12-2013, 17:10

Nxt'nin fiyatı 57 tl gibi bir rakam olması lazım abi...

Ama özellikle bu dediğiniz SRP'yi alıp uygulamayı düşünüyorum çünkü bu kadar söylediğinize göre marifeti kesinlikle büyüktür :) bugünkü yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

Ranthor
08-12-2013, 17:38
radiantwax mucizevi super bir urun degil sadece o fiyata iyi urun denebilir,
uygulamasi da cok kolay.

KOSEREN
08-12-2013, 17:38
Yıkama için meg nxt şampuan,cila için nxt wax kullanıyorum.Benim parlaklığım 3 yıkama filan gidiyor.Ama yıkamalarda ki ***** köpüklerle yıkanırsa tek seferde alıp götürür bütün tabakayı.
Birçok cila denedim,en memnun kaldığım nxt wax oldu.Ama kesinlikle kaliteli bir yıkama şampuanı bagajınızda olacak,yoksa hiçbir anlamı yok.Yüzeydeki kılcal çizikleri kapatmada başarılı,su iticiliği sağlıyor,boya yüzeyi ıslakmış gibi parlıyor.Ayrıca plastik kısımlara hiçbir şekilde zararı yok,iz vs. Kalmıyor.Ben far ve stoplar dahil uyguluyorum.Kutu fiyatı 57 lira.

Runo
08-12-2013, 19:21
Yıkama için meg nxt şampuan,cila için nxt wax kullanıyorum.Benim parlaklığım 3 yıkama filan gidiyor.Ama yıkamalarda ki ***** köpüklerle yıkanırsa tek seferde alıp götürür bütün tabakayı.
Birçok cila denedim,en memnun kaldığım nxt wax oldu.Ama kesinlikle kaliteli bir yıkama şampuanı bagajınızda olacak,yoksa hiçbir anlamı yok.Yüzeydeki kılcal çizikleri kapatmada başarılı,su iticiliği sağlıyor,boya yüzeyi ıslakmış gibi parlıyor.Ayrıca plastik kısımlara hiçbir şekilde zararı yok,iz vs. Kalmıyor.Ben far ve stoplar dahil uyguluyorum.Kutu fiyatı 57 lira.

Bende meguairsin sarı kutulu yıkama şampuanını kullanıyorum kısmetse srp'den sonra meg nxt yide deneyeceğim. Ama havaların bozukluğundan dolayı pek aham şaham heves etmiyorum.

Yaz'a doğru inşallah bol detailingli günler geçiricem araçlarla.

Teşekkür ettim yazı için

Burak
08-12-2013, 21:18
Fk1000p vereyim :) Katı waxlar daha kalıcı oluyor. SRP'den ziyade cila gerekiyor size parlaklık için. Boya iyi durumda değilse önce aşındırıp düzeltmek gerekiyor tabi.

Ranthor
08-12-2013, 21:21
fk1000p ve collinite kullanilmasi kolay, dayanikli ve kaliteli urunler.
100+ TL civarlarinda fiyatlari var, sur sur bitmezler. Uygulamalarina gore ucuz urunler esasinda..

fakat bauhaus da satilmiyorlar:)

Burak
08-12-2013, 21:24
100+ TL civarlarinda fiyatlari var, sur sur bitmezler. Uygulamalarina gore ucuz urunler esasinda..

Sample boyu var, 25 lira. Ben satıyorum, forumda da ilanım mevcut :)

http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/169505-fk1000p-wax-boya-koruma.html

Ekleme: Bugün için lazımmış yeni farkettim.

melihyilmaz
08-12-2013, 22:49

uygulamalası nasıl oluyo peki ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz

Mert Ali
08-12-2013, 23:15
kuru ve temiz araca el pediyle yaydırıyorsunuz,tüm paneller bittikten sonra ilk başladığınız yerden silmeye başlıyorsunuz,zaten puslu bir görüntü alıyor. sildikçe tebeşir tozu gibi toz çıkartır (fazla sürerseniz) ince uygulamak kolay silinmeyi beraberinde getirir ürün sarfiyatıda fazla olmaz hem.

