Orijinalini görmek için tıklayınız : header conta bilinmezi
bmw m50 b25 turbonun yer değişikliğinden header yaptık.aracın egsoz portları oval çıkışlı fakat header flanşı yuvarlak.orjinal contası karşılamıyor kısa sürede dert yapıcak gibi bakır yada başka bi malzeme conta için ne malzeme ve kalınlık önerirsiniz.
gokhan035
09-12-2013, 01:39
en az 10mm yani 1cm kalınlığında olması gerekiyor flanşın. Borular kaynak yapılırken de düz bir zemine sabitlemeniz gerekiyor ve her borunun kaynağını azar azar dönerek soğumaya bırakıp tekrar başlayarak bitirmeniz gerekiyor flanşda dönüklük yüzey bozukluğu olmaması için. Flanşı krom malzemeden değilde demirden yaptır en güzeli, boruları krom devam edersin.
Bu arada manifoldun flanşı nasıl yuvarlak oldu ki? aracın kendi contasını götürüp kestirerek yapılmadı mı flanş?
15 mm olarak yapıldı flanş turbo montaş flanş ıda dahil boru işlemide bitti wesgate için paslanmaz giriş borusu kaynatıldıktan sonra düzlem yüzey taşlamada atıklık varsa giderilecek.dediğiniz gibi yapılmadı aracın manifolt çıkışı elips oval bi çıkış flanş a devam boruları daha rahat sağlam ve görüntüsü güzel olsun diye boru çapında delikler açıldı maalesef contanın sıkıntı yapıcaını düşünemedik :(
Orjinal conta neden sorun cikaracak?
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.