Runo
09-12-2013, 00:21
Kendi zihnimde konuya nokta getirecek soruyu sorucam :)

El pedi ile uygulamak şartıyla göz alıcı parlaklık için meg şampuanla yıkandıktan sonra meg nxt mi önerirsiniz yoksa fk1000p mi ? Buna gelecek olan net bir cevap beni uzun yıllar boyunca aynı ürünü kullanmaya teşvik edicek alacağım uygulama sonucuna göre :)

Mert Ali
09-12-2013, 00:31
fk1000p nxt den çok daha iyidir. Şampuana fazla takılmayın,illa megs şampuanı olacak değil,ama yinede iyi bir şampuan kullanmak gerek.

tool
09-12-2013, 00:37
nxt cila malesef 1 ay bile dayanmadi sonbahar sartlarinda , yazin belki daha kalicidir

ruudvan
09-12-2013, 00:40
Kendi zihnimde konuya nokta getirecek soruyu sorucam :)

El pedi ile uygulamak şartıyla göz alıcı parlaklık için meg şampuanla yıkandıktan sonra meg nxt mi önerirsiniz yoksa fk1000p mi ? Buna gelecek olan net bir cevap beni uzun yıllar boyunca aynı ürünü kullanmaya teşvik edicek alacağım uygulama sonucuna göre :)

fk tabıkıde daha ıyı. sonucta kımyasal bır urun ve yuzeye surdukten sonra yuzey ustune ışleniyor nxt den daha kalıcı .
parlaklık olarak wax herzaman likitten öndedir.ama bu ısın sonu yok. fk ıle baslayıp cok cok ılerı butık urunlere gecebılırsın .

Runo
09-12-2013, 00:44
fk1000p nxt den çok daha iyidir. Şampuana fazla takılmayın,illa megs şampuanı olacak değil,ama yinede iyi bir şampuan kullanmak gerek.

Şampuan dile dolandı artık o yüzden takıntı oldu biraz :) bilgilendirdiğin için teşekkür ederim, kararım fk1000p yönünde.

Runo
09-12-2013, 00:45
nxt cila malesef 1 ay bile dayanmadi sonbahar sartlarinda , yazin belki daha kalicidir

Heralde mevsimine göre abi, pek anlamam bu işlerden. Yeni gönüllülerdenim :)

tool
09-12-2013, 00:48
fk tabıkıde daha ıyı. sonucta kımyasal bır urun ve yuzeye surdukten sonra yuzey ustune ışleniyor nxt den daha kalıcı .
parlaklık olarak wax herzaman likitten öndedir.ama bu ısın sonu yok.
fk ıle baslayıp cok cok ılerı butık urunlere gecebılırsın .

mesela fk sonrasi neler var secenek olarak?

Runo
09-12-2013, 00:48
parlaklık olarak wax herzaman likitten öndedir.ama bu ısın sonu yok. fk ıle baslayıp cok cok ılerı butık urunlere gecebılırsın .

Abi öncelikle teşekkür ederim bende kararımı sizlerin sayesinde fk1000p üzerinde yönlendirdim. Dediğiniz gibi bu işin sonu yok, bende bu işe yeni girişiyorum kendi çapımda ve hevesimde var.

Belki kendimi geliştirdikten sonra polisaj makinası tarzında daha kapsamlı çalışmalara girebilirim, tabi herşey kısmet. Bakalım nasıl sonuçlarla karşılaşıcam, tekrar teşekkür ettim. :)

Mert Ali
09-12-2013, 00:55

fk sonrası derken ? fk üzerine uygulanacak ürün mü yoksa fk dan daha ilerilerimi ?
fk üzeri derseniz Quik detailer tarzı ürünler yıkamalar sonrasında kullanılarak wax a destek olur. ilerisi dersenizde... nano dünyası. :)

benim ilk wax ımdır fk1000p 3 sene evvel almıştım,hala bitmedi dahada bitmez gibi. o zaman 70 liraya almıştım,pahalı gelmişti... zaman geçtikçe kendimi 700 liralık polisaj makinası alırken buldum. :) bu detay işlerinin sonu yok gibi..

ruudvan
09-12-2013, 00:57

bu ısınde sonu yok marka model hepsınde farklı bırı dogal cıla kullanıyor bırı kımyasal ortamda yapıyor bırı yazın ıyı gıdıyor dıgerı kısın ıyı gıdıyor.
fk orta sevıye guzel bır wax .daha ıslak goruntu ıcın dogal waxlar tercıh edılebılınır bunlarda carnabua ozu yuzdesıne gore degısır bırı dogal cıla der oranını yuzde 5 kullanır dıgerı yuzde 60 ondan sonra nanolar gelıyor pıyasaya sonucta fıyat performans olarak degerlendırılır cogu.

KOSEREN
09-12-2013, 17:22
http://u1312.hizliresim.com/1j/9/vbwut.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Benim araçtan,nxt wax sonrası bi foto.